Yeni Bir Toplu Ulaşım Aracı : AGT Metro

Videomuzda APM veya AGT Metro olarak bilinen yeni bir ulaşım aracını tanıtıyoruz.
Yurt dışında pek çok şehirde yaygın olarak kullanılan bu toplu taşıma aracı, lastik tekerlekli olması sebebiyle yüksek eğimli tepelere kolaylıkla tırmanabiliyor, sessiz, gürültüsüz, konforlu bir seyahat deneyimi sunuyor.
AGT teknolojisini detaylı olarak incelenen videoda, şehirlerde kullanılan raylı sistemlerin temel özelliklerine ve yaşanan sorunlara da kısaca değiniliyor.
AGT Metro sistemini Türkiye’ye getiren Oruçoğlu Holding’e kanalımıza verdiği destek ve ülkemize kattığı değer için çok teşekkür ederiz.
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ kamugözü

Пікірлер: 146

  • @goksucuhadar6146
    @goksucuhadar61462 жыл бұрын

    Büyükçekmece - Beylikdüzü arasına bu tarz bir şey olur gibi

  • @ferruhdalgic
    @ferruhdalgic2 жыл бұрын

    AGT teknolojının ülkemize gelmesi. memnun edici bir haber.

  • @nihatsavmaz6677
    @nihatsavmaz66772 жыл бұрын

    iyidevsoru su: madem sistem zaten biliniyordu, bu güne kadar neden yapilmadi?

  • @fotonot

    @fotonot

    2 жыл бұрын

    Çünkü biz malız.

  • @ylmazdemir6931
    @ylmazdemir69312 жыл бұрын

    4 yıl önce İtalya,da Floransa,dan Venedik,e karayolu ile giderken ortada tek ray olan bir sistem dikkatimi çekmişti . Yani lastik tekerlerin tam ortasından geçen tek bir ray düşünün . Özellikle kurulum maliyetinin çok kolay ve düşük olabilmesi İstanbul metrobüsünün dönüşümüne kolaylık ve zaman kazandırır görüşündeyim.

  • @uca062206
    @uca0622062 жыл бұрын

    Kesinlikle metrodan hatta hızlı trenden bile daha mantıklı sistem üstelik daha güvenli olabilir. Elektrikli motorlar zaten çok güçlü ve hızlı. Sadece özel güçlü ve dayanıklı lastikler gerekebilir.

  • @enesamederel
    @enesamederel2 жыл бұрын

    Harika görünüyor. Her açıdan en rasyonel ulaşım aracı gibi. Tam Konya'nın ihtiyacı.

  • @MhmmdAydn
    @MhmmdAydn2 жыл бұрын

    Belediye, metrobüs hattı için yeni otobüsler almayı planlıyor diye duymuştum. Bu araç ile ilgilenmiyorlar sanırım..

  • 2 жыл бұрын

    Aldı sanırım 60 akia çift körüklü 100 tek körüklü otokar kent troleybüse çevrilme durumuda vardı o da rafa kalktı sanırım

  • @KODAKTIFVIDEOEGITIM
    @KODAKTIFVIDEOEGITIM2 жыл бұрын

    Değerli bilgiler için teşekkürler. Emeğinize sağlık!

  • @harunkoroglu1503
    @harunkoroglu15032 жыл бұрын

    Bence bu proje metrobüse çok güzel olur. Ama tek sıkıntı bunu Boğaziçi Köprüsünden nasıl geçirecekler.

  • @hdhddmfk658
    @hdhddmfk6582 жыл бұрын

    Teşekkürler olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇦🇿🇦🇿🇦🇿

  • @emirkoldak973
    @emirkoldak9732 жыл бұрын

    Ergün bey bence Metrobüs hattına bu sistemi kurmak belediye yönetimi için çok maliyetlidir. metrobüs hattı için elektrikli ulaşım sistemlerin elektrik ihtiyacını temin etmek için yeni trafoların kurulması gerekir ve bunların maliyetinin yüksek olması ayrıca oluşucak elektrik talebini karşılamak için yine fosil kaynaklardan elektrik üretilecek.Şu an maalesef yenilenebilir enerji kaynakları gereken elektrik talebini karşılayamamaktadır Aslında çevre için elektrikli sistemler tercih etmek istesekte gerekli arzı karşılamak için fosil yakıt kullanıyoruz.Şuan metrobüs hattındaki yoğunluk için en güzel çözüm bu hattı yükünü hafifletecek entegre metro hatlarıdır.Bu sayede bu hattın yükü hafifleyecek ve mevcut sistemdeki otobüslerin sayısı da azaltılarak fosil yakıt kullanımı azalacaktır.

  • @enginsezer9434
    @enginsezer94342 жыл бұрын

    Keşke metrobüsler hızla buna dönüşse, çok iyiymiş bu araç. Metronun olmadığı hatlarda yada yapılması planlanan hatların projeleri bu sistemle değiştirilerek daha hızlı gerçekleştirilebilir raylı toplu ulaşım projeleri.

