Pierre Bourdieu ve Homo Academicus Üzerine

Ойын-сауық

Pierre Bourdieu’nün Fransız akademisine odaklanan çalışması Homo Academicus, anadilinde yayınlanmasından yaklaşık kırk yıl sonra artık Türkçede. Bourdieu, 1984 tarihli bu kitabında dikkatini parçası olduğu akademik dünyaya, Fransız akademisyen ve öğrencilerine çevirerek modern entelektüel kültürün parlak bir analizini sunuyor. Kitabın başka bir zamanda başka bir bağlama aktarılmasının önemi sadece Bourdieu’nün entelektüel projesindeki kritik konumundan ve refleksif sosyoloji pratiğinin eşsiz bir örneği olmasından kaynaklanmıyor. Kitap aynı zamanda Türkiyeli okur açısından akademik özerkliğin tartışmalı bir hale geldiği koşullarda, bu alanın üyelerine yaşadıkları krizi anlamlandırmada ve ona karşı bilimsel ve siyasal tavır alma konusunda kullanılabilecekleri rasyonel araçlar sağlıyor.
Artık klasik olarak anılmakla birlikte güncelliğini hala koruyan Homo Academicus’u, Bourdieu’nün eserlerinin Türkçeye aktarılmasında önemli katkıları olan Nazlı Ökten ile birlikte yukarıdaki vasıflarını ve bu vasıfların tetiklediği soruları da akılda tutarak, Arkhe Felsefe ve Göçebe Düşünce Derneği ortaklığı ile düzenlenen bu etkinlikte Ozan Baştaner ve Semih Bilgin'in yürütücülüğünde tartıştık.

Пікірлер: 7

  • @kazm1839
    @kazm1839 Жыл бұрын

    Çok besleyici. Hocaya ve emeği geçen tüm arkadaşlara çok ama çok teşekkürler.

  • @Zeynep-cw6cs
    @Zeynep-cw6cs5 ай бұрын

    Bilgi ve ozgurluk Pratik gerceklik

  • @zeynepzeynep2176
    @zeynepzeynep21763 жыл бұрын

    Harika bir yayın olmuş, tesekkurler👏👏

  • @SonerGumus-zm7xu
    @SonerGumus-zm7xu8 ай бұрын

    hocam günümüz hiyerarşisinde biz neredeyiz,biz kimiz türkiye nerede bu kadar holoskot bir ortamda var olabilir miyiz.örnek anayasa yok sayılan ortamda kime neyi anlatabileceğiz?Bu ne yahu bu kadar sığlık tarihte varmıdır.?

  • @Zeynep-cw6cs
    @Zeynep-cw6cs5 ай бұрын

    Alan teorisinin işletmesi Antropoloji

  • @Zeynep-cw6cs
    @Zeynep-cw6cs5 ай бұрын

    Var olan dunya hali Elestirel bir cerceve

Келесі