Kilpirauhasliitto ry

Kilpirauhasliitto ry

Kilpirauhasliitto ry tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairaiden hyvän hoidon ja kuntoutuksen sekä sairauksien tutkimuksen edistämiseksi. Kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksien tunnetuksi tekeminen edistää sairauksien varhaista diagnosointia ja hoidon aloittamista.

Edunvalvontatyön lisäksi liitto järjestää sopeutumisvalmennuskursseja, julkaisee Kilpi-jäsenlehteä, tiedottaa kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista, ylläpitää tuki- ja neuvontapuhelinta sekä vertaischatteja.

kilpirauhasliitto.fi/
facebook.com/Kilpirauhasliitto/
instagram.com/kilpirauhasliitto/
twitter.com/krliitto

Tervetuloa Kilpiluotsiksi!

Tervetuloa Kilpiluotsiksi!

Пікірлер

  • @RaimoKangas-qg3qb
    @RaimoKangas-qg3qb4 күн бұрын

    Kuinkas astmassa

  • @vuokkomustonen558
    @vuokkomustonen5584 күн бұрын

    Erinomainen luento, kiitos 👍

  • @kaijaturunen2527
    @kaijaturunen2527Ай бұрын

    Laita viesti tulemisesta.

  • @markkutiri438
    @markkutiri4382 ай бұрын

    😂

  • @maijapasanen8472
    @maijapasanen84722 ай бұрын

    Onko yleisesti gluteiniton dietti käytetty kilpirauhasvajikseen?

  • @Stubhose
    @Stubhose3 ай бұрын

    Ei vittu... 😂😂😂

  • @sarikoskenranta6583
    @sarikoskenranta65834 ай бұрын

    Ihan kuin omaa elämää kuuntelisi tässä.Hyvä kun löysin tämän kanavan.Suurkiitokset tästä.👍🙏

  • @annelikirves2593
    @annelikirves25934 ай бұрын

    KIITOS NYT YMMÄRRÄN ITSE MIKSI EN JAKSA.NYT KUN SAISI YSTÄVÄT YMMÄRTÄMÄN.MISTÄ SINUN KIRJAN VOI TILATA.

  • @laitsu7321
    @laitsu73214 ай бұрын

    Kiitoksia videosta. Itselle ajankohtainen koska aamulla tuli puhelu että selkeä vajaatoiminta näin 30vuoden iässä.

  • @HeliSirkia
    @HeliSirkia5 ай бұрын

    Tärkeä huomio matalasta TSH:sta T3-hoidosta. Itselläni on synteettinen T4+T3 yhdistelmähoito, ja jo kolme kertaa on yritetty laskea T4 annosta, jotta saataisiin TSH mitattavaksi. TSH pysyy sitkeästi mittaamattomana ja tuloksena on vain pahat vajaatoiminnan oireet. Mitään liikatoiminnan oireita ei ole. Miksei lääkärit voi hyväksyä supprimointia, jos potilaan vointi hyvä? Onko lääkäreillä oikeus kieltäytyä hoitamasta potilasta julkisessa terveydenhuollossa?

  • @vegenakki1210
    @vegenakki12106 ай бұрын

    Hyvä elina!

  • @totuuttaetsimassa2425
    @totuuttaetsimassa24257 ай бұрын

    Onko nämä näyttelijöitä ,ei tunnu oikeilta

  • @totuuttaetsimassa2425
    @totuuttaetsimassa24257 ай бұрын

    Tämän päivä lääketiede tuhoaa lääkkeillä ihmisten hyvinvointia

  • @merviviinamaki7918
    @merviviinamaki79187 ай бұрын

    Eka mulla oli vajaatoiminta, sitten struuma. Struuma leikattiin pois ja samalla kilpirauhanen. Mulla on nivelreuma. Ja nyt vielä vaihdevuodet 🙄. Niin monta eri juttua päällekkäin että oon joskus miettinyt miten ns. omalääkäri saa näistä tolkun. Ollaan jo säädetty kilpparilääkkeen annostusta ylöspäin. Väsymys jatkuu, paino nousee yms. Mut mistä johtunee? Kenpä tietäis sen 🤔😆

  • @Tuomo79R
    @Tuomo79R8 ай бұрын

    Hyvä että tästäkin aiheesta luennoidaan, tk laittanut asian ",,jäähylle,

  • @kujalajan08
    @kujalajan088 ай бұрын

    Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta olllut vaja 10 vuotta. Lääkityksenä on thyroxin ' 100 mikrogramma 1 KPL kerran päivässä. Välillä olen väsynyt, mutta paino on pysyny suht normaalina.

