Sporting Martinus nog één stap verwijderd van historische promotie

De Amstelveense voetbalclub Sporting Martinus heeft zondagmiddag weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De ploeg van Michael Crombeen won, net als in de vorige ronde, na strafschoppen van het Amsterdamse De Dijk. In de finale wacht komend weekend SVA uit Assendelft. Bij winst komt de club op het hoogste niveau uit haar historie te spelen.
Tegen het tegen degradatie vechtende De Dijk leek er aanvankelijk gene vuiltje aan de lucht. Na drie opgelegde kansen was het na een kwartier spelen eindelijk raak. En kopbal van Siem Klok werd door Joris Kuipers in eigen doel gewerkt en zeven minuten later kopte Klok zelf raak (2-0). De Amstelveners verzuimden het duel voor rust al te beslissen en kregen na rust de deksel op haar neus. Sint scoorde vanaf elf meter en in de blessuretijd kopte Benzeroual de gelijkmaker binnen (2-2).
Nadat Sporting Martinus in de verlenging verzuimde de overwinning te grijpen kwam het net als vorige weke tegen Fortuna Wormerveer aan op strafschoppen. Trainer Crombeen had dezelfde vijf spelers geselecteerd. Al na twee strafschoppen van beide teams leek de wedstrijd beslist. Van De Dijk ging de eerste strafschop over en de tweede werd gestopt door doelman Dean Palmer. Jay Day schoot Sporting Martinus uiteindelijk naar de finale.
In die finale is SVA uit Assendelft de tegenstander. De winnaar van het duel speelt komend seizoen in de eerste klasse. Waar en wanneer het beslissende duel wordt gespeeld in momenteel nog niet bekend.