Yavuzkan Fındık

Yavuzkan Fındık

Firmamız 1933’ten bu yana fındık sektöründe üretim ve ihracat yapmaktadır. Hammaddenin en iyi ve en kalitelisini seçmeye önem veren firmamız, sağlık ve hijyen koşulları altında dünya standartlarında üretimi benimsemiştir.

Altyapı ve yenilenme çalışmaları ile sürekli gelişimi ilke edinen Yavuzkan, bugün 20.000 ton/yıl işlenmiş ve 7000 ton/yıl naturel fındık üretimi kapasitesiyle Avrupa’nın önemli gıda tedarikçilerine Türk fındığını ihraç etmektedir.

Uluslararası standartlara uygun olarak üretim gerçekleştirerek, gelişmiş laboratuvarı ve uzman eksperleriyle sağlıklı ve güvenli fındığı tüketiciye ulaştırmaktadır. Firmamız üretimini ISO, BRC,Kosher gibi yüksek kalite güvencesi altında gerçekleştirmektedir.2011 yılında Fındıkkıran markasıyla,lezzetli bir ürün grubu oluşturarak ulusal perakende sektöründe yerini almıştır.

Yavuzkan 2023

Yavuzkan 2023

Пікірлер

  • @CigdemBalaban-ks2fe
    @CigdemBalaban-ks2fe12 күн бұрын

    İyi günler Bolu’da 1200 m rakımlı bir köyde yaşıyorum . Fındık ocaklarıma hangi gübreleri hangi aylarda atmam gereki(sizi izledikten sonra 5 yıl çok gelişigüzel uygulama yapmışım )o nedenle bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

  • @salihozmen625
    @salihozmen625Ай бұрын

    İlaçsız mücadele imkansız, suya yazı yazmak gibi birşey, yasaklanan ilaçlar yüzünden ağaçlar kuruyor ve Tarım bakanlığı sadece seyrediyor çaresiz durumda kalmış durumdayız.

  • @eminyldrm7114
    @eminyldrm7114Ай бұрын

    Teşekkürler

  • @ilhanozkal4831
    @ilhanozkal48312 ай бұрын

    Söylediğinizin hiç akıl ile alakası var mı? Yapılabilir bir şey mi, sizi mantığa davet ediyoruzm

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk845327 күн бұрын

    Merhaba, Verilen bilgiler akademik bilgilere dayanmaktadır. Şuan için bu zararlıya karşı Türkiye'de ruhsatlı herhangi bir ilaç mevcut değildir. Bu nedenle ilaç kullanımına alternatif çözüm önerileri videoda mevcuttur. Elbette pratik olarak arazinin tamamına birden uygulamak mümkün olmayabilir, ancak peyderpey yapabilirsiniz.

  • @frekansallemi374
    @frekansallemi3742 ай бұрын

    Yerine ne kullanmamız gerekiyor?

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk845316 күн бұрын

    Merhaba. Benzinli tırpan motorları kullanarak, yabancı otlarla mekanik mücadele gerçekleştirmeniz uygundur. Sürdürülebilir tarım için herbisitlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz. Bol ürünlü bir hasat yılı dileriz.

  • @3DScreen.
    @3DScreen.9 күн бұрын

    ben mazot ve porcöz ve tuz karısımı döküyorum hiç bişey kalmıyor taşların arasında otlar cürüyüp gidiyor yaz boyu cıkmıyor

  • @huseyincakroglu9946
    @huseyincakroglu99463 ай бұрын

    Dumanlama ile ilaçı karıştırıp atılsa amacı dışında Bi etki olurmu acaba

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    En doğrusu hazırda test edilmiş olan yöntemleri uygulamaktır. bku.tarimorman.gov.tr/Zararli/Details/1627 bu link üzerinden ruhsatlı ilaçların listesine ulaşabilirsiniz.

  • @abidinkucuk1257
    @abidinkucuk12573 ай бұрын

    Teşekkür ederim kardeşim. Ot zehiri diyelim.ilaç demeyelim.nice canlıları yakıyoruz. Allah da bizi yakar.Diline sağlık

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Kıymetli katkınız için çok teşekkür ederiz.