  • @kirstikarki
    @kirstikarki8 ай бұрын

    @kirsti kärki. Sairastuin 2016. Sain lääkkeet Thyroksi. Hoidin hyvin, myös ruokavalio, ja liikunta muuttuivat paremmiksi. 2018 jätin lääkkeen vähitellen pois. Vuonna 2019 olin saanut jo kolmannen kerran vuoden jälkeen erittäin hyvät kilpirauhasarvot. Nyt olen ollut jo 3 vuotta lääkkeetön. MINULLA ON HYVÄ OLLA EDELLEEN, MUTTA lääkäreilläni ei ole nyt oikein hyvä olla. "Rva kärki, kilpirauhassairaus ei parane KOSKAAN". Minulla parani.

  • @kristeremet1375
    @kristeremet13758 ай бұрын

    sama sairaus minullakin.ollut jo reilut 30v ja käytän päivittäin 2tabl aamuisin ja kyllä se moneen asiaan vaikuttaa.

  • @teijaalanko5165
    @teijaalanko51658 ай бұрын

    Kiitos tästä. Oli erittäin tärkeää tietoa taudista. Itse olen saanut hoidon joka on pitänyt ja ollut hyvä. Lääke menee pienellä annoksella ja toki välillä oireita voi olla mutta olen pärjännyt. Tauti vaikea havaita Tk.lääkärit eivät useinkaan tunnista tätä tautia vaan potilas voi ajautua myös vääriin Diagnosticaan joka voi olla kohtalokaskin,,olen kuullut että jopa psyyykelääkkeitä määrätty kun potilaalla useita eri vaivoja kehossa. Kyllä itsekkin melkoisen pyörityksen kävin ennenkuin sain hoidon alkuun. Ja aina ei laboratulokset ole riittävä syy jättää pois lääkettä vaan potilaan kehon senhetkiset vaivat pitää tulla esiin. Siihenhän liittyy paljon oireita ainakin minulla. Itse otin sairaalaan yhteyttä ym.ja sain hyvät ohjeet jatkoon. Pitkä tie ennenkuin sain lääkkeet. Kiitos tästä hyvästä luennosta. 🌾🍁🌾〰️〰️Hyvää syksyä kanssaihmisille myös.

  • @Astrid29411
    @Astrid294118 ай бұрын

    Kiitokset luennomisesta🌹Voisiko kertoa myös Autoimmuuni tyreidosta? Mistä se joutuu?

  • @anne-mariaknuutinen2969
    @anne-mariaknuutinen29698 ай бұрын

    Kiitos, oli mielenkiintoinen luento. Itsellä ollut thyroxin käytössä 36 -vuotta.

  • @totuuttaetsimassa2425
    @totuuttaetsimassa24258 ай бұрын

    Eläinperäinen luonnollisn vaihtoehto ,mutta lääkeyhtiöt haluavat työntää synteettisiä lääkkeitä ja huonot lääkärit

  • @eskomalinen5052
    @eskomalinen50528 ай бұрын

    Kilpirauhasen sairauksissa pitää olla aktiivisesti yhteydessä hoitohenkilökuntaan. Jos on varmistettu joku kilpirauhasen sairaus, on luotettava erikoislääkäreiden hoitoon. Jos ryhdyt omin päin hoitamaan sairautta on suuri mahdollisuus että aiheutat itsellesi todella paljon haittaa. Suomessa on kilpirauhassairauksien lääkehoito todella korkealla tasolla.

  • @HeliSirkia
    @HeliSirkia5 ай бұрын

    Olen kyllä eri mieltä siitä korkeasta tasosta sekä diagnoosin että annostuksen suhteen@@eskomalinen5052

