Tranziția anevoioasă către o economie verde − Conferință susținută de Mihai N. Ducea

Ғылым және технология

Profesorul Mihai N. Ducea este geolog și specialist în geocronologie, tectonică și petrologie magmatică. După licențierea în geologie la Universitatea din București, a urmat studiile de masterat la Duke University (SUA) și la California Institute of Technology. În anul 1998 a devenit doctor în geologie la California Institute of Technology. A urmat un stagiu postdoctoral la Florida International University, iar în anul 2001 a devenit profesor assistent la University of Arizona, parcurgând toate pozițiile academice până la profesor în 2009.
A fost câștigător al bursei „Dida“, China University of Geosciences, Wuhan (2016-2019) și bursier Fulbright (2016-2017). Din anul 2019 este inclus în clasamentul „Top 2% most cited scientists“, publicat de Stanford University și, de asemenea, în topul 100 cei mai citați oameni de știință în geologie și geofizica (all time) din Statele Unite, începând cu cea mai recentă clasificare (2022) în Academics Analytic.
Din anul 2011 este cercetător asociat al Universității din București și începând cu 2021, profesor al Facultății de Geologie și Geofizică, Universitatea din București. În prezent coordonează laboratoare izotopice din ambele universități, Arizona și București.
A condus proiecte geologice în marile zone muntoase ale planetei ca Anzii, Carpații, Himalaya și Tibet și fost director pentru numeroase proiecte de cercetare fundamentală de tectonică globală, petrologie magmatică și geochimie izotopică, cele mai multe fiind finanțate de National Science Foundation din Statele Unite.
Este editor-șef al „Geological Society of America Bulletin“, una dintre cele mai prestigioase reviste de geoștiințe. Este Fellow al Societății Geologice a Americii și al American Geophysical Union, iar în anul 2011 Academia Română i-a decernat premiul „Ludovic Mrazec“.
„Conexiuni” este un proiect susținut de membrii Academiei Române și de cercetători din
institutele sale, având ca scop promovarea valorilor științifice și culturale. Conferințele se
adresează publicului de orice vârstă și pot fi utilizate inclusiv ca material didactic în
mediul universitar și liceal.

Пікірлер