Prag Çek Cumhuriyeti’nde yüksek lisans yapmak isteyenler buraya!

Selam Arkadaşlar, Prag, Çek Cumhuriyeti’nde yüksek lisans, master yapmak ile ilgili tüm bilgiler videomda! #prag #yükseklisans #master #çekya #çekcumhuriyeti
*Çek Teknik Üniversitesi master başvuru: studyatctu.com/
*Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu: www.mzv.cz/istanbul
*Çek Teknik Üniversitesi konaklama başvuru: www.suz.cvut.cz/en/
*Çekçe çeviri (2018'de dokuman başı 50 TL'ye yaptırmışım):
- Dana Kabatas: dana.kabatas@gmail.com
- Eva Sevinçli: cektercume@gmail.com
*Sigorta şirketleri:
-Maxima: www.maxima-as.cz
-VZP: www.vzpforforeigners.cz
-Slavia: www.pojistovna-slavia.cz
-Uniqa: www.uniqa.cz
-Viktoria Volksbanken: www.victoria.cz/
*Stromovka Park Lokasyon:
www.google.com/maps/place/Str...
Teşekkürler :)

Пікірлер: 160

  • @gulsencayak2453
    @gulsencayak2453 Жыл бұрын

    Çok teşekkürler 😊

  • @tipsforsocialmediapages5900
    @tipsforsocialmediapages59004 жыл бұрын

    Bilgilendirici bir video olmuş. İzleyip de abone olmayana kazma denir artık be kardeşim. Ne güzel uğraşmış tüm bildiklerini aktarıyor bizlere

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Tips for Social Media Pages Cok dogru dedin😅

  • @saimakgun6781
    @saimakgun67812 жыл бұрын

    Lütfen okuyun !! Ben 18 yaşımdayım yeni mezun oldum ve mezun olduğum okul TUSAŞ TAİ nin okulu Ankara'da okuldan uçak bakım gövde motor alanından 1. Olarak mezun oldum ayni zamanda okul 3. süyüm bir dönem burs aldım Tai den ve atak helikopteri ile milli muharip uçağın ilk teknisyeniyim Türkiye'de şunu söylemek istiyorum Başarimdan dolayı CEKYA ya gittim aynı zamanda vienna ve Almanya'ya da gittim eğitimini hayat şartlarını insanlarını gördüm burdan söylüyorumm gidinnnnn kaçınn kurtarın hayatınızıı bunu giden ve okul için tekrar donmek zorunda olan 18 yaşında olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum gidin

  • @rainychannel_
    @rainychannel_4 жыл бұрын

    Mükemmel.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Çok teşekkürler Efruz :)

  • @azimylmazozturk7010
    @azimylmazozturk70104 жыл бұрын

    Sitemine kayıtsız kalamadim ağa :)) Hayırlı olsun kanalın :))

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    azim yılmaz Öztürk Aga adamsın😎

  • @elvinqurbanov8292
    @elvinqurbanov82924 жыл бұрын

    Merhaba Eger tamzamanli calisyosaniz okula hangi saatlerde gidyosunuz. Yani ogrenmek istedigim tam zamanli çalışarak okulu da idare etmək mümkünmü?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Tam zamanlı olarak 2 arkadaşım çalışıyordu, biri otel resepsiyon, diğeri de çağrı merkezi işleri, ben ilk yıl derslerimin büyük kısmını bitirip sonrasında full-time çalışmaya devam ettim.

  • @erdemcenkbakan7169
    @erdemcenkbakan71694 жыл бұрын

    Merhaba ben onumuzdeki donem icin vsfs marketing management yuksek lisans yapacagim ancak okul hakkinda pek bir bilgim yok eger senin bilgin varsa paylasabilir misin? Birde IT sektorunde project manager lik yapiyorum. Yazilimcilik disinda bu tarz islere de girme sansimiz oluyor mu?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selamlar, bu üniversiteyi ben de ilk defa duydum :) It sektöründe her hangi bir alanda iş bulmakta sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum ancak Koronayı da hesaba katmakta fayda var, çünkü işsizlik şuanda yükselmiş durumda ve Prag'da işten çıkartılan arkadaşlarım da oldu. Sonuçta yabancısınız, Çek birini çıkartmak yerine yabancıları tercih ediyorlar.

  • @afsinafsar8789
    @afsinafsar87893 жыл бұрын

    Merhabalar. Mühendislik alanında yüksek lisans için min. Ortlama var mıdır acaba?( örneğin 2.7-2.8 ile zor mu kabul almak?) teşekkürler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Onceki yorumlarda da yazmistim, genel olarak gordugum bir alt limit yok, o yuzden kabul alabilirsiniz. Basarilar :)

  • @caglatan8444
    @caglatan84442 жыл бұрын

    İsa Bey merhaba bu video için çok teşekkür ederim. Takriben vize için master da ne kadar bankada göstermemiz gerekiyor?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Selamlar, tam bir rakam olmamakla birlikte 5000 ile 10000 euro veya karsiligi TL arasinda gostermeniz yeterli olur. Basarilar :)

  • @aycaerbasi
    @aycaerbasi Жыл бұрын

    İsa merhaba, yazılım alanı için çok başvuru oluyor mu? Ortalamam düşük bu sebeple şansım nasıl olur merak ettiğim için soruyorum. Veya şu okula başvurursan şansın yüksek olur dediğin bir üniversite var mı? Teşekkür ederim.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    bu konuyla ilgili cok soru geldi, bugun bununla ilgili kisa bir video cekip yarin paylasacagim :)

  • @gamze6700
    @gamze67004 жыл бұрын

    Charles Üniversitesi’ne girmek zor mu acaba? Bir de ben TOEFL sınavı gerekiyor diye biliyordum, IELTS değil. Bir de yüksek lisans için yıllık ne kadar ödüyorsunuz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Gamze Kolcu Selam Gamze, TOEFL Amerika universitelerinde IELTS Avrupa universitelerinde daha gecerli ancak Avrupa’daki universitelerde IELTS her yerde gecer. Charles Universite’sinde de IELTS gecerli. Girmek zor kolay kisiye gore(not ortalamasi, dil puani) ve mulakattaki performansa gore degisir. Yuksek lisans icin de yillik 5100 euro oduyorum. Gene not ortalaman yuksek olursa universiteden burs alip okula odeyecegin ucretleri de dusurebilirsin. Cek teknik‘te not ortalamani 3.5 ve uzeri tutabilirsen, ikinci donemden itibaren ortalamana gore degisen oranlarda nakit burs alip, okula odeyecegin ucreti dusurebilirsin. Basarilar:)

  • @bu2611
    @bu26113 жыл бұрын

    minimum bir not ortalaması var mı acaba? yada genel olarak şunun aşğısındaysan başvurup zaman kaybetme diyebileceiğiniz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Bolumune gore degismeklie birlikte her ortalama ile kabul alabilirsiniz, cunku dusuk not ortalamalari ile de kabul alanlar oldugunu cevremdeki cok fazla kisiden duydum, basarilar :)

  • @elvinqurbanov8292
    @elvinqurbanov82924 жыл бұрын

    Merhaba. Evli ciftlerden biri cekiyada yukseklisans okumaya hak kazanirsa digerine devlet oturum ve çalışma izni veriyormu? Bir çok ulkede böle bur prosedur var. Cekiyada da varmı acaba

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Gittikten 6 ay sonra eşinizden dolayı oturum iznine başvurabiliyorsunuz, bunu Çek Cumhuriyeti immigration office web sitesinde okumuştum. Ancak prosedurleri bilemiyorum. Konsoloslukla iletişime geçip en doğru bilgiyi alırsınız sanırım.

