Özel Üniversite Mi? Devlet Üniversitesi Mi? Hangi Okulu Seçmeliyim?

49w'nun yeni videosunda Ömer özel üniversitelerle devlet üniversitelerini karşılaştırdı. Özel üniversite mi yoksa devlet üniversitesine mi gitmeli? Vakıf üniversitelerinin avantajları neler? Devlet üniversitelerinin avantajları neler? Özel üniversitelerin dezavantajları neler? Devlet üniversitelerinin dezavantajları neler? Özel üniversitelerde ortam nasıl? Devlet üniversitelerinde ortam nasıl? Hangi üniversitenin iş imkanları daha iyi? Sorularının ve daha fazlasının cevapları bu videoda. Keyifli seyirler...
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @49w
Ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden patronumuz olun.
/ kirkdokuzw
Sosyal Medya:
/ discord
/ kirkdokuzw
/ kirkdokuzw
/ kirkdokuzw
/ kirkdokuz

Пікірлер: 431

  • @Cardib1237
    @Cardib12372 жыл бұрын

    Tam zamanında gelen bi video teşekkürler ☺️

  • @goktuggok8095
    @goktuggok80952 жыл бұрын

    Ömer abi sabaha kadar konuşsun dinlerim.Diger videolarını izlerken bu videonun yüklenmiş olduğunu görünce koşa koşa geldim.

  • @busraa_
    @busraa_2 жыл бұрын

    Tercih döneminde en ihtiyacımız olan videoları bize ulaştırdığınız için teşekkürler😊

  • @selinceyhan06
    @selinceyhan062 жыл бұрын

    Çok gerçekçi anlatmış Ömer abim💕

  • @kitaptozu9034
    @kitaptozu90342 жыл бұрын

    Abi sizden o kadar etkilendim ki sizden sonra 2.üniversite olarak siyaset okumaya başladım ve şaka değil.

  • @bilkoyeto7291
    @bilkoyeto72912 жыл бұрын

    ömerin bilkente sövmediği bi video...gözlerim yaşardı izlerken

  • @Irem-gf9xw
    @Irem-gf9xw2 жыл бұрын

    çok faydalı bir video olmuş

  • @ilay3157
    @ilay31572 жыл бұрын

    Ömer'i görmek mutlu etti. İsteğimi tekrar ediyorum lütfen yeni mezunlar için video gelsin. İibf mezunları ne yapsın, master mı çalışmak mı. Hangi alanlar şu an için iyi çalışmak için iibf mezunları için?

  • @furkanuner8989
    @furkanuner8989 Жыл бұрын

    Ömer bey! İyisiniz iyi :)

  • @yusufturgut2709
    @yusufturgut2709 Жыл бұрын

    Valla cok guzel konuyorsun sıkılmadan izledim normalde boyle klasik youtuber videolari izlemem 10 dk bos konusuyorlar

  • @sarii6027
    @sarii60272 жыл бұрын

    abi bir video da senle yaşar abi biraz üni ye nasıl hazırlandınız ne yaptınız ne yapmadınız bi videoda öyle yapın

  • @muratberkeoktay
    @muratberkeoktay Жыл бұрын

    Konuya dair çok güzel ve hak verdiğim bir özet olmuş, emeğinize sağlık. Sondaki Çift Anadal Programı (ÇAP) detayı da çok doğru: 2014 yılında TOBB Üniversitesini seçmem sayesinde Makine Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarım bölümlerini tamamlayıp lisans diplomalarını edinmem mümkün oldu, bu da bana daha farklı bir kariyer yolu ve farklı bir vizyon kattı. Aynı şey ODTÜ'de mümkün olmazdı, okulun köklü kültürü ve bürokrasisi bu iki bölümü aynı anda okumama izin vermezdi, kampüsün büyüklüğü de bu konuda bana fiziksel bir engel teşkil ederdi (evet, kampüsün büyüklüğü bazen bir dezavantaj olabiliyor). Tabii ki ÇAP konusunda ne istediğini bilmek büyük önem teşkil ediyor, herkese tavsiye etmiyorum. Çift anadal zorlu bir süreç ve iki mesleği de tam olarak edinemiyorsunuz aslında, arada bir şey oluyorsunuz ya da bir noktadan sonra birine çok daha fazla odaklanmaya başlıyorsunuz, başlayıp bırakan da çok fazla oluyor. Bu bahsettiğim negatif unsurlara rağmen ÇAP olanaklarını değerlendirenlerin aklında bulunsun. Saygılarımla.

  • @maevessred

    @maevessred

    Жыл бұрын

    Kampüsün büyük olmasının nasıl bir dezavantaji var ki ? Uzak diye mi fakülteler arası ? Zaten kampüs içi otobüsler ücretsiz diye biliyorum..

  • @muratberkeoktay

    @muratberkeoktay

    Жыл бұрын

    @@maevessred Çift anadal programı özelinde demiştim: Bölümlerin birbirinden uzak olması zaten bir kısmı çakışan, yani aynı zamanlara denk düşen derslerin derslikleri arasında yer değiştirmeyi zorlaştırıyor. Mesele maddiyat değil, zaman çift anadalda aşırı kritik oluyor, en ufak parçalarıyla bile. Bu bahsettiğim mesafe olayı tabii ki çift anadal dahilinde radikal farklar içeren bölümleri seçmeni engelleyen bürokratik engeller kadar büyük bir zorluk değil, fakat ilerleyen dönemlerde büyük zorluklara gebe bir unsur.

  • @zeynp778

    @zeynp778

    11 ай бұрын

    tobb etü için neler söyleyebilirsin? sosyal medyada iyi yorum yapan bir insan yok gerçekten. ben de odtü ve tobb arasındayım hangisini daha öne yazmalıyım kararsızım. tobbun imkanları çok güzel burs, yurt, ortak eğitim, iş tecrübesi, çap gibi. ama odtünün de bambaşka bir prestiji var. kampüsü çok güzel. bir de sosyal aktivite anlamında tobb çok yeriliyor odtü ise tam aksine ülkede bu konuda en övülen yerlerden birisi. odtüde yurt çıkmama şansım da var o da ayrıca korkutuyor. kısaca çok kararsızım.

  • @muratberkeoktay

    @muratberkeoktay

    11 ай бұрын

    @@zeynp778 Merhabalar Zeynep, tercih döneminde başarılar dilerim. Lisansımı TOBB ETÜ'de tamamladım (2014-2019 Makine, 2015-2020 Endüstriyel Tasarım), yüksek lisansıma ODTÜ Makine'de devam ediyorum. İki okulu da deneyimleme şansım oldu, detaylı soruların olursa KZread profilimdeki mail adresi üzerinden bana ulaşabilirsin. Özetlemem gerekirse TOBB ETÜ ben girdiğim zaman daha iddialı ve görünürde idealist bir okuldu, bu zaman içinde biraz değişmiş gibi duyumlar alıyorum ben de. Örneğin ben okula devam ederken Makine bölümündeki bazı çok iyi hocalar okuldan ayrıldılar; Endüstriyel Tasarım bölümümün stüdyoları ben okulu bitirdikten sonra TOGG firmasına verilmiş ve daha kötü alternatiflerle değiştirilmişler. Okulun kapasitesinin üzerinde öğrenci aldığından, bu yüzden önceden sınıf amaçlı olmayan yerlerin çok da başarılı olmayacak şekilde sınıfa dönüştürüldüğüne dair de duyumlar aldım. Yurtlardaki kapasite durumu ve burslu öğrencilerin yurtlardan yararlanabilmesindeki güncel durumu maalesef bilmiyorum. Benim özelimde eğitim hayatım görece gayet iyiydi TOBB ETÜ'de fakat güncel durumdan maalesef seni daha fazla bilgilendirebilecek kadar haberdar değilim. Bu söylediklerimin haricinde, tercih etmeyi düşündüğün bölüm özelinde okulu incelemen daha iyi olacaktır. ODTÜ'ye gelirsek Lisans ve Yüksek Lisans deneyimleri bambaşka oluyor, o yüzden ne söyleyebilirim bilemiyorum. Sadece şunu söyleyeyim, küçük bir okul olduğu için ve parasal imkanları daha kuvvetli olduğu için TOBB ETÜ kısa zamanda pozitif veya negatif yönde çok hızlı değişimler geçirebilir fakat ODTÜ köklü ve kendine has bir kültürü barındıran bir okul olduğu için hızlı bir şekilde iyileşmesi veya kötüleşmesi zordur. Yani ODTÜ hakkında duydukların o şekilde devam edecektir gibi düşünebilirsin ODTÜ'yü değerlendirirken; daha iyiye gitmesi çok ihtimal dahilinde olmasa da daha kötüye de gitmeyecektir. Okulun prestiji konusunda da haklısın, beni ODTÜ'de yüksek lisans yapmaya iten nedenlerden birisi de buydu. Dediğim gibi, sorun olursa yazmaktan çekinme, saygılarımla, kolaylıklar diliyorum.

