No video

Transgenetik Tetrazon Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! (Tetrazon Balığı Cinsiyet Ayrımı Tetrazon Üretimi)

Tetrazon balığı nasıl bir balıktır ? Tetrazon kaplan barb, yüksek sırtlı ve sivri yuvarlak bir kafaya ayrıca yassı bir gövdeye sahiptir. Bu küçük balıklar vahşi doğada boyları sadece 7 cm'ye kadar ulaşsa da akvaryumda genellikle biraz daha küçüktür. Uygun bir bakım ile 6 ila 7 yıllık bir ömre sahiptirler. Gövde, sarıdan kırmızıya bir arka plan ve 4 çok belirgin siyah çizgi ile neşeli bir şekilde renklendirilmiştir. Sırt yüzgeçleri, kuyruk yüzgeçleri ve karın yüzgeçleri kırmızı kenarlıdır. Yumurtlamaya hazır olduklarında burun kısımları parlak bir kırmızı renk alır.
Tetrazon balığı bakımı nasıldır? Tetrazon Kaplan Barb, çoğu akvaryum için harika bir balıktır ve yeni başlayan akvaryumcular için diğer tropikal balıklarının yanına koyabileceği çok iyi bir seçimdir. Akvaryumda değişen su değerlerine karşı dayanıklı ve bu durum değişikliklerini çok iyi idare edebilen ve gene hemen hemen verilen bütün yiyecekleri yiyen, hepçil bir balıktır. Bununla birlikte, beyaz benek hastalığına duyarlı oldukları için akvaryumun temiz tutulması gerekir
Tetrazon balığı ne yer? Tetrazon balıkları hepçil oldukları için bu balık genellikle her türlü canlı, taze ve pul yemi yer. İyi bir denge sağlamak için onlara her gün yüksek kaliteli pul ve granül yem verin. Arada artemia, dondurulmuş midye içi, karides veya kan kurdu da verebilirsiniz. Bu yemler, tetrazon için adeta bir ziyafet olacaktır. Bu balık, siz ne kadar beslerseniz, o kadar yer. Bu nedenle akvaristler, bu balığı beslerken makul bir miktar belirlemelidir.
Tetrazon balığı akvaryum bakımı nasıldır? Tetrazon Kaplan Barb’lar, sularının temiz tutulması şartıyla bakımı son derece kolaydır. Akvaryumlar kapalı sistemlerdir ve büyüklüklerinden bağımsız olarak hepsinin biraz bakıma ihtiyacı vardır. Zamanla, ayrışan organik madde, nitratlar ve fosfat birikir ve buharlaşma nedeniyle su sertliği artar. Akvaryum suyunun %25 ila %50'sini ayda en az bir kez değiştirin. Akvaryumda yoğun bir şekilde balık varsa veya akvaryum balık sayısına göre küçükse, %20 ila %25 arasında haftada bir veya iki haftada bir su değişimi yapılmalıdır.
Tetrazon balığı akvaryumu nasıl olmalı? Tetrazon akvary6umu en az 60 litrelik bir akvaryuma ihtiyacı olacaktır. Bununla birlikte, bu çok aktif yüzücüler, 75 cm uzunluğunda ve 120 litrelik veya daha fazla olan bir akvaryumda çok daha fazla rahat edeceklerdir. İyi bir filtreleme sağlayın ve düzenli su değişimleri yapın. Bakteriyel filtrasyon döngüsü de tam olmalıdır. Akvaryum su sıcaklığı 20° ila 26° C arasında olmalıdır. Gene suyun pH aralığı 6,5 ila 7,5 ve en son olarak da su sertliği 35 ila 550 TDS gibi geniş bir aralıkta olabilir.
Tetrazon balığı hangi balıklarla yaşar? Enerjik Tetrazon kaplan Barb, özellikle kendi gibi hızlı yüzen balıklarla birlikte çok iyi bir topluluk oluşturur. Gurami, Betta ve Melek balığı gibi yavaş hareket eden ve uzun yüzgeçli balıkların yüzgeçlerini, kuyruklarını didikleme eğilimindedirler. Gene hızlı yüzdükleri için, yeme de çabuk ulaşacaklarından, yavaş balıkların yem yemesine de engel olacaktırlar. Eğer bu tetrazon balığını tek başına tutarsanız da oldukça agresif olurlar. Bu balığın grupları hiyerarşik olacaktır. Yani en güçlüden en zayıfa doğru, bir kıdem sıraları olur. Kendi gibi balıklarla bakılabilirken, büyük ve yırtıcı balıklarla bakılmaz. Gene Japon balığı gibi soğuk su balıkları da bu balıkla yaşamaz.
Tetrazon balığı dişi erkek ayrımı nasıldır? Dişiler, erkeklere göre çok daha az ve daha soluk renklidir ayrıca dişilerin karınları da erkeklere göre daha yuvarlaktır ve erkek Tetrazon Kaplan Barb’lara göre daha büyüktürler. Gene dişi tetrazon Kaplan Barb’ın karın yüzgeçleri, üreme döneminde soluk kırmızı veya turuncumsu bir renge dönüşür.
Tetrazon balığı üretimi nasıldır? Tetrazon Kaplan Barb'ın üremesi çok zor değildir ve yavrusunu yetiştirmek nispeten basittir. Bu balık yumurtalarını akvaryum içerisine saçarak ürer, 80 litrelik bir üreme akvaryumunda yumurtlatılabilir. Akvaryuma Sünger filtre, ısıtıcı ve bazı bitkiler konulabilir. Alt tabaka olarak kullanılan mermerler yumurtaların korunmasına yardımcı olacaktır. Su, 150 ila 200 TDS ile orta sertlikte. Su pH'ı yaklaşık 6,5 hafif asidik ve sıcaklığı 24° ila 26°C arasında olmalıdır.
tetrazon çiftleşme,
tetrazon akvaryumu,
tetrazon balığı cinsiyet ayrımı,
tetrazon üretimi,
tetrazon hangi balıklarla yaşar,
tetrazon balığı yavrulama,
tetrazon,
tiger barb,
tetrazon transgenic,
tiger tetrazone,
transgenetik tetrazon,
transgenetik balık türleri,
transgenetik tetrazon balığı,
kaplan barb,
tetrazon balığı bakımı,
tetrazon balığı çoğaltma,
tetrazon balığı,
tetrazon kaplan barb,
glofish tiger barbs,
tiger barbs tank mates,
tetrazon akvaryumu nasıl olmalı,

