No video

Puunkorjuun riskit: maaston kantavuus | Metsälehti

Metsälehden toimittaja Sami Karppinen vieraili tammikuussa 2020 Karstulassa harvennusleimikolla, jolla korjuu oli juuri päättynyt ja maaston kantavuuden kanssa oli ollut suuria ongelmia.
*
*
www.metsalehti.fi
/ metsakustannus
/ metsalehti
/ metsalehti

Пікірлер: 36

  • @handsaw4017
    @handsaw40174 жыл бұрын

    Harmillinen tilanne metsänomistajan kannalta. Puunkorjuussakin pitäis miettiä hiukan muutakin, kun pelkkää tehokkuuta. Nää esimerkit ei kannusta tekemään pystykauppoja ja päästämään yhtiöiden piikkiin tekeviä koneketjuja omaan metsään. Harkintakykyä pitäisi olla joka portaassa, sen lisäksi myös rohkeutta tehdä hakkuun keskeyttämispäätös tarvittaessa. Omaa käyntikorttiaan yhtiöt ja koneyrittäjät kuitenkin asiakkaan metsään jättävät joka hakkuulta.

  • @ponkalainen
    @ponkalainen4 ай бұрын

    Mikähän se oli tällä leimikolla jatko? Mihin tulokseen päädyttiin ja miltä paikalla nyt näyttää?

  • @atomiss6595
    @atomiss65954 жыл бұрын

    Tässä nyt hyvä esimerkki siitä kun järki ei pelaa ja ahneutta riittää. On pakko päästä ajamaan . niin että tiliä tule. Mutta kun ei ole oma metsää niin viis siitä.

  • @locomatikki
    @locomatikki4 жыл бұрын

    Jos talvet eivät tästä parane mutta kesät on kuivia vähäsateisia niin jotkut talvikorjuukohteet ovat parhaita tehdä keskellä kesää. Ja jotkut kohteet on sitten jätettävä kokonaan hakkaamatta.

  • @santerimakineen
    @santerimakineen4 жыл бұрын

    Käsittämätöntä kuinka ei hälytyskellot ole soineet ja hakkuuta keskeytetty. Todella kauheaa jälkeä... Hyvää mainosta yrittäjälle

  • @jusmet8472

    @jusmet8472

    4 жыл бұрын

    Voi olla niinkin että myyjä vaatii hakattavaksi.Vaikka ei nyt silti videon tapauksessa.Mutta on monesti myyjä hoputtanut hakkaan vaikka painumista ilmoitettu.

  • @tomikjerf3439
    @tomikjerf34394 жыл бұрын

    Nyt vaan lisää kehittelyä hakkuu ja moto koneitten kantavuuksien kehittelyyn. Tai sitten vaan yksinkertaisesti kevyimmillä koneilla töihin

  • @Mazufa

    @Mazufa

    4 жыл бұрын

    Kyllähän tuossa ois leveät suotelat auttanu paljo asiaa ei ainakaan noin isot jälet ois tullu..... Tietenki myös pienempiä kuormia ois voinu ajaa kerralla vaikkei se sille yrittäjälle oikeen kannattavaa oo. Voin kuvitella vaan että kuinka vaikeaa tuolta on ollu puita pois ajaa, ja kyllä ite oisin varmasti yrittäjälle soittanu että tuuppa kattoo että ei tää nyt oikeen onnistu. Kaikki tietenki tekee virheitä eikä kukaan ole täydellinen. Mä en oo mehtäkonetta ajanu 7vuoteen mutta ne hommat on hyvin vielä muistissa.

  • @locomatikki

    @locomatikki

    4 жыл бұрын

    @@Mazufa ei auta suotela. Kun on hiesu paskaa.eikä koneen koko. Jos on pieni kone niin ajokerrat varsiteillä kasvaa. Sitämyöten alkaa taas urat painua. Varsitiet on se ongelma.

  • @locomatikki

    @locomatikki

    4 жыл бұрын

    Ajourien leveydestä pehmosella ei voi tinkiä jos halutaan reuna puita varjella ja niiden juuristoja.

  • @tomikjerf3439

    @tomikjerf3439

    4 жыл бұрын

    @@locomatikki ei voi mutta on valittava leveempää lappua alle ja kapula siltaa

  • @Mazufa

    @Mazufa

    4 жыл бұрын

    @@locomatikki Mutta väittäsin silti että leveät telat auttais ees jotaki, vaikka kyllä hyhvin ymmärrän mitä sanoit. Toivotaan että tulevaisuus tuo keinoja tähänki ongelmaan, ja väittäsin että ratkasun tuojia on metsäkoneiden valmistajat esim Ponsse. Tai sitten vaan jättää riskialttiita talvikohteita kesälle, mutta eipä niitä kaikkia hakkuita voi kesälle ottaa... Vähä houkuttelis paluu metsäkoneen puikkoihin. 20vuotiaana tulleen sairauden vuoksi jouduin laittaa hommat pakettiin Moton puikoista. Nyt on ikää 27v eli nuori edelleen ja valitettavasti työtön tällä hetkellä, ja paluu metsäkoneen puikkoihin on ollu kyllä myös mietinnässä. Tarvin vielä jonkin verran miettimis aikaa mitä tulevaisuudelta haluan, ku en halua hätiköityä päätöstä tehdä. Toipuminen vei aikaa ihan viime vuodelle asti, ja nyt oon kuntoutusjaksolla.

