Bizim Toprak

Bizim Toprak

Aile bahçemizde yaptıklarımızı paylaşıyoruz.

Açık Kök Fidan Dikimi

Açık Kök Fidan Dikimi

Пікірлер

  • @rdvangunduz5087
    @rdvangunduz508717 сағат бұрын

    Arbequnayı 2/4ekerseniz 7 yaşında 3 kasa alıyorum toplaması zevkli yağı çok güzel tavsiye ederim

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 сағат бұрын

    Siz 4x2 dikim 7 yaşındaki arbekina ağaçlarından ağaç başı 3 kasa mı zeytin alıyorsunuz?

  • @rdvangunduz5087
    @rdvangunduz50876 сағат бұрын

    @@BizimToprak evet ortalama 3 kasa ama ağaçlar 4 metreyi geçti ve genişledi

  • @rdvangunduz5087
    @rdvangunduz50876 сағат бұрын

    1/5 _4 ekilen yerden 1 ila 1'5 kasa aldığım oluyor iyi bakım yapıyorum yağ oranı düşük 7 kiloda alıyorum

  • @BizimToprak
    @BizimToprak5 сағат бұрын

    @@rdvangunduz5087 Hocam hesaptan emin misiniz? Çünkü 4x2 dikimde bir dönüm yaklaşık 125 ağaç alır. 3 kasa zeytin 75kg yapar. Hadi az çıkan çok çıkan olur biz bunu ortalama 60 kg sayalım. 60x120 =7200kg zeytin yapar. Hocam bir dönüm yerden 7 ton zeytin yapar. 1 dönüm yerden 1 ton yağ yapar. Hesabı gözden geçirmenizde fayda var.

  • @BizimToprak
    @BizimToprak5 сағат бұрын

    @@rdvangunduz5087 Aklıma bir de şu geldi belki bir ağaç diğerlerinden çok fazla ürün vermiş olabilir. Siz bahçenizde bir dönümden ne kadar verim aldınız? bizimle paylaşabilir misiniz?

  • @mustafaaslan1622
    @mustafaaslan16227 күн бұрын

    Çok güzel bir video olmuş emeğine sağlık kardeşim.Bende şunu söylemek istiyorum 5/5 olan ağaçlar da oldu ki önümüzdeki yıllarda makineli sistemi oluştu toplama için söylüyorum . yetermi o mesafe bence 6/6 olsa daha rahat makine toplayabilir.çunku günümüzün en sorunlu olan işçi bulamama.

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    Üstad geniş olması tabiki daha rahat daha güzel. Hatta 10mtre 10 metre diksek zeytinler daha güzel hava alır, rahat sürülür ama insanlar birim alandan en çok ürünü almak istiyor. Diyelim ki 10 dönüm araziniz var 5x5 dikerseniz 400e yakın ağaç alır 6x6 dikerseniz 277'ye yakın ağaç alır. Bana 5x5 mantıklı geldi. Siz kendi planlamanızı kendi beklentiniz ve şartlarınıza göre kendiniz yapacaksınız. Bu işte tek bir doğru yok.

  • @unaldundar3456
    @unaldundar34567 күн бұрын

    🙏

  • @yunusd.3678
    @yunusd.36787 күн бұрын

    Maşallah hocam Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. 2 yaşında sulu arazide gemlik fidanlarım var büyüme hızı normal Mersin bölgesinde cok sicak olduğu için gübreleme yapamadım Ağustos ayi itibariyle gübreleme yapacağım humik asit ve üre vermeyi düşünüyorum siz ne tavsiye edersiniz

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    @@yunusd.3678 uzaktan araziyi toprak yapısını görmeden tahlil olmadan tavsiye vermek zor. sulama imkanınız varsa az az ama sık gübre vermenizi tavsiye ederim. Fidanlar ufakmış siz büyütmeye çalışacaksınız anladığım kadarıyla. Azot ağırlıklı bir besleme yapabilirsiniz. Son bir tavsiye humik asit dönem dönem verebilirsiniz ama ben humik asiti kışın/erken ilkbaharda vermeyi daha doğru buluyorum.

  • @yunusd.3678
    @yunusd.36787 күн бұрын

    @@BizimToprak teşekkür ederim

  • @unaldundar3456
    @unaldundar34567 күн бұрын

    Ayrica zeytinlerinizin cesidi nedir

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    Gemlik (Trilye) kanaldaki diğer videolara göz atabilirsiniz.

