Vocea Nației

Ойын-сауық

Capitalismul e cel mai prost sistem economic. Însă asta doar dacă le excluzi pe celelalte.
În episodul 165 din Vocea Nației:
- Dacă suntem niște oameni egoiști, interesați doar pe maximizarea propriilor beneficii, așa cum ne descriu modelele economice, de ce plătim ceea ce consumăm într-un restaurant?
- 1.000 de directori executivi, care încasează de sute de ori mai mult decât angajații lor, trec prin experimentul de gândire propus de John Rawls.
- Capitalismul e ca o mașină în care ai nevoie de centuri de siguranță. Cum arată o astfel de centură?
- Principiile propuse de economistul Ha-Joon Chang pentru construirea unui sistem economic mai bun.
Cărți menționate:
23 de lucruri care nu ți se spune despre capitalism - Ha-Joon Chang
Economie utilă pentru vremuri dificile - Abhijit Banerjee și Esther Duflo
Doughnut Economics - Kate Raworth
Mission Economy - Mariana Mazzucato
The Entrepreneurial State - Mariana Mazzucato
Paradoxul Prosperității - Clayton Christensen, Efosa Ojomo și Karen Dillon
___
Deveniți membru abonat și veți putea urmări emisiunea integrală înaintea tuturor, plus multe alte materiale în exclusivitate: bit.ly/YTStareaNatiei
___
Bine-ați venit pe canalul oficial Starea Nației, alături de Dragoș Pătraru & friends.
Într-o lume în care presa are destule momente în care se abate de la statutul de câine de pază al democrației, lucrurile trebuie rezolvate tot din interiorul breslei. Astfel de emisiuni, care să sancționeze deopotrivă derapajele politicienilor și ale presei pot contribui serios la însănătoșirea presei.
Nu dăm verdicte, dar vom prezenta faptele. Iar la cum arată ele, de multe ori nici nu mai e nevoie de verdicte.
Urmăriți pe canalul oficial emisiunea integrală Starea Nației de luni până vineri, podcastul Vocea Nației, Vax Populi, Starea Sănătății sau Ceasul bun.
......
www.StareaNatiei.ro
~ bit.ly/Starea-Facebook
~ bit.ly/Starea-Instagram
~ bit.ly/Starea-Twitch
~ bit.ly/SN-magazin
~ bit.ly/SN-podcast
~ bit.ly/SN-newsletter
___
Contact@StareaNatiei.ro
Subscribe: bit.ly/2Q5sCHR

Пікірлер: 79

  • @elizatotorean5898
    @elizatotorean5898 Жыл бұрын

    Dragos Patraru, ești cel mai tare moderator, pamfletist etc. din mass-media românească. Ai rămas acelasi de la apariția ta pe micile ecrane, cu aceeași coloana vertebrală și simt critic fin și la obiect. Mulțumesc ca exiști ! Speranța moare ultima ! 🍀

  • @mariusboldor537

    @mariusboldor537

    Жыл бұрын

    De unde si pânã unde Patraru e moderator ? Stiți ce e un moderator ? Monologuri interminabile, repetitive, platitudini, n-a invitat pe nimeni sã-l contreze, asta-i specialitatea jurnalisticã a lui.

  • @costelserban6447
    @costelserban64478 ай бұрын

    Pentru cei ca mine ce nu au timp pentru citit, recomand Voxa, produs romanesc! Acolo găsiți foarte multe cărți în format Audio citite de naratori extraordinari la doar 50 RON pe luna! Felicitări Dragoș pentru emisiuni!

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    Sunt foarte putini acei consumatori care chiar se informeaza despre companiile ale caror produse le cumpara. Dupa scandalul cu CEO-ul de la Nestle care considera ca accesul la apa nu este un drept uman si ca el ar privatiza toata apa, am observat ca multor oameni nu le pasa. Am dat share la clip si am discutat tema in cercul de prieteni, dar nu i-a impiedicat sa cumpere produse Nestle (care e printre cei mai mari producatori de 'alimente' din lume). Oamenii sunt prea comozi ca sa isi creeze si sa-si mentina niste principii, pt ca ar insemna sa faca alegeri constiente si sa caute alternative cand deciziile trecute sau curente nu mai respecta propria busola morala.

