Pratik 1 - Şirketler Hukuku - Adi Şirket

Adi şirketle ilgili sorular ve çözümler yer almaktadır.

Пікірлер: 26

  • @jamesmcgill9018
    @jamesmcgill90184 күн бұрын

    Çok teşekkür ederim hocam, ağzınıza sağlık. Hakkınızı helal edin

  • @belen6732
    @belen67324 жыл бұрын

    Hocam başka bir okulda okuyorum keşke bu kanalı daha önce keşfetseydim, keşke bizim de sizin gibi hocalarımız olsaydı. Çok sağ olun bu kanalı açmışsınız o kadar faydalı oldu ki. Umarım her işiniz rast gider

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Belen bu güzel temennilerin için çok teşekkürler, başarılar diliyorum ben de. Selam ve sevgiler

  • @denizaycan487
    @denizaycan487 Жыл бұрын

    Hocam emeğinize sağlık her bir dersiniz çok faydalı oluyor bizim için. Ayrıca bize gösterdiğiniz saygıdan dolayı kamera kaşısında dahi giyiminize özen göstermeniz takdire şayan bir incelik

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    Жыл бұрын

    Çok teşekkürler Deniz, faydalı olmasına inanın mutlu oluyorum, selamlar

  • @ozge9871
    @ozge9871 Жыл бұрын

    Anlatımınız harika, emeğiniz için teşekkürler.

  • @emirc.arslan3408
    @emirc.arslan340811 ай бұрын

    Helal olsun hocam ne güzel sakal traşını olup ders anlatıyorsun bizim fakültedeki hocalar bir karış sakalla derse çıkıyor.

  • @aliarknkocak3843
    @aliarknkocak38434 жыл бұрын

    Hocam, derslerinizdeki enerjiniz bize kadar ulaşıyor, bizleri de ilgiyle dersleri takip etmemiz açısından iştaha getiriyor. Daha önceki derslerinizdeki vurgularınız, anlatımlarınız, bu pratiklerle yapılan geri dönüşler, kanun maddelerine atıflar, bilgiler hafızalarımıza silinmez bir kalıcılıkla yerleşiyor. Çok teşekkürler. İmkanınız ölçüsünde daha fazla pratik çözümlerini sizden ümit ediyoruz. Çok sağolun.

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Anonim şirketlere ilişkin pratik ekleyeceğim bir de geçen yıllardaki sınav sorularını yakında bir video olarak yayınlayacağım. Çok selamlar

  • @havva5383
    @havva53833 жыл бұрын

    Hocam çok ama çok iyi bir dersti benim için. Teşekkürler, emeğinize sağlık.

  • @aleynakazanc5896
    @aleynakazanc58964 жыл бұрын

    Hocam geçmiş olsun, sanırım hastasınız. Kendinize iyi bakın.. Pratik için çok teşekkür ederiz, yine çok faydalı bir video oldu.☺️

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Çok şükür iyiyim alerjik bir sorun :) çok teşekkürler selamlar

  • @yasinmeran4016
    @yasinmeran40164 жыл бұрын

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. En son soru için şunu sormak istiyorum; TBK 633’ncü maddesine göre ortaklar adi ortaklığın devam edeceğini kararlaştırmışlarsa ve A’nın mirasçıları adi ortaklığa devam istemediklerinde A’nın sermaye olarak koyduğu taşınmazın akıbeti ne olacaktır? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Yasin, bu durumda TBK.m. 639'a göre ortaklığın feshi gündeme gelecektir. Bu halde hatırlayacak olursan eğer şirket sözleşmesinde aksine bir düzenleme yoksa kimse getirdiğini geri götüremez. Yani taşınmaz bütün ortaklara aittir. Tasfiye bakiyesini alabilir onun mirasçısı.