  • @unaldundar3456
    @unaldundar34567 күн бұрын

    Yeni dikim yapıcaz insaallah bu sene üstat bursa dikim rakımı 650 700 arası çok seviyorum zeytin ağacını güzel bakımlı bir tarla oluşturmak istiyorum takipteyiz sizi

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    @@unaldundar3456 Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Zeytin fidanı nasıl dikilir isimli bir video var kanalda. kzread.info/dash/bejne/pp-I2dCldbm-lJc.html dikkatli izlemenizi tavsiye ederim.

  • @unaldundar3456
    @unaldundar34567 күн бұрын

    @@BizimToprak şimdi de onu izliyordum üstat sabırla sorularimizi cevapladiginiz için teşekkür ederim bereketli sezonlar olsun...

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    @@unaldundar3456 Amacımız tecrübe paylaşımı. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

  • @unaldundar3456
    @unaldundar34567 күн бұрын

    Üstat kaç rakimda yetistiriyorsunuz

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    Manisa 550 rakım.

  • @mehmetc.7375
    @mehmetc.73757 күн бұрын

    halkalı leke ile mücadele konusunda hasattan bu zamana kadar toplam kaç uygulama yaptınız.bide yer neresi

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    Hocam yer Manisa rakım 550... Arazim taban arazi değil. Rüzgar alan bir yer. Ben sıvı bakır kullandım hep. hasattan bu zamana kadar 4-5 defa uygulama yaptım. Ancak bu uygulama sayısı bahçenin konumuna göre,iklime göre, rüzgara göre, budama ve dikim sıklığına göre farklılık gösterebilir.

  • @yakupyazc4123
    @yakupyazc41237 күн бұрын

    Arbequina ve Gemlik çeşitleri çelikten üretilen çeşitlerdir. Bugün suyunuz olabilir ama devamlı olacak diye bir kural yok. Çelikten üretilen çeşitler kuraklığa ve ağaç hastalıklarına duyarlıdır. Hele hele Ege ve Akdeniz gibi nispeten az yağış alabilen yerlerdeyseniz. Bugün Zeytinyağının fiyatının yüksek olması yüksek verim amacıyla İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde bu çeşit zeytin ağaçlarının olmasıdır. Kuraklığa dayanıksız olan bu çeşitler bu gibi durumlarda büyük bir sıkıntı. Ağaçların ömür açısından da yerli çeşitlere göre oldukça kısa olduğunu herkes biliyordur. Hemen verim yerine torunlarına da bırakacağınız yörenize has çeşitler dikiniz. Delice dediğimiz anaçlara aşılanan bu çeşitler uzun yıllar ürün verecektir. Deliceye aşılı çeşitler kazık kök oluşturacağı için derinlerden suyunu alabilir ve kuraklığa karşı etkilidir. Anadolu'da anıt ağaç diyeceğimiz 2000 yıllık ağaçlar mevcuttur. Sizden sonraya eseriniz kalmasını istiyorsanız yerli çeşit dikin, torunlarınız dua etsin.

  • @BizimToprak
    @BizimToprak7 күн бұрын

    size katılıyorum Yakup bey. Ama siz videoyu dikkatli izlememişsiniz galiba. ben bahçemin yarısı Deliceye Aşılı Gemlik. Bir kısmı çelik Gemlik, bir kısmı Makako Badem, 5te biri sadece Arbekina. hepsinden yetiştirip tecrübe etmek istedim.

  • @erolozyurt5770
    @erolozyurt577010 күн бұрын

    Bende sizin gibi yapacam inşallah balı kendime ticari maksat değil kolay gelsin rizkin bol olsun kardes

  • @BizimToprak
    @BizimToprak9 күн бұрын

    Amin. inş siz de iyi bir arıcı bulur. Güzel bir başlangıç yaparsınız.

  • @penyayangkucing303
    @penyayangkucing30310 күн бұрын

    Harikasınız Allah aile dostunuzdan razı olsun

  • @BizimToprak
    @BizimToprak9 күн бұрын

    Sağ olun. her zaman işinin ehli dürüst insanlara ihtiyaç var.

