Tedarikçi İlişkileri 101 | Kısa ve Öz 016

Ticarette, tedarikçi ile iş ilişkilerini sağlam tutmak çok önemlidir. Tedarikçinin bir iş ortağı olduğu unutulmamalı! Bu doğrultuda esas olan, tedarikçi ile birlikte büyüyebilmektir. Tedarikçisine ödeme yapmayan, onun zayıflamasına neden olan perakendeci, kendi bindiği dalı keser.
#tedarikzinciri #tedarikçi #tedarikçinasılbulunur #toptanürünneredenalınır
Bölümün Özeti:
0:00 - Tedarikçi İlişkileri 101 | Kısa ve Öz 016
0:47 - Tedarik ve tedarikçilerle iyi bir ilişki ticaret için ne kadar önemli?
1:34 - Dünya devi Toyota’nın tedarikçilerle nasıl bir ilişkisi var?
2:05 - Tedarikçisini zayıflatan şirket kendi bindiği dalı keser! Ama nasıl?
3:36 - Tedarikçiyle ilişkide esas olan nedir?
5:16 - İş dünyası küçük, ilişkileri iyi tutmak lazım.
6:06 - İyi tedarikçi işi büyütür, desteklenmesi gerekir.
7:57 - Tedarikçiler, üreticiler karşısında eziliyor mu?
8:42 - Tedarikçinin karşılıklı iş ortağı olduğu unutulmamalı, hedef tedarikçiyle birlikte büyümek olmalı!
---
📍 Mustafa Namoğlu sosyal medya hesapları:
🔹 Instagram: / mustafanamoglu
🔹 Twitter: / mustafa_namoglu
🔹 LinkedIn: / namoglu
▪️ Umuyoruz ki bölümü faydalı buldunuz. Abone olarak ve videoyu paylaşarak bizi desteklerseniz çok seviniriz!
▪️ Unutmayın, normal insanlar hatalarından ders alır, zeki insanlar ise başkalarının hatalarından ders alanlardır!
▪️ Kolay Değil’de amacımız, size tecrübelerimizi samimi bir şekilde aktarmak. Bunu yaparken sizlerden ve konuklarımızdan da öğreneceğimiz çok şey olacak. Şimdiden teşekkürler ve keyifli seyirler.
📍 Bizi diğer kanallarda da takip etmek için:
🔹 Discord: / discord
🔹 Instagram: / kolaydegil19
🔹 LinkedIn: / kolaydegil
🔹 Twitter: / kolaydegil19
🔹 Medium: / kolaydegil
🔹 Anchor: anchor.fm/kolaydegil/
🔹 Facebook: / kolaydegil19
🔹 Spotify: open.spotify.com/show/7HZM7Qy...

Пікірлер: 8

  • @iovei2408
    @iovei24083 жыл бұрын

    Merhaba, Mugo galiba genelde üst marka malların distribütörlüğünü alıyor ama mesela bizim yeni bir şirket olarak ürettirdiğimiz çok iyi tasarıma sahip kıyafetleri almıyor mu? Mugo alacağı mallara tasarım olarak mı bakıyor yoksa sadece üst markalardan mı alıyor? Mugo almazsa biz bu ürünleri kimlere dağıttırabiliriz? Distribütörler ne kadar komisyon alıyor?

  • 3 жыл бұрын

    Merhaba, tasarıma bakıyor tabii ama markanın bilinirliği ve pazar potansiyeli daha önemli. Kendiniz dağıtacaksınız ta ki marka olana kadar. Distribütörler, toptan satış fiyatından %35-40 indirim ister.

  • @furkanuner8989
    @furkanuner89894 жыл бұрын

    Tedarikten bahis gelmişken, Çin üzerine yoğunlaştığınız bir video çekebilir misiniz? Çinle nasıl başa çıkılabilir acaba? Sektörden sektöre etkisi farklı seviyelerde olabilir belki ama bu gidişatla her alanı ele geçirmeye hızla devam ediyor. Bundan 15 sene önce herhangi bir şey Çin menşeili ise tamamen fiyat odaklı bir alışveriş değilse yüzüne bile bakılmazdı çünkü kalite yerlerdeydi. Ama şu döneme kadar dalga geçtiğimiz sürekli kötülediğimiz “kopyalama” stratejisiyle adamlar know-how elde etmeye başladılar. Hala daha görece oldukça ucuz olmasına rağmen artık kalite belli standartların üzerine çıkmaya başladı. Her fiyat aralığına göre düşük kaliteden son derece premiuma kadar sınıf sınıf ürünler vaat edebiliyorlar. Öyle ki kendi pazarında en üst klasmanda yer alan Avrupa firmaları bile yüksek adetli çalışacağı modelleri Çin’de üretip getiriyor. Yüksek adet düşük maliyet vs. Hem uygun fiyat hem de kabul edilebilir bir kalite kombinini yenmenin ne gibi yolları olabilir? Türkiye olarak Çinle nasıl yarışabiliriz? Eminim ki sırf imaj farkından dolayı bile olsa dünyada Türkiye’den çıkma bir ürünü Çin’dekine tercih edecek birçok ülke veya firma vardır. Sorun şu ki bizden ürün çıkmıyor (Çin’in hacmine kıyasla göz ardı edilebilir seviyede). Ve bunun önemli bir sebebinin de birçok pazarı zaten Çin’in domine ediyor oluşu fakat bence Türkiye pastadan potansiyeli kadar dilim alamıyor. Selim beyin dediği gibi aynı fiyata bile satılsa satış sonrası destek bile tercih sebebi olabilir. Bu örnekleri çoğaltabilir misiniz? Sevgiler

  • 4 жыл бұрын

    Çin'deki asgari maaş Türkiye'yi geçmiş durumda. Çalışanlarımız için iyi bir şey değil ama rekabet gücünü artıran bir faktör. O yüzden kafayı kullanan, daha çok çalışan kazanır. Çin'in kazandığı know-how ürkütmemeli bizi, çalışkanlığı ürkütmeli. Biz her geçen gün tembelleşiyoruz ve eğitim sistemimiz kötüye gidiyor. En büyük tehlike bu.

  • @melikaktarli
    @melikaktarli3 жыл бұрын

    Bahsettiğiniz kitabın adı nedir?

  • 3 жыл бұрын

    👉 The Toyota Way - Jeffrey K. LIKER

  • @melikaktarli

    @melikaktarli

    3 жыл бұрын

    O kitabın Türkçesi hiç bir yer de stokta yok :(

  • 3 жыл бұрын

    @@melikaktarli 🤷‍♂️ 👉 kzread.info/dash/bejne/l4qovK2SY9TQitY.html