VBAC - ο φυσιολογικός τοκετός μου μετά την καισαρική. Είμαι δηλαδή ηρωΐδα εγώ;

VBAC - γίνεται συχνά μεγάλη συζήτηση για το πόσο δύσκολο είναι να γεννήσει μια γυναίκα φυσιολογικά μετά από καισαρική. Πολλοί λένε πως είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο, και δεν αναλαμβάνουν το ρίσκο. Εγώ είχα εντελώς διαφορετική εμπειρία με τη δική μου VBAC (που ήταν εντελώς νορμάλ κατάσταση) και την διηγούμαι στο βίντεο.
👀 Δες επίσης:
✅ Baby led weaning: • BLW ελληνικά - baby le...
✅ 22 μηνών και τρώει ΜΟΝΟ αλεσμένα?!?: • Εισαγωγή στερεών τροφώ...
____________________________
Στο διαδίκτυο θα με βρεις και εδώ:
Ιστοσελίδα: www.kemper.gr
Καθημερινά ποστ Facebook: / kemper.gr
... και στο Instagram: / drsusannake. .
____________________________
Όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο του καναλιού μου σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Пікірлер: 55

  • @titinaki11888
    @titinaki118883 жыл бұрын

    Άλλαξα μια εβδομάδα πριν γεννήσω γυναικολόγο γιατί είδα ότι ύπουλα προσπαθούσε να με φοβίσει για την υγεία του μωρού και σε πρόωρη πρόκληση τοκετού παρόλο που μου τονιζε ότι "πάμε φυσιολογικά" . Προβληματιστηκα με τον τρόπο της, εξεταστηκα ως ετοιμογεννη από 2 διαφορετικούς γιατρούς και είδα ότι η μέχρι τότε γιατρός μου μου παρουσίαζε διαφορετικη εικόνα από την ισχύουσα. Εκ των υστέρων ο γιατρός που με ξεγεννησε, φυσιολογικά, μου είπε ότι αν είχα κάνει πρόκληση στις 38 εβδομάδες ήμουν σίγουρη καισαρική και δεν είχα κανέναν ιατρικό λόγο να κάνω ούτε καισαρική ούτε πρόκληση. Αν δεν μας αναπαυει ο γιατρός μας δόξα τω θεώ έχουμε πολλές επιλογές για να πάμε έστω και ως ετοιμογεννες κάπου αλλού!

  • @elenaioannaelenaki4806
    @elenaioannaelenaki48064 жыл бұрын

    Πρώτη γέννα με καισαρική. Εμπειρία πολύ καλή όσων αφορά το κομμάτι της εγχείρησης, μετά βέβαια, σαφώς και είχα πολλούς πόνους τις πρώτες 3,4 μέρες! Τώρα είμαι έγκυος 11 εβδομάδων στο 2ο παιδάκι μου.. Συμβουλή και παράκληση ταυτόχρονα! ΜΗΝ τρομοκρατειτε και ΜΗΝ κρίνετε καμία γυναίκα για τις επιλογές της! Φτάνει πια..κανεις δεν ξέρει τους λόγους που συνετρεξαν για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις στις όποιες στιγμές, στις ζωές των ανθρώπων! Γιατρέ συγχαρητήρια για το βίντεο σας!

  • @stilyianiliakouras880
    @stilyianiliakouras8802 жыл бұрын

    Απαίσια εμπειρία καισαρικής με ολική νάρκωση. Μετά την νάρκωση δεν ήξερα τι μου γινόταν δεν ήθελα να αποκοιμηθώ γιατί νόμιζα ότι δεν θα ξυπνήσω, δεν μπορούσα να πάρω αγκαλιά το παιδί μου γιατί τα είχα στην κυριολεξία χαμένα από την νάρκωση. Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτή την εμπειρία και εύχομαι να μην την βιώσει άλλη μητέρα σαν εμένα. Στο εξωτερικό είναι διαφορετικά τα πράγματα, δεν πάνε κατευθείαν για καισαρική ὀπως εδώ. Και ακόμα 2 χρόνια που έχω γεννήσει δεν νιώθω το δέρμα πάνω από την τομή. Στο επόμενο παιδί επιθυμώ να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