  • @ayselatli465
    @ayselatli46511 күн бұрын

    Teşekkür ederiz. Cok güzel biyermis, arılar icinde. İnşallah 3-5 kilo bal alirsiniz😃 Ben de geçen sene başladım arıcılığa. 1 kovanla basladim, 2 ayda 5 kovana çıktı. Şimdi 4 kovanim var. Balın ne oldugunu bilmiyorum. Arkadaşa telefon açıyorum, bal gönderiyor sağolsun. Arı hastalıkları Anaari degistirme Ogul yakalana Anaari kabullendirme Koloni birleştirme Konularini iyice uygulayabilirsem, profesyonel bir arici olabilirim . Ah bide arilar sahiplerini sokmasa daha güzel olucak. Hayırlı olsun. Kolayliklar diliyorum.🙂👍💐

  • @BizimToprak
    @BizimToprak11 күн бұрын

    Çok olumlu ve içten yazmışsınız. İnş profesyonel bir arıcı olursunuz.

  • @ayselatli465
    @ayselatli46511 күн бұрын

    @@BizimToprak Teşekkürler. Ben sadece bahçemizin verimi artsın diye arıcılığa başlamıştım.☺️ Tabi önce , Arıcılık kursuna gittim.👍 Kurs başka, uygulama bambaşka.😅💐

  • @BizimToprak
    @BizimToprak11 күн бұрын

    @@ayselatli465 Ne güzel işte. kadın girişimcilerimizin böyle güzel uygulamalar yapması mutluluk verici.

  • @hkhkdkdkdk4013
    @hkhkdkdkdk401310 күн бұрын

    Zeytine zehir yerine diatom var. Diatom ve bağlayıcı bir yağ var onu kullananlar memnun.hem doğal ürün hemde ise yaradığını söylüyorlar...

  • @BizimToprak
    @BizimToprak10 күн бұрын

    @@hkhkdkdkdk4013 Siz bir deneyiniz ve tecrübe ediniz. sonra güzel yorumlarınızı bekliyoruz.

  • @oktayaydiner
    @oktayaydiner11 күн бұрын

    İki kovandan hiçbir şey olmaz...Kovan sayısı ne kadar çok olursa kovanın birinde bir sorun olduğunda hareket kabiliyetiniz o kadar fazla oluyor...Diyelim ki bir koloni zayıf kaldı, diğer güçlü kovanlardan yavrulu ya da arılı çıta alıp zayıf kovana takviye verebiliyorsunuz...İki kovanda aynı sorun olursa ne olur? Güçlü kovandan aldığınız çıtalar, zayıf kovanı güçlendirmeye yeterli olmadığı gibi güçlü kovan artık yeterince güçlü kalmayabiliyor...4 yıldır uğraşıyorum arı ile, ilk yıl 1 kovan ile başlayıp 2 ye çıkarttım, sonra olmadı söndü iki kovanda...Geçen yıl 2 kovan satın aldım, 4 kovan yaptım yerim ancak 4 kovanlık...Her yıl benzer sorunlarla uğraşıyorum, biri kıştan çıkmıyor, birinin anası ölüyor, birinin anası yumurtlamıyor vs. uğraş dur...Çok güzel tecrübe kazanıyorum, amacım da bu aslında..Bulunduğum lokasyonda yeterli kaynak yok, bal da gelmiyor zaten...Bence, arıcılık, hobi olarak ya da tecrübe ederek öğrenmek için yapılıyorsa yer de uygunsa kovan sayısı 10 adet olmalı....Yeni başlayanlar için 4-10 kovan önerilir ama bence 4 kovan da yeterli bir sayı değil... Yazdıklarımı sadece düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaşmak olarak değerlendirmenizi rica ediyorum..Selamlar,

  • @BizimToprak
    @BizimToprak11 күн бұрын

    Düşünceleriniz benim için çok kıymetli. bakalım benim kovanlar seneye sağ çıkacak mı? Sayıyı artırmaya çalışacağım. Tekrardan teşekürler.

  • @ramazanhazr6766
    @ramazanhazr676613 күн бұрын

    Çeşitlerin demek istedim.

  • @ramazanhazr6766
    @ramazanhazr676613 күн бұрын

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Sahada uygulama yapan biri olarak ki çok önemli, bu iş itlerin soğuğa dayanıklılığı nasıl.

  • @BizimToprak
    @BizimToprak13 күн бұрын

    bölgemiz kar yağışı alıyor. Ama az dönem dönem. -5/-7 dereceleri de gördüğümüz oldu ama kısa süreli. gemlik de arbekinada da bir sıkıntı olmadı.

