* Electrical Installations _ idv *

* Electrical Installations _ idv *

* Electrical Installations_idv * Curs gratuit-Instalatii electrice. Tematica cursului ...aspecte teoretico - practice,aplicative si legislative....etc.legate de producerea energiei electrice,instalatii si echipamente de producerea energiei electrice in sistem national si individual,executie de instalatii electrice noi,revizii,reparatii,extinderi (casa,vila,apart.etc.),montaj de echipamente si exploatare corespunzatoare.Solutii tehnice de dimensionare circuite electrice,prevenirea incendiilor si electrocutarilor.La solicitarea abonatilor canalul * Electrical installations_idv * poate avea si o componenta de * curs /initiere * si periodic clip video/tutorial (scurt) tip *Asa DA-Asa NU * in executia si expoatarea instalatiilor si echipamentelor electrice.

Пікірлер

  • @constantingigienache5657
    @constantingigienache56578 сағат бұрын

    Se poate face un traf trifazat intrare si ieșirea mono.dati si schița Mulțumesc Mulțumesc

  • @floriflorea9333
    @floriflorea93336 күн бұрын

    Mulțumesc frumos pentru material! Este pe înțelesul tuturor! Sunt un mare pasionat de curentul electric de când eram în clasa a șasea. Aici am găsit explicații simple și clare 😊❤

  • @juperrr
    @juperrr6 күн бұрын

    Salutare , incerc de multa vreme sa lamuresc o problema si poate reusesti sa ma ajuti. In normativul I7 scrie urmatorul lucru: "5.3.4.0.3. În circuitele monofazate din locuinte (cu personal obisnuit) se prevăd întreruptoare bipolare cu protectie la suprasarcină si scurtcircuit cel putin pe conductorul de fază (1P+N)." Totusi vad foarte multe persoane care folosesc doar monopolare pe rezidential. Cum este corect pana la urma ? Multumesc !

  • @bazila7747
    @bazila77477 күн бұрын

    Eu stiam ca puterea se masoara in watt, nu in amperi. Intensitatea se masoara in amperi.

  • @petrapaul2434
    @petrapaul24347 күн бұрын

    Multumesc !

  • @mitrosbutrosgalhi
    @mitrosbutrosgalhi9 күн бұрын

    Nimic despre tratarea nulului sau PEN .

  • @theripper6206
    @theripper620610 күн бұрын

    Mulțumesc!

  • @nituvasile1751
    @nituvasile175116 күн бұрын

    Eu am înțeles că e curs gratuit,dar ptr.motorul monofazat ma-ți lăsat în ceață.Nu am înțeles Nimic.Fiți mai explicit!😮

  • @idv1203
    @idv120313 күн бұрын

    Nu am vorbit nimic despre motoarele electrice ,conexiuni,pornire.Deci nu vam lasat in ceata.Dvs,fiti explicit si spuneti la obiect ce nu ati inteles.Eu nu pot ghici.Legat de motoare electrice conexiuni,pornire,inversare sens...etc.va fi un capitol dedicat acestora.Daca va referiti la M1 si M3 din schita anexa acestea au fost introduse in schema ca exemplificare.Putea fi si alte echipamente comandate de contactor.ex.iluminatul unor hale de productie,sau din mari centre comerciale...etc.

  • @dumitrususman3245
    @dumitrususman324517 күн бұрын

    Un video cu pornirea stea -triunghi si unul cu un AAR ar fi interesante

  • @cristianmantu3899
    @cristianmantu389925 күн бұрын

    Bună ziua!. Conform cărei reguli din normativ sau din alte standarde protecția din tabloul abonat trebuie să fie cu o treapta mai mică fata de cea din blocul de măsură. Mulțumesc.

  • @vasileion-ud4lz556
    @vasileion-ud4lz55624 күн бұрын

    Asezind invers, sau cind protectia din tabloui de distributie este superioara ca valoare celei din bloc masura, in cazul unui scurtcircuit sau suprasarcina intreruperea alimentarii cu energie electrica o va face protectia din blocul de masura.( si daca este sigilata....asteptati furnizorul ? ).

  • @cristianmantu3899
    @cristianmantu389924 күн бұрын

    @@vasileion-ud4lz556 Parțial de acord! Va referiți la selectivitate. Concret dacă în blocul de măsură avem un C 32 și în tabloul abonat avem pe general C 25 în cazul unui scurtcircuit conform unor grafice de selectivitate dar și în practica curentă vor întrerupe ambele și deci unde este logica?.

  • @AdamEugen-md8iw
    @AdamEugen-md8iw26 күн бұрын

    FAZA 1 ,R,

  • @theripper6206
    @theripper620626 күн бұрын

    Respect pentru munca depusa dar nu mai faceți intro de un minut și ceva!

  • @sorinpetre6141
    @sorinpetre614127 күн бұрын

    Mulțumim

  • @oas5215
    @oas521529 күн бұрын

    foartbine explicat si educativ........va multumesc frumos.

