#1132

Marlies Dekkers in gesprek met orthomoleculair adviseur Joep Rovers over orthomoleculaire therapie, dieet en leefstijl.
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack! Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/
Wil je ons steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...

Пікірлер: 109

  • @remycroese8843
    @remycroese8843 Жыл бұрын

    Eindelijk iemand in Nederland die dit uitdraagt! Ik ben hier al jaren mee bezig en voel me vaak een roeper in de woestijn. Het valt mij op dat een aantal Amerikaanse artsen (Dr Ken Berry, Robert Cywes, om er maar een paar te noemen) dit al jaren wetenschappelijk onderbouwd presenteren, maar in Nederland hoor en lees je hier vrijwel niks over. En dan is er nu eindelijk Joep; ik heb genoten van dit interview en ik hoop dat deze materie snel meer draagvlak krijgt in Nederland!

  • @marjanpostma1970
    @marjanpostma1970 Жыл бұрын

    Interessant gesprek! Dank!🙏

  • @hubertmich1404
    @hubertmich1404 Жыл бұрын

    Wat een fijne setting en informatief gesprek.

  • @Annbosman
    @Annbosman Жыл бұрын

    Heel mooi voorbeeld dat voeding (zeker bij klachten) echt maatwerk en heel persoonlijk is. Wat voor de een werkt hoeft voor de ander helemaal niet zo te zijn. Je lichaam geeft het vaak zelf wel aan waar je het goed op doet, daarnaar leren luisteren is goud waard in mijn ogen.

  • @h2waterstofmonster425

    @h2waterstofmonster425

    Жыл бұрын

    Ja, veel is ook afhankelijk van je ras, bloedgroep, ontwikkeling in je jeugd, lichaamsbouw en beroep e.d. Zware beroepen vereisen minstens geregeld wat rundvlees op het menu.

  • @HubertLR

    @HubertLR

    Жыл бұрын

    @@h2waterstofmonster425 "Ja, veel is ook afhankelijk van je ras" Vind dit toch wel érg rascistisch klinken. Ben bang dat ik dit helaas aan Jelle zal moeten gaan melden ! (Sorry Jelle, kon het niet laten) Nee hoor, ik neem je in de maling. Ik weet dat je gelijk hebt. (Tijdens Covid bijv. ook verschillen in het ziektebeeld bij verschillende bevolkingsgroepen)

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    ​@@HubertLR Toch echt eens tijd dat jij de definitie van "racisme" leert. Die gaat nl niet naar feitelijke biologische verschillen maar naar waarde oordelen.

  • @kingpeer14

    @kingpeer14

    Жыл бұрын

    Dat weet elke dokter al. Je moet stoppen met liegen.

  • @TheHarryb
    @TheHarryb Жыл бұрын

    Had ik niet gedacht, omdat er best veel videos zijn over dit onderwerp. Maar dit was echt interessant! Goede interviewer, goede gesprekspartner (en ik ben niet zo complimenteus).

  • @98fw
    @98fw Жыл бұрын

    heel interessant!

  • @yvonnedefockert3461
    @yvonnedefockert3461 Жыл бұрын

    Mooi gesprek, zeer leerzaam. Bedankt.

  • @kingpeer14

    @kingpeer14

    Жыл бұрын

    Ja, vooraal over dat banaantje en zijn eczeem hahahahahahah

  • @zinzydierendag6603
    @zinzydierendag6603 Жыл бұрын

    Na 27 jaar vegetarisch eten ontstond er bij mij spierreuma. Door deze vorm v reuma ben ik , na verdieping inde cel stofwisseling, weer vlees gaan eten. Tevens stoppen met suiker en ander fabrieksteam. Alleen gaan eten wat de natuur geeft. Na 2 jaar klachtenvrij!!

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    Want toen iedereen nog dagelijks vlees at bestond spier reuma niet? Grotere kans dat het stoppen met suiker en toevoegingen de oplossing was.

