VAN GRAAN TOT BROOD l Handpikken van tarwe

Een nieuwe reeks video's over het oogsten van tarwe tot het bakken van brood! Dit naar aanleiding van de opendeurdag van de Groenhagemolen in Leffinge op 26 augustus 2018. Hier kunt u de eerste aflevering bekijken waarin Dirk Baeteman van de werkgroep Groenhagemolen Leffinge verteld over het graan en hoe men vroeger de tarwe kon oogsten zonder machines. Veel kijkplezier!
Zie evenement op facebook:
/ 1594752200647447
"De tarwe is geoogst! Nu nog dorsen, kuisen, malen en verwerken tot deeg. En dan... bakken en proeven! Allemaal op de site van de Groenhagemolen tijdens de opendeur van 26 augustus. Een ideale gelegenheid om ook het net gerestaureerde molenaarshuis en het bakhuisje te komen bezichtigen... Niet te missen!"
Of hun website:
groenhagemolen.jimdo.com/
Verteller: Dirk Baeteman
Plaats: Leffinge, België
Organisatie: werkgroep Groenhagemolen Leffinge
Film: Rebecca Vanysacker
Muziek:
Acoustic/Folk Instrumental by Hyde - Free Instrumentals / davidhydemusic
Creative Commons - Attribution 3.0 Unported- CC BY 3.0
creativecommons.org/licenses/b...
Music promoted by Audio Library • Acoustic Folk Instrume...

Пікірлер: 12

  • @valentinewarlop1
    @valentinewarlop1

    Prachtig!!!! ❤

  • @schoonheidssalonjolie5626
    @schoonheidssalonjolie5626

    Leuk

  • @faramund9865
    @faramund9865 Жыл бұрын

    Wouw, dank hiervoor!

  • @collectmanbegins2584
    @collectmanbegins25843 жыл бұрын

    Hallo, wij hebben in de godsdienstles jullie video gezien omdat we rond het thema 'brood' werken. De kinderen vonden het interessant om te zien waar de graantjes vandaan komen. En de graantjes worden een hostie. Dank je.

  • @Gracia144JesusSaves
    @Gracia144JesusSaves

    Zo mooi 🖐️💪♥️🕊️🗺️📖.

  • @roland11
    @roland113 жыл бұрын

    Bedankt voor de video! Er is veel land nodig om graan te produceren en enkel de zaadjes zijn te gebruiken.. Hopelijk komt er een verbeterd systeem om granen te produceren, eventueel in fabrieken en met andere planten zodat minder land nodig is en er ook een groter gedeelte van de plant te gebruiken is, of dat de plant genetisch wordt aangepast, wel dat hij zich kan voortplanten, maar met meer opbrengst. In de video wordt gesproken over een vergrote hoeveelheid planten per oppervlak en dat men afhankelijk is van de hoeveelheid water of de oogst lukt. Wordt er gespoten dan rijden banden planten kapot. Bij binnen productie is dit niet nodig en behouden we de bossen, oerwouden en houden we de aarde koeler omdat de bomen zorgen voor schaduw en indien we minder afwateren weer een natte grond en toekomstig nieuw grondwater krijgen. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Als ik zie hoeveel deeg er nodig is voor een brood dan kan ik enkel hopen dat de productie en behoefte van mensen snel verandert hoe graag ik ook zie hoe u in de video handmatig het graan maait en zelfs de methode met het binden zonder touw laat zien.

  • @nickbakker11
    @nickbakker114 жыл бұрын

    Ik wil terug naar zulk essentieel leven.

  • @jamilamassine2736
    @jamilamassine27364 жыл бұрын

    Me 2