  • @kemalakklc2570
    @kemalakklc2570 Жыл бұрын

    Hocam öncelikle bu güzel video için teşekkür ederim.İzmir Yaşar üniversitesi hakkında görüşünüz nedir?(Endüstri müh.)

  • @kralice2.elizabeth909
    @kralice2.elizabeth909 Жыл бұрын

    Bilkent'in eğitim imkanları gerçekten Türkiye'de hiçbir üniversitede yok ama Boğaziçi'nin kültürü de ayrı cezbediyor insanı

  • @gulsumgoktas3234
    @gulsumgoktas3234 Жыл бұрын

    Ben Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde iç mimarlık(ing tam burslu) okuyordum Hazırlığı online okudum o yüzden ingilizce bolumde zorlanmıştım 3.21 ortalama yapabildim,belkide ilk ing eğitimim olduğu için yeni alışıyordum ama konuşamıyordum. Türkce okumak daha kolay,en azından anlaşılır gibi geldi ve Atatürk ünüversitesi devlete yatay geçiş yaptım yurt dışı olarak geçtiği için çok fazla üniversite seçeneğim yoktu.Burda da aynı bölümü okumaya devam ediyorum.Okula 2.sınıf olarak kabul aldım ancak derslerimin bir kısmı sayılmadığı için okula gelmeden 1 hafta önce 1.sınıfa düşürdüler.Buraya gelmeden önce atatürk üniversitesinin erasmusu var diye biliyordum ama bölümün açılalı 2 yıl olacak o yüzden de erasmusu da yok ne zaman açılacağı da kesin değil diyorlar. Atatürk üniversitesine gelmemin amaçları vardı ama Şimdiyse hiç planladığım gibi gitmiyor.Buraya geldikten sonra tek avantajım kyk da kalmak oldu diğer tüm artıları olmadı.Yinede burda mı kalmalıyım yoksa Eski okulum Uluslararası Kıbrıs Ü. Geri mi dönmeliyim düşünüyorum. Sizce mantıklı olan ne hangisinde kalmalıyım?

  • @bilinmezevren-291hzu
    @bilinmezevren-291hzu Жыл бұрын

    Derece yapanlar zaten koç-bilkent vs yazarlar fakat gerçekçi olalım çoğu kişi buraları kazanamayacak. Eğer daha orta sıralamalar yaptıysanız apartman üni olmamak kaydıyla İngilizce eğitim veren vakıf ünileri tercih edilebilir.

  • @mattkohenoglu9768
    @mattkohenoglu97682 жыл бұрын

    Hocam bilgi,mef, bahcesehir vs hakkinda ne dusunuyorsunuz?

  • @nazifeates3476

    @nazifeates3476

    Жыл бұрын

    Mef küçük bir üniversite ve kampüs imkanıda bulunduğu konumdan ötürü kısıtlı fakat küçük bir üniversite olduğu için kontenjanı az ve az öğrenci olduğu için öğrenciye gösterilen ilgi alaka daha fazla

  • @yigitdemir2468
    @yigitdemir2468 Жыл бұрын

    Medipol Üniversitesi hakkındaki düşünceleriniz arkadaşlar?

  • @bedirhansezer6431
    @bedirhansezer64312 жыл бұрын

    şarap şişesinden vazo yapımı gelsin!!

  • @aaynur_
    @aaynur_9 ай бұрын

    hocam türkiyenin herhangi bi şehrinde devlet üniversitesi okumak mı yoksa anakarada atılım özel üniversitesinde %100 veya % 50 bursu okumak mı bize daha katkılı olur

  • @gulsenoncel8379

    @gulsenoncel8379

    5 ай бұрын

    Hangi bölüm olduguyla degisebilecek bir cevap bu. Ancak şunu söylemeliyim ki Atılım İngilizce eğitim verdiginden ve Ankarada bulunduğundan dolayi siradan bir Anadolu sehirindeki üniversiteden kesinlikle önde olacaktır.

  • @ozgemeleky
    @ozgemeleky Жыл бұрын

    kent yeni yüzyıl gelisim gibi ünileri yazmak mantıklı mı yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @yagmurb4493

    @yagmurb4493

    Жыл бұрын

    yeni yüzyıl kötü baya gelişim diğerlerine göre daha iyi

  • @semranar84
    @semranar84 Жыл бұрын

    Bahçeşehir üniversitesi hakkındaki fikrinizi merak ettim

  • @yunusemre-hf4tl
    @yunusemre-hf4tl2 жыл бұрын

    boğaziçi inşaat mı yoksa itüde işletme müh veya matematik müh mi

  • @salih.yetim6
    @salih.yetim62 жыл бұрын

    Abi DİL’de 17Kıncı oldum sizce Zaim çeviribilim (%50 burslu) mu yoksa

  • @sevdeozgeyukselen
    @sevdeozgeyukselen Жыл бұрын

    Tm 8k için ne söyleyebilirsiniz ve kafamda belli bir bölüm yok

  • @emreyasarpetek6682
    @emreyasarpetek66822 жыл бұрын

    Sayısalda 4025. Oldum sizce itü ve ya odtü de endüstüri mühemdisliği mi yoksa hacettepede bilgisayar mühendisliği mi okumak mantıklı?

  • @drstrange8377

    @drstrange8377

    Жыл бұрын

    Ne seçtin

  • @gulsenoncel8379

    @gulsenoncel8379

    5 ай бұрын

    ODTÜ endüstri

  • @ayse1003
    @ayse10032 жыл бұрын

    Ya ben sayısalcıyım Bilkent’te endüstri mühendisliği falan tutmuyor ama sos1 den 5 soru çözmeme rağmen iktisat ekonomiye tutuyor (paralı) sizce gitmeli miyim?(bilkentte)

  • @yitikcennet4401

    @yitikcennet4401

    2 жыл бұрын

    Maddi durum iyiyse hiç sıkıntı etme bence bilkent sonuçta

  • @gnlcan6749

    @gnlcan6749

    2 жыл бұрын

    Bilkent işletme mi özyeğin hukuk mu sizce?

  • @selinsmi

    @selinsmi

    Жыл бұрын

    @@gnlcan6749 Bilkent iktisat tabiki

  • @omerbabademez
    @omerbabademez2 ай бұрын

    Ozel okullardaki ÇAP olayina katiliyorum ama Bilkent haric. Bilkent'te ÇAP yapmak asiri zor, cogu bolume izin vermiyolar zaten.

  • @nehirkerem
    @nehirkerem11 ай бұрын

    Dil 4k, bogazici haric her yer oluyor. Devlet mi ozeller burslu mu sizce?

  • @livingisloving3647
    @livingisloving3647 Жыл бұрын

    Merhaba EA 2300+ okul birinciliği ile İstanbul hukuk alternatifi olarak üni ve hatta bölüm olarak şu daha mantıklı denebilecek bir durum var mı acaba

  • @asd-qv8rh

    @asd-qv8rh

    Жыл бұрын

    boğaziçi üniversitesi turizm işletme veya uluslarası ticaret

  • @MehmetAlperen.

    @MehmetAlperen.

    Жыл бұрын

    Boğaziçi hukuk açılıyo bu sene oraya bakabilirsin

  • @sirelvis8148

    @sirelvis8148

    Жыл бұрын

    Nerdesin

  • @sirelvis8148

    @sirelvis8148

    Жыл бұрын

    @@MehmetAlperen. Boğaziçi hukuğa gidenin beyni yoktur puanı na yazık eder , 6 akademisyen i olan ve hukuk gibi geleceğin yöneticilerini yetiştiren bir bölüm için fakültesi dahi olmaması çok acı

  • @mervenurdinc1527
    @mervenurdinc15272 жыл бұрын

    Hacetepenin egitim fakültesini nasıl buluyorsunuz

  • @spagetticanavari
    @spagetticanavari2 жыл бұрын

    Endüstri için özyeğin nasıl itüyle arasındayım

  • @Mustafa-rb3ef
    @Mustafa-rb3ef Жыл бұрын

    Arkadaşlar bu yazımı gören birileri varsa lütfen şuan yapacağım yorum ciddiye alınsın. Asla ama asla istediğim bölüm tutuyor da gideyim neresi olursa olsun kafasıyla tercih yapmayın. Yatay geçiş yaparım diye düşünerek tercih yapmayın inanın bu şeyler çok zor ve yatay geçiş yaparken çoğunlukla zaten sınavda aldığın puana bakıyorlar o puanın çok etkisi oluyor yani yatay geçiş yapmak sınav kazanıp yerlesmekten çok daha zor. Üniversiteyi kesinlikle iyi araştırın %75 burs falan kazanıp istediğim bölüm geldi diye gitmeyin dağ başına bir yer çıkabilir mezun olduğunuzda iş başvurusu yaparken mezun olduğunuz üniversitenin adını bile bilmezlerse boşuna uğraşmış olursunuz. Mezuna kalırsam bir sene kaybederim diye düşünmeyin 5 sene kaybedeceğinize bir seneniz kaybolsun. Öylesine üniversite tercihi kesinlikle yapmayın.