  • @koloncunecmi
    @koloncunecmi3 ай бұрын

    Fındık üretimi ve yanılgılar youtube.com/@koloncunecmi?si=3RqjOkbDROghoUpX

  • @huseyinkahraman2384
    @huseyinkahraman23843 ай бұрын

    tüm çocukların 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @omerdagdelen8873
    @omerdagdelen88733 ай бұрын

    usta kolay gelsin. bu kozalakları şuanda toplasak elle olurmu?

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Merhaba. Bu mücadele için en doğru zaman, fındığımızın yapraksız dönemde olduğu kış aylarıdır.

  • @muratyildiz4583
    @muratyildiz45833 ай бұрын

    Mrb kahverengi kokarcadan baska yesil renkli kokarcada bulunuyor fındik dalinda oda kahverengi kokarca gibi zararlimi acaba onuda öldurelimi görünce saygılar😊

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Merhaba. Fındık yeşil kokarcaları (Palemona prasina) tarım zararlısı türler arasında olmakla birlikte, istilacı değillerdir. Eğer ekonomik zarar eşiğinin altında kalıyorsa herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Zarar eşiği tespiti oldukça basit bir uygulamadır. Nisan ayının ikinci yarısında ve Temmuz ayının ilk yarısında, sabah erken saatlerde dal sallama uygulaması yapılmalıdır. 1-10 dekar büyüklüğünde arazilerde; 10 ocak 11-30 dekar büyüklüğünde arazilerde; 20 ocak 30 dekar üstü arazilerde; 30 ocak seçilir. Bu ocakların altına beyaz bir çarşaf serilir, dallar sallanır. Ocak başına 1 veya daha fazla fındık yeşil kokarcasına rastlanması halinde ilaçlamaya karar verilir. Basit bir örnekle; 15 dekar arazimiz olduğunu düşünelim. Bu arazide 20 ocak seçiyoruz. Toplamda 19 adet veya daha az yeşil kokarca elde ediyorsak ilaçlama yapmaya gerek yoktur. Sayı 20 veya daha fazla ise bitki koruma ürünleri bayilerinden ilgili ruhsatlı ilacı elde ederek uygulayabilirsiniz. Güzel bir hasat yılı dileriz. 🌰

  • @huseyinn3452
    @huseyinn34523 ай бұрын

    İlaç.ilaç ilaç. Bunları insanlar yiyecek değil mi, bunu düşünmeden bol bol ilaç tavsiye ediyorsunuz.

  • @kasmeksi9032
    @kasmeksi90324 ай бұрын

    kısacası bununla mücadele imkansız.ocak dibi kazarken belki çıkar.

  • @seydiahmetatl8692
    @seydiahmetatl86924 ай бұрын

    Yak yak acıma

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Şayet kozalaklar yakılırsa, içinde bulunan yararlı canlılar da öleceği için mücadelemiz etkin olmayacaktır. Topladığımız kozalakları yere atarak, zararlı olan akarların zayıf hareket kabiliyetleri nedeniyle imha edilmesini, yararlı akarların ise iyi hareket kabiliyetleri ile yaşamaya devam etmelerini sağlarız.

  • @huseyinn3452
    @huseyinn34525 ай бұрын

    Kimyasal gübre ve ilaç çıkmadan önce bu böcekler var mıydı acaba? Ya da bu yoğunlukta var mıydı? Geçenlerde üst düzey bir yetkili yoğun ilaçlama ılan yerlerde kozalak akarunın daha fazla olduğunu söyledi.Bu işte bir tuhaflık yok mu? Evimizi böcek için yoğun ikaçladığımızda daha mı fazla böcek oluyor? Bence kesinlikle doğal tarım çare.

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Kıymetli katkınız için teşekkür ederiz Hüseyin Bey 🌰 Sürdürülebilir bir fındık tarımı için, kimyasal ilaçlardan mümkün olduğunca uzak durmak elbette en doğrusu olacaktır. Bol ürünlü bir hasat yılı dileriz.

  • @hakanbulut2242
    @hakanbulut22425 ай бұрын

    Nisan ortası kozalaklar açınca çok yoğunsa iki. Kez ilaçlayın suprakal kullanabilirsin ancak sıcak havada uygulamayın

  • @SalimCapkn-qm4ei
    @SalimCapkn-qm4ei4 ай бұрын

    Neden sıcak havada vurulmaz

  • @hakanbulut2242
    @hakanbulut22424 ай бұрын

    @@SalimCapkn-qm4ei sıcak havada aromalar kapanır bitki ilaçtan tam faydalanamaz bu yaprak gübreleri ve benzeri ürünler için serin havada uygulayın mümkünse gece en iyisi kükürtlü ürünler ve bazı ürünler sıcak havada uygulanırsa yakıcı etki yapabilir dikkatli kullanın

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84533 ай бұрын

    Katkınız için teşekkür ederiz.

