Zes tips voor rechtenstudenten | Een advocaat vertelt

Een studie rechten is uitdagend, maar heel goed te doen als je de studie serieus neemt en nieuwsgierig blijft. In dit videocollege geef ik zes tips voor rechtenstudenten die je waarschijnlijk nog niet ergens anders gehoord hebt. Sommige tips hebben mij tijdens mijn studie geholpen aan een cijferlijst die goed genoeg was om bij een mooi advocatenkantoor aan de slag te kunnen, andere tips heb ik mij later pas bedacht. In ieder geval deel ik deze zes tips graag met jou, zodat jij je rechtenstudie met nóg meer plezier en succes tot een goed einde weet te te brengen!
Laat je me weten als je vragen hebt? Ik beantwoord ze graag!
Erik Verweij is advocaat en gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en procesrecht. Informatie in deze video's is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en niet bedoeld als juridisch advies.
Op de hoogte blijven van volgende afleveringen? Abonneer je dan zeker ook op mijn kanaal via / verweijsvideocolleges
Kijk het laatste live videocollege terug
• Constitutionele toetsi...
Volg mij op Twitter:
/ erikpjverweij
Volg mij op Facebook:
/ verweijsvideocolleges

Пікірлер: 9

  • @waltermuilwijk9193
    @waltermuilwijk91932 жыл бұрын

    Ik maak er een sport van om alle vragen in de grote Whatsapp-groepen te beantwoorden. Zorgt ervoor dat je direct door hebt of je iets kunt uitleggen en daarnaast lezen er altijd een tiental mensen actief mee die je corrigeren als je het fout hebt. Zorgt er ook gelijk voor dat mensen jouw naam onthouden.

  • @Verweijsvideocolleges

    @Verweijsvideocolleges

    2 жыл бұрын

    Heel sterk! Tot vlak voor het tentamen ook? Kreeg daar zelf ook altijd wel behoorlijk de stress van, weet ik nog.

  • @fransvanderplaat9236

    @fransvanderplaat9236

    2 жыл бұрын

    @@Verweijsvideocolleges meestal tot ongeveer een dagdeel voor het tentamen. Gebruikte het gewoon letterlijk als oefententamens, haha.

  • @Verweijsvideocolleges

    @Verweijsvideocolleges

    2 жыл бұрын

    @@fransvanderplaat9236 Helemaal geen slechte manier om te studeren. Past misschien een beetje bij die tip over een studiegroepje met een klein aantal andere studenten. Ik vond het ook altijd véél prettiger om een beetje discussiërend de studiestof eigen te maken, dan het maar te lezen uit het boek.

  • @renstarburst4472
    @renstarburst4472 Жыл бұрын

    Ik heb rechten om mijn eigen dokter houden of zelfs kiezen nieuwe,niet de stichting achter mijn rug zonder laten me weten of tekenen papieren voor akkord van mij of vragen of ik dat wil of niet. Ze hebben mij gezegt bij de fait dat ze hebben gesproken met mijn vorige arts en die heeft zonder me te vragen doorgegeven mijn dossier en me als patient. Voor dat had ik eigen apparte huisartsen gehad,nu krijg ik niet nodige hull en alles duurt te langzaam,via via via iemand. Wat kunt u me adviseren?

  • @maartenpeters1287

    @maartenpeters1287

    Жыл бұрын

    Goed punt en lekker duidelijk 🎉

  • @JadeStaze1

    @JadeStaze1

    8 ай бұрын

    Ze mogen niet zonder jouw toestemming jouw dossier sturen naar een andere huisartsenpraktijk . Om zo snel mogelijk geholpen te willen worden zou je alsnog bij je huidige huisarts terecht moeten

  • @hansbruintjes8114
    @hansbruintjes81142 жыл бұрын

    Ik heb een bijlesdocent gevraagd om oefenopdrachten voor mij te maken voor een paar vakken, omdat ik meer vertrouwd wil raken met de stof en de eisen die aan een toetsantwoord, of in de praktijk, worden gesteld.

  • @Verweijsvideocolleges

    @Verweijsvideocolleges

    2 жыл бұрын

    Goed idee! Heel waardevol om extra uitdaging te zoeken.

Келесі