No video

סיזיפוס של קאמי הרצאה 2

אונגר מרצה על אלבר קאמי ו"סיזיפוס" - הרצאה שנייה (ואחרונה) בנושא.
כיצד החמיץ האמלט את האבסורד, וכיצד טיפס סיזיפוס אל תודעת האושר.

Пікірлер: 15

  • @mayagabrieli3415
    @mayagabrieli34152 ай бұрын

    כל הרצאה מחדדת את עולמי ומרחיבה את הרדיוסים של מחשבתי. אשרי מאיה גבריאלי

  • @elijaguy
    @elijaguy Жыл бұрын

    29:00 (המלט) צף לו כמו תנין מנומנם במדמנת האפשרויות... חחח

  • @igorl01
    @igorl017 ай бұрын

    היות והפתרון ההגיוני היחיד להתמודד עם האבסורד הוא לבחור בו (ובחיים יחד איתו) אפשר אולי להבין כיצד התפתחה אצל בני האדם האשליה של בחירה חופשית מלכתחילה, שהרי בלעדיה יהיה זה בלתי אפשרי לחיות עם האבסורד שנכפה עלינו מלבד ביצוע התאבדות פילוסופית שהיא תקווה, ייאוש או אמונה (שאיננה נובעת מבחירה חופשית). כלומר, מרגע שהתודעה שלנו יכולה להבין את קיום האבסורד, התרופה היחידה היא עצם הבחירה החופשית.

  • @shoshanaelharar640
    @shoshanaelharar6403 жыл бұрын

    אין דומה להנרי אונגר להסביר דברים מסובכים שיובנו גם להדיוטות

  • @yuval2248
    @yuval22486 ай бұрын

    תודה , כמובן שהשאלה הנשאלת היא האם התודעה היא חלק מעולם האבסורד או שהיא תולדה של האבסורד שכן אם אין עתיד או הגדרה של זמן וחלל הרי שהיכן מתקיימת התודעה ?

  • @yosivin1
    @yosivin1 Жыл бұрын

    הרצאה על הנספח על קאפקא: kzread.info/dash/bejne/mXeTlJKEntCootY.html

  • @DanielMazor
    @DanielMazor Жыл бұрын

    אם כל העולם הוא אבסורד אז האושר של סיזיפוס הוא סתירה או בריחה מהאבסורד כי אם סיזיפוס יכול להיות מאושר באבסורד משמע שיש אושר בתוך האבסורד ואם יש אושר אז יש גם ״תקווה״ לאותו אושר ואם יש תקווה אז יש גם יאוש וכולי יכול להיות שאני בכלל הבנתי את זה לא נכון מעולם לא למדתי פילוסופיה, אשמח לתשובה.

  • @ald7544
    @ald75442 жыл бұрын

    להשתמש באבסורד על ידי נתינת משמעות לרעיונות נגד המשמעות ועל ידי בניה של טיעון משמעותי בשפה זה כמו להצביע באצבע על זה שאין אצבעות אכן הסתירה והאבסורד הם חלק מהמציאות אבל במקום לנסות לפענח איך זה בכל אופן מקיים משמעות שבונה פתרונות הפתרון של הליכה לניהלזים אידאלי היא פתרון הכי נמוך מבחינה פילוסופית אינטלגנציה אמורה לשמש למציאת פתרונות וסדר מעבר לכאוס האבסורדי שיחה בנושא kzread.info/dash/bejne/q32tuKSDc9Wtfc4.html

  • @yochibardugo5119
    @yochibardugo51193 жыл бұрын

    תודה על ההרצאות המצולמות, זה מרתק. האם המפגשים בהם הנרי מרצה על הרומן הזר של קאמי הועלו גם לערוץ?

  • @user-jw8uw7ej9e

    @user-jw8uw7ej9e

    3 жыл бұрын

    מחר.

  • @user-ql1uh8ph8m
    @user-ql1uh8ph8m3 жыл бұрын

    אם כך, מה ההבדל בין האבסורד לבין ניהיליזם?

  • @user-jw8uw7ej9e

    @user-jw8uw7ej9e

    3 жыл бұрын

    אין קשר. ניהיליזם הוא עמדה מתחום האתיקה - שלילה מתודית של עצם המושג "ערך" (שזה החשש עם קריסת מושג האלוהים, שמתוכו יוצאת הפילוסופיה המאוחרת של ניטשה) ואילו "אבסורד" (אצל קאמי) הוא מושג מתחום ה"מטפיזיקה" (אצלו גם ביטוי זה לא מקובל, ואני משתמש בו רק לצורך הסבר), כלומר - התפיסה, שה"מציאות" אינה כפופה למערכות דטרמיניסטיות או מכניזמים פרדיקטביליים כלשהם, מצב שבגינו אנו מופקרים לרנדומליות בלתי ניתנת לאבחון. זו ה"בעיה" של סיזיפוס, והפיתרון שקאמי מביא בפסקאות החותמות את המסה אומר, שהפעולה האנושית היחידה שמתאפשרת במצב האבסורד - היא "תודעה של האבסורד" שמקבלת אותו מכוחו של רצון חופשי, כפי שסיזיפוס (לפי הפרשנות הייחודית של קאמי) "מקבל" את הספירלה האינסופית וחסרת התכלית של קיומו.

  • @user-ej9of7un1j

    @user-ej9of7un1j

    3 жыл бұрын

    @@user-jw8uw7ej9e רגע אבל רצון חופשי הוא אקט לא רנדומלי וסותר את כל הרעיון של האבסורד כפי שהבנתי אותו. אם זה נכון, אז גם קאמי לוקה בחטא פילוסופי. גם ברור שאם העולם אבסורדי, והאדם הוא חלק מהעולם, הוא לא יכול להיות ניצב כנגד האבסורד מכיוון שההפרדה בינו לבין העולם היא, שוב, שרירותית. לכן אני יכול להבין את הרעיון של חיים נקודה אבל לא את הרעיון של רצון חופשי, שמזכיר לי איכשהו את סארטר, שהבנתי שקאמי מתנגד לו בכל תוקף

  • @user-ex2rt2nh3i
    @user-ex2rt2nh3i3 жыл бұрын

    בתוספת של ההערה ''שרת התרבות '' עזבתי את הצפיה בהרצאה

Келесі