  • @Mustafa-rb3ef

    @Mustafa-rb3ef

    Жыл бұрын

    @Starfire Bölüme göre değişen bir şey zaten. Ama yine de adı bilinen bir üniversite daha faydalı en azından sosyal ortam için bir de imkan için. Çünkü günümüzde üniversitesi eğitimi en azından ülkemizde maalesef yeterli değil, kulüplerle falan yetiştirmen gerekiyor bir de kurslarla tabi bazı bölümler için diyorum bunu. Öncelikle bölümünü, sonra da üniversiteni iyi seç derim ben

  • @mehru5087

    @mehru5087

    2 ай бұрын

    Bahçeşehir üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • @_admr1
    @_admr112 күн бұрын

    Nişantaşı üniversitesinde tam burslu ingilizce psikoloji mi yoksa Atatürk üniversitesinde türkçe psikoloji mi daha avantajlı?

  • @salih.yetim6
    @salih.yetim62 жыл бұрын

    Üniversite okumaya… artık gerek… kalmadı…elon musk bile…üniversite mezuniyeti aramıyor artık…yazılım+ingilizce öğrenin…

  • @bBleedingMoon
    @bBleedingMoon Жыл бұрын

    2 öğrenciyi mektubuyla stanforda yollayan refet hocayı tam o anda göstermek hlkşfkhşlgkh çok iyi olmuş

  • @fatmanurcoskun6812

    @fatmanurcoskun6812

    11 ай бұрын

    Siyasal bilimlerde odtü mü Bilkent mi tercih edilmeli siCe

  • @sura3360
    @sura3360 Жыл бұрын

    Ömer bilkente pozitif ayrımcılık yapmak zorunda bırakılmış bilkent öğrencileri tarafından 🙂

  • @aysenurdaglar10
    @aysenurdaglar10 Жыл бұрын

    istanbul Üniversitesi(Ingilizce) eczacılık mı yoksa yeditepe/bilgi (Ingilizce/burslu) endüstri mühendisliği mi? kafayı yemek üzereyim 1 gün kaldı ve hala karar veremiyorum. endüstri okursam mezun olunca iş sahasında boun itü koçtakilerle kapışıcam ve zorlayacak. eczacılıkta özel şirket alanı çok geniş ama eczacılığın geleceği yok diyorlar. ne yapacağımı cidden bilmiyorum

  • @maevessred

    @maevessred

    Жыл бұрын

    Hangisini istiyorsan , severek yapacaksan ona git derim kesinlikle , bu arada kim eczacılık ta gelecek yok diyor , onu diyenin kafasıni patlatayim ben

  • @mine_cansu

    @mine_cansu

    Жыл бұрын

    Ne yaptın

  • @tanscullen
    @tanscullen2 жыл бұрын

    10:11 benim öğrencilerim derken? Kanalı ilk defa bu videoda keşfettim sabancıda öğretim üyesi misiniz?

  • @smith_wnston3219

    @smith_wnston3219

    2 жыл бұрын

    Yl yaptı hocamız o sıradaki öğrencilerinden bahsediyor

  • @burakcakmak3212
    @burakcakmak3212 Жыл бұрын

    türkalman işletme mi bilgi işletme mi sizce

  • @suhede5283
    @suhede52832 жыл бұрын

    teşekkürlerr :))

  • @badquennx6073
    @badquennx60732 жыл бұрын

    elektrik elektronik için odtü ve bilkent arasında kararsızım. ankara dışına çıkmak istemiyorum. çıkacaksam da direk yurt dışı.sizce ne yapmalıyım?

  • @hippieros5663

    @hippieros5663

    2 жыл бұрын

    Bilkent

  • @badquennx6073

    @badquennx6073

    2 жыл бұрын

    @@hippieros5663 ortamından kötü etkilenirim gibi geliyo bana

  • @arcan_ky5883

    @arcan_ky5883

    2 жыл бұрын

    @@badquennx6073 kalbini dinle

  • @efekan1453

    @efekan1453

    2 жыл бұрын

    @@badquennx6073 ODTÜ

  • @kerem9866

    @kerem9866

    2 жыл бұрын

    Odtü direk

  • @eylulsuk3608
    @eylulsuk3608 Жыл бұрын

    3600 sıralamadayım Yönetim Bilişim istiyorm ilk iki devlet üni Boun(gelmiyor) marmara(istemiyorum) özele gitmek mantıklı olur mu aralarındaki. Yeditepe ve Bilgi var

  • @eylulsuk3608

    @eylulsuk3608

    Жыл бұрын

    Ya da Boğaziçi turizm işletmeciliği de yazabilirim hangisini seçmeliyim

  • @eylulsuk3608

    @eylulsuk3608

    11 ай бұрын

    @@nullpointerrr umarin bilgi universitesi gelir. Zaten gelse digerlerini seçenek bile yapmayacağım Boun turizm veya marmara ybs de bilgi gelmezse diye yazaktım. Hangisi daha mantıklı karar veremedim turizm işletmeciliği daha çok işletme ağırlıklıymış bir de ğniversitenin adı var.ybs istediğim bölüm ama marmarada okumak istir muyum bilmiyorum. Ağlayacak gibi hissediyorum

  • @imdyskolos

    @imdyskolos

    11 ай бұрын

    Marmara bilgiden daha iyi değil mi ya

  • @huseyindonmez927
    @huseyindonmez927Ай бұрын

    Ted üniversitesi için yorumlarınızı söylerseniz sevinirim

  • @ogunsezer1
    @ogunsezer12 жыл бұрын

    İyi ingilizce öğrenilmesine katkıya evet,gerçi bunun için üniversiteye hiç gerek yok,ancak eğitimini İngilizce yapan üniversiteler tam bir yıkımdır,tavsiye etmem,örneğin İngilizce eğitimle mezun olmuş bir öğrenciyi ben işe almam,,

  • @bahaozsoy3690

    @bahaozsoy3690

    2 жыл бұрын

    Mühenfislik terimlerini yarısı ingilizce ama

  • @brknn662

    @brknn662

    2 жыл бұрын

    Neden ki ustteki arkadasa katiliyorum

  • @slaughtermell

    @slaughtermell

    Жыл бұрын

    bu ne sacma bir algı ülkede asıl ing eğitim alanlara ayrıcalik tanınıp değer veriliyor wtf

  • @ogunsezer1

    @ogunsezer1

    Жыл бұрын

    @@slaughtermell tebrik ediyorum,sizin algınız daha başarılı,devamından kendinizi esirgetmeyin,,

  • @ardataskopru7537

    @ardataskopru7537

    Жыл бұрын

    Böyle düşünme sebebin nedir ?

  • @jaranzinho
    @jaranzinho2 жыл бұрын

    nokta yanlış olmaz mı abi bi adamda ya

  • @helin3456
    @helin3456 Жыл бұрын

    Hocam 7k yaptim eşit agirliktan ve psikoloji istiyorum. Yarım bursla sabancıya mı gitmeliyim yoksa boğaziçi pdr yazıp psikoloji çapı vs mi yapmalıyım? Yani bu ortam ve kültür işi beni korkutuyor ya Sabancı'da da kendime uygun kisiler bulamaz miyim?

  • @tahasaygl7152

    @tahasaygl7152

    Жыл бұрын

    Devlette çap zor iş, istediğin bölümü oku derim.

