Öğrenciyken Eşi Almanya'ya Getirmek | Murat Özener

Ülke değiştirmek başlı başına zor bir kararken, evli olanlar için bu karar daha da zor olsa gerek. Evli olanların kararlarını kolaylaştırmak için eşinizi nasıl Almanya'ya yanınıza getirirsiniz, onu anlatıyorum. İyi seyirler :)
00:00 Giriş
02:31 Birlikte mi, ayrı ayrı mı gelelim?
03:17 Ulusal vize - Aile birleşim vizesi
07:00 Madde 1: Para
08:00 Madde 2: Yaşam alanı
08:19 Madde 3: Evlilik
09:26 Madde 4: Yaş
09:38 Madde 5: Almanca dil bilgisi
11:31 Madde 6: Eğitim süresi
11:52 Madde 7: Adli sicil
12:22 Kaynaklarla konuşalım: Belge listesi
15:44 Eş için gereken para miktarı
18:35 Eş için yabancı dil ve istisnai durum
22:01 Vize kaç günde çıkar? (Sessizlik süresi prosedürü)
25:24 Kapanış
Ben Yüksel videosunun tamamı: • ALMANCA A1 SERTİKİFASI...
Instagram:
/ ozenermurat
Görüntü ve sesler DJI Pocket 2'nin dahili kamera ve mikrofonu ile kaydedilmiştir.
Müzik: Golden Crates by Dusty Decks
Stock footage provided by Videvot, downloaded from www.videvo.net
Almanya'ya göç, Almanya'da yüksek lisans, Avrupa'da master, yurtdışında eğitim, yurtdışı deneyimi, Almanyada yüksek lisans şartları, Almanyada evlilik, Goethe A1 sertifikası, ulusal vize, aile birleşim vizesi.

Пікірлер: 172

  • @huguhu7992
    @huguhu7992Ай бұрын

    önceklikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ancak aynı anda başvurulsa bile vizeler aynı anda gelmeyebiliyor. eşimin 41f öğrenci vizesi başvurumuzdan 6 hafta sonra eline ulaştı. Aynı anda başvurmamıza rağmen, ki neredeyse 4 ay olacak, benim vizemden hala haber yok maalesef. Ayrıca bu süreçte ek belge vs talebi de olmadı ve ne kadar sürecek bilgimiz yok. başvuracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurarak plan yapsınlar

  • @kerembilgin6839

    @kerembilgin6839

    24 күн бұрын

    Merhabalar, ben ve esim de ayni durumda. Eylul icin planlarimiz var fakat siz bizden surec olarak ondesiniz. Parayi hesaba atma, Almanca dil bilgisi gibi kritik konularda tecrubenizi merak ediyoruz. Telegram veya Whatsapp uzerinden iletisine gecebilir miyiz?

  • @pnarozovalsengun145

    @pnarozovalsengun145

    19 күн бұрын

    Merhaba bilgi alabildiniz mi​@@kerembilgin6839

  • @umutcan5340
    @umutcan53402 жыл бұрын

    Eline emeğine sağlık dostum yine çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir videoya imza atmışsın. Almanya manzaraları içinde ayrıca teşekkürler.

  • @batuhan3900
    @batuhan39002 жыл бұрын

    Çok güzel bir video olmuş, 7.videoyu da sabırsızlıkla bekliyoruz :)

  • @barankrdudu5484
    @barankrdudu54842 жыл бұрын

    Hocam cok guzel icerik konusu, daha izlemeden yaziyorum bu yorumu. Umarim Almanya hayalim sayende gerceklesir. Danke schön.iyi calismalar.

  • @ismailsezgin9146
    @ismailsezgin91462 жыл бұрын

    Günlerdir beklediğimiz videoydu.Çok güzel tane tane anlatıyorsunuz teşekkür ederim.

  • @kivircikkk95
    @kivircikkk95 Жыл бұрын

    Eline sağlık, uygulamalı olarak anlatman çok güzel. Teşekkür ederiz🎉

  • @Zeynepin-kanal
    @Zeynepin-kanal2 жыл бұрын

    Yine çok faydalı bilgiler çok teşekkür ederiz 🎉🎉🎉

  • @guneyikesfet
    @guneyikesfet2 жыл бұрын

    Almanya'da eğitim konulu video çok ilgi görünce deneyimlerimi anlatmaya başladım. Hooop, oldu mu sana yüzlerce abone :) Tadında makara ile tatlandırılmış kaliteli içerik, mottomuz bu. Bu işin en güzel yanı da; bu kanal sayesinde 'niş' bir kitle oluşturdum, birbirinden kaliteli ve özgün insanlarla tanıştım. KZread aracılığıyla sizler bana enerji veriyorsunuz. Hadi devam! YENİ GÜNCEL BİR YÜKSEK LİSANS VE YÜKSEK LİSANS SONRASI ALMANYA'DA KALABİLİYOR MUYUZ VİDEOSU İSTERİZ : ) TEŞEKKÜRLER ♥

  • @guneyikesfet
    @guneyikesfet2 жыл бұрын

    Teşekkürler. Aradığımız bütün cevaplar ♥

  • @Nekmetehan2016
    @Nekmetehan20162 ай бұрын

    Ben iki çocuğumla beraber yüksek lisans için Almanya'ya gitmek istiyorum. Çocukları götürebileceğimize dair pek içerik ve bilgi bulamıyordum. Bu videoda o kadar güzel ve net anlatmışsın ki... kaynak göstererek ilerlemişsin. dikkatle videoyu sonuna kadar izledim. Hiç bir soru işareti kalmadı kafamda . Çok çok teşekkürler Murat

  • @trendyoutube4922
    @trendyoutube4922 Жыл бұрын

    hocam emeklerinize sağlık şiir gibi anlattınız :)

  • @ilkerci1
    @ilkerci1 Жыл бұрын

    Çok temiz açıklamalar 👍

  • @almisingunlugu187
    @almisingunlugu1872 жыл бұрын

    Teşekkür ederiz murat bey 🙏

  • @mertkoc2253
    @mertkoc2253 Жыл бұрын

    Tek şey emeğine sağlık, Allah razı olsun.

  • @ahmetbahtiyaroglu3346
    @ahmetbahtiyaroglu3346 Жыл бұрын

    Tamamdır buldum 🙂 telefondan göremedim laptopa geçince gördüm bu video içinde sağolasın 😂😂

  • @durmusucar7417
    @durmusucar7417 Жыл бұрын

    Supersiniz.tesekkur ederiz.

  • @Nisa-bx4eq
    @Nisa-bx4eq11 ай бұрын

    Harika video! Ben şuan YL yapıyorum Almanya'da. Bitince phd yapacağım. Phd ye geçmeden nişanlımla evleneceğiz. Yani getirme mümkün! Sizin videonuzu izlemesem, PHD den vazgeçip normal iş arayacaktım.

