Satul părăsit unic in lume/ părăsit de peste 50 de ani. Ce am gasit aici e incredibil.

de data asta va prezint un sat părăsit de prin anii 1950 , Curpenii Silvasului .vizionare plăcută

Пікірлер: 1 300

  • @gheorghepirvulescu6671
    @gheorghepirvulescu66716 ай бұрын

    Moneda este foarte cunoscută de generația mea.....frumos e faptul că avea imprimat pe ea tot ceea ce are România mai de preț, sau cel puțin avea....

  • @danbucur8841
    @danbucur88419 ай бұрын

    Aveam sase ani, mergeam cu plugusorul si primeam, din, parte a gospodarilor, nuci, mere, colaci, dar, si bani, un leu sau, submultiplii leului. Ce vremuri, Doamne ai mila de romania, Amin.

  • @eugeniagurguta1473
    @eugeniagurguta1473 Жыл бұрын

    Acea moneda de 1 leu era foarte valoroasa în 1966 mergeam la magazinul satului , și cumparam biscuiți populari foarte gustoși cu un gust de lapte profund . De 1 leu cumparam 11 biscuiți populari , și erau mari . Eram copil și ma saturam , nu mai mâncăm mâncare. O pâine costa 1,80 leu. Ce vremuri frumoase . Cu mult drag te îmbrățișez din Germania.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur sa aud că va trezit amintiri vechi , va mulțumesc de comentariu și va doresc o zi frumoasa

  • @nattanvlad8420

    @nattanvlad8420

    Жыл бұрын

    Salutari, iti vad uneori ceeace postezi. Unde se afla acest sat?

  • @minelciobanu7796

    @minelciobanu7796

    Жыл бұрын

    A fost ....odată ....a fost ... Trist cum au sjuns SATELE PARASITE ....dar si cele LOCUITE ....

  • @elenavoicu8150

    @elenavoicu8150

    Жыл бұрын

    😍🥰

  • @gheorghevoicila656

    @gheorghevoicila656

    Жыл бұрын

    Eu aveam 8 anișori pe atunci în 1966,

  • @trazcotraz2798
    @trazcotraz2798 Жыл бұрын

    La minut 26;02: țigla cu elefantul de la Lugoj. Era o fabrica foarte mare la întrarea în Lugoj dinspre Buziaș care făcea cărămidă dublu arsa și țiglă de foarte bună calitate. Fabrica era dinainte de primul război mondial și făceau lucruri foarte bune. Din păcate după "89, ca multe altele, fost închisă, deși aveau comenzi de stăteai la rand ca să-ți iei produsele. Cred ca în '91-'93 eu am fost printre ultimii clienți care a reușit sa apuce sa ia un camion de cărămidă și țiglă elefant pentru casa. Păcat!!!

  • @elenavoicu8150

    @elenavoicu8150

    Жыл бұрын

    😰Aaaaa....ce trist ,trist.... să le mulțumim frumos tovarășilor din '90... până astăzi !!!!!

  • @gigibucur6573

    @gigibucur6573

    Жыл бұрын

    Ești din zona Lugoj ?

  • @suiogandavid4057

    @suiogandavid4057

    Жыл бұрын

    Țigla cu elefant este de jimbolia nu de mondial lugoj

  • @belitoritr7047

    @belitoritr7047

    Жыл бұрын

    Pai aşa au vrut țarile bogate sa distruga prodictia din romania, de ce sa producem cand putem cumpara rebuturile altora. Am devenit cum a vrut occidentul . Saraci si plini de iluzii.

  • @hans.n.w.

    @hans.n.w.

    Жыл бұрын

    @@belitoritr7047 Aiurea! Păi nu te supăra, țara a fost distrusă prin naționalizarea mijloacelor de producție de ai noștrii, după 1945... comuniștii noștrii instalați de ruși, în frunte cu Petru Groza, Chivu Stoica, Dej etc... Străinii nu au contribuit cu nimic la acest dezastru... Nu suntem în stare să ne păstrăm tradițiile... asta-i baiul!

  • @user-qp2gl7hc8r
    @user-qp2gl7hc8r5 ай бұрын

    MuLTUMIRI DRAGA TINERE SI TI UREZ DIN SUFLET CA BUNUL DUMNEZEU SA TI FIE CALAUZA IN FIECARE MOMENT ..LA ORICE PAS.FELICITARI,MII DE REALIZARI DEPLINE ITI DORESC DIN❤.👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  • @ovissics
    @ovissics Жыл бұрын

    Sigur că am prins moneda de 1 leu din '66. În școală fiind, cumpărăm 4 cornuri simple de 25 bani sau două cornuri cu unt de 50 bani, foarte gustoase. Vremuri trecute din păcate însă atât de frumoase❗️🥺 Am avut o copilărie adevărată, cu jocuri frumoase și ingenioase și prietenii care durează până în ziua de astăzi❗️🤗 În paralel a circulat și moneda din '63 care era identică, însă era inscripționată cu Republica Populară Română.

  • @carmendaguey8963
    @carmendaguey8963 Жыл бұрын

    Imi plac documentarele tale...Sint originale, reale, naturale... Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te aiba in paza Lui pe acolo pe unde umbli...

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc la fel va doresc o seara frumoasa

  • @csereetelka5373

    @csereetelka5373

    Жыл бұрын

    FELICITĂRI ptr filmuleț...In 1966 aveam 5 ani. Lanul de grâu, tractorl, stema țări...REPREZENTA ȚARA REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA. UN LEU PE VREMURILE ACELEA AVEA VALOARE !!!! PE UNDE MERGEAM IN ȚARĂ TOTUL ERA FRUMOS ÎNGRIJIT . OAMENII RESPECTA LOCUL ȘI NATURA. ....

  • @marilenaadam5849
    @marilenaadam5849 Жыл бұрын

    Multe sate sunt depopulate. Am rude care au mai ramas in sate aproape goale, si care erau odata pline de viata. Tinerii s-au dus acolo unde aveau de lucru. Si cum multe zone s-au dezindustrializat, cei care faceau naveta de la sat, la locul de munca apropiat (mina, uzina, santier etc) s-au vazut in imposibilitatea de a mai sustine o familie, de a asigura viitorul copiilor. S-au mutat in orase sau au plecat in alte tari. Batranii, multi dintre ei, s-au dus din raiul satului lor, in raiul de sus. De aceea sunt satele goale. Cu mult timp in urma, pe vremuri, oamenii traiau la tara si facand mestesuguri, nu doar agricultura si crescand animale. Si mergeau la targuri, faceau negustorie, vindeau una-alta, cumparau ce le trebuia. Modul acela de viata s-a dus. Putine mori mai macina. Razboaiele de tesut sunt relicve. Oi, vaci... cat mai pot sa le grijeasca batranii care mai traiesc? De aceea avem sate parasite. Dar cred ca o sa vina o mare nevoie, si o sa cautam iar adaposturile care au fost acoperis de vreme buna sau rea pentru mosii nostri.

