10000 lépés kéne csak - 5 fontos egészségi előnyhöz

Ki hitte volna, hogy egy ártatlan kis séta ennyi mindent tud.
Több nyelven feliratozva.
Kérlek támogasd te is a csatornát a Patreon közösségi támogatói oldalon keresztül.
/ azsiabaszakadtam
Már a KZread-on belül is tudod támogatni a csatornát, a csatorna tagsági rendszerben.
/ Ázsiába szakadtam
Üzenni a Facebook pagen lehet, ide kérem a nekem szánt linkeket is a komment szekció helyett: / azsiabaszakadtam
A mai videó támogatója az Ormos Intézet: ormosintezet.hu/kapcsolat/ele...
www.youtube.com/@ADoktorShow/...
A videókban linkszűrő működik, azaz linket tartalmazó kommentek automatikusan nem jelennek meg.
email: azsiabaszakadtam@gmail.com
www.hopkinsmedicine.org/healt....
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23253....
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23253....
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23761...
jamanetwork.com/journals/jama...
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30624...
This video is for general informational purposes only. It should not be used to self-diagnose and it is not a substitute for a medical exam, cure, treatment, diagnosis, prescription, or recommendation. It does not create a doctor-patient relationship. You should not make any change in your health regimen or diet before first consulting a physician and obtaining a medical exam, diagnosis, and recommendation. Always seek the advice of a physician or other qualified health provider with any questions you may have regarding a medical condition.
Ez a videó csak általános tájékoztatási célokat szolgál. Nem használható öndiagnózisra, és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, gyógymódot, kezelést, diagnózist vagy ajánlást. Nem hoz létre orvos-beteg kapcsolatot. Semmilyen változtatást nem szabad végrehajtania az étrendjén vagy a gyógyszerein, mielőtt konzultálna orvosával. Mindig kérje ki orvosa vagy más szakképzett egészségügyi szolgáltató tanácsát, ha bármilyen kérdése van egészségügyi állapottal kapcsolatban.

Пікірлер: 231

  • @valeriabekasi2021
    @valeriabekasi2021 Жыл бұрын

    Köszönöm! Én csak megerősíteni tudom mind azt amit mondott. 70 éves vagyok.Van egy kutyám akivel minden reggel 6 órakor kimegyek sétálni. Mindegy milyen az idő! Ez 1,5 óra minimum. Hatalmas köröket csinálunk a kertvárosban. Délután szintén ez a program.Ez napi 3 óra séta minimum!! Autóm nincs, kisebb távra gyalog megyek. Előnye? Van, én vagyok a körzeti orvos imádottja,mert utánam felveszi a fejpénzt és nem látjuk egymást évekig. Még Corona, és más vírus idején sem! Munkáját köszönöm! Igaz nem mindegyiket nézem meg, de nagyon hasznos amit ön tesz nekünk, helyettesítve azt amit a saját orvosunknak kellene megtenni. Erőt, egészséget kívánok!

  • @flandorfferpeter7504
    @flandorfferpeter7504 Жыл бұрын

    Kedves Zsolt! Nagyon jó volt ez a séta! Gyerekkoromban szerettem futkározni a tavaszi záporok alatt. Az iskolába 4 kilométeres volt a napi járás, ide-oda összesen 8. Azóta is sokat sétáltam életemben, különféle helyeken, városban vagy vidéken a hegyekben és most már öregkoromban is kétszer naponta sétáltatom a kutyáimat 1-2 óráig. Elmúlt 82 évemre, kutya bajom sincs. Ezt nem hencegésből írtam ide, hanem a kedves olvasóidnak megerősíteni, hogy igen is, nagyon egészséges a séta. Köszönöm a tudományos magyarázatát, igazán érdekes és tanulságos.

  • Жыл бұрын

    A kutya a legjobb erre a célra. Nem lehet kihagyni a sétát 😊

  • @flycorvus
    @flycorvus Жыл бұрын

    "Egyszerű ez. Él az, aki eleven." /József Attila/

  • @csabahorvath4770
    @csabahorvath4770 Жыл бұрын

    Köszönet a hasznos videóért Doktor Úr! És rögvest kiegészíteném az erőnléti edzés tananyagok egyik fejezetével: a séta a fogyáshoz is kiváló! 1. Aerob mozgás (séta): a pulzus és a légzés alig emelkedik. Mivel szervezetünk okos, ilyenkor a nehezebben és lassabban lebontható zsír raktárhoz nyúl, mert bőven van rá ideje. 2. Anaerob mozgás (futás): a pulzus és a légzés jelentősebben emelkedik. Szervezetünknek gyorsabban kell nagyobb mennyiségű energiát előállítani, így a könnyebben lebontható cukorhoz fordul, a zsírnak-hájnak a közelébe sem megy. A séta általában (egyén és életkor függő természetesen) 4ezer-5ezer lépésnél kezd el igazán "dolgozni" és valahol 10ezer-12ezer lépésnél van a maximum hatékonysága.

  • @mariabencsik9832
    @mariabencsik9832 Жыл бұрын

    Köszönet! Nagyon hasznos a videó, s a magyar lakosságnak nagy szüksége van rá! Szemészeti kontrollon voltam, 60 fővel együtt, s megszámoltam, hogy talán 10 fő volt, aki nem bice-bokán, bot, járó keret nélkűl s nem sántikálva ment, jó a többség idős volt, de nem mindenki. Ez borzasztó! Séta, + jóga, + Csikung, s jó időben fűben séta mezítláb. Édesanyám 90 évig élt, s idős korában mindig sétált, s nyáron mezítláb füves területen.

  • Жыл бұрын

    Én itthon mezítláb vagyok...utcán azért nem...😊

  • @evasusanszky6325
    @evasusanszky6325 Жыл бұрын

    Köszönöm az értékes információt. Én Gyaloglok. Minden jót kívánok Magának.

  • @nittaberi
    @nittaberi Жыл бұрын

    15 éve kedvencem a Nordic Walking. Az úszás mellett a legjobb mozgásforma. Nem mindenkinek való, de aki megtanulja rendesen, azzal csodákat tesz. Zsolt, nagyon tetszettek a kirándulós videók is. Szívesen néznék újra többet. ☺️

  • Жыл бұрын

    Kedves Nitta...én is szívesen csinálnék többet. Két akadálya van 🌧 és 💵 😐

  • @Riley512
    @Riley512 Жыл бұрын

    2 otlet: Kutya beszerzese. A kutyus hoban fagyban is menni akar, nem lehet nem gyalogolni veluk. A masodik a hangoskonyv hasznalata. A kellemest a hasznossal, kevesbe unalmas a gyaloglas.

  • @flandorfferpeter7504

    @flandorfferpeter7504

    Жыл бұрын

    Ez tényleg egy nagyszerű tanács! És a kutya szeretete örömet hoz, úgy mint a szerető/szeretett feleségemé is.