  • @deadpoll6556
    @deadpoll65562 жыл бұрын

    Abi merhaba ben bu yıl erasmus ile çek cumhuriyetine geleceğim, en az para kesintisi yapan banka hangisi veya hangi bankada hesap açmamı önerirsiniz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    2 жыл бұрын

    Equbank, tum hesaplar ve Avrupa'dan her hangi bir ülkeden her hangi ATM'den para çekmek ücretsiz.

  • @aliemreserin8098
    @aliemreserin80984 жыл бұрын

    Türkiyede %100 ingilizce bölüm okuyanlara ilts veya toefl sınavı gerekmiyor diyorlar. University of economics üniversitesi ile görüştüm ieft fuarında bilginiz var mı? ve bu üniversiteyi biliyor musunuz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam, eğer fuardaki yetkili öyle dediyse öyledir ama Çek teknik için IELTS gerekiyor. Evet University of Economics’te de okuyanlar var. Çek Cumhuriyeti’nin ortalama üniversitelerinden biri. Kabul almanız çok zor olmayacaktır. Başarılar:)

  • @utkubaysal1242
    @utkubaysal12424 жыл бұрын

    İsa merhaba, bende senin bölümünde master yapmak istiyorum. Aşağıda bir yorumda "zira Avrupa’daki yüksek lisans’ta bir şey öğretilmez, biliyor olduğun varsayılarak yüklü miktarda ödev verilir, kendin yapman beklenir." demişsin. Bu bölümde hocaların beklentileri ne veya şu programları bilmelisin dediğin bir sey var mı? Birde öğrenciler büyük ihtimal haftalık 20 saat çalışma izni veriliyor genelde, iş bulmak kolay mı?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar Utku, Genel olarak yüksek lisansın mantığı bu şekilde maalesef. Belli bir bilgi birikimiyle geldiğin varsayılıyor. Bu bölüm için bilmen gereken program vs. çok fazla yok ancak Finans ile ilgili bir background'un yoksa daha çok çalışman gerekecektir. Öğrenci olarak full-time da çalışabilirsin (haftada 40 saat). Bu konuda bir sınırlama bulunmuyor. Ben şuanda full-time çalışıyorum. IT alanında iş bulmak nispeten kolay (Ancak genel olarak IT alanında iş bulmak her ülkede daha kolay) ancak diğer sektörleri bilemiyorum. Başarılar.

  • @salehxasmamedov8506
    @salehxasmamedov85063 жыл бұрын

    Neden master'ı Czech Republicde yapmalıyız? Czech'i diger Europe ülkelerinden farklı kılan nedir ? Amerikada üniversite GPA puanı minimum kaç olmalıdır orda master yapmak için , bu konu hakkında bigin varmı?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Dusuk issizlik oranlari, ve dusuk yasam maliyetleri olara diyebilirim, Basarilar :)

  • @Aliasaf001
    @Aliasaf0014 жыл бұрын

    Diyelim ki başvuru yaptık ve kabul edildik. Aylık ne kadar bir masrafımız olur (konaklama+ulaşım+vb) genel olarak, ayrıca İngilizce bilmek ülkede yaşamak için yeterli mi? Dil konusunda problem yaşanır m?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar, simdi ortalama bir hesap cikaracagim ama bunlardan yeme icme kismi kisiye gore oldukca degisken olabilir :) Oncelikle Prag'taki en ucuz sey ulasim. Bir yillik ogrenci sinirsiz ulasim karti: 1280 CZK yani 50 euro :) Aylik ortalama 100 CZK'ya tum ulasim ucreti. Yurtta kaldiginizi varsayiyorum. 2 kisilik oda 2600 CZK aylik, tek kisilik 4000 CZK (tek kisilik oda bulmak zor). (Apartment'ta oda kiralamayi minimum 10000 CZK olarak dusunun). Yeme icme kismi dedigim gibi cok degisken ancak okulun yemekhanesinde 3 ogun yediginizi varsayiyorum :) Bir ogun ortalama 80 CZK diyebiliriz. (Evde pisirirseniz bu oldukca duser) Yine az bir harcama ile aylik da 1000 CZK ekstra koyayim. Kisaca 2 kisilik yurt odasinda yukarida saydigim masraflar ile 11000 CZK' ya yasayabilirsiniz. Bu da 430 euro veya 2700 TL yapar (bugunku kur). Ama dedigim gibi bunlar kisiden kisiye degisir. Ingilizce bilmek bence dunyanin her yerinde yasamak icin yeterlidir ama 2-3 yil yeterlidir. Uzun sureli her hangi bir yerde yasamak istiyorsaniz oranin dilini ogrenmelisiniz. Burada is hayati veya okul hayatinda Ingilizce bilerek bir problem yasamazsiniz, ben suanda global bir Alman sirketinde calisiyorum ve Cekceye hic ihtiyacim olmadi ama tabi ki bazi is firsatlarini kacirabilirsiniz ve bu her ulkede ayni maalesef. Bu konuda da yeni videoda ayrintili cevap verecegim. Basarilar :)

  • @sevgisuleozturk4503
    @sevgisuleozturk45033 жыл бұрын

    Selam İsa. Video ve bilgilendirmelerin için öncelikle teşekkürler. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği programından mezun oldum. Life of science’a (sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği bölümüne) yüksek lisans için başvuru yapmayı planlıyorum. Ielts istiyorlar mı? Bir de yüksek lisans programı 80.000 czk, ancak yeni bir mühendislik (örneğin yazılım) 500€ sence genel anlamda bakıldığında hangisi daha avantajlı ve hesaplı? Sıfır destek ile bu yola atılacağım... Harika bir yaşam sürmen dileğiyle, sevgiler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam Sevgi, rica ederim :) Çek teknik üni koşullarında IELTS istiyor ancak IELTS almadan mülakatta ingilizce bildiğini göstererek kabul alanlar olduğunu da biliyorum, üniversiteden üniversiteye hatta bölümden bölüme de değişiyor, en garanti yol başvurmak istediğin bölüme mail atıp sormak :) ikinci kısım da aslında yapmak istediğin işe bağlı, gıda alanında çalışmak istiyorsan yüksek lisans daha mantıklı olur, yazılım alanında çalışmak istiyorsan da aslında üniversite okumadan kendi başına da yazılım öğrenip o alana yönelebilirsin, internette yazılım öğrenebileceğin inanılmaz fazla sayıda kaynar var, ama ikinci bir lisans okuyarak da yapabilirsin. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için sevgiler :)