  • @memetfilik7127
    @memetfilik712715 күн бұрын

    Araziniz nerede rakım kaç m?

  • @BizimToprak
    @BizimToprak15 күн бұрын

    Manisa Rakım 550-600

  • @mehmetaslan5635
    @mehmetaslan563516 күн бұрын

    ❤❤süpersiniz

  • @BizimToprak
    @BizimToprak16 күн бұрын

    Sağ olun.

  • @ozayadguzel8957
    @ozayadguzel895718 күн бұрын

    Açıklayıcı videonuz için çok teşekkür ederim. Benimde koyde 22 adet 2022 15 ağaç 2023 5 ağaç 2024 2 agac Gemlik zeytini diktim. Malesef koyde su sıkıntısı var yaz boyunca 15/20 günde bir sulayabiliyorum. Simdiye kadar ölmediler elimden gelen gayreti gosteriyorum. İlac gübre islerini sizler gibi zeytin yetiştiren arkadaşlarin sayesinde yapıyorum. Tavsiyelerinizi beklerim. Bereketli olsun selamlar

  • @BizimToprak
    @BizimToprak18 күн бұрын

    Üstadım ne mutlu sana elinden geldiğince topraklarımızı değerlendirmeye çalışmışsın. Tavsiyem elinden geldiğince sula, bir de filizleri yedirme sık ilaç at. Dip sürgünlerini kes. Zamanla işi daha iyi öğrenip daha kapsamlı bakımlar yaparsın inş.

  • @senolbayindir651
    @senolbayindir65121 күн бұрын

    karasal iklimde afyonda zeytin ağacı yetiştirmek mümkünmü

  • @BizimToprak
    @BizimToprak21 күн бұрын

    Hocam Afyon iç egede soğuyla meşur. Microklima bir yer, korunaklı bir yer olsa belki. Mesela Eskişehirde böyle bir bölge var. Zeytin yetişiyor. Onun dışında karasal iklimde ve düşük eksili derecelerde zeytin zor.

  • @senolbayindir651
    @senolbayindir65121 күн бұрын

    @@BizimToprak ozaman birde Akşehir için sorayım hocam rakım:800

  • @BizimToprak
    @BizimToprak21 күн бұрын

    @@senolbayindir651Konya Alaşehir rakım 1050mt sadece rakım değil. Zeytin bir akdeniz bitki örtüsü ağacıdır. Orası karasal iklim Hocam. İmkansız demiyorum ama mevcut şartlarda çokkkkkkk zor hocam.

  • @senolbayindir651
    @senolbayindir65121 күн бұрын

    teşekkürler

  • @senolbayindir651
    @senolbayindir65121 күн бұрын

    @@BizimToprak mevsimler kayıyor hocam antalya dibimiz ondan mütevellit sormak istedim

  • @sakircakmak2280
    @sakircakmak228021 күн бұрын

    Suyum yok ama paranın erkenden dönüş sağlamasını istersek, gemlik ve arbekina karışımı var mı:)

  • @BizimToprak
    @BizimToprak21 күн бұрын

    Keşke olsa. Hem iri taneli olsa, hem susuzluğa dayanıklı olsa hem de erken ürün verse bir de her yıl düzenli verim verse olmuşken aşırı soğuğa da dayanıklı olsa tatından yenmez😇😅😅😅

  • @NihatAkgun-oo3qm
    @NihatAkgun-oo3qm21 күн бұрын

    Teşekkürler

  • @BizimToprak
    @BizimToprak21 күн бұрын

    ne demek😇

  • @alpedis9729
    @alpedis972922 күн бұрын

    Bakımını yaptiginiz surece bütün meyve agaclari hemen hemen ayni sonuclari verecektir lakin okduklarim kadariyla erken meyveci olmasi vede yagin yoğunluğu ile kalitasi one alınırsa arbegune daha avantajlı duruma geliyor Diyer bir konu butun yaşıyan canlilar suya ihtiyac duyar susuz kalan bir agac meyvelerini ister istemez dokecektir kiyaslamaya da gelirsek yogun meyve tutmus bir gemlik , tirilye , ayvalik taneleri küçük oluyor arbegune zaten yogun tuttugu için yine meyveleri kucuk oluyor 1 sene icinde bir cok zeytin behcecilerini gezdim konustum

  • @alpedis9729
    @alpedis972922 күн бұрын

    Dünyanın zeytin yağının ihtiyacını hiç bir ülke karşılayamıyor

  • @BizimToprak
    @BizimToprak22 күн бұрын

    Hocam yoğun meyve tutumu ve susuzluk tane küçülmesine sebep oluyor doğru ama arbekina cins olarak yani genetik olarak küçük meyveleri var.

