No video

2007.03.01. Vezérállásban: Bezárt vasútvonalakon: 129-es Murony - Békés (37714 sz., Bzmot-300)

RePont támogatási QR-kód linkje:
/ c28hahgtf1xgha2b
Kommentált, HD videó!
14 vasúti mellékvonalnak már csak egy nap volt az élet. Viszont akadt még pár vonal ami egyáltalán nem volt ledokumentálva! Így aztán a fináléban is nagyon kellett igyekezni. Március 2-án pénteken a 129-es vonal Murony - Békés irányú videózása került sorra. Aznap szerencsére borús idő volt, így ebben az irányban is ellenfénymentes anyagot lehetett készíteni. Ez a film csak egy útról szól, a 37714-es számú vonat fedélzetén 13:35 - 13:45 (Bzmot-300), a visszaút sajnos idő hiányában kimaradt, rohannunk kellett tovább a 112-es vonalra. Másnap, 2007.03.03.-án aztán itt is elcsattogott az utolsó személyszállító vonat, és lezárult egy korszak. Persze minden ilyet, ezt is ideiglenesnek hazudnak a döntéshozók, de azért aki egy picit is képben van, az tisztában van/volt vele, hogy a legtöbb ilyen vonal lassú pusztulásra van ítélve a szüneteltetés évtizedei alatt. Jelenleg a 129-es számú mellékvonal elvileg járható, forgalma azonban nincsen. Az indexképen a Bzmot-300 Békés állomáson várja a visszaindulást. BecsVision 2007
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ezen videót már a javaslataitok alapján 1080p-be felinterpolálva tettem fel.
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és külső boxokra mindig szükség van, a videók jó minőségben és duplikáltan való tárolása iszonyat tárhelyet kíván! Ez egy ilyen bringa.
Köszönettel:
Becs

Пікірлер: 17

  • @Adani12345
    @Adani123454 ай бұрын

    Békéscsaba helyett ha Gyuláig ment volna a vonat vagy közös peornos átszállással legalább lett volna utas, Gyulára nme volt közvetlen járat akkor és most sincs. Ezt a vonalat is szokásso forgatókönyv alapján nyírták ki, nem volt jó a menetrend, Békésről Muronyba érkezve és Muronyban leszállva is szinte mindig lyukba érkezett a kispiros nem colt azonnali csatlakozás, csak az utolsó hónpaokban a 2006 végi menetrend váltásnál lett ütemes menetrend megálló vonatokhoz csatlakozva, de már késő volt, 3 hónap, hogy az utasokat visszacsábítsák. Volt párszor szerencsém 2007.03.04 után erre utazni, amikor még minden vonat helyett volt busz ( kb. 3 hónapig utána csendben média visszhang nélkül mind megszűnt), de a vonatra szinte sosem várt, sokszor láttam azt, hogy mikor érkezett be 5-6 perc késéssel a vonat Muronyba a busz már ott állt a sorompónál üresen, akkor már le se szálltam a vonatról mentem be Csabára és onnan jöttem vissza. 90-es években még volt egy hajnali vonat, ami az első Muronyban is megálló pesti gyorshoz csatlakozott, azt használták azért elgen, ameddig meg nem szüntették. Manapság pedig a nagyatádihoz hasonlóan lehetne itt egy 2 órás ütemes menetrend, igazodva a megálló gyorsokhoz, csak hát akarat már nincs rá, a békési vonal gykaorlatilag a nagyatádi tükörképe, ahol ugye egész tavalyig órás ütemben ment a kiszolgálás és voltak utasok is, a két vonal szinte azonos, ugynaúgy kb. 8 km, az állomás mindkét helyen jó helyen van és a két város lakossága is kb. ugyanannyi, és ugynaúgy egy villamosított fővonalból kiágazó köldökzsinór. 2003-ig volt teherforgalom is, igaz akkor már nem túl sok, kb. csak a helyi tüzép havi pár kocsis rakománya, aztán rendeletileg tiltották be.

  • @kisslaszlo2426
    @kisslaszlo24264 ай бұрын

    Jó a videó! Kétszer utaztam a vonalon, egyszer egy oda-vissza utat, abban a menetrendi időszakban, amikor Békéscsaba-Békés és Gyula-Békés viszonylaton közlekedtek vonatok. Békéscsaba és Murony között alig voltunk, Murony és Békés között volt mozgás, a Békésre ingázók használták a vonatot. Utána még egyszer utaztam itt, egy szilveszter napján, csak Murony-Békés irányban. A közvetlen vonat nem minden. Békésen a központ szélén van az állomás, Békéscsabán szintén. Amikor közvetlen vonatok voltak, akkor sem volt lényegesen nagyobb forgalom. A busz minkét városban több helyen is megállt, közel az iskolákhoz, munkahelyekhez... A távolsági forgalom nem generált akkora utasforgalmat, hogy megtöltse a Bz-t. 2007-ben, amikor megszűnt a pénztár, még voltak gyorsvonati jegyek is Békésen. 1991 elején szűnt meg a személyvonati és gyorsvonati díjszabás közti különbség ) hogy 2012-ben aztán újra bevessék, de más formában). Én is sajnáltam ezt a vonalat, de sajnos nem sok realitása volt a személyforgalomnak. A derékszögű háromszöges példád ezt szépen leírja.