  • @n27689
    @n276892 ай бұрын

    merhaba, peki videoda bahsettiginiz hersey sadece yuksek lisansa gelenler icin mi gecerli, yoksa lisans icin gelsek esimizi cocugumuzu yine getirebiliyor muyuz? bir de 40 yasindan sonra lisan icin kabul eder mi almanya bilginiz var mi? internette net bilgiye ulasamadim bu konuda siz biliyor musunuz acaba

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 ай бұрын

    Merhaba. Lisans başvuruları daha farklı oluyor. O konuda bilgim yok maalesef. Ben master başvuruları hakkında bilgiler veriyorum. Yaş konusunda da şu videom size yardımcı olacaktır: kzread.infojq_cEGIYN50

  • @denizaslan6189
    @denizaslan61892 жыл бұрын

    Bir süredir araştırdığım bir konuydu. Sizden önce dinlediğim herkes yüksek lisans için kabul alan kişi gidip vizesini oturum iznime çevirmeden eşinin işlemleri başlamaz diyordu 🤦🏼‍♀️ Belgeleri incelediğimde "eşimle birlikte gideceğim" kısmını gördüğüm için mantıklı bulmuyordum ancak herkes böyle söylüyorsa bir bildikleri vardır diyordum. Sırf bu sebeple "eşimi dil kursuna mı yazdırsak benimle aynı anda, almanyaya gidince oradayken aile birleşimi yaparız" diye bile düşünüyorduk. Çok teşekkürler bilgiler için.

  • @blgsn446
    @blgsn446 Жыл бұрын

    Merhaba, öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Aile birleşimini araştırırken her yerde sadece yüksek lisans öğrencileri için uygun bilgiler görebildim. Peki bachelor öğrencilerinin eşleri de aynı şekilde aile birleşim vizesiyle gelebilir mi acaba?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Valla ben de bilmiyorum ama bu konuda olumsuz bir bilgiye de rastlamadım.

  • @Soverex
    @Soverex9 ай бұрын

    Murat bey tekrar merhaba. Her yoruma bakmışsınız, beğenmişsiniz, ben de belki cevap verirsiniz diye yazmıştım ama benden sonra yazılanlara da bakmanıza rağmen, ben herhangi bir cevap alamamışım. Oysa ki sadece bazı bilgileri düzeltmek ve varsa ek bilgilerinizi öğrenmek istemiştim. Sizin kanalınız, sizin kararınız tabii ki fakat merakımdan soracağım: yanlış bir şey mi yazdım da cevap vermediniz?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    9 ай бұрын

    Estafurullah, her yorumu okuyorum ben. Ama cevaptan emin değilsem, o zaman belki bilen bir başkası cevaplar diye boş bırakıyorum.

  • @ziyagurbaba7888
    @ziyagurbaba78882 жыл бұрын

    Video için teşekkürler. Diyelim ki bu senaryoda ben yüksek lisans geldim.Eşim de benimle birlikte geldi ve kendisi bir iş buldu(mesleğinde ya da meslek dışı bir iş).Ben yüksek lisans sonunda -diyelim ki başarısız oldum ya da iş bulamadım.Eşimin bulduğu iş üzerinden ya da çalışıyor olması durumundan oturumumuz devam eder mi? Yoksa tüm oturum izni, yüksek lisans için gelenin başarılı olmasına mı endekslenmiş oluyor?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Rica ederim. Evet, eş üzerinden oturum uzatılabilir. Bu mümkün. Ancak sizin hakkınız dolduğunda, eşiniz üzerinden uzatmak için eşinizin gelir seviyesine, yaptığı işin kalifiye mi, değil mi oluşuna bakacaklarını düşünüyorum. Çok da kesin konuşamıyorum çünkü onlara göre nereden sonrası kalifiye, hangi iş tanımı sıradan, bilmiyorum. Bir de Almanya'nın farklı alanlarda eleman açığı olabiliyor. Örneğin, havaalanı bilet kontrol görevlisi, kalifiye mi, değil mi? 🤷‍♂ Ama iş piyasası oldukça geniş. Hem sen hem eşin iş bulabilirsiniz, endişe etme 🙂👍

  • @ziyagurbaba7888

    @ziyagurbaba7888

    2 жыл бұрын

    @@ozenermurat teşekkürler

  • @MericMtly
    @MericMtly2 жыл бұрын

    Hocam bilgiler icin cok tesekkurler. Master ogrencisiyim ve bizde su anda esimle aile birlesimi surecindeyiz. Randevu atanmasini bekliyoruz. Benim sormak istedigim kalinacak Ev meselesi ile ilgili , 80 m2 bir evde 2 oda kiralarsak eger , WG olarak yani , bunu kabul edilip edilmemesi durumunu merak ediyorum. Toplamda evde 4 kisinin ikameti gorunecek ve kisi basi 12.5 m2 yi geciyor haliyle. Bu alt kiraci sozlesmesini kabul ederler mi merak ediyorum. Tesekkurler.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Kesin bilgim yok maalesef.

  • @ayselaydn6794
    @ayselaydn6794 Жыл бұрын

    Video çok faydalı ve anlatımınız çok eğlenceli, teşekkür ederiz :) Yüksek lisans öğrenci vizesine bekarken başvurup, vizeyi aldıktan sonra evlenilmesi durumunda (okul başlangıcından önce) eş aile birleşimi ile gelebilir mi? Çok teşekkürler :)

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Öğrenci olan işin mezun olmasını beklemek gerek. Öğrenciyken aile birleşimi yapılamıyor. Turistik seyahat yapabilirsiniz ancak. Ama vizeye başvurmadan önce evlenmiş olsaydınız o zaman farklı olurdu. Mutluluklar dilerim bu arada. 🙂

  • @user-wi6he7rt5j
    @user-wi6he7rt5j8 ай бұрын

    Murat Bey Merhabalar, Almanyaya yüksek lisans ile gelmeyi düşünüyorum. Üniversite kabulünü aldım. Yakın zamanda da evleniyorum ve vize başvurusuna evlilik tamamlandıktan sonra yapacağım. Ancak burada merak ettiğim bir soru var. Evlilikten 15 gün-1 ay sonrasında eş ile birlikte ulusal vize başvurusunda bulunmak bize red aldırır mı? Evlilikten kısa bir süre sonra neden bu şekilde bir başvuru yapıldığı sorun mudur bunu öğrenmek istedim.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    8 ай бұрын

    Merhaba. Üniversite kabulünüz için tebrik ederim. Müstakbel eşinizle de mutluluklar dilerim. Bu söylediğiniz senaryoyu doğrulayan ya da yanlışlayan bir bilgi yok elimde. Kaynaklar öğrencilikten önce diyor. Ben bunu şöyle yorumluyorum; sabahtan nikahınız olsa, öğleden sonra vize görüşmeniz olsa, bu bile yeterli. İçiniz rahat olarak gidin görüşmenize. Siz bir çiftsiniz. Çiftin birisi yurtdışına eğitime gitmesi gerekiyor. Siz de evliliği erkene aldınız. Bu gayet akla yatkın ve doğru olan hikayeniz.

  • @mesutgirgin4907
    @mesutgirgin4907 Жыл бұрын

    Merhabalar Murat abi, sevgilim ile 5 ağustosta evleneceğiz fakat başvurduğum okuldan temmuz gibi kabul alacağım sıkıntı çıkmaz ise. 3 yıldır sevgiliyiz ama evlilik yeni olmuş olacak. Bu durumda ulusal vizede sıkıntı yaratır mı? Sıkıntı yaratır ise birinci dönem için başvurmuştum fakat 2. döneme öteleme de okul anlayış gösterir mi?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Şimdiden mutluluklar dilerim. Kabul almak değil, vizeye başvurduğun gün evli olursanız, tamam. Kabul geldikten sonra, eğer hala evlenmemiş olursanız, hemen bi nikah yapar vizeye berber başvurursunuz. Öyle olabilir.

