Renkler Neden Var? I Önce Can Sonra Canan 256.Bölüm

AçıkBeyin'e Katıl!:
/ @acikbeyin
gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;
► bit.ly/AçıkBeyin
Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…
AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''
Daha fazla bilgi için:
0 (216) 356 49 69
AçıkBeyin: www.acikbeyin.com/
Facebook: / acikbeyin
Instagram: / acikbeyinegitim
Twitter: / acikbeyinegitim
Linkedin: / açıkbeyin

Пікірлер: 36

  • @Nurullah39
    @Nurullah39Ай бұрын

    Benim Sinan hocanin seyrettigim ilk videosu din ile ilgili idi,ilahiyatci sanmistim ilk basta😅simdi butun videolari icin ayri bir klasor yaptim zaman oldukca hatta son bir haftadir sadece onun videolarina bakiyorum,anlattiklarini cok begeniyorum,hatta deistligi dusunurken geri imana geldim sayesinde,saygilar

  • @seda_seda
    @seda_sedaАй бұрын

    1:06 Bu tuhaf kabileden olmaktan mutluyum 5 yılı aşkındır çok sıkı takip ediyorum ama beni dönüştürdüğünüz bu tuhaf insanla napıcamı bilmiyorum

  • @Aliyeva5719
    @Aliyeva5719Ай бұрын

    1:09 🤣 Çok şükür öyleyiz, ne mutlu cümlemize

  • @Aliyeva5719
    @Aliyeva5719Ай бұрын

    Doğada ölümcül zehri olan canlıların dikkat çeken ve kontrast renklerle (sarı siyah gibi) kaplı derilerinin olmasında renkten ziyade dalga boyu veya titreşim mi önemli? Madem vahşi doğada renk biz insanlardaki gibi algılanmıyor, o canlı renkler kimin için? Bizim için mi? Daha da farklı sesli düşünür gibi olursam, her şeyin bir frekansı olduğu gibi renklerin de frekansı olduğu bilgisine dayanarak, dinginlik, öfke, keder, neşe, ciddiyet, otorite benzeri hal ve duygularda renklerin frekansları nasıl çalışır? Hangi prensip ve dinamiklerle çalışır?

  • @seydaurek2426
    @seydaurek2426Ай бұрын

    Sayın Can ve Sayın Canan biz de sizi seviyoruz 👏🏻

  • @TheMEGAMAPER
    @TheMEGAMAPERАй бұрын

    "Allah'ın (verdiği) rengiyle boyandık. Allah'tan daha güzel rengi kim verebilir? Biz ancak O'na kulluk ederiz (deyin)." Bakara 138

  • @Burcu81208
    @Burcu81208Ай бұрын

    Yaşamin renkleri diye eski bir film vardi .Bu videonun üzerine iyi gider . 💫

  • @ozy9726
    @ozy9726Ай бұрын

    Tuhaf Sıtayl..Sizi seviyorum tuhaf bi biçimde. Renklendirdiğiniz limbiğimle sarılıyorum size.❤ Ponçikgiller sizi

  • @seyfettinoztoprak6114
    @seyfettinoztoprak6114Ай бұрын

    Tesekkürler Sinan Bey

  • @rahimeertugral4090
    @rahimeertugral4090Ай бұрын

    Ben de çakraları ve renklerle ilikşkisini merak ediyorum.

  • @okyanustabirdamla_7418
    @okyanustabirdamla_7418Ай бұрын

    Prof. Dr. Ali Demirsoy'un Renklerin Dansı kitabını ilgilenenlere öneririm. Şahane bir kitaptır.

  • @nuzhetakgiray2641
    @nuzhetakgiray2641Ай бұрын

    Yine cok tatlisiniz yaa...sizi izlemek büyük keyif ❤

  • @abdulhamiterdogan7656
    @abdulhamiterdogan7656Ай бұрын

    Herkes bir rengi (mesela yeşil) aynı tonda mı hatta aynı renk olarak mı görüyor acaba? Bunun subjektif değerlendirmeden objektif değerlendirne nasıl yapılabilir?

  • @canerutku1054
    @canerutku1054Ай бұрын

    madem renk olayina girdik, bir ara kokuya da egilelim mumkunse. son 7-8 yildir koku alamayan bir insan olarak beynimin neden pes ettigini sizden dinlemek isterim.

  • @alkliy

    @alkliy

    Ай бұрын

    Peki tat alabiliyo musunuz?

  • @canerutku1054

    @canerutku1054

    Ай бұрын

    @@alkliy evet ama eskisi kadar keskin degil.