  • @bahardemir1985
    @bahardemir19854 жыл бұрын

    Mrb isa bende pazarlama işletme veya ekonomi alanında master yapmak istyorum bu üniversitede master ücreti ne kadar 1 akedemik yıl için ve bursları varmı master öğrencilerine ? bide başvuruları nezaman aceba güz dönemi için bilgin varmı teşekkürler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam Bahar, güz dönemi başvuruları Mart-Nisan sonu biter genellikle. Master ücretleri bir akademik yıl için Çek Teknik için 5200 Euro civarı, burs imkanları ilk dönem hariç var ancak not ortalamanın her dönem yüksek olması gerekiyor yoksa bursun kesiliyor.

  • @tugbacakr7589
    @tugbacakr75893 жыл бұрын

    Selam, açıklayıcı bir video olmuş çok beğendim. Charles üniversitesinden bir arkadaş bulup ona başvuru sürecini sorsan çok işime yarar ama :D hem böylece farklı üniversitelerle ilgili bilgimiz olur. Çünkü üniversite başvuru sürecinde tıkanıp duruyorum

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam, Charles university'den arkadaşlarım da var ama herkes benim kadar ayrıntılı anlatmak istemiyor :) Universitenin web sitesinden koşulları öğrenebilirsin.

  • @slatunc6928
    @slatunc69282 жыл бұрын

    Öncelikle teşekkürler 🌸Ielts için ayrıdan bir video çekebilir misiniz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    hazirliklara baslandi bile ;)

  • @aucklandgorili
    @aucklandgorili4 жыл бұрын

    Diline sağlık hayırlı olsun umarım güzel bir gün geçiriyorsundur :) Polonya-Çek C. arasında kalmıştım şimdi Çek'e yönelmeye başladım. Ücretler dönemlik olarak mı ödeniyor ? (Bölümüm: Otomotiv Müh.) Bir de not ortalamam biraz düşük yani 2.32, bu not ortalaması haricinde onları nasıl ikna edebileceğim hakkında bilgin var mı ?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam Vahit, çok teşekkür ettim iyi dileklerin için :) Çek Teknik için ücretler dönemlik ödeniyor. Dönem başladıktan sonra 1.5 ay içinde ücreti ödemen gerekiyor. Güz için Kasım ayı ortası gibi, bahar için de Mart ortası gibi düşünebilirsin. 4 dönem ve 4 kez ödüyorsun. Bölüme göre çok küçük değişiklikler olmakla birlikte ortalama 2500 euro civarı dönemlik ücret. Not ortalaması konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Çünkü 2.32 not ortalamasının altında dahi bir çok kabul alan kişiler olduğunu biliyorum. Avrupa'daki üniversitelerin çoğu not ortalamasında ziyade ne yapmak istediğine bakıyor. Ve benim anladığım, son zamanlarda Avrupa'da ücretsiz okul neredeyse kalmadığı için, Avrupa'daki tüm okullar artık bu işe ticaret gibi bakıyor. Gelsin bitiremezse bırakır mantığındalar. Mülakatta ne kadar istekli görünürsen kabul alma şansın o kadar artar bence. Mesela kafanda olmasa dahi gelecekte çalışmak istedigin tez konusundan bahsedebilirsin :) Başarılar :)

  • @habipceylan4083
    @habipceylan40834 жыл бұрын

    Bir sorum var abi. Seneye prag teknik üni master başvurusu yapmak istiyorum ve aklımda bulundurduğum bazı programları listeledim. Benim sorum IELTS, Motivation letter, transkript not ortalaması gibi faktörleri hallettim diyelim. Ama benim okuduğum üniversite Mehmet Akif Ersoy üniversitesi, enerji sistemleri bölümü. Ki o kadar da türkiyede ismi duyulmuş bir üniversite değil. Üniversite faktörü master başvurusunu çok etkiler mi sizce?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Mezun olduğun üniversitenin sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Anadoludaki üniversitelerden yüksek lisansa kabul alanlarla Prag'da tanıştım. Gerekli evrakları halledersen kabul alırsın.

  • @yagmurhazman9133
    @yagmurhazman91333 жыл бұрын

    Isa merhaba, uzun donem vize icin saglik sigortasi istiyorlar ancak “complex health insurance” diye bir ismi var. Bunun hakkinda bi bilgin var mi acaba? Sen nerede nasil yaptirmistin?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam Yağmur, ben Uniqa'dan Comprehensive health care of foreigners almıştım ve sıkıntı çıkmamıştı. Uniqa, slavia insurance'lardan online teklif alabilirsin. Uzun dönem oturum dediğinde hepsi gerekli sigortayı hazırlayacaktır.

  • @yagmurhazman9133

    @yagmurhazman9133

    3 жыл бұрын

    Isa Cakir Anladim cok tesekkurler :) Bu arada ben de yeni ogrendigim bir seyi paylasayim, Turkiye’de 4A kapsaminda (SSK) sigortali olanlar SGK’dan alacaklari bir belge ile Cek Cumhuriyeti’nde sigortalarini ucret odemeden kullanabiliyorlarmis.( TR / CZ 111 belgesi) Ozel sigorta yaptirmadan once SGK yurtdisi saglik islemleri ofisinden boyle bi haklari olup olmadigini ogrenebilirler.

  • @aysea3392
    @aysea33923 жыл бұрын

    Merhaba pilotluk için gelmeyi düşünüyorum Normalde 600-700 bin arası bi fiyatken çek teknik üniversitesinde 36 bin civarına geliyo Girmek için bi puan sınırı falan var mı merak ettim

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam, pilotluk programlarında genel olarak giriş puanı yok diye biliyorum, sertifikasyon kurs gibi geçtiği için sanırım ücreti verip kayıt olabiliyorsunuz.

