Yazılım Mühendisliği vs Bilgisayar Mühendisliği (Hangisini Seçmeli)

Ғылым және технология

Yazılım mühendisliği nedir? Hangi dersler alınır? Hangi alanlarda çalışılır? Bilgisayar mühendisliğinden ne farkı vardır? Üniversitede hangisini seçmek daha doğrudur?

Пікірлер: 359

  • @ghostic5831
    @ghostic58314 жыл бұрын

    2020 GÜNCEL VİDEO ATIN HOCAM BU KONU İLE İLGİLİ

  • @00meka00
    @00meka007 жыл бұрын

    Hocam 200 yorumun 200'ünede cevap verdiğin için seni tebrik ediyorum ve de teşekkür ediyorum :D

  • @shouzinindunyas4867
    @shouzinindunyas48677 жыл бұрын

    bilgilendirdiğiniz için çok saolun hocam.

  • @bektastok8764
    @bektastok87648 жыл бұрын

    Vallaha hocam gerçekten işe yarar bilgiler veriyorsun kafamdaki onlarca soru senin sayende cevap buldu. Helal olsun. Bu işte iyisin.

  • @semakarahan9387
    @semakarahan93875 жыл бұрын

    Cevap 14.06 da arkadaşlar :)

  • @sevgi5197

    @sevgi5197

    4 жыл бұрын

    14:06

  • @fizipcfx

    @fizipcfx

    4 жыл бұрын

    @@sevgi5197 eyw

  • @sevgi5197

    @sevgi5197

    4 жыл бұрын

    @@fizipcfx r.e.

  • @zodiac5141

    @zodiac5141

    4 жыл бұрын

    @@sevgi5197 :D

  • @Rojkencegmailcom

    @Rojkencegmailcom

    Жыл бұрын

    😂😂

  • @aferinbravo7616
    @aferinbravo76164 жыл бұрын

    Videoyu yeni görüyorum teşekkürler 🙏

  • @akifemrearslan5387
    @akifemrearslan53877 жыл бұрын

    hocam ben hedefim yazilimci ama ben universite oncesi hazirlik yapmak istiyorum yani kendim bilgisayarda hazirlanmak istiyorum ne biliyim program kurmada felan yani universite oncesi kendim ne yapabilirim

  • @duces
    @duces2 жыл бұрын

    Sağ olun Hocam

  • @felixhackyazlm2000
    @felixhackyazlm20003 жыл бұрын

    Abi bende yazılım mühendisliği okurken üniversitesi de kalıp üniversitesi hocası akademisyen olmak istiyorum belki ilerde prof hacker olurum yapay zeka geliştirmek istiyorum gerekli olan biraz matematik ve terimleri anlamaya yeticek kadar ingilizce lisede yazılım bölümünde değilim üniversiteye geçerken bı sıkıntı olmaz dimi hocam kafamda soru işaretleri vardı hepsinin cevabını buldum teşekkürler.

  • @abdulmuttalipalp7868
    @abdulmuttalipalp78684 жыл бұрын

    Sel hocam sizi rahatsız ediyorum özür dilerim birşey ler sormak istiyorum mümkünse biz aslen Türkiye liyiz. Ama 30 yıldır kktc de yaşıyoruz oğum bu yıl 20 temmuz fen lisesini bitirecek Türkiye de önceliğimiz diş hekimliği olmaz ise yazılım bölüm düşünüyoruz devlet üniversitesi tavsiye edermisiniz iyi ise hangi devlet üniversitesi ni tavsiye edersiniz birde hocam hazırlık yüksek lisans ve doktora varmı bu bölümde teşekkür ederim sağolun hocam

  • @Kurabiye.Canavari
    @Kurabiye.Canavari2 жыл бұрын

    Merhaba bu konuyla ilgiliyken size sormak istiyorum,aslında her şey bir yazılım yükleyip içerisinde kurulum sihirbazı ile kurulan bu ek yazılımların kurulmasıyla basladi. Bu yazılımların adi. Windows paket sürücüsü ftdi ve Windows paket sürücüsü silicon laborities gibi bir şeydi bunlar tam olarak işlevi nedir? Çünkü PC'yi her açtığımda bir ek donanım takmışım gibi ses çıkartıyor.

  • @ahmetemindemirtas9626
    @ahmetemindemirtas96267 жыл бұрын

    Hocam iyi günler benim bi sorum olacak.Ben şuan 10.sınıfım kafamda yazılım mühendisliği için bahçeşehir üniversitesi var sizce orası iyimi yoksa önerebilceniz başka bi yer var mı şimdiden teşekkürler

  • @kucukhareketlerbuyukdeyisi6898
    @kucukhareketlerbuyukdeyisi68982 жыл бұрын

    Hocam aradan 6 yıl geçmiş yazılım için durum hala aynımıdır ? sisteme oturabildimi ?

  • @nazerkeshakirova6372
    @nazerkeshakirova63727 жыл бұрын

    Arkadaslar merhabalar. Turkiyede yuksek lisans okumak istiyorum. Web programlarini ogrenmek icin bilgisayar muhendisligi mi yoksa bilisim bolumunu mi secmem gerek?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bilişim alanında, herhangi bir konuda, teknik olarak gelişmek istiyorsanız bunun Türkiye'deki adresi bilgisayar mühendisliğidir. Ancak daha kolay girmek veya biraz daha alternatif yolları izlemek istiyorsanız bilişim bölümleri olabilir. Türkiye'de ayrıca az da olsa bilgisayar bilimleri gibi bölümlerde de teknik detayda eğitimler alabilirsiniz, tavsiye edebilirim. Ancak web programlama çok fazla teknik detay gerektirmeyen, belki 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümlerinde bile öğrenebileceğiniz bir konu. Başarılar dilerim.

  • @isacuruk4311
    @isacuruk43116 жыл бұрын

    reis bişer sorcam bu yazlım mühendisliği hani kod falan ve birazda hacker olma falan varya bilgisayar mühendisliğinde de bu olay varmı asıl merak edilen soru bu çünkü bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği aynı mı aynı derseler varmı yoksa pc mühendsiliği donanım mı kararsız kaldım reis bir yardımcı olsan.

  • @erayhamurlu2693
    @erayhamurlu26936 жыл бұрын

    yazılımla uğraşmak istiyorum fakat seçeceğim üniversite yazılım mühendisliği yol 1 saat sürüyor bilgisayar mühendisliği yarım saat acaba diyorum bilgisayar müh seçip o alanda yazılımda yürüsemmi yoksa yazılım seçersem gittim yola değer mi?

  • @tekadam6217
    @tekadam62176 жыл бұрын

    Abi lise 1. Sınıf ögrencisiyim bilişim bölümü var ordan ilerleyip yazilımci yada programcı olabilirmiyim

  • @tubatunc1505
    @tubatunc15054 жыл бұрын

    hocam şu anda hangi üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini beğeniyorsunuz? teşekkürler

  • @sinancoksu6581
    @sinancoksu65816 жыл бұрын

    Hocam bu yıl üniversite sınavına girecem ve meslek seçiminde çok kararsızim ben endüstri meslek lisesinde bilgisayar bölüm birinciliği ile bitirdim bnm veri tabanı, web tasarım ve programlama , grafik ve animasyon derslerim çok iyiydi ben kod yazmada çok iyiyim ama bilgisayar mühendisliğimi yoksa yazılım mi ona karar veremiyorum yardimci olabilirmisiniz teşekürler😊

  • @gladiatorrrr

    @gladiatorrrr

    11 ай бұрын

    Naptın hayat nasıl gidiyor

  • @degisikdeveloper7459
    @degisikdeveloper74597 жыл бұрын

    hocam öncelikle çok teşekkürler insanın ilgi duyduğu bölümler olunca can kulağıyla ayrı bi dinlemesi oluyor bilgisayar konusunda baya ilgiliyim zaten bu yolda kendimi geliştirmek çocukluk hayalim. severek uğraşıyorum sorun çıktığında olabildiğince bişeyler öğrenmek istiyorum.bu alanda ilerleyebildiğim kadar ilerlemek istiyorum.ama genel anlamda yazılımda ilerlemek istiyorum bilgisayar mühendisliği okuyarak yazılımda kendimi ne kadar geliştirebilirim çift ana dal olarak yanında neler yapabilirim kodlamaya başlamak istiyorum ünüversiteye gitmeden hangi proğramla dillerine öncelik vermeliyim nasıl bi yol izlemeliyim

  • @Nemso_likethis

    @Nemso_likethis

    10 ай бұрын

    Hocam yaşıyor musun

  • @kemalsaz2316
    @kemalsaz23166 жыл бұрын

    Benim merak ettiğim bir soru var. Bilgisayar muh olup yazılım muh kadar iyi kod yazabilir miyiz? Veya bilgisayar muh olup sadece kod yazacağımız bir iş bulabilir miyiz? Cevaplarsanız sevinirim.

  • @c0le353

    @c0le353

    6 жыл бұрын

    Kemal Saz iyi kod yazabilmek için illaki mühendis olman bile gerekmiyor bence. bu sana bağlı bişey

  • @tahalebowski3911
    @tahalebowski39117 жыл бұрын

    Ktü yazılım mühendisliği iyimi yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliğinde önerdiniz 70 bin altı üniverste var mı

  • @hakanelbin187
    @hakanelbin1877 жыл бұрын

    hocam öncellikle çok teşekkürler bu değerli videolarınız için benim iki sorum olacaktı birincisi ben geçn sene liseden mezun oldum eşit ağılıkçıyım şimdiye kadar bilgisyar veya yazılım yoktu kafamda 1-2 aydır bir heves oldu bende yani doğru dürüst bilgisayr bilmiyen birine bu bölümü önerrir misniz ikincisi ben eğitime yurtdışında devam etmek istiyorum ilk aşamada burda 7 aylık falan bir yazılım kursuna mı gitmek mantıklılı temel almak içn yoksa direk yurdışına mı çıkmak şimdiden çok teşekkürler

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bu konu, ne istediğiniz ile alakalı. Yazılım uzmanı olmak istiyorsanız en doğru bölüm, bilgisayar mühendisliğidir ve matematik bilmeniz oldukça önemli. Farklı alanlarda okuyarak da bu sektöre girebilirsiniz ama aradaki farkı kendi çalışmalarınızla kapatmanız çok daha zor oluyor.

  • @meraltoprak7747
    @meraltoprak77478 жыл бұрын

    hocam mrb ben yazilim muhendisligi okumak istiyorum ama bilgisayarla aram hic yok duz lise cikisliyim bu bolumu okursam sonradan zorluk cekermiyim cevap verirseniz cok sevinirim

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    şu videoda cevapladığımız sorular arasında: kzread.info/dash/bejne/fWF22amMo6-naLg.html Başarılar dilerim

  • @yazlmmuhendisligi3699
    @yazlmmuhendisligi36998 жыл бұрын

    merhaba hocam ben 14 yaşında bir kızım ve bu sene liseye geçeceğim.bu sene teog sınavına girdim ve iyi bir puan aldım.önceleri hep makine mühendisliği düşünürdüm ama bu aralar yazılıma yöneldim ve sevdiğimi farkettim.ayrıca bilgisayar mühendisliğine de ilgim var ama beni en çok heyecanlandıran şey yazılım mühendisliği.peki sizce mühendis olmak için ne tür bir liseye gitmeliyim?sayısal ağırlığı daha fazla olduğu için fen lisesine mi yoksa iyi olan anadolu liselerine mi?ailem iyi anadolu liseleri 5 yıl olduğu için yani hazırlık bölümü de olduğu için dil yönünden anadoluların daha iyi olduğunu söylüyor ama sayısal ağırlıkta olduğu için ben de fen lisesi düşünüyorum.sizce ne yapmalıyım?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    ne yazık ki lise eğitimi hakkında uzmanlığım yok. Bu konuda daha uzman birisine danışmanızı tavsiye ederim. Başarılar dilerim.

