İstanbul Kağıthane'de -30 metrede kapalı dikey tarım - Yeşil Doğa 28.01.2023 Cumartesi

Doğanın sesine kulak veren Güven İslamoğlu, yerin 30 metre altındaki kapalı dikey tarım uygulama alanında. Güneşsiz kapalı bir ortamda tarım nasıl yapılır? Şehir merkezlerinde otopark gibi atıl bölgelerde tarım yapılabilir mi? Elde edilen ürünlerin kaliteleri ve lezzetleri nasıl? İstanbul Kağıthane'deki dünyanın en derin ikinci kapalı dikey tarım uygulama alanı, Yeşil Doğa'da ekrana geldi.
CNN TÜRK KZread KANALINA ABONE OL ➤ bit.ly/2LzuZ1H
➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN: www.cnnturk.com/tv
➤ / cnnturk
➤ / cnnturkprogram
➤ / cnnturk
➤ / cnnturkprogr. .
➤ / cnnturk
➤ / cnnturk
#CNNTÜRK
#YeşilDoğa
#DikeyTarım

Пікірлер: 21

  • @cnnturk
    @cnnturk Жыл бұрын

    CNN TÜRK canlı yayını için tıklayın: bit.ly/3ia2NVt Kanalımıza Abone Olmak İçin: bit.ly/3S6U7At

  • @Hula_elnH
    @Hula_elnH Жыл бұрын

    İlaç kalıntılarının olmaması muhteşem. Organikten daha sağlıklı olduğunu iddia etmenizin bilimsel kanıtları da olacak ise mükemmel. Tarım olsun da topraklı topraksız tercihe kalsın... Gerçekten üretime çok ihtiyacımız var. Başarılar.

  • @dilekerdinelivar6643
    @dilekerdinelivar664311 ай бұрын

    Dikey tarım Güneş ve toprağa ihtiyaç duyulmadan da besin üretilebileceğinin en güzel örneklerinden biridir (-kİ tarım kelimesi burada hatalı bir ifade olmuş, zira ''tarım'' toprak üzerinde gerçekleştirilen bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerini ifade eder). Bu üretim iyi tarım uygulamaları modeli ile gerçekleştirilmektedir. Organik üretim ile oldukça farklıdır. Organik üretim topraksız olarak yapılamayacağı gibi besin ihtiyacı da doğal veya organik yollarla sağlanmaktadır. İyi tarım uygulamaları modern tekniklerin kullanımına izin veren kalite odaklı bir üretim yaklaşımıdır.

  • @narniadan
    @narniadan Жыл бұрын

    Cok ilginc! Bravo Kagithanelilere. Oraya gidip gormek isterim.

  • @ssjjsjsjsksks841

    @ssjjsjsjsksks841

    2 ай бұрын

    devletin serası biz gidip gördük çok ilgili samimi davrandılar

  • @ercanenverkutuk3468
    @ercanenverkutuk346811 ай бұрын

    Bu sistemi kurmak kaç paradır ?

  • @irfancorek9930
    @irfancorek993011 ай бұрын

    Bir de firma adı veya iletişim belirtseymişsiniz!

  • @masterskyd1
    @masterskyd1 Жыл бұрын

    Bilgi almak istiyorum. Nasıl iletişime geçebilirim? Teşekkürler.

  • @t.erdogan7794
    @t.erdogan7794 Жыл бұрын

    TARIM BİTMEMİŞMIYDİ 🤔🤔 BİZIM MILLET TİGEM İ DE DUYMAMIŞTIR..

  • @HakanPoker-pm3xk
    @HakanPoker-pm3xk Жыл бұрын

    Sn. Cumhurbaşkanımız dediğine göre, Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ödenek almış abimiz. Teşekkürler Sn. Cumhurbaşkanımıza.

  • @fikirgunlugum

    @fikirgunlugum

    8 ай бұрын

    Sn. Cb Sn Cb. Sn Cb. Allah hidayet versin.

  • @17Frat
    @17Frat8 ай бұрын

    Bu adam niye bakandır , yerlilik , millilik nutukları atıyor , kardeşim yaptğın işi anlat bize , zerre bir şey anlamadım , kendide bence anlamıyor yeterince 👎

  • @mehmetozcelik3076
    @mehmetozcelik30769 ай бұрын

    dayımız çok itici geldi bana. sn bakanı,cb si, misafir mültecileri vs vs.