  • @andreiaiosif2534

    @andreiaiosif2534

    Жыл бұрын

    Așa s-a întâmplat peste tot în Europa și în general în lume. Oamenii se grupează în aglomerații urbane din ce în ce mai mari pentru că sunt avantaje incontestabile. Satele acestea izolate prin munți au apărut ori în perioada medievală pentru a se ascunde de năvălitori ori în perioada revoluției industriale pentru exploatarea de resurse (lemn, minereuri, piatră, marmură). În condițiile actuale sunt total neviabile.

  • @Lenuta68
    @Lenuta683 ай бұрын

    Buna , iti urmaresc cu mare drag , documentariile postate de tine . Vad ca au si biserica si asta inseamna ca nu era un sat micut . Doamne , cat de frumos este si ma gandesc la multe familii care stau pe strada si sunt sate care ar putea sa locuiasca . Daca sunt gospodari , pot sa traiasca si fara supermaketuri . Multumesc om frumos , pe langa faptul ca ne arati esti si documentat in privinta plantelor , care noi am uitat ca sunt mai bune , ca tratament decat pastilele . Respect maxim om frumos

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    3 ай бұрын

    Va multumesc frumos, sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @viorelmustata920
    @viorelmustata920 Жыл бұрын

    Salut.Ai perfecta dreptate.Am folosit rostopasca pentru negi de pe mana. Au disparut fara urma.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Minunata planta, toate plantele medicinale sunt extraordinare

  • @marianaciulpan1224

    @marianaciulpan1224

    Жыл бұрын

    Este f bună, împreună cu usturoi strivit pt bătături la picioare

  • @zeitahera3615
    @zeitahera3615 Жыл бұрын

    Pe lîngă faptul ,ca ne areti locuri foarte intetesanta, mai si sti ce plante găsești si ce benefice au pt. noi . Esti de apreciat de 2 ori ,.succes in tot ce faci,.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, apreciez și va astept la toate filmulețele mele. Sărbători fericite

  • @rodicagilca6799
    @rodicagilca679911 ай бұрын

    Moneda pe care ați gasito o cunosc foarte bine aveam 8 ani mergeam l la magazin si luam dulciuri!Super reportajul, vă mulțumesc!

  • @lidiasarbu6004
    @lidiasarbu6004 Жыл бұрын

    Doamne... 🙏🤗 Ce păcat că e parăsită...Dar nu se știe ce a fost pe aceea vreme.. poate sa,ar găsi cineva cu mare curaj să înceapă viața din nou. Mulțumesc frumos pentru detalii suplimentare 🙏❤️🤗. Sănătate și succes... 🌺🌿🤗

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc și la fel va doresc , sănătate și toate cele bune

  • @zoltandomokos6071
    @zoltandomokos6071 Жыл бұрын

    A fost părăsit din anii 1965, cauza a fost lipsa de apă potabilă,care era adusă de la 2 km.Cîndva erau 35 de case locuite, Cine este curios ,este un articol mai lung despre satul părăsit,Curpenii Hațegului, jud.Hunedoara.

  • @leylacat7910

    @leylacat7910

    Жыл бұрын

    Am fost acolo în 1998 cu socrul meu, avea casa la Ciuleni, la coada barajului. Satul era deja nelocuibil.

  • @boby32111

    @boby32111

    Жыл бұрын

    Multumim, Zoltan, pentru informatii! Pentru ca vad ca ai cunostinte despre zona, spune-ne ce nationalitate aveau locuitorii!

  • @leylacat7910

    @leylacat7910

    Жыл бұрын

    @@boby32111 dacă tu crezi că este ceva important, Curpenarii sunt/au fost de naționalitate română, iar în sat a fost o singură biserică, cea ortodoxă. Toți s-au mutat la Hațeg, iar iarba acoperă casele și mormintele. Peste 100 de ani nimeni nu va mai ști că acolo au trăit, iubit și murit oameni și în care limbă își alintau copii. Un timp bun tuturora!

  • @boby32111

    @boby32111

    Жыл бұрын

    @@leylacat7910 Masivitatea unor constructii ma facea sa cred ca este de influenta germanica, saseasca. E adevarat ca in zona nu prea sunt localitati sasesti, dar sa stiti ca localitatea a avut si un nume german (Curpenii Silvașului = Gutschendorf). De fapt sa stiti ca mai este o localitate numita Curpeni la limita vestica a jud Alba, prezenta si pe Hartile Josefine de pe la 1780. Nu e exclus ca asezarea din Hunedoara sa fie cu refugiati din Alba. Stiu ca dupa Rascoala lui Horia a fost o campanie de pedepsire a unor romani pentru jafuri sau chiar omucideri din timpul rascoalei si e posibil ca unii oameni sa se fi refugiat in zone mai izolate, cum este aceasta, situata la altitudine. Am mai citit ca aceasta asezare a fost o asezare de 'carbunari'. Adica locuitorii au deprins mestesugul de a face carbuni, cautati in acesata zona a fierului si chiar la Hunedoara. De aici probabil si bunastarea dovedita de constructii, intr-o zona in care agricultura nu prea renta. De fapt mestesugul de a face carbuni se practica si in Alba, in zona aurifera, pentru producerea acidului sulfuric necesar extractiei aurului.

  • @leylacat7910

    @leylacat7910

    Жыл бұрын

    Curtea de la Viena a înzestrat toate localitățile din imperiu cu denumiri nemțești, chiar dacă locuitorii nevorbitori de limba germană nu le cunosteau. Ulterior curtea maghiară a adăugat și varianta proprie, așa că localitățile aveau trei nume. Interesantă posibilitatea ca cărbunarii din Alba să fi întemeiat satul. Mai cunosc varianta cu transfugi din Muntenia. Din păcate bătrânii săteni nu au păstrat vie propria istorie peste mai mult de trei sau patru generații. Și așa cum existența satului a intrat în uitare, și amintirea locuitorilor lui se va stinge. Multă sănătate!

  • @florianlutescu1953
    @florianlutescu1953 Жыл бұрын

    Minunat filmulet ! L-am vizionat chiar acum (din Spania) ,cu sunet ! Multumesc pentru postare ! In 1966 cand s-a emis moneda pe care ai gasit-o ,eu eram la liceu ,asa ca o "cunosc" foarte bine ,avea pe una din fete, stema Republicii Socialite Romania ! Multa sanatate !👍

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că va place, va mulțumesc,o zi buna

  • @jurcacornelia5536

    @jurcacornelia5536

    Жыл бұрын

    Cu asa monedă cumpărăm o înghețată Polar cam de 200 g.in piata Traian din Timișoara veneau masini frigorifice periodic si Noi elevi de la Sc.profesionl de petrol zi chimie si multi alti savurat înghețată care erau de 3 feluri ::vanilie ciocolată si zmeură si zmeură.

