TRANS POWER! | Sumu

Trans Power! -sarjan 2. kauden toisessa jaksossa haastateltavana on transpoika Sumu.
Seitsemänosainen Trans Power! -sarja tuo esille uusia näkökulmia ja ääniä trans-aiheista, jotka ovat jääneet huomiotta valtamediassa. Sarjan keskiössä ovat syvälliset keskustelut, omaehtoinen tekeminen ja uudenlaiset näkökulmat.
Toimittajana Eskelinen on halunnut luoda tilan haastateltavilleen kertoa tarinansa omaehtoisesti, ilman tarvetta sopeutua cis-keskeisen yhteiskunnan vaatimiin muotteihin:
“Transtyypit pääsevät aika harvoin ääneen ja vielä harvemmin toisen transihmisen kanssa, ilman tarvetta muuttaa keskustelua helpommin ymmärrettäväksi. Tähän mennessä cis-sukupuoliset ovat määritelleet keskustelua.”
Sarjan tuotantoa on tukenut Alfred Kordelinin säätiö.

Пікірлер: 3

  • @non-existent-person
    @non-existent-person8 ай бұрын

    Tää oli hyvä keskustelu kuulla kyllä. Olis kiva, jos useampi ihminen löytäis toivon tosta, että tulevaisuudessa voi elää omannäköistä elämää. Itsekkin yritän. :)

  • @ootihana
    @ootihana8 ай бұрын

    toi sumu on hyvännäköne :)

  • @steriloiminen1675
    @steriloiminen16754 ай бұрын

    Tämä on jäänyt huomiotta mediassa. Suomessa ei vaadittu sterilisaatiota, vaan lisääntymiskyvyttömyys. Vaatimus on periaatteessa ongelmallinen, mutta käytännössä se toteutuu itse halutulla hormonihoidolla. Hormonihoidon lopettamalla hedelmällisyys voi palautua. Suomessa EI OLE PAKKOSTERILISAATIOTA. THL:n rekisteriin ei ole raportoitu yhtään sterilisaatiota transsukupuolisuuden perusteella koko lain voimassaoloaikana 2003 alkaen. Julkisuudessa esitetyistä väitteistä poiketen pakkosterilisaatiota ei ole suoritettu transihmisille eikä edes vapaaehtoisia sterilisaatiota ole haettu transsukupuolisuuden perusteella. Tarkoittaa siis, että lisääntymiskyvyttömyys on saatu muulla tavalla, lähes aina itse halutuilla hormonilääkkeillä, tai harvoin muilla lisääntymiselinten leikkauksilla kuin sterilisaatiolla. Transihminen, joka ei halua hormonihoitoa on todellinen harvinaisuus. Tilanne on kuvitteellinen. Vaikka translakia muutetaan, transihmiset eivät silti ole lisääntymiskykyisiä, koska he käyttävät hormoneja. Translakikampanjointi saisi olla rehellistä. Väärän tiedon levittämistä voi sanoa valehtelemiseksi.