  • @furkanunsal5814
    @furkanunsal58147 жыл бұрын

    ben donanım ile çok alakalıyım. cpu ve gpu gibi birimlerin içlerini araştırmayı severim. gateler, control unitler, rami kontrol gibi konulara ilgiliyim. fakat yazılım ile de aynı şekilde ilgiliyim. görsel tasarım konusunda da iyiyim. yazılım mı yoksa bilgisayarı mı seçmeliyim?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bu durumda bilgisayar mühendisliği size daha uygun duruyor.

  • @tolgabirinci8065
    @tolgabirinci80655 жыл бұрын

    Hocam bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği okumayı planlıyorum orta düzeyde bir ailem var ama yurt dışına gidebilme imkanımda var Çok başarılı öğrenci değilim sizce ne yapmalıyım sarjımda %1 gelişi güzel yazdım kusura bakmayın Teşeklürler

  • @melq928
    @melq9285 жыл бұрын

    Çok sağolun hovam

  • @dtabc3130
    @dtabc31307 жыл бұрын

    Arkadaşlar telefonlarda anakart donanım yazılım gibi şeyler icin şirketlerde çalışmak istiyorum hangi bölüm tercih etmeliyim ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/q6Z3xdCqh8evn9o.html kzread.info/dash/bejne/q4dk1M1mqpebd7Q.html

  • @halilata319
    @halilata3194 жыл бұрын

    Önlisans mezunu mtok tercihi yapabilir mi hocam?

  • @quiet6740
    @quiet67407 жыл бұрын

    Hocam merhaba. Ben lise boyunca eşit ağırlık dersleri gördüm. Yani fizik, kimya ve biyoloji görmedim ve üniversite sınavına tm'den girdim doğal olarak fakat benim istediğim bölüm hep yazılım mühendisliğiydi. Tabi yazılım mühendisliği mf4'ten alıyor. Şuan okuduğum bölümü bırakıp, sadece 1 sene çalışarak fizik,kimya ve biyolojiyi öğrenip yazılım mühendisliğini kazanabilir miyim ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    kazanma konusunu bilemiyorum, yani bu dediğiniz çalışma sizin kaç puan almanızı sağlar, o puanla nerelere girebilirsiniz bilemem ama şu videoları izlemenizi tavsiye edebilirim: kzread.info/dash/bejne/mp-C0dZyad27gto.html kzread.info/dash/bejne/nIFt15pxaMraiZc.html kzread.info/dash/bejne/fnmA3LKtdKe5eaw.html kzread.info/dash/bejne/rJet09R8l72rqrQ.html Başarılar

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    ne durumdasın ne yaptın ?

  • @cykanuggets564

    @cykanuggets564

    4 жыл бұрын

    Aynı ben aml dersaneye yazıldım 260puan yetiyor kolay gözüken zor şey

  • @yunussonmez9442
    @yunussonmez94427 жыл бұрын

    hocam bir sorum olacaktı da cevaplar misiniz?Herhangi bir fakülteye gitmeden de yazılım öğrenilebilir mi ogrenilirse nasıl öğrenebilir.

  • @mucahit9596

    @mucahit9596

    3 жыл бұрын

    Hocam ne yaptınız okumadan da oldu mu ?

  • @mertpoyraz1270
    @mertpoyraz12708 жыл бұрын

    Hocam merhaba bazı üniversitelerde mühendislik fakültesi yerine teknoloji fakültesindeki mühendislikler tercih edilebilir mi ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/fWF22amMo6-naLg.htmlm40s kzread.info/dash/bejne/X66fu9hxm5PNfdY.html kzread.info/dash/bejne/rJet09R8l72rqrQ.html

  • @anonymouszero9986
    @anonymouszero99868 жыл бұрын

    Hiçbir youtuber bahsetmemiş siz açıklık getirir misiniz hocam ben seneye hangi bölüme gitmeliyim? şimdi başkalarının programları ile ufak tefek hackerlığa merak sardım hangi bölüme girersem daha doğru olur ? yazılım mı bilgisayar mı ? lütfen acil cevap ben bu işi yapıyorum ama kendi hack programlarımı hazırlayıp profesyonelleşmek istiyorum

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html kzread.info/dash/bejne/d5ypm86YfbKxoLw.html

  • @dogukanyalcin5040
    @dogukanyalcin50404 жыл бұрын

    Hocam guncele de gecerli midir bu anlattiklariniz

  • @halilturkmen6041
    @halilturkmen60417 жыл бұрын

    Ben Lefke Üniversitesi yazılım ve bilgisayar arasında kaldım ama ders programları ingilizce ve normal olarak pek bir şey anlamadım tercih zamanı geldi eğitimi iyi mi kötü mi bilginiz var mı lütfen cevap verin..

  • @fadimenurkocayigit9875

    @fadimenurkocayigit9875

    5 жыл бұрын

    Nerdesin peki şimdi

  • @burhanpolat3284
    @burhanpolat32847 жыл бұрын

    Ben 10.sınıf teknik bilişim öğrencisiyim ve ilerde seçmem gereken 2 dal var ağ işletmeliği ve veri tabanı programcılığı ilerde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum sizce hangi dal daha yararlı olaçakdır.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    gerçekten hiçbir fikrim yok, lise eğitimini ne yazık ki bilmiyorum. Bu iki konu da bilgisayar mühendisliğinde veriliyor ve temel konular. Ancak bilgisayar mühendisliği eğitimi zaten hiç bilmeyenlere göre tasarlanır dolayısıyla ikisini de bilmeden gelseniz bile sorun yaşamazsınız. Tabi biliyor olmak daha hızlı öğrenmenizi sağlayacağı için faydalı olur. Ancak sanıyorum şu aşamada bu iki bölümden ziyade, iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini kazanmak daha önemli. Başarılar dilerim.

  • @ataberkbaran9586
    @ataberkbaran95867 жыл бұрын

    Bilgisayar mühendisleri programlama dili dersi görüyor. Buna karşılık yazılımda ne dersi var yazılım mühendisliği bölümünde c++ program dili program yazma gösteriliyor mu ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    evet yazılım mühendisliği de temel programlama öğrenir. Aslında temel programlamayı bütün mühendislikler öğrenir (çevre mühendisi de tekstil mühendisi de) Sorunuzu doğru anladıysam derslerdeki farklılıkları soruyorsunuz, yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği daha çok 3. sınıftan itibaren başlayan derslerde ayrışır. Bakın şu videoda detaylı olarak yazılım mühendisliği üzerinden geçiyoruz ve kaynaklarını veriyoruz: kzread.info/dash/bejne/lH5_0NaaiLeynLQ.html

  • @striee754
    @striee7547 жыл бұрын

    Hocam size nasıl ulaşabiliriz e-mail adresiniz nedir.

  • @meliket.9073
    @meliket.90738 жыл бұрын

    hocam ben lise 3. sınıf öğrencisiyim.bilgisayar ve yazılım mühendislikleri bölümlerinden birini seçmek istiyorum.üniversiteye gittiğimde boş gitmeyip orada da kendimi daha çok geliştirmek istiyorum.boş vakitlerimde üniversite için bir kaç programlama dili öğrenmeye çalışmamı mı yoksa üniversite sınavı için çalışıp daha yüksek puanlı üniversiteler hedeflememi mi önerirsiniz? yazılım ve donanım hakkında bilgi sahibi olmayarak üniversiteye gitmek sorun olur mu?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    Sorunuza cevap için bir video hazırladım : kzread.info/dash/bejne/aap6u69_mqmyqJc.html

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    ne durumdasın bilgi verirmisin?

  • @pc-aviation4572
    @pc-aviation45726 жыл бұрын

    Anlamadığım şimdi PC mühendisi olursak Google , Yahoo gibi büyük firmalarda iş bulabilir miyiz ? İlla yazılım müh mü olmak lazım ? Yazılım müh . puanları felan düşük gibi sanki önem çok az ve dandik gibi geliyor gerçekten çok arada kaldım . Yurtdışında mı okumak gerekecek yazılım istesem daha iyi bir eğitim için ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    6 жыл бұрын

    Yazılım veya bilgisayar mühendisliği ayrımından daha önemli ayrım (bu ikisi arasında olmak şartıyla) üniversitedir. İyi üniversiteleri hedefleyin, yazılım veya bilgisayar mühendisliği olabilir, iyi bir üniversitede bu iki eğitimden birisini alıyorsanız arada çok fark olmaz. Kötü üniversitede ise iki bölüm de kötüdür. Bir üniversitenin iyi olduğunu anlamanın yolu da hoca kadrosuna bakmakla başlar. şuradaki videolarda detaylı olarak anlatıyoruz: kzread.info/dash/bejne/ioR2zrGMk8mypMo.html Yurtdışı konusuna gelince, yurt dışı çok büyük bir yer, Türkiyeden daha iyi yerler de var daha kötü yerler de, iyi her zaman size iyi kapıları açar, kötü ise kötü kapıları, şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim: kzread.info/dash/bejne/qIqCy5KvYs-1YaQ.html

  • @pc-aviation4572

    @pc-aviation4572

    6 жыл бұрын

    Bu kadar ayrıntılı cevap yazdığınız ve tek tek anlatıp youtube linkleriyle örneklediğiniz için teşekkür ederim . Kafamda çok iyi bir fikir oluşturdunuz

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    @@pc-aviation4572 hangi bölümü seçtin memnunmusun ne yapmaktasın ?

  • @aysenur6372

    @aysenur6372

    4 жыл бұрын

    PC -Aviation dandik mi kjgjsksjsj

  • @suleyman298
    @suleyman2988 жыл бұрын

    Hocam ben MF yicim ve Mf1 daha ağırlıklı çalışıyorum Ve Mf 1 bölümlerinden birini seçeceğim ama hangisi olduguna bi türlü karar veremiyorum , Matematik mühendisliği diyorum bi abimiz (bilgisayar müh.) diyor gitme onun yerine bilgisayar müh. git ne yapacağımı bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim ...

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    şu videoları izlemenizi öncelikle tavsiye ederim kzread.info/dash/bejne/X5x_1cd7aNbfqqw.html kzread.info/dash/bejne/hYVsl7Ocd6Seg7g.html kzread.info/dash/bejne/d3iMxcqSYtfPgKw.html kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html Bu videoların yanında şunu söyleyebilirim, şu anda bilgisayar mühendisliği bölümleri, bilişim sektörünün ana omurgasını oluşturuyor (eski olmaları, çok mezun vermeleri ve içerik olarak artık herkesin benimsemiş olması gibi sebepler sayılabilir). Şayet olabiliyorsa bilgisayar mühendisliğini öncelemenizi tavsiye ederim, ancak olmuyorsa bu bölümler de benzer eğitimler verir (ama arada farklar olacaktır ki videolarda detaylıca anlattığımızı sanıyorum). Sonuçta karar sizin. Sorunuz olursa sorun. Başarılar

  • @goksug.5928
    @goksug.59287 жыл бұрын

    Ben ingilizce biliyorum ama ilerde de yurtdışında yaşamak istiyorum.ablam orada iş yok ingilizce de biliyorsun en iyisi yazılım mühendisi olmak ve ya doktor öyle yurtdışında yaşayabilirsin dedi

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    ne durumdasın acaba bilgi verirmisin

  • @ertugrulpirbudak8534
    @ertugrulpirbudak85348 жыл бұрын

    Hocam bilgisayar mühendisliğin de hangi Üniversite den mezun olduğumuz iş bulma açısından önemi hangi düzeyde.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    birinci ligteki bir üniversiteden mezunsanız hayatınız boyunca oldukça fazla avantaj sağlar. Özellikle ilk işe girişte önemi daha fazladır, zamanla tecrübeleriniz, bilginiz ve başarı hikayeleriniz (bitirdiğiniz projeler, projelerdeki rolünüz vs.) daha önemli olmaya başlar.

