No video

Tetra Balıkları Hangi Balıklarla Yaşar (En Uyumlu Balık Türleri Hangileri)

Balta balığı tetra genelde akvaryumun üst kısmında yaşadığı için, akvaryumunda bulunabilecek balıkların akvaryumun alt ve orta kısmında yaşamayı tercih etmeleri çok daha iyi olacaktır. Bir de şunu da eklemeden geçmeyeyim. Balta balıkları çok utangaçtır bu yüzden yanına koyacağınız balıkları da iyi seçmelisiniz. Cüce Gurami, Lepistes, Plati, Diğer sakin tetra türleri, çöpçü balığı, kuhli çopra balığı, Discus, Melek balığı, cüce otocinclus, Küçük Rasboralar, vatoz ve diğer küçük barışçıl balıklar.
Siyah neon tetra kendi gibi barışçıl balıklarla bakılmalıdır. Bununla birlikte, hem sert suda hem de yumuşak suda yaşayabildikleri için bir çok barışçıl balık türü ile de rahatlıkla yaşarlar. Bu balık, gene Neon ve kardinal tetra balıklarının yaşadığı diğer balıklar ile de yaşar ayrıca Sivrisinek Rasbora, Harlequin Rasbora, Gök İncisi Danio, Kırmızı Ağızlı Neon Tetra, Cüce vatoz gibi Küçük Tatlı Su Yayın Balığı türleri, bütün gurami türleri, Tatlı Su Akvaryum Salyangozlarıyla da rahatlıkla yaşayacaktır.
Limon Tetra Balığı akvaryumlarda da en az 6 veya daha fazla adette bir arada bakılmalıdırlar. Çok meraklı ve arkadaş canlısı balıklardır, bu sayede kendi gibi agresif olmayan balıklarla beraber rahatlıkla bakılabilirler. Limon Tetra, diğer balıklarla birlikte yüzebileceği bol açık alanla dengelenmiş bitkili akvaryumları severler. Gölgeli ve gölge yapan bazı yüzen bitkileri seven akvaryum arkadaşları ile çok iyi geçinir. Bu balıklardan bazıları, Çöpçü yayın balığı, Apistogramma, daha küçük rasbora türleri, Otocinclus ve diğer küçük danioları sayabiliriz.
Kırmızı gözlü Tetra, aktif yüzücüler arasındadır. Yüzme alanı bol, hafif bitkili akvaryumlarda çok rahat yaşarlar. En İyi akvaryum arkadaşları gene black tetra, mücevher tetra, kırmızı ağızlı tetra ve diğer tetralar, gökkuşağı balıkları, barb türleri, büyük rasboralar ve daniolar. Ayrıca gene akvaryum dibinde yaşayan Elma salyangozu, Makrakanta, Kuhli çoprabalığı gibi barışçıl dip sakinleri ve plati, moli gibi canlı doğuran balıklar, bu balığa çok iyi akvaryum arkadaşı olurlar.
Pristella tetra balığı çok barışçıl bir balıktır. Akvaryum suyu çok yumuşak veya sert olabilir. Bu da bu balığın bir çok tetra türüne göre, daha farklı balıklarla yaşamasına olanak sağlar. Ember Tetra gibi diğer küçük tetralar, kalem balıkları, Çöpçü balıkları, küçük rasboralar, Plati, moli ve lepistes gibi canlı doğuranlar ve kırmızı kuyruklu köpek balığı, makrakanta gibi çopra balıklarının yanı sıra, hafif acı su akvaryumunda Kribensis çiklit ve diğer küçük yırtıcı olmayan çiklit balıkları ile birlikte barındırılabilirler.
