No video

What Causes Constipation in Fish, Which Vegetables and Fruits Do Fish Eat?

Why do fish get constipated?
Two of the species most prone to constipation or indigestion are goldfish and beta fish. In some cases, this constipation is due to malnutrition, but it can also be the result of overfeeding. Some commercial fish foods are made with low-quality ingredients and a range of fillers that do not provide adequate nutrition to the fish and can actually cause digestive issues. The feed that goldfish eat should consist of 20 to 30 per cent fibre, which means that the crude fibre ratio of the ready-made feed you give should be between 3 and 5 per cent. If we look at betta fish, this ratio is at least 5 to 7 per cent, and finally 3 to 8 per cent for an omnivore cichlid, 2 to 6 per cent for herbivorous and 2 to 4 per cent for carnivorous cichlids.
What are the Dangers and Side Effects of Constipation?
Constipation may not sound like a serious condition to humans, but it can actually have devastating consequences for your goldfish. In most cases, indigestion leads to the development of a secondary condition called bladder disease. This disease is characterized by abnormal swimming behaviours and difficulty staying underwater. Constipation can also cause abdominal bloating and loss of appetite. In severe cases of constipation and swelling, the scales of the fish may be removed or come out of the body. This not only affects the proper swimming ability of goldfish but can also lead to feeding problems if the fish are unable to expel and eat the waste. Fish affected by this condition may also show lethargy or weakness.
How to treat constipation in aquarium fish? And what are the treatment options?
The most basic treatment for constipation is to increase the fibre intake in the feed of the affected fish. The easiest way to do this is to introduce some veggie food, fresh and green. In the wild, both herbivorous and omnivorous fish species consume algae and decaying plant matter as part of their regular diet, while predatory fish species also need fibre because they eat the fibrous food their prey has previously eaten. A common way to treat indigestion and constipation in fish is to give them peeled peas. The fibre content in peas is high enough to act as a laxative in fish, helping them expel accumulated waste. Other vegetables you can try include lettuce, spinach, cucumber, zucchini and carrots. Epsom salt acts as a mild muscle relaxant in fish, and 1 to 3 teaspoons per 40 litres can be effective in helping treat constipation in goldfish.
How to prevent constipation in fish?
Since most commercial granulated and pelleted foods are very low in fiber, it is important to supplement your aquarium fish's diet with herbal ingredients to prevent indigestion and constipation. It will include a basic feed of commercial flakes or pellets but should be supplemented with a variety of live, frozen and freeze-dried foods in addition. It is especially important to add a large amount of algae-containing plant matter, such as spirulina, to the diet of herbivorous fish species, as these species will not thrive on commercial flake or pellet feeds alone. Also, in addition to feeding, the fish's exercise also plays an important role in preventing constipation. Fish kept in closed or small aquariums and areas are particularly prone to this condition, especially certain types of fish such as betta fish.
If you want to keep your fish happy and healthy, it's important to feed them a balanced diet. Take the time to choose a basic diet of good quality commercial flake or granular food for your aquarium fish, but don't forget to supplement this diet with plenty of fresh vegetables and algae foods.
What vegetables and fruits do goldfish eat? You can give goldfish different fruits and vegetables from time to time. Spinach, broccoli, peas, lettuce, cauliflower, all kinds of zucchini, cucumbers, carrots, seaweed, potatoes, cabbage, beans, bananas, apples, watermelons, grapes, oranges, strawberries, mangoes will actually eat whatever you give them. What you need to pay attention to here is to give these fruits and vegetables according to what the fish eat.
What vegetables and fruits do betta fish eat? Never give betta fish any acidic citrus fruits because the acids from such fruits will harm your fish.
What vegetables and fruits do cichlid fish eat? If you have watched the cichlid bait video I prepared before, there are almost all of them there already, if you haven't, you can watch it after this video.
• Ciklet Balıkları Ev Ya...
constipation in fish
how to detect constipation in fish,
What vegetables does the gum eat?
What fruits do goldfish eat?
constipation treatment in fish,
signs of constipation in fish,
fish food with peas,
pea bait,
constipation symptoms in fish,
causes constipation in fish,
constipation problem in fish,
how to give spinach to fish
pea food constipation
what vegetables do goldfish eat,
what bait do betta fish eat
What bait does the cichlid fish eat?
epsom salt therapy,

Пікірлер: 92

  • @ahmetmorca9418
    @ahmetmorca94182 жыл бұрын

    Gayet güzel ve bilgilendirici bir vidyo

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Ben de beğendim :)