  • @lenzaki9312
    @lenzaki93123 жыл бұрын

    Έκανα καισαρική μετά από 8 ώρες προσπάθειας... Το μωράκι ήταν τυλιγμένο τελικά κ ακόμα 20 ώρες να παιδευομουν δεν θα έβγαινε... Για μένα αν και είχα εξαιρετική γυναικολόγο, πέρασα πολύ άσχημα γιατί πόνους είχα κ τις 40 μέρες μετά τον τοκετό... Σημασία έχει ότι το μωράκι είναι καλά, θηλάζει κανονικά κ ήρθαν έτσι τα πράγματα αν κ ήθελα φυσιολογικό. Αν κάνω κ άλλο παιδάκι πρώτα ο Θεός θα ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικα γιατί πραγματικά δεν θέλω να ξαναπεράσω τον εφιάλτη της καισαρικής!!! Μπράβο σε όσες δεν κατάλαβαν τπτ αλλά εγώ τρέμω στην ιδέα ότι θα το ξαναπεράσω!

  • @maria369
    @maria3694 жыл бұрын

    Υπέροχη όπως πάντα! Ευχαριστώ που μοιραστηκατε την εμπειρία σας. Είναι σημαντικό να ακούμε γυναίκες να μιλάνε για αυτό το θέμα, ιδικά εσάς που είστε γιατρός.

  • @filiogiouvanoudi8952
    @filiogiouvanoudi89524 жыл бұрын

    Κορίτσια εγώ έκανα καισαρική μετά από 17 ώρες προσπάθειας να γεννήσω φυσιολογικά κι ενώ είχα διαστολή κ οι πόνοι ερχόταν κι έφευγαν το παιδί εν τέλει δεν κατέβηκε καθόλου επειδή τελικά ήταν τυλιγμένο... δεν θήλασα σχεδόν καθόλου γιατί δεν έμπαινε το παιδί στο στήθος δεν ήθελε καθόλου,έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια αν κ με καισαρική όμως δεν ήθελε κ για σχεδόν 2 μήνες έβγαζα το γάλα με θηλαστρο κ συμπληρωνα έτοιμο...κι όμως δόξα το Θεό είναι ένα πολύ γερό παιδάκι σχεδόν δύο χρόνια μετά δεν έχει αρρωστήσει πολλές φορές τα πήγαμε πολύ περίφημα σε αυτόν τον τομέα, τρώει σχεδόν τα πάντα κι έχουμε σχεδόν κόψει κ την πάνα...σε αντίθεση με την αδερφή μου που γέννησε φυσιολογικοτατα, θήλασε σχεδόν μέχρι τον 9ο μήνα κ από τότε είναι από το φθινόπωρο μέχρι αρχές καλοκαιριού συνέχεια με ιώσεις κάθε χρόνο κ κοντεύει τα 4... οπότε αυτό με τα αντισώματα που λένε με τον φυσιολογικό τοκετό κ το ξένο γάλα λόγο κ εμπειρίας του δικού μου παιδιού έπαψα να τα πιστεύω...κ ο ύπνος του ήταν πιο καλός κ σε προγράμμα μπήκε πολύ εύκολα χωρίς δυσκολίες,, γενικά ένα πολύ βολικό παιδί κ πάνω απ'όλα γερό παιδί...κ το λέω αυτό χωρίς να σνομπαρω φυσικά τον φυσιολογικό τοκετό,ίσα ίσα που θεωρώ ηρωίδες κ τις μητέρες που το έχουν καταφέρει κ μπράβο σε όλες μας είτε με φυσιολογικό είτε με καισαρικήγιατί πλέον κ η μητρότητα δεν είναι σίγουρη για όλες τις γυναίκες κ είναι πολύ οδυνηρό γιατί όλες αξίζουν να ζήσουν αυτήν την τόσο καταπληκτική εμπειρία κ πραγματικά ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα που μου έδωσε αυτό το δώρο τόσο απλόχερα..❤️❤️❤️