Пікірлер: 89

  • @sblbyrktr
    @sblbyrktr2 жыл бұрын

    Detaylı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım faydalı olur. Teşekkür ederim.

  • @mehmetbayrakdar3023
    @mehmetbayrakdar30232 жыл бұрын

    Emeğine yüreğine sağlık kardeşim. Sayende bilmediğim çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Katıldığın için ben teşekkür ederim :)

  • @yusufemrahkocuk3268
    @yusufemrahkocuk32682 жыл бұрын

    Güzel bir anlatım. Emeğinize sağlık. Teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim Emrah Bey. :)

  • @metinboruc4778
    @metinboruc47782 жыл бұрын

    Canlı çok güzel olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Canlı yayına sizi de beklerim :)

  • @selcukozturk6833
    @selcukozturk68334 ай бұрын

    Merhaba ben 10 adet aldım yanına 6 adet kırmızı göz tetra aldım 1 tanesini yediler apar topar ayırdım kırmızı gözleri saldırgan tipler alacaklara not olsun istedim güzel bilgilendirme olmuş teşekkür ediyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Teşekkür ederiz.

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Hocam red tail cat fish hangi balıklarla yaşar ve piranalar hangi balıklarla yaşar videosu gelsin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Bu balıklar ile ilgili de birer video yapmak lazım.

  • @dixonw0624

    @dixonw0624

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel sabırsızlıkla bekliyoruz hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eyvallah.