Black tetra yarı agresif bir tetra türüdür, kendi gibi barışçıl ama agresif olmayan balıklarla bakılmalıdır. Bu balık, bir topluluk akvaryumunda gerçekten çok güzel görünür. Çok aktiftirler ve hızlı hareket ederler. Yaşlandıkça daha az hareket ederler. Bu tetralar akvaryum büyüklüğü yeterliyse, lepistes ve moli gibi canlı doğuran balıklarla yaşayabileceği gibi, zebra danio, rasbora türleri ve diğer barışçıl tetraların yanı sıra, gene barışçıl çöpçü, çoprabalıkları gibi dipte yaşayanlar ve bazı Bolivian ram gibi cüce çiklitlerle iyi geçinir.
Kongo Tetra utangaç bir tetradır, bu videoda anlattığım diğer tetralara göre özellikle kendinden küçük balıklara, akvaryum içerisinde ki yumuşak bitkilere ve elma salyangozu gibi yumuşakçalara karşı en saldırgan olan balıktır. Topluluk balığıdır. Asla agresif balıklarla bakılmamalıdırlar. Neon tetra türleri, çöpçü balığı gibi, dipte yaşayan balık türleri, Gökkuşağı balığı, Gök İncisi Danio, Ember tetra, Moli, Plati ve Kılıç Kuyruk gibi bazı canlı doğuranlar, Sivrisinek rasbora, Apistogramma gibi Cüce Çiklitler, Kırmızı Ağızlı Neon Tetra, Tetrazon, Kiraz barb gibi türler ve en son Fil Burun Balığını sayabiliriz.
Beyaz tetra balığı, yarı agresif sayılacak bir balıktır. Eğer akvaryum yeteri kadar büyük değilse ve de sayıları 6 adetten az ise, melek balığı ve beta gibi balıkların kuyruk ve yüzgeçlerini didikleme eğilimindedirler, bu yüzden de topu halde bakılmalıdırlar. En az kendi kadar büyüklükte ki barışçıl balıklarla yaşar. Yaşları ilerledikçe, hareketleri de yavaşlar. Bu balık 6 veya üzeri adetlerde bakılırsa, melek balığı ve beta ile bakılabilir, ayrıca çöpçü balığı, vatoz balığı, Makrakanta, Kuhli ve Kırmızı Kuyruklu Köpek Balığı gibi tropikal ve barışçıl dip balıklarının yanı sıra zebra danio gibi danio türleri, ayrıca Plati, moli, kılıç kuyruk ve lepistes gibi canlı doğuranların yanı sıra, kardinal, siyah neon ve neon tetra ile de bakılabilir.
tetra hangi balıklarla yaşar, balta balığı hangi balıklarla yaşar, siyah neon tetra hangi balıklarla yaşar, limon tetra hangi balıklarla yaşar, kırmızı gözlü tetra hangi balıklarla yaşar, pristella tetra hangi balıklarla yaşar, black tetra hangi balıklarla yaşar, kongo tetra hangi balıklarla yaşar, beyaz tetra hangi balıklarla yaşar, transgenetik tetra hangi balıklarla yaşar, neon tetra hangi balıklarla yaşar, tetra balığı hangi balıklarla yaşar, tetra akvaryumu, neon tetra balığı

