Tüp Bebek Başarısızlıklarında neler yapmalı? Prof.Dr.Gökalp Öner

Tüp Bebek Başarısızlıklarında neler yapmalı?
Bu akşamki yayınımızda Prof.Dr.Gökalp Öner ‪@tupbebek.gokalponer‬ canlı yayınımızdaydı. Tüp Bebek tedavisi başarısız olduğunda ne yapmalı konusunda bilgiler verdi ve katılımcıların sorularını cevapladı.
Tüp bebek tedavilerinde yumurta rezervi azlıklarında olur. Genelde bu tür sorunlar azospem ve yumurta rezervi azlıklarından oluyor.
En sık sebep embriyo kaynaklı. Mutlaka 5 gün e kadar bekleyip transfer edilmesi gerekiyor. En iyi derece de de verilse tutulmuyorsa genetige bakılması gerekiyor.
İkincisi Rahim sorunları olabiliyor Myom polip bebegin tutnacagı yerin altında olması. Rahimde şekil bozuklukları hamileliği engelliyor.
Üçüncü faktör immün sistemi ile ilgili. Katil hücre dediğimiz hücreleri yok etmeden dengeleyerek hamileliği sağlamaya calısıyoruz.
Rahim degerlendirilmesi ve embriyo degrelendirmesini yapay zeka ile yaparak hamilelik şansını en yuksek olanı seçiyoruz. dedi.
Özellikle transferden sonra bol su tüketmesini öneriyoruz.
Hastanın İlaçları çok düzgün kullanması gerekiyor
progestron hem kalçadan yapılanın etkili olduğu belirtilmiş. Güzel kullanılması gerekiyor bu nedenle kişiye özel kullanımı çok önemli
Stres çok önemli. Transferden sonra stres yapmamk rahimin kasılmaması çok önemli dedi. Eş olarak erkek bu dönemde çok önemli. Tüp bebek tedavilerinde son şans asla denmemeli. Bu da çiftlerde çok büyük baskı yapıyor.
Hastaların soruları da cevaplandı. Yayına katılmadıysanız mutlaka izlemenizi öneriyorum.
Vermiş olduğu değerli bilgiler için Prof.Dr.Gökalp Önere çok teşekkür ederiz. Sizlere de katılımınız sorunlarınız icin sorduğunuz sorular için çok teşekkür ederim.İnşallah sorunlarınıza çare bulabilmişsinizdir.
Bir başka yayında yeniden buluşmak üzere.
Yayını begenmeyi yorum yaparak çalışmalarımıza destek vermeyi lütfen unutmayın.

Пікірлер: 2

  • @yelizbirsen6920
    @yelizbirsen69204 күн бұрын

    ❤❤

  • @booo4658
    @booo46583 күн бұрын

    Dr. Kökalpa nasıl ulaşabilirim?