  • @wafrebel
    @wafrebel Жыл бұрын

    ten eerste vind ik de inhoud van je interviews fantastisch,. maar ik moet ook kwijt (neem het mij niet kwalijk) dat ik ook vind dat jij er zelf ook fantastisch uitziet,. super die kleding van je. ,... oke, nu verder naar de inhoud

  • @hennybeurskens5889
    @hennybeurskens5889 Жыл бұрын

    Tip: Bart Kay: the Randall cycle. Luister ook zijn visie op Paul Salladino 😀

  • @mariab.2744
    @mariab.2744 Жыл бұрын

    Lokaal en seizoensgebonden is het best, denk ik. We hebben zat boeren in de buurt en we kunnen er steeds vaker direct van kopen!

  • @HubertLR

    @HubertLR

    Жыл бұрын

    "We hebben zat boeren in de buurt" Maar dat zal, als het aan Europa en dit kabinet ligt, waarschijnlijk niet lang meer duren. Sorry hoor, maar té mooi om niet in te koppen. ;-)

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    Dat is in de steden dan toch weer ingewikkelder

  • @Drimification
    @Drimification Жыл бұрын

    Interessant gesprek. Ik zal praktisch zijn verhaal niet te hoeven volgen. Ik ben al langer dan 55 jaar lacto- vegetarisch, dus geen vlees, geen vis. Mijn dochters (qua eten veel meer omnivoor) en mijn vrouw (gewone vleeseter) zijn altijd jaloers geweest op mijn zachte huid, ook nu nog (ik ben 76). Ik zal wel de grote uitzondering zijn 🤔 Het vasten-verhaal is mij bekend, maar ik heb weer extra dingen opgestoken. 👍

  • @Marcustheseer

    @Marcustheseer

    Жыл бұрын

    Hij heeft wel enkele punten maar veel van wat hij zegt klopt geen bal van,hij praat lekker vlot en dan klinkt het goed

  • @steefv2695

    @steefv2695

    Жыл бұрын

    @@Marcustheseer Zou wel iets toe kunnen voegen als je aangeeft waar geen bal van klopt en hoe het dan wel zit volgens jou.

  • @TerraGuy

    @TerraGuy

    Жыл бұрын

    @@steefv2695Nou, bijvoorbeeld: knollen zijn hard dus de natuur wil dat dat niet gegeten wordt, zegt hij. Eet die beste meneer zijn runderlever en kippenvellen dan rauw, en kauwt hij op die botten om z'n collageen te krijgen? En vitamines die synthetisch zijn worden niet door het lichaam herkend? Als het 100% geïsoleerd is, is het hetzelfde, dus dat maakt niet uit. Als hij geconcentreerde extracten bedoelt waarbij bijv niet alleen vitamine C zit maar ook duizenden anderen stoffen, dan heeft ie een punt, aangezien de natuur niet met losse stofjes werkt maar met combinaties in een bepaalde balans. Maar dat zegt hij niet. Joep mag wel wat beter letten op wat hij zegt, want dit doet zijn geloofwaardigheid geweld aan bij iedereen die er wat meer van weet, terwijl het toch zeker interessant is om het over de voordelen te hebben. Ik sta zeker positief tegenover carnivorisch eten, ik doe dat zelf ook af en toe en denk dat er zeker mensen zijn die er baat bij hebben, al dan niet als therapie/eleminatiedieet. En is het is niet nodig voor iedereen, vooral voor mensen die gezondheidsproblemen hebben. M'n opa is gezond 96 geworden op 1x vlees en 1x vis per week, die zou er niet veel aan gehad hebben om carnivorisch te eten. Ook sociaal is het problematisch overigens, ik kon opeens bijna nergens meer aanschuiven voor het eten ;)

  • @arend5290
    @arend5290 Жыл бұрын

    Boeiend verhaal. Zo zie je maar weer elk lichaam heeft zijn eigen bouwstoffen nodig. Mijn huidproblemen gingen weg toen ik vegetariër werd. ( 45 jaar geleden )

  • @alicedegreef8371
    @alicedegreef8371 Жыл бұрын

    Je hoort steeds meer over de introductie van insecten aan ons voedingspatroon. Hoe wordt hier naar gekeken?

  • @gerdascheurwater7014
    @gerdascheurwater7014 Жыл бұрын

    Mooi gesprek, ik ga over op meer vlees, dank je wel voor de uitleg. Wat ik aan het einde miste was de positieve kant van koffie drinken. Jammer want daar ben ik ook benieuwd naar. Ik drink slechts 1 kop koffie per dag na het ontbijt . 😁👌🍀ps ik adem alleen maar door de neus dus dat is goed. Ik heb wel exceem in mijn gezicht dus meer vlees is een aanrader

  • @m007mm

    @m007mm

    Жыл бұрын

    Yes 👍 Bekijk CarnivoryCon 2019 playlist...