  • @athin444
    @athin4442 жыл бұрын

    Χαίρομαι πολύ που μοιραστηκατε την εμπειρία σας! Είστε υπέροχη γιατρός! Σήμερα σας βρήκα στο διαδίκτυο και θέλω να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου μαζί σας. Πήγαινα κανονικά για φυσιολογικό τοκετό το 2003, αλλά από ένα λάθος ειδικευόμενου γιατρού,(αν και μετά μου είπε ο γιατρός μου ότι είχα στενή λεκάνη, για να μπαλωσει τα πράγματα) τέλος πάντων κατέληξα να κάνω καισαρική. Στο δεύτερο παιδί μου μετά από 4,5 χρόνια παρακαλούσα το γιατρό μου για vback, αλλά μου είχε πει ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, είναι απλά θεωρίες. Έψαξα για άλλους γιατρούς, αλλά όλοι είχαν την ίδια άποψη, φοβόντουσαν για ρήξη μήτρας. Δύο βδομάδες πριν την προγραμματισμένη καισαρική αρχές του 2008 είδα μια εκπομπή στην τηλεόραση με τον γυναικολόγο Ιωάννη Καλογήρου που έλεγε για τα οφέλη ενός φυσιολογικού τοκετού και έτσι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, μου εξήγησε τα πάντα, μου έδωσε 67% πιθανότητες να γεννήσω φυσιολογικά, αυτό λόγω του ότι δεν γνώριζε πώς ήταν η τομή της μήτρας στην πρώτη καισαρική , αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ήταν πραγματικά μια φανταστική εμπειρία, γέννησα την κορούλα μου, δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε στο θηλασμό, όλα καλά! Ένας υπέροχος γιατρός, αλλά πάνω απ'όλα άνθρωπος!

  • @katerinamoraiti8612
    @katerinamoraiti86124 жыл бұрын

    Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα ταμπού στην Ελλάδα...όπως μου είχε εξηγήσει ο γιατρός μου ,παίζει ρόλο ο τρόπος ραφής της μήτρας..οι παλιοί γιατροί ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο καισαρικής, όπου δεν επιτρέπει φυσιολογικό τοκετό μετά.Οι πιο σύγχρονοι γιατροί ακολουθούν άλλο τρόπο ραφής, ο οποίος επιτρέπει φυσιολογικό τοκετό. Ενας μαιευτήρας γιατρος θα μπορούσε καλύτερα να μας εξηγήσει.. Προσωπικά έκανα τρείς καισαρικές λόγο δυσαναλογιας της μήτρας. Αναρρωσα πολύ καλά, γιατί σηκώθηκα αμέσως την επόμενη μέρα και περπατούσα όσο κι αν πονουσα..δεν είχα καμμία επιπλοκή ποτέ.

  • @evdokiageorgiadis8979
    @evdokiageorgiadis89794 жыл бұрын

    Σχεδόν πάντα θα ακούσουμε πως μετά απο καισαρική, κάθε επόμενη γέννα θεωρείται "υψηλού κινδύνου" για την μητέρα. Μαιετήρας δεν ειμαι και σιγουρα δεν γνώριζω, γνωρίζω όμως απο προσωπική εμπειρία πως η καισαρική σίγουρα δεν είναι εύκολη και σίγουρα δεν ειναι ανώδυνη (ακόμα και αν εγω την πέρασα πολύ άνετα) και σίγουρα δεν ειναι ότι καλύτερο για το μωρακι. Καλό θα ήταν να μην γίνεται ψωμοτύρι στην πρώτη δυσκολία που θα συναντούσαμε και που δεν φέρει πραγματικό κίνδυνο για την ζωή της μητέρας ή του παιδιου.

  • @sofialiakopoulou
    @sofialiakopoulou4 жыл бұрын

    ΤΈΛΕΙΟ ΒΊΝΤΕΟ

  • @user-py6ir2oj1k
    @user-py6ir2oj1k Жыл бұрын

    νομίζω σε εμένα έπαιξε μεγάλο ρόλο η μητέρα μου που έλεγε πόσο υπέφερε να με γεννήσει και βεβαίως παρακαλούσα για καισαρική τομή.ο γιατρός μου ο κλεισαριστος και λέω το όνομα του γιατί έχει πεθάνει επέμενε το δεύτερο μου παιδάκι να το γεννήσω φυσιολογικά αλλά είχα βολευτει πλέον με την καισαρική και έτσι και γέννησα με τον ίδιο τρόπο δεν το μετάνιωσα ποτέ όλα πήγαν καλά και αναρρωνα πολύ γρήγορα

  • @user-jg1b
    @user-jg1b3 жыл бұрын

    Το προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο μωρό η καισαρική ;; Η πρόκληση τοκετού ;

  • @tonimontanatonimontana5077
    @tonimontanatonimontana5077 Жыл бұрын

    εγώ γέννησα μα καισαρική. μια χαρά κανένα θέμα. Ο γιατρός μου επέμενε φυσιολογικά αλλά αυτό δε γίνονταν γιατί ήταν ρίσκο για μένα να χάσω τα πόδια για πάντα. οπότε δεν πήρα το ρίσκο. όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον γιατρό μου κ ξέρω κ μου είπαν κ άλλοι γιατροί ότι έκανα πολλή καλή δουλειά. Η καισαρική δεν σημαίνει ότι είμαστε λιγότερο μάνες. ξεκολλάτε κάποιοι απ αυτό πια. και το πιο γελοίο που ακούω αν δεν πονεσεις μάνα δε γίνεσαι. λες και η καισαρική είναι παιχνιδάκι ας πούμε δεν πονάει.