  • @asd-qv8rh

    @asd-qv8rh

    Жыл бұрын

    pdr psiko çapı yok bounda

  • @busenisanc4337

    @busenisanc4337

    Жыл бұрын

    Boğaziçinde pdr bir tek okul öncesi öğretmenliği ile çap yaptırıyor. Bence eğer imkanların varsa sabancıyı tercih et istediğin bölümü okumayı riske atma :)

  • @chelseapettigrew4864

    @chelseapettigrew4864

    Жыл бұрын

    Çoğu devlette pdr-psikoloji çapı yapılmıyor diye biliyorum çünkü biri eğitim diğeri fen edebiyat fakültesinde ama bahçeşehirde ve yeditepede var

  • @chelseapettigrew4864

    @chelseapettigrew4864

    Жыл бұрын

    Bu arada ben de psikoloji istiyorum ve bi kaç güne kadar istediğim ünide tutmuyor diye ben de oranın pdrsini yazmayı düşünüyordum ama vazgeçtim kesinlikle çünkü asıl istediğim bölüm o değil istemediğim bi bölümü okuyamam, bence bu senin için de geçerli ayrıca çap da çok güven vermiyor zaten çap yaparım diyerek bir bölüme gidilmez bence her şey olabilir sonraki yıllarda

  • @meryemylmaz513
    @meryemylmaz51311 ай бұрын

    220 bine giren öğrenci nereye gitmeli Ozel mi devlet mi

  • @beto-lw1vq
    @beto-lw1vq Жыл бұрын

    arkadaşlar dilden 47k dayım özel mi yazayım yoksa yüksekten devletle başlayıp sonlara özeller mi koyayım sizcee?

  • @slaughtermell

    @slaughtermell

    Жыл бұрын

    özel yaz

  • @muratates6342
    @muratates6342 Жыл бұрын

    Merhaba. Benim kızım Dil sınavından 457 puan aldı. 8967. oldu. Mütercim tercümanlık düşünüyor. İzmirde yaşıyoruz. Devlet mi Özel mi karar veremedik. Yardımcı olabilir misiniz?

  • @zuhalozturk4889

    @zuhalozturk4889

    11 ай бұрын

    Maddi gücünüz beş yılı götürebilecekse özele, yoksa devlete bakın..Borçla harçla çocuk okutmak çok zor.. Veliyim..

  • @zuhalozturk4889

    @zuhalozturk4889

    11 ай бұрын

    Maddi gücünüz beş yılı götürebilecekse özele, yoksa devlete bakın..Borçla harçla çocuk okutmak çok zor.. Veliyim..

  • @alicanmecin4574
    @alicanmecin4574 Жыл бұрын

    49W Ailesindekiler ne mezunu öğrenebilir miyim acaba? Ömer ne okuyor örneğin?

  • @drstrange8377

    @drstrange8377

    Жыл бұрын

    Ömerle yaşar Boğaziçi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu

  • @mesut3634
    @mesut36342 жыл бұрын

    Ya Galatasaray neden hiç konuşulmuyor? Uluslararası sıralamalarda da hiç yok

  • @egemen2606

    @egemen2606

    Жыл бұрын

    fransızca olduğundan pek tercih edilmiyor sanırım

  • @mehmetkarduz5998
    @mehmetkarduz5998 Жыл бұрын

    itü vs sabancı hangisi

  • @ikraaanur
    @ikraaanur2 жыл бұрын

  • @fermat4214
    @fermat42142 жыл бұрын

    Özellikle ilk 1000e girenler için köklü ve iyi devlet üniversitelerinden şaşmamalarını öneririm. Öğrenci seviyeleri arasında homojenite olmadığı için (sen misal 100üncüsün ama aynı sınıfta burssuz 40bininci de var) kendi potansiyelini gerçekleştirmek için uygun ortam oluşma ihtimali düşük. İlk 100'deki öğrencilerin birbirlerinden öğrenmeleri çok daha olasıdır. Bölüm dersleri için Hoca başına öğrenci sayılarında çok bir fark olmaz, genelde vakıf üniversitelerinde 6-10 hoca ile bölümü çevirmeye çalışırlar, bazı çok revaçta bölümlerde ise bu sayı 12ye çıkar ama iki farklı bölümün sayfasında aynı isme rastlayabilirsiniz (Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği sayfalarını kesişimler için kontrol etmenizi öneririm). İyi devlet üniversitelerinde öğrenciler homojen olduğu gibi hocalarda da aynı durum var, eğer farklı bölümlerin hocalarını çıkarırsanız hoca başına ortalama atıf sayılarında iyi devlet üniversiteleri bir tık daha öndedir. Eğitim kalitesine gelirsek, bunu ölçmenin en iyi yolu 2021 Aralık ayında yayınlanan son "TÜBİTAK Alan Bazlı Yetkinlik Analizi" raporuna bakarak ( www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/Guncel_Universitelerin_Alan_Bazli_Yetkinlik_Analizi.pdf ) hangi üniversite hangi konuda ne kadar kaliteli ve ne kadar miktarda yayın yapıyor sorunuza en temiz cevabı bulursunuz ve burada göreceksiniz ki iyi devlet üniversiteleri çok çok daha iyi bir noktada. İyi kalitede bir eğitim vermezseniz ve uygun araştırma altyapınız olmaz ise bu alan bazlı yetkinlik raporunda daha iyi noktada olmanız beklenmez. İyi devlet üniversitesinden mezun olanlar yurtdışı başvurularında çok daha büyük ihtimalle yüksek lisansa kabul alıyorlar, bir örnek vereyim Bizim Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olup Münih Teknik Üniversitesine başvurup da reddedilen olmadı, Münih Teknik cepte diğer daha iyi yerlere de başvuruluyor genelde, her zaman olduğu gibi geçen sene baş vuran herkesi kabul ettiler ve 48 kişi Münih Teknik Üniversitesine gitti. Uluslararası programlama yarışmalarında düzgün bir sıralama yapan takımların %90ı Boğaziçi'nden çıkıyor çünkü ortam öğrencilerin kafa kafaya verip bu tarz yarışmalara hazırlanmaları için çok uygun. İstedikleri imkanlar elden geldiğince karşılanır. Bir diğer nokta iş imkanı, Bizim öğrencilerimizden rica ettiğimiz bir şey de şu: ikinci üçüncü sınıfta çok zorda kalmadıkça part-time çalışmaya başlamayın, en azından dördüncü sınıfı bekleyin ve düzgün bir şekilde derslerinize odaklanın, diyoruz. İyi devlet üniversitelerinin diplomaları iş bulmalarında her kapıyı açacak nitelikte. Haa tabiki devlet üniversitelerinde yemekhane kuyruğu biraz daha uzun olur ve lüks restorant gibi olmaz, yurt odaları daha mütevazi olur ama en sonunda diplomanız daha değerli ve daha çok kapıyı açar nitelikte olur.

  • @blablabla2949

    @blablabla2949

    Жыл бұрын

    @@MehmetAlperen. YBS?

  • @chelseapettigrew4864

    @chelseapettigrew4864

    Жыл бұрын

    Aslında tam tersi 100’lük öğrenci vakıfa giderse kıstası yok denecek kadar az olacak ve bunu fırsat bilip hocalarıyla ilişkisini ilerletebilir ya da herhangi bir projeye dahil olarak çok kolay sıyrılabilir ayrıca vakıf üniversiteleri bu tip öğrencilere tüm yatırımları yapıyor gerek yurtdışı olsun gerek staj olsun çok avantajlı aslında

  • @timuralp5688

    @timuralp5688

    Жыл бұрын

    @@MehmetAlperen. ne yaptın?

  • @mertaslan9331

    @mertaslan9331

    11 ай бұрын

    @@chelseapettigrew4864Efendim insanlık tarihi boyunca bütün gelişmeler rekabet ortamının olduğu yerde doğmuştur.Eğer girdiğiniz yerde en iyi kişi sizseniz bu sizi ister istemez hantallaştıracak ve çalışma motivasyonunuzu düşürecektir

  • @oylemiolmus1123
    @oylemiolmus1123 Жыл бұрын

    5k siralamaya bilgi ybs mi (8k ile kapatmis) marmara ybs mi (15k ile kapatmis) yazmak daha iyidir sizce ybs bolumu boun disinda tercih edilmemeli mi yorumlardaki herkes cok iyi yapmis boun bana gelmiyor malesef....

  • @MehmetAlperen.

    @MehmetAlperen.

    Жыл бұрын

    Ea 843. sıradayım Boun'e gidip ybs standındaki öğretim üyesiyle konuştum sayısalda bilgisayar,yazılım ne kadar ilgi görüyorsa ea için ybs şu an o dedi ve 700-750 sıralarına kadar öne gelebileceğini söyledi

  • @MehmetAlperen.

    @MehmetAlperen.