  • @gerdascheurwater7014

    @gerdascheurwater7014

    Жыл бұрын

    @@m007mm ga ik bekijken Ik heb pas nog naar Jordan petersons podcast geluisterd en hij is een vleeseter geworden en daarna total opgeknapt na een jarenlange ziekte periode en nu jij daarover hebt gesproken ben ik ook overgegaan op carnivoor dieet, ik zzie nog geen bizonderr verandering maar Wel in mijn maag problemen van heel veel boeren en oprispingen dus dat is een verbetering op zich, nogmaals dank 👌🍀🌟

  • @johannesannema8692
    @johannesannema8692 Жыл бұрын

    Grounding krijg je ook door douchen. Tape op mond bij jonge kinderen lijkt mij tricky. De neus kan nl deels verstopt zijn. Dan lijkt mij de indiaanmethode veel veiliger.

  • @martendewind
    @martendewind Жыл бұрын

    Als ik 's nachts soms zo half wakker wordt en ik zit in een extreem diepe neusademhaling: fantastisch. Maar ik zou dan toch eerder aanraden dat te onderzoeken via meditatie, aandachtsoefeningen of zoiets. Dank voor dit gesprek!

  • @eebeckke
    @eebeckke Жыл бұрын

    Een eye opener voor mij was om er achter te komen dat supplementen eveneens onder big pharma vallen, door de manier waarop ze geproduceerd worden waar maar weinig natuurlijks aan is. Ik denk dat suppletie een positief effect kan hebben bij tekorten/ziekte (de vraag is alleen hoe wordt het tekort gemeten?), zolang het supplement maar zo natuurgetrouw mogelijk is om de optimale biologische beschikbaarheid te bewerkstelligen.

  • @Marcustheseer

    @Marcustheseer

    Жыл бұрын

    Het gaat niet eens zozeer over of een product natuurlijk is maar of het zodanig gemaakt is dat het alleen een positief effect heeft en geen negatief, en dat is op het moment vaak niet zo, en ook de wetenschap dat niet alles positief werk bij iedereen

  • @1282louise

    @1282louise

    Жыл бұрын

    De reguliere supplementen van de etos bijv. Maar er zijn biologische supplementen van goede merken waardoor het supplement heel zuiver en hoogwaardig is.

  • @pazmastert46
    @pazmastert46 Жыл бұрын

    Als fervent vleeseter doet deze video mij deugd. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen vlees/vis groente en fruit. Zorg gewoon dat je van alles voldoende binnenkrijgt. We zijn omnivoren namelijk.

  • @m007mm

    @m007mm

    Жыл бұрын

    Dacht het niet... 😁 Bekijk CarnivoryCon 2019 playlist maar eens.

  • @Gitareur
    @Gitareur Жыл бұрын

    Prachtige bijdrage. Verzoek aan DNW: kunnen er voortaan verwijzingen naar de boeken en bronnen onder de video geplaatst worden, zeg maar van uit donateursvriendelijkehid? Bedankt.

  • @marjolein9446
    @marjolein9446 Жыл бұрын

    👍Mooi voorbeeld hiervan is: Miriam Lancewood die al sinds 2010 met haar man Peter in de wildernis leeft! Haar boeken ook echt een aanrader!❤

  • @kingpeer14

    @kingpeer14

    Жыл бұрын

    Nou, lekker in het bos leven mooi hoor. hahahahahaha

  • @GAINZonWHEELS
    @GAINZonWHEELS Жыл бұрын

    Bone broth 💪🏻💪🏻💪🏻

  • @Rick-zu7wm
    @Rick-zu7wm Жыл бұрын

    Interessant gesprek. Blijf het tegelijkertijd lastig vinden, al die wetenschappers over voedsel. Als ik een vegan arts of bioloog David Sinclair hoor over de gevaren van vlees klinkt dat ook overtuigend. Misschien alles met mate nemen...