  • @Andiandrea2007
    @Andiandrea2007 Жыл бұрын

    Teljesen igaz! Lépésszámlálót használok, kb 1 éve és én 5000 lépesre állítottam be. Tényleg jól esik, amikor “ megdicsér, hogy szép munka volt”😀van viszont egy nagyon egyszerű dolog ami rábír arra, hogy sétáljak, Ő a kiskutyám. Esőben, hóban sárban menni kell😀 Köszönöm a videót. Jó egészséget Doki😊❤️🙋🏼‍♀️

  • Жыл бұрын

    🦮 nagyon jó erre

  • @beafarkas5434
    @beafarkas5434 Жыл бұрын

    Remek, ösztönző videó volt! Jön a tavasz - ráadásul, élvezhetjük a virágzó fák illatát, a lombosodást!

  • @FANCSI72
    @FANCSI72 Жыл бұрын

    Csak a mozgással lehetünk egészségesek. Ha ez kimarad a többi tanács eredeménye is kétséges! Ezt azonnal lehet érezni csak el kell kezdeni gyalogolni. Köszönöm az összefoglalót.

  • @krisztinahaasz-bagameri6675
    @krisztinahaasz-bagameri6675 Жыл бұрын

    Köszönet ezért a témáért Zsolt! Pandémia lezáráskor otthon a 4.emeleten különféle intenzitású, "Walk at home" sétálós videókra lépegettem. Azt nem tudom az alsó szomszed ezt mennyire élvezte, de nekem hasznos volt. Volt, mikor a gyerekek is beszálltak. Azóta is inkább gyalogolok BKV helyett, vagy legalább 1-2 megállóval előbb leszállok. Köszönet a jótékony hatások összegyűjtéséért 😊

  • @csokibonbon
    @csokibonbon Жыл бұрын

    Tavaly vettem magamnak egy 30€-s "okosórát", ami sok adatot mér és számol, ilyen pl. a pulzusszám, a lépésszám, a sebességet is jegyzi, az alvás időtartamát és fázisait, meg sok egyebet, amit nem mernék készpénznek venni, de ezek hasznos információk. Így konkrétan képben vagyok mozgásilag, jobbnak találom, mint a telefont, mert azt nem hordom mindig magammal. Íg a napi 7, időnként még a 10 ezer lépés is összejön, de néha több is. Mivel egy lusta dög vagyok, adódott egy jó lehetőség és a 69 évemmel elmentem dolgozni, így garantált a napi mozgás is. 😂 Tavaly 4 hónap alatt ledobtam 10 kilót, még várok az alkalomra, amikor az újabb 10 sikerülni fog, de egyelőre nem vagyok eléggé koncentrált hozzá.

  • @304018304018

    @304018304018

    Жыл бұрын

    Respekt ! 💪

  • @csabapalvolgyi8951
    @csabapalvolgyi8951 Жыл бұрын

    👍Elmondhatjuk, hogy mindig kéznél van a láb... 👉🦶 Végül is a gyaloglás a legolcsóbb sport. Jó oldaltartású, stabil sportcipő viszont ajánlott. Szerintem nagyon jó választás a futócipő, ami gyalogláshoz is kiváló. Terep futócipőm van erre a célra, könnyű, u.akkor rugalmas talpú, nagyon jó benne gyalogolni. Más... Pár hónapja olvastam a neten valahol egy érdekes cikket a gyalogolás, ill. a futás hatásáról, nevezetesen melyik jobb a fogyózás, illetve a testsúly szintentartása céljából. 🚶‍♂🏃‍♂🏃‍♀ A cikk elemezte a szervezetben lezajló fizikai, kémiai folyamatokat mindkét mozgásforma esetében. Nem gondolnánk, de a napi folyamatos 8-10 km-es gyalogolás a nyerő, ha a zsírbontás a cél. Ha jól emlékszem, a cikk szerint 1 óra gyalogolás után kezd hozzányúlni a szervezet a zsírraktárakhoz. A futást a szervezet egyfajta stresszként kezeli, melynek következtében tartalékolni kezd, a szükséges energiát elsődlegesen nem a zsírszövetekből nyeri. Persze azért senki nem látott még kövér maratonfutót. 🙂Sajnos nem tudom belinkelni, nem tudom már hol találtam a cikket.

  • @pappgyula2541
    @pappgyula25412 күн бұрын

    Köszönet az előadásért!

  • @krisztianpalotai8867
    @krisztianpalotai88672 ай бұрын

    Köszönetem Doktorúr! Egy kamionos...!

  • @jozsefneszendrey5405
    @jozsefneszendrey5405 Жыл бұрын

    Köszi! A humora is jó Doki!

  • @katalingaras9884
    @katalingaras9884 Жыл бұрын

    Nagyon köszönöm előadásait. Igen nagy segítsèget ad idősödő nyugdíjasoknak, akik próbálják kezükbe venni a mai lehetetlen világba egèszsègük

  • Жыл бұрын

    Kedves Katalin, köszönöm szépen

  • @evasusanszky6325
    @evasusanszky6325Ай бұрын

    Köszönöm az értékes videót. Minden jót kívánok Magának.

  • @Apache63
    @Apache63 Жыл бұрын

    Tisztelt Doki! Kb. 10 éve használok lépés számláló de nem ezért vagy emiatt igénylem .a jövés-menést. Egyszerűen ha semki dolgom akkor sem bírok egy helyben ülni órákon keresztül. Ennél fogva a hét 6 napján.12 ezer és 22 ezer lépést teszek meg babona. S hozzá teszem nagyon jól érzem magam a bőrömben úgy hogy emúltam 60 éves. A régi telefonomban (Huawei)gyárilag benne van a lépés számláló, gondoltamblwtöltömaz új telefonomra is s akkor nem kell a régit cipelni. Sajnos a letöltött szoftver az újon téves eredményt adott a régi eredetihez képest így ki is töröltem s maradtam a régi mobilnál emiatt.

  • @azenvilagom
    @azenvilagom Жыл бұрын

    Ez jó hír. Imádok sètálni. Többet is lát az ember mint a kocsiból. Az átlag napi 10-15km de volt már olyan napom is , hogy 35 km. Városban az nem rossz:) Köszönöm a videót ès a hasznos információkat.

  • @gyorgypapucsek1448
    @gyorgypapucsek1448 Жыл бұрын

    Üdvözlöm Doktor Úr, napi 6k a minimumom:) a 10.000. Hamar összehozható:) Tényleg mindenkinek javaslom. Jó egészséget önnek is.

  • @gaborerdei7529
    @gaborerdei7529 Жыл бұрын

    "Nagyanyám 65 évesen kezdett el napi 5 km-t gyalogolni. Ma 72 éves, és azt sem tudjuk hol lehet" :) Koszonjuk a videot, nagyon hasznos, mint mindig❤

  • Жыл бұрын

    Juj ez durva

  • @gaborerdei7529

    @gaborerdei7529

    Жыл бұрын

    @ pedig nem annak szantam :) A kulonbozo sportos, edzos csoportokban ez egy regi szolas, vicc, poen, arra utalva, hogy tenyleg mennyire fontos a seta. :)

  • @ibolyafrei2891
    @ibolyafrei2891 Жыл бұрын

    Köszönöm szépen

  • @erikaalmasi
    @erikaalmasi Жыл бұрын

    Köszönjük szépen! Nagyon hasznos videó volt!