  • @iosifdanci8631
    @iosifdanci8631 Жыл бұрын

    Problema săptămânii cu patru zile de munca, pentru tine și colegii tăi este rezolvată. Voi aveți preocupări care vă umplu timpul. Din nefericire, foarte mulți n-au fost pregătiți, nu li s-au insuflat de mici plăceri sănătoase ( sport, citit, turism etc) și plictiseala i-a împins spre baruri. Vedeți câte terenuri si săli de sport există, biblioteci și cate cârciumi.

  • @wildtraveler7399
    @wildtraveler7399 Жыл бұрын

    Educativ, inspirational si informativ. Mersi mult!

  • @danielnicolae5798
    @danielnicolae5798 Жыл бұрын

    Vă salut cu respect Mulțumim pentru informațiile pe care ni-le oferiți

  • @stefanandras9382
    @stefanandras9382 Жыл бұрын

    Stau si ma intreb ce fel de nevastă ai care te așteaptă zi de zi după 12 ore de muncă și dedicatie ptr ajutorarea societății benevol fără să îți reproșeze ceva. Forta Starea Nației.

  • @ileanavasilescu895
    @ileanavasilescu895 Жыл бұрын

    Vă mulțumim pentru aceste emisiuni minunate, foarte interesante, cu o mulțime de învățăminte înțelepte, primite în dar !👏👏Felicitări și mult succes în continuare !♥️

  • @Lucemer
    @Lucemer Жыл бұрын

    Încă un episod minunat realizat de socialistul *nostru* preferat ☕

  • @ioanam1610
    @ioanam16106 ай бұрын

    Dragos, felicitari intregii echipe pentru podcast! Am un singur comentariu de facut: daca alcoolul prosteste si ucide, de ce promovezi vinarsul natiei si palinca natiei? Daca criticam o economie bazata pe consumerism, de ce promovam canile de ceai de la Ceaiul Natiei in diverse culori, modele, etc? Cu ce sunt canile diferite de pantofi ( ma refer aici la comentariul tau legat de faptul ca oamenii cumpara multe perechi de pantofi in culori diferite)? Altfel, te urmaresc cu interes si adopt din ideile prezentate de tine. Multumesc

  • @spaziosami2861
    @spaziosami2861 Жыл бұрын

    Eram singur cuc. Bine ca Acu suntem in doi😂Încă n-am înțeles dacă suntem tampiți amândoi. Bine ai venit in viața mea ❤(tu și toată echipa. Bineînțeles)

  • @IzabelaStoica1994
    @IzabelaStoica1994 Жыл бұрын

    Thanks!

  • @petruchindris2672
    @petruchindris2672 Жыл бұрын

    PLOIESTIUL ORAS FOARTE FRUMOS ❤️👍👍👍🖐🖐🖐🙏

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    Oare de ce ne asteptam de la niste afaceri/corporatii sa fie generoase cu profiturile lor si sa ajute comunitatea, cand noi insine nu suntem generosi? Mi se pare absurd sa ne asteptam de la o corporatie sa investeasca in comunitate, cat timp noi n-o facem individual. Generozitatea si altruismul ar trebui sa porneasca de la individ, nu de la niste organizatii. Cand omul se asteapta sa primeasca lucruri gratis de la stat/sef/biserica, de multe ori se culca pe-o ureche si incepe sa creada ca merita sa primeasca lucruri fara sa presteze nimic. Sa nu se inteleaga ca nu ar trebui sa ajutam oameni cu handicap sau care nu se pot sustine singuri. Ma refer la cei capabili de munca, dar care supravietuiesc pe banii luati cu japca de stat si impariti unora care abuzeaza de sistem. Acesti oameni prefera sa supravietuiasca din firimituri in loc sa incerce sa munceasca si sa duca o viata ceva mai buna decat o simpla supravietuire. Acesti oameni sunt cei care intretin democratia corupta, pt ca ei depind de sistem.

  • @Popa_Mihai
    @Popa_Mihai Жыл бұрын

    Fara legatura neaparat cu subiectul,mie mi se pare super dificil sa te concentrezi pe multe chestii ,cum poti sa mai tai din ele.Toate fiind interesante in felul lor

  • @andrei-gabrieldragomir
    @andrei-gabrieldragomir Жыл бұрын

    Interesant

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👍🙏🌻🎉❤🎉💫❤💫🥇💎🎩

  • @cristianmorea9574
    @cristianmorea9574 Жыл бұрын

    Deosebit băiatule ! Respect și aprecierea mea ..., De la un fost campion național de box al României ... !