  • @rachedyakoubi2489
    @rachedyakoubi2489 Жыл бұрын

    Mens heeft geloof nodig de motor van u lichaam hart en geest honger en een droom hebben, streven naar iets, wie ben jij, waar ga ik, wat doe ik hier,daarna ben jij vrij, gezondheid,financieel,mooi woonst met Grote tuin en bomen,now stress en zelfstandig, 99 procent heeft angst van de ware vrijheid verdwaald in een doolhof schreewend naar vrijheid,

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    Komt mooi uit dan want ik geloof absoluut....dat goden niet bestaan 👍 "Ik ben vrij want mijn morele keuzes zijn van mijzelf" Robert Heinlein

  • @rachedyakoubi2489

    @rachedyakoubi2489

    Жыл бұрын

    @@yardengali het licht is te sterk,voor jou

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    ​@@rachedyakoubi2489 Ach wat een onzin🙄

  • @rachedyakoubi2489

    @rachedyakoubi2489

    Жыл бұрын

    @@yardengali islam zal de wereld toch heroveren de nieuwe tijd heeft zijn kans gehad kijk en voel zelf nederlandse vrouw is uitgeput en maakt geen kinderen,islam back in time, ga kapot van binnen en neem maar pillen

  • @bramsoul4940
    @bramsoul4940 Жыл бұрын

    Hallo Joep en Marlies. Leuke aflevering. Een tip voor de telefoon life hack: een huistelefoon! Gewoon zo'n ouderwetse. Dat nr geef je aan de mensen voor wie je bereikbaar wilt blijven. Werkt als een tiet. En gaat niet te vaak af. En heeft geen andere functie dan bellen

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    Ja maar hoe maak je dan ff leuke foto?

  • @bramsoul4940

    @bramsoul4940

    Жыл бұрын

    @@yardengali met je ogen. Meer een soort herinnering

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    @@bramsoul4940 Die kun je moeilijk delen😉

  • @monakeulen5622
    @monakeulen5622 Жыл бұрын

    Ik ben ook carnivoor dieet gaan volgen met mijn kinderen. Mijn oudste had veel last van angsten (nog wel, maar echt minder), de jongste groeide niet, ik had ongelooflijk veel spijsverteringsproblemen, angsten, maagzweer, hartkloppingen zo erg dat ik soms dacht een hartaanval te krijgen. Vlees, vis, en dierlijke producten , vooral melk/yoghurt en orgaanvlees hebben een totale transformatie bewerkstelligd. Ik ga nooit meer terug 🙌🏻.

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso357 Жыл бұрын

    Ik ben wel benieuwd naar de vraag of insecten goed zijn. De Europese Commissie heeft net goedgekeurd om insecten te mengen in meel en allerlei andere producten. Wij zullen het niet eten, maar we bestuderen altijd goed de ingrediënten. Wat betreft die tomaten: helemaal mee eens!

  • @bitc0inlightningrules423

    @bitc0inlightningrules423

    Жыл бұрын

    Hoe kan men het voorkomen om perongeluk een product te kopen waarin insecten meel verwerkt zit? Heeft dit een bepaald logo ofzo?

  • @m007mm

    @m007mm

    Жыл бұрын

    Bekijk CarnivoryCon 2019 playlist maar eens... Wel vlees etc maar geen planten. En insecten hebben vaak parasieten en zitten net als groentes, vol met oxalates heb ik recent gehoord.

  • @matteonicoli
    @matteonicoli Жыл бұрын

    als je vis eet, bijvoorbeeld makreel en goede tonijn uit blik, en rauwe groenten, bijv. rauwe broccoli, kool, ui, azijn, dure olijfolie in salades, krijg je alle goede resultaten die je wil. Af en toe een droge boterham er bij, enkele keer bonen en een cheat meal (pasta) en je bent zo gezond als maar kan zijn. En je wordt super stress bestendig (+ plus veel wandelen af en toe gewichten).

  • @matteonicoli

    @matteonicoli

    Жыл бұрын

    knollen bevatten anti nutriënten. Zou wel een een uitzondering maken voor geraspte rode biet. Super ingrediënt in mijn salades. Nooit meer migraine en je merkt het bij hardlopen.