  • @zfrmngmn
    @zfrmngmn5 ай бұрын

    Merhaba. Videonun 5:51 dakikasında kadraja giren tetrazon türü nedir acaba? :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Yosunlu Barbus

  • @KaraMithatt
    @KaraMithatt2 жыл бұрын

    Namı değer deli psikopat bir tür. İlk beslediğim bir balık türü pirananın küçüğü desek yeridir. Cem abimizin dediği gibi Bakılacaksa sadece tek tür olarak bakılmalı. Veya yanına sadece transgenetik eklenebilir.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Pirana ile de besleyen var :) Büyük akvaryumlarda, adetli olarak bakılırsa kendi gibi balıklarla bakılıyor aslında.

  • @dessas50

    @dessas50

    2 жыл бұрын

    Melek balığı olur mu melekler büyük boyda

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tetrazon balıkları kendi gibi hızlı hareket eden balıklarla beraber yaşarlar. Sayıları da en az 6 adet olmalıdır çünkü az adet olurlarsa, diğer balıklara karşı sinirli davranabilir. Melek balığı, discus, gurami gibi hem yavaş hem de uzun kuyruklu balıklarla da bakılmaz.

  • @MehmetSubasi-jm8in
    @MehmetSubasi-jm8in Жыл бұрын

    1 dişi 3 erkek koyup yumurta döktürüyorum fakat bir türlü yavru alamadim. Püf noktaları nelerdir? Şimdiden teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu balıklar yumuşak suda ürer. Suyun sertlik durumunu kontrol et.

  • @selimyildiz9687
    @selimyildiz96872 жыл бұрын

    Öncelikle merhaba abi emeğine sağlık.. bende ciklet var abi biraz keyifsizler sanki durgun duruyorlar ne yapmam gerekiyor acaba ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Su değerlerini kontrol et. Ani bir pH düşmesi yaşanmış olabilir.

  • @rdvankaya3532
    @rdvankaya3532 Жыл бұрын

    bu türü beslemek istiyorum ancak fiyatları inanılmaz artmış :D 1 tanesi için 20 tl fiyat çekiyorlar ve benim akvaryumum 450 litre olduğu için 40 tane almayı düşünüyordum:D

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Hepsini bir anda alma. 6 adet ile başla. Eğer yaşatabilirsen, ileride sayısını arttırırsın.

  • @rdvankaya3532

    @rdvankaya3532

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel Cem Bey ben daha önce İstanbul'da yaşarken 30 tanesine bakmıştım 2 sene ve 2 senede 3 balık kaybetmiştim sadece. Beslenmelerini ve bakımlarını çok iyi biliyorum . Bu balıklar sayesinde hatta birçok canlı yem üretme işini de öğrenmiştim :) Şimdi daha büyük akvaryumum var ama fiyatları cidden can yakıyor. :) Sizin onerebileceginiz daha uygun fiyatlı yavru olarak satan bir yer varmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Maalesef, benim balık satışı ile ilgili hiç ilgim yok.

  • @besirnazli4
    @besirnazli42 жыл бұрын

    Abi şimdi benim mavi prenses in agzinda yumurta var 1 günlük yeni bir tanka koydum ısıtıcı si hava motoru filan herseyini koydum 2. Gün geldiğimde ağzındaki şişlik az bisey azalmıştı acaba yemismidir. Bide abi bazi zamanlar ağzını çıldırasıya haraket ettiriyor neden?Yada mavi prenses yumurtalarını yermi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    İlk kez ağzına yumurta aldıysa, tecrübesizlikten dolayı bazen bunları yanlışlıkla yutabilir. Eğer kuluçka makinası arsa, oraya alabilirsin. Yoksa, her çiklit balığının 21 gün civarında yavruları doğar. Kendi yavrularını yemez. Normal şartlarda 15 ila 18 günlük olduğunda anne balığı kusturabilirsin. Yavruları ayrı bir kaba al. Eğer kendiliğinden de doğmalarını beklersen de dediğim gibi 21 gün beklersin ve yavrular kendi kendine doğar. Anne balık tek başına, başka bir akvaryumda olduğu için de yavruları yemez.