  • @jantilitutkum6098

    @jantilitutkum6098

    2 жыл бұрын

    bence bu proje istanbul dışında yapılmalıdır çünkü:istanbul halkı artıkın yani yeni projelere katlanacak hali kalmamıştır vede herdefasında farklı farklı projeler yapsak bile istanbul halkı bu tür şeylere ise katlanamaz hale gelmiştir sözlerim sizlere klişe gibi gelebilir ama kusura bakmayın lakin bu agt metrobüs hattına kurulsa bile kurulanana kadar istanbul halkı buna katlanamaz vede trafik oluşur yani millet toplu taşıma yerine kendi araçlarını tercih eder ha bunuda geçtim pekiya bogazdan nasıl geçecek çünkü istanbullunun derdi bogazdaki trafikten geçmemesidir

  • @enginsezer9434

    @enginsezer9434

    2 жыл бұрын

    @@jantilitutkum6098 Boğaz' dan geçmesi ayrı bir mevzu tabi, onu düşünmemişim haklısınız. Anca metro henüz yapılmayan yerlerde belki yapılabilir, kazılma derdi olmaması, hızlı ve düşük maliyetli yapılabilmesi güzel. Ana metro hatlarını birleştirmek için düşünülebilir özellikle. Üsküdar Çekmeköy Metrosuyla, Kadıköy-Taşantepe Metrosunun bağlanması gibi.

  • @AlperenBAYRAM
    @AlperenBAYRAM2 жыл бұрын

    Yine çok iyi bir video

  • @kerem08ciftlik89
    @kerem08ciftlik892 жыл бұрын

    Aslında Samsunda Tekkeköy Havalimanı Arası tramvay değilde AGT Metro olsa,Hatta Tekkeköyden Cumhuriyet Meydanına kadar olur aslında.

  • @bahattinyuce3099
    @bahattinyuce30992 жыл бұрын

    Harika bir ulasim araci..

  • @bahattinyuce3099

    @bahattinyuce3099

    2 жыл бұрын

    ❤️❤️❤️❤️ teşekkürler

  • @sercanyldrm8486
    @sercanyldrm84862 жыл бұрын

    Bunu dilerseniz İstanbul veya diğer vilayetler için tramvay için önerilebilir bir proje olabilir özellikle baskın olan İstanbul için tavsiye niteliğinde İBB ve ulaştırma bakanlığı yöneticilerine iletebilirsiniz bir oranda yoğunluğu alır ne dersiniz

  • @enginysl5352
    @enginysl53522 жыл бұрын

    @kamugözü Bu sistemin metrobüs hattı yerine düşünülmesi beni çok sevindirdi. Özellikle Gayrettepe-Beylikdüzü arası uygulansa bile mükemmel olur.

  • @adem285
    @adem2852 жыл бұрын

    sultanbeyli- sabiha gökçen havalimanı arasına çok uygun olur bu sayede üsküdardan sabiha gökçene kesintisiz ulaşım sağlanmış olur

  • @oguzcankocaman832

    @oguzcankocaman832

    2 жыл бұрын

    Aynen katılıyorum sana yakışır

  • @istanbulavrupapsikololar2677
    @istanbulavrupapsikololar26772 жыл бұрын

    İnşallah tez zamanda yaparlar

  • @gorkemekal
    @gorkemekal2 жыл бұрын

    Köprü geçişi bu proje için geçerli olmaz , ancak 2. köprü aksına metrobüs yapılırsa zaten yoğunluk oldukça azalacaktır.

  • @nedimburakc4604
    @nedimburakc46042 жыл бұрын

    İstanbul için biçilmiş kaftan,özellikle metrobüs güzergahlarında yerinaltına alınması ile mevcut yollrada daha verimli kullanılır,bunların Anadolu yakası ayrı,Avrupa yakası ayrı diger şehir sınırlaına kadar tek hat üzerinden,makas sistemi ile ayrılarak gidebilecegi,metro,banliyo hattı, finüküler hat,vapur ve otobüslerle desteklenmesi ile karayolu trafigide rahatlar,metrobüs rezilligi de biter.zaten en büyük zorluk metrobüs ve otobüs olayında,ayrıca bu sşstem kendşni çabuk amorti eder.

  • @fotonot
    @fotonot2 жыл бұрын

    Bütün toplu ulaşım yer üstünde , gün yüzünde gitmeli. İnsana değer vermeliyiz. -Özel Araçlar, taşıma araçları yeraltından gitmeli. Bir insan bir motordan daha fazla değer görmeli. -Bir yerden biryere gitmek için yerin yedi kat altına dakikalarca yürümemeli. -Konfor artmalı -Bütün koltuklar sürüş yönünde olmalı. Çok basit bir mekanizma ile koltukların yönü 30 saniyeden daha az zamanda değişebilir. El değmeden pnömatik sistemler ile çok basit. - Oturma kapasitesi daha fazla olmalı. -Daha fazla konfor isteyenler için bedeli mukabilinde ayrı lüks vagonlar olmalı - Toplu taşıma konfor arttıkça talep görür. Bireysel kullanım daha pahalı olmalı. İstanbul da toplu ulaşım bireysel otomobille yapılandan daha pahalı kaç kişi bunun farkında??? İnsan değerli olmalı makineler değil. Tanıtım da ki ürünü destekliyorum

  • @discomfort8005

    @discomfort8005

    2 жыл бұрын

    Lüks vagon fikri lüks taksiyi hatırlattı. Başka sorunlara yol açabilecek bir düzenleme olur

  • @fotonot

    @fotonot

    2 жыл бұрын

    @@discomfort8005 mesele koltuk arzını artırmak.