  • @user-nz5lv2xg9f
    @user-nz5lv2xg9f9 ай бұрын

    Buna ziua! Te rog frumos să-mi spui daca în colecția ta de cărți îl ai pe Osho sau citești Osho. mulțumesc

  • @sandasecret817
    @sandasecret8177 ай бұрын

    Principiile enuntate sunt foarte bune, dar nimeni din cei care iar deciziile nu va fi interesat sa le aplice.

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    "Eco, verde, bio, conditii umane pentru angajati"... astea n-au aparut din cauza presiunii consumatorilor. Au fost impuse de investitori care urmaresc scorurile ESG (Environmental, Social and Governance). Aceste scoruri sunt manipulate de niste companii de investitii (precum Blackrock) in asa fel incat pot dirija bani catre sau dinspre anumite corporatii/sectoare economice care cauta capital. In felul asta forteaza economia sa creasca artificial preturile petrolului ca sa trecem la economia verde, fara sa tina cont de victimele care vor suferi in aceasta tranzitie.

  • @LexBruckner
    @LexBruckner2 ай бұрын

    Eu am lucrat in romania, cehia, slovacia, polonia, germania si acum UK. Peste tot aceeasi cacao cu lapte acru.... Daca ma raportam la ce castigam in romania, era bine si frumos.... Doar ca realitatea este un pic alta. Chiria este 60-70% din leafa si colo, si colo si colo. Iar de aici poti sa deduci restul. Ca sa iti dau un exemplu. Prietena mea castiga 1500 lire pe luna. De luna asta va platii 985 de lire pe luna chiria, taxele locale si consumul. O camera in care este si dormitor si bucatarie si un dus, atat. Doar ca are luxul de a nu locuii cu altii in shared house. Este o anexa la o casa cu intrare separata si acces la curte si putina intimitate. Eu sunt mai ... neandertalian. Asa ca stau pe o barca, pe care am platit de 5 ori mai mult decat face pentru ca am luat-o in rate, direct de la proprietar. Pe mine nu ma deranjeaza sa folosesc buda comuna, nu ma deranjeaza sa fac baie la lighean si asa mai departe. Ea e femeie, nu poate sa traiasca atat de aspru. Eu platesc 500 pe luna plus electricitate de vreo suta pe luna, poate un pic mai mult daca este frig tare. Ca sa isi poata permite ea sa sta acolo trebuie sa contribui si eu la chiria ei, chiar daca o vad doar sambata, pentru ca avem program diferit, eu lucrez 12 ore pe zi, de luni pana sambata, ea de duminica pana vineri. Asta e viata. Capitalismul a reusit sa dezbine oamenii saraci, se interzic in multe locuri sindicatele, nici nu poate fi vorba de negociere contractuala. Guvernul a indexat salarizarea cu 5.4% in timp ce inflatia este de 12% in cel mai fericit caz, dar cu totii stim cat de artificial sunt reduse datele pentru a masca inflatia adevarata care ajunge undeva la 20%. Acum 4 Ani plateam 600 lire pe luna chiria la un apartament de doua camere, living si baie cu dus si cada. Azi ea plateste 1000 la o camera cu baie. Acum 4 ani ea castiga 1400 azi ea castiga 1500 si poate cu marirea asta de 5.4% se v-a apropia de 1600. Dupa ce a fost abolita sclavia baietii s-au gandit cum pot sa cheltuie cu angajatii mai putin decat se cheltuia cu sclavii dar sa li se dea sclavilor impresia ca sunt liberi... Suntem sclavi, punct. Oriunde te-ai duce sa muncesti esti sclav. Si tu ai sclavi la cafenea, Ca nu cred eu ca ospatarul sau barmanul tau isi permite sa traiasca 3 luni cu salariul pe o luna. Si la trait ma refer sa isi poata platii chiria 3 luni si sa ii ramana si bani de mancare pentru cele 3 luni. O munca echitabila ar trebuii sa iti asigure chiria pe tot anul intr-o singura luna de munca. Doar atunci toata lumea ar fi cu adevarat libera.

