Termoizolarea unui planseu din beton armat cu polistiren

Doresti sa folosesti spatiul din pod, si nu stii cum sa termoizolezi planseul incat sa impusti 2 iepuri dintr-o lovitura? Afla in acest video cum poti termoizola corect un planseu din beton-armat cu polistiren si sa il folosesti, fara a face greseli in executie si planificare.
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Facebook: / enciclopediaconstructi...

Пікірлер: 62

  • @dorinmihaihusztik4810
    @dorinmihaihusztik48103 жыл бұрын

    Bună. Puteți face un video despre planșeul ceramic (avantaje - dezavantaje)?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, multumesc de sugestie, insa in viitorul apropiat nu cred sa fac un astfel de video, deoarece video-urile pe anul 2020 sunt deja editate, iar din anul 2021 vor fi deja video-uri de pe santier de Casa Pasiva. Poate ulterior. Multumesc.

  • @riZonee
    @riZonee Жыл бұрын

    Salut! Casa P+1, placa între parter și etaj cu ce trebuie termoizolata? Aceeași întrebare și pentru placa de peste etaj, între etaj și pod nelocuibil(înălțime maxima de 2 m). Mulțumesc

  • @sergiudascaliuc5748
    @sergiudascaliuc5748 Жыл бұрын

    Salut Valentin! Dă-mi un sfat ,o idee te rog frumos; cum as putea prinde folia aluminizata bariera de vapori în interiorul camerei ( practic de planseul de beton) după care sa vin cu structura pentru rigips?

  • @Dumitrascu-Costi
    @Dumitrascu-Costi6 ай бұрын

    Bună ziua,am o casă pe parter cu planșeu de beton izolat la interior cu polistiren extrudat de 3 cm peste care s-a pus plasă și adeziv .Ploblema e ca am dat drumul la căldură pentru prima oară și mi se umezesc corturile casei dungile de lângă tavan și pete pe tavan îmi spuneți vă rog dacă izolez cu polistiren extrudat de 5 cm la exterior adică în pod pus pe două straturi reușesc să rezolv ceva am și umiditatea în casă aproape 70/%,acoperișul nu are scândură sau folie țiglă este pusă direct pe lanteti Multumesc

  • @sergiudascaliuc5748
    @sergiudascaliuc5748 Жыл бұрын

    Folia aia care zici ca se pune în pod peste placa ,gen find bariera de vaporii este folie de nailon normala? ...sau este ceva special.?...m am hotărât sa pun foila în pod peste placa de beton sa fie mai ușor de lucrat că în interior nu am găsit o soluție bună de prindere a foliei aluminizate de placa de beton .... Te rog dă-mi răspuns ms !

  • @ildikoszabo8225
    @ildikoszabo82253 жыл бұрын

    Acest tip de izolatie se poate folosi si daca Podul va fi locuibil la un moment dat? Sau folosit in scopuri recreative? Peste sapa se poate monta un parchet de exemplu. Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Da peste sapa se poate monta parchet sau ce doriti. Totusi daca mansarda/podul va fi transformat in spatiu locuibil, atunci izolarea intre nivelele locuibile nu are sens deloc, deoarece oricum va trebui termoizolarea acoperisului intre capriori si nu numai.

  • @stanandrei6861
    @stanandrei68613 жыл бұрын

    Salut, la etaj, pe interior, e ok sa placam planseul de beton cu polistiren xps? Multumesc. Din ce am tot citit, nefiind permeabil la vapori, riscul e sa apara mucegai. Mentionez ca si in pod (nelocuit) voi pune peste planseu vata minerala. Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, nu. Polistirenul nu prea se recomanda de termoizolat in incaperile locuibile din cauza ca este inflamabil. Sunt doar anumite conditii speciale, le-am mentionat in video 5 Solutii de a termoizola la interior. Oricum prima optiune mereu trebuie sa fie sa se termoizoleze la exterior.

  • @lucacisergiu8690
    @lucacisergiu86903 жыл бұрын

    Buna, va felicit si va multumesc pentru continutul calitativ! Chiar perioada asta trebuie sa decid in privinta termoizolatiei unui planseu de beton si nu stiu ce sa aleg intre EPS100 de 20cm sau o combinatie intre EPS100 de 10cm + XPS de 5cm. M-ar ajuta foarte mult sugestia dvs. Multumesc anticipat.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, multumim! Ambele solutii sunt okay, insa cu cat termoizolatia e mai mare, cu atat mai bine.