  • @ertugrulpirbudak8534

    @ertugrulpirbudak8534

    8 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim hocam

  • @retreccerno6696
    @retreccerno66966 жыл бұрын

    Bilgisayar mühendisliği diploması ile yazılım mühendisi olarak çalışabilir miyiz ? yoksa bilgisayar mühendisliği okuyup yüksek lisansı yazılım mühendisliğinden yapmak mı gerekiyor ?

  • @egeaydogan2993

    @egeaydogan2993

    4 жыл бұрын

    Retrec cerno cevabını buldun mu

  • @mustafaezici7702
    @mustafaezici770211 ай бұрын

    Hocam selamlar, bu videoda anlattıklarınız hala geçerli mi ?

  • @cemal8541
    @cemal85418 жыл бұрын

    Hocam yazılımla ilgili bilgim yok ama öğrenmek istiorum yazimi sizce yazarszamda sıkıntı çekermiyim ???

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    hayır genel olarak eğitim programları liseden gelen her öğrenciye hitap edecek şekilde tasarlanır. Herhangi bir ön bilginiz olmasa da bu alanda eğitim alıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Sadece bu konuda önde olan arkadaşlarınızla arayı kapamak için daha fazla çalışmanız gerekir. Başarılar dilerim.

  • @selimucar2177
    @selimucar21773 жыл бұрын

    Değişen şeyleri atabilir misiniz hocam

  • @Harunkartal
    @Harunkartal8 жыл бұрын

    hocam merhaba ben manisada yasiyorum 12. siniftayim ve yazilim muh istiyorum yazilimi cod yazmayi gercekten ogrenmek bu iste ilerlemek istiyorum hatta su anda okul derslerinden vakit buldukca yazilim derslerine bakiyorum sansima birtane yazilim bolumude manisada celal bayar universitesi hasan ferdi turgutlu tek fakultesi siz ne dusunuyorsunz veya bu universite hakkinda bilginiz varmi

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    +Harun kartal Merhaba, bu şekildeki üniversite karşıaştırmaları için aşağıdaki videoyu hazırlamıştım buna bakabilirsiniz: kzread.info/dash/bejne/dqF91Kaont2depM.html Başarılar

  • @omerkaynakcoglu5344

    @omerkaynakcoglu5344

    6 жыл бұрын

    Harun kartal ne yaptın kazandın mı

  • @YolsuzDost

    @YolsuzDost

    6 жыл бұрын

    Ayn la naptin?

  • @Harunkartal

    @Harunkartal

    6 жыл бұрын

    bilgisayar müh. :)

  • @Harunkartal

    @Harunkartal

    6 жыл бұрын

    bilgisayar :)

  • @task1n
    @task1n7 жыл бұрын

    Merhabalar hocam lise 3 sayısal öğrencisiyim. Sizin " yazılım (programcılık, siber güvenlik uzmanı vs.) alanında ilerlemek istiyorsan bilgisayar bölümü seçmen daha iyi olacak" tarzında yorumunuz vardı. Bende bundan yola çıkarak yazılım değil de bilgisayar mühendisliğine yöneldim. Okul konusunda ben Antalya'da yaşıyorum ve ailem benim Akdeniz Üniversitesi'ne gitmemi çok istiyor. Çünkü durumumuz orta. Okul evime 10 15 dk uzaklıkta. Sizce Bilgisayar Müh. seçip burda okursam ilerde iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? İl dışına gitmek de pek istemiyorum açıkçası. Yorumunuzu bekliyorum.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bakın her üniversitenin (dünyanın en kötü üniversitesinin bile) avantajları ve (dünyanın en iyi üniversitesinin bile) dezavantajları vardır. Bahsettiğiniz üniversite size bir eğitim verir, diploma verir ve bunlar size bazı kapıları açar. Alternatifi olan bir üniversitenin sağlayacağı imkanlar daha fazla veya az olabilir ama bunu yorumlamak için alternatifin ne olduğunu konuşmak gerekiyor. Kişisel ve ailevi durumları bir kenara koyarak, bilebildiğim kadarıyla tercihlerle ilgili durumu şu videolarda özetledim: kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html Bence öncelikle bu kriterlere bakıp alternatiflerinizi değerlendirin. Sonrasında diğer parametreleri (aile, kişisel imkanlar vs.) değerlendirip bir karar verin. Mesela, zaten kazanabileceğiniz en iyi üniversite bahsettiğiniz üniversite ise yapacağını en iyi şey bu üniversiteye gitmektir. Başarılar

  • @task1n

    @task1n

    7 жыл бұрын

    Akdeniz Üniversitesi hakkında düşünceleriniz neler peki hocam ? Daha yüksek bir puan alsam da buraya gelmek hata olur mu yoksa ben öğrenebileceğim şeyleri iyice öğrenip araştırırsam arada fark kalmaz mı ?

  • @alperentheberserk

    @alperentheberserk

    2 жыл бұрын

    @@task1n knk sonuç ne oldu

  • @rojinn2711

    @rojinn2711

    Жыл бұрын

    @@alperentheberserk burdaki herkesi merak ediyorum hepsi 5 6 yıl önce biriyle iletişime geçebilsem.5 yılda ne değişmiş acaba

  • @haydaryeseriroglu7861
    @haydaryeseriroglu78614 жыл бұрын

    Hocam merhaba benim oğlum 133 bine girdi yazılım vaya bilgisayar mühendisliği istiyor hangi ünüversitesi yazayım. Bu bana yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @tonguc1910

    @tonguc1910

    4 жыл бұрын

    türkiyede calısacaksa bilgisayar yurt dısında ıse yazılım (özel sektör icin böyle ) devlet istiyorsa eğer mühendis atamalarını arastırararak baska mühendislik bölümlerinede yönelebilir cunku devlette egıtımde ogrendıgın hıc bıseyı kullanmıcak (zaten eğitimide o sıralamayla pek iyi alamaz bilkent olmadıkca) nerdeyse sıradan memur olacak.(o yüzden okurken yazılım ve bılgısayar alanında ınternetten bırcok seyi ogrenebilir kendını gelıstırmedıgı surece sıradan bı muhendıs olup 3.5 mılyar maas alır o yuzden sıradan muhendıs olup 4-5 yıl okumada ezıyet cekecegıne gıdıp okumasın bosa 4 yıl heves yoksa bosa gitmesin zaman kaybetmesın kasımdakı kpss sınavına gırıp memur olsun daha iyi)

  • @relaxsoundsforsleeping
    @relaxsoundsforsleeping7 жыл бұрын

    Ve arkadşlar 3 tane devlet üni. de yazılım bölümü var KTÜ ,, ELAZIĞ FIRAT,, VE CELAL BAYAR

  • @lowfreq0

    @lowfreq0

    3 жыл бұрын

    Sence hangisine gitmeliyim Hangisinde daha dolu ders geçiririm vs bilgin varmı?

  • @ibrahimkarabulut2
    @ibrahimkarabulut27 жыл бұрын

    hocam ben google facebook microsoft gibi yerlerde calismak istiyorum bunun icin hangi dala yonelmeliyim yazilim muhendisligini secsem siz sistemin tam oturmadigini universiteden universiteye degistigini soylediniz bilgisayar muhendisligini secsem yazilim muhendisligindeki yazilim kodlama derslerindeki kalitede programlama dersi alirmiyim bi yardim edin hocam lutfen iyi gunler

  • @alpayaslan7601

    @alpayaslan7601

    7 жыл бұрын

    Bende senin izlediğin yolda ilerlemek istiyorum.. Ama bilgisayar müh. de öğretilen konular yazılımda olmadığı için yazılımda öğretilen konular bilgisayar müh. dede yok, yani sen yazılım yani programlama dillerini kitap alıp ileri seviyeye kadar öğrenebilme şansına sahipsin, microsofda çalışan bir kişi anlatırken mülakatlarda veri yapıları ile ilgili soru sormuşlar ve algoritma ile ilgilide soru sormuşlar ileri seviye tabi çözmelerini istemişler. Bilgisayar müh temel bilgiler açısından daha avantajlı diye düşünüyorum. Dil açıklarını kitap alıp geliştirebilirsin. Benim düşüncem

  • @ibrahimkarabulut2

    @ibrahimkarabulut2

    7 жыл бұрын

    Türkçe RAP aynen haklisin

  • @isminivermekistemeyenizley4796

    @isminivermekistemeyenizley4796

    7 жыл бұрын

    Ibrahim Karabulut programlama dillerini öğrenmen lazım hangisi dersen başlangıç olarak Python 3 öğrenmen senin yararına olacaktır

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    ne durumdasın suanda bilgi verirmisin ?

  • @yahyaakkus9551
    @yahyaakkus95517 жыл бұрын

    Hocam program dilini kullanan sistemlerde açık bulan biyerleri hack liyenler Yazılım mühendisliğimi Bilgisayar mühendisliğine girer Yani hackerlerin bi yeri hacklerken yaptıklarını hangisinde görene bilirim

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bilişim güvenliği (ağ, yazılım ve sosyal mühendislik gibi) konular, bilgisayar mühendisliğine daha yakındır. Yazılım mühendisliği, yazılım test teknikleri, proje yönetim teknikleri, dokümantasyon, kalite yönetimi vs. gibi konulara daha fazla yönelir.

  • @yahyaakkus9551

    @yahyaakkus9551

    7 жыл бұрын

    Teşekkürler hocam iyiki varsınız

  • @amorfati9994
    @amorfati99943 жыл бұрын

    arkadaşlar merhaba bahçeşehir yazılım mühendisliği hakkında fikri olan var mı?

  • @josef89souza

    @josef89souza

    3 жыл бұрын

    Süper Bahçeşehir bu konuda en iyisi. Birkaç tane arkadaşım gidiyor ve çok memnunlar.

  • @ertugrulpirbudak8534
    @ertugrulpirbudak85348 жыл бұрын

    Hocam üni birincilikle biterse (orta düzey bi üni.) iş konusunda garanti olduğunu söylemek doğru olur mu?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    Hayır, iş konusunda garanti diye bir şey olmaz. Bakın üniversiteler iş bulma kurumu değildir. Üniveritede bir eğitim alırsınız sonra bir işte çalışırsınız. İş farklı eğitim farklı şeyler, üniversitelerin fakülte yapılanmaları, meslek kursları, meslek yüksek okulları gibi mesleki eğitim kurumları değildir. Bu karmaşanın ötesinde bölüm birincilerinin çoğu kişiye göre daha rahat iş bulabileceğini söyleyebilirim. Çok sayıda tanıdığım dersleri iyi olanların sektörde başarılı olduğunu söylüyor, hatta bazı üniversiteler için birinci olarak bitirenleri doğrudan işe alan kurumlar tanıyorum ama başta da söylediğim gibi böyle bir garanti verilemez, farklı dünyalar.

  • @ertugrulpirbudak8534

    @ertugrulpirbudak8534

    8 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim tekrar. iyi geceler :)

  • @elsenbekirov2333
    @elsenbekirov23337 жыл бұрын

    hocam bana java ve c dili arasindaki farki deye bilirmisiniz? yani bunlari bilen ne is yapa biler?

  • @fanemihan
    @fanemihan3 жыл бұрын

    Belki yanlış çalışıyor olabilir misiniz?