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    Stiu oameni care sunt foarte corecti si generosi cand vine nota de plata la restaurant, dar daca ar avea ocazia ar lucra cu placere pentru o companie care isi face banii din pariuri sportive sau alte activitati mai putin benefice societatii. Am fost surprins sa aflu ca ei nu vad nimic rau in a lucra pt o astfel de companie. Resursele pe care le pot acumula pt familia lor imediata sunt cu mult prioritare fata de niste aspecte oarecum ambigue de moralitate.

  • @johnnycaravana9278
    @johnnycaravana9278 Жыл бұрын

    va las ,o vorba bun, ! mersi

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    Tot ce spui suna fain pe hartie, dar implementarea are niste probleme serioase. Ar presupune ca un numar mare de oameni sa stie ca exista posibilitatea schimbarii si sa o vrea. Ar presupune ca multi oameni care sunt acum la putere sa se dea la o parte si sa lase oameni competenti si altruisti la carma. Si ar presupune ca tranzitia s-ar face pasnic, fara sange, razbunare si capete sparte.

  • @paulradubibart7612
    @paulradubibart76128 ай бұрын

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    😊❤😊

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👩‍❤️‍👨❤️👩‍❤️‍👨

  • @DanielP22
    @DanielP22 Жыл бұрын

    Din membership,cat ia KZread?

  • @iulianioschici2221
    @iulianioschici2221 Жыл бұрын

    Exista Goodreads unde poți sa pui ce citești, sa le aranjezi cum vrei tu, și sa faci publica lista/listele. Asta cu cartea in comentarii, cărțile in newsletter e nenecesar, arhaic, si ineficient, părerea mea.

  • @catalinp5093
    @catalinp5093 Жыл бұрын

    👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👩‍❤️‍👨❤️👩‍❤️‍👨❤️👩‍❤️‍👨❤️👩‍❤️‍👨❤️👩‍❤️‍👨

  • @cristicombei
    @cristicombei Жыл бұрын

    Nu stiu daca ai citit ceva de Jason Hickel (The Divide sau Less is More), dar daca nu, atunci iti recomand.

  • @danieldragota

    @danieldragota

    Жыл бұрын

    A citit :))

  • @razvun

    @razvun

    Жыл бұрын

    Și încă cît le-a promovat

  • @anca2604
    @anca2604 Жыл бұрын

    Din păcate nu găsesc nicăieri în format electronic cartea "23 de lucruri care nu ți se spun despre capitalism" de Ha-Joon Chang ☹️ Nu înțeleg de ce editurile nu oferă varianta digitală pentru fiecare carte tipărită...

  • @ultras-grasu
    @ultras-grasu Жыл бұрын

    🤜🤛

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👩‍❤️‍👨💗👩‍❤️‍👨

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    😊❤😊

  • @stefangorgan8548
    @stefangorgan8548 Жыл бұрын

    Contractele sociale pe care le semnau oamenii in trecut erau mai democratice. Se tineau referendumuri, sondaje de optinie, iar oamenii simteau ca politicienii ii asculta (cat de cat). Corporatiile care detin monopoluri in media, 'big tech', pharma, fondurile de investitii (Blackrock) au acumulat atata influenta incat controleaza clasa politica si pot dirija opinia publica dupa bunul lor plac. Majoritatea oamenilor nici nu-si dau seama de asta, iar daca incerci sa le dai perdeaua de pe fata te scuipa, urla la tine ca esti conspirationist si isi trag iar perdeaua peste cap. Cand ai algoritmi care fac shadowban pt anumiti termeni, cand te cenzureaza atunci cand incarci clipuri cu 'dezinformare', cand discrediteaza experti care nu s-au compromis si care nu citesc de pe prompter...despre ce contracte sociale putem discuta?

  • @johnnycaravana9278
    @johnnycaravana9278 Жыл бұрын

    ,,23 de lucruri care nu ţi se spun despre capitalism ,, / Ha-Joon Chang se poate gasi si in bibliotecile publice

  • @raul1923
    @raul1923 Жыл бұрын

    Îți recomand să citești "The Best that Money Can't Buy" de Jacque Fresco pentru a-ți reconsidera perspectiva asupra Capitalismului.