  • @debindenotee4615

    @debindenotee4615

    Ай бұрын

    Knk bi baktır kendini nörolojiye alzaymırdada koku gidiyor hasyalık belirtisi olabilir ona göre ilerlemeden baktır

  • @nagihanmervedoga
    @nagihanmervedogaАй бұрын

    Hocam renklere olan ihtiyacımız neye göre belirleniyor, bundan da bahsetmeliydiniz, çok zevkli konu:) Diyelim ki, vücudunuzda kalsiyum eksikliği var ve kalsiyum mineralini fizik labında renk spektrumlarına ayırdığınız zaman ortalama baskın bir renk görürsünüz, diyelim ki mavi gördünüz, genel konuşmak gerekirse mavi renge biraz daha fazla düşkünlüğünüz olabilir, tabi başka minerallere de normalden fazla ihtiyacınız yoksa:) Bebekler sarılık olur, sarı renk örterler, bebek ne anlayacak demeyin, vücut anlıyor tabi bu sadece örtü ile olacak iş değil, doktora götürmek lazım hemen çocuğu:) Ya da safra kesesi sıkıntılı olan kişiler genel olarak sarı rengini severler çünkü ihtiyaçları vardır. Lise fizik kitaplarında (EBAdan ulaşabilirsiniz) minerallerin spektrumlarına ayrılmış hali var, hangi rengi daha çok seviyorsanız o renkteki minerali bulup ihtiyacınız olma olasılığı yüksek olan minerali görebilirsiniz, kan tahlili yaptırdığınızda gerçekten onun eksik çıktığını belki görebilirsiniz. Tabi bunlar karışık ve iç içe geçmiş ihtiyaçlardır, bir kişinin sadece bir minerali eksik olmayabilir. Ben sadece farkındalık olması adına yazdım:) Yaşlıların daha çok kahverengini, ergenlerin ise siyah ve moru, kız çocuklarının pembeyi tercih etmesinin sebebini sadece bir yönlendirme değil, ihtiyaç halinde kendiliğinden ortaya çıkan bir durum da olabileceğini düşünebiliriz. Son olarak hocam, Ben de bu konuyu kim ele alacak kapsamlı şekilde diyordum:) Sevindim görünce sizi. Teşekkürler ...

  • @sadecegercekler1992
    @sadecegercekler1992Ай бұрын

    Renklerin olduğundan emin miyiz? Siyah beyaz gören hayvanlar için renk diye bir şey yok mesela. Belki de her şey siyah beyaz ama biz renkli görüyoruz, algılıyoruz.

  • @atillaozdemir8297
    @atillaozdemir8297Ай бұрын

    Şayet kültürümüzdeki aşk diye bahsettiğiniz kavramı doğru anlıyorsam, buradaki tutku tutmaktan değil de tutulmaktan gelmiyor mu? Yani kişinin iradesi burada söz konusu değilse nasıl yüksek haz veren alışkanlıkların yanına koyabilirsiniz ki? Alışkanlık irade, niyet, gayret ve azmin bir sonucu değil mi?

  • @YaseminDeryaMetinRuhsalRehber
    @YaseminDeryaMetinRuhsalRehberАй бұрын

    10:59 kimya mühendisi olarak çalıştığım sektörlerde hem tekstil hem de plastik sektöründe ürünün renklendirilmesi ile ilgili bölümlerde çalıştım. Tekstil sektöründe renk laboratuvarında benim zamanımda daha çok kadınlar çalışıyor olsa da plastik sektöründe erkekler renk laboratuvarında çalışıyordu. Pantone ve Ral kataloglarındaki yüzlerce rengi tutturmada oldukça başarılılardı. Sinan Hoca'nın daha önceki anlatımlarında olan kadın beyni ve erkek beyni ayrımından kaynaklı olabilir. Renk tonu arasında üç rengin hangisinin yüzde kaç fazla olduğunu işletmelerde oldukça iyi tespit eden erkekleri biliyorum. Renklerdeki ton ayrımı konusunda çok iyi olmasam da siyah rengin ton farkını çok ayırt edebildiğim için eğer takım olarak siyah alt üst kıyafet almadıysam pantolon ve tişört/kazak ikisini ton farkı nedeniyle kombinleyip giyemiyorum 😂 birinin mavisi diğerinin kırmızısı fazla oluyor ve ton farkı benim için tahammül edilemez oluyor ⚫🖤 Ortam adaptasyonu nedeniyle erkek ya da kadın renk konusunda oldukça ayırt edici oluyor.

  • @bugra7097
    @bugra7097Ай бұрын

    ayşe naz hazal sezen (bilmeyenler için tek kişi) hocayla yaptığınız eski soruyorum bölümleri gibi olmuş 😢

  • @guldenaydin9918
    @guldenaydin9918Ай бұрын

    :))).. Tuzlu salatalık satmak!.. Evet, el arabalarında, önlerinde, lacivert önlükleri giyili, soyar, ve “bir şey”diye bağırırlardı; badem mi, Çengelköy mü, yoksa ikisi birden mi, nasıldı hatırlayamıyorum..Ama inanınız, üç, beş metreden duyulan kokuları şu an burnumda.. Teşekkürler🍃Selamlar ve Saygılar..