  • @idunlilitu218
    @idunlilitu218 Жыл бұрын

    Köszönöm kedves Doktor Úr

  • @mariakomives6373
    @mariakomives6373 Жыл бұрын

    Köszönöm.

  • @ferikiss3480
    @ferikiss34802 ай бұрын

    Köszönöm Szépen Ezt is !

  • @gyurma7
    @gyurma7 Жыл бұрын

    12ezer az átlagom januárban/februárban. Meglepődtem, azt hittem kevesebb. Balin annyira átvettem a helyi szokásokat, hogy 3 hónap után azt vettem észre, hogy a wc-re is motorral járok, teljesen elment a kondim, állóképességem! Aztán mikor lementem Uluwatu/Bukit részre, a Karma beach és környékén jókat lehetett lépcsőzni, egyből jobban éreztem magam! Most a 3ikon lakok, imádok lépcsőzni, pedig régebben csak földszinti lakást voltam hajlandó bérelni :D Jó dolog változni, főleg jó irányba...

  • @bencze53
    @bencze53 Жыл бұрын

    Jó estét, doktor úr!

  • @imrenevarga640
    @imrenevarga640Ай бұрын

    Nagyon okos tanács,köszönöm!!😊

  • @mkata9742
    @mkata9742 Жыл бұрын

    Köszönöm kedves dortor úr! 🍀🌷

  • @angelamedve5983
    @angelamedve5983 Жыл бұрын

    Köszönöm : ) ; )

  • @szabolcsimre2102
    @szabolcsimre2102 Жыл бұрын

    Ertekes video volt! Koszonjuk. 👍

  • @UWPstudio
    @UWPstudio Жыл бұрын

    Nagyon nagyon jó lett. Csak így tovább!

  • @evasusanszky6325
    @evasusanszky6325Ай бұрын

    Köszönöm az értékes videót. Minden jót kívánok.

  • @mariacsimanehegyi8230
    @mariacsimanehegyi8230 Жыл бұрын

    Köszi Doki ez is szuper volt! Igen az intenzív séta igazából se nem lassú se nem gyors!

  • @alienpredator27
    @alienpredator27 Жыл бұрын

    Köszi a videót Doki!👍🚶🚶🚶

  • @istvankurucz5714
    @istvankurucz5714 Жыл бұрын

    Mióta eladtam a kertes családi hazámat és társasházba költöztem az asszonyt naponta kell sétáltatnom (önként és dalolva)

  • @etelkaolah2621
    @etelkaolah2621 Жыл бұрын

    Köszönöm szépen Dr 12 órás szolgálatban 40 ezer lépés és szét esek fáj mindenem

  • Жыл бұрын

    Sajnálom...🙄

  • @judittabi8833
    @judittabi8833 Жыл бұрын

    Köszönjük az egészséges tanácsadást! Én is gyakran sétálok és kirándulok is!

  • @eszener
    @eszener Жыл бұрын

    Köszönöm Doki!

  • @andrasbiro844
    @andrasbiro844 Жыл бұрын

    Jelenleg 48 éves vagyok és 2001 óta sétálok, kezdetben napi 1,5-2 órát. 1 év megszakítással gyakorlatilag 20 éve heti 5 napot, napi (az utóbbi 6 évben) 3 és fél - 4 órát sétálok, folyamatosan, zenére, közepes tempóban (néha kissé táncikálva a ritmusra és évek óta szinte sohasem fáradok el a végére. Sajnos így is +8 kg van rajtam (180 cm és 81 kg) néha sikerül lemenni 77 re. Szóval nekem heti 24000*5 nap=120.000 lépésem van meg, és nagyon élvezem!

  • @csababartha5929
    @csababartha5929 Жыл бұрын

    Köszi Doki!

  • @kaldeinehedai4332
    @kaldeinehedai4332 Жыл бұрын

    ÉN IS VÉGEZTEM ÜLŐ MUNKÁT, DE RÁJÖTTEM, HOGY 40- 50'-KÉNT FEL KELL ÁLLNI, HA KELL HANEM ÉS PÁR LÉPÉST TENNI... NEKEM N. BEVÁLLT.. MEGTUDTAM TARTANI A SÚLYOMAT 14 - 50 ÉVES KOROM KÖZT, MAJD LETUDTAM AZ A PÁR KG. PLUSSZT TENNI, AMIKOR N. ALANTAS HELYZET MIATT FELSZALADT RÁM...💚

  • @esztibors
    @esztibors Жыл бұрын

    Köszönjük!

  • Жыл бұрын

    Köszönöm szépen

  • @laszlohentes61
    @laszlohentes61 Жыл бұрын

    köszönöm

  • @irenkaszap5167
    @irenkaszap5167 Жыл бұрын

    A séta valóban a legolcsóbb sport, csak egy jó cipő kell hozzá meg némi akarat. A kardiológusok is javasolják a gyaloglást, mert sétálni még jelentős túlsúllyal is lehet, sőt a nehezen mozgók bottal, járókerettel is járkálhatnak. A reumatológusok viszont azt is fontosnak tartják, ha valamit viszünk, mindkét kezünkben lehetőleg azonos súlyt cipeljünk, még jobb a gerincünknek, ha a hátizsákkal mindkét vállunkat egyformán terheljük és a karjaink szabadon mozoghatnak.

  • @Vid.186
    @Vid.186 Жыл бұрын

    Nagyon jó videó volt Doki! 👍

  • @ric1ric1ric
    @ric1ric1ric Жыл бұрын

    Mióta sokat sétálok, valóban jobban vagyok! 5-10 km után fáj a hátam, mint a sok állástól. Néha kevés lassú kocogással sokkal jobb.

  • @jookalman4309
    @jookalman4309 Жыл бұрын

    Remek a videó.Hetente 3 alkalommal én is sétálok és jól érzem magam.

  • @violettaboros1021
    @violettaboros1021 Жыл бұрын

    Egyetértek! Én reggeli előtt kipipálok kb. 3000-et -7fokig🚶‍♀️

  • @tiborvincze2501
    @tiborvincze2501 Жыл бұрын

    Jóestét

  • @gyorgykolozsvari3999
    @gyorgykolozsvari3999 Жыл бұрын

    Tiszteletem Dr.Úr

  • @Zoli049
    @Zoli049 Жыл бұрын

    7:24 Voga-Turnovszky ugrott be! ☝☝🤣🤣, de nem offolok. Nagyjából e téren is teljesítem a kvótát. Doki! Beszúrhatnál több "street wiev"-t. 👍

  • @rozsaszello
    @rozsaszello Жыл бұрын

    Természetjáró csoportban voltam, rendszeres turázóként nagy távolságokat jártunk be sokfelé, sokhelyen. Szívfájdalmam, hogy beteg férjem miatt még a kisebb séták is kimaradnak. Depis és szorongásos is vagyok, de nagyon!!!

