🔻شهریار با صدای شهریار از محصولات کانون پرورشی کودکان و نوجوانان ایران

🔻شهریار با صدای شهریار از محصولات کانون پرورشی کودکان و نوجوانان ایران
🔸🔹 هر فارسی دانی باید این سخنان را بشنود و آویزه گوش کند.
محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر پارسی‌گوی آذری‌زبان، در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در بازارچه میرزا نصراله تبریزی واقع در چای کنار چشم به جهان گشود. در سال ۱۳۲۸هجری قمری که تبریز آبستن حوادث خونین وقایع مشروطیت بود پدرش او را به روستای قیش قورشان و خشکناب منتقل نمود. دورهٔ کودکی استاد در خاستگاه پدری و در آغوش طبیعت و روستا سپری شد که منظومه حیدربابا مولود آن خاطرات است. او تحصیلات خود را در مدرسهٔ متحده و فیوضات و متوسطهٔ تبریز و دارالفنون تهران گذراند و وارد دانشکدهٔ طب شد. سرگذشت عشق آتشین و ناکام او که به ترک تحصیلش از رشتهٔ پزشکی در سال آخر منجر شد، مسیر زندگی او را عوض کرد و تحولات درونی او را به اوج معنوی ویژه‌ای کشانید و به اشعارش شور و حالی دیگر بخشید. وی سرانجام پس از هشتاد و سه سال زندگی شاعرانهٔ پربار در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ هجری شمسی درگذشت و بنا به وصیت خود در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد.
دوران کودکی را به علت شیوع بیماری در شهر به روستای اجدادی‌اش خشگناب واقع در شهرستان بستان‌آباد سفر کرد و مدتی در آنجا سپری کرد. پدرش «میرآقا بهجت خشگنابی» و به روایتی «سید اسمعیل موسوی» نام داشت که در تبریز وکیل بود. پس از پایان سیکل در تبریز، در سال ۱۳۰۰ از تبریز رهسپار تهران شد و تحصیلش را در مدرسهٔ دارالفنون تا سال ۱۳۰۳ و پس از آن در رشتهٔ پزشکی ادامه داد. شهریار در اوایل تحصیل پزشکی در تهران عاشق ثریا دختر عبدالله امیرطهماسبی می‌شود و چند سال با یکدیگر نامزد بودند. اما در نهایت آن دختر با چراغعلی سالار حشمت معروف به امیر اکرم ازدواج می‌کند. حدود شش ماه پیش از گرفتن مدرک دکترا، تحصیلش را به‌علت شکست عشقی و ناراحتی و خیال و پیش‌آمدهای دیگر، ترک کرد.
اولین کتاب شعر شهریار به کوشش ابوالقاسم شیوا متخلص به «شهیار» دوست صمیمی شهریار در سال ۱۳۰۸ منتشر گردید. شهریار در جوانی در تهران با بزرگان هنر و ادب همنشینی و دوستی داشت از جمله با: ابوالحسن صبا، محمدتقی بهار، ایرج میرزا و عارف قزوینی. در سال‌های بعد نیز با نیما یوشیج، هوشنگ ابتهاج، کریم امیری فیروزکوهی و برخی دیگر از هنرمندان دوستی و رابطه داشت. پس از سفری چهارساله به خراسان، برای کار در ادارهٔ ثبت اسناد مشهد و نیشابور، شهریار به تهران بازگشت. در سال ۱۳۱۳ که شهریار در خراسان بود، پدرش میرآقا خشگنابی درگذشت. او در سال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام و پس از مدتی به تبریز منتقل شد. دانشگاه تبریز شهریار را یکی از پاسداران شعر و ادب میهن خواند و عنوان دکتری افتخاری دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی تبریز را نیز به وی اعطا کرد.
🔸 صد در صد منحصر به فرد
💎 از مجموعه پژوهشی - آموزشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال
...........................................
🔹 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: t.me/DourbinTarikh

Пікірлер: 5

  • @A.Graphic.369
    @A.Graphic.36917 күн бұрын

    یکی از بهترین شاعران این مرز و بوم بی غل و غش با شعری زیبا

  • @mohsenehteshami1302
    @mohsenehteshami130217 күн бұрын

    سلام و درود فراوان بر تهیه کنندگان و تولیدکنندگان کانال وزین «چراغداران» با آرزوی موفقیت روزافزون 🙏☘️🌺☘️

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    17 күн бұрын

    قربان شما .... باعث افتخار است همراهی و حضور پر مهر شما

  • @Fmma1359
    @Fmma135917 күн бұрын

    سلام،با تشکر از چراغداران، مخصوصا از آقای باغ‌سنگانی عزیز که نعمت این روزگار هستندو ادای دین به ادبیات ایران که میراث جهانی هست،البته متولیان امور ادبیات سرشون جای دیگر مشغول هست و قرعه به نام باغسنگانی نجیب افتاده و قبول مسئولیت کردند.تشکر از ایشان میکنم

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    17 күн бұрын

    جدا هر کدام از بسته های شنیداری میراث فرهنگی ماست و امیدواریم که نسل امروز به قدرشناسی از این میراث بیندیشند... افتخاری است همراهی و توجه شما ... لطفا در کانالهای تلگرام هم حضور داشته باشید به مجموعه "چراغداران" بپیوندید: 🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran 🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSokhanvaran

Келесі