  • @marcusbeckert6650
    @marcusbeckert6650 Жыл бұрын

    Am încercat să cumpăr pachetul cu cărți din magazinul nației, dar nu sunt lăsat să adaug în coș. De ce?

  • @Popa_Mihai

    @Popa_Mihai

    Жыл бұрын

    Email la ei ,pe chat aici sigur nu o sa te ajute nimeni

  • @georgecoman5342
    @georgecoman5342 Жыл бұрын

    Dragos te respect te admir pentru munca ta, si tot ceea ce faci. Sper sa imi permiti sa iti recomand si eu in micimea mea, o carte pe care nu ai citito inca si care iti poate schimba la 180 de grade toata inteligenta ta pe care ai acumulato din sutele de carti citite de tine. Doar ca aceasta carte va trebui sa o citesti de multe multe zeci de ori pentru a intelege cat de cat ceva din ea. Dar daca vei intelege vei vedea total diferit aceasta lume, adica cu alti ochi, si anume ochiul mintii. Cartea se numeste Biblia. Studiaza cu mare atentie aceasta carte si vei fi cel mai fericit si bogat cu siguranta. Iti doresc toate cele bune cu mult succes.

  • @nicolaeclaudiumamara2230
    @nicolaeclaudiumamara2230 Жыл бұрын

    Rezistenta la schimbare are la baza frica si prostia .

  • @user-vs5sq7qz5u
    @user-vs5sq7qz5u5 ай бұрын

    👩‍❤️‍👨🌲☕🌺☕🌲👩‍❤️‍👨

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    5 ай бұрын

    Frumos și interesant proiectul Vocea Nației ! Felicitări !👋🌹👋💫🏅💎🎩

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👩‍❤️‍👨🍵🌺🍵👩‍❤️‍👨

  • @Renato-rh8er
    @Renato-rh8er11 ай бұрын

    nu prea inteleg de ce te-ai zbate ca patron al unei companii daca nu sa faci bani. Atunci devii un simplu angajat, fara riscuri si mai putin stres. Cumva ar insemna ca fiecare antreprenor sa si insuseasca atributiile statului

  • @CFR.Train.Driver94
    @CFR.Train.Driver94 Жыл бұрын

    Proiectul Starea Natiei este o gura de aer proaspat intro tara atat de bolnava precum Romania:( succes!

  • @luisaapostol2414
    @luisaapostol24149 ай бұрын

    Sa rasfoiti cărțile.

  • @floreavasiliu136
    @floreavasiliu136 Жыл бұрын

    Foarte interesant

  • @user-vs5sq7qz5u

    @user-vs5sq7qz5u

    3 ай бұрын

    👋🌹👋💫❤💫🥇💎🎩

  • @bogdanma102
    @bogdanma102 Жыл бұрын

    Ce ceai

  • @marinbalan352
    @marinbalan352 Жыл бұрын

    Capitalismul este un sistem în care oamenii răi pot face cel mai puțin rău, și oamenii buni au libertatea să facă fapte bune.

  • @ionutp71

    @ionutp71

    Жыл бұрын

    da, este adevarat, doar daca democratia este instaurata cu adevarat si functioneaza ceas ! Altfel, kanci, vorba lui Dragos

  • @marinbalan352

    @marinbalan352

    Жыл бұрын

    @@ionutp71 Nimic nu functioneaza ceas la oamenii muritori, dar alegi "cel mai bun rau".

  • @ionutp71

    @ionutp71

    Жыл бұрын

    @@marinbalan352 Functioneaza ! Ia seama la hotia din tara asta ! La tradarea de tara ! Merg ceas !

  • @ileanavasilescu895

    @ileanavasilescu895

    Жыл бұрын

    @@marinbalan352 Exact !👍❤️🙏💐

  • @ileanavasilescu895

    @ileanavasilescu895

    11 ай бұрын

    @@ionutp71 Perfect adevărat !👏👏👏👏

  • @misupopescu8379
    @misupopescu8379 Жыл бұрын

    Ce mai știi despre Sebi Ghiță? Este bine In Belgrad.

  • @mariusboldor537

    @mariusboldor537

    Жыл бұрын

    S-a suparat Ghita pe el, invidia probabil, cum naiba a ajuns un socialist sã aibã succes financiar mai mare ca un securist!!

