Yazılıma Yeniden Başlasak Kendimize Hangi Öğütleri Verirdik?

Yazılıma başlayalı epey oldu. Sizler gibi biz de uzun ve meşakkatli yollar katettik ve aklımıza bir soru takıldı; "Şu anki aklımızla geçmişe dönebilseydik nelere daha fazla dikkat ederdik?"
Her insan hayatının farklı dönemlerinde bu soruyu kendine farklı şekillerde sormuştur. Bizim yazılım hakkında kendimize sorduğumuz bu soruya verecek çok cevabımız varmış. Bu videoda, genç arkadaşlara da tavsiye olması için bu konudan bahsettik.
İçerik
--------------------------
00:00 - Giriş
00:59 - İngilizce'nin Önemi
02:32 - Standart ve Prensiplerin Önemi
06:54 - Daha Fazla Kişisel Projelere Yayınlamak
08:38 - Kişisel Projeleri Yarım Bırakmamak
09:31 - Tamamen Kendi Alanınıza Odaklanmak
11:29 - Spesifik Bir Konuda Uzmanlaşmak
12:55 - Oyun Geliştirmek
13:18 - Uzmanlaşmak İstenilen Alanın Doğru Zamanda Seçilmesi
15:58 - Şu Anda Yazılımcı Olmak İster Miydik? (Zor bir soru 🙄)
20:00 - Öğrenciyken Zamanı Doğru Kullanmak
22:17 - Alanında İyi İnsanlarla Vakit Geçirmek
23:23 - Kapanış

Пікірлер: 26

  • @futboldelisi3014
    @futboldelisi301423 күн бұрын

    hayatım boyunca ticaret yaptım. sonrasında insanlardan sıkıldım. yazılıma da 98'den beri merakım vardı. sonrasında yazılım ofisi açmaya karar verdim. dükkan kendime ait. zaten kiralık bi yer tutup asla hiç bişeye adım atmam bu piyasada. fakat yazılım hobimi iş boyutuna dönüştürdüğüm anda inanılmaz mutsuzluk yaşadım. aşırı stressli ve nefret ettim.şimdi tekrar amerikada şirket açıp hem türkie içi hem de yurtdışı ürün satışı yapıcam. 20 metrekare dükkanım olsun ekmek satayım daha mutlu oluyorum. sektörün içindekilere de başarılar diliyorum. yaşayacağım kalan süreyi bu strese yedirmem

  • @Tolga9494
    @Tolga949423 күн бұрын

    Teşekkürler

  • @thegloriousgoldeneagle
    @thegloriousgoldeneagleАй бұрын

    Böyle bir kanalı keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Gerçekten kaliteli ve çok faydalı içerikler üretiyorsunuz. Teşekkürler :)

  • @KariKocaDevs

    @KariKocaDevs

    Ай бұрын

    Bi teşekkür ederiz 💐 faydalı olabildiysek ne mutlu 💫

  • @SakatTosba

    @SakatTosba

    Ай бұрын

    Bende kendisini şanslı hissedenlerdenim

  • @esraozdemir5025
    @esraozdemir5025Ай бұрын

    Çok güzel ve yararlı bir kanalınız var. Acaba deneyimlerinizden yararlanarak yapa zekanın yazılım ve bilgisiyar sektörüne nasıl etkileri olacağıyla ilgili de bir içerik gelir mi? Bizi aydınlatırsanız çok sevinirim:)

  • @SertuncSELEN
    @SertuncSELENАй бұрын

    nacizane dillerden ziyade öncelikle "algoritma ve programlama" mantığını iyice oturtun. algoritmadan kastımda sıralama algoritması vb. değil istenilen yazılımdaki işin akış mantığı

  • @YetenekBURADA

    @YetenekBURADA

    Ай бұрын

    Hocam siz yazılımcılarda bu algoritma konusunun çokmu eksik olduğunu görüyorsun. Başka yazılımla ilgili kanallarda da yoruma bu cümleyi yazdığını gördüm :)

  • @SertuncSELEN

    @SertuncSELEN

    Ай бұрын

    @@YetenekBURADA evet elimddn geldiğince denk gelen yerlere yazıyorum. Temel mantığı anlamadan ilerlenmesin diye

  • @4yavuzdurak

    @4yavuzdurak

    Ай бұрын

    Sertunç Bey bu yazılım alanlarından hangisini tercih etmek lazım. Full stack, cyber security, salesforce development, mobile developer gibi hangi alanlar daha iyi daha kazançlı size göre ?

  • @SertuncSELEN

    @SertuncSELEN

    Ай бұрын

    @@4yavuzdurak işinizi iyi yaptığınız takdirde her alanda güzel para kazanabilirsiniz inşallah. Zira alanda çok yazılımcı oldu ve biraz kaliteli olmak gerekecek. Seçim konusuna gelirsek tamamen size kalmış. Hangi alanda topluma daha fazla katma değer üreteceğinizi düşünüyorsanız, keyif alıyorsanız ona yönelin.