  • @reyhanbaray2373
    @reyhanbaray23738 жыл бұрын

    merhaba. bazı üniversitelerin bilgisayar mühendisliği tanıtımlarının sonunda bu bölümden mezun olanlar yazılım mühendisi yada bilgisayar mühendisi olarak mezun olurlar diyerek bitiriyor. yani bilgisayar mühendisliğinin sonunda yazılım mühendisi olarak da mezun olunuyor mu?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    resmiyette nasıl bir işlem yapıyorlar bilmiyorum. Size tek bir diploma verebilirler, çap yaparsanız ikinci diplomayı da alabilirsiniz. Ancak içerik olarak videoda da bahsettiğim gibi iki bölüm arasında çok fark yok. Tam olarak nerede okuduğunuzu yazarsanız sizin için inceleyebilirim. Başarılar

  • @reyhanbaray2373

    @reyhanbaray2373

    8 жыл бұрын

    henüz daha başlamadım şuan tercih aşamasındayım. sizin önerebileceğiniz üniversteler hangileri?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    şu adreste nelere dikkat edilebileceğini analttım, üniversitelerin web siteleirni açarak görebilirsiniz. Başarılar kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html

  • @beyzanurozpay2092
    @beyzanurozpay20927 жыл бұрын

    merhaba hocam yazılım muhendisi olsak iş bulma imkanimiz,maasi nasıl olur açıklar mısınız lütfen

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    Şu videoyu izlemiş miydiniz? kzread.info/dash/bejne/gJ-Yutxph83NfsY.html

  • @beyzanurozpay2092

    @beyzanurozpay2092

    7 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim hocam sağolun

  • @mehmetaydin9580
    @mehmetaydin95808 жыл бұрын

    merhabalar hocam; bu 6.24'de bahsettiğiniz program hangi devlet üniversitelerinde mevcut? (cevaplarsanız çok memnun olurum)

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    odtu

  • @mertakkaya6493

    @mertakkaya6493

    7 жыл бұрын

    hocam ygs ye kaç sene çalışsam odtüye girebilirim sabah akşam çalışıyorum her sene giriyorum ama 350-360ı geçemiyorum :/

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bu konunun uzmanı değilim ama dışardan bir göz olara, puanınız ilerlemiyorsa, belki de yanlış çalışıyor olabilir misiniz?

  • @mertakkaya6493

    @mertakkaya6493

    7 жыл бұрын

    ***** onu hiç düşünmemiştim :)

  • @mberkangr
    @mberkangr7 жыл бұрын

    hocam şuan en güncel olarak hangi devlet ünileri yaz. müh. bölümü var sanırım istanbulda devlet ünilerinde yaz. müh. yok bana bu konu hakkında biligi verirmisiniz ?

  • @onurcetintas

    @onurcetintas

    7 жыл бұрын

    KTÜ, Fırat, Celal Bayar, Kırklareli'de var. Yazılım mühendisliğine bu kadar takılmayın Bilgisayar Müh. de işinizi görür. Bilişim sektöründe bitirdiğiniz bölüm önemli değil, ne bildiğiniz önemli.

  • @mberkangr

    @mberkangr

    7 жыл бұрын

    abi özel okulların kalitesi nasıl ışık ünv gibi

  • @onurcetintas

    @onurcetintas

    7 жыл бұрын

    Tek avantajı İstanbul'da olması. Staj yeri bulman veya part-time da olsa bir şirkette çalışma imkanın olabilir. Bunun dışında Bilkent, Bahçeşehir gibi marka yerler dışında özel okulların pek farkı yok. Kendini yetiştirirsen, 4 yılın özellikle son 2 yılını dolu geçirirsen mezun olduktan sonra hemen iş bulursun, öbür türlü sıradan mezunlardan bir farkın kalmaz.

  • @ibrahimkeles9867
    @ibrahimkeles98678 жыл бұрын

    lütfen cevap verin hocam bilgisayarda müzik konusunda dersten kastınız tam olarak nedir, şu yüzden sordum, ben yazılım okumayı düşünüyorum ama asıl sevdiğim ve bi taraftan yapmayı istediğim iş müzik prodüktörlüğü, oda bilgisayarda daw programlarıyla yapılıyorda acaba onunla ilgili derslermi, eğer öyleyse ben seçimim kesin o olucaktır, lütfen cevap verin 1 ay kadar sonra tercih yapıcam, teşekkürler

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    şu anda bildiğim bu şekilde bir ders yok ancak geçmişte bilgisayarlı müzik gibi derslerin verildiği bilgisayar mühendisliği bölümleri görmüştüm onlara refere ediyorum. Örneğin Sezgin Hoca'nın sitesinde böyle bir ders içeriği var ama kendisi üniversiteden ayrıldı ve şu anda bir yerde ders vermiyor diye biliyorum : ww3.ticaret.edu.tr/salsan/bilgisayarli-muzik/ Yine de başvuru yapacağınız alternatifler arasında buna benzer dersler olup olmadığına bakmanız ve varsa şayet aktif olarak açılıp açılmadığını sormanızda fayda var (mesela bu örnekte olduğu gibi hoca ayrılasa da seçmeli dersler listesinde dersin ismi duruyor ancak ders açılmıyor) Başarılar

  • @ibrahimkeles9867

    @ibrahimkeles9867

    8 жыл бұрын

    çok teşekkür ederim hocam, benim için çok önemli bir şey daha sormak istiyorum. Meslek olarak yazılımcılık yapmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği okursam yazılım konusunda bir yazılım mühendisliği mezunu kadar bilgi sahibi olur muyum? Sanırım bu vidyonuzda demiştiniz, bilgisayar mühendisliğinde belki bir saatlik konu, yazılım mühendisliğinde başlı başına bir ders oluyor. Asıl gitmek istediğim üniversitede yazılım bölümü yok bilgisayar var, ve vereceğiniz cevaba göre tercih yapacağım. İstanbula yakın bir şehirde okuyabilmek için bilgisayar bölümüne gitmeyi ama meslek olarak yazılımla ilgilenmeyi düşünüyorum, bu konudaki araştırmama son noktayı koyarsınız diye umuyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    Bilgisayar mühendislerinin çok büyük bir kısmı zaten yazılım eğitimi alıyor ve bu alanda çalışıyor. Yazılım sektörünün ana damarı bilgisayar mühendisliklerinden gelmektedir. Proje yönetimi gibi konular yazılım mühendisliğinde daha detaylı anlatılıyor doğrudur ancak bunun bedeli başka derslerin anlatılmaması. İki programı da oturup inceleyin bunu nasıl yapabileceğiniz ile ilgili bir video hazırlamıştım : kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html Belki faydası olur. Başarılar dilerim.

  • @ibrahimkeles9867

    @ibrahimkeles9867

    8 жыл бұрын

    İyi ki burdasınız iyi ki youtube kanalı açmışsınız hocam, bana çok faydanız dokundu, eminim herkeste böyle düşünüyordur. Çok teşekkür ederim.

  • @fanemihan
    @fanemihan3 жыл бұрын

    İzlemiş miydiniz?

  • @asilistanofficial
    @asilistanofficial7 жыл бұрын

    Erciyes Bilgisayar kadrosuna bakın, tavsiye ederim yazın. Kazanması da kolay sonuçta kayseri :)

  • @muhammedsabriyldrm1782

    @muhammedsabriyldrm1782

    5 жыл бұрын

    bu sene geldim hadi hayırlısı bakalım

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    @@muhammedsabriyldrm1782 nasıl memnunmusun

  • @yagmur6100

    @yagmur6100

    5 жыл бұрын

    @@muhammedsabriyldrm1782 evet memnun musun

  • @abdulkadirdedeoglu4678

    @abdulkadirdedeoglu4678

    5 жыл бұрын

    @@muhammedsabriyldrm1782 memnun musun

  • @wofwof4309

    @wofwof4309

    4 жыл бұрын

    Muhammed S. .

  • @furkanalpay9529
    @furkanalpay95294 жыл бұрын

    bilgisiyar muhendisliginin yazlimdan kod yazmaktan farkı nedir? Yazlimı herkes kendi basina yada kurslarla ogrenebilir zaten.

  • @zodiac5141

    @zodiac5141

    4 жыл бұрын

    Lisans işte

  • @muhammetylmaz8554
    @muhammetylmaz85548 жыл бұрын

    merhaba hocam yine ben cok soru sordum ama kusura bakmayın bilgisayar muhendis okuyup yazilimda kendimi geliştirmek istiyorum sadece yazılım muhendisligi mi okuyayim yada bilgisayar muhendisligi mi kafam çook karisik etrafımdaki herkes bi sey söylüyor ve kafam çok karıştı yardim edebilirmisiniz ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    emin olun arda diplomada yazan isim dışında çok büyük farklar yok. İkisi de kabaca aynı diyebiliriz, bence isminden çok içeriğine odaklanın. ismi yazılım müh. olup daha iyi olan veya ismi bilg. müh olup daha iyi olan yerler olabilir . Bence şurada anlattığım kriterlerle bölümleri inceleyip karar verebilirsiniz: kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html

  • @muhammetylmaz8554

    @muhammetylmaz8554

    8 жыл бұрын

    +BilgisayarKavramları bir sorum daha olacak kusura bakmayin cok sordum😊. bilgisayar muhendisliginde görülen donanim benim yazilimda kendimi geliştirmeme sıkıntı olurmu?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    donanım derslerinin belirli bir ölçüde gerektiğini söyleyeiblirim. Sonuçta yazdığınız yazılımın nerede nasıl çalıştığını bilmeniz gerekiyor. Ancak bazı üniversitelerde bu gerekli derslerin çok ötesinde gereksiz sayılabilecek seviyede donanım dersi veriliyor (bir yazılımcı bakış açısıyla söylüyorum yoksa elbette amacı donanım konusunda gelişmek olanlar için oldukça faydalı hatta gerekli ) o yüzden aynı şeyi tekrar edeceğim ama videoda da söylediğim üzere seçmeden önce bölümlerin içeriğine ders detaylarına bakın. Başarılar

  • @muhammetylmaz8554

    @muhammetylmaz8554

    8 жыл бұрын

    hocam tercih döneminde size birkac okul soylesem onlari yorumlar misiniz ?

