Top 5 Greseli in amenajarea Baii

Social Media:
Magazin Online: casavie.ro/
Instagram: casavie.ro...
Facebook: / casaviero-100435638181744
Tel. 0759.499.828
Adesea și ție ți se întâmplă să te lași pradă instinctului când vine vorba de amenajarea băii? Ei bine, într-o astfel de situație baia devine un loc monoton și care de cele mai multe ori nu are niciun strop de originalitate.
Iată un top 5 greșeli în amenajarea băii pe care să le eviți cu orice preț:
1. Nu măsori corect spațiul: Înainte de toate, măsurătorile sunt cele mai importante. Analizează foarte bine dimensiunile și încearcă să nu încarci spațiul fără rost. Distanța dintre obiectele sanitare influențează semnificativ gradul de confort, cât și siguranța și corectitudinea folosirii. De obicei, lavoarul trebuie să se situeze la 30 de centimetri de cadă sau duș și la 20 de centimetri de WC. Vasul WC-ului va fi amplasat la 20 de centimetri de cadă și 20 de centimetri de lavoar. Păstrează astfel de standarde pentru a crea un spațiu uniform.
2. Alegi materiale de slabă calitate: Pentru a alege mobilierul potrivit pentru baie trebuie să iei în considerare două lucruri importante: umiditatea și temperatura. Materialele utilizate, așadar, trebuie să fie suficient de rezistente în fața unor astfel de aspecte. PAL-ul este materialul predispus cel mai mult degradării, așadar că evită-l cu orice preț. În schimb, MDF-ul te poate ajuta să eviți situațiile în care vei fi nevoit/ă să investești din nou pentru alegerea mobilierului. La fel se întâmplă și în cazul finisajelor. Nu încerca să incluzi elemente care se potrivesc, spre exemplu, doar în living doar de dragul de a atrage atenția. Tapetul sau vopseaua decorativă necesită o anumită pregătire înainte de aplicare. Altfel, umezeala va distruge imediat aspectul final.
3. Nu ai suficient spațiu de depozitare: Baia ar trebui să îmbine cu succes funcționalitatea și estetica - este un adevăr general valabil. Nu este un loc care trebuie doar să arate incredibil. Aici va trebui să îți depozitezi foarte multe produse de îngrijire, cât și diverse lucruri personale. Așadar, asigură-te că ai suficient loc pentru toate obiectele, fără să îngreunezi prea mult aspectul băii. Alege dulapuri cât mai simple, fără prea multe detalii sau finisaje greu de vizualizat.
4. Alegi obiecte de o calitate inferioară: De cele mai multe ori, ieftin și bun este doar o raritate. În ceea ce privește amenajarea băii, trebuie să fii conștient/ă de faptul că doar standardele înalte de calitate vor oferi rezultatele scontate. Încearcă să privești dincolo de prețurile ridicate. Gândește-te numai la faptul că te vei bucura mult timp de avantajele produselor achiziționate. De asemenea, calitatea impune o atmosferă care combină somptuozitatea cu eleganța. Cea mai bună variantă este de a realiza un plan înainte de a realiza propriu-zis toate activitățile. Stabilește-ți un buget și definește spațiul. Mai apoi, gândește-te la materialele potrivite și la echipa care se va ocupa de materializarea ideilor tale. Cel mai bine ar fi să apelezi la un specialist în domeniu care îți va oferi sfaturi utile și personalizate.
5. Nu acorzi suficientă atenție culorilor și texturilor: Ce e prea mult strică, mai ales în ceea ce privește design-ul interior.
Încearcă să creezi în primul rând un spațiu care să te definească și care să poată crea o atmosferă liniștită. Nu încerca să faci prea multe lucruri deodată și nici nu copia variantele pe care le-ai văzut în alte părți. De cele mai multe ori sunt folosite culori țipătoare, prea aprinse sau nepotrivite cu elementele din încăpere. Baia trebuie să devină sanctuarul tău de relaxare, așadar alege atent culorile și texturile folosite. Spațiul este cel te poate ajuta cel mai mult. Dacă ai o baie mică, încearcă să alegi culori care să dea senzație de loc aerisit. Cele mai bune alegeri sunt: alb, verde deschis sau bleu. Pentru băile mari încearcă să rămâi pe linia de plutire cu nuanțe neutre sau deschise pentru că generează fără probleme o atmosferă caldă. De asemenea, nu ignora faptul că baia trebuie să fie o încăpere luminoasă care să îți permită să îți desfășori cu succes activitățile zilnice. Efectele dramatice și sobre nu sunt indicate.
Cu toate că pare greu de crezut, dar amenajarea băii poate deveni unul dintre cele mai grele lucruri. Situația se complică și mai mult în momentul în care nu știi exact de unde și cu ce să începi. Tocmai de aceea, apar greșeli vizibile în ceea ce privește gestionarea spațiului, crearea atmosferei sau alegerea mobilierului. Prima lecție pe care ar trebui să o înveți este că nu trebuie să te chinui prea mult. Însă, nu te lăsa purtat/ă de alegeri luate pe moment. Informează-te cu rigurozitate înainte de a lua orice decizie și oferă locului o bucățică din personalitatea ta.
#baie #amenajare

Пікірлер: 8

  • @etussandoiu-rn6xj
    @etussandoiu-rn6xj3 ай бұрын

    Mulțumesc pentru sfaturi, care sunt foarte utile.❤😊

  • @CasaVie_ro

    @CasaVie_ro

    3 ай бұрын

    Cu drag!

  • @simonbela77
    @simonbela77 Жыл бұрын

    Foarte practic , doar ... in apartamentele facute in anii 70-80 nu s-a tinut cont de distanta dintre lavoara si cada/cabina de dus ... iar spatiul nu iti permite acest lucru ;) Bafta !

  • @CasaVie_ro

    @CasaVie_ro

    Жыл бұрын

    Așa este, dar există soluții multe și pentru băi mici, avem deja câteva idei într-unul din videoclipuri pe tema aceasta și vom mai posta! Mulțumim pentru comentariu! ❤️

  • @stefanutzp
    @stefanutzp2 жыл бұрын

    Medeful

  • @CasaVie_ro

    @CasaVie_ro

    2 жыл бұрын

    Cea mai bună soluție 😀

  • @constantinsitaru5642
    @constantinsitaru5642 Жыл бұрын

    Nu te mai bâlbâi..

  • @CasaVie_ro

    @CasaVie_ro

    Жыл бұрын

    Mai pățim 🙂