Rotite de Plastic vs Metal

Автокөліктер мен көлік құралдары

Material realizat in colaborare cu magazinul pentru pescari: pescuitnonstop.ro/

Пікірлер: 33

  • @florinhaiducu3853
    @florinhaiducu3853Ай бұрын

    Super , esti tare omule , felicitari

  • @AndrasCs
    @AndrasCsАй бұрын

    Bravo pentru explicatii , cei care au afirmatii in legatura cu plasticul ,nu se prea gandesc ,doar arunca cuvintele . De exemplu si la masini , la motor ii plin cu plastic ,care rezista si la caldura mare si chiar si la frig de -30 de grade , deci nu vad nici un rost sa va enervati pe asemenea comentarii de nimic.Bravo tot asa mai departe ,Respect !

  • @divin777
    @divin777Ай бұрын

    Super interesant! Sarumana pentru prezentare

  • @ApexFeeder
    @ApexFeederАй бұрын

    Un mod placut de a savura cafeaua dimineata! Multumim

  • @sorinionita3856
    @sorinionita38562 күн бұрын

    Cred ca sunt milioane de tipuri de plastice, fiecare cu domeniul lui de aplicabilitate. Daca vorbim de producatorii seriosi de mulinete si nu mulinete de 50 lei, cu certitudine materialul folosit, sau mai bine zis proprietatile lui chimice, fizice si mecanice, la confectionare diferitelor piese din mulinete este cu certitudine mai bun decat un metal sau aliaj neferos sau chiar feros. In alta ordine de idei toate angrenajele sunt generatoare de zgomot si vibratii in timpul functionarii. Ce le diferentiaza din acest punct de vedere este tipul angrenajului, modul cum dintii intra in angrenare. Cel mai zgomotos este angrenajul cu dinti drepti, urmeaza angrenajul cu dinti inclinati, apoi cel cu dinti curbi. Din aceasta ultima categorie face parte si angrenajul hipoid folosit astazi aproape in exclusivitate ca si angrenaj principal in mulinete. Istoric vorbind, si aici ne referim la mulinetele cu tambur fix, in ordinea vechimii au fost angrenaje conice cu dinti drepti cu axe la 90 de grade. Au avut doua mari probleme, primul era acela ca nu se putea schimba manivela de pe o parte pe alta, in al doilea rand erau foarte zgomotoase. Apoi au fost angrenajele elicoidale (melcate ). Acum asa cum am mai zis, angrenaje hipoide.

  • @vasilerarinca5081
    @vasilerarinca5081Ай бұрын

    👍

  • @geomircea786
    @geomircea78626 күн бұрын

    Foarte interesant, dar eu zic că e valabil doar în unele situații rezistența acelui plastic..dacă faci o bilă din oxel și una din plastic si le lovești, se va sparge cea din plastic..așa cum un textil ieftin taie multe inele și mulți galeți din ceramică, oxel sau alte metale de calitate slabă, nu putem spune că e mai rezistent sau mai tare textilul...unde bucșa de plastic taie axul de la cnob nu se poate face un ax din plastic..cred că trebuie găsit un echilibru între aceste materiale care au roluri diferite

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    26 күн бұрын

    Este vorba de rezistența la uzură gen frecare, nu se ciocnește nimic in mulineta 😅 Tu de ce crezi ca se agita toata lumea din cauza poluării cu plastic?!😅 Ca vad ca la otel nu se agita. Este pentru ca rezista prea mult timp.. Polycarbonate is one of the strongest plastics on the market and can withstand forces nearly 200 times stronger than steel. Additionally, plastic can flex to recover from dents and damage, making it a great material for construction companies that need strong materials. Durability and Strength Moreover, plastic parts are corrosion-resistant, non-conductive, UV resistant, and have a longer lifespan, often lasting up to six times longer than metal in similar applications.

  • @sorinionita3856

    @sorinionita3856

    2 күн бұрын

    Eu zic ca exista posibilitatea sa nu se sparga. Dar ce facem cu legea conservarii enegiei, nu putem controla precis directia bilelor dupa ciocnire, si cne stie unde poate ajunge!!!!!

  • @floriceeel
    @floriceeelАй бұрын

    Am fost dezamagit de Daiwa pentru utilizarea zincului in loc de aluminiu la pinionul principal. Si vorbesc de mulinete scumpicele, incepand cu BG, TDR, etc. Zinc se foloseste in mod normal la mulinete de 50 de lei, sau la Okuma de 2-300 de lei maxim.

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    1. Nu sunt ele scumpe, suntem noi săraci 😅 Salariul mediu in Japonia este 7000€ si un Bg 150.. este nimic pentru ei.. 2. Aliajul aluminiu zinc este folosit cam la toti producatorii, nu doar la Daiwa si are anumite avantaje gen -se simte destul de smooth pentru multi ani. 3. Sincer nu poti compara aliajul de la Okuma low cost cu Tdr, la Okuma se zgârie roata cu o scobitoare atat de moale si slab calitativ este..