  • @besirnazli4

    @besirnazli4

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi kustudum ana akvaryumun sıcaklığı 20 ,diğer akvaryumun sıcaklığı 26 di bende mallık yaptım kusturdum yumurtaları diğer akavaryumdaki kuluçka makinesine koydum su sıcaklıkları arasında 6 derece vardı koydum diğerine 1 gün geçti beyazlasan yumurta yok hepsi kahverengi bişy olurmu?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Normalde 26 derece olması gerekir zaten. Eğer beyazlaşmamışsa, sorun yok.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ancak bir dahakine dikkat et

  • @Mythic_34
    @Mythic_342 жыл бұрын

    Abi Benim Japon Balıklarımın 7 Adet Hepsinin Gözü Kırmızı Ne Yapmalıyım Abi Acillll

  • @orkunyolcu8721
    @orkunyolcu87212 жыл бұрын

    Merhabalar Cem Abi İyi günler dilerim Abi konuyla alakasız ama sana bir sorum olacak cam çiziklerini nasıl giderecegim aradım taradım bı sonuca ulaşamadım bı bilgin yada önereceğin bişey varmı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Araştırmalarıma göre seryum oksit veya diş patlayıcıları ile çizik yeri diş fırçası ile ovarak düzeltebilirmişiz.

  • @muharremaydn2090
    @muharremaydn2090 Жыл бұрын

    hocam tetra transgenetik 10 adet tetrazon 10 adet siyah moli 10 adet 4melek balığı 4vatoz neon tetra 10 530 litrede bu balıklar bu sayıda olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    530 litrelik bir akvaryumda 10 adet tetra transgenetik, 10 adet tetrazon, 10 adet siyah moli, 4 adet melek balığı, 4 adet vatoz ve 10 adet neon tetra bakılabilir. Ancak, akvaryumun sağlıklı ve dengeli bir ekosistem oluşturabilmesi için bazı önemli faktörlere dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle, bu türlerin hepsi farklı ihtiyaçlara sahip olduğundan, akvaryumun sağlayabileceği su parametreleri (sıcaklık, pH, sertlik vb.) hepsinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca, akvaryumun yeterli filtrasyona sahip olması ve su değişimlerinin düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bu türlerin bazıları sosyal balıklardır ve en azından birkaç eşe sahip olmaları önerilir. Örneğin, tetra türleri ve neon tetralar grup halinde tutulmalıdır. Melek balıkları da genellikle çiftler halinde veya en azından birkaç eşe sahip olarak tutulurlar. Bu nedenle, akvaryumda yeterli sayıda eş olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, bu türlerin bazıları diğer balıklara karşı agresif olabilir, özellikle vatozlar ve melek balıkları. Bu nedenle, akvaryumun yeterli miktarda saklanma alanı sağlaması ve her türün rahat edebileceği alanları olması önemlidir. Sonuç olarak, 530 litrelik bir akvaryumda bu türlerin bir arada tutulması mümkündür, ancak akvaryumun sağlıklı ve dengeli bir ekosistem oluşturabilmesi için su parametreleri, filtrasyon, eşleşme ve saklanma alanları gibi faktörlere özen gösterilmelidir.

  • @exotichayvanlar6096
    @exotichayvanlar60962 жыл бұрын

    👏👏👏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @seyfidurmaz2445
    @seyfidurmaz24452 жыл бұрын

    Cem bey size bir sorum olacak. Benim akvaryumumda bıçak balığı , hayalet balığı ve çöpçü balıkları(normal çöpçü ve frenatus) yaşıyor. Bu balıkların yanına yüzey balığı olarak papağan balığı nasıl olur, onun dışında bu türlerle uyum içerisinde yaşayabilecek yüzey balıkları nelerdir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Papağan balığı olur. Ayrıca Blue acara, silver dollar, cüce gurami gibi balıklar

  • @seyfidurmaz2445

    @seyfidurmaz2445

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hayırlı geceleriniz olsun.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür. Size de günaydın. İyi bir gün dilerim.