  • @19onur96
    @19onur964 жыл бұрын

    Kardeşim merhaba. videonu daha önceden de izleyip bilgi almıştım senden. üniversiteden yüksek lisans için kabulü aldım. yıllık harcın ödenmesini istiyorlar. yüksek lisans okumadan 1 yıl daha fazla orada kalabilmek için hazırlık okuyabiliyor muyuz? Onun hazırlık programına katılabilir miyiz? (Program ingilizce Dil puanı olmadan kabul ettiler)

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selamlar Onur, bölümüne mail atıp hazırlık okumak istediğini söylersen, muhtemelen kabul ederler. Evet bazı programlar için dil belgesi olmadan dahi kabul ettiklerini duymuştum, bir yorumda da yazmıştım :)

  • @busraakn6575

    @busraakn6575

    3 жыл бұрын

    Merhaba hangi üniversiteye başvurmuştunuz? Hangi üniversitenin dil puanı istemediğini öğrenmek istedim

  • @mustafaturgut2075
    @mustafaturgut20753 жыл бұрын

    Hocam inşaat sektörü nasıldır çekya'da ve yüksek lisans bittikten sonra oturma veya çalışma izni çıkıyor mu

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Yuksek lisansi bitirdikten sonra 6 ay icinde is bulursaniz, oturum ve calisma izniniz otomatik olarak devam ediyor, sadece ogrenci statusunden calisan statusune geceniz gerekir. Basarilar :)

  • @aycaavc441
    @aycaavc441 Жыл бұрын

    Merhaba, oturum kartı diye anlattığınızla Türkiyeden başvurulan oturum izni aynı şey mi? Ben 2 yıllık yüksek lisans yapacağım ve oturum iznine mi yoksa öğrenci vizesine mi başvurmalıyım bilemedim. Bu oturum kartını almak için hangi belgelere ihtiyacınız oldu?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Selam Ayca, TR'den basvuracagin ogrencilik sebebiyle oturma izni olacak, konsolosluk sana 3 aylik bir vize verecek, o vize ile ulkeye giris yapip oturma iznini almak icin gocmenlik ofisinden randevu alacaksin ve parmak izi vs. evraklari verip oturma iznini alacaksin. Bu oturma izniyle ayni zamanda calisabiliyorsun. Basariliar.

  • @zekriaahmady9699
    @zekriaahmady9699 Жыл бұрын

    Merhaba teşekkürler video için Benim lisans diplomamda hem türkçe hemde inglizce de var Bunu bir daha tercuma yapmam gerek var mı acaba?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Evet, sadece ingilizce de yeterli olmuyor maalesef, mutlaka cekce’ye ceviri yaptirmaniz gerekiyor, bol sanslar

  • @mervenursaglk4932
    @mervenursaglk49323 жыл бұрын

    Burs imkanlari nedir ? Cek teki yuksek lisans Avrupada gecerliligi var mi ? İsletme mezunuyum ama bilisim veya is analistligi uzerine yuksek lisans dusunuyorum. Sonrasinda is imkani kolay oluyor mu bu sektorlerde?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam, bu soruların çoğuna video veya yorumlarda cevap vermiştim. Önceki yorumlardan cevaplarını bulabilirsin.

  • @19onur96
    @19onur964 жыл бұрын

    bro eğer gidersem çalışmak için işi nereden nasıl bulacağım? sonuçta çekçe bilmiyoruz. bir de ne kadar ücret alıyo orda part çalışanlar. türkiyede öğrencinin suyunu çıkarıp düşük ücret veriyorlar malum.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam Onur, Burada IT alanında sadece ingilizce ile iş bulabilirsin, ancak tabii ki uzun dönemli kalmak istiyorsan, Çekçe öğrenmen yararına olacaktır. Ücretler de ülke standartlarında, çok düşük bir ücret almazsın. Başarılar :)

  • @turguttufan7743
    @turguttufan77434 жыл бұрын

    merhaba.yüksek lisans sonrası kaçyıl daha kalabiliyoruz.ayrıca vize sırasında banka hesap miktarı ne kadar.çok teşekkürler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam, yüksek lisans sırasında ve sonrasında çalışma izniniz oluyor ve yüksek lisans bittikten sonra 3 ay içinde iş bulursanız, süre kısıtı olmadan kalıp çalışabilirsiniz. İkinci soru da okul ücretinin tamamı kadar bir miktarı (TL karşılığı da olabilir) hesabınızda göstermeniz gerekiyor. Başarılar :)

  • @kaya8408

    @kaya8408

    3 жыл бұрын

    @@IsaCakir Merhaba, acaba iki yılın tamamı mı? mesela yıllık ücret 3 bin euro ise 6 bin euro mu olması gerekiyor?

  • @erenalperen
    @erenalperen3 жыл бұрын

    Hocam yüksek lisans için bir yaş kıstası var mi yaşım 30 bi kaç danışmanlık firması sorun yaşayabilirsiniz dedi acil dönüş yaparsanız çok sevinirim.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam, eğitim ile ilgili yaş sınırı yok.

  • @ceylanaltun6953
    @ceylanaltun69534 жыл бұрын

    Size ulaşabileceğim mail veya telefon numarası rica edebilir miyim?

  • @kadirguzel9219
    @kadirguzel92194 жыл бұрын

    Merhaba, çekce yüksek lisans ücretsiz bildiğim kadarıyla. Eğer çekce başvuru yaparsak bize çekce hazırlık dil eğitimi veriyorlar mı öğrenmemiz için yoksa tamamen kendimize mi ait çekçe öğrenmek

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Evet çekçe lisans ve yüksek lisans ücretsiz, Çekçeyi öğrenmen gerekiyor ancak 1yılda halledemeyebilirsin, Çekçe’nin dünyanın en zor dillerinden biri olduğu söyleniyor. Bu yüzden Ruslar dahi dilleri benzer olmasına rağmen Ingilizce programlarda yüksek lisans yapıyor:) Başarılar.

  • @kadirguzel9219

    @kadirguzel9219

    4 жыл бұрын

    @@IsaCakir Teşekkür ederim.

  • @emreozdemir8550
    @emreozdemir85504 жыл бұрын

    Merhabalar, öncelikle bu yararlı paylaşım için teşekkürler.Ben makina mühendisliği mezunuyum yaklaşık 6 aydır da büyük bir ambalaj firmasında üretim mühendisi olarak çalışıyorum.İleriye dönük hedeflerim arasında Çek Cumhuriyetinde yüksek lisans var.İeltse çalışmaya başladım.Ayni zamanda da eğitim ücreti ve iş tecrübesi için 1 yıl daha çalışmayı düşünüyorum.Sizce yüksek lisansa kabul almak için ne kadar iş tecrübesi gerekli.Bir diğer konu ise lisans ortalamam biraz düşük 2.11 . Ortalamamin kabul almamds çok büyük olumsuz etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam Emre, benim not ortalamam 3 üzeri idi ancak 2 üzeri not ortalamaları ile de kabul alanlarla tanıştım Prag'da. Bu tamamen başvuracağın bölüme başvuru sayısı ve rekabet ile ilgili. Kabul almak için MBA programları hariç iş deneyimi aranmıyor. MBA için de genellikle 3 yıl iş deneyimi aranıyor.

