PRETURI, INFLATIE, TRANZACTII, CASH SAU CREDIT si RANDAMENTE | THE CONCEPT MARKET STUDIES 📈

Subscribe 🔔 Daniel Tudor YT - / @danieltudorofficial
❗❗❗ DESCARCA STUDIUL AICI -- rb.gy/7tewzt
Trimestrial lansam studiul The Concept unde analizam cei mai importanti metrici din piata imobiliara din tara. Asadar, acum la inceput de 2024, analizam trimestrul 3 din 2023 (T3 2023) si aflam toate datele relevante pentru ca voi sa investiti inteligent si sa fiti la curent cu noutatile din imobiliare.
0:00 - 1:56 Intro
1:57 - 2:17 - Preturile la nivel national in T3 2023
2:18 - 2:59 - Evolutia preturilor ajustate cu inflatia
3:00 - 4:29 - Pretul mediu ajustat cu inflatia T3 2023
4:30 - 5:59 - Pretul mediu ajustat cu evolutia salariului mediu
6:00 - 8:44 - Media preturilor in orasele mari din Romania
8:45 - 9:32 - Numarul de tranzactii in Romania in T1 si T2 2023
9:33 - 11:11 - Raportul cash vs credit
11:12 - 19:54 Randamentul mediu brut al investitiilor rezidentiale in Bucuresti si in tara
ABONEAZĂ-TE... apoi Urmarește-mă și pe:
Facebook: / danieltudor.ro
Instagram: / danielm.tudor
LinkedIn: / danieltudor
Tiktok: / daniel.tudor
Website: www.danieltudor.ro
#DanielTudor #MarketStudies #Imobiliare #TheConcept

Пікірлер: 50

  • @marianazaharia861
    @marianazaharia8614 ай бұрын

    M-ai înnebunit cu calculele tale. Eu am salariul mic, iar vecinul muult mai mare, dar "in medie", traim la fel de bine, amândoi...😂

  • @george-florianion6728

    @george-florianion6728

    4 ай бұрын

    Privind la masa celor care castiga peste medie comparativ cu numarul total de imobile listate spre vanzare (atentie, pe orase, nu in intreaga tara) vom observa ca sunt destui "vecini" care daca vor pot cumpara tot ce se listeaza. Daca mai adaugam aici si interesul romanilor fata de imobiliare, ne dam seama ca "vecinilor" cu salarii sub medie nu le ramane nimic de cumparat. Cea mai mare greseala este ca privim totul doar din perspectiva cercului nostru restrans (vecini, prieteni, colegi de munca), nu dintr-o perspectiva generala.

  • @nicus1504
    @nicus15044 ай бұрын

    In teorie suna logic, dar mie daca-mi creste salariul, as prefera si insist sa pot cumpara mai mult de acei bani. Daca imi dai aceeasi suprafata mai scump doar pentru ca-mi permit, am senzatia ca e o investitie proasta.

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Mai multi oameni castigand mai mult se bat pentru relativ aceleasi resurse. De aici cresterea pretului

  • @dorindorinn5633

    @dorindorinn5633

    3 ай бұрын

    In niciun webinar, video, etc nu mentionati ca salariul mediu net creste influentat de inflatie. Ori din acel 1000 euro net mediu, dupa achitarra cheltuielilor curente, raman mai putini bani pt ecnomosire, investii imobiliare, rata credite.. deci asta cu 1.5 salarii pt un metru util nu e valida.

  • @ladydayana1130
    @ladydayana11304 ай бұрын

    Sunt mândră că ești nepotul meu.Îți doresc succes pe viitor și multă sănătate.🥰🤗

  • @paunmarian7692
    @paunmarian76924 ай бұрын

    Fain studioul

  • @delodelo8462
    @delodelo84624 ай бұрын

    Da este corect matematic ce spui,teoretic este mai usor sa cumperi imobiliare,dar practic nimeni nu reuseste sa stranga din salar banii sa isi cumpere imobiliare,au nevoie de creditare(trebuie calculat diferenta de dobanda cand era mica si acum cand ii mare,daca nu cumva dobanda mai mare a anulat avantajul de cresterea salariului) De ce cash,pt ca romanului are o frica de instabilitate economica momentan ca sa se mai imprumute. Cei care cumpara cu cash,isi investesc bani in imobiliare...ca asa poate se mai protejaza de inflatie.