  • @mesutgirgin4907

    @mesutgirgin4907

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat Çok açıklayıcı bilgiydi, iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim :)

  • @veresiyesatan6663
    @veresiyesatan66632 жыл бұрын

    Murat abi, master başvuru/kabul sürecimde bana en çok yardımcı olan, beni en çok motive eden kanal oldun bunun için öncelikle çok teşekkürler. Bir sorum olacaktı; vizeye başvururken kabul edildiğimiz üniversite veya eyalet özelinde bir vize mi alıyoruz? Şu an bir üniversiteden kabul aldım diğerlerinden yanıt bekliyorum, vizeye önce başvurup sonrasında eğer olumlu dönerlerse aynı vizeyle o üniversitelere gidebiliyor muyum bir bilgin var mı? Teşekkürler :)

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Evet, gidebilirsin. Hiç bir sorun olmaz. Güzel sözlerin için de ben sana teşekkür ederim. Faydalanmana sevindim.

  • @veresiyesatan6663

    @veresiyesatan6663

    2 жыл бұрын

    @@ozenermurat Abi cansın

  • @MericMtly
    @MericMtly Жыл бұрын

    Murat bey tekrar merhaba , su an master eğitimim devam ediyor ve ogrencı olarak da calısıyorum. Aıle birleşimi için konsolosluktan randevu ataması bekliyoruz. Gelecek eş icin acılacak bloke hesap kimin üzerine açılmalı bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Benim adıma mi açılacak yoksa Turkiyeden başvuru yapacak eşim adına mı açılacak , konuyla ilgili bir fikriniz var mı ? Teşekkürler şimdiden.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Emin değilim ama eşinizin adına olması gerekir. Yine de elçiliğe ya da Idata’ya sorup öğrenmekte fayda var.

  • @oguzhanonderkaya2548
    @oguzhanonderkaya25485 ай бұрын

    Master için Okuldan kabul alma ile vize başvurusu süreci aralığında evlensek sorun oluyor mu? Dil kursuyla başka ülkeye gitme ihtimalimiz olduğundan şuan evlenemiyoruz o ihtimali de öldürmemek için.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    5 ай бұрын

    Hayır, sorun olmaz. Teoride sabahtan nikahınız olsa, öğleden sonra vize görüşmeniz olsa yine kabul edilir. Esas olan vize başvurusundaki medeni durumunuz. Şimdiden mutluluklar dilerim.

  • @yagmuradiguzel4862
    @yagmuradiguzel48622 жыл бұрын

    Merhaba Murat Bey, faydalı videonuz için teşekkürler. Ben Almanya’da bir üniversitede yüksek lisans için istediğim bölümden şartlı kabul aldım. Dil okuluna kaydolacağım fakat şartlı kabul ile yüksek lisans için hangi vize tipine başvurmam gerektiği ile ilgili şüphem var. idata’nın sitesi beni 36F’ye yönlendiriyor fakat 40F vizesi kafamı karıştırdı. İsmi “Dil bilgisi olmaksızın yüksek lisans”. Bunlardan hangisine başvurmalıyım?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Merhaba Yağmur. Öncelikle tebrik ediyorum seni. İnşallah bu macerayı dolu dolu geçirir, kolaylıkla bir çırpıda bitirirsin. Doğrusu 36F'i incelememiştim. Şimdi sen söyleyince açıp baktım. Sence de 40F ile 36F arasında çok az fark yok mu? Bence şöyle yap; iki listeye göre de hazırlıklı ol. Bu senin için çok problem olmayacaktır. Bir de zaten sen "ulusal vize başvurusu" diyerek başvuracaksın. Bırak hangi statüye dahil edeceklerine onlar karar versinler. Tekrar tebrik ederim, başarılar.

  • @velioz8182
    @velioz8182Ай бұрын

    Murat Bey, elinize sağlık mükemmel video. Yorumlardan, videodan ve gerekli evraklar pdf'inde cevabını bulamadıgım bir sorum var. Almanya yüksek lisans kabulümden 6 ay önce evlendim. Yani ulusal vize görüşmesinde beraber onay alıp en baştan birlikte gitmek istiyoruz. Evrakları hazırladıktan sonra vize randevusuna sadece yüksek lisansı yapacak eş mi katılım sağlıyor, yoksa ikisi beraber mi görüşmeye giriyorlar? Şimdiden teşekkürler.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Ай бұрын

    Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Sorunuzun cevabından emin değilim. Vize randevusu almak için arayacağınız aracı şirkete sormanız en doğrusu olacaktır.

  • @pnarkurtulmus7192
    @pnarkurtulmus7192 Жыл бұрын

    Murat bey merhaba, öncelikle inanılmaz faydalı bir video olduğunu söylemek istiyorum, çok teşekkürler. Benim sorum şu, ben yüksek lisansa gideceğim kabul aldım, henüz evli değilim ancak iDATA'dan randevu için online başvuru yaparken evli olmasam ama vize günüm gelene kadar evlenmiş olsam yeterli olur mu? Soyadı değişikliği veya medeni durum değişikliği durumunda kimlik ve pasaportumu yenileyebildiğimi varsayarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Merhaba, teşekkür ederim. Oradaki ifade açık. Vize görüşmenizdeki medeni haliniz önemli. İsterseniz sabah nikah kıyın, öğleden sonra vize görüşmeniz olsun. Diğerlerinin bir önemi yok. Soyadı veya kimlikteki evli-bekar ifadesinin bir önemi olduğunu zannetmiyorum. Şimdiden mutluluklar dilerim size. Nereden kabul aldınız? Hangi okul?

  • @pnarkurtulmus7192

    @pnarkurtulmus7192

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat Çok teşekkür ederim cevabınız ve iyi dilekleriniz için. University of Göttingen'den kabul aldım Cardiovascular Science yüksek lisans programına.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    ​@@pnarkurtulmus7192 Harika. Güzel bir şehir, hep olumlu şeyler duydum Göttingen ile ilgili. Bir öğrenci şehri. Hem gelişmiş, hem de doğa ile iç içe. Başarılar 👍

  • @user-lh3dh5sj8v
    @user-lh3dh5sj8v Жыл бұрын

    Murat bey merhaba tam da aradığım konuyu videonuzda buldum. Fakat tek bir farkla Almanya değil Avusturyaya başvuru yapacağız. Eğer bilginiz dahilindeyse avusturya için de bir video çekebilir misiniz? Ya da İDATA gibi önerebilieceğiniz net bir bilgi sayfası var mı ?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Avusturya konusunda bilgim yok maalesef.

  • @ajdaozturk7843
    @ajdaozturk78432 жыл бұрын

    Murat Bey Merhaba,verdiğiniz bilgiler o kadar faydalı ki öncelikle teşekkür etmek isterim size. Biz eşimle ve çocuğumla yakınımızın evinde kalacağız bir süre. Sizce bu sorun yaratır mı?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Fakat maalesef sorunuzun cevabını bilmiyorum.

  • @ajdaozturk7843

    @ajdaozturk7843

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim tekrardan

  • @yahyababasz774
    @yahyababasz7745 ай бұрын

    Ben Almanya'da Ausbilding yapmak istiyorum 3 cocugum ve eşim sonrasinda yanima ala bilicekmiyim? Bu hakda bilgi vermenizi rica ediyorum 🙏

  • @Hellobet90
    @Hellobet9011 ай бұрын

    Murat bey merhaba. Ben de yüksek lisans ogrensiyim fakat eşimle ayrı ayrı vizeler ile geleceğiz. Eşim schegen vizesi ile geliyor. Aile birleşimi yapacağız. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Almanyada olmak bir artı sağlar mı süre açısından?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    11 ай бұрын

    Maalesef bilgim yok. Aİle birleşimi için dış temsilcilikten başvuracaksınız diyerek eşinizi geri göndermeye kalkabilirler, buna da hazırlıklı olun. Ya da şimdiden eşiniz buradaymış gibi önden bir soruşturun. Çünkü bazı kuralları, sonradan herkes tarafından suistimal edilir endişesiyle, hiç esnetmiyorlar.