  • @alpedis9729
    @alpedis972922 күн бұрын

    @@BizimToprak hoca değilim sadece araştırmacı biriyim Arbegune olarak iyi bakıldığı taktirde 50 kuruşa yakın büyüklüğe ulaşabiliyor ki diğer zeytinde aynı şekilde önemli olan iyi bir bakımdan geçiyor Başka konuları da ele alırsa toprağın mineral dengeleri PH dengesi vede hasat zamanı 🤔🤔🤔🤷🤷

  • @alpedis9729
    @alpedis972922 күн бұрын

    @@BizimToprak bir seneyi aşkın zamanındir karşılaştırma kıyaslama detaylı araştırma içindeyim bende ortalama 600 kök arbegune diktim

  • @alpedis9729
    @alpedis972922 күн бұрын

    @@BizimToprak özür dileyerek bir konuya daha deyinmek istiyorum Topraksız tarımda en çok dikkat edilen suyun PH dengesi tabiat vede yöresel olarakda konuyu ele alırsa Türkiye'nin suları yüksek PH içermekte demek istediğimi anladınız umarım Saygılarımla 👋👋

  • @Berk19Berk
    @Berk19Berk22 күн бұрын

    Çorum'da arbakina ve Ayvalık zeytini diktim, olur inşallah

  • @BizimToprak
    @BizimToprak22 күн бұрын

    Microklima bir iklim veya özel korunaklı bir alan olmadığı sürece iç bölgelerde zeytin zor olabilir. Zeytin kışın yaprağını dökmüyor ve kışın çok soğuklar sıkıntı yaratabilir. Belki ağaç tutabilir ama meyve vermesi zor gözüküyor. Asla asla dememek lazım. Denemenizde başarılar.

  • @erdaldemircioglu8422
    @erdaldemircioglu842223 күн бұрын

    Üstad yol yakınken 5*5 veya 5*4 dikim yapın kesin bilgi bir akrabam bu yıl hasattan sonra içi kan ağlayarak seyreltme sökümü yapacak kolay gelsin

  • @BizimToprak
    @BizimToprak23 күн бұрын

    İyi niyetli uyarınız için sağ olun. Bulunduğum bölgede 10 yaşında ağaçlar var. Şimdilik tarım yapmaya devam ediyorlar. İlerde eğer sıkışır zorlarsa aradan sökerim sayıyı yarıya düşürürüm başka bahçem var dikerim diye düşünüyorum.

  • @enginkale7720
    @enginkale772024 күн бұрын

    Çok güzel değerlendirme videosu olmuş, elinize ağzınıza sağlık

  • @BizimToprak
    @BizimToprak23 күн бұрын

    sağ olun😇

  • @ercanpolat1522
    @ercanpolat152224 күн бұрын

    Arbeguine zeytini olan birisi olarak size çok teşekkür ediyorum güzel objektif bilgiler vermişsiniz...4 yıl önce bende aynı düşüncelerle kısa sürede kazanç elde etmek ve bazı sizinde söylediğiniz avantajlardan dolayı Arbeguine diktim şuan için çok memnunum sizede hayırlı işler bereketli kazançlar inşallah... takipteyim

  • @BizimToprak
    @BizimToprak24 күн бұрын

    Sizin kadar tecrübem yok. Paylaştıklarımın doğruluğunu tastik etmeniz beni çok mutlu etti. Eklemek istediğiniz bilgiler varsa buraya yazın faydalanalım. Çok insan okuyor çünkü.

  • @saadetkaya2220
    @saadetkaya222024 күн бұрын

    Bilgi için teşekkürler.

  • @BizimToprak
    @BizimToprak24 күн бұрын

    Rica ederim.

  • @seyfullahkocaispir3985
    @seyfullahkocaispir398524 күн бұрын

    Değerli kardeşim altı yaşında 50 adet arbekün zetinim var.Sıra arası 3,5 metre zetinler birbirine girdi.Şimdi tekrardan ekmek istesem kesinlikle 5x5 ekerdim.Slm

  • @BizimToprak
    @BizimToprak24 күн бұрын

    @@seyfullahkocaispir3985 Doğrudur üsdat. Sık dikim ilerde sıkıntı yaratıyor görünüşe göre.