  • @sputnick2023
    @sputnick20234 ай бұрын

    Buna seara Daniel. Realizezi emisiuni interesante si uneori ai si niste invitati captivanti. Apreciez devotamentul tau fata de sfera de afaceri pe care o reprezinti(un lucru admirabil si normal de altfel) dar.... bineinteles ca exista un dar.... Nu cred in teoria pe care o sustii referitoare la pretul pe mp raportat la salariul mediu net anul 2014 versus anul 2023/4........ am tot auzit aceasta idee in ultima vreme nu numai de la tine. pare o "gaselnita trendy" si este usor de crezut.totusi prea frumos ca sa fie si adevarat. De ce nu cred in ea: pentru ca as vrea sa faceti in acelasi timp si o paralela intre celelalte categorii de produse care "mananca" salariul mediu net(alimente,utilitati,imbracaminte,combustibil etc) pentru aceeasi ani 2014 si 2023/4. Si,relizand aceasta analiza situatia nu mai pare asa cum o prezinti. Pur matematic da,ai dreptate. Dar viata din pacate nu e matematica si in afara de cumpararea acelui mp de locuinta toate celelalte preturi nu respecta nici pe departe procentul acesta de egalitate dintre ani..... Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. Cu alte cuvinte,simplist, in 2014 un om isi permitea sa dea 1,5 salarii medii nete pe 1mp in acelasi timp traind relativ bine pe cand in prezent acelasi om nu isi mai permite acest lucru decat cu riscul de a trai la limita subzistentei. Cred ca sustii aceasta teorie din pura dedicare domeniului imobiliar in care crezi sincer. Departe de mine gandul de a te banui de incercari de manipulare in primul rand pentru ca in acest domeniu e greu de facut asta fata de bursa sau alte domenii. eu spun doar ca trebuie analizat tot contextul vietii,al costului traiului zilnic in aceasta comparatie. Si pentru a inlatura orice dubiu cu privire la buna credinta din prea lungul meu comentariu tin sa precizez ca si eu am mici investitii imobiliare(5 proprietati inchiriabile). Va doresc mult succes tie si echipei tale si sper sa continuati sa aduceti plus valoare educatiei din domeniul imobiliar.Mult succes! P.S.(post scriptum nu ps5 pentru cei mai tineri😄) : eu am apasat butonul like!

  • @GergoNinacs
    @GergoNinacs4 ай бұрын

    Excellent rezumat, ca întotdeauna Daniel! Noul studio arată super!

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Mersi ❤️

  • @iulianfd
    @iulianfd4 ай бұрын

    Matematica asta suna intradevar bine, pe hartie poate parea ca cu totii o ducem bine, in timp ce doar unii o duc bine pentru ca discrepanta dintre cei cu salarii mici vs mari este mult mai mare decat in 2014, mai putini oameni castiga salariu mediu decat in 2014, patura de mijloc se subtiaza si tocmai de aceea vedem in continuare multe tranzactii cash unde doar cei cu bani multi isi permit sa cumpere proprietati. Uite poti verifica cati romani isi puteau cumpara in 2014 un mp de apartament pe luna vs in 2023, daca numarul romanilor a crescut atunci intradevar locuintele sunt mai accesibile decat in trecut.

  • @george-florianion6728

    @george-florianion6728

    4 ай бұрын

    Din pacate nici macar media nu cumpara, ci ajung sa cumpere doar cei cu venituri peste medie. Pentru medie si sub medie nu mai ramane aproape nimic. Este nedrept? Da, dar asa functioneaza piata peste tot in lume. Si un locuitor al Berlinului sau unul din Paris si-ar dori sa isi cumpere un apartament, dar cand vede ca da in medie 3-4 salarii pentru un metru patrat alege sa stea in chirie.

