Waarom wint een sprookje altijd van de argumenten? (4/5)

Om iemand écht te overtuigen is een set aan gedegen argumenten niet voldoende volgens professor Sutorius. Je moet een goed verhaal hebben. In dit college vertelt Sutorius aan de hand van zijn eigen ervaring als rechter hoe je jouw argumenten vleugels kunt geven!

Пікірлер: 11

  • @StinkiedieR123
    @StinkiedieR1236 жыл бұрын

    Erg leuke reeks deze filmpjes, dankjewel. Op sommige momenten in zijn toespraak eindigt hij een zin met een woordherhaling in andere toon zoals hier: "het gaat mij op dit moment ook om de strijd." Vervolgens gevolgd door een lage toon:"strijd." Als ik dit zelf zo uitspreek voelt het onnatuurlijk, in zijn toespraak niet. Kent iemand de reden van dit ogenschijnlijk retorisch truukje?

  • @paveltovv

    @paveltovv

    5 жыл бұрын

    Bodhi Theuns misschien omdat het een deel is van zijn persoonlijkheid. er is vast wel een speciaal dingetje dat jij kan doen dat jou past

  • @lalazoubida

    @lalazoubida

    4 жыл бұрын

    Het is simpel; hij benadrukt het feit dat we strijd niet per se te letterlijk moeten nemen. In plaats van uit leggen wat hij bedoelt met strijd is dit een makkelijke manier om duidelijk te maken dat hij strijd niet in de meest letterlijke manier van interpreteren bedoelt.

  • @fleur8100

    @fleur8100

    2 жыл бұрын

    dat heeft een indoctrinerende werking. eigenlijk is het een dominant persoon die het publiek het gevoel wil geven dat hij "de waarheid" spreekt. hij maakt er een sprookje van. zie je ook terug in kerken.

  • @sannesteersdetroubadour8738

    @sannesteersdetroubadour8738

    11 ай бұрын

    Of het een trucje is bij hem, een bewust inzetten van een stijlmiddel, dat weet ik niet. Wel weet ik, dat je het bv bij kinderen ook tegen kunt komen. Ze vertellen bv over iets wat ze meegemaakt hebben en wat indruk op hen gemaakt heeft. Dan kunnen ze ineens een woord herhalen, alsof het een kiezel is waarover ze struikelen, of een glanzend steentje dat hen pas opvalt als ze er al voorbij gelopen zijn, een woord waarvan ze zich pas bewust worden als ze het gehoord hebben - ook al hebben ze het zelf gezegd. En waar je de herhaling van een woord ook tegenkomt: als een coach of therapeut zijn/haar cliënt helpt om al pratend dichter bij zichzelf te komen. Dan luistert de coach/therapeut naar wat de cliënt zegt en als hij/zij dan een woord hoort waar 'lading' op zit, dan herhaalt hij/zij dat woord. Enkel het herhalen van zo'n woord helpt de cliënt om ahw direct een laag dieper in zichzelf af te dalen, een jas of masker af te doen. In poëzie, ballades en volksvertellingen hebben woordherhalingen ook vaak die functie.

  • @desteen1062
    @desteen1062 Жыл бұрын

    Logica mist de ziel

  • @sjaakdewinter6258
    @sjaakdewinter62585 жыл бұрын

    Omdat veel arme/kansloze mensen gokken op de jackpot. Van argumenten worden ze niet wijzer.

  • @izpcshop7326

    @izpcshop7326

    4 жыл бұрын

    bek dicht anders ben je de sjaak

  • @aljona6032
    @aljona60325 жыл бұрын

    HA, inderdaad. Als onze studenten worden onderwezen dat argumenten logisch gebracht niks wegen tegen een goed verhaal dan krijgen we geen wijze samenleven. Nou, professor, lijkt dat U ons om de tuin leidt. Daarom Logica niet meer wordt onderwezen?