  • @MehmetAslan-xu1bj
    @MehmetAslan-xu1bjАй бұрын

    Metapisişik olaylarla ilgili bir bölüm yapabilirmisiniz. Geleceği görme, başkalarının görmediğini görme vs gibi konuların Bilimdeki yeri hakkında (olmadığını bende biliyorum ama bazı olaylar acaba dedirtiyor, işte tam o acaba dedirten şeylerin açıklaması hakkında olabilir)

  • @debindenotee4615
    @debindenotee4615Ай бұрын

    Merhaba hayel kurarken bir anda aşırı enerji geliyor vicut ağrılarım bir anda geçiyor ve beynimin ön tarafı aşırı bir şekilde acıyor hayeli braktığım anda bu acı geçiyor bana neler oldu böyle bir biginiz var mı bunu uzun zamandır yaşıyorum😅

  • @ozguromak
    @ozguromakАй бұрын

    hocalarım takip ettiğiniz biyologlar kimlerdir, birkaç örnek verebilir misiniz? Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak merak ediyorum.

  • @caglagunsoy697
    @caglagunsoy697Ай бұрын

    İlk 13 dk lik bölümünde aslında erkek piramadlarin avcı olduğu için renklere çok ihtiyacı olmadığından bahsettiniz ama gösterdiğiniz fotodaki hayvanı görebilmek için renkle beraber geldiğini gördüm.Aslında erkeklerinde avcılık bakımından renk durumunun gelişmesi gerekmiyor mu?

  • @alkliy
    @alkliyАй бұрын

    Sinan hoca Mustafa hocaya en sevdiği rengi sorduğunda aklıma geldi bunun ses versiyonu da olamaz mı, mesela en çok sevdiğin nota gibi ya da ses ismi gibi bir soru olamaz mı, sonuç olarak ikisi de bir frekans aralığına sahip sadece biri göze diğeri kulağa hitap ediyor. Doğduğumumuzdan itibaren renklerin ismini öğreniyoruz fakat seslerin ismini öğrenmiyoruz. Seslerin isimlerini sadece ses sanatçıları öğreniyor. Bence bu da görme duyumuzun ayırt etme yeteneğinin duma duyumuzdan daha fazla olduğunu gösteriyor ve bunun da kesinlikle evrimsel açıklaması olduğunu düşünüyorum. Bir de Sina hocam bir kabile mavi renginin ismini koymadığı için o rengi göremediklerini söyledi belki bu sesler için de böyledir.

  • @umrancoban2778

    @umrancoban2778

    Ай бұрын

    Neticede insan da bir enstrümandır. Seslerin ismini alfabe aracılığıyla öğreniyoruz. Kulaktaki ses, gözdeki alfabeye tekabül ediyor. Sözlü dildeki ses, yazılı dildeki alfabeye tekabül ediyor. Sesten heceye, heceden kelimeye, kelimeden kelime grubuna, kelime grubundan cümleye, cümleden metin türlerine, metin türlerinden külliyata varan bir yolculuk... Dilin yolculuğu sesten başlıyor.

  • @umrancoban2778
    @umrancoban2778Ай бұрын

    Kim bilir dilimizde olmayan, kavramsallaşmayan başka neleri neleri göremiyoruz? Renklerden toplumun atadığı birçok fuzuli manayı çıkartıp kendi öznel manalarımızla onları imlememizin, yaratıcılığı arttıran bir algı yapısı oluşturacağına inanıyorum. Renkleri duymanın, onlara dokunmanın, onları işitmenin, ancak onlara yüklenecek anlamın kişiselleşmesiyle mümkün olabileceğine inanıyorum. Renklere bakıp, neşe cinsinden şeyler de görmek mümkün; endişe cinsinden şeyler de... Bir sonraki konu kültür olabilir. "Ateşten Gömlek " dendiğinde aklımıza Sagopa Kajmer mi gelince daha kültürlü oluyoruz, Ebru Yaşar gelince mi, yoksa Halide Edib Adıvar gelince mi?

  • @muratsahinocal
    @muratsahinocalАй бұрын

    Oliver Sacks'ı kaybettik, sanırım çevrilmemiş kitabı kalmadı. Neyse ki siz varsınız.

  • @rasyonel1i
    @rasyonel1iАй бұрын

    Beni de aranıza alın muhteşem 3lü olup ilerleyelim

  • @esraengin199
    @esraengin199Ай бұрын

    Aaa ilk yorum

  • @esraengin199
    @esraengin199Ай бұрын

    Ben renk konusunda erkek gibiyim. Aga beee :(

  • @damlanurfeyzioglu2759
    @damlanurfeyzioglu2759Ай бұрын

    🌈💫🤩