از احیا تا طراحی مقبره

#مسابقه معماری مقبره #شمس_تبریزی بی گمان یکی از به یادمادنی ترین مسابقات معماری ایران است. در این مسابقه بیش از 240 ماکت کامل دریافت شد داوران مسابقه شخصیت های برجسته زیر بودند:
#عباس_کیارستمی ،#نادر_اردلان # علی_اکبر_ صارمی، #داراب_دیبا، #شهاب_کاتوزیان، #فریار_جواهریان، #حسن_بلخاری و #سید_محمد_بهشتی و استاد #ایرج_اعتصام
بریده هایی از گفت و گو اتساد ایرج اعتصام ابن رویداد را به خوبی توضیح می دهد:
ایرج اعتصام معمار و یکی از داوران مسابقه طراحی مقبره شمس تبریزی درباره این مسابقه توضیح داد: استقبال بسیار زیادی از این مسابقه شد. ما مسابقات معماری بسیاری را برگزار کرده‌ایم که معمولاً‌ حدود 100 تا 150 نفر در هر مسابقه شرکت می‌کنند و آمار 200شرکت‌کننده به ندرت اتفاق می‌افتد اما در مسابقه طراحی-معماری مقبره شمس 1800 نفر شرکت کرده‌اند که نشان می‌دهد چه اندازه علاقه‌مند در این زمینه وجود دارد.
وی درباره حضور کیارستمی و حسن بلخاری در تیم داوری آثار توضیح داد: قرار بود شرکت‌کنندگان شرحی درباره تفکر و دید فلسفی خود برای آثار شمس ارائه کنند که حسن بلخاری به عنوان استاد فلسفه هنر در این زمینه به ما کمک کردند و از حضور عباس کیارسمتی که قبلاً در چند پروژه معماری استفاده کرده بودیم، در این مسابقه نیز بهره گرفتیم. کیارسمتی دید زیبایی‌شناسانه‌ای درباره معماری دارد که به همین منظور از ایشان نیز در داوری آثار استفاده کردیم.
وی افزود: در چهار مرحله داوری کردیم که 48 اثر برای داوری دقیق‌تر انتخاب شد و از میان این آثار 22 اثر برگزیده شد و در این 22 اثر به جزئیات آن‌ها را پرداختیم و در آخرین جلسه داوری با دقت در جزئیات به شش اثر برتر رسیدیم که هیچکدام از این شش اثر در مرحله تکامل نبودند تا بتوانیم نفرات اول تا سوم را مشخص کنیم. هر کدام نیاز به کارهای بیشتری داشت تا به اجرای نهایی برسد بنابراین هیئت داوری تصمیم‌ گرفت شش طرح منتخب اعلام کند و حدود یک ماه به این شش نفر فرصت داده شد که توصیه‌های داوران را برای تکامل کارشان به کار بگیرند و پس از آن نفرات اول تا سوم از میان آنها انتخاب شود و به 14 نفر باقیمانده و سه نفر از این شش نفر لوح تقدیر اهدا می‌شود.
#محمدعلی_موحد پژوهشگر و تصحیح کننده مقالات شمس تبریزی در سخنانی درباره مقبره شمس گفت: با طراحی و ساخت مقبره شمس به دو هدف دست خواهیم یافت. اول آنکه به عنوان ملتی سپاسگذار معرفی خواهیم شد و دوم آنکه مشوقی است برای نسل جوان و آیندگان که قدردان معنویت‌ها باشند.

Пікірлер

    Келесі