  • @XNicholasAFN
    @XNicholasAFNАй бұрын

    DOBITOCULE....STIE POPA CA UMBI PE KZread DEZGRUPAT

  • @oas5215
    @oas5215Ай бұрын

    ultumesc frumos pt informatii.

  • @oas5215
    @oas5215Ай бұрын

    buna seara. va rog sa imi spunet5i va rog frumos, ce trebuie sa contina tabloul de distributie pt o bojdeucă de vacanță care nu are impamantaer. consumatori ar fi ....becuri (4), frigider , tv, boiler electric 18oow. multumesc frumos.

  • @gabrielmosu4679
    @gabrielmosu4679Ай бұрын

    "de preferat prin sudura",adevarat,dar nu orice fel de sudura,admisa e doar cea exotermica,nu varianta electrod si aparat de bazar

  • @theripper6206
    @theripper620613 күн бұрын

    Exact

  • @gabrielmosu4679
    @gabrielmosu4679Ай бұрын

    legat de rasucire domnul meu,e o metoda periculoasa,daca wago e o metoda asa usoara sigura,trebuie acceptata la nivel national,nu pricep de ce nu se folosesc doar ele si basta

  • @vasileion-ud4lz556
    @vasileion-ud4lz556Ай бұрын

    Legarea prin răsucire a conductoarelor din același material și tip ex.fy cu fy se foloseste de la începutul electrificării in Romania ,este reglementată folosirea metodei prin normativul in vigoare,reactualizat periodic,(normativ i7 ) cu explicitare clara cum se realizează , lungimea in cm a răsucirii,conf testelor de laborator ptr.curgerea libera a electronilor fara a produce căldură la locul/ suprafață de contact.Clema wago acoperă o suprafață/ lungime de contact mai mica in raport cu legarea prin răsucire,motiv pentru care nu este oficial recomandata.Legarea prin răsucire nu este periculoasă și se folosește în marea parte a țărilor lumii.

  • @gabrielmosu4679
    @gabrielmosu4679Ай бұрын

    @@vasileion-ud4lz556 macar un raspuns pertinent am primit

  • @catalinsavin5929
    @catalinsavin5929Ай бұрын

    Buna! Am niste nelamuriri daca ma putet ajuta.Voi pune dupa un RCCB de tip A 63A 30 mA , 4 MCB 16A si 4 MCB 10A curba B.Intrebarea mea este, RCCB-ul trebuiea sa fie de 6 sau 10 kA? Si intrebarea 2, in tabloul general al casei este ok sa folosesc un separator cu fuzibile de 32 A si in tabloul de la stalp un RCCB selectiv de 63A 300mA? Sau este mai bine sa pun 25 A in tabloul general si 40 A in tabloul de la stalp? Multumesc si scuze pentu deranj.

  • @gabrielmosu4679
    @gabrielmosu4679Ай бұрын

    imi place ca ai ceva cunostinte,tabloul de la stalp se numeste bloc de masura si acolo nu are acces decat distribuitorul,nu stiu cum poti sa pui tu protectii acolo decat daca esti autorizat

  • @catalinsavin5929
    @catalinsavin5929Ай бұрын

    @@gabrielmosu4679 Bineanteles ca distribuitorul va pune protectia in blocul de masura,daca I si faceau treaba de la inceput nu mai aveam probleme acum.Mi-au pus un RCBO in blocul de masura si tot timpul cand am o problema sare RCBO-ul.

  • @SeverGrig
    @SeverGrigАй бұрын

    Trebuie sa stii ce ai la bmp, pentru ca acolo cum a spus si domnul gabriel are acces distribuitorul. rccb tip a, 10ka. Mergi pe fuzibile de 32A. Separatorul sa aibe posibilitatea de a pune fuzibile doar pe faza L. Atentie de care vei lua!! Referitor la domnul care prezinta, nu face decat sa îl copieze la o calitate mult mai slaba si mult mai greu de urmarit pe EL-IT XP in special si pe Proiecte Diverse DIY. Nu e rau ce face, dar pe alocuri e depasit.

  • @catalinsavin5929
    @catalinsavin5929Ай бұрын

    @@SeverGrig Multumesc mult!