  • @emre9726

    @emre9726

    Жыл бұрын

    Merhaba ne yaptınız çok merak ettim emre bey

  • @gulnurissevenler
    @gulnurissevenler4 жыл бұрын

    İsa bey acaba yuksek lisansa giden kişinin eşine de çalışma izni veriliyor mu??

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar Gülnur hanım, eşinizin yanına öncelikle aile birleşimi vizesi ile gelebilirsiniz. Bu vize ile maalesef çalışamıyorsunuz ancak burada 6 ay ikamet ettikten sonra uzun dönemli oturum iznine başvurup çalışma iznine sahip olabilirsiniz.

  • @atibahutchinson478
    @atibahutchinson4783 жыл бұрын

    endüstri mühendislliği için düşünüyorum da ücretsiz üniversitelerine normal ortalama ile gelinebilir mi

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Czechia'da ucretsiz master sadece Cekce bolumlerde yapabilirsiniz, ingilizce bolumlerin tamami ucretli, basarilar :)

  • @ademguler8931
    @ademguler89314 жыл бұрын

    Merhaba, üniversiteye ne kadar ücret ödemeniz gerekiyor, gelmeden önce belli bir ücret istekleri var mı?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selamlar, okul ücreti çek teknik için 1 yıl 5200 Euro civarı, vize alabilmek için de ne kadar çok para gösterebilirseniz banka hesabınızda o kadar iyi, ancak minimum okul ücreti kadar göstermek gerekir.

  • @caglatan8444
    @caglatan84442 жыл бұрын

    Aşağıdaki yorumlarda bahsetmissiniz kusura bakmayın. Ben MUP başvuracağım. Ön başvuru ücreti yatırmam gerekli 22 euro anlamadığım evrak kopyaları okula karho yapacaız sanırım ingilizce olarak değilm mi? MUP nasıl bir üni?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Yorumun ilk kismini anlayamadigim icin vevap veremiyorum, MUP ile Metropolitan University'i kastediyorsun sanirim, siralamalarda oldukca gerilerde bir universite ve ozel bir universite, Turkiye'deki tabela universiteleri ayarinda diyebilirim.

  • @keremyavuz2052
    @keremyavuz20524 жыл бұрын

    Selam. Konsoloslugun sitesinde orijinal belgeler diyor fakat siz ciktisini konsolosluga verebilirsiniz demissiniz. Bunu aciklayabilir misiniz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    kerem yavuz Selam Kerem, evrakların Çekçe çevirileri ile gitmen gerekiyor ve yanında belgelerinin orijinalleri de olmalı. Ancak konsolosluk Çekçe’ye çevirilmiş olanları teslim alıyor ve bunlar da çıktı veya fotokopi oluyor. Örneğin diplomanın çevirisini, bu bir fotokopi, ve orijinal diplomanı da içeriye alıp kendi noterlerine onaylatıyorlar ve diploma vs. evraklarının orijinallerini sana geri veriyorlar. Çevirileri kendi konsolosluk noterlerine onaylatıp teslim alıyorlar. Aklına takılan başka şeyler de olursa çekinmeden yazabilirsin, başarılar:)

  • @mdenizguven
    @mdenizguven4 жыл бұрын

    Yurt dışında Yüksek lisans yapınca Türkiye sisteminde okuyor gözüküyor muyuz yani döner dönmez askere falan alırlar mı 😃

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar Deniz, Öğrenci belgen ile konsolosluğa gidip askerlik tecili yaptırabilirsin. Başarılar :)

  • @mohsenkalantari4509
    @mohsenkalantari45094 жыл бұрын

    Yüksek lisans için hangi bölümler daha iyi ? Okul bittikten sonra iş şansi yüksek ve iyi gelir olan bölümler hangisi? Mühendislikten gelip yüksek lisans MBA yapılırsa işe girme şansi varmı? İş yerindeki çalışma dili ingilizcemi? Gelirler nasıl? Birde vatandaşlik olayı nasıl oluyor bunlardan bahsede bilirmisiniz , tşk ederim

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar, bu konuda şu bölüm iyi bu bölüm kötü demek yanlış olur. Tamamen senin bilgi birikimin ve yapmak istediğin iş ile ilgili bir durum. Mühendislikten gelip MBA yapıp iş bulabilirsin, zorlanacağını düşünmüyorum. Ama mühendislik ile ilgili yüksek lisans yaparsan da iş bulabilirsin veya her iki durumda da iş bulamayabilirsin, tamamen kişiye göre değişir :) İş yerindeki çalışma dili Global bir şirketteyseniz İngilizce, ben şuan bir Alman şirketinde çalışıyorum ve Çekçe bilgim sıfır. Çünkü şirket dili İngilizce. Gelir bence yeterli ancak buranın en büyük problemi tüm Avrupa gibi kira olmaya başladı. Maalesef artık 800 Euro'dan daha ucuza ev bulmak oldukça zor. Vatandaşlık için de öğrenci olarak 10 yıl, çalışan olarak 5 yıl kalırsanız vatandaşlığa başvurabilirsiniz ancak Çekçe bildiğinizi ispatlamalısınız ve görece kolay da bir vatandaşlık sınavı oluyor. Başarılar :)

  • @ulaskurttepeli4363

    @ulaskurttepeli4363

    4 жыл бұрын

    Isa Cakir merhabalar ogrenci olarak 2 calisma olarak 3 yil gelip toplamda bes yil kalip bir de dil ogrenirsek b1 seviyesi isteniyor cifte vatandaslik icin basvurabilirmiyiz ?

  • @kadirguzel9219
    @kadirguzel92194 жыл бұрын

    Ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Bilgisayar veya yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapabilir miyim?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Kadir Güzel Selam Kadir, tabii yapabilirsin ancak lisansın aynı olsa da olmasa da hocaların beklentileri aynı olacaktır ve bölümünde yazılım bilgisi olan insanlar olacaktır, geçen yıl burada bir arkadaşım lisans mekatronik müh. ile cybernetics and robotics bölümünde yüksek lisansa başladı ve ilk dönemi bitiremeyip okulu bırakmak zorunda kaldı ve Türkiye’ye döndü, zira Avrupa’daki yüksek lisans’ta bir şey öğretilmez, biliyor olduğun varsayılarak yüklü miktarda ödev verilir, kendin yapman beklenir. Bu arkadaşıma da aynı şey oldu, bir anda çeşitli programlama dilleri ile ödev yapması istendi ve maalesef bırakmak zorunda kaldı, aynı bölümde gene Türkiye’den mekatronik mezunu biriyle de bu yıl tanıştım ve o da okulu bırakacağını söylüyor. Ama tabi ki kendi yazılım bilgine güveniyorsan gelip bitiredebilirsin, ancak burada bildiğini varsayarak ödevler, projeler verecekler, bunu da akılda tutmakta fayda var. Başarılar:)

