اسرار روستای 12 هزار ساله در دل کوه

اسرار روستای صخره ای ایران
برای دیدن بقیه ویدئوهای ما به لینک زیر مراجعه کنید
/ mojishow
مرسی ازین که کانال مارو دنبال میکنید
اگر از این ویدئو خوشتون اومد لایک کنید، کامنت بذارید و به دوستانتون معرفی کنید
انستاگرام ما 👇
/ tarikhekohan_iran
خوشحال میشیم کانال دوم مارو هم دنبال کنید (تاریخ کهن) 👇
/ @iranhistorian

Пікірлер: 31

  • @mehrakpage4797
    @mehrakpage4797 Жыл бұрын

    عالی بود ، ممنون از تهیه کننده عزیز ، مجری محترم به امید بی لری و آگاهی و درک تن واحده در عالم بشریت ❤ 🌷 🙏

  • @user-eb1gr1jf5f
    @user-eb1gr1jf5f Жыл бұрын

    ممنون از زحمات شما

  • @mariem7204
    @mariem720410 ай бұрын

    Merci 🍷

  • @user-ue8lu2uq8b
    @user-ue8lu2uq8bАй бұрын

    دمت گرم عالی بود

  • @user-tb6ol3pn9x
    @user-tb6ol3pn9x Жыл бұрын

    بسیار عالی خسته نباشید ❤

  • @e-s7910
    @e-s7910 Жыл бұрын

    درود و سپاس فراوان ❤

  • @user-bw2wx9kt6p
    @user-bw2wx9kt6p Жыл бұрын

    خسته نباشید ممنون از لطفتون برنامه زیبا من خودم درهمین روستا زندگی میکنم

  • @dariushhaghighi7303
    @dariushhaghighi73035 ай бұрын

    So beautiful ❤

  • @padcastkhodam
    @padcastkhodam Жыл бұрын

    چقدر در ایران تنوع در تمدن وجود داره و ما از وجود این تمدنها بی خبریم.

  • @maryammoosavi8308
    @maryammoosavi830811 ай бұрын

    مند در گویش بختیاری به معنای ماندن است احتمالا یعنی شراب ماندنی

  • @shghaygh1140
    @shghaygh1140 Жыл бұрын

    ی ا الله ــعجب روس تایی Aست 😂🌺🌻🍀ڪامنت عجیـــب با روستایی عجیب

  • @manooch
    @manooch Жыл бұрын

    چه جالب. دیدم بخاری برقی هم دارن در قسمتی از این ویدیو. پس برق هم دارن 3:10

  • @maryammoosavi8308

    @maryammoosavi8308

    11 ай бұрын

    تیرهای چراغ برق بخوبی دیده میشوند

  • @sas9096

    @sas9096

    11 ай бұрын

    درسته

  • @mobiledanial3372
    @mobiledanial3372 Жыл бұрын

    من خیلی عاشق این روستا هستم میشه برای توش زندگی کرد یا برای خود محلیهاس

  • @omidradar9651
    @omidradar9651 Жыл бұрын

    باورنکردین هس داخل ایران اینجورروستایی هس وتازه ملت خبردارشدن خیلی ها

  • @user-bw2wx9kt6p
    @user-bw2wx9kt6p Жыл бұрын

    میمند شهربابک

  • @Javidan-Iran
    @Javidan-Iran10 ай бұрын

    هموطنانی که در زمستان از تهران و شمال کشور بطرف بندر عباس میروند برای مسافرت اگر از جاده یزد میروید میان مسیر شهربابک سیرجان این روستای دیدنی قرار دارد که توصیه میکنم حتما دیدن کنید جذاب هست من‌ چندین بار دیدن کردم چون اهل سیرجانم‌ محلی ها میگفتند تمام خانه ها به داخل هم یک راه باریک دارد که موقعی به روستا حمله میشده مردم از همین راه ها فرار میکردند چقدر واقعی باشه نمیدانم البته باید بدانید که نوع کوه از سنگ سخت نیست نوعی رسوب آهکی آغشته به خورده سنگ که در گویش محلی به سل معروفه هست که کندنش زیاد سخت نیست فکر نکنید که سنگ سخت و یک تیکه هست