  • @hisar3428
    @hisar34284 жыл бұрын

    rakabet yasağına ilişkin kollektif şirketlere ait hükümler adi şirketlere kıyasen uygulanır dediniz hoca ama başka bir videoda tam hatırlamamalja beraber eğer atıf yoksa ticaret kanununda ki hükümleri adi şirketlere uygulanmaz dediğiniz aklımda kalmış, burada kanunda bir atıf mı var yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum, ayrıca a lokantayı başka bir yerde açtığı için bu rekabet yasağının coğrafi olarak sınırlandırılması hususundan yaralanması gerekmez mi ? ben ortaklarımda esenlerde bir lokanta açtım sonra başka bir kişi ile etilerde lokanta açtım esenlerdeki lokanta ile etilerdeki lokantanın rakabet yasağı çerçevesinde değerlendirilmesi doğru olur mu ? siz videonuzda kuyumcu olan iki ortaklardan biri karşı cadde de hemen başka bir kuyumcu açmıştı en tipik rakabet örneği demiştiniz

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Aslında TTK'daki hükümler burada kıyasen uygulanamaz. Ancak doktrindeki aksi görüşlere de değindim belki tam anlamıyla ifade edememiş olabilirim. Ama TTK'daki hükümler de yol gösterir. Benim düşünceme göre TTK'da TBK'ya atıf var ama TBK'da TTK'ya atıf yok.

  • @ozgurakademi9221
    @ozgurakademi92214 жыл бұрын

    Hocam merhabalar sizi yeni keşfettim teşekkür ediyorum çalışmalarınızdan dolayı .

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Estağfirullah, çok selamlar

  • @asilhanilhan6356
    @asilhanilhan63564 жыл бұрын

    Hocam 7.soruda aynı zamanda A'nın taşınmazı geçerli bi şekilde ortaklığa getirdiğini kabul edersek. Bu durumda elbirliği ile mülkiyetin sonucu olarak taşınmaz üzerinde ortaklar ancak hep birlikte tasarruf edebilir diyebilir miyiz?

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Zaten adi şirkete eğer taşınmaz getirilir ise normali zaten elbirliği mülkiyeti olur. Selamlar

  • @hisar3428
    @hisar34284 жыл бұрын

    hocam taraflar sadece sözleşmeyi imzalamışsa karşı taraf fiilen sözleşme akdini yerine getirmeye başlamamışsa yönetici ortağın itiraz hakkı devam ediyormu yoksa sözleşmenin imzalanması bu hakkı elinde almaya yetiyor mu

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Sözleşmenin imzalanması ile artık şirketin bağlanacağını belirtmek gerekir. Bu durumda belki sözleşme hazırlıkları sırasında itirazın yapılacağını belirtmek gerekir.

  • @nurettinozbek1002
    @nurettinozbek10024 жыл бұрын

    hocam diyelim ki ortaklik kuruldu lokanta iyi kar elde etti ancak yonetici B lokantanin elde etmis oldugu kardan diger ortaklara haber vermeden bir mal(tasinmaz) aldi ve bunu kendi adina tescil etti. bu durumda diger ortaklar bu tasinmazin ortakliga devri icin hangi hukme gitmesi gerekiyor?

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    Bu bir sorumluluk davası olarak yöneltilecek o ortağa ya da yöneticiye.

  • @nurettinozbek1002

    @nurettinozbek1002

    4 жыл бұрын

    @@hukukart9182 bunu biraz acabilirmisiniz? tbk628 gidemez miyiz?

  • @hukukart9182

    @hukukart9182

    4 жыл бұрын

    @@nurettinozbek1002 628'e de gidilebilir ancak ondan daha önce bu yöneticinin güveni kötüye kullanma suçu da dahil çok yönlü hem cezai hem de hukuki sorumluluğu için dava açabilir. Çünkü bu ortak, yönetici sıfatı ile kendisine bırakılan kazancı yani ortaklık kazancını kendine aktarmıştır. Burada uygulanacak olan diğer bir hüküm de TBK.m. 629'dur, ortaklar bu ortağın yönetim yetkisini de kaldırabilirler.