  • @gorkemefedemirbas272
    @gorkemefedemirbas272 Жыл бұрын

    Merhaba, Yüksek lisansla gelip eşimizi de getirmek istediğimiz de bir garantör bulabilir miyiz 2 kişiye birden garantör olunabiliyor mu garantör olacak kişinin geliri ne kadar olmalı bunları nerelerden öğrenebilirim teşekkür ederim.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Merhaba. Eş için garantör gösterilebiliyor mu, bilmiyorum. Şu videonun 11:52 'inci dakikasında Berlin için anlatıyorum. Aynı anahtar kelimelerle gideceğiniz eyaletin ilgili sitesine bakıp (varsa) o belgiye ulaşmaya çalışabilirsiniz. kzread.info/dash/bejne/aqaHla1tpqWzoLw.html

  • @gorkemefedemirbas272

    @gorkemefedemirbas272

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat çok teşekkür ederim.

  • @dzhonbarikuatro456
    @dzhonbarikuatro4562 жыл бұрын

    Murat Bey, elinize sağlık, çok faydalı içerikler üretiyorsunuz. Aile ile ulusal vizeye başvururken, Türkiye'den nasıl ev ayarlayabiliriz? Ayrıca 4 kişilik bir aile için kaç Mt2 ev isteniyor? Teşekkürler

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Türkiye'den ev ayarlamak zor. Çok çok çok güvenli biri olmadıkça kimseye kapora falan göndermeyin. Benim tavsiyem siz ya da eşiniz önden gelsin, geçici bir yere yerleşip (AirBNB, yurt odası, bekar odası, vb) buradayken ev arasın ve ailenin geri kalanı gelsin. Başka türlü inanın bir şey gelmiyor aklıma.

  • @sevindikart
    @sevindikart2 жыл бұрын

    Murat abi selam. Tüm videolarını izledim, her biri kaliteli içeriğe sahip ve cidden güzel hazırlanıp sunulmuş videolar olmuş. Merak ettiğim konu özel yetenek isteyen üniversitelerle alakalı yani ben Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümü öğrencisiyim. Berlin udk yada diğer illerdeki üniversitelere seneye DAAD sanatçı bursuna başvurmayı deneyip Yüsek Lisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. Senin gösterdiğin yollarda özel yetenek isteyen üniversiteler DAAD sitesinde çıkmıyor. Bu özel yetenek sınavları isteyen okullara başvuru nasıl olur herhangi bir bilgin var mıdır bu konularda ? Teşekkür ederim şimdiden... Not : kustschoule okullarına da üniversitelerden bağımsız olan okullara nereden nasıl ulaşabiliriz?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Şöyle 15 tane master programı buldum ama hepsi Almanca eğitim veriyor. İngilizce veren bölüm yok sanırım. www.daad.de/en/study-and-research-in-germany/courses-of-study-in-germany/all-study-programmes-in-germany/?hec-q=Painting&hec-degreeProgrammeType=w&hec-degreeType=37&hec-teachingLanguage=1 Üniversite dışındaki okullara nasıl başvurulur, genel bir arama sitesi var mıdır, bilmiyorum.

  • @sevindikart

    @sevindikart

    2 жыл бұрын

    @@ozenermurat Murat abi çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim bu okulları tek tek… Umarım başarırım…

  • @atakantrncl2585
    @atakantrncl2585 Жыл бұрын

    Merhaba murat bey eş birleşme yoluyla giden kişinin tam zamanlı çalışma izni oluyor mu b2 seviyesi şartı mı var teşekkürler.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Merhaba. Evet, tam zamanlı çalışma izni oluyor eşin. Dil şartı var, detayını videonun ikinci kısmında anlatıyorum.

  • @atakantrncl2585

    @atakantrncl2585

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat çok teşekkür ederim

  • @denizag5211
    @denizag521111 ай бұрын

    Murat Bey merhaba, videolarınızdan fayda sağladım pek çok defa; bunun için kendi adıma teşekkür ediyorum. Sigorta ile alakalı bir sorum olacaktı: ben 30 yaş üstü bir bireyim ve kızımla Almanya’ya gelmek için vizeye başvurduk. Hangi sigortayı yaptırmam gerekiyor ki vizede ve Almanya’da sıkıntı yaşamayalım. Teşekkür ediyorum yanıtınız için şimdiden. Esen kalın.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    11 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. Ne vesileyle geliyorsunuz? Hangi vize tipine başvurdunuz? Aslında her durumda vizede sizden istenen sigorta türü "Seyahat Sağlık Sigortası"dır. Turist olarak geliyorsanız bununla gelir ve dönersiniz. Üniversite öğrencisi olarak geliyorsanız (3 aydan fazla) bu durumda Almanya'ya geldikten sonra "özel" öğrenci sigortası yaptıracaksınız. 1) geldikten sonra yaptıracaksınız bunu. Okul kaydı esnasında yönlendirirler sizi. 2) özel sigortalar, devlet sigortalarına göre çoook hesaplı ancak kullanımda bazı zorlukları var. Sigorta ismi veremem, çünkü o konuda hiç bilgim yok. Başarılar.

  • @denizag5211

    @denizag5211

    11 ай бұрын

    @@ozenermurat master eğitimi için geleceğim ben; çocuğu da yanıma alacağım. Ulusal vizeye başvurduk bu nedenle. 30 yaş üstü için özel sağlık sigortası gerektiği söylendi ama hangi firma, nereden yaptırmamız gerek bilemiyorum açıkçası..

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    11 ай бұрын

    @@denizag5211 Evet, doğru duymuşsunuz. Tavsiye edeceğim bir firma yok, bilmiyorum çünkü. Zamanında yaptıran arkadaşlarım bu şirketlerin teker teker sitelerini inceleyerek birisinde karar kılmışlardı. Yanılmıyorsam sigortaları kıyaslama videoları falan da vardı.

  • @denizag5211

    @denizag5211

    11 ай бұрын

    @@ozenermurat Sağolun cevabınız ve alakanız için Murat Bey. İyi çalışmalar temenni ederim.

  • @sahrasinem
    @sahrasinem9 ай бұрын

    Murat Bey merhabalar, öncelikle böyle muhteşem bir video için teşekkür ederim. Size üç tane sorum olacak. Birincisi; A1 dil seviyesi sertifikası için akredite bir kurum var mı yoksa herhangi bir kurumun sertifikası oluyor mu? İkincisi; Eşin uzaktan çalışma ile çalışıyor durumda olması bir sıkıntı oluşturur mu? Kreş gibi haklarımız var mı? Ücretliler mi yoka ücretsiz mi, bir fikriniz mevcut mu? Üçüncüsü ise aile ile birlikte yüksek lisansa gitme konusunda uzman önerebileceğiniz bir danışmanlık firması mevcut mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    9 ай бұрын

    Size de merhaba. Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. İlk soru için kesin bir bilgim yok ama dil belgesini Goethe Enstitüsü'nden alırsanız kesin kabul görür. Diğer dil belgeleri için bir şey söyleyemeyeceğim. İkinci soru için; eşin çalışması mecburi değil ki uzaktan çalışması sorun olsun. Ne tarz bir sıkıntıdan endişeleniyorsunuz? Çocuğunuzu elbette kreşe gönderebilirsiniz ancak ücretleri konusunda hiç bilgim yok. Ben şahsen danışmanlık firmalarına mesafeliyim. Pahalıdırlar ve işin çoğunu da zaten size yaptırırlar. Tüm süreci kendiniz götürebilirsiniz pekala. İlla söyleyin deseniz bile bildiğim bir danışmanlık firması yok zaten.