Пікірлер: 97

  • @yildizoptik63
    @yildizoptik63 Жыл бұрын

    Çok güzel video. Herzamanki gibi. Emeklerinize sağlık. Tebrikler. 💕🌿🐟🐟🌿💕

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim.

  • @ahmetmorca9418
    @ahmetmorca94182 жыл бұрын

    Cem bey ben 1 ay daha yokum malum LGS çok yaklaştı LGS den sonra tam gaz vidolara geleceğim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sen dersine çalış. İhmal etme. Videolar zaten hep burada. Düzenli ve sistemli çalış. Ben son bir ayda bütün senenin derslerini, baştan aşağı tekrar etmiştim. Sistemli ve düzenli çalışırsan sen de başarabilirsin. Kolay gelsin.

  • @fatihyuce6137
    @fatihyuce61372 жыл бұрын

    Emeğinize yüreğinize sağlık Cem bey

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Japon balığımın üstünde siyah lekeler var ne yapmalıyım bide tatlı su midyesi ile ilgili bir video yapan bilir misin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Japon balığı neden renk değiştirir ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/gIV81s-npJbHcpM.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Midye ile ilgili de bir video yapacağım. Ancak şimdilik sırada bekliyor :)

  • @saimozdemir8327
    @saimozdemir8327 Жыл бұрын

    Benim 1 mtakvaryumum var14 adet tetrazonum var aydınlatma açıkken balıklar bitkilerin altında köşe bucak saklaniyorlar kapatınca hepsi ortaya çıkıyor sebebini bilen varmiogrenmek istiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Tetra balıklarının (Tetraodontidae familyasından) aydınlatma açıkken bitkilerin altında saklanmalarının ve ışığı kapatınca ortaya çıkmalarının nedenleri, balıkların doğal davranışlarından kaynaklanır. Tetra balıklarının bu davranışları, güvenlik, strese maruz kalma, doğal çevreleri ve gece aktiflikleri ile ilgili olabilir. Aydınlatma açıkken saklanma: 1. Güvenlik: Tetra balıkları doğal olarak avcılardan kaçınma içgüdüsüne sahiptirler ve aydınlık alanlar onlar için daha savunmasız bir durum olabilir. Bitkilerin altında veya gölgelerde saklanmak, avcıların onları daha az görmesini sağlayarak güvenliklerini artırır. 2. Stres Azaltma: Tetra balıkları, parlak ışık altında stres yaşayabilirler. Bitkilerin gölgelerinde saklanmak, stres düzeylerini düşürmelerine yardımcı olabilir. Akvaryum ışının her litreye 1 ila 4 watt olması gerekir. Bundan fazlası çoktur. Işığı kapatınca ortaya çıkma: 1. Doğal Gece Aktivitesi: Tetra balıkları, doğal yaşamlarında geceleyin aktif olabilen türler arasındadır. Işığın kapatılmasıyla birlikte daha rahat ve doğal davranışlarına uygun bir ortam oluşur, bu nedenle aktif hale gelirler. 2. Güvenlik Algısı: Karanlıkta, tetra balıkları avcıların dikkatini çekmekten daha az endişe duyabilirler, bu nedenle daha açık alanlara çıkmak için cesaret kazanabilirler. Genel olarak, tetra balıklarının doğal davranışları, aydınlatma ve ortam koşullarına tepki olarak değişebilir. Eğer balıklarınız sağlıklı ve mutlu görünüyor ve normal besleniyorlarsa, bu davranışların endişe edilecek bir durum olmadığını belirtmek isterim. Su değerlerini de kontrol et.

  • @pastellow213
    @pastellow2132 жыл бұрын

    Abi benim ramshorn salyangozunun kabuğu eriyorda nedenini ve tedavisini bilmiyorum Şuan ayrı akvaryumda lütfen tedavisi ve nedenini yazabilirmisin :(

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum suyu muhtemelen çok asidik. Bu yüzden de kabukları eriyor. Bence sık su değişimi yap.

  • @pastellow213

    @pastellow213

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamam.

  • @onurtoledo
    @onurtoledo2 жыл бұрын

    Süper bilgili video

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vallahi bu bilgileri toplamak, düzenlemek, video haline getirmek günlerimi aldı. Umarım faydası olur.

  • @OguzhanGedikli
    @OguzhanGedikli2 ай бұрын

    İyi günler 40 Litrelik bir akvaryumum var içinde suan 4 tane neon tetra 10 tane genetik tetra mevcut içine vatoz ne önerirsiniz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    L144 Cüce vatoz olabilir. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @Turk11938
    @Turk119382 жыл бұрын

    Abi odun köpek balığı ile ilgili bir video yaparmısın çünkü benimkiler hep kuytu köşe yerlerde duruyorlar ve ışık sevmiyorlar acaba kişisel bir özellik mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Odun balığı, adı üzerinde akvaryum içerisinde odun ve buna benzer aksesuarların içinde gizlenir. Bu normal.

  • @zeysena6181
    @zeysena61812 жыл бұрын

    Merhaba benim japon balığım kırmızı dışkı yapıyor ve sonradan bu şeffaf a dönüşüyor verdiğim yemden dolayımı yoksa başka bişimi yani neden kırmızı hep kahverengi olurdu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.

  • @zeysena6181

    @zeysena6181

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür edrimm

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @Kus.balik.
    @Kus.balik.2 жыл бұрын

    L144 vatozlar tropikal mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Evet, bütün tatlı suda yaşayan vatoz balıkları tropikaldir.

  • @Kus.balik.

    @Kus.balik.

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @hakanozbas1221
    @hakanozbas12212 жыл бұрын

    Hocam ağzınıza sağlık. 5 ay önce Transgenetik Tetra aldım. Hiçbir kayıp yaşamadım. Fakat ne zaman bir vatos, bir çöpçü alsam maksimum 2 hafta yaşadılar. Suyun sıcaklığı 24 derece. Dip yemleme de yaptım. Yok olmuyor. :) Yosunlanma ve dip temizliği için başka bir öneriniz var mıdır?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre? Kaç balık var? Akvaryuma her su değişiminde tuz atıyor musun?

  • @hakanozbas1221

    @hakanozbas1221

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Akvaryum 60 litre hocam. Hiç tuz atmadım. Tuz olayını bilmiyorum maalesef.

  • @hakanozbas1221

    @hakanozbas1221

    2 жыл бұрын

    8 Tetra var.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tuz vatoz ve çöpçünün bir numaralı düşmanıdır. O yüzden sordum. 60 litre 8 tetra için gayet güzel bir büyüklük. Belki akvaryum dibinde kullandığın malzemeden kaynaklı olabilir. Renkli taşlar kullanıyorsan da, bu balıkları zehirler.