  • @peterszokoly1147
    @peterszokoly11474 ай бұрын

    Szia András! Köszi a videot. Sajnos lassan meg szűnik minden

  • @zoltansimorka91

    @zoltansimorka91

    4 ай бұрын

    Ezért meg kell menteni mindent, amit lehet.

  • @radiokiller
    @radiokiller4 ай бұрын

    Azóta vannak akik megérzik azóta is Tamásiban a vonatpótló busz hiányát. De ez lassan húsz éves történet. Innen Dombóvárról egész tűrhető a Tamási felé közlekedő járatok.

  • @julcsikovacs
    @julcsikovacs4 ай бұрын

    Az a "legviccesebb" hogy Békésen azóta is ott árválkodik az állomás épülete, a sinek, a működő jelzőlámpa (ami a vonatnak jelzett) és kint a stop tábla aminél ha nem állsz meg még meg is büntetnek. Nem érti senki h majdnem 20 év után miért nem lehet megoldani ezt a helyzetet..

  • @krisfodor

    @krisfodor

    4 ай бұрын

    A kijárati jelzőt a 120-as vonal felújításakor tették ki (az új biztber megkövetelte), ekkor - ahogy a felvételen is látszik - nem volt még.

  • @finnugor
    @finnugor4 ай бұрын

    a címben március 1.-jét írtál. Szóban és a leírásban is azt mondtad, hogy március 2-a volt.

  • @viktoriabuza9256
    @viktoriabuza92564 ай бұрын

    Kedves videó készítő. Örülök a videójának. Ott nőttem fel. Esetleg nincs utolsó járat indulásáról videó vagy pár fotó?

  • @becskyandras

    @becskyandras

    4 ай бұрын

    Kevdves Viki! Sajnos nincsen mert aznap 13 másik mellékvonal is megszűnt, és rohantunk tovább dokumentálni! Ellenben erről a vonalról azért még van képem bőven, illetve van fent a csatornán két másik film is innen vezetöállásból 2007.02.24.-én.

  • @horvath-komjatimartongerge8695
    @horvath-komjatimartongerge86954 ай бұрын

    Az, hogy személyszállítást sajnos leállították, de a fővonal egyes szakaszainak felújítása alatt volt teherszállítás. De aztán teljesen kizárták a forgalomból. Mivel időközben elköltöztek a korábban ott élő rokonok is, így ennek részleteit végképp nem ismerem, hogy mikor és miért történt? Egyébként volt Békéscsaba-Murony-Békés járat is talán 2003/2024-es menetrendig, aztán nem csak azt vették ki, de a Budapest felé közlekedő járatokhoz elcseszték a csatlakozást.

  • @zoltanmolnar78
    @zoltanmolnar784 ай бұрын

    A paksi vonalon 3 és fél járattal szűnt meg a személyszállítás, amik a megszűnés évében csak Paks és Dunaújváros között közlekedtek. Előtte némelyik Pusztaszabolcsig ment. A megszűnés oka szinte ugyanaz volt, mint a legtöbb mellékvonal esetében. A buszok sűrűbben jártak, s közvetlen eljutást biztosítottak a fővárosba, szinte óránként.

  • @Adani12345

    @Adani12345

    4 ай бұрын

    Itt is Békéscsaba felé a busz jobb valóban 60 járatpár körül van és kb. fél óránként van busz, és keresztül megy a városon Békéscsabán. Békéscsaba és Vésztó között kisvasút volt régen, az jó nyomvonalon ment, egy keskeny nyomtávú TT-ként jól működhetne manapság is ha még meglenne. Vasút viszont jó lenne Bp felé utazóknak, 10 perc alatt az állomásra érhetne és közvetlen átszállás esetén közös peronon hamarabb érne Bp-re az utas. Gyula felé sincs közvetlen járat, ott is, ill. Muronyból Békésre bejáró diákoknak és dolgozóknak is jobb votl a vonat a 07:20-as járat volt igazán kihasznált, 07:30-ra bentvolt Békésen iskola és munkakezdés javarészt 8 órakor volt. 2007. júniusa óta kb. megszűnt az összes vonat helyett indult busz, jelenleg a legelső járat 06:50-re ér be Békésre a következő pedig 9 óra körül, szükség lenne arra 07:20-as járatra a 06:50-esen most kényszerből vannak sokan, nem azért, mert ne érnének rá később jönni.

  • @nandi202
    @nandi2024 ай бұрын

    126-os vonalról lesz videó?

  • 4 ай бұрын

    A bezárás előtti években szépen-lassan úgy alakították a 129-es vonal menetrendjét a 120-as vonalához képest, hogy az utazó közönségnek ne érje meg vonattal menni. Több békési ismerősőm inkább utazott vasúton, mint a tömött buszon, de egy idő után nem volt más választásuk. Utálták is, mint a...

  • @tamasvarga3977
    @tamasvarga39774 ай бұрын

    Én Muronyi vagyok régi szép idők

  • @M44439
    @M444394 ай бұрын

    117-es vonalon nem voltatok?