Yangın Hidrat Hattı ve Yer Altı Su Kaçak Tespit Cihazı - Yer Altı Tespit Detektörü

Ойын-сауық

Yangın Hidrat Hattı Su Kaçağı
yangın hidrant su kaçak tespiti
Ankara Su Kaçak Tespiti
www.sutesisatcisiankara.com/s...
Yangın Hidrant Hattı: Büyük fabrika yada kampüs alanlarında özellikle bahçe ve dış alanlarda olası yangın tehlikesini bertaraf etmek için Yangın yönetmenliğine uygun olarak kurulan ve her 200 mt de bir armatür su püskürtme başlığı olan sisteme denir. Bu sistem bina içerisin de otomatik yangın püskürtme memeleri ile yangına müdahale etmektedir. Dış alan da ise yangın armatür çıkışlarından elde edilen tazyikli su ve hortum vasıtası ile arazı yangın kontrol ve söndürme işlemi yapılmaktadır. Türkiyede son yaşanan Marmaris ve Manavgat yangınlarında bu sistemin ormanlık alanlarda da kurula bileceği tartışılmıştır.
Yangın Hidrant Su Kaçağı Nedir?
Yangın söndürme sistemi olarak kurulan hidrat hattında çoğu zaman su kaçakları oluşabilir. Bu su kaçakları genel de toprak kayması ve ağır moloz yada taş yığınının yer altında ki boruyu kırması sonucu oluşabilmektedir. Yangın hidrat hattı su kaçağı genel de birlerşim noktalarında oluşmaktadır. Yangın Hidrant Hattı su kaçağını sistem üzerinde ki basınç saatinin sürekli düşmesi ve yedek pompanın sürekli devreye girerek sistemde eksilen suyu tamamlaması Yangın Hidrant Hattında Su Kaçağı anlamına gelmektedir. Kaçak çok büyük ise bazen ana pompada devreye girebilir.
Yangın Hidrant Hattında Su Kaçağına Sebep Olan Başlıca unsurlar;
1 - Dayanıksız ve kalitesiz malzeme kullanımı,
2 - Fizyon kaynak yada birleştirme flanş montaj hatası,
3 - Yangın Hidrant borusunun döşeneceği alanda yeterli zemin çalışması yapılmaması,
4 - Hidrant borularının üzeri kapatılırken doğrı dolgu malzeme ve toprağın kullanılmaması,
5 - Bina ve temel çıkış noktalarında toprağın oturma sonucu hidrant borularını bina temeli arasında sıkıştırarak kırması,
6 - Yangın hidrant armatör başlıklarının donarak çatlaması (Bu kaçak gözle görünür tip)
7 - Yangın hidrant armatür başlıklarının etrafına kalın beton dökme işleminde yeterli genleşme payının bırakılmaması,
8 - Yangın hidrat armatürlerinin alt sibop başlıklarının arızalı olması,
9 - Şantiye zamanında yada sonrasında yangın hidrant boru hattının üzerinden aşırı yüklü araç yada iş makinelerinin geçmesi
gibi unsurlar bu zamana kadar Murat Tesisat olarak iş tecrübelerimiz de başımıza gelen yangın hidrant hattı su kaçak tespitine sebep olan etkenlerdir.
Yangın Hidrant Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?
Yangın hidrant hattı su boruları bahçe ve dış alanlarda olduğu için yezeye derin noktadan gitmektedir. Genel de 1.5 metre kadar derinlikten giden boru hattı üzerinde oluşan su kaçakları yüzeye çıkmadan toprak altında kayıp olmaktadır. Bu gibi su kaçakları maalesef gözle görülemez ve kulakla duymak imkansızdır. Murat Tesisat olarak biz Yangın Hidrant Su Kaçak Tespit Cihazı kullanarak boru hattında ki su kaçağını dinliyoruz.
İpucu: Yangın hidrant hattın da bir su kaçağı var ise hidrat hattının geçtiği noktaları gözle kontrol edin. Toprak alanda sahan çökmesi oluşmuş mu yada etrafında göre aşırı koyu otlu yeşil bir alan var mı bakınız.
Yangın Hidrant Su Kaçak Tespit Cihazı
Az önce de bahsettiğimiz gibi yangın hidrat boru hattı toprağın 1.5 metre altından geçmektedir. Genel olarak ta toprak alandan geçtiği için frekans ayarı ve parametresi çok yüksek bir cihaz kullanılmalıdır. Murat Tesisat Olarak biz Yangın Hidrant Hattı Su Kaçak Tespit Cihazı olarak Alman malı ve sektörde öncü bir marka olan Trotec LD 6000 marka model cihazı kullanmaktayız. Bu cihaz Dış Alan Dinleme Cihazı olarak özel üretilmiştir.
Trotec LD 6000 Dış Alan ve Yer Altı Su Kaçak Tespiti Dinleme cihazı parametre ayarları nasıl olmalıdır?
Trotec LD6000 yer altında hassas bir dinleme yapılası isteniyor ise kullanıcı oparatörün cihazını dinleme yaptığı sahaya göre hassas ayar kalibrasyonunu sürekli yapmalıdır. Yumuşak semin, sert zemin, toprak yada beton zeminlerde frekans ayarları sürekli olarak düzenlenerek cihaz dinleme yaptığı zemine göre kalibre edilmelidir.
Bir kullanıcı operatör ne kadar üstün teknolojiye sahip cihaz kullanırsa kullansın o cihazla senkronize olamıyor ise cihazın çok fazla olumlu sonuç vermesini beklemek mümkün değildir.
Cihaz ayarları hassas ve kullanıcının kulak dinleme eşiğine göre yapılmalıdır. Kullanıcı cihazı kullanma tecrübesine göre kulak dinleme eşiğini tanımlar ve o cihaz frekanslarını buna göre ayarlar
#sukaçaktespit #yangınhidrantkaçaktespiti #hidrantsukaçak
/ murat_su_tesisat_kacak...
www.sutesisatcisiankara.com/
www.ankarasutesisatci.com/
www.muratsutesisat.com/hizmet...
www.sutesisatcisiankara.com/b...

Пікірлер: 2

  • @gezginyasamak
    @gezginyasamak2 ай бұрын

    Başarılar diliyorum

  • @MuratTesisatAnkara

    @MuratTesisatAnkara

    2 ай бұрын

    teşekkür ederim

Келесі