  • @huseyinn3452
    @huseyinn34523 ай бұрын

    İlaç denilen zehirlerle toprağı ve bitkileri öldürmeyin bence. Avrupa'ya ihraç ettiğimiz ürünler çok çok fazla fazla pestisist (tarım ilacı) içerdiğinden sürekli geri geliyor.

  • @erkancumhur7265
    @erkancumhur72655 ай бұрын

    Bılgı vernemen 0.bunlar ne zaman daha cok toprak ustune yaklaşır. Zamanını desen en azından kirecle ve yaklırdı. Kirec bunları öldürür

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk845327 күн бұрын

    Merhaba, zararlı yaz aylarında toprak yüzeyine yaklaşmaktadır. Bu zararlıya karşı mücadelede kireç uygulamasına dair herhangi bir bilgi yoktur. Arazilerde kireç uygulaması; düşük pH seviyesindeki topraklarda pH'ın düzenlenmesini ve bitkilerin ihtiyacı olan besin elementlerini topraktan daha rahat alabilmesine olanak sağlaması için yapılmaktadır.

  • @bunyaminsarusta8953
    @bunyaminsarusta89535 ай бұрын

    Ya arkadsim guzel video yapiyorsunda neden yarida birakiyorsun elle toplayin diyorsun iyi benim 3000 ocak findigim var her bir ocakta en az 6 dal var ben hangi birini toplamasini yapim koparsamda yeni tomurcuklar gene aciliyor sunun etkin mucadelsi icin guzel bir video yapinda faydanalim sen ruhsatli ilac diyorsun bayiye gidiyorum kozalak akari için oyle bir ilac yok diyorlar bagzilari gulleci bulamaci yapin diyorlar ilaclama zamani nezman yapilir bunun bilgisini paylasan yok kimin ne dedigi belli degil en dogrusunu sen yapta net bilgiyi senden ogrenelim

  • @ziraatmh.
    @ziraatmh.5 ай бұрын

    Merhaba. Öncelikle mekanik mücadeleden yine kısaca ve bazı ek ayrıntılar ile bahsetmek isteriz. Sizi temin ederiz ki, kozalakları koparmak suretiyle yere atmanız bunu her uyguladığınız ocak için zararı sıfır çizgisine yaklaştıracaktır. İlaçlı mücadeleye başvurmanız halinde bile lütfen mekanik mücadeleye de kombine şekilde devam etmeye özen gösterin. Genelde sizin gibi arazi boyutu büyük olan üreticilere bu mücadeleyi peyderpey yapmalarını öneriyoruz. Her yıl arazinin bir kısmında mekanik mücadele yapmanız bile oldukça önem arz etmektedir. Tarım ilaçları genel anlamda zararlı popülasyonunu ani ve etkili şekilde düşürüyor olsa bile, zararlıyı öldürürken yararlıyı da öldürerek ekolojik döngüye müdahale etmiş oluyoruz. Bu müdahale sonucu, ilerleyen yıllarda arazimizde daha farklı problemlerle karşılaşıyor ve bunu da yeni bir tarım ilacı ile çözmeye çalışıyoruz. Anlatmak istediğimiz elbette bazı noktalarda, bu ilaçları kullanmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu ilaç olarak pazarlanan maddelerin içeriklerinin aslında ''zehir'' olduklarını da unutmadan kullanırsak, son başvuracağımız yöntem kimyasal mücadele olacaktır. Kozalak akarlarının etkin bir mekanik mücadelesi varken, kimyasal mücadelesini detaylandırmamamızın sebebi budur. Ancak sorunuzun cevabına gelirsek, bir dalda ortalama 5 adet kozalak var ise, Nisan sonu Mayıs başında üç sürgünler 4-4,5 yapraklı, yeni tomurcuklar toplu iğne başının yarısı büyüklüğünde ve yeni gelişen meyveler mercimek (yaklaşık 3 mm çapında) büyüklüğünde olduğunda, bitki koruma ürünleri sitesinde ruhsatlı ''SUPRAKAL'' isimli ilaç ile ilaçlama yapılır. Soru ve bildirimleriniz için, bize tüm sosyal medya yorumlarımızdan ve [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Güzel bir hasat yılı dileriz.