  • @nelumargescu5970

    @nelumargescu5970

    Жыл бұрын

    @@jurcacornelia5536 Pai chiar în Timișoara se făcea înghețată aia polar lângă fabrica de tramvaie ,era super azi nu mai avem așa ceva .!

  • @slavoliub59vezelici21

    @slavoliub59vezelici21

    Жыл бұрын

    @@nelumargescu5970 Inghetata polar si pinguin !!!

  • @ileanaoancea7456

    @ileanaoancea7456

    Жыл бұрын

    Ce mulți Ani au trecut și ce multe s-au schimbat.. în 65 m-am căsătorit și în 66 tov.a oprit avorturile..de atunci am 2 copii frumoși..un băiat și o fată care acum au și ei copii la rândul lor..Da cunosc și moneda..cu stema țări și pe care erau trecute bogățiile țări .. munți și ogarele cu spicele de grâu etc..

  • @danutbaran192
    @danutbaran192 Жыл бұрын

    Super clip ,un om plin de aventură și plin de viață , felicitări ✌️😃

  • @vioricamora374

    @vioricamora374

    Жыл бұрын

    Da! Am prins moneda și avea valoare.

  • @zoricazgird3840

    @zoricazgird3840

    Жыл бұрын

    Un kg de zahar costa 10 țin eu minte lei

  • @viorelanastasoaie1703
    @viorelanastasoaie1703 Жыл бұрын

    În anul 1981 pe data de 14 octombrie am slujit în biserica din satul Curpen. Mai erau trei bătrâni. Am fost cu bci Alimpesc Apostol, care locuia în Teliuc, și pe vremuri a fost aici primat și cântăreț la biserica.

  • @marianaciulpan1224

    @marianaciulpan1224

    Жыл бұрын

    Teliuc, sau teleac? Pt ca teleac este în Ardeal lingă Mura Mare care tot asa ,f curând va fi un sat parasit pt va au mai rămas 2 sau 3 familii de batrini

  • @gabigabriela-7513

    @gabigabriela-7513

    6 ай бұрын

    W

  • @gabigabriela-7513

    @gabigabriela-7513

    6 ай бұрын

    .

  • @pompipompilia4338

    @pompipompilia4338

    6 ай бұрын

    Moneda asta am prins-o eu de 1 leu îmi luam un pachet de biscuiți dar mai înainte au fost bancnote de 1 leu de 3 lei, 5 lei apoi au făcut monezi de 1 leu

  • @gabilevai3468
    @gabilevai3468 Жыл бұрын

    Foarte frumos și interesant. Bravo tinere,cinste ție că ne arăți ceva frumos.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, mă bucur va apreciați și va place ,o seara buna va doresc

  • @danielatuca9595
    @danielatuca9595 Жыл бұрын

    Îți mulțumesc pentru aceste minunate imagini pe care le oferi cu agita efort și am O amărăciune fără cuvinte ca o parte dintre noi plecam și în urma noastră ramin aceste imagini dureroase care nu mai interesează pe nimeni. Va felicit și va mulțumesc ca faceți acest efort ca poate se vor găsi oameni care sa refacă o casa sau sa construiască

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va multumesc. Va astept la toate filmulețele mele de pe canal

  • @nicodumitrana6672
    @nicodumitrana6672 Жыл бұрын

    Leul pe care l ai gasit cand mergeam la scoala era valoros, luam Langosi sau Eugeni, pe fata lui este sorele cum rasare de dupa munti de la rasarit si baza tari agricultura,iar pe spate este fosta emblema a Romaniei care era si pe fostul drapel,economia tari,graul,padurile,titeiul resursele naturale ale tari care in ziua de azi sunt pe cale de disparitie..

  • @lilianabalut6178

    @lilianabalut6178

    Жыл бұрын

    Ierau biscotti cu crema = MIORITA.

  • @lucicarotundu6051

    @lucicarotundu6051

    Жыл бұрын

    E foarte dureros sa vezi asa paminturi in Romania cind atitia saraci au ramas fara un acoperis deasupra capului din diferite motive. Cit despre moneda de un leu imi este ft.cunoscuta . In 1966 aveam 10 ani si mergeam la scoala . Mama imi dadea mereu cite un leu cu care imi cuumparam o eugenie si jumatate plus o bucata de napolitana sau o spirala care aveau o crema delicioasa !

  • @iulianapaduraru3745
    @iulianapaduraru3745 Жыл бұрын

    Ce îmi plac videourile de genu'. Când eram mica îmi plăcea sa explorez cu bicicleta zonele de pe lângă casa (casa e la strada principala, la vreo 4 km de sat, dar erau o fermă de pui și vreo 2 case părăsite pe langa). Vara și toamna îmi plăcea sa vad ce mai găsesc și aduceam acasă prune, mere struguri, maica-mea se tot mira pe unde umblu si de unde găseam atatea 😅. Acum ferma s-a reconstruit și din păcate nu mai e acces. Apropo Rostopasca foloseam și eu la negi, știu de la mama ca e o planta bună. Substanța aceea care iasă din planta se da doar pe zona afectata( neg) și la contactul cu pielea, după ce se usucă un pic rămâne o culoare maro, sau un portocaliu închis.

  • @beanbeny4524

    @beanbeny4524

    Жыл бұрын

    Și mie îmi place iuliana

  • @doinitamocanu6556

    @doinitamocanu6556

    Жыл бұрын

    Sucul de rostopasca pus pe ochi, vindeca vederea. Pus pe pleoapa si dormi peste noapte. Repetat zile la rand

  • @lenutaconstantin9616
    @lenutaconstantin9616 Жыл бұрын

    Multumim! Îmi plac drumetiile d-voastră! Aprecie curajul cu care explorati chiar zone salbatice! Dar cu sigurantă, încătcătura de aer curat si întraga minunătie a naturii , vă este marea recompensă! Vă multumesc ptr prezentarea plantelor medicinale, de tot felul, pe care le îmtâlniti si chiar le căutati folosindu-le, ptr beneficiile lor. Ar trebui fiecare om sa procedeze, în se bucura de drumetii în aer atat de pur!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, mă bucur tare că va plac filmulețele mele, o seara frumoasa va doresc

  • @munteancornelia2926

    @munteancornelia2926

    Жыл бұрын

    FOARTE FRUMOS DOCUMENTAR.MERGETI VA ROG SI IN SATELE PARASITE DE LA PADURENI HUNEDOAREI.MULTUMESC.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@munteancornelia2926 găsiți pe canal și filmulețe din satele pădurene, puteți să vă uitați

  • @rodicatodor675

    @rodicatodor675

    Жыл бұрын

    Pe bănuț este Stema Romaniei care era și pe drapelul tari pana în '89.Sunt bani folosiți pe vremea RSR pana în' 89.