  • @annetoivonen9889
    @annetoivonen98898 ай бұрын

    KIITOS Anne (nimikaima) rohkeudestasi jakaa tarinasi <3

  • @DewelynC
    @DewelynC Жыл бұрын

    👍🏻

  • @janner7566
    @janner7566 Жыл бұрын

    Rasvoista ei taida kuitenkaan olla tieteellistä yksimielisyyttä. Hieman häiritsee, kun ylistetään pehmeiden rasvojen ylivertaisuutta. Mutta unohdetaan mainita pehmeiden rasvojen prosessoinnissa muodostuvat ongelmat, kuten transrasvat. Myös rypsiöljyissä on transrasvoja. Esimerkiksi ruokavirasto kertoo nettisivuillaan seuraavaa "Transrasvojen vaikutukset veren rasva-arvoihin ovat jopa haitallisemmat kuin tyydyttyneiden rasvahappojen.". Kylmäpuristetut kasviöljyt on tältä osin turvallisempia, ongelma kuitenkin tulee, jos kasviöljyä käytetään esim. paistamiseen. Ruokasuosituksia kritisoiville ei kerrota lähteeksi tutkimuksia pehmeiden rasvojen ja runsaan hiilihydraatin eduista, toisaalta iloitaan, että diabetes on selätetty kun laitetaan pilleriä poskeen. Vähähiilihydraattista ja ketogeenista ruokavaliota kyllä kannattaa jokaisen kokeilla. Tai ainakin opiskella asiaa useista lähteistä. Virallinen "tieto" ei välttämättä lopulta olekaan se oikea tieto (tai ainakaan ainoa oikea). Hiilihydraattien vähentämisestä ja kasviöljyjen välttämisessä (suosien tyydyttyneitä rasvoja mm. lihasta, kalasta jne.) on todella paljon hyviä kokemuksia. Ja hyvät kokemukset ovat usein laajoja, vaikuttaen jaksamiseen, veriarvoihin jne.

  • @tmk9631
    @tmk9631 Жыл бұрын

    1:37 Liian vähäinen raudan saanti voi hidastaa tyroksiinin muuttumista aktiiviseksi kilpirauhashormoniksi!

  • @eliisahaapala679
    @eliisahaapala679 Жыл бұрын

    Erittäin hyvä luento. Multa on mennyt ääni heikoksi,kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä. Käheys,välillä raakkuva ääni,eikä aina ole helppo tuottaa puhetta. Hengenahdistus jatkuvaa,enkä enää pysty laulamaan. Näistä olen harmissani.

  • @mekupalm5695
    @mekupalm5695 Жыл бұрын

    Entä aurigon kukan öljy ja siemenet?

  • @eijahakanen1538
    @eijahakanen1538 Жыл бұрын

    Entäs kun ei ole ollenkaan kilpirauhasia 😁

  • @sarihatanpaa2389
    @sarihatanpaa2389 Жыл бұрын

    Ja tutkimukset oli tehty terveillä henkilöillä? Hmm, ei tämä nyt kyllä ihan vakuuttanu.

  • @mervitiainen7158
    @mervitiainen7158 Жыл бұрын

    Noin vähiä tutkimuksia en kyllä noteeraa❗️ Eikä teidänkään pitäisi mennä noin onnettomilla tutkimuksilla ohjeistamaan kenenkään syömisiä eli paljon enemmän ja laajempia tutkimuksia että olisivat edes huomionarvoisia❗️

  • @eijahakanen1538
    @eijahakanen1538 Жыл бұрын

    Minulta leikattiin toinen kilpirauhanen pois .jostain syystä en saanut lääkitystä elin noin 3 vuotta vajaatoiminnalla joka oli todella ahdistavaa kun en jaksanut enää kun töissä käydä muuten nukuin,töissäkin otin tirsat,ja kun joskus sain puhtia soittaa lääkärille.sanottiin aina katotaan.katotaan.lopulta ajattelin kannattaako elää tälläistä paska elämää.ja sain ruusun silmään jota hoidettiin puoli vuotta,sanoivat sen johtuvan hoitamattomasta vajaatoiminnasta kun elimistö ei enää jaksanut.sitten sain myrkkystruuman joka vaikeutti hengitystä.toinenkin leikattiin pois ja yksi lisäkilpirauhanen.eri sairaalassa jossa kaikki sujui hyvin.ja sain lääkityksen.ja myös sanottiin jotta minua on hoidettu 3 vuotta väärin.edelleen omassa terveyskeskuksessa annosta alettiin pitämään pienenä.kunnes minulta meni hermo ja sanoin suorat sanat.ja otin ohjat omiin käsiin.onneksi sielläkin lääkäri vaihtui.nykyään voin normaalisti.ja jaksan käydä töissä.harrastaa entisiä juttuja.käydä koiran kans metsässä.ym.mutta 3 vuotta meni hukkaan nukkuessa.kyllä vielläkin nukahdan helposti sohvalle ja se uni on tosi syvää.kutsun sitä kuoleman uneksi.😁.sen olen oppinut että minä itse tunnen kehoni.kukaan ulkopuolinen ei voi sanoa miltä musta pitää tuntua.opin pitämään puoleni.👍.ja hoitajat on paljon lääkäreitä fiksumpi ja välittävät ja tietävät enenpi ihmisestä.vuosia sitten hoitaja pelasti mun hengen,kun lääkäri teki vahingossa ohutsuoleen viillon hätäsektiossa.ja jätti suolen auki ja maha kiinni.kuolio tuli.lääkäri vain väitti että ilmaa mahassa.hoitaja ei uskonut .ja järjesti kuvauksen ym.siinä vaiheessa olin jo puolitajuton.10.min niin suoli olisi räjähtänyt sanoi lääkäri joka leikkasi sen.