  • @mikapinomaki7159
    @mikapinomaki71594 жыл бұрын

    Koneet on nykyään tosi isoja niin painaa jäljet väkisin, talvet kun muuttuu niin pienempää konetta ja leveämpää telaa tarviaa.

  • @locomatikki
    @locomatikki4 жыл бұрын

    Onhan siinä jo kantavata jäätä kun jo moppeakin kestää.

  • @kustiarantola6129
    @kustiarantola61294 жыл бұрын

    Pitäisi metsän omistajien vaatia kevyemmät koneet ja kieltää sulan maan aikainen hakkuu kyllä silloin rupeaisi kehitystä tapahtumaan

  • @e-videos

    @e-videos

    4 жыл бұрын

    Silloin pitäs taksojen nousta ja puun hinnan laskea. Pienellä kalustolla kun ei samoja määriä tehä ku isolla.

  • @kustiarantola6129

    @kustiarantola6129

    4 жыл бұрын

    @@e-videos tätähän se tarkoittaisi kieltämättä ajelen itsekkin koneita mutta koneiden kehitys on tuonut vaan lisää painoa pitäisi alkaa kiinnittää huomiota myös painoon ja etenkin aju koneisiin kyllä motoja on kehitetty 8 pyöräisiksi mutta ajukoneet on edelleen 8 pyöräisiä on tietysti 10 pyörä Ponsse van painoa on taas enemmän ja käyttäjä kokemusten perusteella painuu jo aikaisemmin kun vastaava 8 pyöräinen

  • @e-videos

    @e-videos

    4 жыл бұрын

    @@kustiarantola6129 totta moto menee vain kerran. Kyllä ajokone kalusto vaatisi kehittelyä. Taitaa vaan olla kun valtaosa koneista menee vientiin ja ulkomailla on kysyntä isolle kalustolla niin kehitys jarraa.

  • @nukkumatti9587

    @nukkumatti9587

    4 жыл бұрын

    Vaikka ajokone ei painaisi mitään niin silti se puumälli painaa ja samaa uraa pitää monta kertaa ajaa --> urapainuma

  • @mievain6283
    @mievain62834 жыл бұрын

    Viherhihhuleiden vikinää, tuohan oli kuvattu ihan laanipaikalta ja siihen johtavilta risteyksiltä🤣

  • @jussi5511
    @jussi55113 жыл бұрын

    Pelloilla maan kantavuutta parantaa toimiva ojitus.

  • @JL-gw7ix
    @JL-gw7ix4 жыл бұрын

    Siinäpä tuli ojitus tehtyä samalla.

  • @vesaviitala9851
    @vesaviitala98514 жыл бұрын

    eikö jo alkaa mennä kalloon ei ikänä motoa metsään vain kuoleen ruumiini yli

  • @atomiss6595

    @atomiss6595

    4 жыл бұрын

    Olen täysiin sama mieltä.

  • @kookoo28

    @kookoo28

    4 жыл бұрын

    Eipäs nyt yleistetä, että konehakkuussa menee metsä aina pialle. On myös paljon yrittäjiä ja kuljettajia, jotka ajattelevat metsänomistajan parasta ja tekevät niinkuin metsänomistaja haluaa. Tietenkin jos on asenne koneita vastaan niin sitten ei ole vaihtoehtona, kuin tehdä moottorisahalla ja kantaa käsin puut metsästä.

  • @veijomiettinen733

    @veijomiettinen733

    4 жыл бұрын

    Todennäköisesti moto ei nuita uria tehnyt. Ja ajokone tarvitaan metsurin jälillekkin.

  • @metsamies8570

    @metsamies8570

    4 жыл бұрын

    Kyllä tämä mies puhuu kauniita,mutta ei se ratkasuja pysty tekemään,täytyis tekemään semmoiset päätökset että ei tule tämmöisiä tapahtumaan olikohan tämä mies METSÄLEHDESTÄ kyllä tämmönen maalaisjärkeä omaava päätös pitäis tehdä ennen kuin päästetään painavat koneet metsään.Kyllä näitä neuvojiota piisaa suomenniemellä.Jonkin verran on kokemusta näistä metsähommista

  • @handsaw4017

    @handsaw4017

    4 жыл бұрын

    @@kookoo28 On niitäkin joo, mutta yhtiölle ei pysty itse määrittelemään minkälainen "konemies" sinne metsään milloinkin tulee, mihin aikaan vuodesta ja millaisella kalustolla. Onneksi on vaihtoehto tehdä sahalla ja ajaa puut kalustolla, joka alunpitäen on huomattavasti kevyempää ja kulkee huomattavasti huomaamattomammin metsässä kun noi isot ajokoneet. Ajokoneethan nää ongelmat juuri aiheuttaakin, se moto vielä kulkee kutakuinkin siististi jos kuskilla hiukan on järkeä päässä.