  • @ahmetuysal7753
    @ahmetuysal77538 ай бұрын

    Cem bey videolarınızı beğeni ile izliyoruz. Sarı hamile moli balıklarının bazılarının karınları aşırı şiş daha önce bu şekilde olan balıklarım da ölüm ile karşılaştım bu sorunu nasıl çözebilirim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Öncelikle teşekkür ederim. Moli balıklarında ki şişlik aşırı derecede belirgin ve normalden farklı bir şekilde ise bu çeşitli sağlık sorunlarının bir göstergesidir. Aşırı şişlikle başa çıkmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. **Stres ve saldırganlık Kontrolü:** Aşırı stres ve saldırganlık, balıkların sağlıklarını olumsuz etkileyebilir. Akvaryum içindeki diğer balıkların saldırganlığını kontrol etmek ve uygun saklanma alanları sağlamak önemlidir. 2. **Su Kalitesi:** Su kalitesi, balıkların sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Düzenli su değişiklikleri ve su parametrelerinin izlenmesi önemlidir. Özellikle amonyak ve nitrit seviyelerini kontrol etmek, balıkların sağlığı için kritiktir. Yeni doğum yapan veya yapacak balıkların rahim ağzı, doğumdan hemen önce ve doğum sırasında açıldığı için mikrop kapma olasılığı artar. 3. **Diyet ve Beslenme:** Moli balıkları için dengeli bir diyet sağlamak önemlidir. Yüksek kaliteli balık yemleri ve zaman zaman canlı veya dondurulmuş gıdalar kullanmak, beslenmelerini iyileştirebilir. 4. **İzolasyon ve Gözlem:** Şişmiş balıkları diğerlerinden izole etmek ve gözlemlemek önemlidir. Bu, hastalık belirtilerini daha yakından takip etmenizi sağlar. Özellikle hamile moli balıklarının şişmiş karınlarına dikkat etmek önemlidir çünkü bu durum normal bir gebelik belirtisi olmalıdır. Ben veteriner değilim, o yü

  • @hybridkr
    @hybridkr2 жыл бұрын

    Bu saydığınız sebzeleri verirken haşlıyor muyuz yoksa haşlama olayı sadece mısır ve bezelyeye mi özel Cem bey?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Meyveleri haşlamadan verebilirsin ancak sebzeleri haşlarsan, daha kolay tüketirler. Yalnız bezelyenin kabuğunu soymak için haşlaman gerekir.

  • @harunikis5033
    @harunikis50332 жыл бұрын

    Abi öncelikle hayırlı ramazanlar sana bir sorum olacak abi japon balıgının yumurtlamaya hazır oldugunu nerden anlarız

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Bunun bir çok şekli var. Japon balığı nasıl üretilir ile ilgili bir videom var. Orada anlatıyorum. İzlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/fZaerMiSYsawicY.html

  • @harunikis5033

    @harunikis5033

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel cok teşekkür ederim abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @MrDisable
    @MrDisable11 ай бұрын

    Bezelye verdim halen kabızlık geçmedi. Başka ne yapmalıyım ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Balıklarınızın kabızlık sorunu devam ediyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz: 1. **Sıcaklık Kontrolü**: Akvaryumun sıcaklığını uygun seviyede tutmak önemlidir. Bazı balık türleri, kabızlık gibi sindirim sorunları yaşayabilirler. Suyun sıcaklığı, balıkların metabolizmasını etkileyebilir. Balıklarınızın ideal sıcaklığına sahip olduklarından emin olun. 2. **Yemlemeyi Durdurun**: Kabız balıklara daha fazla yiyecek vermemeye özen gösterin. Birkaç gün boyunca hiç yemlememek, balıkların sindirim sistemlerinin dinlenmesine yardımcı olabilir. 3. **Eksik Laksatif Yemi Verme**: Balıkların sindirimini kolaylaştırmak için laksatif etkisi olan özel balık yemleri mevcuttur. Bu yemleri kullanarak kabızlık sorununu hafifletebilirsiniz. 4. **Erişim Filtresi**: Akvaryumunuzda bir erişim filtresi veya hava taşı kullanarak su yüzeyine hava kabarcıkları eklemek, suyun oksijenlenmesine ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olabilir. 5. **Tuz Banyosu**: Bazı balık türleri için tuz banyoları sindirim sistemini rahatlatabilir. Ancak, bu işlemi doğru şekilde yapmak için dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, hangi tür balıklarınızı beslediğinize bağlı olarak tuz kullanımını sınırlayın, çünkü bazı balıklar tuzdan etkilenir. 6. **Veteriner Danışmanlığı**: Kabızlık sorunu ciddi bir şekilde devam ederse, bir veteriner hekime veya akvaryum uzmanına danışmak en iyi seçenek olabilir. Uzmanlar, spesifik bir tedavi veya ilaç reçete edebilirler. Not: Bezelye, bazı balıklar için kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak her balık türü için uygun bir tedavi değildir. Kabızlık sorunu yaşayan balıklar için bir veteriner hekim ile iletişime geçmek her zaman en güvenli seçenektir.