  • Жыл бұрын

    Pár percre se tud elmenni?

  • @placi61
    @placi61 Жыл бұрын

    Én 2006 óta gyalogolok akkor azt olvastam 16.000 "lépés kell naponta a fogyáshoz. Diéta nélkül persze nem megy. Nekem ez 2 óra és 11 km. Sajnos naponta nem megy ennyi főleg télen nem. A megterhelés elkerülése miatt idönként biciklire cserélem 26- 32 km

  • @piroskaharkaly8718
    @piroskaharkaly8718 Жыл бұрын

    Megszoktam hogy naponta sètálok.Közben bámèszkodok.Nèzem a tájat.Jó hatással van rám .

  • @Zoli049
    @Zoli049 Жыл бұрын

    Üdv, Doki! 👍

  • @katalingaras9884
    @katalingaras9884 Жыл бұрын

    Folytatnám; egèszsègük karbantartását ,mint maguk, mint Családjuk miatt. Nagyon szépen köszönöm.

  • @martabertalan2079
    @martabertalan2079 Жыл бұрын

    Kedves Doktor úr, ma szinte megijedtem amikor az ön szavaival párhuzamosan megjelent a video alján a holland felirat. Hála érte, tudom “delen”= osztani maradéktalanul a videóit amint az actuális. Őszintén szólva, ujjongok! ❤ Ami a napi séta invesztálást illeti, én igyekszem megoldani, hogy szinte sehol nem fizetek a parkolásért. Megoldom, hogy az autómtól az adott cím ajtajáig általában gyalog megyek pár kilométert. (Persze ehhez a nyugdíjas kort el kellett érni és élni!) Üdvözlöm Önt, Munkatársait és Hallgatóságát. 😊

  • @babo1982410
    @babo1982410 Жыл бұрын

    Holnap megyek termelői piacra, itt Angliában havi egyszer szokott lenni. Illetve van olyan is, ami minden héten van. De holnap lesz a havi, ott sokkal színesebb a választék. Ott szoktam vadat, halat venni, és megy a fagyasztóba. Ilyenkor a 15-25.000 lépés simán összejön. De minden héten legalább az egyik szabadnapomon szoktam menni valahova, várost nézek, sétálok. Ilyenkor 25.000 lépés simán összejön, és szeretem is. Rengeteg helyen jártam már. Főleg délen, tengerpart, nagyon szeretem. Anglia csodálatos, aki teheti, életében egyszer jöjjön el. De ne csak Londonba. Szokták mondani, hogy London nem Anglia. Nagy a kontraszt London és a vidék között. Olyan, mint Párizs. Sok a bevándorló, és nem az igazi arcát mutatja meg az országnak.

  • Жыл бұрын

    Én a Tóhátságban jártam egyszer, néha térdig a lápban, ami első nézésre csak fű volt. Az egy fantasztikus környék és szerencsére végig jó idő volt.

  • @babo1982410

    @babo1982410

    Жыл бұрын

    @ Biztosan szép az is, ott még nem jártam.

  • Жыл бұрын

    Windermere. Érdemes megnézni.

  • @zsuffajudit8871
    @zsuffajudit8871 Жыл бұрын

    Szia! Nekem hazon belul is megvan a napi lepesszam:) Eppen koltozunk (remelem, holnap mar az uj hazban..::) Ez a haz haromszintes, pakolas miatt nonstop lepcsozes: vegulis ha nem is normal seta, ez is lepes...:) & Extra elmeny volt, h. lathattunk a kornyekbol, ahol setaltal, nemcsak a studiot...:) Bar nyilvan nem vigasztal, de ujabban itt is vannak rendszeresen maratoni esozesek, en zuttyanos esonek hivom, nonsto esik napokon at, tulzas nelkul, a remes hullamzo frontoknxk hala:(( Ilyen szintu esozesek regen itt nem voltak. Mint a tropusokon.. Meg telen is vannak ilyen remes esozesek..

  • @laszlolengyel2030
    @laszlolengyel2030 Жыл бұрын

    👍

  • @pinokkio1523
    @pinokkio1523 Жыл бұрын

    Hát igen reggebben én mindig megcsináltam, manapság nem, még túl is teljesítettem 12 km stb, de attól még beteg voltam és bánatos stb

  • @annabiscontini5223
    @annabiscontini5223 Жыл бұрын

    Köszönöm szépen a videókat! De mint máskor, most is elmondom a véleményem! A józan paraszti észrol szeretnék egy videót. Az őseimnek és nekem is idegen ez a szó: SÉTA! Nem volt idő erre, mert 3 váltásban dolgoztak,a mezőn folytatták a napot... És régen nem volt stressz...Éjjel 3 órakor keltek,azért hogy a teheneket a melegben ne csipjék a legyek. Aztán 6 órakor kezdődőtt a munka. Autóbusz vitte ,5 órakor a buszallomason kellett lenni ,mert ha nem...Senki sem volt meghízva! Főleg nyáron

  • Жыл бұрын

    Anna, tehát mentek folyamatosan...ez a lényeg

  • @lordAnusz
    @lordAnusz Жыл бұрын

    Doki, őszintén! Ez inkább a ló nincs szamár is példája... Hisz igen jó a ,, séta",de valójában igazi torna kéne a testnek,nyujtassal, mindennel-igy a mobilitás nem lenne óriási probléma 50 felett. Nem nagy súlyos terhelés,de kell a terhelés izomnak-izuletnek egyaránt. Sőt, szerintem a Hiit edzés a legjobb, de mindegy.... De mire ide jut az ember, általában nem jobb és baloldali térdre hivatkozik, hanem jora és rosszra.... addigra a lakosság java része tönkre megy. A mozgásforma aztán vallássá alakul,ki miben hisz az,de csakis az a jó (a többi badarság-tipikus Mo) Biztos hallott olyan történetet a nagyérdemű,vagy akár személyesen is látott is, hogy,,ezek a osztrákok botokkal sétálnak"(Úristen a hanyatló nyugat!! ) Bármilyen mozgás jobb a semminél,de annak az országnak ahol a lakosság a túlélésért küzd, ahonnan menekül az értelmiségi,meg aki teheti...ott már a séta is csodát tesz. Üdvözlöm a laposföld hívőket!!!

  • Жыл бұрын

    Ebben van igazság. Azonban vannak még itt 70-80 éves nénik is nem kevesen. Ezt legalább ők is meg tudják csinálni 🤓

  • @lordAnusz

    @lordAnusz

    Жыл бұрын

    @@zsuzsakiss9042 tisztelet a nővéreknek!!!!