  • @floriceeel

    @floriceeel

    Ай бұрын

    Da, intr-adevar, sunt scumpe doar pentru noi. E de apreciat ca unele firme precum Penn si Fin Nor folosesc materiale premium in gama asta de pret. Pacat ca nu au multe modele care sa acopere toate stilurile de pescuit din Europa. Astept sa vad un Penn Battle sau un Spinfisher la service.

  • @ozenel

    @ozenel

    Ай бұрын

    Zinc / zamac, tot un drac nu? Nu!

  • @floriceeel

    @floriceeel

    Ай бұрын

    ​@@ozenelzamac e un acronim, o denumire ce contine prescurtarea metalelor folosite. E un aliaj din mai multe metale. Probabil ceva asemanator se foloseste si in domeniul acesta al mulinetelor. Nu se intelege prea bine ce vrei sa spui.

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    @@floriceeel cred ca vrea sa spună ca aliajul conține zinc dar in proporții diferite. Oricum nu stim aceste informații. Doar ne dam cu parerea..

  • @cocosdelaploiestiband7264
    @cocosdelaploiestiband7264Ай бұрын

    Buna dimineața cu Liviu 😂

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    Sau cand esti deja pe balta dar nu trage, te bagi la un film 😅👍

  • @cocosdelaploiestiband7264

    @cocosdelaploiestiband7264

    Ай бұрын

    Daaaaa

  • @bogdanrus16
    @bogdanrus16Ай бұрын

    Domnul Liviu, va dau eu un subiect de videoclip pentru cand aveti putin timp: sistem wormshaft vs sistem locomotiva la mulinete.. am observat ca Daiwa la mulinetele de spinning nu foloseste wormshaft, sau ma insel?

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    O să facem 👍 Mulțumesc!

  • @sorinionita3856

    @sorinionita3856

    2 күн бұрын

    @@LIVeReel101 Si eu abia astept aceasta comparatie!

  • @stancogeorg9123
    @stancogeorg9123Ай бұрын

    Pînă la molineta daiwa exist gasim rotite de plastic si la shimano la fel la stella numa plastik peste tot si forte scumpe 2 saptămîni în Norwegen la blinker la biban cu molineta daiwa exist 3000-cxh imediat trebuie desfacuta si unsaă nu mai exista calitate 90 la suta din molinete made în China si Klone vaişamar 😢😢😢

  • @sorinionita3856

    @sorinionita3856

    2 күн бұрын

    Foarte greu de citit si inteles ce scrii. S-a pana si limba romana!

  • @gheorghesemlecan8972
    @gheorghesemlecan8972Ай бұрын

    ..super tare...mie unul imi pasa cat negru sub unghie ca rotitele secundare sunt din teflon sau ce o fi, atata timp cat mulineta este usoara,rezistenta (raportat la scopul ei), si fiabilavin timp...mi-a placut prezentarea..

  • @gheorgheiluta6411
    @gheorgheiluta6411Ай бұрын

    SALUT Materialul din plastic de care ai vorbit și de rulmenți sunt folosite pentru role adulți și copii faceți o verificare cîți kilometri poate să meargă....!

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    Câți kilometri ca eu sunt curios 😅

  • @gheorgheiluta6411

    @gheorgheiluta6411

    Ай бұрын

    @@LIVeReel101 Cumpărați o pereche de role și testeazăle...

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    @@gheorgheiluta6411 da.. am inteles. Oricum nu vorbim despre acelasi material.. Materialul se numește Dupont Vespel Sp-21 si se vinde o bara de 1m cu 1500$ bucata. Poti să-ți faci rulmenti custom daca are cine sa ți-o prelucreze la toleranta minima posibilă 👍

  • @euterpiu
    @euterpiuАй бұрын

    Prezenta rotitelor din "plastic"(polimeri), in sistemul de oscilatie al mulinetelor, este o alegere corecta avand in vedere ca, miscarile angrenate de ele, nu-s miscari, nici de forta, nici de viteza mare. Asadar, rotitele trebuie sa faca fata doar abraziunii intre ele, la capitolul asta exceland. Cel mai probabil nu o sa vedem niciodata rotite de angrenare principale din asa materiale.

  • @LIVeReel101

    @LIVeReel101

    Ай бұрын

    Adevarat 👍

  • @Panda-Adventures.
    @Panda-Adventures.Ай бұрын

    Eu nici nu ma sinchiseam sa fac un video despre asta...fiecare primeste in functie de cati bani a dat pe ea! E normal sa primesti o calitate mai buna la un pret mai mare, fara sa te intereseze ce materiale are inauntru!

  • @geomircea786

    @geomircea786

    26 күн бұрын

    Salut! Cred că ești genul, în pescuit, care la o motură spui lasă că e bine și așa, pt un varniș la firul de păr, nu te mai pui să desfaci montura și să o faci din nou, nu?..ceea ce nu este rău..eu îs genu care mă uit 7 min la 3 cârlige identice care au doar vârful aplecat spre interior mai mult sau mai puțin și mă gândesc care îs avantajele și dezavantajele pe care le influențează o deviere de maxim 1mm

Келесі