    Жыл бұрын

    Bu sıralama ile boun harici başka bir yerde ybs okunur mu bilemiyorum sıralamaya yazık edecekmişim gibi geliyo

  • @oylemiolmus1123

    @oylemiolmus1123

    Жыл бұрын

    @@MehmetAlperen. sen zaten 843sun ki direkt bogazicine git benim siralamam 5bin oldugu icin gidemiyorum bu yuzden cok kafam karisik

  • @MehmetAlperen.

    @MehmetAlperen.

    Жыл бұрын

    @@oylemiolmus1123 gelmeme ihtimali var o yüzden dedim

  • @oylemiolmus1123

    @oylemiolmus1123

    Жыл бұрын

    @@MehmetAlperen. insallah gelir ya gelmese bile cok guzel unilerde cok guzel bolumler okursun yine ama ybs cok cazip gelen bi bolum su siralar

  • @direnasminkaraca2333
    @direnasminkaraca233311 ай бұрын

    Bilkent tercümanlık %50 burs geliyor sizce gidilmeli mi? Onun dışında hacettepe geliyor

  • @Duyguu00

    @Duyguu00

    11 ай бұрын

    Bizde kardeşim için tercih yapacağız. Sizinle aynı durumda gibiyiz. Tobb üni yüzde 50 tutuyor, hacettepe psikoloji de tutuyor. Özel ünilerin fiyatları belli ama hacettepe özel yurt için iki kişilik oda 120.000 bin dediler. Yurda verilen para özel okula verilebilir diye düşünüyorum. Sizde parasal bie sıkıntı varsa belki yardımcı olur

  • @direnasminkaraca2333

    @direnasminkaraca2333

    11 ай бұрын

    @@Duyguu00 parasal bir sıkıntımız yok büyük ihtimalle bilkente gideceğim olanakları kat kat daha iyiymiş bakalım artık

  • @mehru5087

    @mehru5087

    2 ай бұрын

    Naptınız​@@direnasminkaraca2333

  • @yunusiclek
    @yunusiclek Жыл бұрын

    hocam yeditepe fizik nasıll??

  • @slaughtermell

    @slaughtermell

    Ай бұрын

    korkunc kotu sakın gelme

  • @nilyb4801
    @nilyb4801 Жыл бұрын

    ted ve başkent üniversitesi nasıl sizce?

  • @odtuicin

    @odtuicin

    11 ай бұрын

    yazdın mı

  • @nilyb4801

    @nilyb4801

    11 ай бұрын

    @@odtuicin hayır

  • @ak-yd2bx
    @ak-yd2bx Жыл бұрын

    1)Boğaziçi VS Bilkent 2)ODTÜ Koç 3)İTÜ Sabancı

  • @drstrange8377

    @drstrange8377

    Жыл бұрын

    Turkish ivy league

  • @muhammetsen7563

    @muhammetsen7563

    11 ай бұрын

    Sabancı

  • @user-ly1vh8cl4n
    @user-ly1vh8cl4n Жыл бұрын

    medipol iyi mi ya

  • @alaaddinkeykubad6327
    @alaaddinkeykubad63272 жыл бұрын

    Özyeğin gastronomi ile Boğaziçi tarih arasında kaldım yardım edin.

  • @chelseapettigrew4864

    @chelseapettigrew4864

    Жыл бұрын

    İkisi çok alakasız bölümler illaki birine daha yakınsındır bunu hissedersin zaten

  • @alaaddinkeykubad6327

    @alaaddinkeykubad6327

    Жыл бұрын

    @@chelseapettigrew4864 ikisini de kendimi bildim bileli sevmişimdir.

  • @kerem5532

    @kerem5532

    Жыл бұрын

    Ne yazdın?

  • @tuana3320
    @tuana33202 жыл бұрын

    Odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi tam burslu bahçeşehir/yeditepe işletme mi? Özel sektör istiyorum ve odtü bu bölümden mezun olanların özelde de çalışabildiğini gördüm kafam çoj karıştı.

  • @UmutCanD

    @UmutCanD

    2 жыл бұрын

    Odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi adı üstünde kamu yönetimi devlet yönetimi demek özek sektörde de çalışanlar var ama işletme kadar olmaz bahçeşehir yeditepeye göre eğitim anlamında daha iyi ama yurt yemek burs gibi imkanları yok yeditepe bu konuda daha iyi yani kısaca özel sektör için işletme

  • @salihozdemirr

    @salihozdemirr

    2 жыл бұрын

    Sıralama kaç k

  • @tuana3320

    @tuana3320

    Жыл бұрын

    @@salihozdemirr 4

  • @salihozdemirr

    @salihozdemirr

    Жыл бұрын

    @@tuana3320 özel sektör istiyorsan bahçeşehir işletme yaz

  • @salihozdemirr

    @salihozdemirr

    Жыл бұрын

    Odtu uluslararası ilişkilere de güzel bölüm sıralamana gelir

  • @idkactually975
    @idkactually9752 жыл бұрын

    Tertemiz video olmuş. Hukuk yazmayı düşünenlere ben de birkaç tavsiye vermek isterim Üst sıralamalar için Devlet üniversiteleri yerine 1- Koç 2- Bilkent 3- TOBB 4- Yeditepe 5- Bilgi 6- Mef Bu fakülteleri tercih ederseniz sizin açınızdan daha yararlı olur. Sebeplerini uzun uzun yazardım ama zaten kendiniz düşünüp bu fakültelerin sitelerini, ders programlarını, öğrencilerinin yaptığı faaliyetleri görünce durumu anlarsınız zaten. Eğer sıralamanız düşükse ama üstte yazdıklarımın tam tersi Devlet > Vakıf

  • @birisi

    @birisi

    2 жыл бұрын

    19.900 icin hukuk siralamasi yapar misin nereler yazilabilir

  • @gnlcan6749

    @gnlcan6749

    2 жыл бұрын

    1050 sıralama için eşit ağırlık hangi hukuk veya bilkent işletme mi sizce?

  • @birisi

    @birisi

    2 жыл бұрын

    @@gnlcan6749 bilkent işletme

  • @fatmanurcoskun6812

    @fatmanurcoskun6812

    11 ай бұрын

    ODTÜ Ir mi Bilkent siyaset mi

  • @sudenaz3734

    @sudenaz3734

    8 ай бұрын

    naptın @@fatmanurcoskun6812

  • @feyzullahokut2419
    @feyzullahokut24192 жыл бұрын

    Odtü'de, İtü'de, Boğaziçi'nde bilgisayar, elektrik, endüstri, makine, işletme, iktisat geliyorsa yaz geç gelmiyorsa Koç, Sabancı, Bilkent yaz geç bunlarda olmuyorsa ya da imkanın yoksa bir sene daha hazırlan.

  • @ahmetemincolak

    @ahmetemincolak

    2 жыл бұрын

    yanlis dusunce

  • @mehmetturk1076

    @mehmetturk1076

    2 жыл бұрын

    ?

  • @bahaozsoy3690

    @bahaozsoy3690

    2 жыл бұрын

    Odtüde uçak da var

  • @bahaozsoy3690

    @bahaozsoy3690

    2 жыл бұрын

    O da okunur

  • @mehmetturk1076

    @mehmetturk1076

    2 жыл бұрын

    Kardeşim bütün ülkenin nitelikli iş gücü ihtiyacını senelik 10 bin kişi alan 6 kurum mu sağlicak gerisi boş ne demek

  • @busraa_
    @busraa_2 жыл бұрын

    Özyeğinde burslu bilgisayar mı, itüde yapay zeka ve veri mühendisliği mi sizce?

  • @yitikcennet4401

    @yitikcennet4401

    2 жыл бұрын

    İkisi de harika bölümler hakkında hayırlısı olsun. Özyeğinde sağlam bir burs veriyorlarsa okumak dışında ozyegin ama sadece okuma bursuysa itü geçinme vs sorun da değilse net Özyeğin

  • @busraa_

    @busraa_

    2 жыл бұрын

    @@yitikcennet4401 teşekkürler

  • @yitikcennet4401

    @yitikcennet4401

    2 жыл бұрын

    @@busraa_ bende size bir soru sorayım ya :) 3073 lük bir sıralamam var 1.tercihime 10.799 2.tercihime 3995 3.tercihime 8 bin küsür 4.tercihime 9 bin küsür Yer yazdım sizce açıkta kalır mıyım yazmam gerekiyor mu başka? Başka bir yerde yazmak istemiyorum ya :(

  • @busraa_

    @busraa_

    2 жыл бұрын

    @Mehmet ben de öyle düşünüyorum, sağ ol

  • @busraa_

    @busraa_

    2 жыл бұрын

    @@yitikcennet4401 açıkta kalman mümkün görünmüyor ama bu sıralama ile çok daha yüksek yerler yazılabilir, tabi puanı yüksek yerlerde daha mutlu olacaksın diye bir kaide yok hangisini istiyorsan onu yazman gerek. Eğer içine sinen buysa sorun yok, ilk tercihin gelir muhtemelen

  • @ufuk3855
    @ufuk38552 жыл бұрын

    Bilkent'e gidebiliyorsan gidersin. Bu kadar.