  • @zoltannagy7651
    @zoltannagy7651 Жыл бұрын

    Szia Zsolt doki! Köszönjük a szokásához híven hasznos és tartalmas videót! Az esős évszakra és videóvágáshoz mit szólna egy futópadhoz amin séta közben netezhetne és videót vághatna amíg kint ömlik az eső? Amúgy szoba kerékpárról mi a véleménye? Előre is köszönöm válaszát? :)

  • Жыл бұрын

    Thaiföldön volt ilyenem, de pont emiatt jöttem rá, hogy ekkora méretű dolgokba nem teszek pénzt többet...ha arrébb megyek, ezeket mindig ott kell hagyni 😕

  • @zoltannagy7651

    @zoltannagy7651

    Жыл бұрын

    @ Érthető, hiszen ön többször költözik az átlagnál. (de egyszer csak letelepszik) :) De amúgy mi a véleménye a szoba kerékpárrol és a futópadról(azon is lehet sétálni, de nem érthető, ha séta padnak hívom)? :) Egyik nagy kedvencem Linus Torvalds Linux kernel fejlesztő aki ilyen futópadra szerelt notebookkal levelezik és fejleszt, munka közben sétál. :) Én még csak a szoba kerékpárig jutottam tablettel, jó télen, fagyban, esőben és éjszaka is elérhető! :)

  • Жыл бұрын

    Van egy vegan youtube doktor, a Greger, ő gyakran a videóban is úgy beszél, hogy gyalogol rajta. Gondolkodtam rajta én is, de az említett okok miatt nem veszek.

  • @coffeecat7734
    @coffeecat7734 Жыл бұрын

    Nekem meg van a napi 10-12.000 lépés. Szeretek sétálni. Az emberek kérdezik, hogyan lehet ennyit menni. Miért nem megyek busszal vagy biciklivel munkába? Én ettől jól érzem magam. Közérzetem is jobb. Séta nem az ördögtől való. 😂 Nem kell elkényelmesedni. Ülő munkát végzek. Múlt hónapban összejött a 218 km, áprilisban pedig 198 km. :)

  • Жыл бұрын

    Fantasztikus, irigylem...

  • @Peter_82
    @Peter_82 Жыл бұрын

    Üdv Megint egy téma ami nem árt

  • @gyurma7
    @gyurma7 Жыл бұрын

    Nagyon jó.volt ez az adás is! Egy fontos dologgal még kiegészíteném a gerinc miatt. Nagyon nem mindegy a cipő drop-ja, azaz, hogy mekkora a szintkülönbség a cipő első része és sarok része között. Mostanában a hagyományos sportcipők, futócipők nagy részénél a drop 8mm, ami nem mindenki számára ideális. Egészséges testartáshoz a kisebb (0-4mm) drop javasolt, de érdemes konzultálni szakemberrel, mert sok tényezőtől függ, kinek mi a jó. Egy biztos, ha mezítláb járunk, nincs drop. Viszont a sarokra érkezés sem jó, ezért nem érdemes túl nagyokat lépni. Sok anyag van erről a neten, persze szokás szerint mindenről írnak jót és rosszat. Egy viszont biztos, cipő nélkül születtünk és amíg nem léteztek a pihe-puha "ütközést" csillapító cipők, addig is sétáltak, futottak az emberek, gyanítom többet is mint manapság, főleg a fejlett nyugati társadalmakban. Van egy film,.fuss az életedért, vagy valami ilyesmi a címe, angolul asszem csak annyi, hogy barefoot.

  • Жыл бұрын

    Keen Uneek by Oakley. Csak abban járok, amióta Thaiföldön rátaláltam. Pont ezt a feelinget tudja. Puha érkezés szintkülönbség nélkül. Thai találmány, elég drága de jobbat eddig nem találtam. A hamisítványok érezhetően rosszak.

  • @gyurma7

    @gyurma7

    Жыл бұрын

    @ jól teszed! Az nagyon jó cucc! A Siam Discoveryben láttam meg talán a Terminal 21-ben a boltot. Még nem próbáltam ki, de ki fogom. Nem vészesen drága, úgy értem nem olcsó, de "gagyi" nike, adidas is 30-40-50ezer néha.

  • Жыл бұрын

    Minden Oakley boltban van. Én a Mega Bangnában láttam, de általában online rendeltem (van 3), amikor kifutott a széria és leárazták 😂

  • @gyurma7

    @gyurma7

    Жыл бұрын

    @ fú arról nem is hallottam még! Kicsit messze van innen (old town) oda nem gyalog megyek :-) Más. Azért durva, hogy Balin ennyit esik, tavaly csak december, január volt csapadékos úgy rémlik, a február már naposabb volt. Itt idén kb. 2-3x esett úgy jobban. Melyik volt a kedvenc éttermed Bangkokban?

  • Жыл бұрын

    Az egyetem kantinja. Nem jártam éttermekbe. Voltak utcai étkezdék, ahol egy-egy kaja jó volt. Néha elmentem tengeri herkentyűs büfébe, ahol fix áron lehetett enni ami belefért. De csak oda, ahova a helyiek jártak. Turista helyre soha. Balin meg csak a háztulajdonos éttermébe megyek, az is helyieknek szól. Ott akkora sertés bordák vannak (nekem meg külön méretes készül), hogy alig bírom megenni köret nélkül. (Rizst nem eszem meg) Az indonéz kaja egyébként rémes és unalmas. Ezért piac > konyha > főzés.

  • @daweee777
    @daweee777 Жыл бұрын

    Csak a munkahelyemen (gyár) megyek 10000et. Az átlag 16000. Hetkoznap 20-25, hétvégén 5-6

  • @aranyosjanosne
    @aranyosjanosne11 ай бұрын

    Doktor úr! Az ülve végzett "sarokemelgetés"sétának tekinthető? Köszönöm válaszát!

  • 11 ай бұрын

    Séta helyettesítő, ha valaki ülő munkát végez.

  • @emesepellach6972
    @emesepellach6972 Жыл бұрын

    Kedves Doki! Ha az eső nem hideg, akkor lehet esőben is sétálni az esőkabát nevű cuccban. Még az sem baj, ha az arcunkba fújja a szél a vizet! Mindez frissít!

  • @virsli100
    @virsli100 Жыл бұрын

    A tánc mérsékelt vagy erőteljes intenzitású mozgásnak számít?

  • Жыл бұрын

    Azt gondolom, hogy típustól függ. 😊

  • @blizardo13
    @blizardo13 Жыл бұрын

    1:38 van olyan motoros asztal amit meg lehet emelni, hogy ne csak ülve lehessen mellette dolgozni hanem álva is. De felesleges dolog. Csak meg kell emelni egy normál asztalt... szerintem.

  • Жыл бұрын

    Thaiföldön volt ilyenem, ide nem hoztam magammal 😊

  • @CompaqP920
    @CompaqP920 Жыл бұрын

    Jogsim van, kocsim nincs. 30 perc sétára lakom a munkahelyemtől. Ennyi kell.

  • @Sairamark
    @Sairamark Жыл бұрын

    mindennap 1 óra sétát iktattam be január 1-vel…én is sokat ülök

  • @erikaalmasi
    @erikaalmasi Жыл бұрын

    Kedves Zsolt! Nagyon jól teszi, hogy kimozdul. Sétáljon nagyokat! Arrafelé nem lehet úszkálni a tengerben?

