روایت‌های بزرگ علوی : زندگینامه‌ی فراموش‌ نشدنی نویسنده علوی

در این ویدئو به بازگو کردن زندگینامه نویسنده شهیر بزرگ علوی میپردازیم که کمتر کسی ازش خبر داره اگه میخوای بدونی اگه میخوای بدونی تا آخر ویدئو همراه من باش چون آخر ویدئو از تعجب شوکه میشی .
بزرگ علوی در 13 بهمن 1282 در محله‌ی چاله‌میدان تهران به دنیا آمد. پدربزرگ و پدر او از طبقه‌ی تجار و از مبارزان آزادی‌خواه جنبش مشروطه بودند. پدربزرگش نماینده‌ی دور اول مجلس شورای ملی بود. پدرش، ابوالحسن، نیز از فعالان مشروطه‌خواه بود که کتابی درباره‌ی رجال مشروطیت نوشت. ابوالحسن برای پیگیری اهداف انقلاب به همراه تعدادی دیگر از مشروطه‌خواهان به برلین رفت. او در سال 1302 دو پسر خود،‌ مرتضی و بزرگ، را برای تحصیل به آلمان برد. اما پدر ، بزرگ علوی در سال 1306 در برلین خودکشی کرد.
بزرگ علوی که از نوجوانی به ادبیات علاقه‌مند بود و در زمان تحصیل در اروپا با آثار نویسندگان برجسته‌ی غربی از نزدیک آشنا شد . پس از پایان تحصیل در سال 1307 به‌ ایران بازگشت و به کار تدریس در شیراز و سپس‌ تهران پرداخت. اولین کارهای بزرگ علوی در زمینه‌ی ترجمه بود و به علت تسلط به زبان آلمانی تصمیم به ترجمه‌ی برخی از آثار غربی به فارسی گرفت: «دوشیزه اورلئان» اثر فریدریش شیلر،‌ شاعر آلمانی، و «کسب‌و‌کار میسیز وارن» اثر جرج برنارد شاو، نمایشنامه‌نویس ایرلندی. ترجمه‌های علوی از نظر منتقدان دقیق است و با فارسی روانی نوشته شده است.
بزرگ علوی ‌پس از بازگشت به ایران بـا صادق‌ هدایت، نویسنده‌ی نوگرا و روشنفکر مشهور، آشنا شد. آن‌ها به این فکر افتادند تا درباره‌ی لطماتی که‌ در طول تاریخ بـه‌ فرهنگ ایران وارد شده داستان‌هایی‌ بنویسند. با پیوستن‌ شین پرتو به آن‌ها، کتاب‌ «انیران» ‌را در 1310 خورشیدی منتشر کردند کـه شامل سه‌ داستان بود. صادق هدایت‌ «سایه‌ی مغول»،‌ بزرگ علوی‌ «دیو راه» و شـین پرتو «حمله‌ی اسکندر به‌ ایران»‌ را نوشت. چند وقت بعد، مجتبی مینوی‌، مسعود فرزاد و عبدالحسین‌ نوشین‌ به این جمع اضافه شدند که‌ هر کدام‌ در شاخه‌ای از فرهنگ و هنر دست‌ داشتند. در آن زمان این حلقه‌ی ادبی نوگرا به «گروه‌ ربعه»‌ معروف شدند؛ اما در مقابلِ «ادبای سبعه» که برخی از اساتید ادبیات کهن را شامل می‌شدند. گروه‌ ربعه‌ نماینده‌ی‌ ادبیات‌ نوگرای ایران بود که‌ می‌کوشید فرهنگ باستانی و جدید ایران را با فرهنگ و ادبیات مدرن اروپا پیوند دهد. این گروه نقشی کلیدی در گسترش ادبیات و داستان‌نویسی نوین ایران بر عهده داشت.
بزرگ علوی پس از بازگشت به ایران، داستان «باد سام» را نوشت و با کمک صادق هدایت منتشر کرد. همچنین با دکتر تقی ارانی در راه‌اندازی و اداره‌ی مجله‌ی دنیا همکاری کرد. دنیا یکی از نشریات مهم آن زمان است که به تحول فکری و علمی در ایران کمک فراوانی کرد ....
سلام دوستان عزیزم من مسعود هستم 41 ساله و شغل اصلیم هم خدمات ایمنی و آتش نشانی هست . اما با علاقه ای که به تاریخ ایران و تاریخ جهان دارم و با سیر در تاریخ حس خوبی بهم دست میده دوست داشتم که این تجربه قشنگ رو با شما هم به اشتراک بزارم تا شما هم از دونستن تاریخ لذت ببرید .
اما سابسکرایب کردن شما به من انرژی میده و باعث میشه ویدیو های جذاب و با کیفیت تری بسازم تا شما هم لذت ببرید ولی سابسکرایب کردن حتی یک دقیقه از وقت شما رو هم نمیگیره .
از لینک زیر میتونید عضو کانال ما بشوید .
kzread.info...
لینک ویدیو:
• روایت‌های بزرگ علوی : ...
لینک ویدیو مشابه :
• احمد کسروی : داستان شگ...
لینک ویدیو مشابه :
• سفری در آفاق انسانیت: ...
لینک اینستاگرام:
historynavardan
منبع سایت :www.ketabrah.ir
#تاریخ #تاریخ_ایران #تاریخ_جهان
بزرگ علوی
نویسنده بزرگ علوی
گروه ربعه
کتاب انیران
کتاب چشمهایش
تاریخ تولد بزرگ علوی
بزرگ علوی و صادق هدایت
داستان باد سام
ادبیات
history

Пікірлер: 5

  • @historynavardan
    @historynavardanАй бұрын

    kzread.info/dash/bejne/aJt4qausdpizY6Q.htmlsi=8GhljFQGffnHzhAt

  • @alikia945
    @alikia945Ай бұрын

    بزرگ علوی ( آقا بزرگ) یکی از نویسندگان و روشنفکران بعد ازانقلاب مشروطه میباشد. یادش گرامی! THANKS ! good Job

  • @historynavardan

    @historynavardan

    Ай бұрын

    واقعا. ممنون از توجه زیباتون

  • @mahdiforoozan7719
    @mahdiforoozan7719Ай бұрын

    شوکه شدن آخر ویدئو که اول گفتید چی بود؟؟؟

  • @historynavardan

    @historynavardan

    Ай бұрын

    ممنون از توجه زیباتون من خودم تا چند وقت پیش فکر میکردم در ایران فوت شدن

Келесі