  • @cebruthius

    @cebruthius

    Жыл бұрын

    @@matteonicoli Rauwe broccoli bevat antinutrienten (Glucosinolaten)

  • @erikjanse3994
    @erikjanse3994 Жыл бұрын

    Hoe kan je 100% grass-fed vlees/producten terug vinden in de supermarkt? Volgens mij wordt dit niet echt goed aangeven, toch?

  • @wilplanken564
    @wilplanken564 Жыл бұрын

    lees vooral het boek van Daan de Wit WEET WAT JE EET.

  • @saladstrongsoprano9625
    @saladstrongsoprano9625 Жыл бұрын

    46:30 Oh, vandaar dat mijn moeder altijd slagroom in de koffie dronk.... (niet wetenschappelijk onderbouwd, maar waarschijnlijk gewoon instinctief-empirisch).

  • @Hypo1100
    @Hypo1100 Жыл бұрын

    Interessant. Just fix your gut. Is alleen niet zo eenvoudig tegenwoordig. Zelf een half jaartje vegan, maar ook 9 mnd carnivore gedaan. Nu de natuurlijke middenweg (voor mij dan): makkelijk verteerbare groenten(deels rauw), beperkt fruit en verder nose to tail en if. Goed en bekend verhaal over anti-nutrieten. Naar mijn idee werkt het cvd vooral omdat de darmflora (vooral dikke darm) zo verkloot is. Eiwit/vet wordt vooral in de dunne darm opgenomen. Je darmflora weer zorgvuldig opbouwen, komt in dit gesprek niet echt aan bod. Werking enzymen (deels rauw) mis ik. Nuchterheid en heldere kijk op evolutie: aangenaam gesprek in compleet verziekt beeld over voeding in de huidige wereld. PS Weston A. Price: love him! PPS Marlies, koffie is vooral energie op de pof. Nu 3 maanden zonder en mijn darmwerking is nog beter, ik slaap dieper en mijn smaak is verfijnder.

  • @jandeman6081
    @jandeman6081 Жыл бұрын

    Deze jongen is dertig jaar en heeft iets bedacht; doet allerlei uitspraken die voor verwarring zorgen. Weet ook niet echt waar hij het over heeft. Beetje een vlogger - gesprek. Zorg dat wat je zegt kan onderbouwen met duidelijke bronnen, niet omdat Joep wat roept of omdat je een boek met een mening hebt gelezen.

  • @pscgst

    @pscgst

    Жыл бұрын

    Wel jammer want de nieuwe wereld was gestart op wetenschappelijk verantwoorde wijze. Het is op zich een leuke thema maar zonder kritische vragen is het inderdaad niets meer dan een KZread influencer style praatje.

  • @Check-it-out
    @Check-it-out Жыл бұрын

    EXTREME DIETEN WERKEN NIET !!! Hoe vaak moet dat nog blijken ? En waarom moet dat hier ook nog eens gepromote worden ? Eerst kon je je levensweg lezen in de sterren en nu dit... Erg teleurstellend. Jullie waren zo goed bezig !

  • @MrJacode

    @MrJacode

    Жыл бұрын

    Hier moet ik me helaas bij aansluiten. Nodig de heer Tim Spector eens uit om weer op het juiste spoor te komen tav voeding en gezondheid.

  • @zevendehemeltarot123
    @zevendehemeltarot123 Жыл бұрын

    Je gaat toch niet het mondje van je baby dichtplakken. Dat vind ik kindermishandeling. Ga als moeder op je gevoel af. Je intuïtie vertelt je wat goed is voor jouw kindje. Laat geen enkele "deskundige" jou vertellen hoe het moet.

  • @cebruthius
    @cebruthius Жыл бұрын

    Volgende keer Jomanda maar uitnodigen? Nu serieus, zet Joep Rovers tegenover Jan Bonte of Dick Bijl, dan krijg je interessante gesprekken. Niet dit.

  • @perrydobbel148
    @perrydobbel148 Жыл бұрын

    Als de NW zich serieus neemt dan lijkt mij het tijd worden om iemand van het Voedingscentrum uit te nodigingen, om alle claims voor een gezond voedingspatroon die langs komen eens door te nemen.

  • @mariajh55

    @mariajh55

    Жыл бұрын

    Dan lijkt t me alleen zinvol in gesprek met n onafhankelijke deskundige. Voedingscentrum is dat niet, nl. betaald door de overheid. Duidelijk hoe daar belangen lijnen lopen...😏

  • @PimVree
    @PimVree11 ай бұрын

    Melk?!

