Tarpin ensiviritys tuulessa.

Vielä puuttuu tarppi riippumatosta. Pientä haastetta löytyy tästäkin.

Пікірлер: 29

  • @ristolindroth3745
    @ristolindroth37453 ай бұрын

    Tarpiin harjanaru,harjanaru samaan tasoon kuin riippari kiinnitysnaru. Näin myrskyllä ei vesi tule sisään. Sitten vaan sivut tiukalle koukkuhin, kivet päälle näin varmistat ettei sivut irtoa kovassakaan myrskyssä. Opettele solmujentekoa koti oloissa. Ohjeita löytyy netistä. Eikun hyviä riipus unia ja vaelluksia.👍

  • @arturgajewskiphotog
    @arturgajewskiphotog4 ай бұрын

    Ticket to the moonilla, kuten monella muullakin valmistajalla, on yleensä paljon ohjevideoita youtubessa. Suosittelen katsomaan niitä ennen kuin lähtee metsään. Tosin kivaahan tällainen ensikokeilu metsässäkin on :) Riippariretkeily on tosi jees! Ja tuo Moontarp on sikäli hyvä ja helppo kun siinä on nuo kiinnitys- ja kiristysnarut jo valmiina. Yleensä tarppiin joutuu itse nuo hankkimaan ja kiinnittämään.

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    4 ай бұрын

    Tämän käyttö onkin jo opittu mutta kyllähän ne käyttöohjeet olisi tietysti kiva olla tuotteessa mukanakin🙂

  • @merenkivi
    @merenkivi2 жыл бұрын

    Jos tarpin narujen lenkit pujottaa ensin kiilojen lenkkien läpi ja sen jälkeen kiilan tästä läpi ja vetää piukalle niin pysyy ainakin. Ajatuksissa hankkia riipari kamat myös jossain vaiheessa mutta aloitellaan teltalla nyt viileämmissä keleissä kun koira kuitenkin kulkee mukana

  • @tuomokarhu7565
    @tuomokarhu75652 жыл бұрын

    Sivunarut (keltaiset) kiinnitetään suoraan sivuille, narulenkistään telttakiilalla maahan. Näin tarpista tulee harjakatto-mallinen ja mahdollinen sadevesi valuu maahan.

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Täytysikö ne kiilojen lenksut saada jotenkin solmittua niiden narujen lenksuihin?🤔

  • @tuomokarhu7565

    @tuomokarhu7565

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 Ei. Ne kiilojen narulenkit helpottaa kiilojen irroittamista maasta. Tökkäät kiilan tarpin narulenkkkiin ja painat maahan samalla kiristäen narua.

  • @keijosatsari9811
    @keijosatsari98112 жыл бұрын

    Mukavaa touhua, tykkään👌

  • @katriL974
    @katriL9742 жыл бұрын

    Kiilat pitää kyllä kun asettelee ne vähän vinoon ja tarpin narun lenkki ei liian iso ole. Kannattaa tarppi pakata aina niin että toinen pää jää helposti paketin päälle. Huonolla kelillä kiinnittää eka toisen pään, tarppipaketin ollessa vaikka kainalossa. Ja kantsii hommata lisänaruja hieman mukaan että jos ei tarpin oma naru riitä johonkin tiettyyn puuhun niin saa vähän jatkettua esim. Jos haluaa maisemia katsella päivällä ja nostaa tarpin sivun ylemmäs.

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Lisänarut olikin jo eilen käytössä👍hanki ja jäinen maa teki omia ongelmia kiilojen käyttöön.

  • @ristolindroth3745
    @ristolindroth37452 жыл бұрын

    Ei paha. Sadesuojan kiinnität päädyistä alemmas, sivuille niistä maapuikoista tosi tiukalle voit vaikka laittaa kivenmurikan puikon päälle. Se lenkki siinnä puikossa on tarkoitettu maasta poistoa varten. Kyllä se siitä. Hyviä sekä antoisia riippailuita luonnossa.👍

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Kiitos. Kyllä se harjoituksen kanssa alkaa sujumaan! Jäinen maa teki ongelmia. Täytynee jatkossa olla jotain naulojakin mukana kun talvella retkeilee.

  • @ValoMarko
    @ValoMarko2 жыл бұрын

    Vahvasti suosittelisin käyttään tarpin kanssa erillistä harjanarua. Kiila abaut 45 asteen kulmassa maahan, niin tuo tarpin naru kyllä pysyy siinä kiinni. Muutamalla perus solmulla pärjää riipparihommissa hyvin 👌

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Ok. Onko narulla väliä minkälaista siihen kannattaisi käyttää?

  • @ValoMarko

    @ValoMarko

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 Ei loppuviimein kunhan ei ole sellaista liukaspintaista. Jos en väärin muista, niin itse käytin alkuun Piipon 4mm vahvaa nyöriä mikä oli sellaisella kelalla. Joku abaut 10 metrin pätkä riitti hyvin.