  • @elhn4097

    @elhn4097

    2 жыл бұрын

    Yo ben gitmiyom.

  • @xantho9114

    @xantho9114

    2 жыл бұрын

    Bilkent ne aa

  • @bugradoraserbes2407

    @bugradoraserbes2407

    2 жыл бұрын

    Kim diyo aq

  • @karker3776

    @karker3776

    Жыл бұрын

    Gidiyoruz

  • @goktuggok8095

    @goktuggok8095

    Жыл бұрын

    Boün videosuna atıf gibi geldi bana bu yorum dnskdk

  • @enesyoruk7916
    @enesyoruk79162 жыл бұрын

    Abi Boğaziçi iktisat ya da işletme mi Koç ekonomi ya da işletme mi sence

  • @TRSunGaming

    @TRSunGaming

    2 жыл бұрын

    Tabii ki koç

  • @fpsoyuncu4562

    @fpsoyuncu4562

    2 жыл бұрын

    Bursluysa koç

  • @bilge6486

    @bilge6486

    2 жыл бұрын

    boun

  • @feyzullahokut2419

    @feyzullahokut2419

    2 жыл бұрын

    Boğaziçi işletme tabii ki okulun manzarası, ekolü, ortamı yeter

  • @krawlorelore9992

    @krawlorelore9992

    2 жыл бұрын

    Kral ben Özyeğin girişimciliğe geldim ve gözlemlerime göre işletme ekonda aldığın eğitimin kalitesi, hoca kalitesi, lab imkânı cart curt o kadar önemli değil. Ortam ve kültür çok daha önemli o yüzden şu an İTÜ boun ODTÜye geçiş yapmayı düşünüyorum.

  • @ibrahimbancar9990
    @ibrahimbancar9990 Жыл бұрын

    itü pc mi özyeğin pc mi ?

  • @ibrahimbancar9990

    @ibrahimbancar9990

    Жыл бұрын

    @Edaaaaa özyeğin vakıf olması daha avantajlı geldi

  • @ibrahimbancar9990

    @ibrahimbancar9990

    Жыл бұрын

    @Edaaaaa o sana bağlı eğer 100 kişiyle rekabet edip kendini gelişttirmek istiyorsan ve yurt dışı düşünmüyotsan İTÜ daha iyi ama kafam rahat olsun sınıflar ferah olsun yurt dışına çıkmak kolay olsun diyorsan Özyeğin

  • @gorkemdemirci7142
    @gorkemdemirci7142 Жыл бұрын

    gedik üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz

  • @ardakara4936
    @ardakara493622 күн бұрын

    Sabancı mı koç mu

  • @nazifeates3476
    @nazifeates3476 Жыл бұрын

    Tam burslu tobb iktisat mı yoksa odtü iktisat mı abi?

  • @erenkks_

    @erenkks_

    Жыл бұрын

    Ben de ikisi arasında kalmıştım baya bı araştırma yaptım odtuyu one yazdım

  • @nazifeates3476

    @nazifeates3476

    Жыл бұрын

    @@erenkks_ ben tobb u yazdım

  • @erenkks_

    @erenkks_

    Жыл бұрын

    @@nazifeates3476 sıralaman neydi acaba

  • @nazifeates3476

    @nazifeates3476

    Жыл бұрын

    @@erenkks_ ea 3831

  • @erenkks_

    @erenkks_

    Жыл бұрын

    @@nazifeates3476 benim de eada 3547 odtuden sonra tobbu yazdim umarim sana da bana da istedigimiz gelir ama ben odtu iktisatin benim icin gelme ihtimalinin riskli oldugunu düşünüyorum

  • @aytmat3385
    @aytmat33852 жыл бұрын

    Sizce boğaziçi yönetim bilişim ya da uluslararası ticaret mi yoksa bilkent işletme mi?

  • @aytmat3385

    @aytmat3385

    2 жыл бұрын

    Video çok yararlı bu arada tesekkürler

  • @aytmat3385

    @aytmat3385

    2 жыл бұрын

    @Mehmet ama şöyle bir durum da var onu da söyleyeyim belki fikrin değişir. Ankara da ikamet ediyorum istanbula gidersem yurtta kalacağım. Boun un yurtları falan da bilkent kadar konforlu değil ve istanbul pahalı bir şehir. Bilkente gidersem yine yurtta kalıcam üzerinde de 2300tl gibi bir burs veriyor. Özetle konforsuz ama iyi bir kültürü olan boğaziçi mi yoksa konforlu ama statü farkı olabilecek bilkent mi (ücretli150k Ile almıs en son bence çok fark olur)

  • @yunusemre-hf4tl

    @yunusemre-hf4tl

    2 жыл бұрын

    boun ybs baya iyi bölüm valla

  • @aytmat3385

    @aytmat3385

    2 жыл бұрын

    @Mehmet tesekkürler. Dikkate alacağım

  • @aytmat3385

    @aytmat3385

    2 жыл бұрын

    @@yunusemre-hf4tl onun da sıralamları yükselebilir bir anda.

  • @ayseguldemirer390
    @ayseguldemirer3902 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık...ayt sayısalda sıralamam..93. Bilgisayar mühendisliği istiyorum.Bilkent ...Boğaziçi...itü ...arasındayım..Bilemedim..Hepsini gördüm..itü bana çok iyi olanaklar sunuyor ama bilemedim.

  • @doruk8873

    @doruk8873

    2 жыл бұрын

    bu noktalama işaretleriyle anlatım şekliyle nasıl 93. oldun merak ettim

  • @joseph-cd8rj

    @joseph-cd8rj

    2 жыл бұрын

    Kesinlikle Koç Üniversitesi... Başka bir şey düşünme bile.

  • @rrou

    @rrou

    2 жыл бұрын

    konudan bagimsiz yks adina iki uc taktik verebilir misin vermek istersen tabii

  • @nonamecamper2004

    @nonamecamper2004

    2 жыл бұрын

    @@doruk8873 sen niye olamadıysan o yüzden güzel insan. bu kadar hayatımda saçma bir argüman görmedim. burası iyi türkçe konuşup sıralama yapabiliceğin bir sınav değil. çalışma ve süreklilikle kazanıyorsun.

  • @sabriyenureroglu6465

    @sabriyenureroglu6465

    2 жыл бұрын

    Helal kız sana

  • @bt58743
    @bt58743 Жыл бұрын

    Bütün öğrencilerini tam burslu alan özel okullardaki ortam peki?

  • @cambaz1623

    @cambaz1623

    Жыл бұрын

    Öyle bi özel okul olduğunu sanmıyorum

  • @bt58743

    @bt58743

    Жыл бұрын

    @@cambaz1623 var, ibn haldun üniversitesi

  • @kerem5532

    @kerem5532

    Жыл бұрын

    O okullar hükümet destekli... yorumsuz :)

  • @bt58743

    @bt58743

    Жыл бұрын

    @@kerem5532 yani?

  • @omerates8467
    @omerates84672 жыл бұрын

    bilkent iktisat yazacak arkadaş var midûr

  • @asabbozuktrkgenci518

    @asabbozuktrkgenci518

    2 жыл бұрын

    Ben varım hocam sıralaman kaç senin

  • @onatgorgulu7069
    @onatgorgulu70692 жыл бұрын

    ea da 2000. oldum bu yıl. Hep boğaziçi istiyordum ama olmayacak ne yazık ki. Koç,Sabancı,Boğaziçi,Bilkent olmuyor ve bende bu 4lü dışındaki okulları (odtü-itü dahil) en top seviyeye yazamadım hiç kafamda. Sabancı yüzde 50 burslu yazacağım çok büyük ihtimalle hem istersen mühendis olabilme avantajı var hemde gerçekten bu dediğim 4 yer dışında hiçbir yerde okumak istemiyorum. Ama sıralamamı yemiş olacağım 28binlik yer yazmış olacağım. Kafam çok karışık ailemin ödeyecek durumu olsa da süper zengin değiliz böyle saçma bir durumda kaldım , faydalı bir seyler önerecek olan olursa bekliyorum.

  • @feyzullahokut2419

    @feyzullahokut2419

    2 жыл бұрын

    Ailen o parayı verebilmek için ihtiyaçlarından kısacaksa Odtü işletme yazılabilir

  • @kerem2819

    @kerem2819

    2 жыл бұрын

    Hangi bölümü istiyorsun ki?

