Türkiye Milli Uzay Programı ile Ne Kazanacak? Ay Yolculuğu Nereden Yönetilecek?

Türkiye Milli Uzay Programı ile ne kazanacak? Ay yolculuğu nereden yönetilecek?
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @haberglobal
haberglobal.com.tr/
/ haberglobal
/ haberglobal
/ haberglobal
Abone Olun ► bit.ly/2FnCDeW
Haber Global Frekans Bilgileri;
Digiturk 47. Kanal
D-Smart 42. Kanal
Tivibu 46. Kanal
Kablo TV 71. Kanal (HD)
Kablo TV 910. Kanal (SD)
Turkcell TV+ 46. Kanal
Türksat 3A HD Frekans: 12685Mhz Pol:H S.Rate:27500 FEC:2/3
Türksat 4A SD Frekans: 12379Mhz Pol:V S.Rate:27500 FEC:3/4
#haber #gündem #sondakika

Пікірлер: 17

  • @Abdullahsen0
    @Abdullahsen03 жыл бұрын

    Birbirlerinin sözlerini hiç kesmiyorlar, çok saygılı ve alçak gönüllüler ve bilim konuşuyorlar. Televizyonda hep böyle programlar görmek isterim.

  • @esoeski
    @esoeski3 жыл бұрын

    Bir yerlerden başlamış olmak heyecan verici. Umarım desteklenir.

  • @sonbahar5296
    @sonbahar52963 жыл бұрын

    bir kac Turk bilim adaminin oturup uzaydan bilimden konusacagi benimde oturup dinleyecegim aklima gelmezdi bu Allahin buyuk lutfu bence!

  • @sonbahar5296
    @sonbahar52963 жыл бұрын

    Bilim adamlarimizla Gurur duydum ! Allah daha cok basarilar nasip etsin!👍👍👍🥇🥇🥇 Allahin bu gunu bana gosterdigin icin cok tesekur ederim !!

  • @mervesciencestoryy6168
    @mervesciencestoryy61683 жыл бұрын

    Umut yıldız hoca 🚀❤❤

  • @MegaAnil85
    @MegaAnil853 жыл бұрын

    Türk insanına yeterki güvenin yatırım yapın 10 sene icinde o hedeflerin üstü olur azı olmaz...

  • @hacerdemirel9833
    @hacerdemirel98333 жыл бұрын

    Umut Yıldız Bey konuya çok hakim ve değerlendirmeleri çok mantıklı. Teşekkür ederim.

  • @orkunyucel3095
    @orkunyucel3095 Жыл бұрын

    Yakında Sinop bize bu anlamda yetmeyecek. Kendi uzay üssümüz için altarnetifler: Sudan ekvatora yakın ama çok uygun değil çünkü başına kimin geçeceği belli değil, yarın siyasi olarak anlaşamadığımız biri darbeyle hükümete gelebilir. Ayrıca Hint okyanusu ile aralarında bazı ülkeler var kazalarda sıkıntı olabilir. Nijerya ve Nijerle de İlişki anlamında benzer sıkıntılar var. Somali desek o da ekvatora yakın ve Dünya'nın dönüşü sebebiyle Hint okyanusuna Roket kademe ve parçalarının düşürülmesiyle uygun bir aday ama siyasi ve askeri açıdan problemli çünkü ülkede resmi hükümetin kontrol ettiği alan aynı Libya'daki gibi çok sınırlı, ülkenin çoğu ne üdüğü belirsiz grupların kontrolünde. Bu da bir uzay üssü için büyük risk Endonezya veya Malezya çok uygun adaylar aslında. Hem müslüman ülkeler hem ilişkilerimiz iyi. Malezya doğuda biraz daha yerleşim yeri olan adalarla çevrili, bu sebeple Malezya'da Batı'ya Hint Okyanusuna doğru test yapabilir, yakıt tüketimi artabilir. Endonezya'nın ise Papua'ya yakın tarafları özellikle coğrafi olarak Dünya'nın dönüş yönü de dikkate alınınca Pasifik Okyanusuna doğru Doğu tarafa doğru test yapılması için çok uygun. Burdaki bir üss Endonezya ile ortak olarak anlaşılırsa başka ülkelere de kullanım için kiralanıp Türkiye'ye de Endonezya'ya da gelir sağlanabilir. Bir ihtimal de Ekvator'a kısmen bize göre daha yakın olan Pakistan ile anlaşıp Pakistan'a üss kurmak olur. Burda da denemeler Hint okyanusuna doğru yapılacağı için güvenlik sorunu çok olmayabilir. Burdan da kiralama ile gelir elde etme ihtimali var. Bir diğer olasılık da KKTC'de Sinoptakine benzer ama daha gelişmiş bir üssün kurulup Batı Akdenize doğru testlerin gerçekleştirilmesi. Ancak burda Dünya'nın dönüş yönü tersine atım yakıt tüketimini arttıracaktır. Ayrıca Batı'da düşük ihtimalle de olsa Girite veya Mora yarımadasının güney uçlarına roket kademe veya parçası düşebilir, siyasi kriz olabilir. Ancak çok zorda kalırsak bazı denemelerin yapılması için milli bir imkan olarak değerlendirilebilir. Karadenizden daha geniş bir alan sağlayabilir Bir diğer potansiyel yer yine Karadeniz'de Kırklareli Yıldız Dağlarının İğneada yukarıları civarına bir deneme üssü kurulması olur. Bu durumda Doğu'ya doğru denemeler daha uzun bir mesafede yapılabilir. Sinoptan daha uzun olur. Ancak buranın iki problemi var. 1 Kırıma ya da Rusya'ya roket ve kademeleri düşebilir 2 Bulgaristan sınırına çok yakın olduğu için olası bir savaşta(Yunanistan vb) milli güvenlik anlamında ciddi sıkıntılar çekilir. Bunun bir benzeri de Artvin Hopa civarına yapılabilir ama yine benzer güvenlik sıkıntıları olur üstüne Hopa'da Dünya'nın dönüş yönüne terste kalıyor Hepsini değerlendirince en mantıklısı Endonezya veya Pakistan ile anlaşmak gibi duruyor

  • @kadirkir7064
    @kadirkir70643 жыл бұрын

    tsk

  • @muslumrdvanyldrm2552
    @muslumrdvanyldrm25523 жыл бұрын

    Tek Çare Uzay'dan gelenlerr:-)))

  • @halilantalya
    @halilantalya3 жыл бұрын

    Bor+Hidrojen karışımı mumun içine karıştırıp ayrı bir tanktaki oksijen karıştırılıp yakılır.... Roket yakıtı yapılır.... Tahminidir.... Bor hidrojenin depolanmasını kolaylaştırır..... Parafin mum .....

  • @murato8711
    @murato87113 жыл бұрын

    Yeşilçam da Hollywood kadar azimli olmalı.

  • @necatibaki9081
    @necatibaki90812 жыл бұрын

    Bence uzay üzerine güzel geyik olmus, somut birseyden bahsedilmiyor! Bu isi kim yapiyor, parayk kim nasil ödüyor? Hedef ne ? Bunlar cok acik degil! Insallah hayirlisi oldun!!

  • @abe4714
    @abe47143 жыл бұрын

    🇹🇷🚀👏

  • @sonbahar5296
    @sonbahar52963 жыл бұрын

    garip degilmi acaba kime meydan okuyordu challenger! challenger = meydan okuyan

Келесі