  • @drfalconDr
    @drfalconDr7 жыл бұрын

    Merhaba. Tıp Fakültesi öğrencisiyim. Seneye mezun oluyorum. Türkiye şartlarında Tıp ve Teknolojiyi bir arada götürmek çok zor. Ben hobi olarak başladım yazılım mühendisliğine. Çok zor biliyorım ama en azından seçeceğim branşla ilgili hangi yazılım türünü öğrenmeye çalışmalıyım? Nöroloji seçmeyi düşünüyorum ve şu anda beyin ve bilgisayar arasında arayüzlerle bağlantı sağlamaya çalışan şirketler var. Neuralink gibi. Dünyanın diğer tarafında yapılmakta olan bu çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak ve ileride katılabilmek adına ne yapmalıyım? Bana tavsiyeleriniz olursa minnettar olurum. İyi çalışmalar

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bakın seçtiğiniz alan çok geniş bir alan. Örneğin işin donanım kısmında çalışıp (Sanırım bunlar daha çok ilginizi çekiyor) yeni donanımlar geliştirilmesinde katkınız olabilir, veya bu donanımlardan toplanan verinin işlenmesinde (biyoinformatik çalışıyor bu alanda) veya beyin ve sinir hücrelerinin bilgisayarın işlemcisi gibi çalışmasını sağlayan çalışmalar var. Veya sinir biliminden öğrenilenlerle bilgisayarda algoritma geliştirilmesi üzerine çalışılan konular var (yapay sinir ağları) ve hatta bu işin ulaşmadığı yer yok gibi, mesela beyin sinyallerini kullanarak daha iyi pazarlama yapmaya çalışan, neuromarketing gibi konular var. Amatör olarak nereye kadar gidersiniz bilmiyorum ama şu anda geleceğin bu konularda olduğunu söyleyebilirim. Örneğin yapay sinir ağları üzerine kurulu derin öğrenme (deep learning) şu anda dünyanın en büyük firmalarının üzerine en çok yatırım yaptıkları teknolojilerin başında geliyor. Tıp alanında bu konularda nasıl ilerlenir bilmiyorum ama bilgisayar bilimleri açısından, bir programlama dili, biraz istatistik, biraz algoritma analizi ve hemen üzerine yapay zeka koyarak temel seviyede bilgi edinebilir, sonrasında ise yukarıda saydığım konulara giriş yapabilirsiniz. Başarılar

  • @drfalconDr

    @drfalconDr

    7 жыл бұрын

    Cevapladığınız için teşekkür ederim. Çocukluktan kalma bilgisayar mühendisliği hayalimle Asıl mesleğimi ortak götürebileceğim alanlara merak sardım bu aralar. Elon Musk ın Neuralink projesi gibi. Bakalım ne kadar yetkinliğe ulaşırım bilmiyorum. Zaman gösterecek. Tekrardan vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim

  • @aylin8696

    @aylin8696

    2 жыл бұрын

    Selam, şimdi ne yapıyorsun merak ettim

  • @sareylmaz8931
    @sareylmaz89318 жыл бұрын

    hocam teşekkürler maltepe veya beykent üniversitesi yazılım mühendisliğini önerirmisiniz öğretim kadrosu olarak?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    benim önerip önermememden ziyade sizin alternatifleriniz arasında nerede olduğu daha önemli. Kişisel görüşüm Türkiyede daha iyi bilgisayar mühendisliği bölümleri olduğu ama Türkiyedeki en iyi bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilecek miyiz? Cevap hayırsa o zaman bir yerlerde birşeyler eksik olmaya başlıyor (ki zaten o yüzden Türkiyenin en iyisi değil). Tabi sizin puanınız nerelere yetiyor bilmiyorum ama şu videoda bahsettiğim yöntemleri ( kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html ) kullanarak alternatiflerinizi değerlendirin derim. Unutmayın bir bölüm tercihinde en önemli kriter hocalardır, açın web sitesini bakın, girebileceğiniz üniversiteleri yan yana koyup kaç hoca var, kaçı bilgisayar mühendisi, neler çalışıyorlar (ilginizi çekiyor mu bu çalışma konuları), piyasa ile yaptıkları projeler var mı? vs. karşılaştırın (videoyu bir kere daha burada yazmayayım detaylı anlattığımı düşünüyorum). Başarılar dilerim. şimdiden aramıza hoş geldiniz.

  • @sareylmaz8931

    @sareylmaz8931

    8 жыл бұрын

    sağolun hocam söylediğiniz şekilde değerlendirecem

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    @@sareylmaz8931 ne durumdasın nereyi tercih ettin ve memnun musun ?

  • @musabkara1684
    @musabkara16847 жыл бұрын

    merhaba. ben matematik bolumunden mezunum ve universite yillarimda yazilima merak saldim ve bu alanda yuksek lisans yapip sonrasindada araştırma gorevlisi olmak istiyorum. Ingilizcem iyi derecede vede araştırmayı ve sevdigim konularda uretmeyi seviyorum. bu bağlamda bana onerebileceginiz yuksek lisans icin ozellikle istanbulda veya bursada universiteler varmi. tesekkurler

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    şu videoları izlemiş miydiniz? kzread.info/dash/bejne/maydmcSzZLqWkps.html kzread.info/dash/bejne/c2GLtKyihpOTnpM.html kzread.info/dash/bejne/aI6Lq9BtmceugLA.html kzread.info/dash/bejne/f36FrsyDhpC2is4.html çok daha fazlası kanalda var.

  • @musabkara1684

    @musabkara1684

    7 жыл бұрын

    BilgisayarKavramlari tesekkurler. onerdiginiz videolari inceleyecegim

  • @musabkara1684

    @musabkara1684

    7 жыл бұрын

    Merhaba. Ben yurtdışından mezun oldum ve oradaki puanlama 4 üzerinden deği 7 üzerinden ve aldığımın karşılığı 4 üzerinden 2.4 e denk geliyor fakat baktığım yüksek lisans şartlarından biri 2.5 idi. acaba ales ve ingilizceden istenilen puanlardan yuksek alırsam bu yonde bir insiyatif gösterebilirlermi yoksa 2.5 olmadığı için hiç bir ihtimal yokmu.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bazı üniversitelerde böyle bir oynama olabiliyor ama 2.5 şartı varsa bu genelde ya senatodan ya da yönetim kurulundan vs. çıkıyor ve esneme gösterebilmeleri için yeniden senato kararı gerekiyor (ya da kararı kim verdiyse o merci ile görüşmek gerekiyor), çok büyük oranda kabul edilmeyeceğinizi söyleyebilirim (esneme olmaz) tabi bu durum devlet üniveristeleri için geçerli bir durum, vakıf üniveristleri genelde daha hızlı karar alıp değişikliklere gidebiliyorlar.

  • @musabkara1684

    @musabkara1684

    7 жыл бұрын

    BilgisayarKavramlari tesekkur ederim cevabiniz icin. bilgisayar mühendisliği yuksek lisans programlarinda benim not ortolamami kabul eden universiteler var ve eger 2.4 u kabul etmezlerse bu universiteleri deneyebilirim fakat aklima takilan baska bir soru var. ben matematik bolumunden mezunum ve matematik bolumu yerine bilgisayar muhendisligi istememin nedeni universite okurken yazılım konusuna bende uyanan ilgi. fakat endisem bilgisayar muhendisliginde yazilim disinda bir cok konu ogretildigi ve benim ise kendim ogrendigim orta seviye bir kodlama haric bir bilgim yok. yuksek lisansa basladiktan sonra acaba ne kadar basarili olabilirim. onerileriniz nelerdir. tesekkurler

  • @aykutgunes35
    @aykutgunes353 жыл бұрын

    Evren hocam bilgisayar mühendisliği okuyan biri yazılım mühendisi unvanını kullanabilir mi? bu doğru mudur? yoksa yüksek lisans şart mıdır? teşekkürler.

  • @brianthenaughtyboycohen

    @brianthenaughtyboycohen

    3 жыл бұрын

    Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, bilgisayar mühendisliği lisans mezunları yazılım mühendisi, yazılım geliştirici gibi pozisyonlarda çalışabiliyorlar.

  • @muhammed8836

    @muhammed8836

    Жыл бұрын

    ​@@brianthenaughtyboycohenmufredatlarinin yüzde kaçı aynı acaba

  • @Ardaakyol62
    @Ardaakyol627 жыл бұрын

    arkadaşlar bence yazılım çünkü eyer bu işi severk yapıyorsan hakikaten çok para kaldırırsın örk akrabamın oğlu tam bir pc kurduydu adam yazılım mühen. okudu ister ister inanma microsoft da stajını yaptı 10000 tl üzerine çıktı ama gecesini gündüzünü katı ve emin ol izmir de çalışıyor 10000 tl üzeri çalışıyor (belki daha fazla alıyordur 2 tane mercedes e180 var 1 sene olmadan borcunu bitirdi) siz siz olun mühendis olunca ben bukadar para alırım veyauda ben zengin olurum demeyin çalışma şeklinize bağlı eyer seviyorsan bu bölümü gidin hele yurt dışında stajını yapıpda türkiye gelsen hem paran dolgun olur hemde kariyerli meslek olur

  • @chestergazi727

    @chestergazi727

    7 жыл бұрын

    Birader ben Ukraynada Yazılım Mühendisliği okumak istiyorum Odessa da sence kaliteli bir eğitim alırmıyım

  • @plectrumhunter8736
    @plectrumhunter87368 жыл бұрын

    şadi evren hocam şimdi ben lise 3 teyim lakin hiç bişe bilmiyorum ilgim yeni başladı bu aralar android apklar la uğraşıyor eclipse felan sizce yazılım mı bilgisayar mı seçmeliyim?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    ikisi de olabilir, endüstride çalışmayı düşünüyorsanız aralarında çok büyük fark olmayacaktır. Sizin ne kadar meraklı olduğunuz ve kendinizi ne kadar geliştirmek istediğiniz çok daha önemli bir fark oluşturur. Ayrıca bölüm seçiminden çok program seçimine odaklanmanızı tavsiye ederim. Bilgisayar mühendisliğinden çok daha iyi yazılım mühendisliği programları (veya tam tersi) olan durumlar var, toptan bir yaklaşımla şu bölüm iyidir demek doğru olmaz. şu videoya bakabilirsiniz: kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html Başarılar

  • @plectrumhunter8736

    @plectrumhunter8736

    8 жыл бұрын

    yani geç kalmadım değil mi ? internette yorumlara felan bakıyorum çocuk şimdide C yi C++ yı felan bitirmiş hayret ediyorum

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    bazı yerlere gelmek için bazı adımları çok erken atmak gerekiyor. Şu anda kapanmayacak bir fark yok ama siz kapatana kadar bazı insanlar çok farklı noktalara gelmiş olacak. Herkes aynı gayrette aynı çalışkanlıkt a olmak zorunda değil. Bu sektöre 2bin lira maaş alan da var 20bin lira maaş alan da. arada farklar mutlaka olacak.

  • @plectrumhunter8736

    @plectrumhunter8736

    8 жыл бұрын

    teşekkürler hocam sağolun

  • @cayman_islands
    @cayman_islands5 жыл бұрын

    düz mantıkla düşünüyorum...bilgisayar mühendislerinin yüzde 90 ı zate yazılımla uğraşıyo.donanımla falan alakaları yok.sektör yazılıma kaydı ..donanımla hiç uğraşmadan direk yazılımla uğraşmak daha-zate yazılım yapacağızdan, yazılım daha mantıklı...

  • @zehranurak3777

    @zehranurak3777

    5 жыл бұрын

    Ama baktıysan hep vakıflarda var niye böyle

  • @oguzcicek423
    @oguzcicek4235 жыл бұрын

    Hocam ben yurt dışında çalışmak istiyorum yazılım üzerinde kendimi geliştirip. Direk yazılım mühendisliğine mi gitmeliyim yoksa bilgisayar seçip yazılım mı odaklanmalıyım ?

  • @MrVillain42

    @MrVillain42

    3 жыл бұрын

    Hoca diyor işte eğer pc mühendisliği seçersen ağırlıklı olarak donanım görürmüşsün. Ve yazılım mühendisliği seçersen, pc mühendisliğinde işleyen bazı dersleri göremeyebilirmişsin. Çünkü yazılım mühendisliği yazılım odaklıymış, pc de ise donanım odaklıymış. Tabi hoca diyor me hakar hklıp biltmoyru. Ggit bal araştır senfe yami

  • @musabandac9993
    @musabandac99935 жыл бұрын

    Atılım Üniversitesi yazılım mühendisligi hakkındaki düsünceleriniz nelerdir

  • @yurdun9470

    @yurdun9470

    5 жыл бұрын

    Musab Andaç ben ikinci sıraya yazdım

  • @zodiac5141

    @zodiac5141

    4 жыл бұрын

    @@yurdun9470 nerdesiniz şuan bana ne önerirsiniz ???

  • @kevinmitnick7673
    @kevinmitnick76737 жыл бұрын

    Hocam Merhabalar. Açıklamalarınıza katılıyorum ancak bir başlangıç ​​noktası var. Bu programlama (ki Bilgisayar Bilimi) 'dir. Programlama Yazılım Mühendisliği'nin bir parçasıdır. Yazılımın bazı temel noktaları var. Mantık(algoritmalar) + veri(data) + belgeleme + programlama vs gibi. Yazılım mühendisleri, mühendislik felsefesini yazılım bilimine uygulayan kişidir. Bence Bilgisayar Mühendislerini , elektrik mühendislerinin daha çok programlama yapabilen kişileri olarak, yazılım mühendislerini ise bilgisayar bilimini kullanarak daha etkin yazılımlar çıkaran kişiler olarak tanımlarım. Saygılarımla..