  • @sahrasinem

    @sahrasinem

    9 ай бұрын

    @@ozenermurat cevabınız için çok teşekkür ederim. Eğer dediğiniz gibi tüm süreci biz yöneteceksek gerçekten haklısınız. Diğer videoları da mutlaka izleyeceğiz. Bizlere desteğiniz çok kıymetli ve bunu çok rahat görebiliyoruz,sevgiler 🌺

  • @sahrasinem

    @sahrasinem

    9 ай бұрын

    Murat Bey tekrar merhaba, size bir şey daha danışacaktım. Almanca hazırlık okurken de eş getirilebiliyor mu? İki yere sorduk, ikisi de farklı yanıt verdi ve kafamız karıştı biraz.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    9 ай бұрын

    @@sahrasinem dil vizesi ile gelene bu hak tanınmıyor ama üniversite bağlantılı olarak gelip dil öğrenmeye başlarsanız bu durumda eşinizi de yanınızda getirebiliyorsunuz. İnsanlara “hazırlık okuyacağım” diyorsanız orada kafaları karışıyordur. Çünkü üniversiteden bağımsız dil öğrenmeye gelen de pek çok insan oluyor.

  • @sahrasinem

    @sahrasinem

    9 ай бұрын

    @@ozenermurat vallahi çok teşekkür ederim size. İyi ki denk geldiniz araştırma yaparken. Sayenizde her şeyi kolayca öğrendim. İnşallah sizin de işleriniz su gibi akıp gider 💐🤍

  • @umaybolun2728
    @umaybolun2728 Жыл бұрын

    Merhabalar Murat Bey, oncelikle detayli ve aydinlatici videonuz icin tesekkurler ☺️ Yuksek lisanstan kabul aldim bu kis donemi icin. Mustakbel esimle gelmeyi planliyoruz, vize oncesi evlenecegiz. Benim birkac sorum vardi. Ulusal vize uzerinden esimi getirmeyi dusunuyorum acaba aile birlesiminde oldugu gibi esimin tam zamanli calisma izni oluyor mu? Ve diger sorum ise su okuyacagim bolum %100 ingilizce vize evraklarini olustururken dil bilgisi olmaksizin mi secmeliyim? Simdiden cok tesekkur ediyorum 🙏🏻

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Merhaba. Evet sizin aracılığınızla gelen eşinizin sınırsız yani tam zamanlı çalışma izni oluyor. İkinci soru; eğer eğitim alacağınız dile hakimseniz ve üniversite sizi bu şekilde kabul ettiyse dil bilgisine sahip yüksek lisans öğrencileri (41F) yi takip edin. Bu arada tebrik ederim. Neresi oldu, hangi bölüm?

  • @umaybolun2728

    @umaybolun2728

    11 ай бұрын

    @@ozenermurat Freie Universität Berlin - Sosyoloji bolumunden kabul aldim, cok tesekkurler ☺️

  • @fransadarutinim

    @fransadarutinim

    11 ай бұрын

    @umaybolun2728 Merhabalar, bende Fransa’da yüksek lisans için aynı süreçten geçeceğim ama kafama takılan soru, kabul mektubum ve daha önce yaptığım tüm işlemler Bekarlık soyadım ile gerçekleşti, şimdi evlilik durumunda pasaportumu ve dolayısıyla soyadımı da değiştireceğim. Bu sefer nasıl bir yol izleyebiliriz, soyadımı kabul mektubumuzda ve pasaportumuzda farklı olmuş olacak

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    11 ай бұрын

    @@fransadarutinim Her detayını bilmiyorum ama yapmanız gereken evlendiğinizi gösteren belgeyi diğer belgelerinizin yanına eklemek. O belge hangi belge, e-devletten bir şey çıkartılabilir mi, nüfus müdürlüğünden belge mi alınmalı yoksa evlilik cüzdanının ilgili sayfasının fotokopisi mi çekilmeli, orada top sizde.

  • @fransadarutinim

    @fransadarutinim

    11 ай бұрын

    @@ozenermurat cevabınız için teşekkürler ☺️

  • @Ahmeddalp
    @Ahmeddalp4 ай бұрын

    Selamlar Murat, Sponsorumuzun köln yabancılar dairesinden aldığı cevap; ''yalnızca eğitim vizesine başvuran eş için garantör belgesi verilecek.'' bu belge ile ailece gelinebilirmi? eşim ve çocuğum ile birlikte vize başvurusu yaptık. (Garantör belgesi tek eksik evrağımız)

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    4 ай бұрын

    Selam. Bu sorunun cevabını bilmiyorum maalesef.

  • @fundadagli3924
    @fundadagli3924 Жыл бұрын

    Merhabalar. Eşim lisans eğitimi için önceden gitti küçük kızımız var 3 yaşında bizde bu ara aile birleşimi için başvuru yapacağız. Merak ettiğim konu gelir yetersiz oluyor öğrenci olduğu için bloke hesap kullanabilir miyiz ya da garantör?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Elbette olabilir. Bu üçünden birisi olmalı.

  • @n27689

    @n27689

    2 ай бұрын

    merhaba gidebildiniz mi aile birlesimiyle? bir de esinizin yasi kacti acaba yani buyuk yaslari da lisans icin kabul ediyolar mi merak ediyorum 40ı gectik biz kabul olur mu acaba?

  • @fundadagli3924

    @fundadagli3924

    2 ай бұрын

    @@n27689 evet geldik. Eşim 33 yaşında

  • @emesagas2346
    @emesagas2346Ай бұрын

    Merhabalar, önceden de yorum yapıp, eşimle kendisi Almanya'da yüksek lisansa başladıktan sonra evlendiğimizi ve aile birleşimi vizesi alamayacağımıza yönelik bilginin kaynağını sormuştum, sağ olsun Murat hocam da kaynaklarını paylaşmıştı. Mayıs ayında aile birleşimi vizemi aldım ve bu satırları da Almanya'dan yazıyorum. Genellikle ilk seferinde 3 aylık verdikleri vizeyi 6 aylık vermişler hatta. Kısacası evraklarınız tam ise ve evliliğinizin sahte olduğuna ilişkin bir kanaat oluşmamışsa vize almanızın önünde bir engel yok. Herkese kolaylıklar dilerim

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Ай бұрын

    Harikasınız. Böyle mesajlar görmek beni çok mutlu ediyor. Yolunuz açık olsun.

  • @Zeynepin-kanal
    @Zeynepin-kanal2 жыл бұрын

    Murat bey biz aile olarak yüksek lisans ile gelmek istiyoruz küçük çocuklarımız var ev işini buradan nasıl ayarlıyoruz bunun üzerine bir video gelir mi lütfen sizden başka bilgi alabileceğimiz kimse yok herşey için çok teşekkür ederiz

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Asya Hanım merhaba. Bu konuda videoluk pek bir şey yok aslında. Uzaktan ev tutmak hem zor hem riskli. Büyük şehirlerde ev bulmak çok zor. Bizzat burada olup, ilana gidip görüp, başvurmak lazım. (parayı bastırınca da tutulmuyor, bir evi isteyen çok kişi oluyor.) Eşlerden birisi önden gelip geçici bir yerde kalırken AirBnb ya da hostel, bekar odası vb, aile için uygun bir ev bakıp, bulunca da ailenin geri kalanı gelebilir. Küçük şehirlerde de dolandırıcı ilanları çıkabiliyor. Birkaç defa rastladık. "Kaporayı havale edin, evi size ayırayım, anahtarı da şuraya bırakırım.." tipi muhabbetler direk dolandırıcılık oluyor. Kısaca buraya gelin, burada ev arayın. (ör. FaceBook gruplarından, emlakçılardan, ilan sitelerinden) (ama online değil, ilana gidip görerek) Cevabı yazarken düşündüm de... ben bununla ilgili bir video yapayım. Herkes öğrensin.