  • @iulianfd

    @iulianfd

    4 ай бұрын

    @@george-florianion6728 o statistica din 2022 arata ca mai putin de 18% au peste salariul mediu, n/am reusit sa gasesc pt 2014 dar as tinde sa cred ca procentul era tot mai mare, desi media arata bine pe hartie in realitate as crede ca tot mai putini romani isi permit sa isi cumpere o casa iar cresterea accesibilitatii ramane doar pe hartie

  • @DanielIonutMihalache
    @DanielIonutMihalache4 ай бұрын

    Mie mi se pare amuzant ca ignori riscul geopolitic pe care il are Romania cu un război la granița care nu arată deloc bine pt Ucraina și implicit pt noi. Să menționez și potențial conflict în Taiwan și ce se întâmplă cu Israel? Overall prea mult optimism…

  • @nelujurcuta3377

    @nelujurcuta3377

    4 ай бұрын

    Razboie, conflicte inter-etnice,greve,cutremure, recesiuni,etc. au fost si vor fii mereu.Imobiliarele sunt de cand este lumea o sursa de venituri constanta peste tot in lume chiar daca local mai sunt si falimente . Cred10 ani vom ajunge tarile dezvoltate din Europa atat in imobiliare cat si in alte sectoare economic

  • @bogdandimi
    @bogdandimi4 ай бұрын

    Strict din perspectiva imobilialelor ca investitie, randamentele nete sunt mici si venitul nu e chiar pasiv. Mi se par o solutie buna pt cand ies la pensie, pentru diversificarea venitului recurent - gen cumpar un apartament si-l inchiriez undeva unde pot bate 5% net doar din chirie, procentaj similar cu unele dividende, titluri de stat, chiar si depozite bancare uneori.

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Nu este doar randamentul din inchiriere important. Uita-te si la aprecierea valorii si la faptul ca poti cumpara pe credit si ai leverage

  • @bogdandimi

    @bogdandimi

    4 ай бұрын

    @@DanielTudorOfficial Daca gasesti ceva subevaluat, sigur, dar dupa 10 ani de crestere e din ce in ce mai greu. Aprecierea ma intereseaza mai putin pt ca sunt alte clase de active cu apreciere mai mare si pe care le pot cumpara sau vinde mai usor pt a capitaliza oportunitatile. In imobiliare nu pot vinde doar o camera, tre' sa vand tot apartamentul. Din actiuni pot vinde o parte pt a muta in titluri de stat de exemplu. Prin definitie orice cumperi cu leverage e mai riscant decat daca cumperi fara leverage. Iar creditul "mananca" din randament. Acum de ex. iei credit cu 6% dobanda, iar daca randamentul net din chirie + apreciere e pe la 8-9% pe an, eu raman cu 2-3% total return, mancat total de inflatie. Iar daca preturile stagneaza sau se reduc temporar din diverse motive, leverage-ul functioneaza impotriva mea. Eu vad lucrurile asa: cat esti tanar, in primul rand investesti in propria educatie, iar din castiguri bagi banii treptat la bursa, eventual in ETF-uri cu acumulare ca sa nu platesti taxe. In 30 de ani ar trebui sa bati orice alt tip de activ, fara riscuri majore, fara datorii. Apoi cauti sa "parchezi" o parte din bani in ceva imobiliare unde urmaresti un randament bun din chirie, doar pt cashflow, diversificare si stabilitate.

  • @bogdan_bayer

    @bogdan_bayer

    4 ай бұрын

    @@bogdandimi aveti argumente pertinente, am o singura mentiune - IRR-ul (randamentul pe termen lung) este mai bun la achizitiile cu leverage. In exemplul 6% dobanda - 8-9% apreciere+chirie, diferenta de 2-3% este raportata la banii investiti. La o achizitie care are cost 100k, avans 20k, 3% inseamna 3k, adica randament de 15% la suma investita. Dupa care creste pentru ca intervin: dobanda compusa + cresterea chiriei (sunt putine cazuri istorice in care pretul a stagnat sau scazut pe termen lung) + plata creditului (principal). Am investitii in ambele si sunt multe argumente pro bursa (inclusiv lichiditatea pe care o mentionati) dar leverage-ul este un mare plus pentru imobiliare.

  • @bogdandimi

    @bogdandimi

    4 ай бұрын

    @@bogdan_bayer sunt de acord cu raționamentul, cu mențiunea că poate funcționa și în sens invers, dacă vine un episod similar cu 2008.

  • @mihaidumitrascu7251
    @mihaidumitrascu72514 ай бұрын

    De când ai canalul pentru tine imobiliarele tor sunt ieftine,dar dacă te uiți de când tot zici tu ca sunt ieftine și cât luai chirie da cu - Unde e randamentul? Ca nu toți stam cu 50 sau 100k euri pt 4-5 % din chirie + bătăi de cap,nu mai bine un etf ? Zic și eu,nu dau cu parul.