  • @bohemhotelriva140
    @bohemhotelriva140 Жыл бұрын

    10:35 organik tarımdan daha sağlıklı üretim yaptığınızı söylüyorsunuz bu mümkün değil; çünkü organik tarım da sizin kullandığınız gibi yapay ürünler yapay ışıklar ve nasıl üretildiği belli olmayan (hibrit) İsrail üretimi tohumlar kullanılmaz. Doğal tarımda doğal hava şartları vardır. İlaç zaten kullanılmaz kullanılıyorsa o zaten doğal değildir. Hazır İsrail tohumu hybrid tohumla yapılan üretim doğal tarım olamaz. Doğal tarım ATALIK tohumla SÜRDÜRÜLEBİLİR üretimdir. İstediğiniz solüsyonu kullanın o doğada özgürce dolaşan arıların yaptığı tozlaştırma yaptığı sebzelerin lezzetini ve sağlığını elde edemezsiniz. Bu tür ürünlere rağbet etmeyin. Doğal olanı tercih edin. Gün geçtikçe gıdamız dışa bağımlı hale geliyor. İstedikleri kadar % bilmem kaç yerli sermaye desinler. İçindeki tohum İsrail olduktan sonra yerli falan değildir. Bugün ortalama bir kg maydanoz tohumu 250 TL civarı. Yarın bunu size 10 000 TL denildiğinde işte o zaman anlayacaksınız doğal tarımızın ne kadar gerekli ve güzel bir şey olduğunu. Lütfen doğal tarımın ne olduğunu iyi öğrenin ve ona sahip çıkın asıl beka meselesi budur!

  • @cihantank9552

    @cihantank9552

    Жыл бұрын

    bu insanlar ürettikleri ürünleri düzenli olarak testlere gönderiyorlar ,ürünlerin besin değerlerinde sorun olsa işletmelerini devam ettiremezler. 2. olarak toprakta tarlada yetişen ürünlerde ürünlere verilen su , gübre ve ilaç her ürüne eşit olarak gitmez bu da bitkinin toprakta besin bulabilmesi için köklerini daha derine göndermesine neden olur ve bitki yapraklarına ayıracağı enerjiyi kısmak zorunda kalır, bu durum ve çeşitli nedenler ani değişen sıcaklık soğukluk dengeleri ani gelen rüzgarlar çeşitli böcekler vs. bitkiyi strese sokar ve bitkinin tadı acılaşabilir. 3. olarak artan nüfusu beslemek için topraksız ,su tasarrufu sağlayan ucuz dikey veya yatay tarım çok önemlidir. 4. olarak topraksız tarımda yetişen ürünlerde sistem düzgün işliyor ise bitkinin strese gireceği bir neden olmaz köklere fazladan enerji ayırma nedeni olmaz ürünlerin hepsi kısa zamanda sağlıklı ve bir örnek olacak şekilde bol yapraklı veya meyveli yetişir . Elbette yerli tohum kullanmakta çok önemlidir umarım çiftçilerimiz yakın zamanda yerli tohuma geçerler. Saygılar

  • @halilbalaban1056

    @halilbalaban1056

    Жыл бұрын

    Kardeşim adam ne versem yiyecekler tarzında konuşuyor. Her şeyden önce Doğal tarım, iyi tarım gibi tanımlama yada isimlendirmelerin literatürlerde hiç bir karşılığı yok. Tarım ya toprakta tarım yani konveksiyonel tarımdır. Yada topraksız (Sıvı ortamda tarım yada toprak dışında başka bir katı ortamda) tarımdır. Ancak topraksız tarım besin değeri olarak daha yüksektir. Daha çok verimlidir çünkü bitkinin çeşitlerinin istekleri mili gram ölçeğinde tam olarak ve her bitkiye eşit şekilde verilir. Kimyasal gübreler labratuvar ortamında %98-99,5 saflık oranında üretilir. Yani tabiatta bulunan mineral, element ve vitaminlere çok yakın saflıktadır. Zararlıdır yemeyin denemez. Yani doğa mümkün olabildiği kadar taklit edilir.

  • @ketigoranovaulianova5059
    @ketigoranovaulianova505911 ай бұрын

    Ben eczacıyım ve bizlere bu yöntemleri öğrettiler Laboratuvarlarda suni bitki üretim bu yöntem sağlıksız çünkü burada doğa yok zaten adı üstünde SUNİ

  • @NotAveline
    @NotAveline Жыл бұрын

    Müdürüm işine saygı duyuyorum da, partizan cümleler hoş olmamış :d

  • @ketigoranovaulianova5059
    @ketigoranovaulianova505911 ай бұрын

    Türkiye’de TV lerde haberlerde her gün şunlar yayına giriyor İstanbul barajda su kalmadı. İstanbul barajın dinindeki pis sular insanlara veriliyor. Tarım bitti sıcak ve kuraklık Türkiye’de tarımı bitirdi. Üzüm bağlar yanmış sıcaktan susuzluktan ve asit zehir yağmurdan. 😂😂

Келесі