  • @4yavuzdurak

    @4yavuzdurak

    Ай бұрын

    @@SertuncSELEN hocam hiç bilmiyorum o yüzden kararsız kalmış durumdayım. Yani hangi alanlara daha çok gereksinim duyuluyor. Nasıl daha iyi bir katma değer üretebiliriz. Gibi konular hususunda kararsızım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de bu kurslardan bildikleriniz önerileriniz var mı wisequarter, onlyjs, bilgeadam gibi gibi

  • @mehmetusluer5089
    @mehmetusluer5089Ай бұрын

    İş yerleri genel olarak işe aldığı personeli değişik zamanlarda oryantasyon eğitimi verir normaldir

  • @BitBirdCrypto
    @BitBirdCryptoАй бұрын

    Abi selamlar, Ben ve kız arkadaşım bir uygulama fikri için çalışmaya başladık. Daha önce iletişim, pazarlama, ve büyüme alanında çalışmalar yaptık; yazılım alanında bilgimiz ise sıfır. Fikrimizi hayata geçirmek için bir uygulama ve bir web sitesi inşa etmek istiyoruz. İlk etapta web sitesinden başlamaya karar verdik ve front end ile back end olarak öğrenme ve iş süreçlerini paylaştık. Bu alanlarda KZread’dan dersler alarak öğrenmeye çalışıyoruz. Web sitesini hallettikten sonra uygulamayı da inşa edip piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Etrafımızda yazılımcı olmadığından başkasına güvenip ekibe dahil etmek istemiyoruz.Projeyi hayata geçirdikten ve belirli bir gelir modeli oluşturduktan sonra ekibi büyütmek ve yönetim alanında daha çok rol alarak yazılım alanını başkalarına devretmeyi planlıyoruz.; bu şekilde daha sağlıklı bir süreç yönetebileceğimize inanıyoruz. Şimdi benim sorum şu: İki kişinin altından kalkamayacağı bir plan mı bu? Hayal ürünü mü? Yazılım alanında uzun soluklu kariyer hedeflemiyoruz; fikrimizi piyasaya sürmek ve devam ettirebilmek yeterli diye düşünüyoruz. İkimiz de çabuk anlayıp kavrayabilen insanlarız. Sence nasıl bir yol izleyelim? Hedeflerimize yönelik ne tavsiye edersin? Hatta şuan direkt işimize yarayan kodları alıp copy paste yapalım insan edebileceğimiz her alanı inşa edelim bu süreçte de öğrenmeye devam edelim diyoruz Teşekkürler.

  • @ff6rc

    @ff6rc

    Ай бұрын

    Selam, web sitesi için Chatgpt'ye kodlarınızın çoğunu yazdırabilirsiniz yüzde 80-90 gibi bir kısmını belki de. Öncesinde biraz html css, javascript eğitimi izlemek gereken kodları tahmin edip gpt'ye yazdırmak için iyi olur.

  • @zafer9344
    @zafer9344Ай бұрын

    Nacizane fikrim ingilizce ingilizce ingilizce :) sonrasında diğerleri ilk baş ne olursa olsun yazılım için yazılım bilmeden önce ingilizce

  • @jasgues
    @jasguesАй бұрын

    4:50 onboarding mi demek istedin Murat?

  • @KariKocaDevs

    @KariKocaDevs

    Ай бұрын

    @mehmetusluer5089 'in dediği gibi "oryantasyon" kelimesi daha uygun sanırım. O an için aklıma gelmememişti :) - _Murat_

  • @unknowncommandx
    @unknowncommandxАй бұрын

    Kendime vereceğim tek öğüt, bol bol networking kas. Hiçbir şey bilmesen de olur, nasılsa girince bir yere öğreniyorsun. Bilip girememekten iyidir.

  • @p.4009

    @p.4009

    Ай бұрын

    onu nasıl yapıcaz bir türlü anlayamadım :)

  • @unknowncommandx

    @unknowncommandx

    Ай бұрын

    @@p.4009 Etkinliklere katılabilirsin, linkedin'de bol bol takip kasabilirsin, aktif biri ne kadar olursan o kadar iyi... Gerçi, benim tavsiye vermem de çok doğru değil çünkü o kadar networking'im yok benimde ahahah

  • @ozlemucar5196
    @ozlemucar5196Ай бұрын

    Saçmasapan bir bakış açısı sergilemişsiniz. Bu kadar negatif olarak zaten yazılımcı olunmaz. Ben Dubai de yaşıyorum çok memnunum günde 4 saat bile çalışmıyorum kraliçeler gibi hayatım var tek yaptığım iş yazılım ama kendi projelerimi kodluyorum ara sıra upworks den iş alıyorum fıstık gibi para kazanılıyo harika da yaşanıyo.

  • @bars5316

    @bars5316

    28 күн бұрын

    4 saat çalışıp nasıl fıstık gibi para kazanıyormuşsun

  • @batnikelam-mavzer443
    @batnikelam-mavzer443Ай бұрын

    Aman Kimseyi Oyun Geliştirmeye Yönlendirmeyin, Oyun Yazmak Aplikasyon Yapmaya Benzemez. Şu An Herkes Oyun Geliştirmeye Başladı, Ortalıkta Öyle Vizyonsuz Elemanlar Geziyor ki Oyunlardan Soğursunuz. Sezonluk Oyun Türü Furyasına Para İçin Dalıp Kontenjanları İğrenç Oyunlar İle Dolduran Arkadaşların İnterneti Kopsun, Bilgisayarı Havaya Uçsun, Evinin Balkonundan Otobüs Girsin İnşallah.