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bunlar çok tartışmalı konular. Mesela programlama ile bilgisayar bilimleri birbirinden çok farklı kavramlar. Ancak kesin olan noktalar üzerinden gidelim. Öncelikle bilgisayar bilimleri ve mühendisliği ayrımını anlamak lazım : kzread.info/dash/bejne/o4Rlzs2NlpDWcZc.html Yani Türkiye'de bilgisayar bilimleri yok. Bunu karşılayan eğitim bilgisayar mühendisliğidir. Bahsettiğiniz tanım, yani " Bence Bilgisayar Mühendislerini , elektrik mühendislerinin daha çok programlama yapabilen kişileri " tanımı, dünya çapında computer engineer (bilgisayar mühendisi) olarak geçen kişiler için doğru bir tanım. Ancak Türkiye için çok hatalı. Türkiyedeki bilgisayar mühenidisliği eğitiminin %80 oranında dersleri bilgisayar bilimleridir ve bunun elektronik ile hiçbir alakası yoktur. Matematiği bile çok farklı olan bir dünyadır. Yazılım mühendisliğinde ise ortak dersler ve konular olmakla birlikte, yazılım mühendisliğinin bilgisayar bilimleri ile de elektronik ile de alakası yoktur. Yazılım mühendisleri, bilgisayar bilimini kullanır (evet bu konuda uzman olmazlar sadece kullanırlar) ancak bunun yanında, yönetim bilimini (management science) da kullanırlar, yani yazılım mühendisliği, yönetim ile bilgisayar bilimlerinin kesiştiği noktadır (proje yönetimi, kalite yönetimi vs. vs.) Şimdi bütün bu tanımların amacı nedir? Bu videonun amacı, lisede ve meslek seçecek kişilere faydalı olabilecek bir içerik hazırlamak. Dolayısıyla, şayet programlamanın detayları, veya bilgisayar bilimlerinin detayları (mesela yapay zeka, derin öğrenme, bilişsel bilim, veri tabanı teorisi, sistem yönetimi, ağ yönetimi vs. vs. ) öğrenmek ve bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız bilgisayar mühendisliği doğru adrestir. Bununla birlikte, belgeleme, proje yönetimi, kalite yönetimi, test teknikleri, gibi yönetimsel konulara girmek istiyorsanız da yazılım mühendisliği doğru adrestir. Yani sizin ele aldığınız noktadan ele alırsak, Türkiye için, iyi programcı bilgisayar mühendislerinden çıkar. Bilgisayar mühendisleri daha çok teknik insanlardır ve teknik detaylara çok daha fazla hakimdirler. Yazılım mühendisleri ise yönetime hakimdirler. Tabi bir kere daha tekrarlıyorum, Türkiye'de yazılım ve bilgisayar mühendisliği eğitimleri birbirine çok yakın veriliyor, seçim yapacak arkadaşlar iyi bir üniversite ve iyi bir kadro olmasına dikkat etsinler (ne yazık ki yazılım mühendisliği henüz Türkiye'de hakkıyla kadrosu olan bir üniversite de yok).

  • @kevinmitnick7673

    @kevinmitnick7673

    7 жыл бұрын

    Öncelikle cevabınız için teşekkürler hocam. Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliğine göre ülkemizde daha köklü, bu bir gerçek. Zaten yurt dışında computer science denilen bölüm hem CE, hemde SE programlarını içine alıyor. Bu konuda hemfikirim. Ancak 'yazılım mühendisliğinin bilgisayar bilimleri ile de elektronik ile de alakası yoktur' cümlesi tartışmaya açıktır kanaatımca. Çünkü sizin tanımınıza göre yazılım mühendisliği eğer yazılım geliştirme sürecini kusursuz yapmaya çalışıyorsa o beş evrede - planlama,çözümleme, tasarım vs vs - illa ki bilgisayar bilimi kullanacaktır. Ve yine nacizane düşüncem SE nin CS ile olan ilişkisi; CE nin CS ile olan ilişkisinden daha fazladır ve böyle olması da gerekmektedir. SE'nin EE ile olan ilişkisi, CE'nin EE ile olan ilişkisine göre daha geri plandadır. Donanımda CE daha yetkindir. CE ise donanımla konuşan yazılımlar yapma da EE den ve CS den güç alır. Esasında en temelde CS ile EE farklı alanlardır. Bir tanesi fizik bilimi diğeri matematik bilimine dayanır. Kendi nazarımda ikisini kullanan programa CE derim. Yönetim bilimi ve CS kullanan programda nazarımda SE'dir. Ve ayrıca çok iyi de program yazma yeteneğine sahip olmak zorundadırlar. Temennim ülkemizdeki bu kavram kargaşasına bir an önce son verilip, computer engineering yerine olması gerektiği gibi ee and cs, ya da se bölümlerinin üniversitelerde mühendislik fakultelerinde değilde bilgisayar bilimleri fakulteleri altında verilmesi yöndedir. Saygılarımla.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    Bakın yazdıklarınızda çok ciddi anlam farklılıkları var. Mesela " yurt dışında computer science denilen bölüm hem CE, hemde SE programlarını içine alıyor." veya "Yazılımın bazı temel noktaları var. Mantık(algoritmalar) + veri(data) + belgeleme + programlama vs gibi. " Bunlara tam olarak katıldığımı söyleyemem. Sanıyorum aramızda disiplin farkı var. Tam olarak anlaşabilmek için eğitim geçmişinizi öğrenebilir miyim? SE hiçbir zaman CS kadar iyi kod yazamaz (algoritma analizi, yapay zeka, işletim sistemleri, formal diller gibi derslerin çoğu programlarında yoktur ve bunların kazandırdığı programlama yeteneklerinde eksikler olur (Türkiye'de içeren programlar var ve Türkiye'de ne yazık ki SE ile CS ve CE birbirine girmiş durumda) ) Türkiye özelinde YM hak ettiği durumda değil, eğitim içerikleri neredeyse BM ile aynı, kadrolar da aynı kökten geliyor. YM eğitimi için bu konuda lisans + doktora yapmış çekirdek kadrosu olan bir akademik kadro lazım ve bunu sağlayabilen tek bölüm bile yok şu anda. Ayrıca YM'nin BM'den en büyük farkı sektörle iç içe olması ve ne yazık ki sektör tecrübesi olan hoca da yok. Dolayısıyla Türkiye'de YM, BM'nin kötü bir kopyası olarak var oldu ve böyle de gidiyor. İdeal durumdaysa bunlar çok farklı disiplinler ve evet size katılıyorum, CE, fizik, CS, matematik ve SE yönetim disiplinlerinden beslenir, disiplinler gibi uğraştıkları konular ve bakış açıları ve eğitimleri de çok farklı disiplinler bunlar (hangisinin hangisine yakın olduğu ise, sonucu olmayan bir tartışmadır, bundan epey bir zaman önce, antik yunandaki birilerinin söylediği gibi, "herşey diğer herşeyle ilgilidir", bundan sonrası sonuçsuz bir tartışmaya girer, doğrusu, amaca yönelik olarak doğru eğitimi almak ve doğru yerde doğru adamı istihdam etmektir).

  • @kevinmitnick7673

    @kevinmitnick7673

    7 жыл бұрын

    Hocam iyi akşamlar. Öncelikle geri dönüşleriniz için çok teşekkürler. Bilginiz ve tecrübeniz doğrultusunda cevaplar yazdınız sağolun. Ancak affınıza sığınaraktan hala "yazılım mühendisliğinin bilgisayar bilimleri ile de elektronik ile de alakası yoktur" cümlenize katılmıyorum. SE' nin elektronikle alakası olmayabilir ama CS ile tamamen iç içedir. Benim görüşüm bu. Sonrasındaki konularda nispeten de olsa aynı fikirdeyiz.Ayrıca ülkemiz açısından bu söyledikleriniz herşey doğrudur. Bazı üniversitelerin SE programlarının detaylarına baktığımda,hemen hemen CE ile neredeyse aynı. Sayenizde bu farklı görmüş oldum. Sizin yurt dışı tecrübeniz var. Ve çektiğiniz videoları da incelediğimde orada disiplinler çok daha sağlam şekilde yerleşmiş durumda. Umarım ülkemiz açısında da aynısı hatta daha da iyisi olur. Bunu sağlayacak beyinlerimiz var inşallah. Bu arada size göre daha tecrübesiz bir EEM ' yim. Herşey için teşekkürler. Sürçü lisan ettiysek affola. Takipte kalacağım inşallah. İyi Çalışmalar.

  • @kevinmitnick7673

    @kevinmitnick7673

    7 жыл бұрын

    edit: yazılım mühendisliği bilgisayar biliminin uygulanmasıdır.

  • @taurosee
    @taurosee7 жыл бұрын

    manisa 2.öğretim hakkında bişey söylermisiniz lütfen

  • @mihribansahin9781

    @mihribansahin9781

    5 жыл бұрын

    ++++

  • @mihribansahin9781

    @mihribansahin9781

    5 жыл бұрын

    Gittin mi

  • @meltem.tms.instagram
    @meltem.tms.instagram5 жыл бұрын

    Hocam, Celâl Bayar üniversitesi yazılım mühendisliği hakkında inceleme yapar mısınız? Sizce hocaları ve dersler nasıl? Teşekkürler şimdiden.

  • @malatyaninatarlidelikanlisi

    @malatyaninatarlidelikanlisi

    4 жыл бұрын

    JOKER KADIN kazandın mı kazandıysan kaç netle girdin bilgilendirir misin ?

  • @meltem.tms.instagram

    @meltem.tms.instagram

    4 жыл бұрын

    @@malatyaninatarlidelikanlisi mezuna kaldım. Ama geçen sene araştırmıştım. Tyt 70 net, ayt de 40 net felan olursa celal beyara giriliyor

  • @dilos7

    @dilos7

    3 жыл бұрын

    @@meltem.tms.instagram Çok düşük ya. Keşke ülkemizde daha değerli olsaydı şu yazılım mühendisliği. Meselâ ODTÜ gibi, İTÜ gibi kaliteli yerlerde hâlâ açılmamış olması çok saçma. Ben de çok istiyorum ama ne yapsam bilemiyorum.

  • @nevarneyok89

    @nevarneyok89

    Жыл бұрын

    ​@@meltem.tms.instagramnaptinn

  • @TheRapugur
    @TheRapugur8 жыл бұрын

    Merhaba Hocam, Mail adresinizi paylaşırmısınız.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    genel olarak şu aralar en hızlı buradan yapılan yorumlara dönüyorum. ancak kontak bilgilerim www.sadievrenseker.com adresinde var.

  • @jonturk2002
    @jonturk20028 жыл бұрын

    hocam Gtü bilgisayar mühendisliği önerirmisiniz?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    benim önerip önermememden ziyade sizin alternatifleriniz arasında nerede olduğu daha önemli. Kişisel görüşüm Türkiyede daha iyi bilgisayar mühendisliği bölümleri olduğu ama Türkiyedeki en iyi bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilecek miyiz? Cevap hayırsa o zaman bir yerlerde birşeyler eksik olmaya başlıyor (ki zaten o yüzden Türkiyenin en iyisi değil). Tabi sizin puanınız nerelere yetiyor bilmiyorum ama şu videoda bahsettiğim yöntemleri ( kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html ) kullanarak alternatiflerinizi değerlendirin derim. Unutmayın bir bölüm tercihinde en önemli kriter hocalardır, açın web sitesini bakın, girebileceğiniz üniversiteleri yan yana koyup kaç hoca var, kaçı bilgisayar mühendisi, neler çalışıyorlar (ilginizi çekiyor mu bu çalışma konuları), piyasa ile yaptıkları projeler var mı? vs. karşılaştırın (videoyu bir kere daha burada yazmayayım detaylı anlattığımı düşünüyorum). Başarılar dilerim. şimdiden aramıza hoş geldiniz.

