Stop cancer, ed. 8. Suferinţă-Credinţă-Iubire-Dăruire. Bolile alergice - epidemia ascunsă a sec 21

* Stop cancer, ediția a 8-a
Invitaţi: din S.U.A, prof. asociat dr. Doru Paul, specializare oncologie, hematologie şi medicină internă, Spitalul New York Presbyterian şi prof. dr. Adina Croitoru, şef Departament Oncologie Medicală, Institutul Clinic Fundeni, București
Simpozionul Internațional de oncologie translațională STOP Cancer, organizat de invitaţii noştri, este dedicat Oncologiei Translaționale Personalizate pentru Combaterea Cancerului. La a opta ediție au participat specialiști de prestigiu din România, SUA și Europa de Vest. Anual, se dezbat probleme din oncologie. Intenția simpozionului este de a promova dialogul și schimbul de idei pentru a avansa în diagnosticul și tratamentul cancerului, iar scopul final este îmbunătățirea calității vieții și a supraviețuirii pacienților cu cancer din România.
* Suferinţă - Credinţă - Iubire - Dăruire
Invitat: părinte arhidiacon Mihail Bucă, Catedrala Patriarhală Bucureşti, fondatorul şi dirijorul Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române
„LEUCEMIE. Cuvântul care dărâmă, dar și Cuvântul care zidește. A zidit multă durere în suflete, pentru a construi multă iubire”, este declaraţia părintelui Mihail care a fost pus la încercare atunci când mezina familiei a fost diagnosticară cu cancer. Aşa a intrat în contact cu mulţi copii aflaţi în suferinţă la Fundeni şi a simţit să facă ceva pentru ei. În Săptămâna Luminată, la Centrul Cultural Familia din Pantelimon, jud. Ilfov, comunitatea locală, de la copii de grădiniţă, şcoli, până la artişti, s-a implicat pentru ca evenimentul caritabil ”Tradiţii şi Credinţă”, ediţia a doua, organizat pentru păstrarea valorilor tradiționale strămoșești românești şi dotarea Secției de Pediatrie-Oncologică a Institutului Clinic Fundeni să îşi atingă scopul. Să facă un bine, să aducă bucurie!
* Bolile alergice - epidemia ascunsă a secolului XXI
Invitat: dr. Brîndușa Petruțescu, medic primar alergologie-imunologie, Spitalul Universitar de Urgență București
Strănutați frecvent, tușiti, lăcrimați și vă curge nasul? Simptomele se repetă periodic fără să fiți răciți? Ați putea fi unul din milioanele de oameni cu alergii respiratorii. Tot mai mulți suntem afectați şi de alergii cutanate precum urticaria și dermatita de contact. Cauzele alergiilor pot fi multiple, începând cu alergene respiratorii precum: acarieni din praful de casă, mucegaiuri, anumite polenuri, animale de companie, continuând cu alergene de contact precum: metale, parfumuri, ingrediente din cosmetice și, nu în ultimul rând, anumite alimente şi medicamente. Severitatea alergiilor variază de la o persoană la alta. Pot exista și alergii severe care să determine anafilaxie (șoc anafilactic). Printre cauzele anafilaxiei pot fi medicamente, alimente sau veninuri de insecte. Aflăm ce declanșează alergiile, cum le tratăm, cât de important este să știm la ce suntem alergici și să evităm expunerea la alergene. Discutăm şi despre singurul tratament care se adresează țintit cauzei bolilor alergice.
***
Moderator Ana Maria Ghiur
Jurnalist tv Lucian Băbeanu
Documentarist Giorgiana Șușurincă
Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc
La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!
Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

Пікірлер: 1

  • @MihailBuca
    @MihailBuca19 күн бұрын

    Credința, medicul și medicamentația vindeca omul ! Dar cel mai important este ca medicul sa fie conștient de cine este în spatele lui și vindeca!

Келесі