Tratamente Varroa Bio pe baza de acid oxalic sau acid formic

Үй жануарлары мен аңдар

OxiPlus, Tester Varroa, Vaporizatoare Nassenheider pentru acid formic. Nu lasa substante in ceara sau miere. Tratamente de durata recunoscute pentru eficienta.
OxiPlus: www.stuparul.ro/search/Oxiplu...
Tester Varroa 3 in 1: www.stuparul.ro/aparatura-si-...
Vaporizatoare Nassenheider acid formic: www.stuparul.ro/search/Vapozi...

Пікірлер: 18

  • @marianpascutoi5168
    @marianpascutoi516810 ай бұрын

    Salutare!Eu am facut pt prima data anul acesta din primavara pina acum tratament cu oxistrip si sunt foarte multumit,nu vad nici un varoa pe albine.

  • @Stuparul

    @Stuparul

    10 ай бұрын

    Verificarea vizuala nu este suficienta. Va recomand un tester Varroa. 😐 Nu mergeti fara test doar daca aveti experienta.

  • @PrintreAlbine
    @PrintreAlbine9 ай бұрын

    anul acesta ati mai facut tratament cu acid formic in stupina din Franta?

  • @Stuparul

    @Stuparul

    9 ай бұрын

    Nu. E un tratament sigur cu acid formic insa daca am reusit anul trecut doar cu OxiPlus, incerc si anul acesta la fel.

  • @user-xt3he7ms6o
    @user-xt3he7ms6o10 ай бұрын

    Salut! Va rog frumos! Puteți arată cum se folosește sistemul pe stupi pentru acid formic, merita investiția? Ce concentratie se pune acidul formic ?

  • @Stuparul

    @Stuparul

    10 ай бұрын

    Se foloseste de obicei formic 60%, dar se poate folosi si cel de 85% spre toamna cand e mai frig. Asta scrie in prospectul venit din Germania, dar se poate probabil testa si cu concentratii mai slabe, dar nu va pot da detalii ca nu am incercat si nu stiu care e eficienta. Urmariti filmele noastre pe acest subiect: kzread.info/head/PLv20fWV4p8iRLG_7A7xf0HptgeBALZHNJ&si=MxDkVSt330BUId7i

  • @ioanaconstantin7151

    @ioanaconstantin7151

    9 ай бұрын

    Acidul formic de 60% se recomanda intre 15-20grade pt ca sa nu se evapore prea repede. Fara umiditate mare. E singurul tratamemt care omoara si varoa in celulele cu puiet. Dar cam streseza albinele. Am avut regine care au interupt ouatul o saptamana dupa tratament. Am avut chiar si un stup care mi-a roit in septembrie in timpul tratamentului . Dar stiu persoane care s-au trezit cu stupii injumatatiti dupa tratament. D-aia e importanta umiditate (sa nu ploua in timpul tratamentului), urdinisul sa fie deschis complet, iar temperarura e cruciala. Aaa, si sa se foloseasca cantitatea de acid precum in prospect si masurat, nu pus “din ochi”. Eu folosesc acest acid toamna, iar in decembrie acid oxalic. Nu am pierdut nicio colonie (in afara de aceea care a roit in septembrie ) . Un alt truc invatat este ca acidul sa fie racit (de la frigider daca se poate) inainte de a il pune in dispenser, astfel se evapora mai incet la inceput si nu fac nici albinele urat.

  • @bebilebegioara7957
    @bebilebegioara795710 ай бұрын

    Salut!Da o promovare a produselor naturale,care se găsesc prin grădinile si dealurile noastre,cam pe cînd?De exemplu ceaiuri de coada calului,coada soricelului, cimbrișor și pelin,pentru nosema și starea generală de sănatate a familiei?Ce bine că au apărut apicultorii de youtube,ușor de dus de nas cu iluzii,fără studii sau cursuri serioase.După tratamentul cu Oxistrip de anul trecut,efectuat toată vara și toamna,am avut la salcîm 2 cea mai mare invazie de Varroa de cînd am stupi,32 de ani.

  • @Stuparul

    @Stuparul

    10 ай бұрын

    Nu pot sa imi dau cu parerea ce ati avut dumneavoastra fiindca nu am vazut, pot sa va spun doar ca eu am pregatit stupii pentru iernare intr-o zona cu infestare mare doar cu OxiPlus anul trecut si la fel fac si anul acesta. Poate nu aplicati cum trebuie..... Incercati sa aplicati doar in zona cu puiet nu raspandit prin tot stupul asa cum era indicat in trecut. Benzile trebuie sa fie roase ca tratamentul sa se faca.

  • @Stuparul

    @Stuparul

    10 ай бұрын

    Ceaiurile cu plante medicinale vor fi bune insa din pacate nu exista studii si efectul lor poate fi evaluat doar empiric. Am administrat si eu in trecut si nu au facut rau. Toti cei care au posibilitatea ar trebui sa o faca, mai ales ca e gratuit daca isi strange stuparul plantele. Sanatate!

  • @ioanaconstantin7151

    @ioanaconstantin7151

    9 ай бұрын

    Mai aveti apicultori prin zona? Ca asa puteri face dvs cate tratamente vreti, ca acarienii varoa sunt lasati prin flori de albine netratatate, iar albinele dvs ii aduna si ii duc in stup. La fel si trantorii care vagabondeaza duc din stup in stup varoa. Trebuie sa intelegem ca singura solutie pe care o avem este sa tratam albinele contra acestor acarieni adusi in Europa prin importuri de albine din Asia. Albinele noastre nu au avut timp sa se adapteze ca cele asiatice.

  • @pavelandrei9102

    @pavelandrei9102

    9 ай бұрын

    Buna ziua, Mulțumim tare frumos pentru filmulete. Extrem de utile. Toamna faceți doar tratament cu oxiplus? Si dacă da, cate aplicări faceți ? Sănătate și spor în pregatirile de toamna 🙂🖐

  • @Stuparul

    @Stuparul

    9 ай бұрын

    @@ioanaconstantin7151 de asta sunt bune aceste tipuri de tratamente de durata care actioneaza 3 saptamani, nu doar instant cat a durat fumul. Nu mai prea exista zone fara reinfestari toamna. Ne trebuie ceva care sa protejeze continuu la reinfestare pana la venirea iernii.

Келесі