  • @sefaalan9189
    @sefaalan91892 жыл бұрын

    Agt nin kullanıldığı İzmir Ankara istanbuyl a benzer bi coğrafya örnek ile karşılaştırmak çok daha faydalı olur

  • @muratboran5088
    @muratboran50882 жыл бұрын

    AGT metro sistemi 24 saat kesintisiz işletme yapmaya daha uygun görünüyor. Bir metro istanbul yetkilisiyle birebir konuşmamda, gece hem tren setlerinde hem de raylarda yapılan hayati öneme sahip ciddi bakımlar nedeniyle 24 saat işletimin mümkün olmadığını bana anlatmıştı. Fakat görebildiğim kadarıyla AGT sisteminde ray bakımı konusu hemen hemen ortadan kalkıyor gibi. Böylece 24 saat işletme daha mümkün görünüyor.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Güzel bir konuya değinmişsiniz, teşekkürler. Not alıyoruz.

  • @mekanikenginar72
    @mekanikenginar722 жыл бұрын

    Enerji beslemesinin ne şekilde olduğuna değinilmemiş, halihazırda çalışan bir yolda yolu kapatmadan dönüşüm amaçlı olabilir ancak yeni bir hat tasarlanıyor ise daha akıllı bir klavuzlama sistemi uygulanabilir. Ayrıca kurplarda hızın raylı sisteme nazaran ciddi şekilde düşmesi de kaçınılmaz gibi duruyor.

  • @gungorgungor2681
    @gungorgungor26812 жыл бұрын

    Çok güzel bir proje ve yatırım olur ülkemiz için hem ekonomik hızlı rahat konforlu hafif estetik sesiz bakımı minimum sevyede ama nerede ne zaman ne şartlar ile hayata geçer ve en önemlisi ülkenin her tarafının yaparlar mı ?? Sorulacak asıl soru bu olması gerekir çünkü gün geçtikçe trafikte otomobil sayısı aşırı bir şekilde artıyor !! Şimdiden hayırlısı olsun ülkemize 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • @zaferakyol9802
    @zaferakyol98022 жыл бұрын

    AGT nin viyadük gerektirmeyen açık alanlarda kullanımı mantıklı. Tabii yapım süresi ve maliyeti denilen gibi uygunsa. İlk aklıma gelen GOSB TOSB Sabiha Gökçen Bağlantısı geliyor... Şehir içinde metro projeleri olmalı banliyölerde AGT olmalı...

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Dünyada diğer ülkelerde de AGT'nin havalimanı bağlantılarında kullanıldığını sıklıkla görüyoruz. Büyük havalimanlarında terminaller arası ve uzak mesafe park alanları arasında da tercih edildiği oluyor. Dediğiniz parkur da uygun duruyor.

  • @zaferyurt7703
    @zaferyurt77032 жыл бұрын

    Metrobüsde Uygulanırsa Köprüyü Nasıl Kullanacak ? Bu Sistem En Yaygın Fransada Kullanılıyor Ayrıca En Dik Yokuşlu Metroyuda İsviçre Lozanda Görebilirsiniz .

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Doğrudur Fransa'da MP14 metrosu sanırım bu teknolojiyi kullanıyor. Köprü geçişi sorunuzu projeyi yapan firmayla görüşeceğim, not alıyorum.

  • @hakankomek3283

    @hakankomek3283

    2 жыл бұрын

    Paris'te lastik tekerlekli metro vagonlarını görünce bunu adamların geri kaldığı şeklinde yorumlamıştım. Meğer bir başka teknoloji boyutunu kullanmışız

  • @mandalorian_bo_katan
    @mandalorian_bo_katan2 жыл бұрын

    Türkiye ulaşımda liste sonlarında hep. Bu tarz hızlı trenler şehirlerarasında bile yokken daha bu tarz itopik projeleri de 100 sene sonra görürüz. Biz daha karayollarını bitirebilmiş bir ülke değiliz. Benzine muhtaç bırakıldık arabalar ile kayıtlı 24 milyon küsür araç var trafikte bunların %99.95 i benzinli.

  • @ismailozturk6327
    @ismailozturk63272 жыл бұрын

    Merhaba Ergün bey, öncelikle AGT Metro sisteminizi tanıttığınız için teşekkür ederim.Bir fikrim var. Kamu taşımacılığında, Demiryolu ulaşımı ve Toplu taşıma hizmetleriniden tanıtım yapabilirimisiniz. Böyle bir video çekerseniz çok güzel olur. İyi çalışmalar dilerim. İyi günler

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Tabii ki, listemize alıyoruz. Fikir için teşekkür ederiz.