  • @hakanozbas1221

    @hakanozbas1221

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Çok teşekkür ederim hocam. Sanırım sorun bu. Renkli taş kullanmıştım. Onu değiştirsem iyi olacak. Harika bir kanal, sizden çok şey öğrendim. başarılarınızın devamını dilerim. 🙏

  • @efeylmaz7563
    @efeylmaz7563 Жыл бұрын

    Tetrazon ve kırmızı burun yaşar mı birlikte 70 litre 60 cm akvaryum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kırmızı Burun Tetraları ve Tetrazon'u bir arada tutmak, farklı mizaçları ve davranışları nedeniyle zor olabilir. Tetrazon, özellikle az sayıda veya küçük tanklarda tutulduğunda daha agresif ve çevik olarak bilinir. Öte yandan, Kırmızı Burun Tetralar genellikle barışçıldır ve sakin bir ortamı tercih eder. Tetrazon'un saldırganlığı ve Kırmızı Burun Tetralar barışçıl doğasının birleşimi, strese, yüzgeçlerin kesilmesine ve tetralarda potansiyel zarara yol açabilir. Tetrazon, tetraları kovalayıp taciz edebilir, bu da onlarda aşırı strese ve olası yaralanmalara neden olabilir. Yine de bu türleri bir arada tutmak istiyorsanız, ayrı bölgeler oluşturmak ve saldırganlığı en aza indirmek için çok sayıda saklanma yeri, bitki ve görsel bariyer içeren daha büyük bir tanka (tercihen 250 litre veya daha fazla) sahip olmanız önerilir. Ek olarak, saldırganlıklarını dağıtmak ve diğer tank arkadaşlarına odaklanmalarını azaltmak için Tetrazon'u daha büyük gruplarda (6 veya daha fazla) tutmak önemlidir. Bununla birlikte, bu önlemlere rağmen, Kırmızı Burun Tetralar ve Tetrazon arasında hala saldırganlık ve uyum sorunları riski olduğunu belirtmekte fayda var. Balığınızın davranışını yakından izlemek ve herhangi bir saldırganlık veya stres ortaya çıkarsa onları ayırmaya hazırlıklı olmak her zaman önemlidir. Alternatif olarak, farklı uyumluluk gereksinimlerine sahip olduklarından Kırmızı Burun Tetralar veya Tetrazon için uyumlu tank arkadaşları bulmak genellikle daha kolaydır.

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel guramı koydum cüce guramı

  • @efeylmaz7563

    @efeylmaz7563

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel ama onu da rahat bırakmadılar yavru sarı prenses koymayı planlıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yavru sarı prensesler de bir süre bakılabilir ancak ileride o da sıkıntı yapacaktır.

  • @haticeyuce6735
    @haticeyuce67352 жыл бұрын

    Abi sihirli killifish balığı japon balığı ile yaşar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayır, japon balığı killifishi yer.

  • @mahmudxon7301
    @mahmudxon73012 жыл бұрын

    Assalamu aleykum Ustam buyuk akvaryum yapiyorum arka fon nasil renk yapmam doğru olur mavi. Beyaz. Siyah hangi renk balik için daha iyi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eğer transgenetik balık besleyeceksen, koyu renkli fonlar çok daha balıkları güzel gösterecektir.

  • @mahmudxon7301

    @mahmudxon7301

    2 жыл бұрын

    Başara bilsem Discus beslemeyi duşunyorum arka fon yaptiktan sonra değiştiramam çunki sampi akvaryum arkasina yapiştiryorum fon sampla akvaryum arasinda kaliyor hiç değiştiramam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Zaten arka tarafta kaldığı için, bir kere yapıp bırakıyorsun.

  • @poyraz_oyunda6018
    @poyraz_oyunda60182 жыл бұрын

    Abi benim balığımda kabızlık geçmiyo ne yaparsam yapayım (japon balığı)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.

  • @poyraz_oyunda6018

    @poyraz_oyunda6018

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel haşlamiyim mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hafif haşlamanda fayda var.

  • @poyraz_oyunda6018

    @poyraz_oyunda6018

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel 1 2 dk haşlasam yeter mi abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Suda dağılmasın ancak balıklar da ısırdı mı gelsin. 1-2 dk kaynat, olmazsa 1-2 dk daha kaynatırsın.

  • @abdurrahimcanli29
    @abdurrahimcanli292 жыл бұрын

    zebra tetra aldım daha yeni 6 adet. 12 lt bir akvaryumda iç filtre ile bakacam nasip olursa. Petshopcu yanına japon koyabilirsin dedi birde melek balığı uygun mu?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    12 litre çok küçük. Bu akvaryumda balık bakılmaz. Hele japon hiç bakılmaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @abdurrahimcanli29

    @abdurrahimcanli29

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel EyvAllah çok teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @alperdemir2706
    @alperdemir27062 жыл бұрын

    abi canlı yayına yetişemedim maaleseg ama bir sorum olacak discus bitkili ve tuzlu suda yasar mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Discus bitkili akvaryumda yaşar ancak bu balık yumuşak su balığıdır ve tuz suyu çok sertleştirir. Bu yüzden yaşamaz.