  • @Ahmet_yenidogan
    @Ahmet_yenidogan25 күн бұрын

    Bahçe'yi görmek istiyorum sizin için uygunsa teşekkürler

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    @@Ahmet_yenidogan Üstad bahçem Köprübaşı-Gördes arasında rakımı 550. Ben her zaman müsait olmayabilirim. Köprübaşına gidebilirseniz bir çok arbekima bahçesi görebilirsiniz. Çok büyük çok profesyonel bahçeler var.

  • @Ahmet_yenidogan
    @Ahmet_yenidogan25 күн бұрын

    Kardeşim manisa'da neresinde yetiştiyorsun ben merkez de araştırma yaptım herkes olmaz dediler

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    @@Ahmet_yenidogan Benim etrafımda bolca arbekina bahçesi vardı. Sağ olsunlar benden deneyip başaranlar olmuş. Manisa/ Köprübaşına gidin bir çok arbekina bahçesi, sıkım fabrikası, fidancısı vs göreceksiniz.

  • @nct1453-
    @nct1453-25 күн бұрын

    Ve aleyküm selam ALLAH razı olsun bilgiler için işin gücün rastgele ürünün bereketli ola teşekkürler hocam selam ve dua ile...

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    @@nct1453- Ne güzel dua ettiniz. Allah razı olsun. İşiniz hem bu dünyada hem de ahirette rast gitsin.

  • @nct1453-
    @nct1453-24 күн бұрын

    @@BizimToprak amin cümlemizin inş'allah🤲🏼

  • @abdullaheser1729
    @abdullaheser172925 күн бұрын

    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    @@abdullaheser1729 Vaktinizi ayırıp izlediğiniz için ben teşekür ederim.

  • @Muzo0101
    @Muzo010125 күн бұрын

    Ben Arbequinanın herşeyini araştırmaya çalışan ve bunları paylaşan biri olarak 30 35 yaşlı arbequinalara ulaşan ve üzerindeki meyveyi görüp hayretler içinde kalan biriyim burada ki bazı tesbitleriniz çok güzel ama en çok size katıldığım nokta işçilik konusu 👍🏻hasat durumuna gelince ise emin olunki gemliğin hasatından çok çok daha az işçilik harcıyorsunuz ve buda zamandan kazandırıyor vee arbequina aynı gemlik gibi tarakla veya çırpma ile çok rahat toplanabiliyor bilginize saygılar selamlar🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    Videoda da dediğim gibi ileri yaş durumunu bilmiyorum. Sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekür ederim.

  • @Muzo0101
    @Muzo010125 күн бұрын

    @@BizimToprak sıkı takipteyim sizi👍🏻👍🏻🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    ​@@Muzo0101 Aynı şekilde😇

  • @yclycl6515
    @yclycl651525 күн бұрын

    Teşekkürler hocam :))

  • @BizimToprak
    @BizimToprak25 күн бұрын

    Ben teşekür ederim.

  • @zeytinci045
    @zeytinci045Ай бұрын

    Üre gubresinide iki haftada bir mi atiyorsun

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Biüresi azaltılmış olan Üre gübresini elimden geldiğince her ilaçlamada vermeye çalışıyorum. Ortalama 3 haftada bir bahar-yaz mevsiminde yapraktan uyguluyorum.

  • @aliozcinar1999
    @aliozcinar199926 күн бұрын

    ​@@BizimToprak😅

  • @kenankaplan7228
    @kenankaplan7228Ай бұрын

    Maşallah.

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    darısı herkesin başına inş.

  • @orucabi
    @orucabiАй бұрын

    Kardeşim bahçen bereketli olsun 1 dönüm tarlaya arbequina zeytin ağacı kaç adet ekilir ağaçlara sağlıklı bakıldığında da kaç kilo zeytin alınır yağ ne kadar çıkar

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Üstad ben 3.75e 2 diktim. Tarlanın durumuna, toprak işleme aletine vs göre dikim aralığı değişir. Tek bir dikim sıklığı yok bu durum esnek. Gelelim ürün miktarına işte o da senin bakımına, su durumuna, iklim yapısına göre değişir net bir şey söyleyemem. benim ağaçlarımdan büyüyünce beklentim 8-10 kg arası.