  • @onatgorgulu7069

    @onatgorgulu7069

    2 жыл бұрын

    @@feyzullahokut2419 kendi ihtiyaçlarından kısmayacaklar ama umurumuzda olmayacak bir para da değil

  • @onatgorgulu7069

    @onatgorgulu7069

    2 жыл бұрын

    @@kerem2819 bogazicinde econ ya da ybs istiyordum. sabancı yazarsam bilgisayar ve econ çapı yapacağım.

  • @mustafaadbelli9320

    @mustafaadbelli9320

    2 жыл бұрын

    Boğaziçi sosyoloji yazılabilir bence

  • @birimfonksiyon2161
    @birimfonksiyon21612 жыл бұрын

    Hem çok iyi sıralama yapamayan hem de fakir olanlar ölsün mü

  • @kerem9866

    @kerem9866

    2 жыл бұрын

    harbi amk sikleyen yok

  • @alaaddinkeykubad6327

    @alaaddinkeykubad6327

    2 жыл бұрын

    Çok iyi sıralama yapmadiysan üniversite okumak mantıklı gelmiyor bana

  • @kerem9866

    @kerem9866

    2 жыл бұрын

    @@alaaddinkeykubad6327 ben çok kötü yapmadım aslında 100k 60-70 bekliyordum

  • @alaaddinkeykubad6327

    @alaaddinkeykubad6327

    2 жыл бұрын

    @@birimfonksiyon2161 bilmiyorum ya,bazı zanaat dallarında ustalaşmış mavi yakalılar çoğunlukla ortalama lisans mezunu beyaz yakalilardan çok daha fazla kazanıyor.Dediginiz gibi kişide bitiyor iş.

  • @kerem9866

    @kerem9866

    2 жыл бұрын

    @@birimfonksiyon2161 evet

  • @rotosety
    @rotosety2 жыл бұрын

    Dostlar 13bin eşit ağırlık sıralaması yaptım bu sene,sizce ortalama okullarda hukuk mu yazmalıyım yoksa mezuna mı kalmalıyım.bu arada eğer kalırsam 2. mezun senem olacak

  • @mehmeteminkahraman4867

    @mehmeteminkahraman4867

    2 жыл бұрын

    Aynıyız… 14k yaptım, kalırsam 2.ye mezuna kalacağım…

  • @mehmeteminkahraman4867

    @mehmeteminkahraman4867

    2 жыл бұрын

    Düşünmekten başım ağrıyor günlerdir hala karar veremedim sona da yaklaşıyoruz

  • @helin3456

    @helin3456

    Жыл бұрын

    Gayet iyi yapmissin bence istanbul hukuk falan yazabilirsin

  • @mehmeteminkahraman4867

    @mehmeteminkahraman4867

    Жыл бұрын

    @@helin3456 ikimizin de gelmez

  • @rotosety

    @rotosety

    Жыл бұрын

    @@helin3456 keşke gelseydi ama gelmiyor maalesef.Hatta anadolu ve dokuz eylül bile gelmeyecek gibi görünüyor

  • @krawlorelore9992
    @krawlorelore99922 жыл бұрын

    Öz abim yine haklı, adamın doğru olmayan analizi yok resmen. Geçen sene Özyeğin girişimciliğe girdim ve özel okulda okumanın çok da bir avantajı olmadığını aksine dezavantajları olduğunu fark ettim. Derse gidiyorum 15 kişilik sınıfta hocayla bir tek ben konuşuyorum, ders değil benim hocayla diyaloğum resmen. Bunun avantajı da var elbette ama böyle bir ortamda öğrencilerden bir şey kapamazsınız. Sırf bu sebeple İTÜ ekon Boun Turizm işletmeciliği ve ODTÜ işletme arasında kaldım. Üçünden birine yatay geçiş yapacağım ama çok kararsızım.

  • @furkanpolatli

    @furkanpolatli

    2 жыл бұрын

    Seninle aynı durumdayım. Ben de Tobb'da hukuk okuyorum. Ben kendi üniversiteme daha pozitif baksam da bir Boğaziçi kültürü, sosyalliği ve networkü göremiyorum. Özel üniversitede okumanın burs, otel kalitesinde yurt ve hocalarla rahat iletişim gibi getirileri de olsa sizin gelişiminize pek bir şey katmıyor. Bu yüzden ben de Boğaziçi İşletmeye yatay geçiş yapacağım.

  • @krawlorelore9992

    @krawlorelore9992

    2 жыл бұрын

    @@furkanpolatli Boun işletmeye sıralamam tutsa düşünmeden geçerim

  • @nonamecamper2004

    @nonamecamper2004

    2 жыл бұрын

    @@krawlorelore9992 yatay geçiş nasıl ytapıcaksınızki? yks sıralamasını baz almıyorlar mı?

  • @krawlorelore9992

    @krawlorelore9992

    2 жыл бұрын

    @@nonamecamper2004 merkezi yatay geçiş diye bir şey ek madde 1

  • @idkactually975

    @idkactually975

    2 жыл бұрын

    @@furkanpolatli TOBB hukuku nasıl beğenmiyorsunuz ki? 300-400 kişilik amfilerde ders almaktan daha iyidir bence. Üstelik sizin öğrenciyken staj programınız var diye biliyorum. Bu inanılmaz bir şey. Hepsini geçtim yüksek lisans vb. imkanları var. Klüpleriniz de çeşitli. Bence kampüs, sosyal ortam yüzünden böyle diyorsun. Orada okumadığım için böyle konuşmam belki biraz ayıp ama bir okul öğrencisi için daha ne yapabilir ki? Boğaziçinde tam tersi daha rekabetçi ortam var. İlginç buldum yorumu açıkçası okulunun hangi yönleri kötü sence? Not: Sponsor değilim

  • @Cemal472
    @Cemal47211 ай бұрын

    43k sayısal yaptım. Devlet istiyorum ama bilg. mühendisliği özel daha fazla benim sıralamamda 19 tane %100 burslu yazmışım , 5 tane devlet yazmışım

  • @Cemal472

    @Cemal472

    11 ай бұрын

    Vakıf yerine devlet istiyorum ama yazabileceğim 8 tane filan devlet vardı. Bulundukları şehirden dolayı yazmadım.

  • @poncikdede6843
    @poncikdede68432 жыл бұрын

    Fakir napsin abi ölsün mü Yaşamasın mı

  • @lal5363
    @lal53632 жыл бұрын

    Ytü nasıl sizce

  • @tanosmaymo9195

    @tanosmaymo9195

    2 жыл бұрын

    sen 2021 de mi girmistin la

  • @kutayozturk4979

    @kutayozturk4979

    2 жыл бұрын

    Mühendislik için iyi üni

  • @lal5363

    @lal5363

    2 жыл бұрын

    @@tanosmaymo9195 yok hayır bu sene ilk kez giridm

  • @lal5363

    @lal5363

    2 жыл бұрын

    @@kutayozturk4979 işletmesi hakkında bilginiz var mı

  • @inviziblehp6602
    @inviziblehp6602 Жыл бұрын

    hocam kısa soru , 38bindeyim trabzon hukuk fakültesi geliyor ve ya kadir has 50burslu ?

  • @inviziblehp6602

    @inviziblehp6602

    Жыл бұрын

    en hızlı cevabı bekliyorum tercihlerin birmesine az kaldı

  • @Duyguu00

    @Duyguu00

    11 ай бұрын

    Ne yaptınız acaba ?