  • @drsusannakemper

    @drsusannakemper

    Жыл бұрын

    Συμφωνώ απόλυτα, η καισαρική πονάει πολύ (και πολύ περισσότερο καιρό...)! (αυτό δε, πρώτη φορά το άκουσα από σας «αν δεν πονέσεις μάνα δε γίνεσαι»... πιθανότατα αναφερόταν στο ότι ο τοκετός πονάει πάντα)

  • @reddezy2534
    @reddezy25343 жыл бұрын

    Να ρωτήσω αναφερεται ότι μετά τη καισαρίκη μπορει μία γυναίκα να γεννησει φυσιολογικα μετα τους 12 μήνες. Εννοούμαι να μείνει μία γυναίκα έγκυος μετά από 12 μήνες ή να γεννήσει πάλι σε 12 μηνες τουλαχιστόν;

  • @drsusannakemper

    @drsusannakemper

    3 жыл бұрын

    Να γεννήσει ξανά τουλάχιστον 12 μήνες αργότερα. Το 12μηνο θεωρείται απαραίτητο για να κλείσει ο τραυματισμός στη μήτρα απ´ την καισαρική.

  • @teohondaep3

    @teohondaep3

    2 жыл бұрын

    Εδώ στην γυναίκα μου μετά από 3 χρόνια+ και λέει ο γιατρός δεν αναλαμβανω.Σε δημόσιο νοσοκομείο ούτε καν φοβούνται λόγο έλλειψης προσωπικού μην χρειαστεί χειρουργείο και δεν προλάβουν

  • @user-zc3gc2wr3l
    @user-zc3gc2wr3l2 жыл бұрын

    Γεννησα το γιο μου με καισαρικη.μπορω να γεννησω φυσιολογικα στο δευτερο???

  • @drsusannakemper

    @drsusannakemper

    2 жыл бұрын

    Αυτό το θέμα διαπραγματεύεται το βίντεο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και να αντλήσετε πληροφορίες. Υπάρχουν γιατροί που είναι εντελώς αρνητικοί και άλλοι που υποστηρίζουν τις γυναίκες που το επιθυμούν. Από εκεί και πέρα δε μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει το ιστορικό σας να σας συμβουλεύσει σε προσωπικό επίπεδο. Αντώνια Υπεύθυνη Επικοιωνίας

  • @ghostridergr8259
    @ghostridergr82594 жыл бұрын

    Στην ελλαδα ειναι μεγαλη η μπιζνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • @akrivoulic
    @akrivoulic Жыл бұрын

    Ποιος ήταν ο γιατρός σας αν επιτρέπεται; Γενικότερα κάποιον που συστήνετε για Vbac ?

  • @drsusannakemper

    @drsusannakemper

    Жыл бұрын

    Η Σουζάννα γέννησε στην Ελβετία. Εχω ακούσει πως υπάρχουν ομάδες στο fb για το συγκεκριμένο θέμα, που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Αντώνια Υπεύθυνη Επικοινωνίας

  • @ConstantinaPs
    @ConstantinaPs Жыл бұрын

    Καλησπέρα! Με ενδιαφέρει το θέμα. Κι εγώ γέννησα με καισαρική και στο επόμενο θα ήθελα φυσιολογικό τοκετό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί λέτε ότι στον φυσιολογικό τοκετό ο θηλασμός είναι πιο εύκολος; τι αλλάζει; κι εγώ ζορίστηκα στην αρχή αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να είναι λόγω καισαρικής.