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 cînd mai faci filmări Pot venii și eu???

  • @christianpopa9599
    @christianpopa9599 Жыл бұрын

    Eu la fel o cunosc a circulat până după revoluția din 89,când ăștia au inceput să devalorizeze leul, multe salutări din Spania, îmi place canalul,chiar sunt abonat.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că va place,o seara buna va doresc

  • @RomaniaFolclor
    @RomaniaFolclor5 ай бұрын

    Țigla de Lugoj și Jimbolia, au fost cele mai bune, din punct de vedere calitativ.

  • @georgerrs007
    @georgerrs007 Жыл бұрын

    Locurile alea vor rămâne minunate atâta timp cât omul nu le mai atinge…omul modern din ziua de azi nu mai are respect pentru natura așa cum aveau înaintașii nostri

  • @mariatrufasu1933

    @mariatrufasu1933

    Жыл бұрын

    Vetre de istorie

  • @K.e0102

    @K.e0102

    11 ай бұрын

    Bine spus!

  • @ovidiugreaban7636
    @ovidiugreaban7636 Жыл бұрын

    In 66 aveam 6 ani. Mama imi dadea un leu si mergeam la alimentara si cumparam 4 eugenia sau jumate kg de zahar candel pe sfoara. Ce timpuri minunate. Pacat ca modernizarea ne a omorat traditiile si valorile traditionale.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc de informații,o zi buna va doresc

  • @ovidiugreaban7636

    @ovidiugreaban7636

    Жыл бұрын

    @tina rmeileh imi pare rau dar nu ami mai amintesc. Sant batran.

  • @fintimi8407

    @fintimi8407

    Жыл бұрын

    Nu era pina înainte de revoluție

  • @fintimi8407

    @fintimi8407

    Жыл бұрын

    1leu 25 bani era o eugenie cu 1 leu jucam risca

  • @virgiljulean2799

    @virgiljulean2799

    Жыл бұрын

    @tina rmeileh "Spiralele" erau vafe umplute cu cremă (napolitane) de forma plăcilor de azbo-ciment folosite la acoperișul construcțiilor :)

  • @user-cb4wl5mp9n
    @user-cb4wl5mp9n6 ай бұрын

    Multumesc pentru această călătorie fascinantă!! Astazi te-am desoperit cautand sa identific diferențele dintre galerina marginata si ghebe. Recunosc ca am pus pauza la munca mea pentru a viziona videoclipurile tale! Felicitări si nu te opri! Este minunat ce faci! Multumim pentru ca ne plimbi atat de frumos prin lumea fascinanta si bogata a naturii!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    6 ай бұрын

    Ma bucur foarte mult ca va plac aceste videoclipuri, va multumesc și va doresc sănătate multa și toate cele bune

  • @daniellapetcu8676
    @daniellapetcu8676 Жыл бұрын

    Acela este un leu care a mers pe piata pana in anul 1990. Iar casele sunt ale saşilor care au fugit, datorita regimului comunist, cu mult inainte de revolutie. Cele mai frumoase case au fost ale saşilor. Foarte interesant!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc de aceste informații, o zi buna

  • @viorelbarnuti8348

    @viorelbarnuti8348

    Жыл бұрын

    Foarte frumos filmulețul.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@viorelbarnuti8348 va mulțumesc

  • @carmendaguey8963

    @carmendaguey8963

    Жыл бұрын

    Erau cele mai frumoase pentru ca lucrau romanii pentru ei...Si nicidecum pentru calitatile lor...

  • @mironrotaru5899

    @mironrotaru5899

    Жыл бұрын

    Nu au fugit din cauza regimului comunist,au plecat pentru ca era un nivel mai ridicat de trai asa cum am crezut și noi în 1989 ca vom avea o tara ca în Germania.Multi au plecat și pentru ca aveau neamuri în Germania.Cum va explicați ca acum multi sasi își cumpără case în satele din care au plecat și multi străini fac același lucru.

  • @mosclaudiu
    @mosclaudiu Жыл бұрын

    Țiglele erau folosite și înainte de 1918 de către imperiul austro-ungar și după Marea Unire și de România Mare. Fabrica datează încă din anul 1888.

  • @getamatei5824
    @getamatei5824 Жыл бұрын

    Smeura fenomenala ...si tu esti fenomenal...complimente

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, o seara frumoasa va doresc

  • @mihaelmihaela2433
    @mihaelmihaela2433 Жыл бұрын

    Doamne ce frumoase videoclipuri. Îmi aduceți aminte de copilăria mea la țară de toată nebunia frumoasă care am trăit o la bunici.Va iubesc și vă doresc multă sănătate. 😘😘😘❤❤❤

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că a trezit amintiri plăcute . Va mulțumesc o zi buna va doresc

  • @romanianjust5769
    @romanianjust5769 Жыл бұрын

    tigle facute in anii 60,65..bunicul meu,a invelit sura cu asa ceva..inca am peste 10,000 de bucati din asemenea tigle..foarte fain..succes in tot ce faci,si eu am renovat o casuta in muntii Fagarasului..ce vremuri faine cand eram copil,la bunici..

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, frumoase amintiri. O seară buna

  • @geeo957
    @geeo957 Жыл бұрын

    Am prins si eu vremea acestor monede...La colindat, primeai o moneda de 10 bani, la rude una de 25 de bani...Interesant filmuletul!

  • @magdolnatoma1164
    @magdolnatoma1164 Жыл бұрын

    Moneda de 1 leu..pe spate este stema RSR, pe față se poate vedea ogoarele roditoare cu tractoare, lanuri de grâu, munții cu brazi, sondele, toate simbolizând bogățiile patriei...în 1978 părinții îmi cumpărau 4 eugenia(biscuite cu cremă), era 25 de bani pachetul care conținea 4 biscuiți lunguieți lipiți două câte două cu cremă de cacao și rom sau vanilie, lămâie sau alte arome...eea suplimentul pentru școală alături de sticla cu ceai sau cacao cu lapte....DOAMNE ce vremuri! Iar casele au fost ale sașilor, oameni foarte bogați în acea perioadă...au fugit, le-au părăsit de frica comuniștilor...

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că a trezit amintiri trecute plăcute acest filmuleț, va mulțumesc, o seara buna va doresc

  • @florinbala8669

    @florinbala8669

    Жыл бұрын

    eugeniile au costat intotdeaunas 65 de bani pachetelu' de 2 chestii a cate 2 biscuitei lipiti cu crema. de un leu luai un pachet intreg si-o jumate, adica 6 biscuiti, lipiti cate 2 cu crema.