  • @lucacisergiu8690

    @lucacisergiu8690

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor multumesc de raspuns, si inca o intrebare, daca se poate, in caz de o combinatie EPS100 + XPS, ar avea vreo relevanta care trebuie sa fie primul pus lipit de planseu?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@lucacisergiu8690 Depinde cum va fi exploatat podul.

  • @lucacisergiu8690

    @lucacisergiu8690

    3 жыл бұрын

    Ca un mic update: am facut plata pentru un EPS100 de 15cm care vine intre grinzi si inca un EPS100 de 5cm care vine deasupra pe directia cealalta. Multumesc inca o data de raspuns, apreciez!

  • @95Gabby95
    @95Gabby953 жыл бұрын

    Salut. Si pentru prinderea polistirenului ce recomanzi, adeziv sau spuma ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, pentru tavan, daca nu se foloseste intre el si tavanul din beton o bariera de vapori, atunci nu conteaza - adeziv sau spuma.

  • @alinadudu5735
    @alinadudu57352 жыл бұрын

    Am o casa parter, pod din placa de beton (14 cm.). La interior tavan fals (rigips/tavan extensibil). Placa de beton la interior nu a fost grunduita iar finisajele interioare (tavan fals) sunt gata. Peretii exteriori sunt termoizolati cu vata bazaltica 10 cm. Intentionez sa termoizolez podul/placa de beton cu 15 cm. (10 cm. longitudinal + 5cm. transversal) de vata bazaltica peste care se va da o mana de spaclu. Intrebarile sunt: 1) Ce bariera de vapori recomandati si cum trebuie montata (ce fata va veni in contact direct cu betonul)? 2) Tamplaria inglobata in vata bazaltica nu va mucegai din moment ce bariera de vapori se va monta pe partea rece a placii de beton (intre vata bazaltica si placa de beton)? Podul va fi partial circulabil adica se va podi cu cherestea deasupra termoizolatiei intre termoizolatie si cherestea ramanand un spatiu de ventilatie de aproximativ 10 cm.

  • @costin808
    @costin8083 жыл бұрын

    la minutul 12:48, despre ce tip de polistiren este vorba? EPS100, EPS120 sau EPS150? Multumim pentru filmare!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Se poate folosi si EPS si XPS, insa daca vorbim de EPS, cu cat e mai mare densitatea si rezistenta la compresiune, cu atat mai bine. Daca podul va fi doar asa de depozitare, se poate si EPS 120 sau EPS 150 (la pardosele locuibile se incepe de la EPS200). Cu placere.

  • @mirceahadarean7736
    @mirceahadarean7736 Жыл бұрын

    Buna ziua, izolarea planseului de beton la podul unei case parter se face doar daca nu s-a facut termoizolarea acoperisului intre capriori ? sau trebuie facute ambele ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Buna ziua, daca podul este nelocuibil, se izoleaza doar planseul de beton, daca podul e locuibil (mansarda), se termoizoleaza acoperisul intre capriori. Cam niciodata ambele.

  • @tobiascopos7783
    @tobiascopos77832 жыл бұрын

    Va salut ! Am o întrebare ... Pentru a nu pierde căldura din interiorul casei mă gândesc că ar fi mai eficient o izolare sub planseu ( pe tavan ) și una deasupra după exemplul din video . As vrea sa folosesc 10 cm de izolație cu polistiren in interior și una de 20 deasupra planșeului . Credeți că ar da un randament bun ? E posibil să apară mucegai in spatele polistirenului de la interior ? Mulțumesc anticipat!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Salut, foarte gresit, e mult mai corect, ieftin si rapid sa puneti 30 cm peste placa din beton, decat sa va chinuiti cu 10 cm in interior si 20 cm la exterior (sau ceva de genul). La interior orice termoizolatie necesita materiale in plus si atentie mai mare.

  • @valentinbordeianu6880
    @valentinbordeianu68803 жыл бұрын

    La acest video se poate termoizola tot podul cu vata bazaltica 10 de ex?, in loc de polistiren si vata in anumite locuri, punem doar vata bazaltica?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Despre izolarea unui planseu din beton cu vata minerala (dupa cum am mentionat si in video) este video aparte publicat exact in aceeasi perioada cu acesta, il gasiti pe canal.