  • @rumeysakarci9917
    @rumeysakarci9917 Жыл бұрын

    Bide benim 1 balıgım üst yüzgecinde beyazlık var eriyor gibi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.

  • @Ec3ewq
    @Ec3ewq2 жыл бұрын

    Bir tane orta boy fanus un içinde japon balığı besliyorum suyunu 3-4 gün değiştirmedim bugün değiştirdim hep dipte duruyor ne yapmam lazım?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @osmanserdengecti9234
    @osmanserdengecti92344 ай бұрын

    Balık yem yemiyor ciklet karnı sis sadece biri ve sabit yerinde duruyor ne yapsam yeme gelmiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Balığı yeni mi aldın?

  • @osmanserdengecti9234

    @osmanserdengecti9234

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel hepsini Bir aldım bir ayı geçti

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Bu balıklar 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı balıklar, bulduğu her şeyi yer. Stres, Çiklit balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar. Şişme var dediğine göre, sanırım balık bu durumda, eğer balık şişse ödemini atman gerekir. Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.

  • @osmanserdengecti9234

    @osmanserdengecti9234

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler balık vücudu güzel bir şekilde hayata veda etti akvaryum daki balıklar 15adet diğerleri sağlık li çok şükür.ama o balık bir haftadır aynı yerde sabit akvaryum orta seviyesinde duruyor du. Bigiler için teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Geçmiş olsun, umarım diğer balıkların sağlıklı kalır. Ayrıca ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @SeydanurSahin2
    @SeydanurSahin2 Жыл бұрын

    Merhaba japon balığım yem yemeden önce gayet iyi iştahlı da yem yedikten sonra bir anda durgunlasıyor oturuyor öyle neden acaba yemde mi sorun vardır değiştirmeli miyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @rumeysakarci9917
    @rumeysakarci9917 Жыл бұрын

    Cem abi benim balıklarımda pulları soluyor renkleri degişiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan bir kaç ay sonra o balıklara iyi bir su hazırlarsan oksijen açısından zengin o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.

  • @limmmdov
    @limmmdov Жыл бұрын

    Moli Balığı karnı şişmi bi köşede duruyur kabızlıkmı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Moli balıklarının karnının şişmesi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. 1. Doğal Hamilelik: Dişi Moli balıkları doğurgan balıklar olarak bilinir ve gebelikleri sırasında karnı belirgin bir şekilde şişer. Eğer dişiniz hamile ise, şişlik normal bir durumdur ve yavruların büyümesi için gereklidir. 2. Yemleme: Fazla yemleme sonucu Moli balığının karnı şişebilir. Aşırı yem vermek, balığın sindirim sisteminde şişkinliğe ve şişkin karna neden olabilir. Bu durumu önlemek için balığınıza uygun miktarlarda yem vermek önemlidir. 3. Sindirim Sorunları: Moli balıkları bazen sindirim sorunları yaşayabilir. Yanlış beslenme, sindirim sistemi enfeksiyonları veya parazitler gibi faktörler, karnın şişmesine ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Eğer balığınızın şişkinliği diğer belirtilerle birlikteyse (iştah kaybı, renk solması, dışkıda değişiklikler vb.), bir veteriner hekime danışmanız önemlidir. 4. İç Parazitler: Bazı iç parazitler, Moli balıklarının sindirim sisteminde şişkinliğe neden olabilir. Bu durumda, balığın dışkısında değişiklikler, iştah kaybı ve halsizlik gibi diğer belirtiler de gözlenebilir. İç parazitlerle mücadele etmek için veteriner hekim tarafından önerilen bir tedavi gerekebilir. 5. Diğer Hastalıklar: Moli balıklarında şişkinlik, sindirim sistemine veya iç organlara etki eden bazı hastalıkların bir belirtisi olabilir. Bu hastalıklar arasında bakteriyel enfeksiyonlar, ödem veya tümörlü kitleler yer alabilir. Eğer balığınızın şişkinliği diğer belirtilerle birlikteyse, bir veteriner hekime danışmak önemlidir. Moli balığının karnının şişmesi durumu, altta yatan nedenin belirlenmesi ve uygun tedavinin sağlanması için Veteriner hekiminiz, balığınızın durumunu değerlendirebilir ve uygun tedavi önerileri sunabilir.