  • @ismailozturk6327

    @ismailozturk6327

    2 жыл бұрын

    @ Ben de teşekkür ederim.

  • @oguzcankocaman832
    @oguzcankocaman8322 жыл бұрын

    Anadolu yakası ve Avrupa yakası için her yerde agt metro hattı projesi olsa çok güzel olur

  • @kaan.aytemiz
    @kaan.aytemiz2 жыл бұрын

    Eğimli ve virajlı yollarda vatman / şöför kesinlikle eğitimli olmalı ki metrobüteki gibi ayran olmayalım. Malesef istanbulda hiçbir sürücü toplu taşım aracı nasıl kullanılır bilmiyor. Nedense gözümün önüne birden yokuş aşağı hızla inen bir AGT belirdi.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Sistem sürücüsüz (otonom) olarak işletiliyor.

  • @farukozdemir5314
    @farukozdemir53142 жыл бұрын

    Bu eski bir sürüm teknolojiyi kullanmak yerine, 2019 üretilen, inşasi daha kolay, hiç bir ray döşemesi gerektirmeyen, cok daha uygun maliyetli Çin üretimi ART-2019 teknolojisi kullanılamaz mı? Bu konuyu inceleyebilir misiniz?

  • @karanlkmadde5445
    @karanlkmadde54452 жыл бұрын

    Bizim mühendislerimiz teknisyenlerimiz işçilerimiz eniyisini yapar tebrikler 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • @simdi_haberler
    @simdi_haberler2 жыл бұрын

    👍🏻

  • @ibrahimfirat4493
    @ibrahimfirat44932 жыл бұрын

    🙋‍♂️👍👍👍

  • @seastronaut1598
    @seastronaut15982 жыл бұрын

    en güzel ulaşım aracı metro tarzı taşıtlardır. bu araçlar özellikle türkiyenin coğrafyası için biçilmiş kaftan yokuşlar virajlar vs. keşke para çok olsada şehirlerin dışalarına kadar döşenebilse bu sayede şehirlerde ki çarpık kentleşme ve popülasyon dengelenir.

  • @hamzadurmaz5407
    @hamzadurmaz54072 жыл бұрын

    Merhaba admin. Türkiyede yerli olarak agt metroyu ilerde hangi firmamız yapavak

  • 2 жыл бұрын

    Merhaba. Oruçoğlu Holding.

  • @mrsiboy1
    @mrsiboy12 жыл бұрын

    👍 👍 👍 💪🇹🇷🇹🇷

  • @eggygenc6621
    @eggygenc66212 жыл бұрын

    Istanbula Geliyor Mu?

  • @anlarkan1189
    @anlarkan11892 жыл бұрын

    Sistem pratikte güzel görünse de işletmede ve güvenlikte pek çok sıkıntısı var örneğin; Duraklarda aracın kapı kapatması nasıl olacak belirli bir uzak merkezden mi olacak araç neye göre karar verip kapatacak ? bebek arabası, inmek yada binmek isteyenlerin kargaşası biliniyor. Ayrıca durak yoğunluğundan adım atacak yer kalmıyor düşmeye karşı bu da PAKS sistemi ihtiyacı doğurur. acil durumda durdurma / devreye vb. işlemini yürütecek araç içi personel mecburi olacak. Araçlar birbirini nasıl takip edecek balis ile mi lazerle mi? Asfalt sürüşü kılavuz dahi olsa makas, depo, manevra gibi işlemlerde manuel sürüş gerektirir. Enerjisini 3. Raydan alıyorsa yine PAKS gerekli. Sinyalizasyon olacak mı olacaksa metrobüs buna nasıl uyum sağlayacak. Lastik tekerleğin ömrü ve tren tekerliğinin kullanım ömrü aynı olması mümkün değil, patlama kaza yapma olasılığı yüksek. Headway in oluşumu için sefer sıklığı hız fren bekleme süresi aşırı komplike yapıda. Bu sistem yerine hız ray yapılması daha avantajlı olur bence.

  • @burakzta
    @burakzta2 жыл бұрын

    Net şekilde metrobüsün yerine gelmeli, o para şu an kimsede yok.

  • @yakupha.n
    @yakupha.n2 жыл бұрын

    M11 metro hattı kaç m derinliğe girecek max bilginiz var mı

  • @omercangonel4567
    @omercangonel45672 жыл бұрын

    Merhaba Ergün bey m7 mecidiyeköy istasyonu için sizden bir video bekliyoruz lütfen tadilat onarım bittimi ray ve sinyalizasyon test işlemleri ne kadar zaman surecek ekim sonu açılıcak denildi şimdide ocakta açılıcak deniliyor istasyon halkın hizmetine ne zaman açılır ortada hicbir yetkili yok birtek siz yardimcı oluyorsunuz teşekkür ederim size.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Sahadan gelen bilgiler de en erken Aralık ayını işaret ediyor. Eğer testlerde sıkıntı çıkmazsa bu yıl içinde açılabilir ama Ocak ayına sarkması sürpriz olmaz.