  • @alperdemir2706

    @alperdemir2706

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @alperdemir2706

    @alperdemir2706

    2 жыл бұрын

    aboneyim abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    KZread görünürlük bilgilerin açık olmadığı için, abone olup olmadığını göremiyorum. Abone olduğun için teşekkür ederim. 👍🙏 Etrafında akvaryum ile ilgilenenler varsa ya da abone yapabileceğin kişiler, onları da bilgilendirirsen, minnettar olurum.

  • @doganbulut355
    @doganbulut355 Жыл бұрын

    Abi 3 litrelik bı akvaryum ile başladım içerisinde 3 tane tetra bir tane orta büyüklükte japon var bu akvaryum onlar için uygunmudur yoksa büyütmem gerekiyor mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Tetralar sürü balığıdır ve en az 6 adet bakılmalıdır. Akvaryumda 6 adetten az olan tetra balıkları, diğer balıklara saldırır. 6 adetlik bir sürü bakmak için de en az 40 litrelik akvaryum gerekir.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balığı bir soğuk su balığıdır ve 18 ila 22 derecelerde ki su sıcaklığında yaşar. Yemi de karbonhidrat ağırlıklı yemlerdir. Tetralar, tropikal balıklardır ve yaşadıkları sular 25 ila 29 derecelerdir ve yemleri protein ağırlıklıdır. Japon balığı ve tetra balığı aynı akvaryumda olmamalıdır.

  • @onur3488
    @onur3488 Жыл бұрын

    6 tane transgenik tetra baligim var bunlar bunlarin yanına sürü olarak hangi balığı alabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre?

  • @onur3488

    @onur3488

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel 50 litre

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kendi gibi tetra türleri olabilir. Neon, Kardinal ve Harlequin Rasbora gibi türler. Ancak en az 6 adet olmalarında fayda var.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Gene kiraz barb ve zebra danio türleri de bu balıkla beraber sürü halinde yaşar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Gene kiraz barb ve zebra danio türleri de bu balıkla beraber sürü halinde yaşar.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Geleceğim abim inşallah

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım yetiştireceğim :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel yetiştirirsin inşallah abim bu arada yeni telefon aldım onla yazıyom

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @exotichayvanlar6096
    @exotichayvanlar60962 жыл бұрын

    👏👏👏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @SteelclaW07
    @SteelclaW072 жыл бұрын

    abi 2metre bir akvaryum aldım 600 700 l sanırım bitkileri imdiden ayarladım bol bitkili bir akvaryum içine yati kökü mangrovda koyucam electrik blue acara ramirezi kribensis ve apistograma kakadu türleri ve son olarak tetralar biribiriyle yaşarmı akvaryum çok büyük ve bitkili olursa

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yaşar ancak o kadar balığı, bir anda akvaryuma koyma. Bence ilk önce bir tür olarak başla ve eğer yaşatırsan, diğer balıkları da koyarsın. Acele etme. Bence blue acara ile başlasan daha iyi.

  • @SteelclaW07

    @SteelclaW07

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi blue acarayla başlaladım keyifleri yerinde bi alışsınlar ramireziye geçicem biraz oturduktan sonra herşey

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayırlı olsun. Umarım her şey istediğin gibi gider.

  • @SteelclaW07

    @SteelclaW07

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok sağol abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @nebieris6239
    @nebieris62392 жыл бұрын

    abi transgenetik melek ve diskus aynı akvaryumda olurmu saygılar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Transgenetik Tetra türleri, kuyruk didiklemesi ile bilinir. Bu yüzden de özellikle melek balığı için sorun teşkil edecektir. Ancak transgenetik balıkları bir topluluk balığıdır ve 6 adet ve fazlası bir arada tutulduğunda büyük oranda bu sorun çözülür. Melek ve Betta bir arada rahatlıkla yaşar.

  • @nebieris6239

    @nebieris6239

    2 жыл бұрын

    teşekkür ederim abi sağol

  • @nebieris6239

    @nebieris6239

    2 жыл бұрын

    diskus sormuştum birde

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Discus da yaşar. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @nebieris6239

    @nebieris6239

    2 жыл бұрын

    aboneyim bütün videolarınızı hayranlıkla izliyorum maşallah hobicilerin sizlere ihtiyacı var işiniz rast gelsin

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 жыл бұрын

    🧿🙏👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim.