Taisteluvarusteet osa 1 - Reserviläisen aseenkäyttötaito

Спорт

Tänään Reserviläisen aseenkäyttötaito -videosarjassa käydään läpi taisteluvarusteiden perusperiaatteita.
Kouluttaja: Hemmo Päiveröinen
Tulevat koulutukset: asetaito.fi/
Yhteistyössä: Varusteleka
Kanavan yhteistyökumppanit:
Fenix - www.fenixvalaisimet.fi/
Music: bensound.com

Пікірлер: 43

  • @atlaspiste
    @atlaspiste Жыл бұрын

    Hyvää perustietoa taas ja tämäkin jää arkistoon talteen aiheesta kiinnostuneiden löydettäväksi tulevaisuudessa. Kiitos!

  • @bobbafett3050
    @bobbafett3050 Жыл бұрын

    Noista ensiapu-tarvikkeista tuli sellainen viritys vastaan että tyyppi oli laittanut ne selkää vasten, plate carrierin sisälle, luotisuojalevyn alle. Halusi tehdä niistä luodinkestäviä. Ei välttämättä sovi jokaiseen tilanteeseen ja treenatessa ne varmaan kuluu nopeemmin. Ajatuksena oli kai että siinä vaiheessa kun tarvitset "chest seal" sidettä niin parempi ettei siinä ole valmiiksi reikiä.

  • @ymbt
    @ymbt Жыл бұрын

    Päivää Hemmo. Olisi hienoa kun tämä reserviläisen asetaito sarja jatkuu, tulisi puhetta palvelusaseen(rk) asehihnan eri variaatioista. Eli mistä pisteistä hihna voi ja kannattaa kiinnittää että asetta on hyvä käsitellä tehtävässä ja tehtävän ulkopuolella. Erityisesti mua olisi kiva kuulla vasemmalta puolelta ampuville vinkkejä. Olen aktiivi reserviläinen ja ammun vasemmalta puolelta, mutta harjoituksissa jaettava nahkahihnalla ei vasurille löydy optimista kiinnitystapaa. Joko on hyvä ampua, mutta huono kantaa/operoida jotain molemmilla käsillä. Tai toisinpäin. Oon monesti miettiny panostaisiko ostamalla oma hihna, vaikka sitä ei harjoituksessa periaatteessa suvaita.

  • @Asetaito

    @Asetaito

    Жыл бұрын

    Hihnoista ja niiden käyttämisestä on itseasiassa tulossa ihan oma jaksonsa.

  • @JoniVaananen-sc6sx
    @JoniVaananen-sc6sx9 ай бұрын

    Hyvää settiä! Kiitos videoista.

  • @Asetaito

    @Asetaito

    9 ай бұрын

    Kiitos!

  • @Seebu
    @Seebu Жыл бұрын

    Kiitos hyvästä videosta, jälleen kerran! Kysymys pehmeän (tai pehmeä+levy)liivin hygieniasta: miten tehokkaasti nämä imevät hikeä ja voiko materiaaleja puhdistaa? Terveisin, Hikoilee-kuin-sika

  • @mikkihintikka7273
    @mikkihintikka7273 Жыл бұрын

    ja pv:n kannattais suosia just sitä et porukal ois omat kamat ku sit ne ois just hyvin setupattu ja hyvät käyttää

  • @juzziz863
    @juzziz863 Жыл бұрын

    No nyt tuli asiallinen video. Tätä on kyselty.

  • @kallejotoksella8743
    @kallejotoksella8743 Жыл бұрын

    Näin se maailma kehittyy... Aikoinaan yksi tärkeimmistä asioista oli olevinaan nimenomaan se että kaikilla oli yhteneväinen varustus ja tavarat oikeissa taskuissa. Perusteena oli että tilanteessa kaverikin löytää nassen, lippaat ja EA-tarpeet.

  • @JP-ky2zp
    @JP-ky2zp3 ай бұрын

    Hyvää tietoa aiheesta -kiitos siitä! Pari lisäystä (koska eihän edes 30min videoon saa kaikkea): - PC on tosiaan tarkoitettu levyjen kantamiseen, mutta se on vaan tukevampi alusta varusteiden etenkin esim. RK tms. raskaiden lippaiden kantamiseen kuin chest rig. ja eihän PC:n sisään tarvitse laittaa mitään jos ei halua, mutta PC on vaan solid alusta johon saa paremmin taskuja kiinni. Toisaalta pehmeät kolmosen levyt ei paina kuin satoja grammoja, joten sitä kautta saa vähän luoti/sirpale suojaa, ilman että kamojen paino nousee kiloilla. - Lyhyesti asiasta myös mainittiin, mutta PC:n saa tosiaan lisättyä lisäsuojaa aikalailla joka suuntaan, joten se on erittäin monikäyttöinen kantolaite. - Pakko myös korostaa sitä mitä videolla jo tuotiin hyvin esiin eli että testatkaa miten varusteet toimii oikeasti ja testatkaa varusteita myös erillaisissa asennoissa, makuulla, kyljellä, ajoneuvossa jne. sekä myös pimeässä.

  • @TeurastajaNexus

    @TeurastajaNexus

    2 ай бұрын

    Ne taskut menee ihan yhtä hyvin kiinni sinne chest rigiin tai M05 tetsarin kaltaiseen liivipohjaan. Jos tarkoituksena ei ole kantaa luotisuojalevyjä niin sama hankkia se chest rig, esimerkiksi jos tehtäväsi on toimia tiedustelijana.

  • @charger0211
    @charger0211 Жыл бұрын

    Minkä merkkinen tuo videon raskas liivi ja mitkä levyt / suojat siinä on sisällä?

  • @Rausku
    @Rausku Жыл бұрын

    Olisi myös hyvä että tarjolla olisi myös ensiapukursseja, joissa käytäisiin läpi ampujille tyypillisiä tapaturmia, osumia ja sitten niiden oikeaoppista hoitoa. Kantaahan voi vaikka mitä, mutta jos ei osaa käyttää niin aijai. Ellei sitten SPR:n kursseilla kateta jo tätä aluetta...

  • @Elvydnir

    @Elvydnir

    Жыл бұрын

    MPKlta löytyy kurssiakalenterista mm. Taisteluensiapua ym.

  • @svv625

    @svv625

    Жыл бұрын

    SPR kursseilla mennä paine-/kiristyssiteen käyttöä pidemmälle. Kiristyssidekin puuttui jossain vaiheessa kurssi sisällöistä, mutta nyt se siellä on. Toki kurssin kouluttajan taustatkin vaikuttavat hieman sisältöön. Edellisellä EA1 kurssilla kouluttajalla oli PV tausta, jolloin pääsin käymään haavan pakkaamisen kurssin tauolla läpi. Vaikka SPR kurssit ei olekaan mitään TST EA kursseja, niin joka tapauksessa ne on äärettömän hyödyllisiä.

  • @tonieskonen5665
    @tonieskonen5665 Жыл бұрын

    Olen aloittelemassa ammuskelu harrastusta monen vuoden tauon jälkeen. Armeijassa viimeksi. Jos tavoitteena on hakea joskus tulevaisuudessa lupaa .223 puoliautomaatti ar:lle. Niin mikä kaliberi lasketaan sopivaksi? 9mm? 22 kaliberi ei varmaan riitä?

  • @svv625

    @svv625

    Жыл бұрын

    Käyttötarkoitus vaikuttaa kaliiberin valintaan eniten. 22 sopii harjoitteluun ja SAL minirifleen. 9mm PCC on passeli sisälle ja IPSC PCC karkeloihin. Toki sillä voisi harrastaa sääntöjen puitteessa SRA:takin, joskin pitemmät matkat tuottaa ongelmia. Reserviläislajeihin tai kivääri IPSC yleisesti paras kaliiberi on 223 joskin 7.62x39 on puritaanien käytössä ainakin toistaiseksi. Tulevaisuudessa tilanne muuttunee. 308 on toki yksi mahdollisuus, joka sinällään on älyttömän monipuolinen kompromissi, mutta sen vahvuudet on enemmänkin TA tyyppisillä rasteilla. Voimakkaan rekyylin ansiosta sillä antaa turhan paljon tasoistusta mikäli kisata haluaa. Loppupeleissä harrastaja ”tarvitsee” nuo kaikki ja mahdollisesti vielä tuplana, kun pitäähän sitä vara-ase olla. Haulikot ja pistoolit siihen päälle ja tietysti ”oikea” tarkkuuskivääri pitkille matkoille. Lähes kaikki edellä mainitut harrastekelpoiset välineet on nykyään ERVAa, jolloin niiden luvittamiseen vaaditaan perusteltu ja hyväksytty syy, 12kk seurajäsenyys, riittävä harrastuneisuus ennen luvan hakua ja harrastuksen osoittaminen AAK-todistuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hakijan on syytä liittyä reserviläisyhdistykseen/ampumaseuraan, jossa harrastetaan aktiivisesti hyväksyttyjä ampuja lajeja ja joiden harjoituksissa on mahdollista ampua laina-aseilla.

  • @GustaV119
    @GustaV11910 ай бұрын

    Itseä kiinnostaa esim Sotilas-varustus ja varusteet...

  • @jounihankomaki2291
    @jounihankomaki2291 Жыл бұрын

    👏 hyvä video jälleen kerran. Vaikka armeijan jälkeen ole ollut tarvetta varusteille niin mielenkiintoista ja hyviä opetuksia. Itellä jäi mietityttämään, että miten tehdä yhdellä kädellä turvallisesti lippaan vaihto jos toinen pois pelistä 🤔

  • @Antti79

    @Antti79

    Жыл бұрын

    Tässä pari tekniikkaa, jos tukikäsi on pois pelistä. kzread.info/dash/bejne/fpmklJefkpupl7A.html

  • @juhovuorenmaa6955

    @juhovuorenmaa6955

    21 күн бұрын

    Tottahan tämä, mutta ei siellä taistelukentällä ole tuomaria antamassa deequa, vaikka vahingossa jotain ei ammuttavaa kohdetta sillä pistoolillasi pyyhkäisisitkin..

  • @mika-petteripapunen9692
    @mika-petteripapunen969211 ай бұрын

    Kumpi on taktisissa varusteissa parempi se että on platecarrier ja varustevyö yhdistelmä vai savotta varusteliivi ? Voiko savotan tekemään varusteliivin selkään kiinnittää taktista 10 litran taistelureppua ?

  • @Markkanen402
    @Markkanen402 Жыл бұрын

    Itekkin oon miettinyt. Kun sitä jos ehkä joskus aseella antaisi paukuttaa. Mutta vielä kun oon alaikäinen niin en tiiä missä sillee pääsis tekee. Hyviä kumminkin on nää sun opetus videot kun eri aseista, ja muistakin jutuista mitä oot matkan varrella sattunut höpöttää mutta ihan asiaa on ei oo mitään turhaa lässytystä. Kiitos että jaksat vielä tehdä näitä. Enkä missään nimessä kehota lopettamaan ei jatkat niin kauan kuin vaan suinkin mahdollista. Kyllä ei nää mitään turhaa oo.

  • @petriahonen6088
    @petriahonen6088 Жыл бұрын

    Hyvä, kiitos vinkeistä. Pitää tutkia pääseekö varusteissani "väärällä" kädellä käsiksi pistooliin. Ja pitänee ostaa varustelekasta pari taskua lisää että saa pistoolin lippaan "väärälle" puolelle.

  • @artovesterinen
    @artovesterinen Жыл бұрын

    Ihan mielenkiinnosta: Onko olemassa flechetten/nuoliammuksen pysäyttävää suojavarustusta? Näitähän on havaittu käytettävän Ukrainassakin ainakin jonkin verran. Muoks. Toinen askarruttava asia: Onko kaikki suojalevyt ns. ikuisia vai muuttuuko joidenkin suojaus ajansaatossa pidemmillä aikaväleillä jos levyyn kohdistuu rasitusta ja muuta kolhua? Saattaa olla vähän typerä kysymys, mutta kovemmatkin materiaalit tuppaavat yleensä heikkenemään saadessaan enemmän iskuja.

  • @ZeroG84
    @ZeroG84 Жыл бұрын

    JPC ja rinkka?

  • @AT-ih2bt

    @AT-ih2bt

    Жыл бұрын

    Ei jatkoon. Yhtäkkiseltään vois kuvitella että enemmän saa suojaa toimintakyvyn säilymisestä pitemmässä suorituksessa, kun siitä että päällä on liivit jotka hinkkaa selän auki vuorokauden rinkan kantamisen jälkeen.

  • @mikkihintikka7273
    @mikkihintikka7273 Жыл бұрын

    mites plate carrierii vaa kevyet muoto platet nii pystyy käyttää samaa kantolaitetta ja tutussa muodossa niin että se on melkein yhtä kevyt kun chestrig

  • @kolmekissaa
    @kolmekissaa Жыл бұрын

    Vaikka olen pistooliampuja, niin on alkanut mietityttämään onko järkeä kantaa pistoolia parin RK:n lippaan sijaan, jos pyritään pitämään joku roti painon/hyödyn suhteen? Siis mikä on siinä ideana? Onko siis oletus, että pääase voi hajota tai vastustajalla ei ole todennäköisesti varusteissaan luotisuojaa? Jos on luotisuoja torson suojana, niin onhan tehokas osumapinta-ala aika haastava useimmille ampujille pistoolilla tositilanteessa. Se, mikä tuli mieleen noista edestä paksuissa lipastaskuista on, että pystyykö niiden kanssa edes leikkimään "lutikkaa", jos sattuu olemaan tarve halata isänmaata tosissaan? Itselläni on kokemusta vain "kasarin" kammottavasta "tetsarista"