  • @m.mirzaturkyilmaz3852
    @m.mirzaturkyilmaz3852 Жыл бұрын

    Öncelikle bu güzel ve anlaşılır video için teşekkürler. Öğrenciye garantörlük için garantör olacak kişinin aylık maaşından bahsetmiştiniz. Eşle birlikte gelecek öğrenci için ikisine birden garantör olacak kişinin aldığı minimum maaş değişim görmekte mi acaba?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Değişir tabi, artar. Tam net rakam bilmemekle beraber, bir çift için çarpı 2 olmuyor. Tahminen çarpı bir buçuk kat gibi oluyor. En azından bloke hesap için böyle.

  • @nazlbinicicelik7183
    @nazlbinicicelik7183 Жыл бұрын

    Merhaba Murat Bey, videonuz için teşekkürler. Eşe tam zamanlı çalışma izni verildiği ile ilgili bilgiyi içeren resmi kaynağı iletmeniz mümkün mü?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Merhaba Nazlı Hanım. "Family members coming to Germany for the purpose of family reunification are allowed to work in Germany." www.bamf.de/EN/Themen/MigrationAufenthalt/ZuwandererDrittstaaten/Familie/familie-node.html

  • @nazlbinicicelik7183

    @nazlbinicicelik7183

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat Çok teşekkürler Murat Bey.

  • @onlinemutfak_
    @onlinemutfak_Ай бұрын

    Merhabalar sonradan evlilik ile ilgili ben Almanya ulusal vizemi aldıktan sonra Almanyaya ilk defa ayak basmadan önce Türkiyede evlenmiştim, bu durumda aile birleşiminde sorun olmaz herhalde?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    18 күн бұрын

    Sorun olur. Vizenizi almışsınız sonuçta. Hem üniversite için tebrik ederim, hem de mutluluklar dilerim.

  • @onlinemutfak_

    @onlinemutfak_

    18 күн бұрын

    @@ozenermurat anladım çok teşekkürler.

  • @pelinkamac38
    @pelinkamac382 жыл бұрын

    merhaba ben avrupa vatandasiyim. almanya’ya gitmeyi düşünüyorum, gittigimde orada kac ay oturduktan sonra aile birlesimi vizesine basvurabilirim ?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Bilemiyorum. Ama tahminimi soruyorsan, yerleşip kayıt olduktan sonra beklemeden girişimde bulunabilirsin derim.

  • @pelinkamac38

    @pelinkamac38

    2 жыл бұрын

    @@ozenermurat anladim tesekkur ederim

  • @staristired3187
    @staristired3187 Жыл бұрын

    Murat Abi selamlar, 41f için 4.haftayı doldurdum halen ses seda yok 22.10 da bahsettiğin yerdeki sessizlik süresi doldu vize ne zaman gelcek çok yorucu bir süreç….

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Valla şu pandemi her şeyi alt üst etti. Kesin bununla ilgilidir. Ama gelecek, merak etme.

  • @Soverex
    @Soverex10 ай бұрын

    Murat Bey merhaba. Ben lisans ile geleceğim, konsolosluk sayfasında 36F bilgi formunda YL vizelerinde olanlar gibi "Aile ile gelecek olanlar için" bölümü var. Dolayısıyla bunun lisans öğrencileri için de mümkün olduğunu düşünüyorum, zira dil okulu ile gelenler bile bunu yapabiliyorsa ben üniversiteden kabul almışken neden eşimi getiremeyeyim? Burada takıldığım konu yaşam alanı. Forumlara baktığım zaman bunun rastgele sorulduğunu, bazen sorulmadığını, bazen sonradan ek belge olarak istendiğini okudum. Acaba söylediğiniz 25 metrekare koşulu nerede yazıyor? Ayrıca bir düzeltme olarak, şayet öğrenci oturumu aldıktan sonra evlenirse, 2 sene oturum izni ile Almanya'da kaldıktan sonra aile birleşimine başvurabiliyor yasaya göre. Eğitimin bitmesi gibi bir koşul yasada göremedim, belki ben kaçırmışımdır. § 30 - Aufenthaltsgesetz (AufenthG) Google'a yazılarak yasa bulunabilir. Yorumları okuyan arkadaşlar varsa kararan enseleri biraz açılır belki.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    9 ай бұрын

    Lisans programları, onların başvuruları, vize şekilleri konusunda bilgim yok maalesef. Vize sitesinde “yüksek lisans “ diye ayırmışlar. Bu lisans öğrencileri için de geçerlidir diyemiyorum. Bunu belki iData (aracı kurum) cevaplayabilir. Oturum alanı konusunu ben de internetteki farklı kaynaklardan okuyarak ve burada çevremdekilerin yaşadıklarından yola çıkarak ekledim. Yaşama alanı ile ilgili belge ilk etapta istenen belgeler arasında yoksa o zaman istenirse verilecek şekilde sonraya bırakılabilir. İki sene konusunu ben görmedim, okumadım. O yüzden o konuda bir şey söylemeyeyim.

  • @Soverex

    @Soverex

    9 ай бұрын

    ​@@ozenermurat Teşekkürler cevabınız için.

  • @staristired3187
    @staristired31872 жыл бұрын

    Ağzınıza sağlık Murat bey. 4 ekimde berlinde %100 ingilizce yüksek lisansım başlayacak. almancaya dair hiçbir belge almadım bu bir sorun yaratır mı sizce. herhangi bir danışman ile çalışmadığım için kendimce araştırıyorum af buyurun.. bayram sonrası vizeye gireceğim

  • @burakkaanbaran2038

    @burakkaanbaran2038

    2 жыл бұрын

    Merhabalar bu soruyu bende çok merak ediyorum, bende İngilizce yüksek lisans araştırıyorum kafamda da bulduğum bir kaç üniversite var fakat vize için konsolosluğa gittiğimizde acaba diyorum konsolosluk bizden Almanca bildiğimize dair bir belge istetecek mi ? Yani kardeşim senin hiç Almanca bilgin yok, hayatını nasıl idame ettireceksin diye sorar mı ? Almanca yı hiç bilmememiz bir engel olur mu ? Murat Hocam ın bilgisi varsa cevaplayabilirse de çok iyi olur veya siz bilgi sahibi olunca yazarsanız çok iyi olur

  • @burakkaanbaran2038

    @burakkaanbaran2038

    2 жыл бұрын

    Kolay gelsin size de başarılar dilerim

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Hayır, bir sorun yaşamayacaksın.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Hayır, bir sorun yaşamayacaksın.

