No video

Wildkamp - Regenton aansluiten

Abonneer je op Wildkamp TV via bit.ly/425HxGF om meer video's te zien!
Het lijkt zo simpel, een regenton aansluiten op de hemelwaterafvoer. Maar vaak gaat het nog mis. De regenton moet op exact de juiste plaats staan wil je de hoogte en afstand precies goed kunnen opmeten. En dat is weer belangrijk om de hoogte te bepalen van het punt waar je de regenpijp doorzaagt. In deze instructievideo vertelt onze kenner jou hier alles over.
Bekijk hier ons assortiment regentonnen: bit.ly/3TdMHMt
Wildkamp is een technische groothandel, dienstverlener en specialist op het gebied van watertechniek. Wij helpen de agrarische sector, hoveniers, installateurs, de recreatiesector, bouw en industrie oplossingen te vinden voor hun technische uitdagingen.
We hebben een breed assortiment, maar onze mensen maken het verschil. Dat zijn onze kenners die verstand hebben van de verschillende sectoren en weten waar ze over praten. En die kennis zie je terug in onze video's. Je ziet onze kenners in webinars, productvideo's tot klusvideo's en klantverhalen. Benieuwd naar onze technische oplossingen in water- elektra en luchttechniek? Abonneer je dan nu op ons kanaal: bit.ly/425HxGF. Zo helpen wij jou verder met jouw uitdaging!
Ga naar www.wildkamp.nl voor ons assortiment of voor advies naar het kenniscentrum www.wildkamp.nl/kenniscentrum.
Volg ons op:
Facebook: / wildkamp
Instagram: / wildkamp_bv
Linkedin: / wildkamp

Пікірлер: 6

  • @irenemens3369
    @irenemens33694 жыл бұрын

    Eindelijk iemand die het goed uitlegt, dankjewel!

  • @aquafan1491
    @aquafan14912 жыл бұрын

    Je kunt de regenpijp van het dak ook gewoon geleiden naar een groot gat in het deksel. Dan krijg je zeker alle regen in je regenton. Op het gat van de overloop sluit je een slang en die geleid je naar de oude afvoer naar het riool of misschien nog beter naar je tuin. Meestal heb je twee gaten voor overloop en je kunt ze ook allebei aansluiten op het riool of naar je tuin. Je hebt dan geen dure overloop set nodig. Bovendien werkt zo'n overloop vaak niet goed. Met een groot dak of bij een flinke regenbui is de overloop naar de regenton te klein en loopt er direct veel regenwater naar het riool. Dus niet pas als de ton vol is, maar al direct. De overloop in bovenstaand filmpje heeft een behoorlijk overloop naar de regenton met een flink diameter, maar zelfs die zal te klein zijn bij een groot dak of een flinke regenbui. Ik had een overloop set met een nog kleinere diameter naar de regenton en het meeste regenwater ging het riool in en de regenton bleef leeg. Koop dus geen overloop set. Gewoon zonder en dat is ook een stuk goedkoper.

  • @kookiekarin7408
    @kookiekarin74083 жыл бұрын

    Het riool is hier zo overbelast, dat bij zware regen het "riool" water omhoog komt. Zijn er ook systemen die rekening houden met water dat van onderen komt?

  • @tamaravanderlinden53
    @tamaravanderlinden534 жыл бұрын

    Waar kun je de rubber afdichtring kopen?

  • @lenygeevers

    @lenygeevers

    4 жыл бұрын

    bij elke bouwmarkt

  • @nanzevenhek381
    @nanzevenhek3813 жыл бұрын

    Mijn regenton heeft een veel eenvoudiger constructie: al het water van de regenpijp, inclusief de bladeren komen uit in de bovenkant van de regenton. Op de plaats waar normaliter het kraantje zit, zit nu een zogenaamde 'overloopset'. Dat is een lange brede slang die vaak juist aan de bovenkant van de regenton zit, maar die ik aan onderkant bevestig. MAAR de slang geleid ik naar boven, naar het hoogste gewenste waterniveau in de regenton (via een nu nog zelfgemaakte haak) en vervolgens naar de tuin. De lengte van de slang bepaalt waar in de tuin het regenwater uitstroomt. Als het waterniveau stijgt tot het maximum, gaat de slang als een soort hevel werken en kan zelfs de regenton automatisch leeglopen. De gieter kun je eenvoudig vullen door het deksel op te tillen en de gieter onder te dopen in de ton. Lekker snel. Bladeren komen onderin de regenton te liggen en eens in de zoveel tijd schep je die er uit. Dus er staat geen volle regenton op een verhoging. Moeilijke constructies met bladvang en vulautomaten zijn niet nodig en de regenton heeft altijd vers regenwater en staat altijd klaar om meer regenwater te verwerken. Zie ook de tekening op mijn website: zw14.nl/folder-regenwater-in-de-tuin/ Volgend jaar komen er gadgets op de markt om je regenton te versieren....