  • @kadirguzel9219

    @kadirguzel9219

    4 жыл бұрын

    ​@@IsaCakir teşekkür ederim :)

  • @wanderlander5375
    @wanderlander53754 жыл бұрын

    Merhaba ,mulakatlar online mi oluyor yoksa okula gitmek mi gerekiyor,bir de üniversiteler akredite bilgilerine de başvuruda istiyor genellikle bahsetmişsiniz ancak gondermemek problem olmaz mı

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar, evet mülakatlar skype üzerinden oluyor. Bölüm koordinatörü ile görüşüyorsunuz yaklaşık 20-30 dakika civarı, lisans tezi, yüksek lisans'ta hangi konuda çalışmak istiyorsunuz. Neden Çek vs. gibi sohbet havasında geçiyor. Başvurduğunuz bölümle ilgili de temel bir kaç soru geliyor. Akredite'den kasıt sanırım "nostrification". Bunu Çek Teknik Üniversitesi geldikten sonra istiyor. bu kesin bilgi, her hangi bir sorun da çıkmıyor. Ben geldikten 1 ay sonra yaptım. Diğer üniversiteler için bilgiyi öğrenci işlerinden teyit edebilirsiniz gene de yanlış yönlendirmeyim, başarılar :)

  • @wanderlander5375

    @wanderlander5375

    4 жыл бұрын

    @@IsaCakir Teşekkür ederim.Diger üniversiteler için farklı olabiliyor mi genelde yoksa benzerlik mi gösteriyor nostriication ve mülakat Skype olarak Cekya da

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    wander Lander Selamlar tekrar, University of Economics ve Charles University için de aynı şekilde skype mülakatı olduğunu duymuştum ama nostrification süreci farklı olabilir, bu yıl Metropolitan University’e gelen bir arkadaşımdan üniversite kaydı öncesi nostrification istediler ama o da gene de geldikten sonra yaptırdı. Yani mülakatta istememişler.

  • @wanderlander5375

    @wanderlander5375

    4 жыл бұрын

    @@IsaCakir Çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bir video olmuş hiç lafı uzatmadan gereken en kritik şeyleri soylemissiniz.Video çekmeyi bırakmayın faydasini uzun vadede alırsınız kesinikle .Sağolun

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    wander Lander Cok tesekkur ederim :)))

  • @kaya8408
    @kaya84084 жыл бұрын

    merhaba, sorularım var belki bir fahaki videoda cevaplarsın, vize alırken iki yılın da eğitim ücreti toplamı kadar bankada para mı göstermemiz lazım, ve full time çalışma olayı doğru mu? aylık ortalama ne kadar kazanabiliriz?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selamlar, evet o civarda bir para gösterirseniz vize alma şansınız artar, ve evet full-time çalışabilirsiniz, ücret tamamen yaptığınız işe bağlı ancak kalifiye olmayan bir işte saatlik 80-100 czk kazanabilirsiniz. Ancak kalifiye işlerde de maaşlar bana kalırsa çok yüksek değil :)

  • @kaya8408

    @kaya8408

    3 жыл бұрын

    @@IsaCakir teşekkür ederim cevapladigin icin :) çek cumhuriyetinde çalışarak hem geçinme masrafları hem okul masrafları ödenebilir mi peki? ailenden destek alıyor musun acaba?

  • @kaya8408

    @kaya8408

    3 жыл бұрын

    @@IsaCakir ikinci bir senaryo olarak, okul ücretimiz var diyelim çalışıp yaşam masraflarımızı çıkarabilir miyiz peki? ve iş bulmak zor mu orada, bölümüm uluslararası ilişkiler bu arada

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    @@kaya8408 ben ailemden destek almadım ama gelmeden bir süre çalışıp okul ücretinin biraz üzerinde bir para biriktirmiştim, geçimimi de genel olarak çalıştığım para ile sağladım. Çalışarak hem okul ücreti hem masrafları çıkarmak zor olabilir bana kalırsa, okul ücretini alıp gelmekte fayda var, zaten okul ücreti kadar bir para göstermeyince vize çıkmama olasılığı yüksek oluyor.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    @@kaya8408 ilk kısımlarını yukarıda cevap verdim. İş bulma konusunda da IT dışındaki alanlarda sadece ingilizce ile kalifiye iş bulmak maalesef kolay değil, ancak garsonluk vs. gibi işler bulabilirsiniz, ancak gelmeden mevcut durumu da göze alıp gelmekte fayda var, korona sonrası işinden çıkarılan arkadaşlarım oldu, iş bulmak eskisi kadar kolay olmayacaktır, o yüzden finansal olarak bir birikimle gelmek yararına olur.

  • @aslhanbilcan7511
    @aslhanbilcan75114 жыл бұрын

    Merhaba, nasıl iş bulduğun ve nasıl bir iş olduğuyla alakalı da bir video çekebilir misin?Gitmeden önce mi başvurmuştun şirketlere yoksa gidince mi buldun? (ailem yalnızca okul ücretini karşılayabiliyor,yaşamak için kendim kazanmalıyım) Burs imkanları için herhangi bir başvuruda bulunmuş muydun, eğer bulunduysan siteleri paylaşabilir misin?:)

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam Aslıhan, benim Türkiye'de IT alanında iş tecrübem vardı o yüzden iş bulmam zor olmadı. Burada da IT alanında çalışıyorum. İş başvurusu buraya gelmeden yapmıştım ve teklif almıştım. Ancak geldikten sonra daha iyi bir fırsat çıktı ve onunla devam ettim. Ancak gelince iş bulmak daha kolay olacaktır. Ben şuan başarı ve rektörlük bursu alıyorum. Başarı bursu şöyle: Çek Teknik için konuşuyorum, iki adet burs var: Başarı bursu ve rektörlük bursu. İlk dönem burs alamıyorsun, ikinci dönemden itibaren her dönem not ortalaman 4 üzerinden 3.5 ve üzeri ise (buranın sistemine göre 1.5 ve aşağısı olmalı), başarı bursu otomatik bağlanıyor, rektörlük bursuna da başvuruyorsun ve o da çıkıyor not ortalaman belirtilen aralıkta ise. Burs miktarı da not ortalamana göre değişiyor. Not ortalaman 3.5 ise 3000+3000=6000 CZK burs alıyorsun, yüksekse daha fazla da alabilirsin. Diğer özel bursları da araştırmıştım ancak Avrupa'da genel olarak karşılıksız burs veren çok fazla kurum bulunmuyor maalesef. Yeni videoda daha da ayrıntılı cevaplar vereceğim. Başarılar :)

  • @aslhanbilcan7511

    @aslhanbilcan7511

    4 жыл бұрын

    @@IsaCakir Teşekkür ederiim:)