  • @pnarozovalsengun145
    @pnarozovalsengun1458 күн бұрын

    Murat bey merhaba. Almancasi olmayan bir yüksek lisans öğrencisi olarak Würzburg da nasil is bulabilirim ya da yakij yerlerde. Yine ayni sekilde esim de full time ingilizce ile nasil is arayabilir . Sizi seviyoruz teşekkürler

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    8 күн бұрын

    @@pnarozovalsengun145 merhaba 🙂 Würzburg Uni’de Erasmus yapan sonradan arkadaş olduğum bir takipçim Liferando (bisiklet ile paket servis) işinde çalıştı ve güzel para kazandı. Sıfır Almanca ve Erasmus’a yetecek kadar İngilizce ile çalıştı. Kendisi 24 yaşında bir kadındı. Onun dışında uzaktan bir şey söylemek zor.

  • @songultasbas6513
    @songultasbas65132 жыл бұрын

    💞💞💞

  • @bengisu4439
    @bengisu44392 жыл бұрын

    Merhabalar, öncelikle video için teşekkürler. Öğrenciliğin bitmesine 1 yıldan az kalmamış olma ve evliliğin öğrencilikten önce gerçekleşmiş olma şartları nerede yazıyor acaba? Paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler 😊

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Merhaba. Resmi bir kaynakta açıkça yazmıyor ancak resmi olmayan neredeyse tüm kaynaklarda bu şartları sayılmış. Örneğin; www.studying-in-germany.org/bringing-your-family-to-germany-on-a-student-visa/

  • @kenanbaskuru4251

    @kenanbaskuru4251

    2 ай бұрын

    Hocam merhaba, bahsettiğiniz bu 1 yıldan az kalma şartını doğruluğunu tekrar teyit edermisiniz? Hiç bir dokümanda, sizin link verdiğiniz dahil, bulamadım. Teşekkürler.

  • @e.c.r10
    @e.c.r107 ай бұрын

    Merhaba Murat bey benim sevgilim İsveç vatandaşı ve öğrenci evlendiğimizde aile birleşimi vizesine başvurum olumlu sonuçlanır mı

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    7 ай бұрын

    Bu konuda net bir şey söyleyemem ama olmaması için bir sebep göremiyorum şahsen. Şimdiden mutluluklar dilerim.

  • @yelizkoc3787
    @yelizkoc37872 ай бұрын

    diyelim esler sonradan evlendi, yani vize aldiktan ve ögrenci olarak oturum aldiktan sonra evlendi ise: o zaman almanyada yasayan es eger 2 yili askin süredir orda ise diger es yani türkiye de olan es yine aile birlesimi ile gelebiliyor

  • @GizemBakr-ls8dj

    @GizemBakr-ls8dj

    Ай бұрын

    Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba bu sartlarin sagliyoruz ama bir turlu net bir cevap alamiyoruz

  • @ozlem9443

    @ozlem9443

    Ай бұрын

    Merhaba, Yüksek lisansla Almanyaya giden kişinin, Türkiye’de yaşayan eşinden A1 Almanca isteniyor mu ?

  • @samirsoltanov6060
    @samirsoltanov60602 жыл бұрын

    👍👏

  • @esratapsiz2020
    @esratapsiz2020 Жыл бұрын

    Murat Bey merhaba, bu konu ile ilgili instagramdan bir mesaj attım. Vakit bulup dönüş yapabilirseniz çok mutlu oluruz.

  • @sontanem296
    @sontanem29610 ай бұрын

    Murat Bey merhabalar, benim hikayem biraz daha farklı öncelikle birçok kişiye rehber niteliğindeki bu videolarınız ve emeğiniz için teşekkür ederim. Ben biraz ne yapacağını bilemez bir noktadayım. Almanya'da şartlı kabulle gelerek dil kursuna devam ettim ve 6 ayda C1 sertifikasını alarak Master eğitimime bu kış dönemiyle birlikte başlayacağım. 18 Ağustos'ta Danirmarka'da kız arkadaşımla evlendim. 5 yıldır birlikteyiz ve bu konuda herhangi bir kurumdan sahte evlilik suçlamasıyla karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorum nitekim 5 yıllık illişkiyi kanıtlayarak evlendik. 1 hafta sonra 2 yıllık öğrenci oturumumu alacağım ancak kafamda iki soru var: 1. Eşim bir hastanede Hemşire olacak çalışıyor. 3 yıllık sözleşmesi mevcut ve denklik aşamasında. Onun aracılığıyla oturumumu değiştirerek tam zamanlı çalışma izni alabilir miyim? 2. Eğer bu mümkünse Türkiye'ye geri dönmem ve yeni bir vizeyle başvurmamı isterler mi? Aile Birleşimi için başvruramam çünkü Türkiye'de evliliğimiz zaten geçerli değil. Umarım sizden bir cevap alabilirim, şimdiden çok teşekkür ederim.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    10 ай бұрын

    Merhaba Pınar Hanım. Üniversite kabulünüz için tebrik ederim. Yanlış bilgi vermek istemem, iki sorunuzun da cevabını bilmiyorum. Sizin durumunuz çok detay barındıran bir durum. En doğru bilgiyi Yabancılar Dairesi'nden (Auslanderbehörde) alırsınız. Evliliğiniz için de tebrik eder, mutluluklar dilerim.

  • @Soverex

    @Soverex

    10 ай бұрын

    Almanya'da öğrenci olan bir kimse, yerli veya yabancı, sadece part-time çalışma iznine sahip oluyor diye biliyorum. Bunun doğruluğunu teyit ederseniz geri kalan işlemleri yapmanız zaten imkansız hale gelecektir. Yanlışlığını teyit ederseniz, cevabı bulmada bol şans.

  • @sontanem296

    @sontanem296

    10 ай бұрын

    Merhabalar, çook teşekkür ederim. Bu hafta öğrenmeye çalışır buraya da bilgi eklerim belki başkalarına da faydası olur.@@ozenermurat

  • @emesagas2346
    @emesagas23468 ай бұрын

    Merhabalar Murat bey, öncelikle video için teşekkür ederim. Eşimle takribi 10 yıllık kanıtlanabilir bir ilişkimiz var ve yaklaşık 1 yıl önce evlenerek bu süreci taçlandırdık. Eşim biz evlenmeden önce Almanya'da yüksek lisansa başlamıştı ve halihazırda yükseklisansa ek olarak part time çalışmaya devam ediyor. Bu durumda; 1. Videodan okula başladıktan sonra, ilgili okuldan mezun olmadan aile birleşimi yapılamaz gibi bir anlam çıkıyor ancak buna yönelik bir bilgi bulamadım, bu bilgiye ulaştığınız kaynağı paylaşabilir misiniz? 2. Gerekli evrakları gösterdiğiniz sayfada aylık 400 Euro yeterli görünmesine rağmen (ki hala öyle), Expatrio üzerinden bloke hesap açmaya çalıştığımda bir kişi için bloke hesap tutarı aylık 934 Euro olarak görünüyor. Bu durumun nedeni hakkında bilginiz var mıdır? Teşekkür ediyorum, ilginiz için

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    8 ай бұрын

    Merhabalar. Çok tebrik ederim, mutluluğunuz daim olsun. Eşiniz şu anda Almanya'daysa şu anda aile birleşimini (şimdilik) kaçırıyor olabilirsiniz. Çünkü kurallardan birisi de; "Eşin eğitiminin bitmesine en az 1 yıl kalmış olması lazım". Ama moral bozacak bir durum yok, okulu bitip işe başlar başlamaz, aile birleşimi sürecini başlatabilirsiniz. 1. www.studying-in-germany.org/bringing-your-family-to-germany-on-a-student-visa/ "Marriage Requirement. The marriage with you’re the spouse to join, should have happened before you’ve obtained the German Student Visa." 2. Emin olmamakla beraber, bir aile için bir hesap göstermek ve gerekli toplam paranın o hesabın içinde olması yeterli. Yani bir size, bir eşinize ayrı ayrı hesaplar değil de, siz eş durumundan gideceğiniz için, eşiniz kendi hesabında göstermeli birlikte harcayacağınız parayı.