  • Жыл бұрын

    Sajnos itt főleg a szörfösöknek jó a tenger. Nagy hullámok vannak mindenhol. Nem kifejezetten úszásra való. Legfeljebb a szélén lehet pacsálni, az meg nem úszás. Az elején laktam egy darabig medencés ingatlanban, ott úsztam is. Aztán kinyitották az országot és ötszörösére mentek fel az árak. Ahol most vagyok, ott nem, mert ez nem turisták által kedvelt terület. Régi nóta, kakas, kutyaugatás. Már kitaláltam hogy élem túl ezt is 😎 Pl éjfél után veszem fel a videókat, akkorra elhallgatnak a kutyák. Nézegetem, hogy hova lehetne menni innen. Főleg a táplálék tart vissza, azt nehéz überelni, mert ideális. Nincs nagyüzemi mezőgazdaság, csak kistermelők. Farm portéka, ezerféle zöldség és gyümölcs nevetséges áron, frissen leszedve. Milliméter pontosan tudom követni azt az étkezést, amit prédikálok a csatornán. Nulla gyári termék, kevés hús és hal, növényi alapú étrend. Ez röviden az "irigyelni való" Bali élet 😎 Thaiföld ebből a szempontból közelébe nem jön ennek. Ott is van piac de messze nem ugyanaz kapható. A vulkanikus talaj és a klíma van emögött. Ha az ember nem tapasztalja meg saját maga, nem is gondol rá, hogy mennyit számít ez.

  • @ferencpapp2010

    @ferencpapp2010

    Жыл бұрын

    @ Esetleg Fülöp-szigetek megint? Nekem tetszettek az ott forgatott videók.

  • Жыл бұрын

    Még az is előfordulhat. Bár az internet nem egyszerű

  • @erikaalmasi

    @erikaalmasi

    Жыл бұрын

    @ A Fülöp-szigetekről azt hallottam, hogy nincs normális kaja, se normális szállás, se internet. Valami társaság is jó lenne, akikkel tudna beszélgetni.

  • Жыл бұрын

    Erika, a helyi kaja itt is borzasztó. Ha viszont van jó ellátás zöldségekből, akkor tudok főzni 😎

  • @editkekelemengyorgyne3799
    @editkekelemengyorgyne3799 Жыл бұрын

    Nagyon szépen köszönöm. Én látás sérült vagyok, nem tudok minden nap sétálni. Viszont a szobabiciglit minden nap hajtom, ez is jó?

  • Жыл бұрын

    Jó, de nem helyettesíti mindenben a sétát. A gerincnek séta kell.

  • @editkekelemengyorgyne3799

    @editkekelemengyorgyne3799

    Жыл бұрын

    @ nagyon szépen köszönöm. Igen szokott fájni a hátam.

  • @hungrigerungar147
    @hungrigerungar147 Жыл бұрын

    Nekem enyhén magas vérnyomásom van. Ez azt jelenti, hogy az orvosnál 24 órás EKG -val, plusz terheléses méréssel kiértékelve 140 / 80 lett. Otthon mérem állandóan, 120-130 / 80 körül van, a saját méréseim szerint. Omron márkájú elég jó fajta vérnyomásméröm van. 15-20 évesen fociztam, és akkor megnagyobbodott szívet diagnosztizáltak, egy jele volt csak, néha vézett az orrom. Ez már több mint húsz éve volt, azóta szedem a bétablokkert reggelente 5 mg -ot. Mit gondolsz arról, ha súlytemelek, nyomatom szolídan a sportot, nem lesz baj belöle? Ez alatt azt értem ,hogy megterhelem magam, és esetleg szívproblémáim lesznek.

  • Жыл бұрын

    Erre én így nem tudok mit mondani meg nem is mondhatok. A kezelőorvostól kéne megkérdezni. Személyes véleményem, hogy a súlyemelés nem a legjobb ilyen esetben.

  • @hungrigerungar147

    @hungrigerungar147

    Жыл бұрын

    Köszönöm, majd írok, mit mondott a sámán. 😁

  • @jozsefdobos9646
    @jozsefdobos9646 Жыл бұрын

    Munka közben gyakran sikerül 15-20 ezer lépés is "begyűjteni" ez számít e? És ha igen, szükséges e ezen felüli sétákat tenni? Köszönöm a videót!

  • Жыл бұрын

    Nem, annyi pont elég 😎

  • @peterbalazs2401
    @peterbalazs2401 Жыл бұрын

    Múltkor 55km sétáltam 🏃

  • Жыл бұрын

    Az jó sok!

  • @peterbalazs2401

    @peterbalazs2401

    Жыл бұрын

    Tervben van ismét a Mátra bérc

  • @frigyesvarga3726
    @frigyesvarga3726 Жыл бұрын

    A kerékpározás egyenértékű a gyaloglással?6km-ert szoktam karikázni a Városligetben tavasztól őszig naponta.Ha egy lépést 70cm-nek veszünk ez megközelíti a 10 000 lépéssel megtett távot.Átlag 10 km-es sebességgel hajtok ha jó a bringa sebességmérője:-)Szomszédomnak is kerékpározást javasoltak miután felgyógyult az infarktusából.

  • Жыл бұрын

    Érdemes néha leszállni róla és tényleg sétálni. A gerincnek kell a séta, a kerékpározás okozhat problémát.

  • @JozF547
    @JozF547 Жыл бұрын

    Üdv doki! De az ízületek jobban kopnak a nagyobb igénybevételtől, nem? Főleg a térd ízület, pláne egy kis túlsúllyal...

  • Жыл бұрын

    Az kopik mindenhogy. Viszont ha nincs semmilyen aktivitás, akkor sorvad is a porc és az elősegíti. Kis terheléssel lehet megpróbálkozni. Nem futni, sétálni.

  • @ZTNKEM

    @ZTNKEM

    Жыл бұрын

    Folyadék fogyasztása jót tesz az ízületeknek is.

  • @Arktiarkti
    @Arktiarkti Жыл бұрын

    Oké, de mi a helyzet a mindennapi hosszútávfutással, és/vagy a kerékpározással? Nekem saját tapasztalatból megvan a pozitív véleményem, de jó lenne ezt tudományosan is alátámasztani😀 Vagy éppen az ellenkezőjét! Gondolok itt arra, hogy mikor kezd a sport károssá válni? Hogyan hat napi 10 km futás a szívre? És 50 km intenzív bringázás? Persze nem várok konkrét választ, csak remélem, hogy adtam ötletet egy videóhoz, bár úgy tűnik témából nincs hiány.