  • @krisztianharcsa
    @krisztianharcsa3 жыл бұрын

    Buna seara! Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu izolarea planseului armat a unei case tip parter. Casa este noua dar sub tigla nu s-a pus nici folie, nici scandura, pur si simplu numai sipca. Din aceasta cauza cand ninge si bate vantul un pic de zapada intra pe pod. In documentatia de construire apare izolare de 30 cm cu vata bazaltica. Constructorul vrea ca sa izolez din inuntru cu vata minerala + rigips pe ea. Eu vreau ca izolatia sa ramana pe pod, si nu inuntru, dar ar trebui o izolatie alternativa decat vata bazaltica din cauza umezelii. M-am gandit la varianta ISOCELL CELULOZ, dar nu stiu cum reactioneaza aceasta la contactul cu umezeala. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz ca sa am o izolatie buna pe pod. Ce solutie recomandati? Multumesc mult! pentru ajutor!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna seara, la comentarii scurte si generale raspund fara probleme, la consultatii individuale deja e contra cost. Daca doriti, contactati-ma pe pagina de Facebook, linkul in descriere.

  • @laurentiumoldovan8136
    @laurentiumoldovan8136 Жыл бұрын

    Buna.Mi.se face condens pe tavan desi am pus pe interior polistiren înainte sa torn betonul,planseu e direct afara e izolat doar sa nu intre apa.E suficient sa izolez deasupra cu polistiren extrudat de 5 cm?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Buna ziua, in primul rand ati facut gresit termoizolarea. La fel si ideea dvs de 5 cm de XPS este la fel una gresita. Daca doriti o lucrare de calitate, va putem consulta pentru a va oferi solutiile bune de termoizolare si fara risc de condens, pentru acest lucru luati legatura cu noi, datele de contact sunt in descrierea de sub fiecare video (Facebook sau email).

  • @21klu
    @21klu2 жыл бұрын

    BUna ziua. La montajul foliei bariera de vapori, in pod peste planseul de beton, exista riscul sa ajunga vapori sub ea si apara mucegai, care ulterior sa se extinda sub planseu, in casa ? In casa, de jos in sus, este tavan rigips, spatiu aer aprox 5-10 cm, planseu beton 13-14 cm. Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Buna ziua, de obicei nu exista astfel de risc, insa acest risc poate aparea daca aveti punti termice, mai ales la goluri pentru instalatii, la colturile casei si perimetral, si unde termoizolatia peste planseu trebuie sa faca legatura cu termoizolatia fatadei.

  • @21klu

    @21klu

    2 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor am inteles. Este neaparat necesar de montat folie bariera vapori in pod peste planseul expus mai sus, daca se termoizoleaza cu vata bazaltica ? Unele persoane, incluziv reprezentanti pe partea de tehnic a marcii vatei, recomanda sa nu folosesc bariera de vapori, in pod peste planseu, inainte de vata. Multumesc

  • @ovidiumihaidinu2167
    @ovidiumihaidinu21673 жыл бұрын

    Buna ziua, Se poate înlocui polistirenul expandat de 35 cm cu extrudat de 5 cm? Este suficient 5 cm?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, ce intrebare haioasa! Clar lucru ca nu se poate schimba 35 cm de polistiren EPS cu 5 cm polistiren XPS, mai uitati-va si la alte video-uri de pe canal, mai studiati coeficientul de termoconductivitate, o sa intelegeti mai multe. Cer scuze dar dupa asa intrebare imi creez impresia ca abia sunteti la inceput de drum in a va informa corect. Spor la studii auto-didactice (daca nu vreti sa va amageasca altii)!

  • @cipid2001
    @cipid20013 жыл бұрын

    Ati zis de gruntuirea la imbinarile dintre placa de beton cu zidarie si vroiam sa va intreb ca la imbinari placa de beton (15-20cm) defapt vine in centura de beton (deobicei centura de 30 cm), deci coltul e beton pe beton nu beton pe caramida care sunt turnate deodata. Si in cazul asta trebuie gruntuite imbinarile? Multumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Aveti dreptate, insa oarecum partial, adica: da - de cele mai multe ori legatura respectiva este o grinda ce se intersecteaza cu planseul din beton, insa sunt multe cazuri cand se zidesc pereti de compartimentare ce nu au contact la partea superioara cu o grinda, ci cu tavanul din beton. Daca imbinarile prezinta materiale diferite ori s-au turnat diferit, ar trebui gruntuite numaidecat, chiar daca se recomanda ca oricum sa fie gruntuite (daca e cazul) chiar daca au fost turnate o data, deoarece gruntuirea nu are doar functie de etansietate.

  • @robertrogalschi3875
    @robertrogalschi38752 жыл бұрын

    Buna ziua.Daca se opteaza ptr polistiren este obligatoriu 35 cm grosime si EPS 120 sau 150 ?Mentionez ca podul este strict ptr depozitare

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Buna ziua, totul se decide in urma calculelor pentru fiecare caz concret, poate fi si 20 cm, dar poate si si 35 cum spuneti dvs. Daca se va face ceva pe el, minim EPS150 sau mai mult (sau XPS).