  • @atie52
    @atie52 Жыл бұрын

    Jullie beginnen aardig op de NPO te lijken met onderwerpen als piramides, voeding, schoonheid, troost, enz.

  • @vlaminggarrulus4785
    @vlaminggarrulus4785 Жыл бұрын

    Nogal anekdotisch dat eczeem weg door vlees verhaal. Djokovic is ook vegan en heeft geen eczeem en dat dieet zit hem niet in de weg zou ik zeggen.

  • @KeijTube
    @KeijTube Жыл бұрын

    Articuleren Joep, rust en A R T I C U L E R E N 😬

  • @KeijTube

    @KeijTube

    Жыл бұрын

    Joep’s microfoon lijkt wel doffer dan die van Marliessssss

  • @KeijTube

    @KeijTube

    Жыл бұрын

    Kijk eens naar het transcript 😂😂😂 Verstaat je ook slecht 🥳

  • @FonkyShitProductions
    @FonkyShitProductions Жыл бұрын

    Nicey! Terug naar de basis.. kzread.info/dash/bejne/nWeG3LNqksLJado.html

  • @Vincent-nt2ml
    @Vincent-nt2ml Жыл бұрын

    Nodig eens iemand uit die prat gaat op n biodivers vegetarisch dieet!

  • @DevaRenate

    @DevaRenate

    Жыл бұрын

    Of de genocide op dieren aanhaalt Over slachtoffers en onderdrukkers gesproken Veganisme is de morele nullijn

  • @Vincent-nt2ml

    @Vincent-nt2ml

    Жыл бұрын

    @@DevaRenate gewoon om wat balans te krijgen ipv altijd de vleeseet propagonisten?

  • @DevaRenate

    @DevaRenate

    Жыл бұрын

    Het mens centrale denken Dat dieren er voor ons zijn. Als we het over gezondheid hebben beschouwen we een dier als product. Vandaag werden er weer 1.7 miljoen vermoord. Kalfjes worden na de geboorte weggehaald bij de moeders , we roven het melk dat voor de kalveren is. Het kalf is een bijproduct en wordt na een miserabel leven zonder zijn moeder vermoord. Speciesisme krijgt nooit aandacht terwijl genocide naar voelende wezens alleen kan bestaan door dat de mens zichzelf boven al het andere leven plaatst. Hier niet anders dan op alle wakkere kanalen. Wakker geldt alleen voor het eigen belang De mens is een agressor, slavenhouder en onderdrukt en moordt al het leven op aarde uit. Klimaat een hoax natuurlijk. Overal hetzelfde riedeltje. Ethiek en moraal stopt waar lust en egocentrisme begint.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    ​@@DevaRenate Allemaal het gevolg van die vermaleide bijbel

  • @SADRailsim

    @SADRailsim

    Жыл бұрын

    Daarvoor kun je terecht bij 1000 andere MSM kanalen. Trol.

  • @batamilojevic2041
    @batamilojevic2041 Жыл бұрын

    Marlies doet beter dan menig opgeleid journalist, interessante mensen interviewen namelijk. Maar, moet ze wel leren om niet te giechelen en praten door antwoorden van gasten heen, want is lastig te verstaan wat gasten antwoorden.

  • @allahisdeenigewaregod5941
    @allahisdeenigewaregod5941 Жыл бұрын

    Het lichaam heeft voedsel nodig en de ziel heeft voedsel nodig. Het voedsel van de ziel is de godsdienst.

  • @derkkeijzer6874

    @derkkeijzer6874

    Жыл бұрын

    Nee, zou kunnen zijn, mits de golden rule bovenaan de geloofsartikelen staat en beleden wordt.

  • @Stuit3rb4l

    @Stuit3rb4l

    Жыл бұрын

    Godsdienst is Junkfood!

  • @nanwuamitofo
    @nanwuamitofo Жыл бұрын

    Aardige, oprechte jongen.

  • @edwinschaap5532
    @edwinschaap5532 Жыл бұрын

    Moeder Aarde 😂 En tante Venus en ome Mars? De smurfen hebben Moeder natuur en Vader tijd. Marlies, gewoon wat alcohol in de koffie doen. 😉

Келесі