  • @Real_face_of_LIFE
    @Real_face_of_LIFE11 ай бұрын

    Merhabalar, Teşekkürler video için. Charles Üniversitesi'nden (2 yıl ingilizce master) kabul aldım. İstanbul'dan uzun dönem oturum iznine başvuracağım. Acaba sigortayı en az kaç aylık yaptırmamız gerekiyor?(yıllık mı yada 2 yıllık mı). Ek olarak, yıllık öğrenim ücreti 7.000 euro, 1 dönemini ödedim bunun kanıtını göstersem ve hesapta vizeye başvurmadan 1 ay önce filan 5-6 bin euro göstersem yeterli olur mu sizce? Ayrıyeten kanıt olarak sponsor göstermem gerekiyor mu, sizce? Teşekkürler

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    11 ай бұрын

    Selamlar, tebrikler, saglik sigortasini ben 1 yillik yaptirmistim ve genel olarak oyle yapiyorlar, hesapta da 5000-6000 eur vizenin cikmasi icin yeterli olur, en onemlisi kabul mektubu ;) basarilar diliyorum :)

  • @barkinbarkin2141

    @barkinbarkin2141

    Ай бұрын

    hocam merhabalar vizeniz kaç günde çıktı bir de oturum formunu çekçe mi doldurdunuz

  • @Real_face_of_LIFE

    @Real_face_of_LIFE

    Ай бұрын

    @@barkinbarkin2141 sanırım 53 yada 57 idi. Banka kartının üstünde adım yazmadığı için 1 hafta uzatma dahil. Farketmiyor form. Çekçe olursa daha iyi olur. Çeviriden doldurabildiğinizi Çekçe olur olmazsa İngilizce de olur. Banka hesabında ise 7200 euro(yıllık) demişti 2023 için.

  • @barkinbarkin2141

    @barkinbarkin2141

    Ай бұрын

    @@Real_face_of_LIFE siz ne kadarlık bir para göstermiştiniz hocam? oturumu 1 senelik veriyorlar ordayken 2.yıl tekrar uzatıyoruz sanırım. haziran ayında vize randevum var sizlere instagramdan ulaşsam bu vize form maddelerinin doldurulmasıyla ilgili yardımcı olabilir misiniz. çok teşekkürler.

  • @seydaak640
    @seydaak6404 жыл бұрын

    Çek dilinde yüksek lisans yapmak istersek bir dil belgesi isteniyor mu?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Seyda Ak Selam Seyda, Çekçe yüksek lisans yapmak ücretsiz, Çekçe sertifika isteyip istememeleri veya hangi seviye istiyor olmaları, başvurduğun bölüme göre değişiyor, detaylı bilgiyi başvurmak istediğin bölüme mail atarak öğrenebilirsin, ancak sertifika istenmeyen bir bölüm olsa dahi, yüksek lisans mülakatın tamamen Çekçe olacak, eğer Çekçe bilgine güveniyorsan başvurabilirsin ancak burada Ruslar dahi dilleri çok benzemesine rağmen İngilizce dilinde yüksek lisans yapıyorlar, başka soruların da olursa çekinmeden yazabilirsin, başarılar:)

  • @bozgur1995
    @bozgur19954 жыл бұрын

    ielts puanım 7/9 çek cumhuriyetinde erasmus yaptım makine mühendisiyim internette reklamlardan başka düzgün bir kaynak bulamadım, o yüzden aklıma takılan bazı şeyleri buradan soracağım

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    - -Selamlar, en zor kısmı halletmişsin bea👏 buradan aklına takılan her şeyi yazabilirsin, tek tek cevap vermeye çalışayım herkese de yardımcı olur:))

  • @bozgur1995

    @bozgur1995

    4 жыл бұрын

    @@IsaCakir Peki o zaman ilk sorum geliyor; Vizeye başvurma süreci geldiğinde (okuldan kabul mektubumu, accomodation belgemi vs. aldığımı farzedelim) ben örneğin Ankara'da ikamet eden bir vatandaş olarak Ankara'da ki çek konsolosluğu'na mı başvurmalıyım yoksa istanbul'da ki büyük elçiliğe mi başvurmalıyım?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    @@bozgur1995 Selamlar, Ankara'da ikamet ediyorsan ve evrakların hazırsa, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği mail adresine visa_ankara@mzv.cz mail göndererek randevu talep etmen gerekir.

  • @beyzaatasoy9821
    @beyzaatasoy98214 жыл бұрын

    6:03 full time çalışma izni duydum. Doğru mu bu? Çoğu yer part-time 'a izin veriyor. İngilizce konuşulma oranı nasıl? Hangi işler popüler?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Evet öğrenciyken ve mezun olduktan sonra full-time çalışabilirsiniz. IT alanındaki işlerde ingilizce yeterli olur ancak diğer alanlardaki işler için Çekçe bilmeniz gerekir.

  • @hazretiqundi
    @hazretiqundi4 жыл бұрын

    Ben bu sene mezun olacağım. Çevre Mühendisliği okuyorum. Yüksek lisansım için ciddi ciddi Çek cumhuriyetini düşünüyorum. İkili bir görüşme sağlamamamız mümkün olur mu ? Zira uzun uzadıya sorularım varda..:(

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Cihat Özer Selamlar Cihat, tabii görüşebiliriz ama sorularını kişisel değilse buraya da yazabilirsen, hepsine tek tek buradan cevap vereceğim, başkalarının da aklında muhtemelen aynı sorular vardır, onlar da faydalanmış olur:) 100 tane de olsa yazabilirsin😃

  • @hazretiqundi

    @hazretiqundi

    4 жыл бұрын

    Askerligi bitirip gelmek mi mantikli yoksa beklemeden hemen gelmek mi??

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    @@hazretiqundi Ben bitirmeden gelmistim ancak tamamen sans eseri bedelli askerlikteki 21 gun 1 Temmuz-21 Temmuz arasina denk geldi, okul zaten yoktu, isten de yillik izin gibi izin alabildim :) O yuzden riske atmayip askerligi halledip gelmek bence mantikli (eger bedelli yapilacaksa), eger dovizli askerlik beklenecekse yurtdisinda 1095 gun sureyle calisiyor olmak sarti araniyor ve bu sureden Turkiye'de gecirilen sureler dusuluyor :( (min. 4 yil calismak gerekir gibi dusunebilirsin) Tum bu sebeplerden oturu benim fikrim, bedelli olarak yapip gelmek, kafaniz daha rahat olur :) Basarilar.

