Rukye Nedir, Caiz midir ve Hadislerde Dua ile Tedavi Nasıl Yapılır? Dini bilgiler İslami video

Rukye Nedir, Caiz midir ve Hadislerde Dua ile Tedavi Nasıl Yapılır? rukye ayetleri nelerdir ve hadislerde rükye ile tedavi hakkında Dini bilgiler var mı? daha fazla Kuran Dinlemek ve Dualar öğrenmek için kanalımıza abone olabilirsiniz: islami videolar ve bilgiler kanalı Kuran Dinle goo.gl/Eak2br
Değerli Dostlar bu videoda Hadisi şeriflerde ve islam alimlerinin rivayetlerinde rukye hakkında genel bilgiler bulunuyor.
İslamda Rükye var mı?
Rükye nedir? ne değildir?
Rukye nasıl yapılır?
dualar ile nazar büyü gibi şeyler tedavi edilebilir mi?
rükye ile tedavi mümkün müdür?
hadisi şeriflerde bahsedilen dualar ile rukye yapılır mı?
rukye ypamak caiz midir?
rukye yapmak günah mıdır?
Rukye; Bir şeye dua veya ayet okuyup üflemek suretiyle tedavi murad etmektir.
İslam uleması Resulullah (Sallalahi Aleyhi ve Sellem) in sünnetinden gelen birçok delile dayanarak rukyenin meşruluğuna hükmetmiştir.
Dua kulluğun gayesidir, kulun, Allah’u tealanın yüceliği karşısında kendi acizliğini kavrayıp bela ve müsibetler kendisini bulunca sığınacağı ve yardım isteyeceği varlığın farkında olması demektir. Kul bilmelidir ki aslında yalnız değildir, bir sahibi olduğunu dermanın ancak derdi verenden isteneceğini bildiği zaman imtihan da dünya hayatı da daha kolay olacaktır. Dünya’nın Allah katında bir sinek kanadı kadar ehemmiyeti yoktur. Akıllı müslüman dünyayı ahiretin tarlası olarak gören kimsedir. Allah her şeyin sahibidir. İçinde yaşadığımız dünya ve evren düşünüldüğünde bizde bizim sıkıntılarımızda günahlarımızda bir zerreden farksızdır. Kul kendinin yaradılış karşısında ne kadar aciz ve küçük olduğunu ancak yardım istediği zaman tüm benliği ile anlayıp bilebilir.
İslam alimleri en faydalı ilaç duadır anlayışını kendilerine prensip yapmışlardır. Dua, Belanın düşmanıdır, onu sürüp çıkarır, henüz gelmemişse gelmesini önler, gelmiş ise hafifletir Dua müminin silahıdır derler.
duada ancak usulüne uygun yapıldığı zaman tesir eder,
Her şeyden önce inancın doğru olması gerekir,
Haram ve zulümdan kaçınılmalıdır.
Dua anında kalp gaflet içinde olmamalı tam bir teveccühle Allah’a yönelinmelidir.
Yoksa ağzı okumakta ve duada olup, kalbi dünyada olunca fayda beklememek gerekir.
Bu bilgiler ışığında kuran ayetleri ve çeşitli içinde şirk bulundurmayan, haram olmayan söz ve dualar ile Allah’u Telanın isim ve sıfıtlarını okuyarak anlattığım şekilde rukye yapabiliriz. Burada dikkat edilecek husus şudur. Hiç kimsenin nefesi, muskası, eşyası elbisesi kimseyi iyi etmez, sağlığına kavuşturmaz, Ancak Allah iyi eder, derdi belayı kulun üzerinden ancak O kaldırır.
Okuduğumuz ayet ve dualar taşıdığımız muskalar ancak vesile olur. Allah’a sığınmak yardımın ancak ondan geleceğini bilerek bu yollara başvurulmalıdır yoksa Allah korusun şirke düşme tehlikesi her zaman vardır. Ne olduğu belli olmayan karışık kuruşuk yazılar, şekiller anlamsız söz ve muskalardan, büyüden ve sihirden mutlaka uzak durmak gerekir Çünkü islamda Büyü ve Sihir kettiyen haramdır. Şirktir.
Kanalımdaki Diğer Videolarada göz atabilirsiniz.
Kuran-ı Kerim Türkçe Meali
• Türkçe Kur'an-ı Kerim ...
Fatiha Suresi Türkçe Meali
• Fatiha Suresi Türkçe M...
Sosyal medyada Kuran Dinle:
www.onlinekuran.net/
/ onlinekuran
/ onlinekuran
Videoda bulunan içerikteki Stock videolar Creative Common Lisansı kapsamında videvo.net sitesinden indirilmiştir. "Footage courtesy of hosted by Videvo.net"