  • @rezabig5581
    @rezabig558110 ай бұрын

    حمام میمند که مثل خانه‌های آن در دل سنگ کنده شده یکی از عجایب این خانه‌ها است که به صورت حمام‌های سنتی دارای خزانه بوده و طبق روایات مردمان آنجا که به خاطر دارند و شواهد موجود مسائل و نکات بهداشتی در آن رعایت می‌شده‌است. ساختمان این حمام بدین طریق است که: کوچه‌های آن را به داخل دالانی وصل می‌کند یعنی اول مانند دیگر حفره‌های آن کوچه کنده شده و این کوچه در انتها به دالانی ختم می‌شود پس از دالان یعنی در وسط آن دری است که به رختکن حمام متصل می‌شود این رختکن دارای حوضی در وسط و سه سکو در اطراف می‌باشد؛ که درب دیگری آن را به صحن حمام وصل می‌کند در پایین صحن خزانه‌ای کنده شده که در سنگ است و منفذی هلالی شکل آن را به صحن وصل می‌کند که برای برداشتن آب بوده. در وسط خزانه گودالی است که جای قرار دادن دیگی برای گرم کردن آب بوده و در پایین و پشت این چاله دالانی است که درب آن به خارج حمام باز می‌شده که آتشخانه و محل برافروختن آتش در زیر حمام قرار داشته. برای گرم کردن حمام منفذی بوده که دود در آن می‌پیچیده و آن را گرم می‌کرده که پس از گرم شدن گرفته می‌شده‌است؛ و اما در طرف راست خزانه حوضی بوده که محل شستن پا و آب کشیدن آن بوده‌است و در طرف چپ حمام بریدگی کوچکی برای نظافت و دارو کشیدن بوده‌است. طریقهٔ حمام کردن به این ترتیب انجام می‌گرفته‌است که حمامی در جلوی خزانه می‌ایستاده و بدن مراجعه‌کنندگان را به‌وسیلهٔ ظرفی با ریختن آب خیس می‌کرده که پس از چرک کردن و ریختن آب دوباره و تمیز شدن بدن، فرد می‌توانسته برای غسل کردن داخل خزانه برود و پس از انجام غسل از سمت راست یعنی اتاقی که حوض در آن بوده خارج می‌شده و پای خود را آب می‌کشیده‌است. از نکات عجیب در این حمام آن است که سوراخی در بالای صحن و رختکن می‌باشد که سنگی مرمر بر روی آن گذاشته‌اند که این سنگ به طرز عجیبی نور را در حمام منعکس می‌کند و در واقع منبع نور حمام می‌باشد. علاوه بر این دیگر منابع روشنایی حمام عبارت‌اند از: روغن گیاهی بنام (کن تون) یا کندهٔ خشک پوسیده‌ای که کمتر دود می‌کند. ریشه گیاهی بنام (جلا) که نوعی خار بوده و از آن کتیرا به عمل می‌آورند و چراغ‌موشی، که اکنون این حمام برق‌کشی شده‌است

  • @hosseinsadigh1902
    @hosseinsadigh1902 Жыл бұрын

    پدر و مادر ایران روستای میمند

  • @rezabig5581
    @rezabig558110 ай бұрын

    میمند در لغت و اصطلاح به تعابیر مردمانش و آنچه صاحبنظران در پیرامون آن نقل می‌کنند تعابیر متفاوتی دارد: ـ عده‌ای معتقدند اصطلاح و لغت میمند، از دو واژه (می) و (مند) است که (می) به معنای شراب و (مند) به معنای مست و مستی می‌باشد. اما تعبیر فلسفی این اصطلاح آن است که چون این روستا در قبل از اسلام حفر شده، مردان این نواحی می می‌نوشیده‌اند و مست می‌شده‌اند و این حفره‌ها را در اثر مستی می‌کنده‌اند. ـ عده‌ای دیگر عقیده دارند واژه میمند مأخذ از میمنت و مبارکی بوده‌است. ترجمهٔ کتیبه‌های میمند هنگامی که کوه‌ها در میمند شکاف بردارند و افسانه‌های میمند به حقیقت بپیوندند گنجینه میمند پدیدار خواهد گشت و فقط یک نفر می‌تواند به آن دست پیداکند که او از سوی خورشید می‌آید. از طوایف بزرگ میمند می‌توان به طوایفی که از نسل محمود میمندی (وزیر نادرشاه افشار) هستند اشاره کرد. مردم این روستا به جای سال‌ها قطع رابطه با شهرها و روستاهای اطراف و ازدواج اهلی روستا فقط با خود باعث تصفیهٔ ژنتیکی این نسل شده و باعث شده‌است که اهالی این روستا از نظر جسمی و بهرهٔ هوشی توانایی برتری نسبت به سایرین داشته باشند اما در سال‌های اخیر به علت تزویج این نسل با دیگر مردمان و طوایف دیگر باعث تحلیل رفتن این توانایی شده‌است، البته حداقل توانایی در همهٔ افراد این نسل چه به عنوان یک صفت هموزیگوس یا هتروزیگوس وجود دارد.

  • @mixfilme
    @mixfilme Жыл бұрын

    اوزون اونا خو آما یکیو. فکر کرام مو بشامبو خوژون قحه بکرام.

  • @omidmotalabi1513

    @omidmotalabi1513

    Жыл бұрын

    سلام و چه کوا آه مو بشام خو تو حقه بکران توی اون مو تو یکی او مو از گز برخوار اصفهون نان تو و چه کوایی .به خود ای بله اسپارنه.

  • @n.Afkary

    @n.Afkary

    10 ай бұрын

    درود. ببخشید زبان شما متعلق به کجاست؟

  • @omidmotalabi1513

    @omidmotalabi1513

    10 ай бұрын

    @@n.Afkary من بچه گز برخوار اصفهان ام زبان ما و آنها یکی ایست زبان پهلوی میانه تا ۱۲۰۰ سال پیش ایران این زبان فارسی نیست که در ایران رایج است الان زبان‌ دری تاجیکی است از بخارا و سمرقند و افعانستان به ایران آمده به وسیله سلطان محمود عزنوی و سامانیان زبان پهلوی در گز برخوار نطنز و میمه اردستان دلیجان محلات نایین کوهپایه قهجاورستان خوانسار و سده اصفهان در استان سمنان تا جای که من اطلاعات دارم یک بیت شعر از درویش عباس گزی از ۱۵۰ سال پیش کار دونیا بیخ دارو ای پوره آهک زرنیخ دارو ای پوره کار دنیا تو در تو است ای پسر آهک و زرنیخ دارد ای پسر یعنی سفتو سخت و سمی است.

  • @ahmadmoradi5532
    @ahmadmoradi553210 ай бұрын

    سلام مگر تو عربی .بشاش به سلام بگو درود وقتی رفتی بگو بدرود. افتاد

Келесі