  • @kenankaplan7228
    @kenankaplan7228Ай бұрын

    ​@@BizimToprakumarım emeğinizin karşılığını alırsınız. Bereketli olsun. ❤❤❤

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    @@kenankaplan7228 amin cümlemizin.

  • @hatice445
    @hatice445Ай бұрын

    Maşallah

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    şükürler olsun.

  • @nurimazlum8525
    @nurimazlum8525Ай бұрын

    Maşallah arkadaşım güzel bilgi veriyorsun değerli bilgileriniz için teşekkürler

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Güzel yorumunuz için asıl ben teşekür ederim.

  • @enginkale7720
    @enginkale7720Ай бұрын

    Maşallah demek lazım, siz de çocuk bakar gibi bakıyorsunuz ağaçlarınıza

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Şimdi biz onlara bakıyoruz ilerde inş onlar bize bakacak.

  • @erdalaytuluner6360
    @erdalaytuluner6360Ай бұрын

    Başarılar dilerim. Güzel fidanlarınız gelişmiş.

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    teşekür ederim.

  • @yclycl6515
    @yclycl6515Ай бұрын

    teşekkürler abi hemen hemen aynı zamanda dikmişiz zeytinlerimizde aynı boyda bendede meyveler var aynı uygulamaları bende yapıcam ama benım arazımde halkalı kurt var köklerini yiyor kurutuyor geçen sene 70 bu sene 80 tane yeni diktim bunun için bir önerin varmı ?

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Ne güzel hayırlı olsun. Sizin gibi genç kardeşlerin böyle girişimleri beni çok mutlu ediyor. Sizin Halkalı kurt dediğiniz galiba ağaç dip kurtu. Sıkıntılı bir durum. Mücadelesi konusunda yeterli bilgim yok😔

  • @yclycl6515
    @yclycl6515Ай бұрын

    @@BizimToprak teşekkür ederim abi arbequina hakkında düzgünce video çeken tek kişisin sayende birşeyler öğreniyorum bende videolarını beklıyorum hep <3

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    @@yclycl6515 çok teşekür ederim. İyi tarımlar dilerim.

  • @saadetkaya2220
    @saadetkaya2220Ай бұрын

    Bilgilendirme için teşekkürler.

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    sağ olun.

  • @zeytinci045
    @zeytinci045Ай бұрын

    Üre yapraktan versek nasıl olur damlama ile aynı görevi yapar mj

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    üre yapraktan verilebilir. Kısa sürede yaprakları yeşil yapar hatta ama topraktan verseniz daha etkili olur. Ancak normal üre vermek yerine biüresi azaltılmış yapraktan vermeye daha uygun üre vermenizi tavsiye ederim.

  • @ilker8375
    @ilker8375Ай бұрын

    Teşekkürler

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    ben teşekür ederim.

  • @Muzo0101
    @Muzo0101Ай бұрын

    Kolay gelsin Allah emeklerinizi zayi etmesin inşallah🙏🏻🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Sağ olun. sizle benzer şeyler yapıyoruz. Yaptıklarını dikkatle izliyorum.

  • @abdullaheser1729
    @abdullaheser1729Ай бұрын

    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim hocam 🙏🏼

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    asıl ben teşekür ederim sağ olun.

  • @ilker8375
    @ilker8375Ай бұрын

    Mücahit Kıvrak hoca sürmemenin daha faydalı olduğunu Ilerleyen zamanlarda köklerin birleştiğini söylüyor

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Hocam toprağınızı asla sürmeyin vs demedim ben de sürüyorum. Ama toprağı kel bırakacak kadar yoğun sürmüyorum.

  • @ilker8375
    @ilker8375Ай бұрын

    @@BizimToprak yaptığınız şu an doğru Ağaçlar büyüdüğü zamanı kastettim Ben de şu an sizin gibi yapmaya çalışıyorum Emeğinize sağlık Hayırlı bayramlar

  • @ilker8375
    @ilker8375Ай бұрын

    Aleykümselam

  • @nct1453-
    @nct1453-Ай бұрын

    Ve Aleyküm selam RABBİM gayret kuvvet versin

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    Amin güzel kardeşim. Cümlemize.

  • @enginkale7720
    @enginkale7720Ай бұрын

    Elinize sağlık, emeğiniz zayi olmasın inşallah.

  • @BizimToprak
    @BizimToprakАй бұрын

    amin cümlemizin.