  • @petriahonen6088

    @petriahonen6088

    Жыл бұрын

    En vähentäisi rk-lippaiden määrää painon tai ainakaan hyödyn suhteen. Rynkky on se jolla taistelet, joten siihen pitää panostaa. Pistooli on "vain" sitä varten että pääsee pois inhasta lähitilanteesta, johon ei halua joutua.Kannattaa mieluummin parantaa lihaskuntoa että ei tarvitse ainakaan rk:n lippaita vähentää

  • @kolmekissaa

    @kolmekissaa

    Жыл бұрын

    @@petriahonen6088 Tuossa olisikin ehkä jutun aihe siitä, miten käsitellä pitkää asetta ahtaissa tiloissa. Toisaalta myös olisi hyvä jutun aihe miten toimia 9mm pistoolilla kypärällä ja traumalevyllä varustettua vihollista vastaan. Läpäisyhän ei riitä. Minua on katsottu ressuradalla ja myöskin muissa keskusteluissa vähän vinoon, kun olen epäillyt pistooliammunnan harjoittelun järkevyyttä verrattuna kivirepun kanssa juoksemiseen. Onko muuten lihaskunto se tärkeä ominaisuus taistelijalla? Minä vedän esimerkiksi näin 59 vuotiaana 150kg penkissä ja 100x100kg sotilaspenkissä meni 21 minuuttiin, mutta täyspakkauksen kanssa juostessa kuolisin sydäriin varmaan alle kilometrissä. Lukkopaini harjoitukset olivat karu opetus sitkeyden merkityksestä.

  • @petriahonen6088

    @petriahonen6088

    Жыл бұрын

    @@kolmekissaa 🙂 mua on pistooliammunnoissa aluksi katsottu oudosti koska pyrin wanhan rallin mukaan silmien väliin, silmien väliin. Siinä ei ole kypärää edessä. Kivääri ahtaissa tiloissa on todellakin hyvä harjoituksen aihe. Kannattaa hakeutua taistelu rakennetuilla alueilla- kursseille.

  • @mikkihintikka7273

    @mikkihintikka7273

    Жыл бұрын

    tiukassa paikassa jos pääase hajoaa nii se pistooli pitäis aikalailla räjähtää käteen siitä vyöltä + ahtaissa tiloissa ei rklla tee mitää

  • @svv625

    @svv625

    Жыл бұрын

    @@kolmekissaa , pistoolin patruuna ei läpäise moderneja suojia, mutta eipä läpäise yleisesti käytössä olevat RK kaliiberitkaan. Kannattaa huomioida, että suojat suojaa vain vitaalit eikä suinkaan koko kehoa. Näin sinne jää mahdollisuuksia vaikuttaa vaikka kohteella olisikin suojat.

  • @goat3953
    @goat3953 Жыл бұрын

    Mitä mieltä olet takapaneeleista 🤔

  • @Juspa
    @Juspa Жыл бұрын

    Majurien puolesta sanottava, ettei majuriturvallisuudessa(TM) ole ymmärtääkseni kyse silkasta vittuilusta, vaan omien ja vihollisen tunnistuksesta. Veikkaan, että Majuriturvallisuus(TM) alkaa kiinnostamaan, kun omiin varusteisiin nolla euroa sijoittanut stm. Rahikainen ampuu kohti.

  • @harrihakkinen144
    @harrihakkinen144 Жыл бұрын

    Testatkaa Bose.50

  • @eemelifranssi2296
    @eemelifranssi2296 Жыл бұрын

    Mulla vois olla yksi kantolaiteidea mutta mielummin laittaisin sen vaikka sähköpostilla yksityisesti.

  • @rakettireijo
    @rakettireijo Жыл бұрын

    ifak&käyttö. asehihnat.

  • @kameliontti1234
    @kameliontti1234 Жыл бұрын

    3-kehän varustusta voisi mun mielstä käydä läpi jaolla jääkäri/viesti-kohteensuojaaminen-tiedustelu. ei välttämättä kaikkia mutta sinun tärpit mitä kannattaisi olla voisi olla hyvä.

Келесі