  • @drsusannakemper

    @drsusannakemper

    Жыл бұрын

    Με τον φυσιολογικό τοκετό το σώμα «γνωρίζει» ότι έχουμε γεννήσει και ξεκινάει άμεσα τις απαραίτητες διεργασίες για να θρέψει το βρέφος έξω από το σώμα μας. Με την καισαρική (ιδιαίτερα αν είναι προγραμματισμένη καισαρική χωρίς καθόλου ωδίνες τοκετού) η διαδικασία είναι απότομη και αργεί να δοθεί το «σήμα» ότι το μωρό δεν βρίσκεται πλέον μέσα στη μήτρα και πρέπει να τραφεί από το στήθος. Υπάρχουν πολλές σωματικές λειγουργίες που στην καισαρική δεν θα λειτουργήσουν «φυσιολογικά», μεταξύ άλλων η έκκριση των ορμονών της γαλουχίας διαταράσσεται, ο πόνος που αναπόφευκτα ακολουθεί μια καισαρική δεν βοηθά στο θηλασμό καθόλου κλπ. Αν το ψάξετε περαιτέρω σε άρθρα για το θηλασμό/τη γαλουχία, θα βρείτε και άλλες λεπτομέρειες.

  • @ConstantinaPs

    @ConstantinaPs

    Жыл бұрын

    @@drsusannakemper Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!!! Η αλήθεια είναι ταλαιπωρηθηκα πολύ, αλλά δεν γνώριζα τον λόγο που συμβαίνει.. Νόμιζα ότι έτσι γίνεται.

  • @sweetscorpio2327

    @sweetscorpio2327

    Жыл бұрын

    ​@@ConstantinaPs Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.Η αδερφή μου γέννησε δύο παιδάκια με καισαρική και την ίδια μέρα θήλασαν κανονικά.

  • @elenipap9593
    @elenipap95933 жыл бұрын

    Τον μαιευτήρα τον βλέπεις ..για την επισκευή 🤣

  • @AB-sc5qx
    @AB-sc5qx4 жыл бұрын

    Ευτυχώς που τα λέει και μια γιατρός!!! Επιτέλους... Μαμάδες και υποψηφιες μαμάδες ξυπνηστε επιτέλους και παραδιγματιστειτε από την εμπειρία αυτής της μητέρας που τυχαίνει να είναι και γιατρός! Γιατί το θέμα με τις καισαρικες στην Ελλάδα είναι οι ίδιες οι γυναικες που από τεμπελιά και βολεμα ζητανε καισαρικη. Σκέφτεται η καθε μια : "σιγά μην κατσω εγω τωρα να παιδευομαι 12, 15, 18 ώρες να βγει το μωρό. Απευθείας γιατρέ μου καισαρικη να τελειώνουμε". Τι να σου κάνει μετά κι ο γιατρός όταν η μαμά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί? Ο τοκετός δεν βγαίνει σε χαπι να το πάρεις να ξεμπερδεψεις...!! Η μητρότητα είναι υπευθυνοτητα!! Συνειδοποιηστε το επιτέλους μερικές που πετατε τις εξυπνάδες σας εδώ μέσα. Η καισαρική πρέπει να είναι η αναγκαστική καταληξη ενός αδιέξοδου τοκετου και όχι η εύκολη λύση της τεμπελας μαμας!!

  • @savillerow7

    @savillerow7

    4 жыл бұрын

    Ναι σαφώς, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί που βαριούνται να περιμένουν, ούτε που σε σφάζουν σαν καρπούζι για περισσότερα χρήματα.Είναι εύκολη η καισαρική περίπατος για "τεμπέλες" ρωτήστε όσες υποβλήθηκαν στην επέμβαση τι όμορφα και εύκολα ήταν.Και όσες δεν κάναμε να πείτε απο που θα παραλάβουμε το βραβείο μας που είμαστε τόσο "άξιες".Και επιτέλους ας ασχοληθεί ο καθένας με τη δική του μήτρα, εφόσον εχει βέβαια.