  • @yusufozkan5041
    @yusufozkan50412 жыл бұрын

    Peki.abi bu hangi metro.veya metrobüse kullanılacak metrobüse kullanılacak olamaz çünkü yeni metrobüs alınıyor mesela TEM otoyoluna kullanılabilir çok istifade edilebilir mesela

  • @user-ve9bq1df6t
    @user-ve9bq1df6t10 ай бұрын

    Peki kar yagisi ve buzlu ortamlarda perfotmansi ne

  • @abe1050
    @abe10502 жыл бұрын

    🇹🇷❤️💡

  • @metrocuoguzkeser5189
    @metrocuoguzkeser51892 жыл бұрын

    Metrobus de M11 gayrettepe istasyonu da derinlik de kalmazdı 65m yerine 20m kazmak agt geçebilirdi m12 m1b kulanilabilir di ama M11 ve m12 m1b metro baya derin kazilmasi olmazdı ona göre yapildi şaft tipi yapısına gerek kalmazdı metrobus içinde uygundur m1b de halkalı kirazlı kısmı için de şaftlari 78 m buluyor bu sistem de uygun olurdu agt sistemi için olabilirdi ama metro sistem oluyor yinede ellerine sağlık Ergün bey

  • 2 жыл бұрын

    çok teşekkürler Oğuz Bey. Ek olarak M4 Sabiha Gökçen hattında Fevzi Çakmak istasyonunun derinliği 60 metre.

  • @dramaqueen4640
    @dramaqueen46402 жыл бұрын

    Yüksek yolcu kapasitesine çıkarılabilmesi İstanbul için gerekli bir özellik. Sistemin işletme hızı kaç km/sa acaba? Video için teşekkürler.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. İşletme hızı max. 80 km/saat.

  • @cengizfincan8147
    @cengizfincan81472 жыл бұрын

    Merhaba, bu sistemin acilen metrobüs sistemine entegre edilmesi gereklidir diye düşünüyorum. TÜYAP - Silivri aksını bu şekilde revize ederlerse hem Silivri hem de Büyükçekmece’de yaşayan kişiler için çok büyük bir hizmet olabilir . Zaten metrobüsün Silivri kısmına kadar uzatılma projesi vardı. Bu AGT sistemi bu güzergah üzerinde kullanılırsa diğer metrobüs durakları için hem fikir hem de düzenleme adına en iyi iş yapılmış olur. Acil olarak Büyükçekmece ve Silivri kısmına projelendirme yapılmalı…

  • @huseyinaslan0303
    @huseyinaslan03032 жыл бұрын

    Buca Metrosu böyle olacak

  • @yha7286
    @yha72862 жыл бұрын

    Köprüden nasıl geçecek ? Köprü gecişi olmayacak mı ?

  • @harunsoylukan4382
    @harunsoylukan43822 жыл бұрын

    Tam iç Anadolu şehirlerine göre

  • @bedirhansagir9049
    @bedirhansagir90494 ай бұрын

    ibb art34 projesine başlıyor

  • @jantilitutkum6098
    @jantilitutkum60982 жыл бұрын

    bence bu proje istanbul dışında yapılmalıdır çünkü:istanbul halkı artıkın yani yeni projelere katlanacak hali kalmamıştır vede herdefasında farklı farklı projeler yapsak bile istanbul halkı bu tür şeylere ise katlanamaz hale gelmiştir sözlerim sizlere klişe gibi gelebilir ama kusura bakmayın lakin bu agt metrobüs hattına kurulsa bile kurulanana kadar istanbul halkı buna katlanamaz vede trafik oluşur yani millet toplu taşıma yerine kendi araçlarını tercih eder ha bunuda geçtim pekiya bogazdan nasıl geçecek çünkü istanbullunun derdi bogazdaki trafikten geçmemesidir

  • @recepcan2329
    @recepcan23292 жыл бұрын

    Mansur başkan yapsa keşke

  • @BulentCemARK
    @BulentCemARK3 ай бұрын

    Bu projeye ilişkin bir gelişme var mı? Birkaç öneride bulunmuştum ama yinelemek istiyorum: Metrobüs hattı, ilk etapta Silivriye ladar uzatılabilir. Metrobüs hattına, çift katlı AGT metrobüs setlerinin hizmete alınması sağlanmalıdır. AGT metro setleri, güneş enerjisiyle de şarj olabilen hibrit sisteme sahip olabilirse, enerji maliyetleri ve fosil yakıt tüketimi düşürülebilir.

  • @erenvardar9677
    @erenvardar96772 жыл бұрын

    Metrobüsün Agt'ye dönüşüm sürecinde köprü üzerinde nasıl bir yöntem uygulanır sizce?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Eğer AGT araçlarının ağırlığı köprünün taşıma limitlerinin üstünde kalırsa muhtemelen köprü geçişi yine aktarmayla, otobüs benzeri araçlarla yapılır.