  • @martabertalan2079

    @martabertalan2079

    Жыл бұрын

    Azzal a sok kerékpározással szkeptikus vagyok, mármint hogy ragyogó praktikus sport és fogyaszt is. Ha igaz lenne már a hollandok elfogytak volna. 😅

  • Жыл бұрын

    Marta, meg olcsó is 😎

  • @Arktiarkti

    @Arktiarkti

    Жыл бұрын

    @@martabertalan2079 Teljesen igazad van a hollandokat illetően, (és nem minden postás egészséges, pedig ők asztán sokat sétálnak!) 😀 De komolyra fordítva a szót: A kerékpározás alapvetően egy szezonális sport, a futással ellentétben. Engem a csinossági kérdés nem aggaszt, viszont a közelmúltban elhunyt hosszútávfutófutónő esete elgondolkodtatott. Milyen hatással van az idősödő, vagy a túl fiatal szervezetre? Mert mindenhol azt sulykolják, hogy a sport egészséges. De mennyire egészséges a sport, és milyen dózisban? Mert ha rendszeresen sportolsz, bizony elgurulhat a gyógyszer, és csak az eredmény válik fontossá. A környezetemben is tapasztatalom, amikor kezdő futók ölik magukat a 4-8-10 km eléréséért. És akkor még nem is beszéltem a sok "maratonfutóról", akik szinte minden hosszútávú felkészülés nélkül vágnak neki a 42-nek. Érdemes megnézni a vivicita mezőnyét....Borzalom! Komolyan furcsálom, hogy nem történt még ott haláleset.

  • @tibors6986
    @tibors6986 Жыл бұрын

    The Grim Reaper’s preferred walking speed is 0.82 m/s (2 miles (about 3 km) per hour) under working conditions. As none of the men in the study with walking speeds of 1.36 m/s (3 miles (about 5 km) per hour) or greater had contact with Death, this seems to be the Grim Reaper’s most likely maximum speed; for those wishing to avoid their allotted fate, this would be the advised walking speed.

  • Жыл бұрын

    😂👍

  • @SzergejButov
    @SzergejButov Жыл бұрын

    tavaly 3,3 millió lépést tettem meg (2366 km) "sétálva" :-) pontatlan a szó, mert dombra fel. semmi fanatizmus, így lakom és ez a legegyszerűbb elérni ahova tartok ...

  • @andrasbiro844

    @andrasbiro844

    Жыл бұрын

    Nekem 5.4 millióra jön ki.

  • @marikahang8693
    @marikahang8693 Жыл бұрын

    Jó estét Kedves Doktor Úr! Egyetértek, hogy a mozgás nagyon kell egészségünk megőrzése céljából! De mi van akkor, ha 79 évesen otthon megbotlik az ember.egy fránya szőnyegben, és akkorát esik, hogy 2, 5 cm-re elreped a medence csontja, és az amugy kopásos térdét is alaposan megüti. Előtte covid, akkor sem megyünk sehová, a családtagok vásárolnak, akkor is, és most is. Aztán belépünk a 80. esztendőbe, és nem merünk ki menni az utcára, mert félünk, hogy elesünk. Ha jó idő van, akkor merünk csak ki menni a kertbe, de ugy.hogy ne hogy elesünk. Bár munkám egész életemben üllő munka volt. Soha nem fájt sem a hátam, sem a derekam. És ez a fránya esés, ami akkora.volt, hogy az unokám szemeláttára történt, egy kisebb földrengésnek felelt meg. Ugy korrigáltam a mozgást, hogy minden héten a porszivómat tologatva, kb. 1 óra biztos meg van ide-oda lépegetés 1000.lépés. Hogy a memóriámat 81 évesen jól karban tarthassam egy un. kerámia programot telepitettem a mobilomra, és azzal játszva próbálok frissen maradni. Nem mindenkinek megy ennyi idős korban a rendszeres mozgás! Üdv. Mária

  • @irenkaszap5167

    @irenkaszap5167

    Жыл бұрын

    Járókerettel biztonságosabb síma terepen a séta - lassan, fokozatosan emelve a távolságot. A szőnyeget kétoldalú ragasztóval rögzíteni lehet. Vigyázzon magára, jó egészséget kívánok!

  • Жыл бұрын

    Sajnos az életkor előrehaladtával az egyensúly romlik. De érdekes módon aki korábban többet mozgott, annak kevésbé lép fel. Hát csak óvatosan...😊

  • @marikahang8693

    @marikahang8693

    Жыл бұрын

    Köszönőm a válaszát! Őn is vigyázzon Magára!😍❤😍

  • @ildikoprepperkitchen

    @ildikoprepperkitchen

    Жыл бұрын

    @@marikahang8693van egy jó pár lassú ülöhelyzetben is végehetò torna, itt a KZread on, Szerintem érdemes esetleg azokat probálni

  • @marikahang8693

    @marikahang8693

    Жыл бұрын

    @@ildikoprepperkitchen Kedves Ildikó köszönőm válaszát. Rá fogok keresni a Yutun! ❤❤❤

  • Жыл бұрын

    2:30-nál mit csinál a hölgy?

  • Жыл бұрын

    Valamilyen vallási ceremónia része, hogy kis tányérkán kiraknak virágot, ennivalót a ház elé.

  • Жыл бұрын

    @ Már azt hittem, így árulja a földről :)

  • @flandorfferpeter7504

    @flandorfferpeter7504

    Жыл бұрын

    @ Először azt hittem, hogy valami étel finomságokat készít, de köszönöm a magyarázatot.

  • @borosbotond6200
    @borosbotond6200 Жыл бұрын

    Ez már Omega🙂

  • @attilatihanyi9696
    @attilatihanyi9696 Жыл бұрын

    Vagyunk bizonyára nem kevesen, akiknek akkor most, az a kérdés, hogy ez kerékpározásra hogyan is vihető át...?

  • Жыл бұрын

    Ugyanolyan jó, kivéve a gerincet.

  • @Zoli049

    @Zoli049

    Жыл бұрын

    @ Roller, gördeszka? Azokon állni kell! 🤣

  • Жыл бұрын

    Nehogy kipróbáljam...😂

  • @Zoli049

    @Zoli049

    Жыл бұрын

    @ Ahogy néztem a "pálya" állapotát?! Szerintem a deszkát ne! 🤣

  • @laszlokiss4119
    @laszlokiss4119 Жыл бұрын

    Sajnos akiknek már megvan az izületi problémájuk (arthrosis) azoknak ez már nem biztos, hogy menni fog. 🙁

  • @erzsebetaranyos8879

    @erzsebetaranyos8879

    Жыл бұрын

    Már menni sem tudtam, nagy.fájdalmaim voltak, de úgy éltem, mintha egészséges lennék. Másfél év múlva jobban lettem, ami még mindig tart. RA-s vagyok.

  • @csillacsicsman4106
    @csillacsicsman4106 Жыл бұрын

    Kedves Doktor Úr! Heti 3 -4 szer szoktam futócipőben, egyenletes , nem gyors tempóban futni, de inkább kocogásnak nevezném. Átlagban , egy alkalommal ez kb. 4-5 km. ( Volt egyszer már 6 km is) Nagyon élvezem, parkban, futópályán történik ez, a fákat, természetet csodálva, figyelve a parkban az embereket, igazán kikapcsol és feltölt. Maradhatok így , ennél a mozgásformánál? Az endorfintermelés mellett jót teszek az egészségemnek is ? Én bízom benne, hogy igen, de várom válaszát! 🙂

  • Жыл бұрын

    Igen, futás is jó - ha nem betonon fut. Viszont az felkészülést igényel, ruha, cipő. Sétálni lehet bárhol, bármikor,bármiben. Plázában körbemenni is séta 😊 Ha nincs más lehetőség.