  • @robertrogalschi3875

    @robertrogalschi3875

    2 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor este doar ptr depozitare ,nu este locuibil.scopul este ptr obtinerea unui randament bun la caldura .sa nu se mai piarda.intrebarea era daca are efect de 20-25 cm ?

  • @cristinaiasmina4246
    @cristinaiasmina4246 Жыл бұрын

    Buna , imi.puteti spune va rog, de ce am umezeala de 85% in toata casa ?! Pereti casei sunt de caramida ,izolati cu polistiren de 10 cm , casa are planseu de 14 cm din beton armat neizolat , cu pod nelocuibil . Iar casa este amplasata invers fata de soare ( adica nu imi bate soarele in casa , decat vara dupa-masa ). As dori va rog un raspuns ! Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Buna ziua. Preponderent, in sezonul de vara presiunea aerului si implicit al vaporilor de apa din aer e dinspre exterior spre interior, in sezonul rece e invers, deci umiditatea din casa tinde sa iasa afara. Daca casa e izolata si etansa cat de cat bine, dar si din alte cauze mai nefavorabile (structura a casei ce a absorbit capilar apa din sol, panza freatica sus, probleme cu infiltratiile de apa, anumite lucrari umede efectuate anul acesta), si cand nu exista o ventilatie suficienta, atunci poate creste mult umiditatea in casa. Problema mai poate fi usor acutizata din cauza ca sunteti pe nord.

  • @gabrielgherman2562
    @gabrielgherman25623 жыл бұрын

    Bună ziua. Ce părere aveți despre lemnul încastrat parțial sau total în beton ? Pare să nu aibă legătură cu subiectul, dar meșterul care mi-a construit casa mi-a încastrat câțiva căpriori în centuri...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, se practica asa ceva, insa eu personal cred ca nu e corect. In primul rand o centura seismica nu trebuie sa fie penetrata de nimic! In al doilea rand, lemnul are alt comportament in timp fata de beton, fapt pentru care trebuie cumva separat de acesta, adica chiar si la acoperise cand se instaleaza acesta, oriunde lemnul intra in contact cu betonul, intre acestea se hidroizoleaza bine, ori un caprior incastrat in beton nu respecta nicidecum regulile de mai sus.

  • @gabrielgherman2562

    @gabrielgherman2562

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Mi le-a încastrat pe lungime. Adica a îngroșat, înălțat, centura de beton (care este înclinată, mansardă) pe lângă una din laturile căpriorului, ca un L. La vremea când mi-a construit, nu știam mai nimic de construcții și am avut încredere în meșter, el fiind foarte implicat în ce făcea. Acum, vizionându-vă filmulețele, îmi dau seama că nu e tocmai bine.

  • @petrudragos1334
    @petrudragos13343 жыл бұрын

    Am o întrebare. Acoperișul nu poate fi susținut de o structură metalică în loc de structură lemnoasă ?. Apreciez mult un răspuns de la cineva care știe.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Se poate proiecta si un acoperis metalic, in special daca e vorba de o casa pe structura metalica, insa pentru o casa obisnuita care are un acoperis din lemn, sincer personal nu am inca o parere formata despre acest subiect, as aprecia daca vor exista specialisti care sa va raspunda.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Se poate proiecta si un acoperis metalic, in special daca e vorba de o casa pe structura metalica, insa pentru o casa obisnuita care are un acoperis din lemn, sincer personal nu am inca o parere formata despre acest subiect, as aprecia daca vor exista specialisti care sa va raspunda.

  • @ARION9190
    @ARION91902 жыл бұрын

    Bună ziua dar daca e pun ambele produse vata și polistirol mi-ar părea mai eficient daca cine poate să-mi dea un sfat eu locuiesc la casă particulară la sol și e cu 2 nivele și locuiesc dor la primul etaj a-și dori sa pun la nivel 2 5 cm de vată presată și 2 cm de polrstirol extrădat ce ziceți?? Mersi de atenție

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Buna ziua, nu e o idee buna. In fond, se foloseste fie o termoizolatie, fie alta. Deja daca aveti casa cu 2 nivele si locuiti doar la Parter, nefolosind Etajul, oricum caldura prin casa scarii o sa plece la etaj (si prin alte moduri). Nu aveti cum sa termoizolati pardoseala intre nivele si sa credeti ca ati facut ceva bine - e gresit! Termoizolati anvelopa exterioara - peretii, pardoseaua de la parter, soclu, fundatia, tavanul peste etaj, si maxim ce puteti face e sa incalziti doar parterul.