  • @boby32111

    @boby32111

    Жыл бұрын

    Nu stiu daca in acea zona au fost asezari sasesti, dar aproape sigur romanii nu isi faceau case asa mari, deci nu cred ca au fost construite de romani. Poate o vizita in asezarile vecine si discutii cu batranii de acolo ar putea aduce clarificari.

  • @marina2516
    @marina2516 Жыл бұрын

    Pomul suspended este fantastic,,un loc superb acolo ,,multumesc pentru tur ,🎩

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că va place, va doresc o zi buna

  • @elefteriathermiotou4012

    @elefteriathermiotou4012

    Жыл бұрын

    Casele,sasilor,,,,,,

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@elefteriathermiotou4012 ce nume frumos

  • @carmendaguey8963
    @carmendaguey8963 Жыл бұрын

    Da, e leul cel vechi...Avea valoare leul la vremea respectiva...Si toate monedele si bancnotele de-atunci erau frumoase...Mi-ai adus aminte de leul de odinioara, cu tractoras, cu soare, cu spice, etc etc...

  • @elenavasilita5627
    @elenavasilita5627 Жыл бұрын

    MULTUMESC!Mult pentru postare .Amintiri ramase pacat". Se aude foarte bine probabil telefoanele au problema , eu sunt miiii .... de kilometri si se aude 🌿👍.Multumesc mult . Iubesc tot ce filmezi .Amintiri care ar putea Valorificate in Valori Mari .Multa Sanatate!🌿❤🤗🌞Si multa putere de lucru .DUMNEZEU sa fie cu tine !😇🌞🤗

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, mă bucur sa aud că va placut, va doresc o zi minunata.

  • @danielamadar6573
    @danielamadar6573 Жыл бұрын

    Superb ceea ce faci!! Urmăresc fascinată tot ceea ce prezinți!! FELICITĂRI!!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, o sa urmeze mai multe filmulețe foarte interesante.

  • @mariabuteanu5114
    @mariabuteanu5114 Жыл бұрын

    Bună ziua ! Eu am putut viziona filmulețul cu sunet . Este interesant și ciudat în același timp , cum au putut părăsi satul . După cât de mari au fost casele , erau oameni înstăriți , nu săraci . Inscripția de pe țiglă , arată unde a fost fabricată. Pe țigla ce au folosit-o părinții mei , scria Jimbolia . Am crescut cu acele monede , era și de 3 lei , iar desenul de pe stema țării , arătau bogățiile ei . O zi frumoasă și succes in continuare , pentru alte filmulețe interesante !

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Îmi pare rău să aud că nu a mers sunetul , problema de la KZread la unele persoane , mai incercati o data ,poate merge acum , va mulțumesc și va doresc o zi frumoasa

  • @vioricamora374

    @vioricamora374

    Жыл бұрын

    Nu este vază este sticlă pt. Lampă de iluminat noaptea. Se folosea petrol.

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 și de 5 Lei din aluminiu de 5 bani 25 de bani

  • @boby32111

    @boby32111

    Жыл бұрын

    @@vioricamora374 Nu cred a fi sticla de lampas. Mie mi se pare ca are fund ca un recipient. Imi aminteste de țoiul cu care se masurau bauturile tari in birturi, dar parca e mai mare.

  • @anaaneta2368

    @anaaneta2368

    Жыл бұрын

    @@vioricamora374 Buna seara.Sticla de lampa, nu are fundul acoperit.

  • @incautare8387
    @incautare8387 Жыл бұрын

    o intreaga aventura clipul, si un suvenir ca amintire 👏

  • @tudoraionasscu9541
    @tudoraionasscu9541 Жыл бұрын

    multumesc mult pentru toate filmările și pentru curajul pe care îl ai sa mergi prin acele locuri pustnice!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, mă bucur că apreciati , o seara buna va doresc

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 Tudora și eu merg singur cu bicicleta prin țară

  • @leopageo2858

    @leopageo2858

    Жыл бұрын

    Ar fi bine sa poți echipament de orotecrie când te duci prin astfel de locuri cu clădiri vchii

  • @veleriat124
    @veleriat124 Жыл бұрын

    Extraordinar videoclip, ce ne arati este foarte interesant, multumim

  • @elenapasca4964
    @elenapasca4964 Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru acest video. Multă sănătate și putere de muncă

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, o seara frumoasa va doresc

  • @mariamuresan8942
    @mariamuresan8942 Жыл бұрын

    Foarte fain în 1966 aveam 7 ani cu 1 leu cumpărăm zahar candel cinesi mai aduce aminte și de paști oute de zahar colorate tare bune felicitări pentru filmuleț succes pe mai departe bunica Maria

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc,o zi buna va doresc

  • @lorenadreghici3510
    @lorenadreghici3510 Жыл бұрын

    Superbe și relaxante filmulețele tale ❤

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    🐻🦌🥰

  • @carmenciobotaru7811
    @carmenciobotaru78112 ай бұрын

    V am descoperit aseară. Am văzut vreo 5 episoade iar azi după ce vin de la munca, voi sta doar cu ochii pe dv. Felicitări pt ceea ce faceți! Adooooor clipurile! ❤❤❤❤

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    2 ай бұрын

    Ma bucur foarte mult. Sănătate Sănătate multa și toate cele bune va doresc. Va astept si la următoarele videoclipuri.

  • @mariababici7983
    @mariababici79833 ай бұрын

    Mare respect om minunat. Toate plantele sunt valoroase,mai valoroase decât chimicalele din farmacii .N-ar trebui distruse.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    3 ай бұрын

    Plantele sunt adevăratele medicamente . Sănătate multa vă doresc

  • @mioaramarinalamihaila5487
    @mioaramarinalamihaila5487 Жыл бұрын

    Iti multumesc pt filmato,super!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că va place, o zi buna

  • @hategandaniela7990
    @hategandaniela7990 Жыл бұрын

    Te rog dacă poti sa faci videoclipuri mai lungi este foarte interesant ce faci imi place mult ce prezinți!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă gândeam să nu se va plictisesc, mă bucur sa aud că va place . O zi buna va doresc

  • @emil2012ful
    @emil2012ful Жыл бұрын

    La mine se aude perfect ....👍 Un canal superb ! Mulțumim pentru aceste filmulețe minunate 🙏

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc că mă urmăriți, mă bucur mult că va place, o zi buna va doresc

  • @emil2012ful

    @emil2012ful

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 Mulțumesc asemeni :-)

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@emil2012ful în ce județ?