  • @fatihcamkerten

    @fatihcamkerten

    2 жыл бұрын

    Bu sistem Marmaray a bağlanırsa daha verimli olabilir

  • @emirkoldak973
    @emirkoldak9732 жыл бұрын

    Ergün bey peki bu sistem metrobüse kurulursa boğaziçi köprüsünü nasıl geçicek ?

  • @muratboran5088

    @muratboran5088

    2 жыл бұрын

    Beylikdüzü Zincirliuyu arasında bu sistem kurgulanabilir ve Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme arasında yine geleneksel metrobüslerle ulaşım sağlanabilir. Parkur kısa olduğu için metrobüsler uzun kullanım ömrüne sahip olacaktır ve şu anki metrobüs filosunun çok daha az bir bölümüyle bu sistem yürütülebilir diye düşünüyorum.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Murat Boran bey açıklamış, ben de aynı düşüncedeyim.

  • @Es-tj5uz
    @Es-tj5uz2 жыл бұрын

    Merhaba Ergün bey, Boğaziçi köprüsünde hiçbir inşaata izin verilmiyor. Bu araçlar köprüyü nasıl geçecek? Geçemiyorsa mevcut metrobüslerle aktarma mı yapılacak?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Doğrudur, büyük ihtimal dediğiniz gibi bir çözüm sağlanır.

  • @hakankomek3283

    @hakankomek3283

    2 жыл бұрын

    Beylikdüzü Mecidiyeköy çalışsa o bile büyük fayda

  • @hasancelik4461
    @hasancelik44612 жыл бұрын

    evet Türkiyede İstanbul Ankara ve İzmir den başka şehir yok herşey o şehirlere yapılsın

  • @mesutokay
    @mesutokay2 жыл бұрын

    Bahçeşehir - Halkalı tren hattı neden Marmaray ile birleşmiyor, tek raylı bir sitem mi olacak? UAB yetkilileri bir revize düşünüyor mu?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Hattan bahsettiğimizde Bakan Bey projenin geçici bir proje olduğunu söylemişti. Marmaray'a besleme yapan bir hat olarak görülüyor. UAB Marmaray'ı uzatmayı düşünmüyor, bölgesel trenlerle iki ucu beslemeyi strateji olarak benimsemiş görünüyor.

  • @mesutokay

    @mesutokay

    2 жыл бұрын

    @ cevabınız için teşekkür ederim, bir İstanbullu olarak sormak istiyorum, ben anadolu yakısında oturuyorum, marmaray hattının bahçeşehire uzatılması istanbul için toplu ulaşıma katkı sunmaz mı?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Çok katkısı olacaktır. Aslında Anadolu yakasında da Gebze'den öteye zamanla banliyö seferlerinin uzatılacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan Bahçeşehir-Halkalı hattı kanal projesi güzergahında olduğu için şimdilik geçici bir şekilde yapılmış gibi duruyor, tek hatlı ring seferle başlanıyor. İleride çift hatla doğrudan Marmaray seferlerinin yapılacağı bir şekle dönüştürülecektir diye tahmin ediyoruz.

  • @alperpalaa
    @alperpalaa2 жыл бұрын

    proje asamasinda olan hizray AGT Metro araçları ile yapilabilir mi sizce

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Hızray trenlerinin 160 km/saat hız yapacağı açıklanmıştı. AGT Metro'nun mevcutta işleyen trenleri maksimum 90 km/saat yapabiliyor. Üreticinin daha hızlı araçları olup olmadığını sormak lazım. Öte yandan İBB^nin TEM üzerinden gitmesi planlanan MEGABÜS projesi vardı. AGT Metro o proje için oldukça uygun görünüyor.

  • @lagg3sbd394

    @lagg3sbd394

    2 жыл бұрын

    @ Hızray Megabüs'ün yerine geçmedi mi? Az çok aynı rotayı takip ediyorlar sonuçta.

  • 2 жыл бұрын

    @@lagg3sbd394 Merhaba. Henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı ama Hızray projesinden sonra Megabüs hakkında yeni bir gelişme olmadığı için biz de Sizin gibi düşünüyoruz. Öte yandan Hızray'ın tüm aşamalarının hayata geçmesi uzun zaman alacaktır. AGT Metro gibi çözümleri daha kısa vadede çözüm üretmek düşünülebilir.

  • @deepblue4379
    @deepblue43792 жыл бұрын

    Şehir içinde Agt’nin üzerinde gitmesi için gökyüzünü görmemizi engelleyecek viyadükler yapılmayacaksa iyi görünüyor.Yüzeyde yeteri kadar taşıt var.Daha çok gürültü, daha çok sanat yapısı yüzeyde çok bunaltıcı olur.Gökyüzünü görmemizi engelleyecek yapılar yapılmasına karşıyım.Uzakdoğuda görmüştüm çok bunaltıcı olmuş.