  • @ARION9190

    @ARION9190

    2 жыл бұрын

    Bună seara Cred că nu m-am exprimat corect , la mine nivelele casei sunt separate cu scară în extern . Pereții externi ai casei sunt toți izolați cu vata minerală de 5cm . Al doilea nivel îl folosesc că depozit . Mă întrebam dacă pot sa pun vata și polistirol .

  • @gradinarugabriel195
    @gradinarugabriel1953 жыл бұрын

    Bună seara. Dacă aleg sa pun folia bariera vapori sub placa beton.. si apoi plenseu fals de gipscarton (casa doar parter), cum prind folia de planșeul de beton? Mulțumesc

  • @Sky.Sky.
    @Sky.Sky.3 жыл бұрын

    Gips carton rezistent la foc nu are rost intrucat se folosesc doar pt a proteja grinzile de lemn in cazul in care nu e tavan din beton armat.scopul e acela de a intarzaia focul sa ajunga la etajul de mai sus cu 30 de min sau 60 de min daca se dubleaza s.a.m.d. Betonul, caramida, are o rezistenta la foc mai mare decat multe placi de foc puse una peste alta.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Pai ideea de gips-carton rezistent la foc in interior nu este pentru a proteja caramida sau betonul, ci pentru a proteja oamenii de eventualele consecinte ale utilizarii materialelor ce se aprind mai rapid sau contribuie la raspandirea focului.

  • @Sky.Sky.

    @Sky.Sky.

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Gisps carton rezistent la foc e doar pentru a intarzaia raspandirea focului prin peretii laterali sau tavan. Se placheaza pt a proteja elementele combustibile. Materialele combustibile nu sunt pe tavan ce, nu am auzit sa inceapa un foc dintrun tavan de beton. Se foloseste pt placarea structurilor de lemn pt a impiedica raspandirea focului dintrun compartiment in altul. Bineinteles in cele mai multe cazuri se folosesc si fire doors din acelas motiv. Totul e pt ca ocupantii sa aiba timp de evacuare. In cazul in care sunt mai multe etaje se va placa 2 sau mai multe straturi de placa. Deasemenea se va face un test cu un gaz - fum special pt a se verifica etanseitatea. Daca fumul iese prin crapaturi trebuie refacut.

  • @anapurice1763
    @anapurice17633 жыл бұрын

    Buna seara, va rog frumos daca puteti sami dati un sfat cum e mai corect sa termoizolez exterior o casa din BCA cu vata bazaltica. Am vazut mai multe videouri in care, unii pun vata direct pe BCA, altii dau o tencuiala inainte, apoi peste vata o alta tencuiala, apoi plasa si doua maini de glet. Si se spune ca è mai sigura vata bazaltica decat polistirenul, ca e rezistenta la foc. Cum eu va urmaresc toate postarile, am multa incredere un dumneavoastra, si va rog mult sa imi dati un sfat. Multumesc din suflet si mult succes in tot ce faceti.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna seara, multumesc de apreciere si comentariu. O zidarie din BCA se poate de termoizolat atat cu vata minerala, cat si cu polistiren, ambele materiale au si plusuri si minusuri, deja alegerea va apartine (video-uri despre ambele materiale au fost deja realizate in trecut). Suprafata de perete trebuie sa fie dreapta, fapt pentru care se tencuieste subtire si indreapta inainte (exceptie doar daca peretii din BCA au fost ziditi mai ca perfect).

  • @anapurice1763

    @anapurice1763

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc mult.

  • @sergentul3014
    @sergentul30143 жыл бұрын

    (Casa parter)Eu am gândit-o sub plaseu vata bazaltica de 20 cm,folie, 3cm spațiu instalații,rigips și peste placa un xps de 10 plus o sapă ,pod pentru depozitare ,credeți că ajunge sa fie casă eficient energetică?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Nu. O casa eficienta energetic este termoizolata eficient in toate structurile, nu doar tavan. Apoi are tamplarii bune, nu are punti termice, are ventilatie cu recuperare de caldura, are orientare sudica, are o etansietate foarte buna si tot asa mai departe. Abia dupa ce sunt respectate toate acestea, se face un calcul termic si energetic care va poate spune in ce categorie intra casa dvs.

  • @sergentul3014

    @sergentul3014

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Eu vă întrebam dacă gândesc bine

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@sergentul3014 Eu v-am raspuns, nu e vorba doar de termoizolatie daca doriti o casa eficienta energetica, insa tot e un inceput. Legat de sandwich-ul respectiv, trebuie un calcul termic sa vedem daca nu exista probleme cu vaporii.