  • @emil2012ful

    @emil2012ful

    Жыл бұрын

    @@Paul-fz6ko eu sunt din Constanța , dar nu mai sunt de mult începător în ce privește trasee montane

  • @mihaeladorobantu3169
    @mihaeladorobantu3169 Жыл бұрын

    Cind ne duceam cu sorcova ,asta cind eram mici,prin75 ne dădeau cite o moneda de I leu sau ana de 3 leiidentica,erau și de 15 bani,25 bani

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur sa aud aceste informații

  • @emilpriscu8934
    @emilpriscu8934 Жыл бұрын

    Mulțumim pt postări ai mult curaj să mergi prin așa locuri salbatice

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc,o zi buna

  • @roxanadima9185
    @roxanadima9185 Жыл бұрын

    Pacat de aceste case pe care nici azi nu le poți construi fără a avea un suport destul de gras bănesc. Aceste locuri minunate cu vegetație naturala, aer curat trebuie valorificate.

  • @alexeipurici8807

    @alexeipurici8807

    Жыл бұрын

    Comori abandonate, de la miere și la caș, au fugit toți la oraș, nu știau, că satul meu, e mierea lui Dumnezeu!

  • @alexr8717

    @alexr8717

    Жыл бұрын

    @@alexeipurici8807 Pai daca satul dumitale era Mierea lui Dumnezeu, de ce au plecat, oare? Nu v-ati tot intrebat de ce oamenii parasesc astfel de localitati? Nu pleaca NIMENI de bine ce ii este.

  • @alexeipurici8807

    @alexeipurici8807

    Жыл бұрын

    @@alexr8717... Anume... nu pleacă acei, cui e bine, ci pleacă acei la care le este rău fiind, că lipsește ceea, ce tr să fie la mijloc(normal), dar acest normal tr să-l facă nu acei cui e bine, dar acei ciu e rău și aici apare cuvântul- Egoism, libertatea și bunăstarea încă nimeni nu i-a adus-o nimănui pe blidușcă,fără luptă... PS. Fiecare din noi decide, luptăm pu noi și viitoarea generație sau muncim pentru străini pu a exista...Pune corect întrebarea, cine are și dreptul, dar și e obligat să făurească acest bine?...

  • @LM-oz5cw

    @LM-oz5cw

    Жыл бұрын

    Cum poti sa obtii casele alea.

  • @sofieasofiea9167
    @sofieasofiea91678 ай бұрын

    Și noi vă mulțumim pentru tot ce ne oferiți felicitări, și mă bucur că v-am dat cat de putin un răspuns fr.Respect

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    8 ай бұрын

    Va multumesc frumos, sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @deborahangel7094
    @deborahangel709411 ай бұрын

    Multumesc pentru acest video este superb ❤🤗

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    11 ай бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune

  • @Maria-mu7mw
    @Maria-mu7mw Жыл бұрын

    E tare greu sa ma uit la aceste case. Ma doare inima când știu ca exista sate părăsite. 😢😢😢

  • @marianaciulpan1224

    @marianaciulpan1224

    Жыл бұрын

    Ne doare inima pe toți ca au fost părăsite, dar le-au părăsit bunicii noștri, părinții noștri cu mulți ani în urma și nu este vorba numai de acest sat ci de multe altele ,au plecat în căutarea civilizației ,a serviciului ,a conforului ,pt ca femeile tinere vroiau serviciu ,sa fie independente material pt o pensie , vroiau apa la robinet și calda , vroiau sa nu mai facă focul cu lemne , etc ,asa ca degeaba ne pare rău și judecam pt ca poate la fel făceam mulți dintre noi ---azi a început din ce în ce mai mult sa migreze lumea de la oraș spre sate ,dar acolo unde au un pic de confort și drumuri cit de cit asfaltate

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@marianaciulpan1224 in comuna cuca județul Argeș

  • @doinamusina7300
    @doinamusina7300 Жыл бұрын

    Cu mult draga din Irlanda... Am prins acele timpuri sí ce valoroasa era moneda de un leu... Erau spiralele foarte bune sí gustoase cu crema de capsuni, erau biscuitii tismana f f buni

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va multumesc, sănătate multa vă doresc

  • @floareaserbeni1113
    @floareaserbeni11132 ай бұрын

    Atunci sa sfințit Sfânta Biserică.Felicitari!🙏✝️✝️👏🇷🇴💗🌠🍀

  • @pedropedro1281
    @pedropedro1281 Жыл бұрын

    Felicitari pt reportaj! Apropo de moneda de un leu 1966 am si eu cateva sunt nascut 1960.Am si de 5 bani si 25 bani.Stiu si de tigla de Lugoj am la tara o anexa acoperita cu aceasta tigla costruita in 1969.Este in perfecta stare si acum

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, se făceau lucruri trainice la vreme aia

  • @danielmusat597
    @danielmusat597 Жыл бұрын

    Așa zisa bucată de fier este un piron sau cui. Obiectele de sticlă par a fi ustensile medicale sau de farmacie. Posibil să fi locuit acolo un spițer, cum erau denumiți vracii de altădată. Țigla Muschong a fost fabricată la Lugoj în fabrica lui Jacob Muschong, probabil pe la începutul secolului 20. În opinia mea, copacul acela ciudat a început să crească în întuneric înainte ca tavanul să se prăbușească. După ce a dat de lumină a început să crească în sus. Rădăcinile sunt în aer pentru că acolo era întuneric iar plantele își întind rădăcini acolo unde este întuneric, nu neapărat acolo unde dau de pământ, probabil sperând să dea de pământ. Posibil ca hornul să fi rezistat pentru că este plin de funingine otrăvitoare iar micro-organismele nu l-au putut ataca și pune la pământ. Moneda de 1 leu comunist, ediția 1966... Îmi stârnește ceva amintiri... Borcanul era pușculița românească înainte de 89. Este de apreciat faptul că știi atât de multe lucruri despre plante și proprietățile lor curative. Puțini oameni mai știu așa ceva.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, apreciez acest comentariu, o zi buna

  • @constantincatrinoiu323

    @constantincatrinoiu323

    Жыл бұрын

    Bucata de fier este de la calea ferată îngustă forestieră

  • @danielmusat597

    @danielmusat597

    Жыл бұрын

    @@constantincatrinoiu323 Corect!

  • @georgianacirtan3274

    @georgianacirtan3274

    Жыл бұрын

    Eu știu că bucata de fier este cuiul de susținea ușa. Iar sticluțele sunt de siropuri medicinale. Sunt tânără, dar eram copil când părinții mei s-au mutat în casa bunicilor.

  • @danielmusat597

    @danielmusat597

    Жыл бұрын

    @@georgianacirtan3274 Păi siropuri medicinale am zis și eu. Spițerii erau farmaciștii de altădată iar farmacia de atunci era naturistă. Iar cuiul lui Pepelea provenea de la linii ferate dar se putea folosi la orice într-o gospodărie.