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    Nereyi kazandın memnun musun ?

  • @relaxsoundsforsleeping
    @relaxsoundsforsleeping7 жыл бұрын

    Arkadaşlar eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız kesinlikle yazılım. Çünkü üniversitlerde yazılım ve bilgisayar ders programlarına bakıp karşılaştırırsanız aradaki farkı görürsünüz.Bilgisayar müh. de olmayan bir sürü ders yazılım da var hemde doanaım dersi yok. ben ktü deki programı karşılaştırdım gerçekten çok fark var ve yazılımda daha fazla seçmeli ders var zevkinize ve ilerlemek istedğiniz alana göre seçebilrsiniz.

  • @batuhandemircan6443
    @batuhandemircan64437 жыл бұрын

    ya acaba hangisni olsam bende yazlım mühendisi olam kisitordum am şimdi bilgisayarda aklmı karşıştırdı

  • @muhammedmelihkocademir115

    @muhammedmelihkocademir115

    6 жыл бұрын

    batuhan demircan neyi seçtin kardeşim

  • @selimevren3691

    @selimevren3691

    6 жыл бұрын

    Mezuna kaldım diyomuş

  • @batumento2390

    @batumento2390

    5 жыл бұрын

    @@selimevren3691 ndjdjrjr

  • @xsazx4035

    @xsazx4035

    5 жыл бұрын

    Sonuc

  • @wofwof4309

    @wofwof4309

    4 жыл бұрын

    batuhan demircan naptın bro

  • @halilb.5900
    @halilb.59004 жыл бұрын

    Hocam bu videonun üzerinden 4 yıl geçmiş dedikleriniz günümüz içinde geçerli mi?

  • @erdem6364

    @erdem6364

    4 жыл бұрын

    Bende merak ediyorum bilgisayar mı yazılım mı ?

  • @lorn921

    @lorn921

    4 жыл бұрын

    @@erdem6364 Aga sizce yazılım , bilgisayar , makine mi yoksa mekatronik mühendisliği mi

  • @erdem6364

    @erdem6364

    4 жыл бұрын

    @@lorn921 Ben kararımı verdim üni puanlar düşük olsada yazılım için konuşuyorum ben donanımla uğraşmak istemediğim için o zmanı yazılımda gelişmeye harcıyacam o yüzden yazılıma gitcem ingilizceye yavaştan başladım bakacaz ama yazılım mı bilgisayar mı diceksen ikisinin ders programlarına internetten bi bak hangisi sana daha yakınsa onu tercih et ama benim fikrim yazılım bilgisayar mühendisliğine gidende mezun olunca yaptıkları genelde yazılım e ozaman ne anlamı kalıyo donanımın ben etkisi yok demiyorum var ama az

  • @lorn921

    @lorn921

    4 жыл бұрын

    @@erdem6364 Hangisinde iş imkanı daha çok (kişinin kendini geliştirmesini demiyorum genel olarak )

  • @erdem6364

    @erdem6364

    4 жыл бұрын

    @@lorn921 tabiki yazılım çünkü yazılımda mobil uygulama oyun yapay zeka veri bilimciliği daha bir çok alana yönelebilirsin

  • @Mami-qi2lg
    @Mami-qi2lg4 жыл бұрын

    yazılım öğrenmek isteyipte hiçbir bilgisi olmayan hiç başlamamış olan varsa bana ulaşsın html css java ve yakında python hakkında size başlangıç amaçlı eğitim verebilirim

  • @malatyaninatarlidelikanlisi

    @malatyaninatarlidelikanlisi

    4 жыл бұрын

    HP - Weqtar üniversiteyi kazanırsam yazarım bro yardımcı olursan çok iyi olur

  • @aydin_ugur
    @aydin_ugur7 жыл бұрын

    Hocam merhabalar ben Bahçeşehir Üniversitesi yazılım mühendisliği okuyorum endüstri mühendisliğinden çift anadal bilgisayar mühendisliği bilgisayar sistemlerinden yan dal yapmaktayım ösym bursum var ve bir çok okulda bilgisayar mühendisliği seçebilecekken yazılım mühendisliği anadalını kendime seçtim yazılımcı olarak çalışmak istiyorum, sizce bu konu ile ilgili pişman olmalı mıyım diğer vidyolarınızda da dediğiniz gibi okul sadece başlangıç gerisi bize kalmış. Şimdiden teşekkürler.

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    pişman olunacak bir şey yok. Bu tavsiyeleri, ilk kez bölüm seçecek arkadaşlar için yapıyorum. Sonuçta bölümdeki hoca sayısı oldukça önemli kriterlerden birisi ve üniversite hayata başlarken en önemli kriter, evet herşey sonuçta sizde bitiyor ancak iyi üniversitenin çok şey kazandırdığı da kesin. Sizin durumunuzda en mantıklı şey okulu bitirmek, okuldan maksimum faydayı sağlamak (derslere iyi çalışmak) ve mümkünse not ortalamasını yüksek tutmak, ve bir yandan da sektörde bir iş bulup çalışmak olacaktır. Yerinizde olsam pişman olmazdım. Başarılar dilerim.

  • @aydin_ugur

    @aydin_ugur

    7 жыл бұрын

    teşekkür ederim hocam kanalınızı zevkle takip ediyoruz iyi akşamlar.

  • @ndng-yorekoksinirli2971
    @ndng-yorekoksinirli29717 жыл бұрын

    Hacker ile konulu şeyler yapmak istiyorum bu yazilimmi olur yoksa bilgisayarmi

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bilgisayar daha yakın bir eğitim sağlar. Yazılım mühendisliği yönetime daha yakın bir eğitimdir.

  • @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    @asskkslfjasksjfjskassaflkj8188

    5 жыл бұрын

    hangı bölümü seçtin hangi üniversite ?

  • @muhammetenesaydn7117

    @muhammetenesaydn7117

    4 жыл бұрын

    @@asskkslfjasksjfjskassaflkj8188 sen nereyi seçtin

  • @batuhandemircan6443
    @batuhandemircan64437 жыл бұрын

    napcam yardım edin lütfen

  • @beyzayondemli2448

    @beyzayondemli2448

    4 жыл бұрын

    Naptin kardeş

  • @eray4620
    @eray46208 жыл бұрын

    Ben bu sene 12. sınıf öğrencisiyim mf alanındayım ve küçüklüğümden beri bilişim hakkında bir meslek hayalim var ilk yaptiğım araştırmalarda yazılım mühendisliğini kendim için daha ön planda tutuyordum fakat son araştırmalarım ve sizin de görüşlerinizle bil. muh. daha uygun olacağına karar verdim izmir de okumak istediğim için IYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) istiyorum bu üniversite hakkında görüşlerinizi çok merak ediyorum %100 ingilizce eğitimi ve yurtdışı bağlantılarının güçlü olması beni buraya yönlendirdi sizce ilerde meslek hayatında bunların bana önemli katkıları olur mu ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    benim düşüncem ortalamanın üzerinde bir üniversite olduğu ama benim ne düşündüğüm önemli değil. Önemli olan sizin alternatifleriniz arasında nerede olduğu. Kişisel görüşüm Türkiyede daha iyi bilgisayar mühendisliği bölümleri olduğu ama Türkiyedeki en iyi bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilecek miyiz? Cevap hayırsa o zaman bir yerlerde birşeyler eksik olmaya başlıyor (ki zaten o yüzden Türkiyenin en iyisi değil ve ayrıca en iyi üniversitenin bile problemleri vardır). Tabi sizin puanınız nerelere yeter bilmiyorum ama videoda bahsettiğim yöntemleri kullanarak alternatiflerinizi değerlendirin derim. Unutmayın bir bölüm tercihinde en önemli kriter hocalardır, açın web sitesini bakın, girebileceğiniz üniversiteleri yan yana koyup kaç hoca var, kaçı bilgisayar mühendisi, neler çalışıyorlar (ilginizi çekiyor mu bu çalışma konuları), piyasa ile yaptıkları projeler var mı? Eğitim dili ingilizce mi? (belki de bu en öenmlisi) vs. karşılaştırın (videoyu bir kere daha burada yazmayayım detaylı anlattığımı düşünüyorum). kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html Başarılar dilerim. şimdiden aramıza hoş geldiniz.

  • @eray4620

    @eray4620

    8 жыл бұрын

    +BilgisayarKavramlari Cevabınız için teşekkürler.

  • @efeatlanta5900
    @efeatlanta59007 жыл бұрын

    üniversite tavsiyesi verebilirmisin abi rica etsem

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    konumum dolayısıyla isim vererek üniveristeler için iyi veya kötü demem mümkün değil ancak şurada oldukça detaylı şekilde doğru üniversiteyi tercih etmeniz için neler yapabileceğinizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini hem ben hem de sektörden ve üniversitelerden uzman farklı hocalar anlatıyor: kzread.info/dash/bejne/eKeMzsdposncYbA.html

  • @efeatlanta5900

    @efeatlanta5900

    7 жыл бұрын

    sağolun teşekkürler

  • @emreozcanan6563
    @emreozcanan65637 жыл бұрын

    bilgisayar okuyup ondan sonra yazılım yüksek lisans mi yapiyim yoksa direk bahcesehirde burslu yazılım mı

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    ne istediğinize bağlı. Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği değildir, bilgisayar mühendisliği de yazılım mühendisliği değildir. İkisi farklı eğitimler ve farklı şeyler sunar, hangisini istediğinize önce karar verin sonra bu şekilde tercihleri sorgulayabilirsiniz.

  • @mertalialtnok198

    @mertalialtnok198

    4 жыл бұрын

    selam yorumun üzerinden 3 yıl geçmiş nasıl bi yol oluşturdun kendine biraz bahseder misin daha rahat konuşabilir miyiz mesela instagramdan

  • @emreozcanan6563

    @emreozcanan6563

    4 жыл бұрын

    mert ali altınok kardesm instagramimi kapattim ve elektrik-elektronik mühendisliği sectim suanda 2.sinifim sorun varsa anlatiyim

  • @mertalialtnok198

    @mertalialtnok198

    4 жыл бұрын

    Hangi ünidesin ve bilgisayar veya yazılım düşünürken neden elektronik okumaya karar verdin

  • @emreozcanan6563

    @emreozcanan6563

    4 жыл бұрын

    mert ali altınok ışık universitesinde (istanbulda bir vakıf üniversitesi)%75 bursluyum, oncelikle sana sunu soylemem gerekiyor ne istedigini cok iyi bilmelisin ben kendimi bildim bileli bir mühendisin tasimasi gereken ozelliklere sahibim araştırmacı bir kisilige sahibim ama hangi dali secmem gerekiyordu bundan hicbir zaman emin olamadım. Puanım KTÜ de gemi insaati mühendisliğine ayni zamanda piri reis %75 burslu gemi makineleri mühendisligine yetiyordu ve bu EE mühendisligine yetiyordu. Bilgisayar mühendisliğine veya yazilima yeten üniversiteler vardi elbet ama ben tercihimi istanbulda ailemin yaninda kalmaktan yana kullandım. Arastirmaya basladim daha sonradan İSİK UNİ EE secmemin nedeni eski bir kurum olmasi ve akademisyen kadrosunun sağlam olmasıydı EE bolumu fakultenin en köklü departmanı diyebilirim. Bu yuzden EE sectim.