  • @vasileion-ud4lz556
    @vasileion-ud4lz556Ай бұрын

    Este indicat ca in blocul de masura montat pe stilp protectia montata de furnizor sa fie la o treapta superioara valorii de 32A pentru a avea o rezerve de putere si in caz de marirea numericului de consumatori sa puteti trece pe tabloul de distributi din instalatia cladirii Dvs,la 32A ,fara a implica acordul furnizorului.Valoarea de 63A inscrisa pe RCCB este valoarea curentului maximal suportat de contacte si nu a curentului de intrerupere.Valorile maximale de 10A pe circuitele de iluminat si valori de 16A-20A pentru circuitele de prize sunt acopritoare,caz in care folositi pe intrare tablou de distributie 25A

  • @costelciocan5119
    @costelciocan51192 ай бұрын

    Vă salut domn'Profesor! Acest tip de instalație ptr fiecare cameră, am și eu într-un apartament cu trei camere, baie, buc și hol din Germania, în care stau în chirie, m-i se pare foarte ok, totodată, nu-ți dă voie să încarci instalația cu mai mult consum față decât este prevăzut circuotul de 2,5 mmp și în TG, fiecare cameră, este protejată cu MCB 16A (curbă B), 6000A capacitate de rupere. Bineînțeles, în amonte este instalat RCD tip A, B25 A, 10000A capacitate de rupere, totodată, ținîndu-se cont și de cele două trepte de selectivitate între cei 16A ai celui mai mare MCB și RCD. Vă mulțumesc ptr tot efortul depus celor interesați și nu numai! Stimă!!

  • @iuliusorinboitos5411
    @iuliusorinboitos54112 ай бұрын

    Buna seara ,despre legarea motoarelor electrice monofazate si treifazate si a condensatoarelor daca aveti cursuri ,multumesc

  • @mirceamircea6810
    @mirceamircea68102 ай бұрын

    Foarte instructiv ! Felicitari ! Continuati !

  • @oas5215
    @oas52153 ай бұрын

    buna seara. va rog daca vreti sa imi spuneti cum se cableaza un releu cu 5 pini, la 12 v cc, folosind un condensator astfel incat sa fie ca un releu de semnalizare. am vazut pe yt, ceva. contactul NC era conectat la + baterie. mai departe nu am inteles. va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie legat. si valorile condensatorului. releul din clip era unul folosit la masini. respect. multumesc frumos.

  • @nicudumitru9786
    @nicudumitru97863 ай бұрын

    kzread.info/dash/bejne/ial7ltCIqamfadY.html&ab_channel=LudicScience

  • @nicudumitru9786
    @nicudumitru97863 ай бұрын

    kzread.info/dash/bejne/ial7ltCIqamfadY.html&ab_channel=LudicScience

  • @constantinstroia2050
    @constantinstroia20503 ай бұрын

    Multumim mult

  • @constantinstroia2050
    @constantinstroia20503 ай бұрын

    Frumoase informatii in frumoasa meserie cu drag inveti

  • @constantinstroia2050
    @constantinstroia20503 ай бұрын

    Dorim sa ne face,ti o schema electrica cu buton start si stop a unui contactor NO si NC va multumim mult

  • @vasileion-ud4lz556
    @vasileion-ud4lz5563 ай бұрын

    Gasiti in partea a doua a videoclipului 32 Vizionare placuta .

  • @constantinstroia2050
    @constantinstroia20503 ай бұрын

    Ft frumos❤

  • @constantinstroia2050
    @constantinstroia20503 ай бұрын

    Foarte frumos explicat pe intelesul tuturor celor incepatatori

  • @oas5215
    @oas52153 ай бұрын

    curentul continuu il abordati? va urmaresc cu interes. multumesc pt cunostintele impartasite.

  • @vasileion-ud4lz556
    @vasileion-ud4lz5562 ай бұрын

    Multumesc ptr.intrebare.Da urmeaza si videoclipuri legate de curentul continuu.

  • @oas5215
    @oas52153 ай бұрын

    multumesc frumos pt informatiile detaliate.

  • @marcelpopescu8754
    @marcelpopescu87544 ай бұрын

    TOT RESPECTUL PENTRU AJUTOR OFERIT CELOR NEȘTIUTORI. MULȚUMESC MULT. DACĂ VĂ LASĂ INIMA , AȘ VREA SĂ FAC UN TR. TOROID TRIFAZAT RIDICATOR DE LA 25 V LA 50 V CU IEȘIRE DE 20 A. ȘI NU ȘTIU CE GROSIME ȘI CÂTE SPIRE SĂ PUN . TOROID CU ÎNĂLTIME DE 50 mm LĂȚIME 100 Grosime 20. VĂ ROG MULT DACĂ DORIȚI SĂ MĂ AJUTAȚI CU UN CALCUL. MULȚUMESC FOARTE MULT. VIAȚĂ ȘI BUCURIE VEȘNICĂ VĂ DORESC !

  • @0741048867
    @07410488674 ай бұрын

    Asteptam cu nerabdare si un curs legat de sisteme de conducere prin dispecerat. Mulțumim pentru toata munca depusa!

  • @TitiProsopel
    @TitiProsopel4 ай бұрын

    kzread.info/dash/bejne/l6x9raesd9iensY.htmlfeature=shared

  • @cristianmantu3899
    @cristianmantu38994 ай бұрын

    Mulțumesc! Aștept cu interes următoarea temă!.

  • @TheyCallMeApplePie
    @TheyCallMeApplePie5 ай бұрын

    Multumesc! Oare aveti materiale pe care le putem descarca?