  • @efeylmaz7563
    @efeylmaz7563 Жыл бұрын

    İç filtre ile yapılan akıntıyı severler mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Evet, bu tür balıklar genellikle akarsular ve nehirler gibi akışkan su ortamlarında yaşarlar, bu nedenle hareketli suya ihtiyaç duyarlar.

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel eledealarım bir hafta önce ekildi ama şuan kurumuş gibi neden olabilir acaba

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel cae ekledim ui ğün nasıl bir balıktır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumdaki Elodea bitkisinin sararmasının birkaç nedeni olabilir: Işık: Elodea bitkisi yüksek ışık gereksinimine sahip bir bitkidir. Eğer bitki yeterli ışık alamıyorsa, yaprakları sarar ve ölür. Bu nedenle, akvaryumda yeterli miktarda ışık sağlamak önemlidir. Su koşulları: Elodea bitkisi tatlı su bitkisidir ve tatlı su parametrelerine uyum sağlamalıdır. Suyun pH'ı, sertliği ve sıcaklığı, bitki için uygun değerlerde olmalıdır. Su kalitesi düşükse, bitki de sararabilir. Beslenme: Elodea bitkisi, besinlerini su yoluyla alır. Eğer su besin açısından yetersizse, bitki besin açısından yoksun kalabilir ve sararabilir. Bu nedenle, akvaryumdaki bitkilerin besinlerini sağlamak için bitki gübresi kullanmak önemlidir. Kirlilik: Akvaryumdaki kirlilik seviyesi, bitkinin sağlığına zarar verebilir. Fazla yemleme, balık artıkları veya diğer organik maddeler suyu kirletebilir ve bitkinin sağlığına zarar verebilir. Elodea bitkisinin sararmasını önlemek için, yukarıda belirtilen nedenleri dikkate alarak doğru su koşullarını sağlamak, yeterli ışık ve besin sağlamak ve akvaryumdaki kirliliği kontrol altında tutmak önemlidir.

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel sanırım ışık yetersiz kaldı bitki ışığı takıcam bu gün kaç saat ışık vermeliyim

  • @muhammedacar8770
    @muhammedacar87706 ай бұрын

    Teşekkür ederim gayet bilgilendirici video olmuş eline sağlık reis ama tütün içmeyi bırak be yazık canına vallahi ❤

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    6 ай бұрын

    20 senedir içmiyorum.

  • @begum8914
    @begum89142 жыл бұрын

    Merhaba videolarınız çok bilgilendirici ve yararlı umarım böyle devam edersiniz emeğinize sağlık.Benim japon balığıyla ilgili bi sorunum var balığım 2 balık için attığım yemin hepsini kendi yemiş ve karnı baya bi şişti 1 gün aç bıraktım fakat bi işe yaramadı ben de sera bakto tabs kullanmaya başladım başka yapabileceğim bir şey var mı cevaplarsanız sevinirim.(Balığım karnı şiş pulları dikleşti hareketliliğinde bir problem yok gayet sağlıklı sadece şişti)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.

  • @begum8914

    @begum8914

    2 жыл бұрын

    Dropsy hastalığını biliyorum fakat balığımın kabız olup bu nedenle şiştiğini düşünüyorum diğer balık yeni geldiği için yukarı yem yemeye çıkmadı bu nedenle daha önceden akvaryumda yaşayan balığım bütün yemleri yedi ve şişmeye başladı kabızlık için çözüm yolu nedir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Öncelikle yemi kes. En az 3 gün. Korkma bu balıklar 15 gün yem yemese de bir şey olmaz. 4 ay yem yemeden yaşayan balıklar var. Sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedir. Kabak çekirdeği içi de olur. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese,doyar. Bu kabız olan düz, diğeri yumurta gövdeli mi?