  • @bunyaminsarusta8953
    @bunyaminsarusta89535 ай бұрын

    @@ziraatmh. Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim bu işin ustası sizsiniz ama biz çiftçi olarakta ürünümüzde kayıpları yok edemiyorsak azaltma tarafına gitmeyi isteriz Burdada şöyle bir durum var dün akşam videoda gördüm kozalak akarlarini mikroskopla ilk defa gördüm yararlı canlılar zararlı canlılar hangileri bunlarla ilgili videolar bilgilendirmek amaçlı paylaşımlar yaparsanız daha etkin olabilirler fındık kokarcasina fındık kurduna vurulan ilaçlar bunlara ne gibi bir fayda saglayabiliyoruz sunuda belirtmek istiyorum kozalak akarı olmdigi sene fındık az oluyor çok olduğu sene findikta verimli oluyor ben bu durumuda anlayabilmis değilim madem zararlı oluyor fındık nasıl fazla oluyor

  • @hkmtock3424
    @hkmtock34245 ай бұрын

    Kardeş teşekkürler

  • @user-oo2lg4ln3p
    @user-oo2lg4ln3p5 ай бұрын

    Stresbudamasi. Nezaman. Sonlandirilmali

  • @ziraatmh.
    @ziraatmh.5 ай бұрын

    Merhaba 🌰 Budama işlemlerinin tümü için bazı önemli durumlar vardır. Bu durumlara uyulduğu sürece esneklikler mümkündür. Fındık budaması için tavsiye edilen tarihler; Ekim, Kasım, Aralık, Ocak aylarıdır. Bu dönemde gözden kaçan budama işlemlerinizi de Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapabilirsiniz. Bu tarihlere uyarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar vardır. 1- Yaprakların yarısı veya daha fazlasının dökülmüş olması gerekmektedir. 2- Çetin kış şartlarında budama yapılmamalıdır. 3- Toprak tahlilinizi yaptırarak, toprağınızda eksik olan bitki besin elementlerini karşılamanız durumunda; budamanın etkilerini çok daha net şekilde görebilirsiniz. (Bilgi için açıklamada yer alan ''Toprak Örneği Alınışı'' videomuzu izleyebilirsiniz.) 4- Dip sürgünlerinizi yılda en az 2, hatta mümkünse 3-4 defa almanız büyük faydanıza olacaktır. Soru ve görüşleriniz için bize yorumlar bölümünden, sosyal medya hesaplarımızın DM kutusundan veya [email protected] mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

  • @user-cz9qm6oc7g
    @user-cz9qm6oc7g5 ай бұрын

    Bizim incirlerde bu böcekler var incir ağaçlarını kurutuyor

  • @ceyhanozmen7399
    @ceyhanozmen73999 ай бұрын

    Bilgiler için teşekkür ederim

  • @MT-nt7hg
    @MT-nt7hg9 ай бұрын

    Daydalı bilgilendirme için teşekkür ederim 🙏🏻

  • @abidinkucuk1257
    @abidinkucuk12579 ай бұрын

    Teşekkür ederim

  • @serhatcansenel3336
    @serhatcansenel33369 ай бұрын

    👍🏻👍🏻

  • @gokhanyel8835
    @gokhanyel88359 ай бұрын

    Güzel bir anlatım olmuş, iyi çalışmalar...

  • @baris_aygun
    @baris_aygun9 ай бұрын

    Faydalı ve bilgilendirici bir video, teşekkür ederiz.

  • @efla3745
    @efla374510 ай бұрын

  • @emirsuer251
    @emirsuer25110 ай бұрын

    helal olsun be

  • @kadifedemir5581
    @kadifedemir5581 Жыл бұрын

    Bu hastalik önceden yoktu her seye ilac atarsaniz olca bu

  • @parttimemuhendis
    @parttimemuhendis Жыл бұрын

    müziğin sesini biraz daha açar mısınız yer yer mühendis arkadaşımızı duyacak gibi oldum nerdeyse

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk8453 Жыл бұрын

    😅

  • @metin5295
    @metin5295 Жыл бұрын

    Teşekkürler hocam yapraktan gubrelemeyi de anlatır mısınız? Birde Fatsa 600 rakım cakildak fındık içi buruşuk iki yıldır.Gübreleme yapıyoruz yapraktan topraktan, dal sayısını azaltiyoruz ama tam içini dolduramadik havalardan mi dir ? yorumlarsaniz seviniriz

  • @mehmetyldrm9843
    @mehmetyldrm98432 жыл бұрын

    300 lira altı ücret yanlış

  • @Shadow-mx4es
    @Shadow-mx4es2 жыл бұрын

    Allah razi olsun. Thanks a lot .