  • @tugbaklnc2103
    @tugbaklnc2103 Жыл бұрын

    Merhaba acil yardim gerekli balığım 3 gündür akvaryumda dipte duruyor hareketi çok az karnı şiş ne yapmalıyım korkuyorum ölmesin ilk defa balık besliyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.

  • @tugbaklnc2103

    @tugbaklnc2103

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacağım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @efealp8015
    @efealp80152 жыл бұрын

    Merhabalar, salatalık haftada bir kez mi vermemiz mi lazım? Birde son sorum akvaryumdaki balıklar salatalığı ilk defa gördüklerinde yemezlerse birkaç gün içinde kalması uygun mudur? Aynı gün hem salatalık hem de yem vermeyeceğiz sanırım.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Her gün verebilirsin. Yemezlerse, çıkar, ertesi gün yenisini ver. Daha küçük parçalar halinde olsun. Aynı gün hem salatalık hem yem verebilirsin ancak balıkların yediklerini görerek vermen burada önemli. Fazla yem, akvaryum suyunun bozulmasına neden olur.

  • @efealp8015

    @efealp8015

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel tesekkur ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @lilypapatya1093

    @lilypapatya1093

    2 жыл бұрын

    Salatalığı haşlamalımıyız?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayır. Salatalığı haşlamana gerek yok.

  • @YusufEkeAGBULUT
    @YusufEkeAGBULUT2 жыл бұрын

    Abi japon balığı hangi kurt ları yer lütfen cevap veritmisin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kan kurdu ve toprak kurdu yer.

  • @yunusdikmen2061
    @yunusdikmen2061 Жыл бұрын

    Abi benim balıkların yüzeyi beyazımsı gibi neden acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Beyaz benek olmuş olabilir.

  • @halilibrahimorakc6249
    @halilibrahimorakc6249 Жыл бұрын

    Merhaba abi benim japon balığım bugün bildiğin su gibi sıvı şekilde beyaz dışkı çıkardı ve su da kayboldu neden olabilir.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.

  • @halilibrahimorakc6249

    @halilibrahimorakc6249

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim abi yardımınız için

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @kadriyeselikoglu7654
    @kadriyeselikoglu7654 Жыл бұрын

    Bizim baligimiz cikrita bebek kabız çok hareketsiz evde yanlız kalıyor bazen gün içinde gelişmiyor da ne önerirsiniz teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sürekli aynı yem ile beslemeyin. Arada sebze de verin. Özellikle kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye iyi gelir.

  • @kadriyeselikoglu7654

    @kadriyeselikoglu7654

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @limmmdov
    @limmmdov Жыл бұрын

    Ben de ki moli balığının anusunun ucunda sarı çıkıntı var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Moli balıklarının anal bölgesinde sarı bir çıkıntı olması, muhtemelen bir hastalık belirtisi olabilir. Bu durumun nedeni çeşitli faktörlere bağlı olabilir. İşte bazı olası nedenler: 1. Parazitler: Moli balıkları, parazit enfeksiyonlarına karşı hassas olabilir. Bazı parazitlerin neden olduğu enfeksiyonlar, anal bölgede sarı renkte şişliklere neden olabilir. 2. Bakteriyel enfeksiyon: Bakteriyel enfeksiyonlar, balıklarda çeşitli semptomlara neden olabilir ve anal bölgede de şişlik ve renk değişiklikleri görülebilir. 3. Konstipasyon: Sindirim sorunları veya yanlış beslenme nedeniyle moli balıklarında konstipasyon (kabızlık) oluşabilir. Kabızlık durumunda, bağırsaklarda biriken dışkı, anal bölgede şişmeye ve sarı renkte çıkıntılara neden olabilir. 4. Doğal Renk: Moli balıklarının anal bölgesindeki sarı çıkıntı, bazı bireylerde doğal bir renk özelliği olabilir. Ancak, bu durum genellikle tüm moli balıklarında gözlenmez.