  • @emesagas2346

    @emesagas2346

    8 ай бұрын

    Eşimin okulu en iyi ihtimalle 2025 ocak-şubat döneminde biteceği için o kısmı henüz kaçırmamış olabiliriz, vize randevusu genelde 8 ayda geliyor (erteleme istemeden önce de 8 ayda gelmişti) yani 2024 mart ayını bulabilir sanıyorum. Onun dışında gönderdiğiniz sitedeki ibareyi gördüm ancak başka yerden doğrulayamadım, gpt-4 ile doğrulamaya çalıştığımda ise yanlışladı. O kısımdan emin değilim ya da emin olmak istemiyorum sanırım :)

  • @nlpi.

    @nlpi.

    5 ай бұрын

    Merhabalar, sizinkine benzer bir sürecimiz var, herangi bir gelişme oldu mu ?

  • @selensarcicek9924

    @selensarcicek9924

    5 ай бұрын

    @@emesagas2346 merhabalar. Maalesef bu süreci tecrübe etmiş ve öğrenmiş biri olarak söyleyebilirim. Eşim yeni ret cevabını aldı. Öğrenci olarak geldikten sonra evlenildiği zaman eş getirilemiyor.

  • @selensarcicek9924

    @selensarcicek9924

    5 ай бұрын

    @@nlpi. merhabalar. Maalesef bu süreci tecrübe etmiş ve öğrenmiş biri olarak söyleyebilirim. Eşim yeni ret cevabını aldı. Öğrenci olarak geldikten sonra evlenildiği zaman eş getirilemiyor.

  • @merveakbalk7553
    @merveakbalk755319 күн бұрын

    Eşin ve başvuru sahibinin ayrı bloke hesap mı açması gerekiyor?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    18 күн бұрын

    Bu konudan %100 emin değilim ancak şimdiye kadar ayrı hesap açılmalı diye bir şey duymadığımı söyleyebilirim.

  • @merveakbalk7553
    @merveakbalk75532 ай бұрын

    ulusal vize başvurundan birkaç gün önce evlenirsek bir sorun olur mu

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 ай бұрын

    Hayır sorun olmaz. Teoride sabahtan nikahınız olsa, öğleden sonra da vize görüşmeniz olsa, yine sorun olmaz.

  • @gulustangun4330
    @gulustangun43308 ай бұрын

    murat bey merhaba lisans tamamlama yapıcam evliyim ben lisansta ta aile birleşimi oluyormu

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    8 ай бұрын

    Lisans konuları ve lisans öğrencilerinin hakları konusunda bilgim yok maalesef.

  • @burakhzarc6144
    @burakhzarc6144 Жыл бұрын

    Hocam almanyada öğrenci olduktan sonra evleneceğim. Bu durumda aile birleşimi hakkım olmuyor öyle mi?

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    Evet, mezuniyetten sonra hak kazanıyorsun.

  • @burakhzarc6144

    @burakhzarc6144

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat Bu nerede yazıyor tam olarak hocam.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    @@burakhzarc6144 videonun ikinci yarısında bilgisayar ekranında gösteriyorum. Orayı bir daha izle istersen.

  • @petekcetin7950

    @petekcetin7950

    Жыл бұрын

    @@ozenermurat Murat bey verdiginiz bilgiler ve emeginiz icin tesekkurler. Oncelikle videonun tumunu izledim maddeler halinde ayirdiginiz "Evlilik" kisminda kisinin Almanya ya getirmek istedigi es icin egitim hayati baslamadan once evlenmis olma sarti oldugu ve eslerden birinin Almanya da okurken.. mezun olmadan once aile birlesimiyle esini getiremeyecegine vurgu yapmissiniz.Yanlis anlasilma mi var tam olarak anlayamadim. Burada bahsettiginiz videonun 2.kisminda herhangi bir yazili belgede buna dair bir yer okumamis gostermemissiniz. Bu bilgiyi nereden edindiniz bildiginiz bir kaynak var ise paylasin lutfen. Kulaktan duyma bisey ise ki bundan kacinmissiniz videonun genelinde... en azindan bu deneyim bana ait diye belirtin.. kafa karisikligi yaratmasin lutfen.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    Жыл бұрын

    ​@@petekcetin7950 Yanlış anlama mı var kısmını tam anlayamadım. Tekrar edeyim; zaten evli olan bir kişi öğrenci olarak geldiğinde eşini de getirebilir. Ama Almanya'ya gelip öğrenci olup, öğrenciliği sırasında evlendiyse getiremiyor. Mezun olup, işe başlayacak, yeterli geliri olduğunu beyan edip eşini ondan sonra yanına getirecek. Buraya kadar tamam mıyız? Bir de sanırım siz bu bilginin kaynağını soruyorsunuz. "Marriage Requirement. The marriage with you’re the spouse to join, should have happened before you’ve obtained the German Student Visa." www.studying-in-germany.org/bringing-your-family-to-germany-on-a-student-visa/ "...if the marriage existed at the time of said permit being granted..." www.auswaertiges-amt.de/en/visa-service/buergerservice/faq/09-familiennachzug-studenten/606700

  • @ThePositiev3x
    @ThePositiev3x2 жыл бұрын

    Öğrenciyken eşimi Almanya'ya getirmedim belki ama öğrenciyken eşimi Almanya'da buldum:P

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    2 жыл бұрын

    Haha 😃 O en güzeli 😃👍 Mutluluklar

  • @ThePositiev3x

    @ThePositiev3x

    2 жыл бұрын

    @@ozenermurat Teşekkürler. Konu beni ilgilendirmese de araştırma yöntemini merak ettiğim için izledim. Harikasın.

  • @pnarozovalsengun145
    @pnarozovalsengun1455 ай бұрын

    Murat bey premaster hakkinda bilginiz var mi premaster bes bucuk ile kabul ediyor puanim bes bucuk ielts im yetmiyor cevap verirseniz çok sevinirim.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    5 ай бұрын

    Premaster kelimesini ilk kez duydum desem.

  • @pnarozovalsengun145

    @pnarozovalsengun145

    5 ай бұрын

    @@ozenermurat peki master sonrası Almanya da kaç yıl kalma hakkı var ve yüksege basvururken belgelerimiz ingilizce ye cevrilmeli mi tüm videolar inizi izledim ve bu bilgileri bulamadım bana umut verdiniz çok teşekkür ederim

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    5 ай бұрын

    Master sonrası 1,5 yıl (18 ay) iş arama izniniz oluyor. Sonrası, iş kontratınızın süresi kadar oturum hakkınız da uzatılıyor. Ardından, süresiz oturum ve vatandaşlığa geçmeye kadar gidiyor. Belgeleriniz çift dilliyse (Türkçe/İngilizce) olduğu gibi kalsın. Sadece Türkçeyse Almanca diline çevirterek gönderin.@@pnarozovalsengun145

  • @pnarozovalsengun145

    @pnarozovalsengun145

    5 ай бұрын

    @@ozenermurat yüzlerce kez teşekkür ederim. Size ulasabilecegim daha aktif bir platform var mı.

  • @ozenermurat

    @ozenermurat

    5 ай бұрын

    Instagram var. ozenermurat @@pnarozovalsengun145