  • @AB-sc5qx

    @AB-sc5qx

    4 жыл бұрын

    @@savillerow7 συμφωνω ότι υπάρχουν γιατροί που βαριουνται να περιμένουν και σε σφάζουν σαν καρπούζι όπως λες, ομως και σε αυτή την περίπτωση η εγκυμονούσα μπορεί να επέμβει γιατί ο γιατρός σου έχει δώσει από πριν σημάδια τα οποία επιμένεις να αγνοείς. Όταν δηλαδή σου λέει "ελα την ταδε μερα και ωρα νηστικη στην κλινική" και είναι οι μέρες σου τι περιμένεις για να το καταλάβεις? Μονο που δεν στο φωνάζει ο άνθρωπος"ελα, να σε ξεγεννησω με καισαρική!". Κορίτσια, μορφωθειτε, μορφωθειτε, μορφωθειτε, διαβάστε κανα βιβλίο, ακουστε την κ.Κεμπερ που τα λέει και αποκτηστε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην φυση. Το ανθρώπινο είδος επιβιώνει ανα τους αιώνες δια του φυσιολογικού τοκετού. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη με πήρε τηλέφωνο ο γιατρός και μου λέει "η πιθανή ημερομηνία τοκετού που σου είχα δώσει περασε χθες αρα λοιπόν πρέπει να έρθεις απο εδω να ξεκινήσουμε". Αν δεν ειχα αναλάβει την ευθύνη του τοκετού μου και δεν ειχα διαβασει και 2-3 βιβλία θα ειχα τρέξει και τώρα θα με είχε σφάξει σαν καρπούζι όπως είπες. Όμως ήξερα ότι είναι φυσιολογικό να πάρεις περισσότερες ημέρες από το προβλεπόμενο και αντί να πανικοβληθω απάντησα "ευχαριστώ γιατρέ μου αλλά θα περιμένω να έρθει η κατάλληλη ώρα". Ποια το κάνει αυτό? Όταν έφτασε λοιπόν η ώρα ( μετά από 2-3 μέρες) γεννησα φυσιολογικοτατα σε δημόσιο νοσοκομείο. Ξαναλέω λοιπόν μορφωθειτε, μορφωθειτε, μορφωθειτε, διαβάστε, ακούστε και άλλες εμπειρίες και ξεκαθαριστε πρώτα στο μυαλό σας ότι ο γιατρός που παρακολουθεί την πορεία της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητο να είναι και στον τοκετό. Στην Ελβετία δηλαδή που ο τοκετός γίνεται με τις μαίες τι έγινε? Πεθαίνουν οι γυναίκες μην τρελαθουμε κιόλας δηλαδή.!! Είπαμε εάν παρουσιαστεί πρόβλημα τοτε σαφώς ναι, να έρθει κι ο γιατρός και η καισαρική!! Η δοκτωρ Κεμπερ είπε ότι ανεβοκατεβαινε σκάλες για ώρες και έβρεχε κιόλας και ότι την έκαναν κούνια όπως τον πελαργο είπε για να βοηθηθεί ο τοκετός...!! Θα αντεχε καμία στην Ελλάδα να τα κάνει όλα αυτά?? Δηλαδή τώρα εμείς που αναλαμβάνουμε την ευθύνη του τοκετού μας τι είμαστε? Τα κορόιδα της παρέας? Η οι ηρωίδες όπως αναρωτιέται και στο βίντεο η γιατρός-μαμα-γυναικα Κεμπερ?

  • @savillerow7

    @savillerow7

    4 жыл бұрын

    @@AB-sc5qx τι να σας πω, εγω επιλέγω γιατρους που εμπιστεύομαι και δεν θα ρίσκαρα την υγεία κ τη ζωή του μωρού μου για κανέναν ηρωισμό, ούτε εχω την ψευδαίσθηση πως οποιαδήποτε δική μου έρευνα μπορεί να αντικαταστήσει χρόνια σπουδών και εμπειρίας.είμαι καλά εγω και το μωρό μου? Μου φτάνει.

  • @AB-sc5qx

    @AB-sc5qx

    4 жыл бұрын

    @@savillerow7 εφόσον λοιπόν επιλέγεις γιατρό που είναι τόσο εντάξει τοτε τι θες και μιλας για "γιατρούς που βαριουνται να περιμένουν και σε σφάζουν σαν καρπούζι για περισσότερα χρήματα"? (Εσύ το είπες...) "Ο καθένας ας μιλάει για τη δικη του μητρα" (κι αυτό εσύ το είπες!) Επειδή σε εχω παρακολουθήσει και σε άλλους σχολιασμους σου για το θέμα η επιχειρηματολογία σου είναι για τα πανηγύρια...! Έλλειψη σταθερότητας και οπου φυσάει ο άνεμος...!

  • @savillerow7

    @savillerow7

    4 жыл бұрын

    @@AB-sc5qx έκανα απλώς αναφορά σε διαφορετικές περιπτώσεις χάριν συζήτησης που προφανώς αδυνατείς να αντιληφθείς.Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω.Σου ζητώ συγγνώμη που διέκοψα το παραλήρημα σου.Μπορείς να συνεχίσεις αν θέλεις εγω δεν θα πάρω άλλο μέρος.

Келесі