  • @dragosc189
    @dragosc189 Жыл бұрын

    Legat de pensii, dacă iei masuri care matematic în timp egalizeaza pensiile, nu ai numai niște pensionari care în trecut au muncit mau mult și tu ii frustrezi dar ce este cel mai rău este ca ii demotivezi pe cei care cotizează acum și care ori nu mai cotizează, ori pleacă din tara. Asa a eșuat comunismulul, ca a practicat egalitarismul, nu meritocratia su pe termen lung a demotivat oamenii care puteau duce societatea mai departe. De-aia ți se și spune deseori ca ai un discurs extrem de comunist

  • @nicolaemihai3581

    @nicolaemihai3581

    Жыл бұрын

    nu e vorba de egalizare a pensiilor, ci de reducere a inegalitatilor. Nu spune nimeni ca unii care au contribuit cu sume mari timp de 30-35 de ani sa nu primească pensii pe măsură, vorbim de cei cu pensii foarte mici care merita un trai decent cu care sa poată plăti și mâncare ok, și medicamentele, și utilitățile. Nu vreau un capitalism în care patronul plătește cât crede profitul lui sau o companie care sa amenințe ca externalizeaza 50% din posturi în Asia, ori una care cere multe ore în plus și dedicație pentru companie mai ceva ca "partidul"

  • @iosifdanci8631
    @iosifdanci8631 Жыл бұрын

    Ce contract social ai semnat băiete? Ai visat? Există în constituție obligația ca programul de guvernare, votat de cetățeni, să fie obligatoriu? Politicienii, înainte de votare (poporul doar votează, pe cei aleși de clasa politică), promit ce vrea pulimea să audă, iar după alegeri, " din greșeală " fac ce vor. Deocamdată, un popor pregătit să fie slugă. Pe la 1650, în Anglia, slugile și cerșetorii, nu au primit drept de vot!

  • @adriand1718
    @adriand1718 Жыл бұрын

    Citeste domnule clasici in ale capitalismului, Adams Smith, David Recardo, si Das Kapital , asa ca introducere... incearca sa faci bani pe piata de capital si nu sa vorbesti despre ea, atunci ai credibilitat... sper sa nu consideri asta ca delict de opinie, stimate domn😊

  • @burtiq

    @burtiq

    Жыл бұрын

    Omul conduce Starea Natiei si are propria cafenea, cred ca are experienta suficienta :))

  • @bogdanionescu4466

    @bogdanionescu4466

    Жыл бұрын

    Adam Smith da......e o capodoperă..... pe vremea lui munceau copiii in minele din Marea Britanie si mureau pe capete, dar vorba aia .... clasic al capitalismului

  • @adriand1718

    @adriand1718

    Жыл бұрын

    @@bogdanionescu4466 Vorbesc de carte ca mijloc de aprofundare, si da, probabil munceau si copii, nu am studiat date oficiale sa sustin sau sa infirm ce spuneti dumneavoastra... Daca este sa extrapolam si Biblia ne invata multe, nu sunt sigur capacitatea generala de intelegera al celor care citesc, in acelasi timp lucuri se intampla impotriva perceptelor biblice, lucrurile nu sunt alb si negru de cele mai multe ori , sunt de nuanta gri.. Acelasi lucru este si cu piata de capital, fac asta de mai mult de 20 de ani, nimic nu este perfect, dar atat timp cat intelegi anumite lucruri si mai ales pui banii unde pui si vorbele atunci incepi sa fii credibil, cel putin in fata bancilor cu care lucrezi, vezi margins concept si dobanda corelate cu suma si experienta, ( de la 1 mil in sus expunere poti negocia rata dobanzii personal cu banca) Multi vorbesc de stock market, derivatives, bonds si altele, dar nu au pus nici un ban bazat pe cele ce sustin, eu nu am scris carti, dar fac venit din capitalism.

  • @adriand1718

    @adriand1718

    Жыл бұрын

    Cand am vorbit de banci, m-am gandit la Merril Lynch, Fidelity, si Charles Schwab, la care am deschise brockerage accounts, probabil si celelalte banci lucreaza similar atat timp cat ai o durata de afacere cu ele

  • @kysfggt
    @kysfggt Жыл бұрын

    nu ni se spune despre capitalism ca fara el n-aveai nicio sansa sa faci aceasta emisiune

Келесі