✅ Sistemul RO e-Transport - Informații utile

Спорт

e-Transport obligatoriu 2024: Ce trebuie să știe fiecare transportator
În 2024, sistemul e-Transport devine obligatoriu pentru transporturile de bunuri cu risc fiscal în România. Această platformă electronică urmărește reducerea evaziunii fiscale prin monitorizarea transporturilor naționale și internaționale.
Sunt vizate transporturile de produse precum carne, pește, lactate, legume, fructe, băuturi alcoolice, tutun, combustibili și alte bunuri specifice. Declarația trebuie făcută de furnizori, operatori economici și destinatari.
Codul UIT generat va fi necesar pentru fiecare transport și este valabil între 5 și 15 zile, în funcție de tipul transportului. Nerespectarea reglementărilor va fi sancționată începând cu 1 iulie 2024.
Pentru detalii suplimentare, vizitați articolul complet: 👉cargotrack.ro/blog/e-transpor...

Пікірлер: 9

  • @Sanatate
    @Sanatate3 күн бұрын

    *SLAVA 🙏🏻*

  • @gorkonyan
    @gorkonyanКүн бұрын

    Buna ziua, daca eu imi achizitionez un laptop de la emag de 11 000 lei trebuie sa imi dea UIT plus greutatea cutiei, pentru a il transporta acasa la mine in masina unui prieten? Imi dau factura iar valoarea este mai mare de 10 000 lei, conform ce ati mentionat trebuie sa mi se dea UIT. La cum se pare nu doar UIT este nevoie dar amicul meu este posibil sa aiba probleme pentru ca nu este autorizat sa faca transport de marfa pentru mine?

  • @LiliaLungu-zp8yp
    @LiliaLungu-zp8yp11 күн бұрын

    Este necesar doar pentru inmatriculare RO ,corect ? Camioanele cu numere de inmatriculare MD ,tot fac acest lucru ?Multumesc

  • @cargotrackmonitorizaregps7280

    @cargotrackmonitorizaregps7280

    6 күн бұрын

    Dacă aveți un transport pe care îl descărcați pe teriroriul României, trebuie să primiți codul UIT de la beneficiar/destinatarul înregistrat în România. Pentru mai multe răspunsuri la aceste întrebări, am făcut o solicitare la autoritățile competente pentru informații suplimentare. Vom reveni cu informații după ce primim toate informațiile necesare.

  • @crististancu4994
    @crististancu499415 күн бұрын

    Lamuriti-ne clar,toti care avem dube de 3,5t si suntem licentiati,trebuie sa declaram fiecare transport?Eu de exemplu ma ocup cu livrare de mobila la un magazin.Colaborez cu ei.Ce trebuie sa fac eu,ca nu sunt lamurit Din cate stiam trebuie raportate doar transporturile care trec prin vama.Va multumesc

  • @cargotrackmonitorizaregps7280

    @cargotrackmonitorizaregps7280

    12 күн бұрын

    Un transport este obligatoriu să fie declarat la ANAF dacă îndeplinește două condiții: să aibă masa totală a vehicului de minim 2,5 tone ȘI să aibă marfă cu o greutate mai mare de 500 kg SAU cu o valoare mai mare de 10.000 de lei. În cazul dvs., având o autoutilitară (dubă) de 3,5 tone, ați îndeplinit prima condiție, duba fiind mai mare de 2,5 tone. Pentru a fi obligat să să se declare datele către ANAF trebuie fie ca marfa transportată ori să aibă o greutate mai mare de 500 kg, fie să aibă o valoare mai mare de 10.000 de lei (în cazul acesta cel puțin una dintre condiții trebuie îndeplinit, nu ambele). Dacă este îndeplinită condiția cu tonajul vehiculului și masa/valoarea mărfii, transportul trebuie declarat iar dvs. să primiți un cod UIT. Pentru a declara datele, mai trebuie ca marfa transportată ori să aibă o greutate mai mare de 500 kg, ori să aibă o valoare mai mare de 10.000 de lei. Codul UIT revine în urma declararea datelor, nu trebuie să îl generați dvs., ci să îl primiți de la cel care trimite marfa (în cazul acesta magazinul de mobilă). Ce trebuie să faceți dvs. este să vă asigurați că aveți codul UIT pentru fiecare transport care depășește greutatea de 500 kg sau valoarea de 10.000 de lei. Dacă îndepliniți aceste criterii, aveți obligația de a transmite datele transportului la ANAF. Datele vor fi transmise prin intermediul unor echipamente GPS. În cazul acesta vă putem ajuta noi, cu soluția e-Transport dezvoltată de CargoTrack. Pentru ajutor ne puteți contacta pe office@cargotrack.ro sau la numărul +40 743 783 427. În ceea ce privește numai declararea transporturilor care trec prin vamă, din păcate nu este așa. Trebuie declarate toate transporturile de pe teritoriul României, incluzând aici: orice transport care are loc pe teritoriul țării; orice trasnport care începe sau se termină în România; orice transport care tranzitează teritoriul țării.

  • @crististancu4994

    @crististancu4994

    12 күн бұрын

    @@cargotrackmonitorizaregps7280 este logic ce spuneti dvs,am i trebat la anaf,si aia nu stiu nimic,se uitau unii la altii,mai spuneau ca doar marfa cu risc fiscal se monitorizeaza.Acum chiar ca nu mai stiu ce sa cred.Va doresc succes

  • @alparpeter1037
    @alparpeter10378 күн бұрын

    Buna, presupunem că o companie maghiară de comerț electronic trimite mărfuri în România. În acest caz, expeditorul sau destinatarul ar trebui să solicite uit, am dreptate? Ce se întâmplă dacă firma maghiară nu are cod fiscal românesc? Experiența noastră este că nu este posibil să vă înregistrați pe pagina web Anaf fără numărul fiscal local. Cum putem obține uit în acest caz? Multumim frumos !

  • @cargotrackmonitorizaregps7280

    @cargotrackmonitorizaregps7280

    6 күн бұрын

    Bună ziua! În cazul descris de dvs. codul UIT trebuie să vă fie oferit de expeditorul sau destinatarul înregistrat în România. Da. Pentru a putea înregistra datele în platforma RO e-Transport de la ANAF, firma trebuie să fie românească. Dvs., ca transportator, trebuie doar să vă asigurați că primiți acest cod UIT de la beneficiarul/destinatarul din România, și să transmiteți pozițiile GPS către ANAF.

Келесі