  • @begum8914

    @begum8914

    2 жыл бұрын

    Düz gövdeli değil ama diğeri daha yuvarlak gövdeli.Yorumumu cevapladığınız için tekrardan teşekkürler videolarınız da çok güzel emeğinize sağlık.

  • @begum8914

    @begum8914

    2 жыл бұрын

    Balığın dışkıladığını da hiç görmedim.Sizin dediğiniz gibi Epsom tuzu tedavisini de bir deneyeceğim geçmezse.

  • @gokhanguz2197
    @gokhanguz21972 жыл бұрын

    Cem Celikel oncelıkle merhaba benm sorum akvaryumun içine baktığımda dip sarılaşmış gıbı gozume çarpıyor acaba neden olabilir dış ve iç filtreleri denedim tıkanma gıbı bı sorun yok dıskus yemi kullanıyorum bide dıskusden once AKUV MAXPOWER YEMİNİ kullanıyorum sarılaşmayı nasıl gıderebılırım acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kumda mı bir sarılık var yoksa aksesuarlarda mı?

  • @gokhanguz2197

    @gokhanguz2197

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun yan ve üstünden bakınca afif sararma goruyorum beyaz kum kullanıyorum acaba sorun neyden kaynaklanıyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yosun gibi mi mesela?

  • @evrivann
    @evrivann2 жыл бұрын

    Merhaba japon balığım akvaryumda dipte olduğu yerde duruyor dışkı problemi var galiba dışkısı çok uzun parmak kadar ama ip kadar ince kabız oldu diye tahmin ediyorum bezelye attim başka yapmam gereken birşey varmı dışkısı hala kopmamıs?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok yoğun besliyorsun. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. 3 gün yem verme. Daha sonra, günde bir kere besle.

  • @evrivann

    @evrivann

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @efeylmaz7563
    @efeylmaz7563 Жыл бұрын

    Tetrazon ile bakacağım türler arıyorum bilginiz var mı ne ekleyebilirim ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kiraz barbus, Gül barbus, Tinfoil Barbus, Kırmızı kuyruklu köpekbalığı, çöpçü balığı, kaplan vatoz balığı, Makrakanta, SAE vatoz, Moli, Plati, Kılıç Kuyruk, Siyah Tetra, Gurami, Zebra danio, Severium, Apistograma, Otosinclus, Gümüş dolar, Kuhli Loach, Bolivian Ram gibi balıklarla berber bakabilirsin.

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel penguen tetra olur mu zebra danioyu yer mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Penguen dediğin siyah neon tetra mı? Eğer o balıktan bahsediyorsan, akvaryum yeteri kadar büyükse, bakabilirsin. İlk koyduğunda biraz agresif olabilirler ancak black neon tetra kaçabilir. Tabi ki başta da dediğim gibi akvaryum büyükse.

  • @lilo_hassan98
    @lilo_hassan982 жыл бұрын

    Selam bu baliklar Tresgenetik tetrayla yaşarmi abi

  • @Yusufbur4k

    @Yusufbur4k

    2 жыл бұрын

    Yaşar

  • @lilo_hassan98

    @lilo_hassan98

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tertazon balıkları çok bölgecidir. Aynı zamanda da küçük akvaryum balıkları arasında ki en yırtıcı balıklardan sayılırlar. Diğer balıkların kuyruklarını yemeleri ile ünlüdürler. Tek veya küçük guruplar halinde bakarsan, diğer balıklara sorun yaratacaktır. Eğer akvaryumunda bu balıktan en az 6-7 adet beslemiyorsan, başka balık yanına koyma. Gene Transgenetik tetra balıkları da gurup halinde yaşar. O balıktan da en az 6 adet olsun.

  • @vusalisgenderli9287
    @vusalisgenderli92872 жыл бұрын

    Aslinda bakimi zordur kolay deyil.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Uygun akvaryum büyüklüğü, uygun adet ve uygun su şartlarında çok da zor değildir. Ancak her baktığımız balık gibi, bu balık hakkında da bilgi ve tecrübeli sahibi olmak önemlidir.