  • @hazretiqundi

    @hazretiqundi

    4 жыл бұрын

    Tesekkurler 👍👍

  • @sertacavc3128
    @sertacavc31284 жыл бұрын

    Selamlar MIAS School of Business a mı başvurmuştun?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar Sertaç, ben Management and Economics of Electrical Engineering'te okuyorum. Bölümün adı değişti sanırım bu yıl, Management of Power Engineering and Electrotechnics gibi bi şey oldu. Ama MIAS'ın da şartları benzerdi, oraya da başvurmaya düşünmüştüm. :) Başarılar.

  • @betermibettermi
    @betermibettermi3 жыл бұрын

    Merhaba! Çek Cumhuriyetinde Işletme uzerine yuksek lisans yapmak istiyorum. Internette bir sitede bölüm bölüm y.l ücretinin değiştiğine dair bir bilgi buldum hangi yila ait bilmiyorum ama tıp icin min 10 bin euro isletme icin min 550 euro gibi ucretler vardi. Gercekten (işletme için) bu kadar ucuz mu ucretler? Yoksa minimum denilen kisim biraz sallama olarak mi yaziliyor :D bu arada basarilarinin devamini dilerim umarım bi gun ben de orada olabilirim

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    Selam, Çek Cumhuriyeti için 550 euro gibi bir okul ücreti fiyatı oldugunu hiç sanmıyorum, devlet üniversiteleri bile yıllık min. 4000-5000 euro civarı. Çek dilinde okuyabilirseniz ücretsiz sadece.

  • @betermibettermi

    @betermibettermi

    3 жыл бұрын

    @@IsaCakir cok teşekkür ederim 🙏

  • @happyllama4153

    @happyllama4153

    3 жыл бұрын

    @@betermibettermi aslında çek cumhuriyetinde yıllık 400 euro olan lisans bölümler var. Nerden biliyorsun diyecek olursanız eylül ayında başlıyorum 3 senelik lisans bölümüne.

  • @betermibettermi

    @betermibettermi

    3 жыл бұрын

    @@happyllama4153 bu yorumu yazdigimi unutmusum :D gercekten mi? Cok mutlu oldum o zaman siz hangi bolumde olacaksiniz basarilar dilerim

  • @happyllama4153

    @happyllama4153

    3 жыл бұрын

    @@betermibettermi teşekkür ederim Environmental Data Science okuyacağım

  • @allahyolundabiri1108
    @allahyolundabiri11083 жыл бұрын

    Diploma notu önemli mi cekya da eğtim almak için benim diploma notum 68

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    kabul alma ihtimalin var

  • @nazanraziyedogan1515
    @nazanraziyedogan1515 Жыл бұрын

    Çek üniversitesitelerinde dil hazırlık sınıfları yok mu

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    11 ай бұрын

    Cekce okumak isterseniz cek dili ogreten hazirlik siniflari var :)

  • @inanmike1230
    @inanmike12304 жыл бұрын

    Lisans için video ceker misin.. ve instagram? Tesekkurler..

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selam Inan, instagram adresimi profilimde bulabilirsin, merak ettiklerini yorum olarak yazabilirsen cevaplar herkese yardimci olmus olur, basarilar :)

  • @cematl7960
    @cematl79602 жыл бұрын

    Başvuru tarihleri ne zaman? Bahar ve güz dönemi için

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Genelde 30 eylul ve 31 mart oluyor son tarihler.

  • @EMRECANYETER1
    @EMRECANYETER13 жыл бұрын

    merhaba size nereden ulaşılabilirim sorularım için

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Sorularinizi yorum molarak yazarsaniz belki basklarina da yardimci olabiliriz, basarilar :)

  • @alikaragoz8295
    @alikaragoz82953 жыл бұрын

    abi adam çok güzel söylüyor ama ekonomik açıdan bahsedilen kadar herkes rahat olamıyor.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Evet maalsef ozellikle son kurlardan soonra bu kisim biraz zorlayici olabilir :(

  • @cerenerdogann
    @cerenerdogann4 жыл бұрын

    İsa merhaba. Öncelikle gerçekten çok güzel bir video olmuş. Ben de şu an hazırlık eğitimi almak için çek’e başvurmuş durumdayım. Her şey çok güzel ilerliyor fakat yurt konusu beni çok geriyor. Sürekli araştırsam da devlet yurtları daha başvuruları açmadığını, özellerin ise malum fiyatlarından dolayı kendime uygun bir yer bulamadım. Çevrende bildiğin ve ya arkadaşlarının önerebileceği bir yurt var ise yardım edebilirsen çok sevinirim

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    Selamlar Ceren, çok teşekkür ederim :) devamını da çekmeyi umuyorum :) Çek teknik üniversitesine geleceksen, yurt başvuruları mayıs gibi başlayıp, Temmuz- Ağustos civarı da sonuçlanıyor. Mayıs'ta başvurduğun gibi sana Confimation of Accommodation gönderecekler ve bu şekilde Oturum'a başvurabilirsin. Ama bu sadece vize için verilen bir evrak ve gerçekten hangi yurtta kalacağın burada yazmıyor. Temmuz - Ağustos aylarında kalacağın yurt belli olacak. Bu konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Eğer Çek Teknik öğrencisi isen yurt mutlaka çıkacaktır. Bu yıl yurt konusunda yer sıkıntısı yaşanıyor, çünkü çok fazla yabancı öğrenci gelmeyi başlamış ve kapasiteler yetersiz kalıyor. Normalde Çek Teknik yurtlarında diğer üniversitelerden de bir çok öğrenci kalıyordu, ancak buradan tanıştıgım ve Metropolitan University'de bu yıl okumaya başlayan birisine yurt çıkmadı maalesef ve oda kiralamak zorunda kaldı 12000 CZK'ya :( Eğer normal yurtlar çıkmazsa maalesef odaya çıkmaktan başka alternatif kalmıyor. Charles University'nin de yurtları var, her üniversite kendi öğrencisine öncelik veriyor ancak onları da deneyebilirsin. Başarılar :)

  • @innocentgirl7180
    @innocentgirl71804 жыл бұрын

    Your are looking Handsome

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    4 жыл бұрын

    thank you :)

  • @hoxes5671
    @hoxes56712 жыл бұрын

    Çekya'da yüksek lisans öncesi ingilizce hazırlık okuyabilir miyim ?

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    Evet okuyabilirsin, universitelerin web-sitelerinden hazirlik sinifflari ile ilgili bilgi alabilrsin, basarilar :)

  • @eceylmaz2054
    @eceylmaz20544 жыл бұрын

    Videoyu yavaşlatarak izledim.

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    3 жыл бұрын

    :D:D biraz hızlı konuşuyorum :)

  • @atllstudio4785
    @atllstudio47853 жыл бұрын

    para para para

  • @seymayagmur1779
    @seymayagmur17793 жыл бұрын

    İsegram adresinizi yazımısınız bir kaç soracağım soru varda size lütfen

  • @IsaCakir

    @IsaCakir

    Жыл бұрын

    @cakirisa