  • @jantilitutkum6098

    @jantilitutkum6098

    2 жыл бұрын

    bence bu proje istanbul dışında yapılmalıdır çünkü:istanbul halkı artıkın yani yeni projelere katlanacak hali kalmamıştır vede herdefasında farklı farklı projeler yapsak bile istanbul halkı bu tür şeylere ise katlanamaz hale gelmiştir sözlerim sizlere klişe gibi gelebilir ama kusura bakmayın lakin bu agt metrobüs hattına kurulsa bile kurulanana kadar istanbul halkı buna katlanamaz vede trafik oluşur yani millet toplu taşıma yerine kendi araçlarını tercih eder ha bunuda geçtim pekiya bogazdan nasıl geçecek çünkü istanbullunun derdi bogazdaki trafikten geçmemesidir

  • @emrekaya8253
    @emrekaya82532 жыл бұрын

    İbb İstanbul için düşünüyor mu bu aracı peki

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Metrobüs hattı için firma tarafından bir proje geliştirildi.

  • @evreng2096
    @evreng20962 жыл бұрын

    Ergün bey sürücüsüz bir sistemmi, araçlar çift yönlü hareket edebiliyormu ve lastik tekerleklerin basınçlı hava bulunuyormu Araçların Aleminyum gövdeye sahip olması daha hafif olmasını sağlıyor metro araçları daha ağır olmasıyla beraber mi eğim sınırlı

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Araçlar çift yönlü hareket edebiliyor. Doğrudur lastik tekerleklerde basınçlı hava var. Geleneksel metro araçlarının tekerlerin rayla temas noktası az olduğu için tutunma az dolayısıyla çıkabilecekleri eğim de az. Lastik tekerlekli araçlarda geniş yüzey tutunmayı arttırıyor.

  • @user-ve9bq1df6t
    @user-ve9bq1df6t10 ай бұрын

    Bunu metrobus hattinda kurarsak ve yeni nesil gunes enerjisi panelkeri ile kaplasak disardan elektirik takviyesine gerek kalmaz gibi hos bu teknik kisim nasil olur bilmem ancak bunlar yapilsa dahi kısın buz kar gibi durumlarda nasil calisir birde orda takildim misal ozel bir sulusyon ile puskurtme yoluyla belki oda cozulur .dusundukce problemler ve cozumler teorik olarak cogaliyor daha cok sey aklima gelsede bu konuda cahil oldugum icin burada keseyim tskkurler

  • 10 ай бұрын

    merhaba. Projeyi üreten firmanın da istasyonları güneş panelleri ile donatma fikri vardı, epey tasarruflu olacağını belirtmişlerdi.

  • @edepliserseri4799
    @edepliserseri47992 жыл бұрын

    🇹🇷✌️🇦🇿

  • @hakanmesutevren9814
    @hakanmesutevren98142 жыл бұрын

    Adana hızlı tren yapılacak mı Adanahızlı tren yapılacaksa hangi tarihte yapılacak belli m?

  • 2 жыл бұрын

    Merhaba. Mersin Adana Gaziantep arası hızlı tren hattı projesi devam ediyor

  • @timurtopal
    @timurtopal2 жыл бұрын

    Sistemlerin maksimum hızı nedir?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Max 90, işletim hızı ise 80.

  • @timurtopal

    @timurtopal

    2 жыл бұрын

    @ Hocam maks hız ve işletim hızı arasında neden fark oluyor? YHT kullanırken de bunu çok merak ediyorum. Eğer 90'la gidebiliyorsa 90'la gitmesinde ne sakınca var?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Biraz arabalara benziyor aslında. Çoğu araba örneğin 220 km/saat hız yapabilir ama sürekli o hızda gitmesi tavsiye edilmez. AGT Metro da ihtiyaç durumunda maksimum hıza kadar çıkabilir ama işletme hızı bir başka değişle en iyi verimin aldığı hızda gitmesi tavsiye edilir.

  • @arzturologie33
    @arzturologie332 жыл бұрын

    Hızı nekadar?Tramway lar çağdışı kaldı On yirmi yılda kaldırılır

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Maksimum hız 90 km/s. İşletme hızı 80 km/s.

  • @arwynw9

    @arwynw9

    10 ай бұрын

    ​@merhabalar marmaray hattı nedeb uzatılmıyor bence marmaray beylikdüzüne kadar uzatılmalı

  • @AydnSonmez
    @AydnSonmez2 жыл бұрын

    Otonom bir sistem midir?

  • 2 жыл бұрын

    Evet, otonomdur

  • @AydnSonmez

    @AydnSonmez

    2 жыл бұрын

    @ Kaza ihtimalini sıfıra indirebiliriz yani. Güzel sistem. Keşke şehir içindeki toplu taşıma sistemleri de otonom olsa. Umarım Metrobüs için bu sistem gerçekleşir.

  • @emreerisik1480
    @emreerisik14802 жыл бұрын

    Bunun en hızlı ne kadar gider ?

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Araç hızı 90 km/saat, tipik işletme hızı saatte 80 km.