  • @ValoMarko

    @ValoMarko

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 facessa on muuten oikein hyvä ryhmä nimeltä riippumattoretkeilijät. Sieltä saa hyviä vinkkejä alkuun pääsemiseen.

  • @kylmasavu
    @kylmasavu2 жыл бұрын

    Alilta löytyy hyviä vinkkejä kzread.info/dash/bejne/o5VqlpqjlqmTedI.html&ab_channel=AliLeini%C3%B6

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Juu, olenkin sen katsonut. Sitten kun ryhtyy tekemään ei muista mitään ohjeita😄lisänarut ja ehkä nuo narulukotkin voisi olla hyvä hankinta. Tarpin pakkaus pitääkin vielä treenata. Tykkään Alin videoista😊

  • @tuomokarhu7565

    @tuomokarhu7565

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 kzread.info/dash/bejne/mJ1olMt8nbm3cdo.html

  • @MrDefaultti
    @MrDefaultti2 жыл бұрын

    Seuraavaksi opettelemaan muutamia perussolmuja, mitä retkeillessä tarvitsee. Minusta tuo riippari näyttää vähän löysältä, mutta voin olla väärässäkin.

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Kyllä, solmuja täytyy treenata😊olisiko se tuo alusviltti mikä näyttää löysältä?

  • @MrDefaultti

    @MrDefaultti

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 En tarkoittanut sitä, vaan riipparin kireyttä. Mutta jos siinä on hyvä itse nukkua, niin sehän on pääasia 🙂 Ja Under blanket olisi hyvä säätää jonkun toisen kanssa. Nopeuttaa hommaa. Itse makoilemaan ja toinen säätää sen sopivalle kireydelle. Ettei jää liikaa ilmaa UB:n ja riipparin väliin, eikä ole liian tiukalla, että laittaa UB:stä sen kaiken eristävän kerroksen läjään riipparia vasten. Kerran kun säätää kohdalleen, niin on sitten aina sopivalla korkeudella se under blanket. Varmaan viisaammilla olisi parempia ja helpompia ohjeita. Itse opettelin kantapään (lue, kylmän persauksen kautta) tämänkin asian. Ja kun siellä päin asut, niin pyydä Ali auttamaan. Saat varmasti Ammattilaisen parhaat neuvot 😉 Edit. Tässä on hyvä video joistakin solmuista, jotka ovat ihan oikeasti hyödyllisiä. Video on englanniksi. Kaveri opettaa selviytymistekniikoita jenkeissä, mutta ei siitä enempää. Linkki tässä: kzread.info/dash/bejne/l3562q6zisjWgrw.html ja tämä on hyvä sen harjanarun virittämiseen: kzread.info/dash/bejne/iImZ1KZmgdmsnsY.html Sitten vain paracordia ostamaan 😉

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    @@MrDefaultti kiitos vinkeistä! Täytyy säätää se jonkun kanssa kunnolla tosiaan.

  • @matkapetealbania3159
    @matkapetealbania31592 жыл бұрын

    😎🤩🤩🤩🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱

  • @pasiviherranta6551
    @pasiviherranta65512 жыл бұрын

    olisko se narulenkki sitä pois vetämistä varten tuosta maasta :-)

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    Varmaankin juu, minua vain pelottaa että naru lipsahtaa siitä pois kun kiilan päässä ei ole mitään koukkua.

  • @MattiTrails

    @MattiTrails

    2 жыл бұрын

    @@virvantulet4405 Se lovi kiilassa pitää narun paikallaan, kun naru on kireällä. Itse tykkään noista Y-kiiloista eniten, eikä ole teltan kanssa ikinä naru irronnut noista, mutta voisi kai se periaatteessa tosi huonolla tuurilla irrota, jos on silnylon-tarppi, koska se venyy kastuessaan. Yksi kikka, mitä muutenkin kannattaa harkita, auttanee: pätkä kuminauhaa tarpin lenksuun ja siitä sitten vasta kiinnitysnaru lähtemään. Se ottaa löysiä pois tarvittaessa ja vähentää tarpin repeämisvaaraa kovissa puuskissa.

  • @MattiTrails

    @MattiTrails

    2 жыл бұрын

    Narun kiristämiseen kannattaa sekä noissa maanaruissa että harjanaruissa joko käyttää kitkasolmua, kuten Farrimond Friction Hitch, jota on sellainen narussa liukuva solmu, tai sitten hommata jokin narunkiristin.

  • @virvantulet4405

    @virvantulet4405

    2 жыл бұрын

    @@MattiTrails hyvä vinkki! En tiedä mitä materiaalia tuo tarppi tarkalleen on.

Келесі