  • @saziyeylmaz9796
    @saziyeylmaz97962 жыл бұрын

    O küreği nereden temin edelim ben bulamadim

  • @NFG.2024
    @NFG.20242 жыл бұрын

    Bizim buralarda yağmurdan önce verilir azot,doğru işmi bu?

  • @farukgursoy8132
    @farukgursoy81322 жыл бұрын

    Lan Olm Elvis Presley'in FINDIK ile ne Alakasi var tamam Zamaninda fazla FINDIK Kirmis ama Ordu ile bizimle ne alakasi var ?

  • @kbedelbeyli42
    @kbedelbeyli422 жыл бұрын

    Yavuzkan bey biz flntlq ekdik 20 gün olar dibindən çıxanı flndlql aqacldlr onu nə vaxt başladan budayaq yoxsa budamayaq bilgi verin zəhmət olmasa 🙏

  • @zamirebdurehimov1006
    @zamirebdurehimov10062 жыл бұрын

    Cok beyendim ,müzik haric

  • @yunusemrekaya3368
    @yunusemrekaya33682 жыл бұрын

    Tşkler

  • @yunusemrekaya3368
    @yunusemrekaya33682 жыл бұрын

    Tşkler

  • @fatmatopcu6211
    @fatmatopcu62112 жыл бұрын

    Herşey çok güzel teşekkürler de bu müzik aşırı yüksek.

  • @ibrahimberk7460
    @ibrahimberk74602 жыл бұрын

    Ben böyle bahçede 5.5 Luk çapa makinesi ile fıstık gibi kaziyorum

  • @fatmaaydn2525
    @fatmaaydn25252 жыл бұрын

    Faydalı bilgiler için teşekkürler benim sorum fındık ocaklarında kuruma oluyor neden oluyor acaba yazarsanız cevap bekliyorum bizde ona göre uygularız

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84532 жыл бұрын

    Bir sürü sebebi olabilir. Uzman bir ziraat mühendisinden bahçenizi ziyaret etmesi için talepte bulunabilirsiniz.

  • @embiyayildiz9350
    @embiyayildiz93502 жыл бұрын

    Kuruma mayis kurdundandir buyuk ihtimal.her ocaga yayilir.

  • @mehmetkarademir5555
    @mehmetkarademir55552 жыл бұрын

    Harika anlattın teşekkürler kardeşim

  • @gurkancakroglu7454
    @gurkancakroglu74542 жыл бұрын

    Kireç uyguladığımız sene kışlık gübre atılır mı

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84532 жыл бұрын

    Evet atılır ama kireç ile kışlık gübre arasında en az 1 ay süre beklenmesi gerekir.

  • @ayhanozdemir4963
    @ayhanozdemir496311 ай бұрын

    Ben 90 gün olarak biliyorum. Kirec ile fosforlu gubre araligini

  • @sahinqurbanov6579
    @sahinqurbanov65792 жыл бұрын

    1agaça ortalama kaç kilo gübre verilmelidir

  • @yavuzkanfndk8453
    @yavuzkanfndk84532 жыл бұрын

    Toprak analiz sonuçlarına göre belirlenmektedir.

  • @tanergokce4672
    @tanergokce46722 жыл бұрын

    Bilgilendirici ve kaliteli bir video olmuş. Fındık hakkındaki değişik konularda devamını bekliyorum mutlaka. Hem video hem anlatım hem de ayrıntısını altyazı ve üstyazılarla açıklamanız süper olmuş

  • @enessari5454
    @enessari54542 жыл бұрын

    154 ben oldum tebrik ederim takipteyim

  • @essintii_2220
    @essintii_22202 жыл бұрын

    sende fındık gibisin :)

  • @isadervisoglu6014
    @isadervisoglu60142 жыл бұрын

    Teknik bilgiler ve sunum tebrik ederim. Bereketli olsun

  • @zaferyavuz1016
    @zaferyavuz10163 жыл бұрын

    Hocam çok güzel bir sunum yaptınız