  • @Gunesma
    @Gunesma Жыл бұрын

    Abim inşallah cevap verirsin. Benim betta balığım bi anda karnı şişti ve sürekli dipte duruyor aldığımdan beri (2 ay) hiç dıskılama yaptığını da görmedim. Dediğin gibi sebzeler versem ama pek anlamadım örneğin marul nasıl vermem gerekiyor bu konulardan çok uzağım yardım edersen cok sevinirim. 🫶🏻

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu, balıkların böbreklerini etkileyen bakteriyel ölümcül bir hastalıktır. Hastalanmış balığın iç sıvısının birikmesi sonucu karını şişmesi ile oluşur. Diğer belirtileri ise şunlardır; dışa doğru kabaran balık pulları ve çökük gözler. Genellikle kalabalık ve kötü su koşullarından dolayı, strese girmiş balıkları etkiler. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Şişme hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak hasta balıkları karantinaya almakta fayda vardır. Şişme hastalığından mustarip çoğu balık hayatta kalamaz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış beta, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Beta kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @Gunesma

    @Gunesma

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tamamdır cok tesekkür ederim 🫶🏻

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @Gunesma

    @Gunesma

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel oldum abi sağ ol var ol.

  • @miracoyunda7309
    @miracoyunda73092 жыл бұрын

    Merhaba abi benim 2 tane japon balığım var 1 tanesi anüs bölgesinden bir ip çıkık ve kopup tekrar çıkıyor ve biraz halsiz ağır hareket ediyor ne yapmam lazım hiç fikrim yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    İç parazit olmuş. Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.

  • @erenibrahimduman6102
    @erenibrahimduman6102 Жыл бұрын

    İyi hobiler abi beta balığımın bağırsağı dışarıya çıktı bu yüzden nasıl düzeltebilirim :(

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bir parazit olabilir mi? Nasıl bir şeye benziyor?

  • @erenibrahimduman6102

    @erenibrahimduman6102

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel parazit değil anüsü dışarıda abi nasıl bi müdahalede bulunucam bilmiyorum hayvan çok canlı kıpır kıpır yeme atılıyor ama kabızlık sorunumuz var işte

  • @erenibrahimduman6102

    @erenibrahimduman6102

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel dondurulmuş karides ve bezelye vericem karma akvaryum kurmak bi hataymış (beta,plati,lepistes)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu şişme hastalığı yüzünden de olabilir. Balıkların böbreklerini etkileyen bakteriyel ölümcül bir hastalıktır. Hastalanmış balığın iç sıvısının birikmesi sonucu karını şişmesi ile oluşur. Diğer belirtileri ise şunlardır; dışa doğru kabaran balık pulları ve çökük gözler. Genellikle kalabalık ve kötü su koşullarından dolayı, strese girmiş balıkları etkiler. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Şişme hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak hasta balıkları karantinaya almakta fayda vardır. Şişme hastalığından mustarip çoğu balık hayatta kalamaz.

  • @erenibrahimduman6102

    @erenibrahimduman6102

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel dediklerinize dikkat edicem pullarında kabarma yok hergün gözlemliyorum çok teşekkür ederim 🙏

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Abi karides filtresiz yaşar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Filtresiz yapılabilir. Ancak su akışına ve doğru ışık ve bitki dengesine ihtiyacınız olacak.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Belli aralıklarla güneş ışığı görsel olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Riskli ancak olabilir.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Sağolun teşekkürler

  • @bulutmansurguler9731
    @bulutmansurguler97312 жыл бұрын

    Cem abi bir pirana kaç litrede bakılabilir etçil

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    1 tane bakacaksan en az80, 4 adet bakacaksan da en az 300 litre gerekir.

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel peki hangi balıklarla yaşar sorunsuz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum büyüklüğüne ve balıkların beslenmesine göre değişir ancak akvaryumunun büyük ve balıkların her zaman tok olduğunu farz ederek. Vatoz, barışçıl ve yarı agresif çiklit balıkları, silver dollar, Pacu, büyük barblar, Kedibalığı türleri, Lepistes ve zebra danio gibi küçük ancak toplu yaşayabilen balıklar. Ancak hiç birinin garantisi yok.

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel peki 1 pacu 1 de etçil pirana alırsam kaç litre olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    200 litre yeterli olur.