Пікірлер: 2

  • @Yahyaertem1907
    @Yahyaertem19075 жыл бұрын

    Sevgi ve muhabbetle bir mübarek kişinin elbisesinden ve muska taşımak kısmı olmadı. O zaman insanları Nuh a.s zamanındaki gibi şirke kadar götürür. Nitekim o kavimde öyle yaparak bu işe başladı. Siz yine bir araştırın kardeşim derim

  • @KuranDinleTR

    @KuranDinleTR

    5 жыл бұрын

    Değerli Kardeşim Yorumun için çok teşekkür ederim. Allah Razı olsun, Videoya bu kısmı ekleyip eklememek konusunda çok düşündüm. Ülkemizde çok fazla yapılan yanlışlar ve hurafeler bidatlar var, gerek büyü sihir konusunda gerek muska, nazar boncuğu evliya cübbesinden parçaların veya yaşayan evliyanın veya vefat etmiş bir evliyanın insanı iyileştireceği, kurtaracağı gibi batıl hurafe inanışlar çok o yüzden öncesinde belirtmek istedim. Bu gibi şeyler beni koruyor beni kurtaracak iyi edecek diye inanmak insanı Allah'a ortak koşmaya götürür. Ama sevgiden muhabbetten onu hatılamak rabıtayı kuvvetlendirmek insana asıl ulaşması gereken kulluk makanı hatırlatması için teberüken yani Allah'ın o Evliyanın hürmetine, onun duası hürmetine, ya da Allah'ın sözlerinin (Ayetlerinin) yüceliği hürmetine vesilesine Allah'ın kuluna şifa vermesi ümit EDİLEBİLİR bununla ilgili bir çok hadisi şerif ve ayet vardır. Kur'an ve sünnet Ehli sünnet inancının iki ana yasasıdır. Bir şey bizi Allah'a ulaştırıyorsa Kur'an ve Sünnete muhalif değilse üstüne bu iki rehber tavsiye ediliyorsa yapılır. Yapılabilir. Eğer onlarda yoksa alimlerde bunların sakıncalı olduğunu söylemişse uzak durmak gerekir. Size katılıyorum Müslüman akıllı olmalı bilmeli, Neyin şirk neyin doğru olduğunu bilmesi gerekir. Her şeyi yaratan bir yarıcıtı her şeyin sahibi sadece dünya ve içindekiler değil zamanın, evrenin, güneşlerin dünyaların sahibi ve yaratıcısından bahsediyoruz. Hiç bir kuvvet ve güç ona ortak olamaz. Ondan başka ilah yoktur. Buna iman ediyoruz. Buna inanıyoruz elbette bir sıkıntı anında da şükür anında da sadece ondan istemeli ve ona sığınmalıyız. Peygamber efendimiz (Sallalahü Aleyhi ve Sellem) yaratılmışların en hayırlısı en güzeli Allah'a en sevgili olandır. O (Aleyhi Selatu vesselam) bir hadisinde şöyle buyuruyor. Mü'minin duası Mü'mine şifadır. yani bizim birbirimize dua etmemizi buyuruyor. Resulullahın (Sallalahü aleyhi vesselem) hayrına deyip tevessül yani vesile kılarak Allah'tan şifada istenir, afta istenir. Ancak Haşa Ey Allah'ın resulu (Salllahü Aleyhi ve Sellem) bana şifa ver, beni affet, demek Haşa insanı dinder çıkarır Allah'tan başka hiç kimse hidayet veremez, af edemez, hayat verip hayat alamaz. Allah'a ulaşmak için vesile aramalıyız. Ona ortak koşmak için değil. Selam ve Dua ile

Келесі