  • @csillacsicsman4106

    @csillacsicsman4106

    Жыл бұрын

    @ Maradok a parknál, ahol van klassz futópálya és a természet. Plázákat utálom. Nálam nincs nagy felkészülés, van egy jó futócipőm, egy melegítőnacit meg gyorsan felkap az ember. A többi ruhadarab sétához is kell 😄

  • @heilundwissen9833
    @heilundwissen9833 Жыл бұрын

    Doki: szobakerékpár, ha kint nem lehet sétálni?

  • Жыл бұрын

    Gyalogló padon gondolkodom. De még azt se döntöttem el, hogy maradok-e itt vagy se. Ezért nem szívesen veszek nagyobb darabokat

  • @dudaspeter4538
    @dudaspeter4538 Жыл бұрын

    Kedves XxX ( elnézésedet kérem, hogy nem tudom a keresztneved) Nehéz volt nem észrevennem, hogy Indonéziába szakadtál. Jelenleg én is itt dolgozom. Amennyiben kedved, időd, lehetőséged lenne, szívesen összeülnék veled egy Bintangra. Szabad megkérdeznem, melyik országrészben élsz? Én Surabayában tartózkodom. Ha nem Nap-Föld távolságra vagyunk, szívesen folytatnék eszmecserét veled személyesen.

  • Жыл бұрын

    Video alatti leírásban van email és Facebook page messenger elérhetőség. 😎

  • @dudaspeter4538

    @dudaspeter4538

    Жыл бұрын

    Köszönöm! Írtam neked Facebookon, várom válaszod

  • @gyorgybauko1702
    @gyorgybauko1702 Жыл бұрын

    Séta helyett a kerékpár? Kérdem mint lábszár amputált.

  • Жыл бұрын

    Az is jó

  • @gyorgybauko1702

    @gyorgybauko1702

    Жыл бұрын

    @ köszönöm!

  • @Roland1.
    @Roland1. Жыл бұрын

    Akkor en a kirándulásos, nyaralásaim alatt elegendő lépeseket teszek az egészség irányába. . Példaként, Malajziai 2 hetes utazásom alatt napi 8-10 órát sétáltam kb. megállás nélkül az 56-70ezer lépés. 12 nap alatt 700-800ezer lépés. Doki ez megfelelő mennyiség? 😀 Utolsó ilyen Japán kiruccanásomkor meg 18 nap alatt kb. 1.1millio lépést 😅

  • Жыл бұрын

    Malaysiában se lehetett könnyű sétálni. Meleg is van meg sokat esik 🤓

  • @Roland1.

    @Roland1.

    Жыл бұрын

    @ magas pàratartan is volt. 2017 ès 2018 áprilisban is ott jàrtam.

  • @lordAnusz

    @lordAnusz

    Жыл бұрын

    Te most itt dicsekedsz, hogy évente van 2 hét, amikor egymillió lépést teszel meg!?! Vaoo! Meselj még!

  • @Roland1.

    @Roland1.

    Жыл бұрын

    @@lordAnusz Nem dicsekszem, csak a dokinak irtam a témával kapcsolatban. De ha szeretnék dicsekedni, hogy mennyit és hogy hova szoktam utazni, akkor azt is megtehetném. Amugy meg: màrcius vègèn utazom Törökországba (Istambul és Cappadokia), ahol szintén sokat fogok gyalogolni söt hölègballonos tùra is lesz. Na ez màr dicsekedès volt “csak neked”. Utazom, kiràndulok mert ez a hobbim ès mert az Angliai fizetèsemböl, munkàmból megtehetem. Neked szèp napot. :)

  • @erzsebetweinber8055

    @erzsebetweinber8055

    Жыл бұрын

    @@Roland1. Én is sokat gyalogolok utazásaim alkalmával, sőt megjártam a Caminót is (a francia utat), de tekintettel vagyok azokra akik ezt nem tehetik meg és nem dörgölöm az orruk alá. Ez EQ kérdése, ebben még fejlődnöd kell.

  • @edinaszonyi722
    @edinaszonyi722 Жыл бұрын

    A séta lehetőleg természetes talajon történjen, mert akkor hat jótékonyan a gerincre, az aszfalt sajnos nem jó. A séta tempója sem mindegy: kissé sietős tempóban ideális, lendületes karmozgással társítva; a lassú sétálgatás nem sokat ér (persze a semminél az is több).

  • Жыл бұрын

    A bemutatott tanulmány szerint mindegy mi a sebesség. És ez a legtöbb nézőnek így megfelelő. Sok itt a 70 év fölötti, aki sietős tempóban már nem tud menni. Volt olyan is aki elmondta, hogy a porszívó csövet fogja, hogy el ne essen otthon járkálás közben 😕

  • @placi61

    @placi61

    Жыл бұрын

    Én már csak márkás cipőben scholl betéttel járok. A kitaposott cipőt nem szívesen cserélem le, addig hordom amíg le nem szakad a lábamról

  • @edinaszonyi722

    @edinaszonyi722

    Жыл бұрын

    @ Kik-ki a maga életkora és erőnléte szerint sétál természetesen. A fiatalabb és közép korosztálynak szántam elsősorban a megjegyzésemet, mely gyógytornász és edző véleményén alapul.

  • Жыл бұрын

    Köszönöm Edina

  • @csabaivera1208
    @csabaivera1208 Жыл бұрын

    Én átgyalogolom az életemet. 😀 Kertész vagyok és már ebben a hónapban ( 2 napot voltam szabin) az összes lépésszámom 90457. Eddig... Hétvégén is megvan a 10.000. A télen "irodai" munkánk volt, minimális mozgással. Februárra azt hittem vége van a derekamnak. Inkább megyek, mint a mérgezett egér, mint üljek egész nap.

  • Жыл бұрын

    És miket kertészkedik? Virág, zöldség?

  • @csabaivera1208

    @csabaivera1208

    Жыл бұрын

    @ egy 4 hektáros botanikus kertet tartok rendben másodmagammal. Termesztett növények, növény rendszertani gyűjtemény (66 parcella) és a területen elhelyezkedő erdő és cserjék gondozása. Mediterrán és szubtrópusi gyűjtemény gondozása. Szóval szezonban nincsen kilométer hiányom. 🙂

  • Жыл бұрын

    Az de szép lehet! Biztos szereti a munkáját 😊

  • @csabaivera1208

    @csabaivera1208

    Жыл бұрын

    @ igen, nagyon szép. Valóban öröm közöttük dolgozni, bár fárasztó és kemény munka is egyben. 🙂