  • @inviziblehp6602

    @inviziblehp6602

    11 ай бұрын

    @@Duyguu00 merhabalar Trabzon hukuk da tutuyordu fakat Trabzon hukuk 14. Tercihimdi, 7. Tercihim olan Isparta Süleyman Demirel üniversitesi Hukuk Fakültesi geldi başka merak ettiğiniz birşey varsa yardımcı olabilirim. Şu ekonomik kriz döneminde de iyi ki özel universite yazmamisim diyorum

  • @Duyguu00

    @Duyguu00

    11 ай бұрын

    @@inviziblehp6602 hayırlı olsun sizin için. Ben kardeşim için araştırıyorum. Tobb üni 50 burslu psikoloji rahat kazanıyor, ama Hacettepe ingilizceyi de rahat kazanıyor. Havettepe için yurtlara baktım yüz bin tl den başlıyor. Her yıl yurda bu kadar para vermek mi özele vermek mi karar veremedik. Tabi yurtlara gelen zam ile özel okullara gelen zam aynı olur mu onu da bilmiyorum. Aynı olursa özele vermek daha mantıklı geliyor

  • @inviziblehp6602

    @inviziblehp6602

    11 ай бұрын

    @@Duyguu00 Özel üniversitelerde burs kaybı yapmak çok kolay oldu , özellikle de yüksek kalitedeki Özel üniversitelerde. O konuyu da göz önünde bulundurmak lazim

  • @burakculhaci9882
    @burakculhaci9882 Жыл бұрын

    devletin her biriminden tiksiniorum, devletin hastanesine, dairesine, okuluna hiçbirseyine gidilmez...puanınız hangi özele burslu yetiosa direk oraya gidin...devletin her ortamı ultra kro, pis, bakımsız, özensiz...her ay cebimden cok ciddi paralar verip özel saglık sigortası yptırıorum, korona dönemi asısızken cok agır hastalandım, heralde devlet hastanesinde olsam ölmüştüm...üni olarakda koç mezunuyum, devletde okuytan arklarımın okullarına gittigimde itü, yıldız, bogazici gibi bir dakka duramıodum...kışın sogukdan hastalanıodum fln...tuvaletler fln gözümün önüne geldi...ayyy cok kötü...hele bide derece ögrencileri koçu, sabancıyı, bilkenti fln secmiolarya allah hakkaten akıl fikir versin onlara....10000 kişilik yemekhanede sıralar bekleyip, registration deskde saatlerce durup, hocalara soru soramadan bir egitim tamamlamak istiosanız, spor salonunda tek bi cardio aletinde sıra bekleyip garip garip politik eylemlerin icinde kalmak istiosanız bişi diyemicem tabi

  • @ranafedakar1886

    @ranafedakar1886

    Жыл бұрын

    Kral yazım yanlışları şaka mı ya zor okudum 😅

  • @burakculhaci9882

    @burakculhaci9882

    Жыл бұрын

    @@ranafedakar1886 takılma onlara, içerigi özümzesen kafidir..imla yarışmasında diiliz

  • @imdyskolos

    @imdyskolos

    11 ай бұрын

    Normalde de böyle konuşuyorsan allah yakınındakilere sabır versin

  • @aleynaomer9114
    @aleynaomer91142 жыл бұрын

    bogazici ybs mi ozyegin ybs mi

  • @kerem5532

    @kerem5532

    2 жыл бұрын

    Ben Özyeğin yazardım imkanlarından dolayı. Ayrıca son dönemlerdeki olaylardab dolayı vakıf üniversiteleri daha mantıklı geliyor çünkü kendi içlerinde daha özgürler.

  • @aleynaomer9114

    @aleynaomer9114

    2 жыл бұрын

    @@kerem5532 ben de boyle dusunuyorum ama Boğaziçi..

  • @krawlorelore9992

    @krawlorelore9992

    2 жыл бұрын

    Güzel kardeşim Özyeğin girişimcilik yazmış birisi olarak şiddetle Boğaziçi tavsiye ederim. Sebebiyse YBSde alacağın eğitim aşağı yukarı aynı olacak, hocalardan çok senin kendi kişisel çaban önemli. Boğaziçi ybsnin marka değeri çok çok daha fazla Özyeğine göre ve ortam anlamında kültür anlamında da boğaziçi önde, bir proje yapmak, startup kurmak Boun da Özyeğine göre daha kolay diye düşünüyorum ve kulüp faaliyetlerinde Boğaziçi rakip tanımaz. Tabi ybs öğrencisi değilim kendi tecrübemden yola çıkarak mantık yürüttüm belki ybsde arada çok büyük fark vardır staj imkanları çok farklıdır ama yine de Boğaziçi tavsiyem olur.

  • @mehmetyasaraltundag

    @mehmetyasaraltundag

    2 жыл бұрын

    Aleyna selam. Özyeğin YBS, Boğaziçi YBS’yle yarışacak bir bölüm değil. Boğaziçi geliyorsa YBS yazmanı tavsiye ederim. Boğaziçi’nde YBS okuyan 6 arkadaşımdan 3’ü Trendyol’da üst pozisyonlarda işe başladı, diğer 3’ü de yurt dışında şu an.

  • @aleynaomer9114

    @aleynaomer9114

    2 жыл бұрын

    cok tesekkur ederım

  • @backatleden0812
    @backatleden08122 жыл бұрын

    Eğitim tamamen özelleşmeli, özel üniversiteler tercih edilmeli.

  • @oktaydogru1

    @oktaydogru1

    2 жыл бұрын

    parası olmayan okumasın mı birader

  • @backatleden0812

    @backatleden0812

    2 жыл бұрын

    @@oktaydogru1 üniversite durumu olmayan başarılı öğrencilere burs verebilir, devlet üniversitelere para akıtmak yerine öğrencilere burs ve kredi verebilir. Şu anki sistemin yürümediği ortada.

  • @backatleden0812

    @backatleden0812

    2 жыл бұрын

    Bu arada Ömer ve Solcu Yaşar eğitim özelleştirilmeli mi tartışması yaparsa çok iyi olur.

  • @feyzullahokut2419

    @feyzullahokut2419

    2 жыл бұрын

    ​@@oktaydogru1 Şuan ücretsiz okuduğunu mu düşünüyorsun. Hayvan gibi vergi veriyoruz her şeye

  • @oktaydogru1

    @oktaydogru1

    2 жыл бұрын

    @@feyzullahokut2419 vergi ile özel ünide okumak aynı şey mi dostum? özelde isteğe bağlı hazırlık için bile 80-90 k istiyorlar. hangi burslu öğrenci bunu ödeyebilir

  • @miltonfriedmann2664
    @miltonfriedmann2664 Жыл бұрын

    Ö

  • @fatih8087
    @fatih80872 жыл бұрын

    boun işletme mi koç Econ mu ? çık çıkabilirsen işin içinden

  • @bilalyesir5661

    @bilalyesir5661

    2 жыл бұрын

    Boun econ nasıl olur

  • @formetu

    @formetu

    2 жыл бұрын

    bogazici daha iyi ea bolumlerinde diye duydum

  • @fatih8087

    @fatih8087

    2 жыл бұрын

    @@bilalyesir5661 bilmiyorum ki hiç.

  • @fatih8087

    @fatih8087

    2 жыл бұрын

    pekala koçun cezbeden tarafı sağladığı burslar.

  • @jaranzinho

    @jaranzinho

    2 жыл бұрын

    koç econ ya cok da isin icinden çıkamamalık bi durum yok

  • @yunusemreko8950
    @yunusemreko89508 ай бұрын

    100binden sonra üniversiteye gitmemen gerekiyor ama bunu uzatmadan kimse yüzünüze söylemiyor😂

  • @tosbaa1
    @tosbaa12 жыл бұрын

    Başkent üni ?

  • @urielmustdie

    @urielmustdie

    2 жыл бұрын

    zapatista

  • @jaranzinho

    @jaranzinho

    2 жыл бұрын

    bölümden bölüme değişir , iibfsi bence iyi değil , sağlık bölümleri ve hukuku iyi. Mühendisliklerinden de McKinsey’e giren bile vardı diye biliyorum ancak yine de araştırılması lazım

  • @subcomandantemarcos7864

    @subcomandantemarcos7864

    2 жыл бұрын

    Para,todos,todo...

  • @urielmustdie

    @urielmustdie

    2 жыл бұрын

    @@subcomandantemarcos7864 komutanim emeklilik nasil gidiyo

  • @subcomandantemarcos7864

    @subcomandantemarcos7864

    Жыл бұрын

    @@urielmustdie çoğunlukla şiir ve roman yazmakla geçiyor

  • @TRSunGaming
    @TRSunGaming2 жыл бұрын

    Koç üniversitesi Tr’nin en iyi üniversitesidir net.

  • @xantho9114

    @xantho9114

    2 жыл бұрын

    En büyük ticarethanesi aynı zamanda

  • @hasret3059

    @hasret3059

    2 жыл бұрын

    evet ama maddi durum tercihi etkiliyor bana kudebden yurt bursu çıkmadığı için sıralamam tutmasına rağmen boğaziçi yazıyorum o yurt parasını ödememiz imkansız

  • @brk2671

    @brk2671

    Жыл бұрын

    Neye göre en iyi? 5 6 kişi burslu alıyor kudeb çıkarsa tabi. Akademik kadrosu zaten Boğaziçi mezunlarından ibaret. Ekol yok kültür yok, devlet okullarına nispeten daha özgür olduğu halde ilk 500'e zar zor girebiliyor falan.

  • @VIPERVENOM38
    @VIPERVENOM38 Жыл бұрын

    E) SANAYİ