  • @claudiadacruzrenta901
    @claudiadacruzrenta901 Жыл бұрын

    26 de minute de aventură petrecute alături de dumneavoastră. Minunate videouri. Mulțumesc

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, va mai aștept și la următoarele filmulete.o zi buna

  • @petrelecu5975
    @petrelecu59753 ай бұрын

    Sunt din Teleorman azi 2024 am trăit acei ani caci eu Lecu Petre m-am nascut in 1945 si am folosit acei bani valorosi care se păstrau in borcan .Acel sat a fost construit inainte de 1945 oameni bogați și parasit forțat oamenii probabil au fost deportați de comuniști .Asa se explica multe urme.Brovo,asa ,urma.ii vor afla multe despre frumoasa Romanie

  • @stefanstef2036
    @stefanstef2036 Жыл бұрын

    Multumesc pentru calatoria aceasta minunata 🐿🍄🥰

  • @veleriat124
    @veleriat124 Жыл бұрын

    Minunat filmulet, va multumim, foarte de, de mult au fost parasite casele si satul

  • @constantinnituica4474
    @constantinnituica4474 Жыл бұрын

    Satele în zona Hunedoarei, au fost părăsite după anii 90', sa distrus ind. Miniera, ind. Marmurei, și mijloacele de trai erau f grele, și oamenii au plecat la oraș.

  • @danielbirguan9774
    @danielbirguan9774 Жыл бұрын

    Foarte frumosi ca amintesti de acest dat RESPECT

  • @dordemunte27
    @dordemunte27 Жыл бұрын

    Salut, chiar am vizionat acum si merge bine...super 👍

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur sa aud asta , va mulțumesc și va doresc o zi buna

  • @dordemunte27

    @dordemunte27

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 ms la fel

  • @elisabetaiancu5829
    @elisabetaiancu5829 Жыл бұрын

    Da am prins moneda,pe verso era stema României îmi amintesc cu nostalgie cu un leu fiind copil îmi cumpărăm un corn cu 25 de bani și de restul bomboane sau puișori (erau niște ciocolate micuțe)

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc de comentariu, o zi buna va doresc

  • @elisabetaiancu5829

    @elisabetaiancu5829

    Жыл бұрын

    Și eu vă mulțumesc pentru videoclipuri,o seară frumoasă vă doresc

  • @monicamonica600

    @monicamonica600

    Жыл бұрын

    Cornul se numea Napoca și se făcea cu unt era foarte bun și acum îmi aduc aminte cu drag de acel corn,de cornul cu mac și checul cu rahat iar puișorii era o ciocolățică mică dar îmi plăcea mult.

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@elisabetaiancu5829 așa o chiama și pe mama

  • @pushamanea380
    @pushamanea380 Жыл бұрын

    Ma bucur ca si dvs , ca si mine, sunteti uimit cum de asa case au fost abandonate...acolo au trait oameni gospodari, cu stare, bogati. Cum Dumnezeu sa renunti la bogatie ?!?!?!?!

  • @nelumargescu5970

    @nelumargescu5970

    Жыл бұрын

    Poate sau retras dincolo prin Germania sau izolării de oraș , depărtarea de oraș cam face așa ceva .. Asemenea țiglă mai am și eu pe niște construcții vechi, e mai bună încă față de ce se face azi ! Stau la 35 km de Lugoj spre Deva .

  • @Misshtt

    @Misshtt

    Жыл бұрын

    Tigla dupa 50 ani de stat pe casa isi pierde calitatile, se rupe cu mana. Tigla Mushong de aia, Leu, am schimbat o toata ca ajunsese sa se crape de la grindina; am pus sarbeasca

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@nelumargescu5970 am trecut prin Deva cu bicicleta venind dinspre Arad

  • @boby32111

    @boby32111

    Жыл бұрын

    . @Misu T Bunicul, dupa ce a venit din America, a construit o noua șura in 1923. E acoperita cu tigla de Jimbolia. Si acum, la 100 de ani este intacta, mai buna ca tiglele cumparate de 10-20 de ani.

  • @mariagabor2600
    @mariagabor26004 ай бұрын

    Da,eu am prins banii aceștia în circulație. Am peste 60 de ani si încă câțiva in plus. Te urmăresc când am timp și văd multe lucruri de valoare care au rămas prin casele părăsite. Însă nu multă lume știe să pună preț pe vasele de lut, ceramică, prosoapele de pe pereți care sunt țesute la război și alese sau cusute manual. Mulțumim pentru tot ceea ce ne prezinți in videoclipurile tale. Uneori am impresia că toate lucrurile au rămas neclintite și ca oamenii parcă ar fi fost răpiți pe nepregătite.😢

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    4 ай бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @florentinamarin4049
    @florentinamarin4049 Жыл бұрын

    Bineînțeles că am văzut monede din astea!

  • @mariuspara6257
    @mariuspara6257 Жыл бұрын

    Majoritatea locuitorilor din Curpen au migrat in Hateg ,unde si-au construit case noi. Distrugerea acestor case a fost rapida si accentuata datorita faptului ca au luat tigla de pe case spre a fi utilizata la casele noi in Hateg,casele de aici ramanand fara nici o protectie

  • @petrutarapeanu4295
    @petrutarapeanu4295 Жыл бұрын

    Bravo ție pt acest reportaj 👍👍👍👌👌👌

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, va aștept și la celelalte filmulețe de pe canal, o zi buna

  • @maria-magdalenabanica2663
    @maria-magdalenabanica2663 Жыл бұрын

    Cu un leu cumpăram de la alimentară 3 felii de salam sau un sfert de pâine neagră care mâncam 3 copii toata ziua , adică luam si la școala câte o felie unsă cu marmeladă. Ce amintiri frumoase.

  • @suiogandavid4057
    @suiogandavid4057 Жыл бұрын

    Nota 10 Manu! Ai început sa faci niste clip-uri foarte interesante si frumoase imi plac la nebunie !

  • @marinamanuelamarinescu9267
    @marinamanuelamarinescu92675 ай бұрын

    ❤Da am prins in copilarie cu 3 lei luai o paine cu 2 lapte sar putea sa fie valoroasa pastreazo asa erau banii inainte

  • @valeriatomsa9645
    @valeriatomsa9645 Жыл бұрын

    Foarte interesant ce spuneți! Totuși cum am putea afla cauza depopulării acelei zone!Eu am 70 de ani dar câțiva tineri inimoși ar putea transforma in rai acel loc , pentru vacante de neuitat.

  • @ionixgame6144
    @ionixgame6144 Жыл бұрын

    Leul valorează cred foarte mult pentru cei care colecționează..!!