  • @marja-liisakivilahde5483
    @marja-liisakivilahde5483 Жыл бұрын

    kilpirauhassyövän jälkeen olen vajaatoiminnalla ollut 10 vuotta ja voinut todella hyvin.

  • @mervitiainen7158
    @mervitiainen7158 Жыл бұрын

    No, ei riitä että sairaanhoitaja nyt kuunteli, lääkärin pitää myös kunnella ja ottaa tosissaan ja jos ei osaaminen riitä niin lähettää lääkärille jolla on tietotaitoa kilpirauhasenvajaatoiminnasta❗️ Se että sairaanhoitaja kuunteli ja otti tosissaan ei todellakaan ole vielä tie taudin kanssa pärjäämiseen❗️

  • @EijaBerg5362
    @EijaBerg5362 Жыл бұрын

    Healing with iodine and The iodine crisis hyviä kirjoja :)

  • @EijaBerg5362
    @EijaBerg5362 Жыл бұрын

    12.5 mg jodia tekee hyvää. Myös 50 mg päivässä tekee hyvää. :)

  • @EijaBerg5362
    @EijaBerg5362 Жыл бұрын

    Tietenkin myös sinkki seleeni ja kupari. :)

  • @terttukivi3297
    @terttukivi32978 ай бұрын

    Itselääkitys jodilla ei ole järkevää. Syytä aina kysyä lääkäriltä.

  • @teuvorantala2695
    @teuvorantala26952 жыл бұрын

    Wau! Mikä luento! Jopa oli viisaita sanoja kokemuksen syvällä rintaäänellä!! Jolla korvat on, kuunnelkoon!! Kiitos paljon!!! 🙂

  • @juhahuovio3548
    @juhahuovio35482 жыл бұрын

    ite vois tehä vaikka lolitan single lola.

  • @annaniininen4745
    @annaniininen47453 жыл бұрын

    Minä sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja verikokeiden tuloksista löytyi poikkeama eli veriarvot oli 10.4 eli todella alhainen

  • @jaqez
    @jaqez4 жыл бұрын

    Kiitos paljon tietopaketista!

  • @value4072
    @value40724 жыл бұрын

    Aivan loistava opetusvideo omasta mielestä aiheeseen liittyen, koska tässä oli paljon asiaa jota netistä ei löydy.

  • @kilpirauhasliittory
    @kilpirauhasliittory4 жыл бұрын

    Kiitos! Hienoa kuulla, että sait videosta uutta tietoa!

  • @Sirpale57
    @Sirpale575 жыл бұрын

    KIITOS ANNE - sinä loit uskoa tulevaisuuteeni.

  • @ainopiirainen
    @ainopiirainen5 жыл бұрын

    Kiitos, Anne, tarinasi jakamisesta! <3

  • @make73
    @make736 жыл бұрын

    Mjaah, vähäänkään asiaan perehtyneelle ei mitään uutta, ehkä tarkoitus olikin olla samaa perustietoa mitä löytyy liiton sivuiltakin. Ei tämä kyllä mitenkään ollut spesifioitunut mielenterveyteen liittyviin oireisiin!? Kortisonilla ei varmaankaan hoideta autoimmuunin aiheuttamaa tulehdusta? Kiitos kuitenkin julkisesta luennosta, lisää näitä! Myös vaikka Zoomilla toteutettuja webinaareja, joissa voi esittää samalla kysymyksiä. Nyt oli kovin hiljainen yleisö kun ei kukaan uskaltanut kysyä mitään, no niinhän se monesti on :-)