  • @emreerisik1480

    @emreerisik1480

    2 жыл бұрын

    @ daha sonra 120-150 yapabilir mi dayanmaz mi

  • 2 жыл бұрын

    @@emreerisik1480 merhaba. Sorunuzu firma temsilcilerine iletmek üzere not alıyoruz. Belki daha hızlı modelleri de vardır.

  • @emreerisik1480

    @emreerisik1480

    2 жыл бұрын

    @ teşekkür ederim zaman kısalıyorsa çok iyi olur

  • @lagg3sbd394
    @lagg3sbd3942 жыл бұрын

    Lastik tekerleklerin oluşturduğu sürtünme daha fazla olduğu için daha verimsiz olduğunu duymuştum, doğru mu?

  • @loknakruf

    @loknakruf

    2 жыл бұрын

    Olabilir ama kısa mesafe taşımacılıkta maliyet bakımından daha karlı çıkar. 1,5 km de bir duran maglev tren falan mı yapılır :d

  • @lagg3sbd394

    @lagg3sbd394

    2 жыл бұрын

    @@loknakruf Evet de metrobüs yerine yapılması plânlanıyor, metrobüs çok kısa mesafe gibi gelmedi bana. Konvansiyonel bir raylı sistem hattı yapılsa sanki daha verimli olurdu...

  • @loknakruf

    @loknakruf

    2 жыл бұрын

    Raylı sistem olursa köprüden geçebilir mi

  • @sakyd

    @sakyd

    2 жыл бұрын

    @@lagg3sbd394 Bu şehir içi sistemi yani durduk yere fazla hızlanmasına gerek yok hem köprü üstünden trafiği bozmadan da gidebilir ama metrobüsün yerini alabilir mi tartışılır.

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Araçların km başına işletim maliyetini karşılaştıran bir araştırmaya göre: Bir raylı sistem metro aracında 1,72 Eur iken Lastik tekerlekli AGT aracında 0,22 Eur Aynı şekilde bakım giderleri de AGT metro araçlarında çok daha az.

  • @MrDRHOUSE1991
    @MrDRHOUSE19912 жыл бұрын

    metrobüs neden var asıl soru o, o yola daha verimli demiryolu hattı yapılamaz mıydı

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Güzergah boyunca demiryolu araçlarına uygun olmayan eğimler/virajlar olduğu için otobüslerle ulaşım sağlanmış zamanında.

  • @k.kaplan3349
    @k.kaplan33492 жыл бұрын

    Merde çöp varsa bize getiriyorlar.buda güzel

  • @mustafaduran9246
    @mustafaduran9246 Жыл бұрын

    BİLECİK BOZÜYÜK Boztram Translohr bataryalı sistem var...

  • @cinarcinar6567
    @cinarcinar65672 жыл бұрын

    Nurtepe Çağlayan arası işkence ve kimse bişey söylemiyor. Mecidiyeköye gitmek hayal oldu. M7 fiyasko çıktı

  • 2 жыл бұрын

    merhaba. Sahadan aldığımız bilgiye göre beton kısmın tamiratı ve rayların yeniden serilme işi tamamlanmış ama henüz testler başlamamış. Aralık sonu ocak başı gibi yeniden seferlerin başlayacağı söyleniyor.

  • @caresizsiniz
    @caresizsiniz2 жыл бұрын

    Bağcılar meydan - otogar arası metro yolculuğu; kzread.info/dash/bejne/qmSo18pxpsfSZcY.html

  • @paranoidandroid7343
    @paranoidandroid73432 жыл бұрын

    Paris metrosu böyle. Lastik tekerlekli.

  • @Lmhost
    @Lmhost2 жыл бұрын

    Görünürde tırmanma dışında hiç avantajı yok…… Eğer hatlar tünel içinde ise bir tünelin yerin 10/ 20 mt altında veya 40/50 mt. Altında olması sadece istasyon bölgesi maliyetini etkilerken tırmanma nın fazla olması enerji ihtiyacını artırır…..bu ise zaman içinde istasyon maliyetlerini optimize hale getirebilir…. Lastik tekerli bojimi ,Demir tekerli bojimi karlı İşletme dahil tüm maliyetlere bakılıp karar verilebilecek konudur…….3. Hattan enerji almak ise bu gün metrolardada kullanıla bir sistemdir…. Viraj curvelerin ölçüsünün tayini ise 0/090 vagon ve bojiler arası mesafeye bağlıdır……. Size bu bilgileri verenler amiyane deyimi ilebilgilendirme konusundaki iyi niyetinizi istismar ediyorlar gibime geldi ama Gine’de teşekkürler…..

  • @icspawn
    @icspawn2 жыл бұрын

    Sirkeci Marmaray istasyonu en derin istasyon rekorunu kimseye kaptırmayacaktır. Yüzeye çıkış en az 15 dk sürüyor.

  • @eren797

    @eren797

    2 жыл бұрын

    M1B uzatması bittiğinde Halkalı Üniversite durağı daha derinde olacak.

  • @pelenk555
    @pelenk5552 жыл бұрын

    kocaeli için uygun sistem.Hereke -maşrukiye/cengiztopel havalimanı - otogar -gölcük