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Calculeaza randamentul total, incluzand si aprecierea de capital si tinand cont si de faptul ca poti folosi leverage financiar

  • @cristian_pop
    @cristian_pop4 ай бұрын

    Intrebare logica despre care nu vreau sa crezi ca e hate: daca cifrele tale sustin ca evolutia puterii de cumparare > evolutia cresterii preturilor din imobiliare, cum iti explici ca numarul transactiilor este blocat in comparatie cu anii in care eram mai saraci?

  • @0miedevise

    @0miedevise

    4 ай бұрын

    Numarul tranzactiilor nu este "blocat". In 2023 a fost intradevar mai mic decat in anii precedenti, dar sa zici blocat e exagerat.

  • @Gabi-8111
    @Gabi-81114 ай бұрын

    Cred ca am dat Like-uri la aproape toate comenturile de mai jos inainte. Imi place The Concept,imi place Dinu (caruta cu bani) oameni care vb cu date factuale. Si datele factuale spun asa (2014 vs 2023): franzela = 1.2 lei vs 4 lei (peste 300%). lapte = 3.2 lei vs 8.5 lei (peste 300%), hartie Igienica (8 role) 3.5 lei vs 12 lei - cea mai ieftina/oferte (aproape 400%)...,ETC. Nu am suficient spatiu in sectiune, Dar iti spun ca bunurile necesare in casa s-au scumpti in medie cu 300% vs 140% cestere salar mediu.Datele Factuale ar fi asa: cat % din salariu mediu reprezinta nivel de trai minim/familie in 2014 vs 2023 = diferenta = cumparam m2 beton - am putea avea o supriza.

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    👍

  • @MiscociBogdan
    @MiscociBogdan4 ай бұрын

    Salut Daniel , cand bagi si Craiova in graficele tale ? Il vezi ca pe un oras care sa performeze in viitor, ca pe un oras de top in Romania ?

  • @MiscociBogdan

    @MiscociBogdan

    4 ай бұрын

    Cum vezi sa impacteze noul aeroport din Craiova si ce industrii o sa avantajeze ?

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    2 ай бұрын

    Luăm în considerare orașe noi pe măsură ce apar date despre acestea. Din păcate, nu avem suficiente date pentru Craiova.

  • @megadirettore8946
    @megadirettore89464 ай бұрын

    Groaznic

  • @angelstefan5352
    @angelstefan53524 ай бұрын

    Nu prea vad ce relevanta are salariul mediu net in conditiile in care conf ministrului de finante, romanii in proportie de aproape 90% castiga sub 4000 ron/luna. Care este relevanta salariului mediu? De ce nu spui si faptul ca romanii platesc cel mai mare procent din venit pe mancare din UE. Concluzia este absolut aiuritoare, imobiliarele in Romania sunt ieftine 😅))) No... atat se poate...

  • @Kostas.Zaharoff
    @Kostas.Zaharoff4 ай бұрын

    Randament mediu brut (inchirieri termen lung) Bucuresti: garsoniere = 7.4% 2 camere = 7.3% 3 camere = 6.9% Brasov: intre 6.1% - 6.3% Cluj: 4.2% - 4.3% Constanta: 6.4% - 7.2% Aveti o estimare pe cate procentaje scadem (in medie) pentru a ajunge la randamentul net?

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    20-25% din fiecare

  • @nc_mamara2230
    @nc_mamara22304 ай бұрын

    Nu contest ca este asa . ... ... ... ... M-am lamurit care este motivul plecarii firmei Hexagon din Cluj si la Bucuresti .

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Te rog explica

  • @florinplesca7771
    @florinplesca77714 ай бұрын

    Nu se dă Subscribe din hate, invidie și chitroșenie

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Sper sa nu

  • @mioriticulro9241
    @mioriticulro92414 ай бұрын

    Imobiliare sunt nejustificat de scumpe . Nu ne convinge teoria ta . Noi stim ca ești interesat, dar prosteală e pe fata . Mai ai de lucrat la discurs.

  • @mihailcristi3157
    @mihailcristi31574 ай бұрын

    Copile...esti cam..pe lângă subiect

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Te rog sustine-ti opinia

  • @DanielTudorOfficial

    @DanielTudorOfficial

    4 ай бұрын

    Ban

Келесі