  • @EnderElohim
    @EnderElohim8 жыл бұрын

    Çok teşekkürler hocam arkadaş tam benim sordugum soruyu sormuş. Tek fark ben önlisanstayım herhalde :D Dediğiniz gibi örneğin şu an bizim okulda oyun yapımı ile ilgili bir ders yok. Öyle olunca iş yine bize düşüyor. Çok şükür hocalarımızdan memnunum daha öncede söylediğiniz gibi idealist insanlar :D Bir şey sorsan adamların bildiğin gözleri parlıyor birileri bir şeyler sorsada analtsam diye :D O konuda çok şanslıyız gerçi değerini kim biliyor o başka. Şu an benim bu konuda yapabildiğim tek şey öğrendiğim her konuda nasıl oyun yapabilirim diye düşünüyorum. Bu dönem delpi ye girdik ilk yaptıgım şey ufak bir oyun oldu içinde :D Ne zaman yeni bir şey öğrensem ilk düşündüğüm şey ben bunu bir oyunda nasıl kullanabilirim oluyor. Özellikle o yüzden favori dersim .net c# şu an. Dediğiniz gibi insan hep istekli olacak hem sevecek hemde disiplinli olacak :D Tekrar teşekkürler hocam.

  • @yakupcaglan9330

    @yakupcaglan9330

    8 жыл бұрын

    +Ümit Yılmaz öyle 1 tane bile hocam yok, koşe bucak kaçıyorlar. Sohbet bile edemiyorsunuz karşılıklı. Adam mobil programlama dersi veriyor android stdudio da yaptıklarını şimdi ipadinizde çlıştırabiliriniz diyecek kadar kötü.. Kod yazmayı bilmeyen hocam var abartmıyorum.. Dostum o kadar şanslısın ki anlatamam...

  • @EnderElohim

    @EnderElohim

    8 жыл бұрын

    yakup çaglan Ben ne kadar şanslı olduğumun farkındayım. Ah bide bizimkiler farkında olsa. Ben uzaktan eğitim okuyorum ama bırak her gün okula gitmeyi fazladan fazladan gittiğim çok oldu. Malum sıfırdan başladıgım için açığı kapatayım diye fazla çalıştım. Bizim hocalar uzaktan eğitimde okuyanlara bile şunu diyor. Mümkünse okula gelin derslere katılın imkanınız varsa. Direk hocaya soru sorabildiğin için ve ders dışında da odalarında soru sorabildiğin için :D Daha geçen gün 20 dakka ara verdik bir soru sordum diye 20 dakika hoca bana yardım etti :D Ara bile vermedi adama bana yardım etmek için. Benimde kötü hocalarım oldu özelliklede lisede. Kendi sordugu sınav sorusunu yanlış çözüp millete yanlış puan veren matematik hocamız vardı. Biz düzeltiyorduk onu. Halime şükür. O yüzden ne olursa olsun hocalarımın emeğini boşa çıkartmamak için uğraşıyorum :D Keşke maddi durum biraz daha iyi olsaydıda adam gibi bilgisayarım olsaydı :D Onuda yaza çözerim diye düşünüyorum yavaşlık deli etmeye başladı artık. Hele o çift ekran kullanıyorlar ya için gidiyor anlatamam :D Eskiden ne gerek var diyordum işin içine girince anladım. O kadar hızlandırırdı ki beni off keşke

  • @feneryum69

    @feneryum69

    8 жыл бұрын

    Hangi üniversite olduğunu yazabilirmisin?

  • @EnderElohim

    @EnderElohim

    8 жыл бұрын

    Mustafa Son Dokuz eylül üniversitesi

  • @feneryum69

    @feneryum69

    8 жыл бұрын

    Ümit Yılmaz​ Teşekkürler yakup çaglan​ siz Hangi üni ?

  • @yusuft.yaprak3456
    @yusuft.yaprak34568 жыл бұрын

    Hocam ben 2 sene sonra liseyi bitircem ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum 2 sene ye kadar bi kaç tane daha 350 üstü devlet üniversitesi çıkarmı Yazılım mühendisliği için

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    350 üstü ile neyi kastediyorsunuz?

  • @yusuft.yaprak3456

    @yusuft.yaprak3456

    8 жыл бұрын

    +BilgisayarKavramlari Yani 350 ygs lys taban puanı oluyo ya onu mesela taban puani yaklaşık 370-440 arası olan devlet üniversitelerde çıkarmı 2 seneye kadar

  • @yusuft.yaprak3456

    @yusuft.yaprak3456

    8 жыл бұрын

    Ya hocam anlayacağın Yazılım Mühendisliği için 2 seneye kadar bi kaç tane daha ücretsiz devlet üniversitesi çıkarmı

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    Sanmıyorum. hatta böyle giderse mevcutların kapanması bile söz konusu olabilir. Akademide ciddi sayıda kişi açığa alındı. Bu iş nasıl sonuçlanacak bilmiyoruz ama şayet bu açığa alınanlar üniversitelerden ayrılırsa, yani tamamen ilişiği kesilirse, bölümlerin ihtiyacı olan hoca sayılarının altına inildiği için bölüm kapanmaları olabilir. Yazılım mühendisliği zaten Türkiyede biraz bilgisayar mühendisliğine alternatif olarak kurulmuş bir bölüm olduğu için ilk etkilenecek bölümler bunlar olur diye tahmin ediyorum. Tabi bunlar hep tahmin ne olacağını bilemeyiz. Bildiğimiz tek bir şey var, o da Türkiyedeki bilgisayar mühendisliğinde bulunan akademisyen sayısının ihtiyacın çok çok altında olduğu ve bununla ilgili bir önlem alınmadığı. Başarılar dilerim.

  • @tulitulim2583

    @tulitulim2583

    7 жыл бұрын

    +BilgisayarKavramlari 2017 de 100 bin alım 6 yıl içinde ise 300 bin alım olacakmis . Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ?

  • @ibrahimsincap3705
    @ibrahimsincap37058 жыл бұрын

    Abi merhaba, video çok güzel olmuş abone oldum kanalın ilgimi çekti. Sana sorum şu, ben bu sene 12. yani lise son sınıfım. YGS-LYS ye çalışmaya dün başladım sence geç kalmış mıyım? Bir de bilgisayar mühendisliği sonunda gireceğimiz iş alanları ile ilgili videolarınız var mı? Yani mesela kim internet programcılığı okumalı, ve bu bölümü okuyacaklara tavsiyeler gibi. Teşekkürler..:)

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    kanalda çok sayıda buna benzer soru cevap videosu var, ayrıca bilişim mesleklerini de vakit buldukça tanıtmaya çalışıyoruz: kzread.info/dash/bejne/ooCIqq6Elc3Xg5s.html Başarılar

  • @alioguzhan634

    @alioguzhan634

    8 жыл бұрын

    Dostum önünde bir yıl var yani eğer çalışırsan fazlasıyla yeterli bir vakit. Çalışmandan ödün verme ve hedefin her zaman ilk 3 olsun. (Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ). Bunları kazanman şart değil fakat hedefini her daim yüksek tut... Başarılar

  • @ibrahimsincap3705

    @ibrahimsincap3705

    8 жыл бұрын

    Teşekkürler :) Valla bazı insanlar çok negatif yahu, motivasyonumu düşürüyorlardı! Hedefim İTÜ İngilizce, biraz yüksek sayılır ama hedefleri büyük tutmak iyidir. Seneye sonucu buraya yazarım :) Teşekkürler yorumunuz için :)

  • @alioguzhan634

    @alioguzhan634

    8 жыл бұрын

    ibrahim aslan Ben teşekkür ederim. Emin ol 1 yılda inanılmaz şeyler başarabilirsin. Kimsenin gözünü korkutmasına veya motivasyonunu zedelemesine izin verme. LYS abartıldığı kadar zor bir sınav değil. Birkaç ay sonra neler yapabileceğini çok daha iyi anlayacaksın... :)

  • @wolfie8748
    @wolfie87487 жыл бұрын

    boğaziçi bilgisayar istiyorum inşallahda yapcaz sonrada amerikada calısmak istiyorum amazon falan gibi sizce böyle bir ihtimal varmı yoksa hayalperestmiyim

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    yapılmayacak şeyler değil. neden olmasın?

  • @wolfie8748

    @wolfie8748

    7 жыл бұрын

    ***** tesekkur ederim cevapladiginiz icin

  • @wolfie8748

    @wolfie8748

    7 жыл бұрын

    ***** daha 10.sınıfım ama ygs de 140 yapıyorum

  • @wolfie8748

    @wolfie8748

    7 жыл бұрын

    ***** evt

  • @wolfie8748

    @wolfie8748

    7 жыл бұрын

    ***** asıl seneye calısıcam şuan cok calısamıyorum daha 10 um diye yoruluyurum ilerde diye

  • @anaximandros4200
    @anaximandros42007 жыл бұрын

    Peki hacker olmak için hangisi

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    bilgisayar mühendisliği, güvenlik konularına daha yakın bir eğitim sunar.

  • @hakankaraman3474
    @hakankaraman34748 жыл бұрын

    hocam yazılım mühendisliği alanında hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz ?

  • @hakankaraman3474

    @hakankaraman3474

    8 жыл бұрын

    saolun hocam

  • @batuhansubasi

    @batuhansubasi

    8 жыл бұрын

    +hakan karaman ilk 25bin o kadar kolay degil bence hocam :D

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    8 жыл бұрын

    +hakan karaman bir bölümü belirlediyseniz ve üniversite seçimi yapmaya çalışıyorsanız şu videoya bakmanızı tavsiye ederim: kzread.info/dash/bejne/dqF91Kaont2depM.html

  • @hakankaraman3474

    @hakankaraman3474

    8 жыл бұрын

    saolun hocam

  • @ertugrulpirbudak8534
    @ertugrulpirbudak85348 жыл бұрын

    Tercih yapacam lütfen acil cevap verin teşekkür ederim :)

  • @hasanugurlu9008

    @hasanugurlu9008

    4 жыл бұрын

    Bende merak ettim ne oldun

  • @zodiac5141

    @zodiac5141

    4 жыл бұрын

    Molotof kokteyli bölümü

  • @hasanugurlu9008

    @hasanugurlu9008

    4 жыл бұрын

    @@zodiac5141 ne komik şeysin sen öyle

  • @huseyinbugraklc2032
    @huseyinbugraklc20324 жыл бұрын

    Karedeniz teknik universitesi iyimidir abi nolur cevap ver

  • @emremert5459

    @emremert5459

    4 жыл бұрын

    mühendislik istiyorsan genelde diğer devlet üniversitelerinden daha çok öne çıkanlar teknik okullardır bknz: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) o yüzden x üniversitesi yerine y teknik üniversitesini seçmen daha iyidir. Vel hasıl kelam karadeniz teknik iyidir :)

  • @ozlem3079

    @ozlem3079

    4 жыл бұрын

    @yazilim ci merhaba size birkaç soru sorabilir miyim ?

  • @ozlem3079

    @ozlem3079

    4 жыл бұрын

    @yazilim ci KTÜ mavi diploma sağlıyor mu sizce Kıbrıs DAÜ mü daha iyi yoksa KTÜ mü?

  • @ozlem3079

    @ozlem3079

    4 жыл бұрын

    @yazilim ci teşekkür ederim 🙏

  • @ozlem3079

    @ozlem3079

    4 жыл бұрын

    @yazilim ci hiç sorun değil teşekkürler

  • @golgeglg5892
    @golgeglg58927 жыл бұрын

    hocam yazilim veya bilgisayar muhendisligi icin o bolumun ingilizce olmasi cokmu onemlidir ?

  • @Sadievrenseker_BK

    @Sadievrenseker_BK

    7 жыл бұрын

    evet bence oldukça önemli

Келесі