  • @irinastaicu6390
    @irinastaicu63903 ай бұрын

    ❤ zmeura in luna lu noiembrie este mult mai aromata si dulce ca vara !!! Stiu ca am si eu zmeura in gradina mea acasa ce face fructe si se coace chear si in luna lu decembrie !!!! 😘😘😘😘😘

  • @nicoletavioricagal4457
    @nicoletavioricagal44573 ай бұрын

    Și Eu Am monede din acestea ! Este foarte frumos

  • @elenacostache5848
    @elenacostache5848 Жыл бұрын

    Felicitari de munca pe care o depunti.noi ln romlnia avem zone frumose

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc,o seara buna va doresc

  • @olgavizitiu7944
    @olgavizitiu7944 Жыл бұрын

    Ar trebui guvernanții noștri sa dea o lege,,,, casele care nu mai sunt locuite pe o perioada și cei plecați nu se mai întorc,,, atunci sa poate fi cumpărate convenabil și locuite

  • @vioricaoros5196
    @vioricaoros5196 Жыл бұрын

    Sunt nascuta din 68 ,cunosc foarte bine aceea moneda,imi cumparam bomboane de 1 leu ...umblam cu colindul si primeam cate o moneda de 1 leu vai ce bucurosi eram,ce vremuri frumoase au fost.

  • @user-sj7ej7bq2l
    @user-sj7ej7bq2l5 күн бұрын

    Felicitari pentru documental Paris ❤😂🎉❤😂🎉❤❤❤❤❤

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    5 күн бұрын

    Va multumesc frumos, sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @jaucavictoria3310
    @jaucavictoria3310 Жыл бұрын

    Incredibil de frumos❤️

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc

  • @vetutaveta8639
    @vetutaveta8639 Жыл бұрын

    Domnule ,au fost niste vremuri si o tihna extraodinar de frumoase .Doamne !

  • @annamariakosztandi2879
    @annamariakosztandi28797 ай бұрын

    Annyira félek ,hogy beszakad a lába alatt és bele esik valamibe.Ugy gondolom,hogy vannak pincék vagy kutak.Nagyon hálás vagyok a videoiért,köszönöm szépen!Vigyázzon magára!Isten éltesse sokáig.

  • @florinsurvivor29
    @florinsurvivor29 Жыл бұрын

    Scurt și la obiect, un canal extraordinar specific vieții sălbatice!

  • @onorikavasiloni4555
    @onorikavasiloni4555 Жыл бұрын

    Acel sat era foarte frumos. Cu oameni harnici. Am fost, copil fiind, la neamuri, la nedee. Oamenii au plecat spre Hunedoara, Hațeg, Silvas pentru că era grea naveta și erau departe magazinele. Unde au plecat și-au construit gospodarii exemplare.

  • @ioncrisan9798

    @ioncrisan9798

    Жыл бұрын

    În ce zonă sunteți

  • @onorikavasiloni4555

    @onorikavasiloni4555

    Жыл бұрын

    Jud. Hunedoara, pe dealurile ce înconjoară lacul Cincis, spre Tara Hațegului.

  • @florinlacatus8234
    @florinlacatus8234 Жыл бұрын

    Moneda era bătută în 66, dar sa folosit până târziu. Nu erau puşculită, de aia era la borcan. Satele până în 89, erau locuite. Cam din 95 au fost părăsite.

  • @gabrielam4655

    @gabrielam4655

    Жыл бұрын

    Minunate peisaje, minunate vremuri cu oameni minunați dar distruse de alți oameni fără suflet. Doamne, mare păcat.

  • @waterfall836
    @waterfall836 Жыл бұрын

    Multumesc de video. Esti forte curajos sa mergi de unul singur. Multe animals pot sa apara. In doi e mai bine sa te aperi de orice.

  • @veronicalinkar6776
    @veronicalinkar67765 ай бұрын

    Stimate domn , curajos călător și cercetător îmi place să vă urmaresc eu. Am aproape 78 de ani , soțul meu este născut în 1942 aș că cunoaștem moneda de 1 leu și mai erau monede de 25 de bani și copii mici mergeau la cooperativa di sat cu 25 de bani și primeau 4 bucăți de rahat foarte frumos aromat și gustos .Acele monede apăruseră încă de prin 1952 și mai mărunți de 25 de bani ,1 ban 5, și 10 și 1leu de hîrtie culoare gălbuie și 3 lei tot de hîrtie.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    5 ай бұрын

    Sa va dea Dumnezeu sănătate

  • @suzanaerhan3163
    @suzanaerhan3163 Жыл бұрын

    Sincer este deprimant...atâtea terenuri care se pot lucra,case părăsite și distruse...Ce mare păcat! O minune poate ar trebui să se întâmple ca aceste locuri să revină la viata !

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Nu cred că se va întâmpla vreo minune prea curând,dar macar animalele sălbatice se mai bucura de fructele din livezi ,de case

  • @Paul-fz6ko

    @Paul-fz6ko

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 corect

  • @ghermanfelicia6858

    @ghermanfelicia6858

    Жыл бұрын

    Cel mai interesant este faptul că toate casele sunt făcute din cărămidă arsă.

  • @magicianulhorafini
    @magicianulhorafini Жыл бұрын

    la minutul 21.21 este rugaciunea tatal nostrul

  • @georgia9849
    @georgia9849 Жыл бұрын

    Bună seara, din păcate sunt și alte sate părăsite, la fel și casa mea părintească a fost părăsită pentru ca nu aveai unde sa muncești, iar părinții au murit. Obiectul din sticlă este de la o lampă cu petrol, că nu era curent electric. Iar moneda de un leu o primeam, când mergeam la școală.

  • @Maiamd9493
    @Maiamd9493 Жыл бұрын

    Foarte frumos! Felicitări!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc,o seară frumoasă

  • @florinion4954
    @florinion4954 Жыл бұрын

    Rugaciunea de pe perete este Tatăl nostru.

  • @codreanjula5092
    @codreanjula5092 Жыл бұрын

    Nu înțeleg de unde mirarea :de ce au părăsit așa sat :un sat în vîrf de munte pentru că sunt sate la cîțiva chilometri de oraș care sunt jumate părăsite ,sau poate că mirarea este din cauza că toți vor o cabană la munte și poate sunt dintre nepoții sau strănepoții celor care au fugit din sat la oraș iar acum au fugit nu din sat la otaș ci din țară

  • @auroracarmen6284
    @auroracarmen6284 Жыл бұрын

    Mulțumesc f interesant!!!!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că va place, găsiți pe canal multe astfel de filmulete interesante

  • @PetrutaM
    @PetrutaM6 ай бұрын

    Aceste monede cred că sau folosit până în anul 1988. Le foloseam când eram copii. Erau niște monede valoroase!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    6 ай бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune va doresc